Bitcoins

Als ik geld uit de muur trek dan heb ik binnen een paar minuten contant geld in mijn knip.
In de wereld van de Bitcoin is dat echter anders, het is geld wat je niet vast kunt houden en dus ook niet in je knip kunt stoppen!
Er hangt ook nog een geheimzinnige waas over, het is soms heel veel waard en soms niet, afgelopen weken was een bitcoin  bijna 10.000 dollar waard.
Het gekke is dat er weinig mensen zijn die er het fijne van weten, toch word er volop in belegd en gehandeld, en dat soms met heel veel risico.
Voor meer info over wat een Bitcoin nu precies is heb ik een link geplaatst >>>>  http://www.bitcoinspot.nl/wat-is-bitcoin.html
Er zijn mensen die denken dat dit digitale geld iets te maken heeft met een piramide spel, de ander denkt dat het een grote bubbel is, de meningen zijn verdeeld!
Ik denk dat het zoals omschreven digitaal geld is, dat het onzichtbaar is maakt het spooky vind ik, dat de prijzen zo de lucht inschieten is gevaarlijk, op dit moment is het een hype en velen storten zich in het ongeluk.
Ooit waren tulpenbollen ook heel veel geld waard en volgens mij kun je het daar wel mee vergelijken, de bollen zijn gebleven maar de hoge prijzen niet.
Als bij de Bitcoins alles is geluwd met de jaren dan is de waarde vast niet meer zo hoog.
Nu kun je Bitcoins minen, je kunt dus als een mijnwerkertje met een pikhouweeltje en met een pc Bitcoins minen, dus piepkleine stukjes Bitcoins op het world wide web zoeken (minen) het internet is de mijn.
Zie het als een echte mijn waar mijnwerkers op zoek zijn, vaak diep onder de grond, naar bijvoorbeeld diamanten of andere edelstenen, ze zoeken er naar en soms vinden ze wat en omdat de diamanten niet met grote hoeveelheden worden gevonden is de waarde hoog.
Des te zeldzamer iets is des te hoger de verkoop of vraagprijs.
Nou moet je niet denken dat als je zelf gaat minen dat je per uur dan een Bitcoin in je digitale knip hebt, helaas was het maar zo dan was ik nu zeer zeker aan het minen.
Moet wel even vermelden dat we er wel over aan het nadenken zijn om het te doen, maar voordat het zover is moeten we ons eerst beter inlezen.
Ik zou op dit moment niet in de handel van Bitcoins willen stappen het zit vol met risico’s en valkuilen, ik denk dat het dus onverstandig is om in het te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.