KoekKoek

Er was eens een vogeltje die eenzaam in een nest zat, hij groeide als kool en het kleine nestje werd al snel veel te klein.
Harry, want zo hadden zijn vader en moeder hem genoemd voelde zich eenzaam helemaal geen broertjes en zusjes om zich heen, zijn ouders vlogen af en aan en tijd voor een praatje hadden ze niet, ze zaten hem vol te proppen met allerlei hapjes  en waren dan al weer snel gevlogen!
Op een dag tussen een van velen bracht pa weer een hapje naar het nest, toen pa op het nest lande viel het hapje op de rand van het nest, het hapje begon meteen te rennen en na vijf rondjes over de rand stopte het plotseling!
Harry keek vol verbazing naar dit gebeuren, het hapje begon na het rennen van ongeveer vijf rondjes te hijgen alsof hij een kleine stoomlocomotief was, toen keek het recht in de ogen van  Harry, “ga je me opeten?’ vroeg het groene propje met een piep stemmetje nadat het op adem was gekomen.
Harry keek verbaast naar het groene ding dat tegen hem sprak, “ben jij ook een vogel?”  vroeg hij aan het groene ding.
Het groene ding keek naar Harry en pas na enkele minuten kwam de reactie “ehm, ik denk het niet”.
Wat ben je dan wel? vroeg Harry.
Ik ben een sprinkhaan!,en meteen toen het groene ding ehm de sprinkhaan vertelde dat hij een sprinkhaan was maakte het een lange neus riep heel hard KOEKKOEK! sprongt over de rand en verdween in het niets!
Harry bleef vol verbazing achter en keek vanaf dat moment met een geheel andere blik naar alle hapjes die pa en ma hem kwamen brengen!

  Het groene ding.

Geschreven door Henk op 07-11-2017

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.