All for Joomla All for Webmasters

Siepel (ui) (2e 10 Minuutje)

Ik vraag me wel eens af wie er op het idee gekomen is om uien te eten.
Ik kan me niet voorstellen dat je een ui uit de grond graaft en hem dan vervolgens pelt en hem dan opeet.
Vooral niet als de tranen over je gezicht stromen door deze uien.
Ik zelf was er dan niet aan begonnen stel dat ze giftig zouden zijn, maar tja dat is eigenlijk met brandnetels ook zo toch?
In Twente noemen ze uien siepels ik heb wel eens een uitdrukking gehoord volgens mij was het iets van….
“Ie hebt mansleu en siepel en van allebei goaj janken”, misschien was de uitdrukking wel met vrouwleu ik weet het echt niet meer.
Een ding is wel zeker van uien ga je janken vooral als ze vers zijn en zo uit de grond komen, dan zijn ze het ergst.
Ik heb in mijn leven al zoveel uien schoongemaakt, dat als ik dat nu een keer zou moeten doen dat ik daarna vast uitgedroogd zou zijn, zoveel tranen heb ik wel vergoten tijdens het schoonmaken ervan.
En dan moeten ze nog gesneden of gesnipperd worden., ja emmers vol met tranen.
Misschien heb ik wel medelijden als ik uien schoonmaak.
Ik word altijd zo emotioneel van het schoonmaken van uien, het is toch zielig om zo’n prachtige ui van zijn velletje te ontdoen met zo’n groot scherp mes, om hem dan vervolgens in stukken te snijden, het lijkt wel op moord haha,
Iám killing an onion!
Maar ondanks dat zijn uien altijd heerlijk wat zouden we doen in een keuken zonder ui, of knoflook (familie van), het zou een heel gemis zijn want uien zijn heerlijk.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.