Schaatskoorts

Als het ook maar een klein beetje begint te vriezen dan is een groot deel van de Nederlanders meteen in rep en roer het is alsof de vlam in de pan springt.
Heel veel Nederlander krijgen dan koorts en dan bedoel ik natuurlijk de schaatskoorts is er maar ergens een klein plekje waar al geschaatst kan worden dan word dat ook meteen gedaan.
Zowel jong als oud binden de schaatsen onder en begeven zich op het ijs, onder hen zijn er natuurlijk weer wat waaghalzen die hun leven wagen om op grotere en dieper wateren te schaatsen.
Helaas verdrinken er elk jaar weer mensen die onvoorzichtig zijn nu kun je wel zeggen eigen schuld dikke bult maar dat is ook een beetje te.
Haaksbergen, Arnhem en Noordlaren hopen op de eerste marathon op natuurijs en in 2018 heeft Haaksbergen het gewonnen.
Natuurlijk is er volop schaatsen op tv zoals het WK, Ek en dit jaar ok de Olympische spelen in Pyeongchang waar de Nederlanders het weer super hebben gedaan mooi om naar te kijken voor onze passieve schaatsers.
Als de vorst iets langer aanhoud dan hoor je meteen de volgende term “it giet oan” de schaatskoorts gaat over in een virus het Elfsteden virus welteverstaan.
Helaas voor de Elfsteden liefhebbers is deze tocht een zeldzaamheid en al lang niet meer gereden de laatste tocht der tochten is op 4 januari 1997 verreden dat is dus nu al 21 jaar geleden.
Of er ooit weer een Elfstedentocht komt ?? het klimaat is en blijft veranderen en de winters zijn niet zoals ze vroeger waren dus de kans is heel erg klein maar een kans blijft bestaan alles kan, toch?
De laatste dagen van de winter gaan voorbij de lente was er maar dor ene dip is hij even terug maar niet voor lang.
De schaatsen kunnen weer in het vet maar de rolschaatsen weer uit het vet want een echte schaatser schaatst het hele jaar door behalve voor de passieve ehm schaatsliefhebbers onder ons zoals ik.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.