Oktober Blog 2021

Waar zouden we zijn zonder een mobile telefoon, of zonder internet?
Dat is een hele goede vraag van mezelf, ik denk dat de hele wereld ineen zal storten, dat zie je nu al als er een grote internet storing is.
Alles gaat over internet, ik zit me nu af te vragen wat er nu eigenlijk niet meer zonder internet gaat, ehm tanken en boodschappen, hoewel je het laatste ook al via internet kunt bestellen.
Als internet uitvalt hebben we een groot probleem dat is zeker, alles wat we kennen stort in, laatst was er een grote internet storing en dan werk er veel niet.
Dan heb ik het nog niet eens over gegevens die je via internet kunt hacken, bij diverse bedrijven blokkeren ze gegevens en het bedrijf kan er weer bij als er losgeld betaald word, en niet zo’n klein beetje ook!
Als ik me zelf neem en kijk wat ik via internet doe dan begint het al met mijn twee websites die ik heb, deze website is er een van.
Ik kijk films via internet, denk maar aan Netflix, Disney+ en anderen, ik luister muziek via internet met Spotify of Apple Music, we gebruiken Google en dat vaak meerdere keren per dag.
We kijken wat het weer doet via buienradar, we bankieren via internet, en zo kan ik nog wel even doorgaan, tja u als lezer gebruikt ook internet dus hoef ik u dat eigenlijk niet te vertellen!
Ik weet nog dat enkele jaren terug iemand tegen me zei dat ze niet wilde bankieren via internet, nee dat deden ze niet want dat is niet veilig.
Oké over veiligheid kun je discuteren, daar hadden ze natuurlijk wel een punt, maar voor de rest was het digitale tijdperk niet tegen te houden, bankafschriften krijg je niet meer, banken sluiten, de een na de andere, wil je contact met een bank dan moet je een flink stuk rijden of via internet communiceren.
Volgens mij bankieren ze nu wel via internet, je kunt op een gegeven moment niet meer op de oude antieke manier bankieren het is het een of het andere meer keus heb je niet!
En dat is met vele dingen zo, ik kan nu afspraken maken via internet met de huisarts en mijn dossier inkijken, en zo gaat dat overal, we kunnen niet meer zonder internet en ik voorspel dat ondanks dat ik een groot gebruiker ben van internet en heel veel er mee doe, dat het de komende jaren flink mis zal gaan met internet.
Ten eerste is er volgens mij geen goede backup, het systeem is niet hack bestendig en ik denk dat het dat ook nooit zal worden!
En dan de mobiele telefoon, tja wie heeft er geen?
Ik doe veel met mijn mobiel, maar waar hij eigenlijk voor gemaakt is, en dat is om mee te bellen en om gebeld te worden en om berichtjes te sturen en ontvangen.
Dat doen we er natuurlijk nog steeds mee maar ik gebruik hem meer voor andere dingen, dus ook hier kunnen we niet zonder, ons hele sociale leven zit in onze mobiel, contacten alles.
Hoe dan ook ik vind dat mensen die de boel hacken, veel harder aangepakt moeten worden en dat er veel strengere straffen gegeven moeten worden.
We waren op vakantie aan de Rijn en Moezel, en dan zie je meteen dat we ten opzichte van daar toch wel een heel eind voorlopen, internet via wifi op een hotel kamer, ehm trager da traag, contactloos betalen kun je bijna nergens overal willen ze cash, dan denk ik jeetje het is 2021.
Tja we zijn verwent geworden denk ik……………


Toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.