De Zonnebloem (5e 10 Minuutje)

Oma loopt naar de moestuin met haar twee kleinkinderen Janneke en Frans, Janneke is negen en Frans is acht jaar.
Oma heeft een redelijke moestuin waar naast allerlei groenten ook diverse bloemen groeien.
Het is nog vroeg in het voorjaar, oma heeft een grote bak met heel veel zaadjes van diverse planten.
De kinderen vragen aan oma wat het voor zaadjes zijn, nou oma is een beetje vergeetachtig en weet het niet meer precies.
Weet je wat we gaan een wedstrijdje doen, jullie mogen allebei een zaadje uit deze grote bak halen en dan gaan we kijken wie van jullie de mooiste en grootste bloem krijgt.
Frans pakte het allergrootste zaadje uit de bak die hij maar kon vinden, en Janneke pakte een zaadje dat een stuk kleiner was.
Gezamenlijk liepen ze naar een hoekje in de tuin, hier is een mooi plekje voor jullie zaadjes, druk hier het zaadje maar in de grond!
En als jullie dan het zaadje water geven dan groeit er vast een mooie plant uit.
Maar jullie moeten wel het plantje goed verzorgen en zo nu en dan water geven, en wie dan de grootste en mooiste bloem heeft wint dan en krijgt van oma een leuke cadeautje.
Het duurde maar een paar dagen of een klein groen sprietje stak zijn hoofdje boven de aarde uit, elke keer als de kinderen bij oma kwamen renden ze naar hun plantje en gaven hem water.
In het begin groeide beide plantjes even snel, maar langzaam maar zeker groeide het plantje van Janneke harder dan van haar broertje.
Het groeide en groeide en het duurde niet lang of het plantje was al langer dan de beide kinderen, het groeide en groeide maar door.
De lange stengel was inmiddels al hoger dan twee meter, en het plantje van Frans nog maar een halve meter.
Na een paar weken kwam er langzaam maar zeker een grote bloem aan de stengel en aan de plant van Frans wel tien bloemen.
Oma werd er bij gehaald, ze keek naar de plant van Frans en daarna omhoog naar de plant van Janneke.
“Ik heb gewonnen”, juichte Janneke.
Ho….Ho kinderen niet zo snel, ik vind dat jullie allebei hebben gewonnen, Janneke jou plant is een zonnebloem en hij is de grootste, en de plant van Frans heeft de meeste bloemen en verdient dus ook een prijs .
Oma pakte twee grote repen chocolade en gaf ze aan Janneke en Frans die allebei juichten en smulden van de chocolade.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.