Stress…

Zoals jullie elders op deze website gelezen hebben, heb ik 24 uur doorgebracht in een ziekenhuis, druk op de borst, uitstraling naar mijn arm, hartkloppingen en hoge bloeddruk.
Je denkt meteen aan het ergste en dat is aan een hartinfarct of iets in die geest.
Na diverse onderzoeken die nog steeds doorgaan heb ik de indicatie verdikte hartspier met hogere bloeddruk en alles wat erbij hoort!
Ik heb pillen gekregen om mijn bloeddruk omlaag te helpen en ik moet rustig aan doen maar mag niet de hele dag op de bank liggen.
Alle problemen komen volgens de artsen door stress..
Nu heb ik wel een jaar achter de rug die me de nodige stress heeft gebracht dus dat zou kunnen, en naar mijn mening heb ik voor de rest een zorgeloos leven denk ik!
Nu is stress een nare sluipend gebeuren, die je van binnen opvreet beetje bij beetje totdat er niets meer te eten valt.
Maar goed ik moet allemaal leuke dingen gaan doen maar mag niet op de bank liggen, en vooral stress vermijden nu zijn veel leuke dingen die ik doe al op de bank, lezen en een filmpje kijken, op de computer en dat is dan ook op een stoel.
Fietsen is niet mijn ding, lopen soms als het weer er naar is, ik zit me te bedenken wat nog meer? klussen maar dat is weer inspanning maar voor mij ook wel ontspanning!
Moet er maar eens rustig over nadenken, ik heb nu echt geen idee wat ik moet wil er ook niet teveel over nadenken want dan krijg ik weer stress.
Zit er ook nog over te denken om naar een sportschool te gaan maar ik weet niet of ik mezelf elke week kan verplichten om dat te doen, vooral in de zomer als het druk is op mijn werk weet ik niet of ik er dan nog puf voor heb.
Wil nog wel iets gaan doen met mediteren, proberen om mijn drukke geest tot rust te brengen, ik wil altijd veel te veel en dat mag zo nu en dan wel even door mezelf worden terug gefloten.
Lichamelijk kan ik veel hebben van werken ben ik niet vies ben dan ook zeven dagen in de week bezig, natuurlijk niet van de vroege morgen tot de late avond maar wel zeven dagen in de week, iedereen die me kent weet dat stilzitten niet mijn sterkste punt is.
Ben altijd een druk mens, en nu ik er zo over zit te denken ben ik de laatste tijd ook wel wat down ehm al wat langer dan vandaag, nu weet ik wel waar de oorzaak is en dat is goed maar dat het mij zo van binnen uit heeft opgevreten had ik dus niet in de gaten.
Maar goed ik kijk niet terug ik kijk maar naar het nu moment en zoek naar een nieuwe wegen, ik heb echter nog geen idee hoe en wat eerst maar eens rust vinden, herstellen en mijn energie pijl weer op orde brengen!
Ik zie het maar als een wake-up call, en ga op zoek naar een stressloos leven met meer leuke dingen..

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.