September Blog 2021

Ook deze blog schrijf ik maanden voordat het september is.

Marlies en ik zeg de gek, eten redelijk gezond, we gebruiken geen pakjes meer, en bijna alleen nog maar verse producten.
En met pakjes bedoel ik bijvoorbeeld, van die mixen voor bami en spaghetti, of kant en klare soep uit pak of blik, en ga nog maar even door!
Nee dat doen we bijna niet meer Marlies doet meestal de boodschappen en brengt alleen nog maar verse producten mee, waaronder veel groenten en fruit.
Helaas kan ik niet tegen verse appelen en soms ook niet tegen wat ander fruit maar voor de rest eten we ook veel fruit, ik zelf ben gek op bananen, druiven en verse mango!
Maar gebakken appel of in ieder geval appel dat bereid is kan ik dus wel eten, en krijg ik geen branderig gevoel in mond en keel.
En we hebben ook veel fruit in de diepvries, zodat we smoothies kunnen maken of door de kwark of yoghurt kunnen mengen.
En natuurlijk eten we soms ook wel friet met een frikandel of iets in die geest, het is nu niet zo dat we heiligen zijn geworden wat eten en drinken betreft, zeker niet.
Maar een beetje bewuster eten is zeker niet slecht voor een mens, dan hebben we natuurlijk nog ons kleine moestuintje dat vol staat met groenten, verse kruiden en wat fruit, en natuurlijk allemaal onbespoten!
En zoooo lekker, verse peultjes zo van het land in de pan, dat kan gewoon niet verser en lekkerder dan op deze wijze.
Je zou het eens moeten proberen, sla is gewoon krokant uit de tuin en geen slappe hap!
Nu kan ik schrijven dat Marlies en ik sowieso goed bezig zijn, we roken geen van beide, we gaan allebei naar de sportschool en we eten redelijk gezond!
En dat doen we niet om honderd te worden, al was dat natuurlijk mooi meegenomen als we ouder zouden worden door wat gezonder te leven, nee we doen het eigenlijk om beter in ons vel te zitten, om ons goed te voelen.
Want dat is ook belangrijk, we werken allebei, Marlies heeft en zware baan in de zorg en ik werk in de horeca, waar het soms ook stressen is en het heel druk.
We werken onregelmatig en dat is soms nog wel een dingetje, als ik vrij ben moet Marlies werken of andersom, twee dagen vrij samen achter elkaar kennen we dus niet, want dat komt buiten vakanties of toeval eigenlijk nooit voor.
En dat is ook wel een dingetje waar we wat aan willen doen, en ook moeten doen als we meer willen genieten van ons leven.
Nu is het niet zo dat we niet genieten, maar we willen toch wel meer genieten van het leven door erop uit te gaan, weekeindje weg, erop uit dus.
Vaker op vakantie en vaker de hort op en vaker uit eten en dat soort dingen, we hebben het super voor elkaar en we hebben het goed, maar daar moet echt wel wat aan gebeuren.
En ik denk dat we allemaal we wat meer aan ons zelf moeten gaan denken, een ander doet dat niet.
We moeten genieten zolang we dat nog kunnen, de tijd vliegt en voordat je het weet kunnen we niet meer genieten want dan zijn we oud en versleten!

Geniet, drink met mate, stop met roken, eet gezond, blijf bewegen en blijf vooral genieten van elkaar!

IKKE


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.