Pasta (4e 10 minuutje)

Toen ik met mijn opleiding tot kok begon was alles gericht op de Franse keuken.
Alle keuken uitdrukkingen waren ook Frans, nu kan ik wel een lading Franse keuken woorden hier neer gaan schrijven maar dat doe ik niet.
Een frans keukenwoord wil ik jullie echter niet onthouden en dat is Mice en Place, het is een belangrijk woord in alle keukens want als je dit niet in orde hebt dan ga je onherroepelijk de zeik in.
De vertaling van Mice en Place is, voorbereidende werkzaam heden, dus voorbereidingen maken, en een goede voorbereiding is super belangrijk.
Nu is de Franse keuken een beetje naar de achtergrond geschoven, als je nu kijkt hoeveel keukens je in en keuken hebt dan val je bijna achterover, ik vraag me wel eens af hoe ze de opleidingen hier op aangepast hebben.
Ook de italiaanse keuken is er bij gekomen hoeveel restaurants hebben wel geen pasta op hun kaart staan?
Ik heb voor thuis een pasta machine gekocht die verse spaghetti maakt in no time heerlijk en super snel.
Je kunt verschillende bloem of meel soorten gebruiken als ze maar fijn zijn dus zonder bijvoorbeel hele granen.
En als je deze pasta kookt is het ook nog eens sneller klaar en het smaakt heel anders, ik ben erg blij met de pasta machine van Phillips.
Met pasta kun je alles combineren ik vind zelf de versie met tomaat en ansjovis, knoflook en noem maar op echt heerlijk.
Iedereen zou zo’n machine moeten hebben het is echt een super ding, we hebben ook zo’n ding die je met de hand moet draaien pfff wat een ellende.
En je kunt met deze machine vele vormen maken, breed, smal, spaghetti, Penne en noem maar op, ik vind het de beste keuken machine koop van dat jaar.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.