Oktober Blog 2019

Ik ben de laatste jaren bezig geweest om hier in huis wat te doen aan energie besparing met als doel geld te besparen.
Maar ik wil niet dat we in de kou zitten dus besparen maar niet ten koste van.
Een gezin heeft drie items waarop je zou kunnen besparen, natuurlijk zijn er meer maar ik ga me beperken tot drie dingen.
En dat zijn Gas, Electra en Water, de laatste water heb ik eigenlijk niet op mijn lijst staan maar veel mensen wel.
Dus ga ik me beperken tot twee dingen en dat is gas en elektra dat zijn de twee items waarop ik wil flink wilde besparen.
Enkele jaren geleden ben ik begonnen om ons stroom verbruik aan te pakken door enkele zonnepanelen op het dak te laten leggen.
Een jaar later nog een paar en er liggen nu 16 panelen op het dak die redelijk in de buurt komen van ons stroom verbruik.
Ik moet zeggen dat we redelijk veel verbruiken per jaar en dat doen we eigenlijk nog wel.
Maar door de panelen gaan onze vaste lasten wel flink naar beneden en dat is het belangrijkste, we zitten niet in het donker maar we besparen wel.
Daarna zijn we begonnen met het gas verbruik, we hebben een nieuwe allesbrander gekocht met een hoog rendement.
En we hebben een pellet kachel gekocht die de beneden verdieping moet verwarmen, en dat werkt redelijk goed kan ik schrijven.
Alles kan beter maar ook slechter maar het werkt wel de pellet kachel staat in de voorkamer en moet ook de woonkamer verwarmen.
We kregen 500 euro subsidie omdat de uitstoot van slechte gassen laag zou zijn, ik zeg er bij ZOU zijn!
Nu weer een jaar later blijkt volgens onderzoekers het niet zo gezond te zijn, de pellet kachel zou ook ongezond zijn en slecht voor het milieu.
De overheid wil dat we van het gas gaan en een pellet kachel zou goed kunnen.
Ik word er een beetje kwaad van, ik denk bij mezelf jullie willen ons van het gas hebben, zorg eerst voor goede alternatieven, die goed zijn voor het milieu en ook nog eens betaalbaar en kosten verlagend zijn.
In de auto industrie is het al net zo, we moeten elektrisch rijden maar ook dat gaat niet werken.
Je kan geen lange afstanden rijden, accu’s gaan maar een paar jaar mee, er zijn veel te weinig laadpalen, elk gezin zou er een moeten hebben en dat gaat nooit lukken.
Ik kan ook hier een lang verhaal maken maar het heeft geen zin, de overheid snapt er in mijn ogen ook niets van en heeft zich niet ver genoeg ingelezen.
Ik denk dat waterstof de toekomst heeft ehm nee ik voorspel dat waterstof de toekomst heeft en dat straks ons huis ook daardoor gaat verwarmen.
Dus voor mij geen elektrische auto maar een auto op waterstof en voor de rest zien we wel waar het schip strand voor nu blijven wij lekker de kachel aansteken en de pellet kachel en kijken maar eerst de aap uit de boom.
De soep word nooit zo heet gegeten als het word opgediend!

IKKE