Voorjaar

Na de lange koude en gure winter worden we wakker geschut door de lente, het is net zoiets als schaatskoorts die ineens toeslaat.
Maar dan niet door meneertje Winter maar door mevrouwtje Lente, als de eerste zonnestralen ons raken en de temperatuur stijgt en de eerste voorjaarsbloeiers hun kopje boven de grond steken en hun prachtige kleuren laten zien dan krijgen we een soort hondsdolheid.
In dikke winterjassen zitten we op het terras om te genieten van de zon met een kop warme chocolademelk met slagroom en wat lekkers erbij.
De eerste vitamientjes van het jaar worden op natuurlijke wijze verkregen en gulzig tot ons genomen. Het duur niet lang of de vlam vliegt in de pan en de tuincentrums worden platgelopen door de tuinliefhebbers, vakanties worden geboekt of er worden plannen voor gemaakt.
De moestuinliefhebbers hebben hun eerste plantgoed al in de kas gezet en hun tuintjes al voorbereid op het naderende seizoen.
We krijgen meer energie en de oude generatie houd grote voorjaarsschoonmaak de matrassen worden naar buiten gesleept en in de zon gezet en voordat ze weer naar binnen gaan krijgen ze nog een pak slaag met de mattenklopper.
Het beruchte sopje met groene zeep maakt het huis weer fris en rein en alles glimt weer als een keutel in de maneschijn.
Ik kan me nog herinneren dat als je dan de eerste paar keer ging slapen in zo’n fris bed dat het dan heel anders rook en dat je vele malen beter sliep zo zou het bed het hele jaar dor moeten zijn heb ik wel eens gedacht.
Voorjaar de bollen zorgen er voor dat de tuinen prachtig kleuren de bomen gaan bloeien en de tempratuur stijgt.
De webcams van Beleef de Lente gaan weer online hier kun je vele vogels volgen bij het nestelen, eieren leggen, uitbroeden en het verzorgen van hun jongen tot ze uitvliegen.
We krijgen weer zijn en hebben het gevoel dat we alles weer aankunnen de winterslaap ligt achter ons en we gaan er weer tegen aan.
We maken plannen en zijn druk met van alles en nog wat, de lente vind ik zelf een van de mooiste seizoenen van het jaar.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.