Slim, slimmer, slimst!

We leven in het jaar 2018 en de ontwikkelingen gaan in vlot tempo door, ik heb me de laatste jaren een paar keer afgevraagd waar bepaalde dingen eindigen waar stopt het?
Neem bijvoorbeeld een mobile telefoon wat is daar nu nog aan te verbeteren neem bijvoorbeeld de aller nieuwste Apple telefoon de iPhone 10 plus of X-plus die eind dit jaar op de markt komt, ede voorspellingen zijn dat er een Oled scherm in komt en dat is een super scherm nu is het zo dat Oled de grens is wat wij de mens kjan waarnemen veel scherper kunnen onze ogen dus niet meer waarnemen we zijn dan echt het verschil niet meer..
Hij word ook sneller dan zijn voorgangers, veel sneller kan het nog wel maar ook daar moet ooit een keer een eind aankomen dat het gewoon niet sneller kan.
Je kunt er mega scherpe foto’s mee maken is de voorspelling in mijn beleving zal er een moment komen dat scherper niet meer kan, bij het inzoomen is het natuurlijk wel te zien maar ik ben benieuwd tot hoeveel megapixels ze kunnen gaan.
Dit zijn een paar dingen maar een keer moet het ophouden en dat is met veel dingen er komt een moment dat het niet sneller kan, het beeld niet scherper kan en ga ook hier maar door.
En dan vraag ik me af wat komt er dan? hebben we over een aantal jaren geen telefoon meer? en hebben ze wat anders uitgevonden zit het ingebouwd in een mens even een kleine ingreep en je bent slimmer en kunt communiceren met iemand van de andere kant van de wereld zonder dat je er wat voor moet doen?
Als ik het zou moeten voorspellen dan komt er iets wat je niet meer in de hand hoeft te nemen, je hebt een oortje of nog meer geplanteerd in je lichaam en daarmee kun je alles doen wat je maar wilt en ook besturen misschien zit het scherm wel in je oog in de vorm van een contact lens of in een bril.
Alles in en om het huis word met behulp van je gedachten bestuurd of aangestuurd je ziet nu al dat er veel energie en geld word gestoken in slimme assistentes zoals Siri, Alexa, Google Assistent en ga maar door, koelkasten worden slim gemaakt je koelkast weet straks precies wat er in ligt, van welke datum en wat er besteld moet worden, op een ingebouwd scherm in de deur kun je alles regelen.
Alles kun je op afstand besturen, alles is te programmeren en kan met je meedenken, de wasmachine weet welke was je erin gegooid hebt en regelt de boel verder zelf, je hoef er geen zeep meer in te gooien omdat er een groot zeep reservoir ingebouwd is die je eens in de zoveel weken nog maar hoeft bij te vullen en dat zal vast een cassette zijn die je koopt.
Je moet nog wel de was erin gooien en eruit halen maar dat is dan ook alles wie weet komt er ook nog wel een machine die het strijkt en opvouwt en in de kast pakt maar dat laatste zal nog wel even duurder of een robot die je slaaf is en alles voor je doet.
Een ding is zeker en dat is dat alles van koelkast tot keuken mixer en de rest een stuk slimmer gaan worden, mensen gaan zelf minder koken omdat er steeds meer maaltijden komen die zo klaar zijn, en ook nog eens lekker en gezond zijn.
We leven in een wereld waar de ontwikkelingen razend snel gaan (nog steeds) en ik vraag me af waar stopt het, er komt namelijk een keer een moment dat het niet sneller kan en beter.
Oke dat zal nog wel even duren en niets is onmogelijk neem maar van mij aan dat het er over tien jaar heel anders uitziet de ontwikkelingen gaan in razend tempo door en als je nu zelf stil blijft staat en niet mee gaat met deze ontwikkelingen dan sta je over een paar jaar stil aan de kant en kunt niets meer.
Vroeger op school moest je leren rekenen en taal leren en noem maar op nu kun je een verhaal schrijven in Word de schrijffouten worden onderstreept en spellingscontrole en zelfs grammatica zijn je hulpmiddelen.
De wereld word een digitale wereld en de mensen die nu stilzitten zijn straks de Sjaak en komen met hun handen in hun haar te zitten omdat ze de wereld niet meer begrijpen en op een eiland komen te staan nu misschien nog niet maar in de verre toekomst zeker.
Als ik nu al kijk naar de techniek hier in huis bijna alles is met de stem te besturen, ik kan de tv aan en uitzetten en zappen met mijn stem, de lampen de muziek en ga maar door zijn met de stem te besturen en dit is nog maar het begin dit blijft doorgaan en snel ook.
De slimme assistenten nemen je huis over jij commandeert en je digitale slaafjes doen het werk ik zelf vind deze ontwikkelingen prachtig en sommige ontwikkelingen kunnen mij niet snel genoeg gaan en natuurlijk zijn mijn kinderen daar nu veel sneller dan mij en dat is ook begrijpelijk hun kinderen zullen vanaf hun geboorte al in een digitale wereld opgroeien!
Maar goed we zullen zien waar het eindigt of naar toe gaat een ding is zeker ik ben erg nieuwsgierig wat het gaat brengen!

IKKE