Oktober Blog 2018

Eigenlijk leven we maar in een vreemde wereld waar de een alles heeft en de ander niets en de een arm is en de ander rijk en waar de een gezond is en de ander ziek en waar de een oud word en de ander niet.
Op een aarde waar door klimaat veranderingen het een en ander aan de hand is, aardbevingen, modderstromen, hitte golven, overstromingen, vulkaan uitbarstingen en noem maar op.
Een wereld waar geen mens veilig is een wereld waar het ene schandaal nog niet voorbij is of de ander volgt, kinderen die door de kerk om het maar even zo te noemen misbruikt werden in grote getale.
Waar ook bekende mensen zoals Bill Cosby en anderen vrouwen misbruikten alsof het wegwerp artikelen waren, een aarde waar corruptie aan de orde van de dag is en zo kan ik nog wel even door gaan.
En op deze wereld leven wij, jij en ik dus we werken, we dromen, we lachen, we hebben verdriet, we hebben pijn en we hebben wensen en meer.
Nu ben ik van mening dat je niet alle leed van deze wereld op je schouders kunt nemen en ook kun je er als individu weinig aan doen er is veel leed op deze aarde om dat te zien hoef je niet echt slim te zijn.
Nu leef ik in een landje waar het vrij rustig is in vergelijk met de wereld, ik leef zelfs in een dorp waar bij wijze van spreken iedereen loopt te gapen niet omdat ze lui zijn maar omdat het een zaai dorp is.
Sommige zouden zeggen in zo’n dorp daar zou ik niet willen wonen daar gebeurt niets en als je wilt winkelen ben je in tien minuten klaar en ja daar zit wel wat in als je wilt winkelen moet je toch wel naar de stad.
Maar aan de andere kant is het wel zo dat doordat het zo saai is dat je er wel rustig kunt wonen we zeggen elkaar nog goedendag als we elkaar tegen komen soms maken we een praatje met een buurman of buurvrouw.
En doordat het zo rustig is heb je een veel veiliger gevoel nu is het natuurlijk niet zo dat hier niets kan gebeuren maar ik denk dat wij ons een stuk veiliger voelen dan bijvoorbeeld in Amsterdam.
Als je hier zo over nadenkt dan is het verschil op deze aarde toch wel heel erg groot we leven veiliger, rustiger en ik denk ook wel gezonder.
Ik vind het vreselijk om het leed in deze wereld te zien nu weer met een aardbeving en een tsunami waar honderden mensen de dood hebben gevonden waar complete gezinnen uit elkaar zijn gereten en wij leven hier rustig en doen ons ding.
En dan denk je wel eens…………………..pffff wat een ellende is het in de wereld en dan ben je blij dat je hier op het platte land leeft waar het soms oer zaai is en waar we gewoon door gaan met ons leven, soms met vingers in de oren en met de handen voor de ogen om ons af te schermen voor alle ellende die je ziet of hoort.
Ik denk dat het soms beter is om er niet teveel mee bezig te zijn je kun je er weinig mee of aan doen ik denk dat je voor een groot deel je eigen leven moet lijden en wat er dan op je pad komt dat komt en soms is mooi en soms ook minder mooi.
Als je hulp kunt geven of bieden dan moet je dat zeker doen er komt zeker nog wel een actie met de vraag om geld te doneren en dan zal ik dat zeker doen niet om mijn ziel tevreden te stellen maar met de hoop dat ze met de paar euro’s die ik gegeven heb goede dingen kunnen doen!
Een ding is wel zeker en dat is dat wij geen recht hebben tot klagen we hebben het hier goed en leven nog in vrijheid en dat is een groot goed en als je dan soms ziet om welke kleine dingen er een heisa gemaakt word en soms ook erger dan is het eigenlijk wel heel erg zielig!

IKKE