Voorjaar

Een week geleden hadden we gevoel temperaturen van ongeveer min 16 in een week tijd is het 15 graden in  de plus en dan lijkt het wel of de natuur ontploft.
Elk wezen zowel die als mens worden ineens een stuc actiever maar het is vooral te zien en te horen in de wereld van vogels.
De merel fluit zijn hoogste lied en de koolmeesje verkennen de nestkastjes in de tuin en de omgeving ervan.
Onze katten zijn ook een stuc actiever ik zag twee van onze katten met grote belangstelling naar de vijver kijken waar een kikker druk was aan de waterkant.
Ik vind het voorjaar een mooie tijd de natuur ontwaakt en je krijgt weer zin en maakt weer plannen en dat is echt een heerlijk gevoel.
Ook wij hebben weer een lading plannen voor de tuin lekker weer rommelen in de tuin de blaadjes komen weer aan boom en struik de bollen staan weer in bloei.
Beleef de Lente is weer online waar je diverse vogels kunt bekijken in hun nest.
Ik kan de motor weer van stal halen en het eerste ritje maken van dit jaar mijn moeder hield altijd een grote voorjaar’s schoonmaak na de winter, de matrassen gingen naar buiten en werden in de zon gezet en met een mattenklopper uitgeklopt.
En als je dan avond naar bed ging dan hing er een soort voorjaar’s geurtje en je sliep een stuk beter en lekkerder tenminste dat herinner ik me zo.
Het hele huis kreeg een extra sop beurt en was weer helemaal spic en span.
Het voorjaar doe ons goed en het lijkt wel alsof wij ook ontwaken na een voor ons gevoel lange en koude winter.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.