Stairway to Heaven

Gisteren hebben we afscheid genomen van Oom Alfons de broer van mijn vader, een broer en een zus leven er nu nog van mijn vaders kant.
Nu wil ik het eigenlijk niet over de dood hebben omdat het een verschrikkelijk onderwerp is dood betekent het einde en dat willen we zolang mogelijk uitstellen.
Ook al zou de hemel echt zij en mooier dan wij mensen zouden kunnen bekennen dan zou ik er nog niet naar toe willen, niet nu althans.
Maar goed je hebt er geen bal over te vertellen helaas, of je nu een mens bent die gezond leeft of ongezond, lief of stout bent als het je tijd is dan is het dat en je doet er niets aan.
Ik zie het altijd als een kaarsje, als je geboren word dan word er een kaars aangestoken, een grote kaars, hij brand rustig en geeft een zacht licht.
Nu staat de kaars symbool voor het leven, bij de een brand de kaars sneller op dan bij een ander, ongezond leven geeft de kaars meer zuurstof.
Een stormachtig leven laat het vlammetje meer flikkeren misschien word je dan meer ziek, en soms dan gaat hij uit door een zucht wind!
Het vreemde van ouder worden dat er steeds weer mensen om je heen vertrekken, als het leven gaat volgens het boekje dan vertrekken je oma’s en je opa’s het eerst dan de ooms en tantes en dan kom je zelf aan de beurt en daarna die na ons kwamen.
De dood is en zal geen vriend van me worden, de dood breng pijn en verdriet, de dood zet je soms met beide benen op de grond en de dood kan soms het begin zijn van iets nieuws.
Nu moeten jullie niet denken dat ik door dit verhaal de hele dag met de dood bezig ben nou gelukkig niet maar soms komt hij voorbij en dan denk je er wat meer aan.
De dood staat ons allemaal te wachten, of je nu knap of lelijk bent, rijk of arm, dom of slim, een bekende of een onbekende, de koning of de koningin, lief of stout het maakt niet uit we gaan allemaal.
Ik denk ook dat de dood je ook meer laat leven, soms als je er aan denkt dan ga je ineens gezonder eten, meer sporten, stoppen met roken, of met alcohol of drugs.
Ik ben niet bang voor de dood maar een vriend die ik omarm is het niet en ik denk ook dat hij dat niet zal worden de man met de zeis heeft een eenzaam leven denk ik.
Soms heeft hij een vriend die door welke reden dan ook wel de dood wil en de dood omarmt en hem sneller wil zien dan gepland was.
Ik denk dat we meer moeten genieten en meer uit het leven moeten halen, maar tja dat moet je ook kunnen ik kom uit een generatie die werk nu eenmaal belangrijk vind en ook goed kan, of het nu werk voor de belegde boterham is, of werk in en om je huis of iets in die geest.
Het belangrijkste is dat je zelf tevreden bent met je leven en dat je mocht het je tijd zijn dat je dan met een schoon geweten en een puur hart de laatste stairway to heaven kunt nemen.

IKKE

Stairway to Heaven (Heart)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.