Winter is Coming.

Vandaag is de eerste sneeuw gevallen van deze winter volgens de kalender begint de winter op de 21e december maar voor mij is december al de wintermaand  maar goed de 21e begint het dus officieel.
Je hebt winters en je hebt winter de afgelopen winter was nat en guur niet echt eentje met veel ijs en sneeuw.
Nu zijn de winters wel anders dan die van mijn jeugd ach ja vroeger was alles beter toch?
Nu vind ik dat elk seizoen wel wat heeft maar ik vind de winter toch wel de gezelligste tijd van het jaar.
Heerlijk met een spannend boek voor de snorrende kachel met kaarslicht en geuren van kaneel en kruidnagel.
En het is natuurlijk de tijd van erwtensoep en stamppot het is de tijd van ijs en sneeuw maar goed nu heb ik niets met ijs maar sneeuw vind ik wel prachtig.
Lopen door de vers gevallen sneeuw met alleen het geluid van krakende laarzen de sneeuw die neer dwarrelend richting aarde zonder geluid te maken en langzaam maar zeker een prachtig wit tapijt voor ons neerlegt.
Ik vind het ook heerlijk om door de sneeuw te rijden met de auto, verwarming aan en goede muziek op de radio, en als het sneeuwt komt het voor mij gevoel recht op je af.
Als het sneeuwt heerst is er zo’n serene stilte om je heen dat het lijkt of alle geluiden door de sneeuw gedempt worden.
De winters zijn echt niet meer wat ze geweest zijn toch zijn er voorspellingen dat er een nieuwe ijstijd aan gaat breken laten we maar hopen van niet!
Als dat zo is kunnen we elke dag wel een Elfstedentocht rijden dan was de lol er ook snel af mag er niet aan denken dat het dag in en dag uit koud zou zijn brrrr
Ik denk dat een nieuwe ijstijd het leven onmogelijk gaat maken.
Ik vind de winter prachtig maar verlang dan ook al weer snel naar het voorjaar die ook weer prachtig is.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.