Plof het dikke Konijn (7e 10 minuutje)

In een groot Wortelveld gelegen aan de rand van een groot bos woonde Plof, Plof het konijn.
Nu was Plof geen gewoon konijn! nee hoor Plof was een super konijn, en dan bedoel ik natuurlijk niet dat Plof een konijn is met superkrachten zoals Superman, nee hoor!
Plof was groot en dik volgens Jacob de Uil as Plof het grootste en dikste konijn van hééééél de wereld.
Best wel vreemd want Jacob de uil had nog niet veel meer gezien van de wereld dan alleen de oude boomgaard en een weiland met wat knotwilgen.
Maar Jacob was wel een wijze uil dus iedereen geloofde hem op zijn woord Plof het konijn was het grootste en dikste konijn van de wereld.
Nu was Jacob niet alleen maar groot en dik hij was ook nog eens ontzettend lui, nog luier dan Knorr het Varken en dat wilde toch wel wat zeggen.
Nu was Plof niet op zijn grote achterhoofd gevallen, hij had zijn huisje aan de rand van een bos en aan de rand van dat bos legen grote velden met groenten waaronder een groot veld met wortelen.
En Plof de luie vreetzak was verzot op wortelen hij at net zolang en zoveel dat hij er buikpijn van had gekregen.
Als hij dan wilde gaan slapen met zijn dikke buik dan kon hij nog met héél véél moeite door de deur naar zijn ondergrondse woning.
Daar ging hij dan net zo lang slapen tot zijn maag weer begon te knorren en dan ging Plof weer naar het wortelveld en dan begon het hele verhaaltje weer van voren af aan.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.