November Blog 2021

Handige Harry

Ik durf hier wel te schrijven dat ik handig ben met veel dingen, dit schrijf ik niet om op te scheppen, zeker niet want opscheppen is niet mijn ding.
Ik ben wel blij en dankbaar en gezegend met twee rechter handjes, misschien zit het wel in de genen, mijn ouders waren ook handig en konden ook alles zelf maken.
Het kan ook zijn dat het er bij mij met de paplepel is ingeschept haha
Maakt ook niet uit hoe en wat, zelf denk ik dat het begint met de handen uit de mouw steken, aanpakken en doen!
Er staat een ding niet op mijn lijstje en dat is “dat kan ik niet” dat is mij vroeger ook wel een beetje afgeleerd, kan ik niet was wel een taboe woord!
Gewoon doen en dan kom je er snel genoeg achter of je het kunt of niet kunt, aanpakken is het motto!
Vele jaren geleden ben ik hier komen wonen, in een oud huisje, dit huisje was wel toe een een renovatie, verbouwing, update of hoe je het ook maar wil omschrijven!
Er waren twee opties, zelf doen en laten doen, achter was er voor optie twee geen ene rooie cent, dus bleef er maar een optie over en dat was zelf doen!
Oké de keuze zelf doen is een maar dan? Had ik verstand van Electra, metselen, timmeren, stukadoren, tegelzetten waterleidingen, gas aansluitingen en ga zo nog maar even door, ehm niet veel dus!
Ik had het wel van huis meegekregen en ik had hier en daar ook wel een beetje meegeholpen maar dat was het dan ook wel!
Nu was het ook niet de bedoeling om anderen steeds lastig te vallen, dus zat er niets anders op dan om zelf maar de boel aan te pakken!
En dat heb ik gedaan, met vallen en opstaan heb ik zelf van dit huis mijn huis gemaakt, ik ben gescheiden dus zeg ik nu maar even mijn en ik, toen was het natuurlijk ons.
Nu vele jaren later kan ik schrijven dat ik eigenlijk van alles kan, niet als een prof maar als een goede amateur.
Ik kan nu van alles, en dat heb ik geleerd door aan te pakken en door goed na te denken, vooral dat laatste is belangrijk, je kunt niet zomaar een muur uit je huis breken!
Ik heb nu een hele lange lijst met dingen die ik kan, en daar ben ik zeker zeer trots op, en dankbaar dat ik het ook nu kan.
Nu kan ik wel een hele lijst opsommen met wat ik kan, maar dat ga ik lekker niet doen, ik heb geleerd met vallen en opstaan, maar ik/ we hebben het nu top voor elkaar!
We hebben nu de schilders aan het werk, ik denk dat ik dat na al die jaren wel heb verdiend, dat ik het eens een keer laat doen in plaats van zelf op de ladder te kruipen!

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.