Mijn Roots

Mijn moeder is geboren in de Veltmaat, en mijn vader in Buurse, mijn ouder getrouwd en in Haaksbergen gaan wonen, daar zijn hun kinderen geboren.
Mijn zus Wilma de jongste van het stel, mijn broer Gerrie de Middelste en Ik zeg de gek ben de oudste!
Onze ouders kwamen beide van de boer, onze opa’s en Oma’s hadden een boerderij!
Als kind kwam ik vaak op de boerderij en heb daar ook geleerd om aan te pakken, dat werd er al vroeg met de paplepel ingegoten, er waren altijd wel dingen te doen en als kind hielp je, knollen uit de grond trekken kan ik me als een van de eerste dingen herinneren en de kou die er dan altijd was in die periode!
De donkere nachten als je avonds buiten stond dan was het altijd donker en dan bedoel ik ook echt donker dat kennen we nu niet meer, en de geluiden die er dan bij hoorde spooky dus.
Mijn moeders vader was ook nog eens huisslachter, en daar had ik dan totaal niets mee, mijn moeder slachtte ook zelf de kippen en noem maar op dat is iets wat ik niet heb meegekregen, ik lijk wat dat betreft veel meer op mijn vader die had daar ook niets mee.
Ik zou dan ook een slechte boer geworden zijn, ik zou geen beest naar de slacht kunnen brengen.
Ik heb goede herinneringen aan mijn jeugd ik zou het zo weer over willen doen, ik ben niets tekort gekomen en het leven op de boer was nooit zaai er gebeurde altijd wel wat!

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.