Mei Blog 2021

In mei leggen alle vogels een ei, behalve de koekoek en de griet die leggen de hele meimaand niet!
Wie kent dit spreekwoord niet? Ik denk iedere Nederlander wel.
Nu wist ik niet wat voor vogel een Griet was maar dat blijkt dus een Grutto te zijn!
Maar volgens mij klopt dit spreekwoord voor geen meter meer, ten eerste leggen op de Koekoek en de Griet (Grutto) veel vogels ook eerder of later, in beleef de lente zijn de Bosuilen al uitgevlogen, en zitten diverse andere vogels te broeden dus, dat alle vogels op twee na in mei eieren leggen is niet waar!
Dat heel veel vogels in mei zitten te broeden zou misschien wel kunnen maar goed daarvoor heb ik niet genoeg kennis van zaken.
Dus wat Mei haha Mij betreft kan de hele spreuk in de prullenbak, hoppa weg ermee, een spreuk moet wel de waarheid vertellen.
Ik denk wel dat vroeger de winters veel kouder en langer waren, de spreuk was toen misschien wel waar, maar nu dus niet meer!
Maar goed is het belangrijk om te weten? Ik dacht het niet, er zijn vast nog wel meer spreuken en gezegden die van geen meter meer kloppen!
Misschien tijd voor een andere spreuk, in elk jaar leggen de meeste vrouwelijke vogels een ei of meer, behalve de mannetjes die leggen het hele jaar niet!
Buiten bovenstaand verhaal om moeten we natuurlijk zuiniger zijn op onze natuur, ik hoor wel eens dat vele vogels op de zwarte lijst staan en misschien over enkele jaren uitgestorven zijn, hoe slecht zou dat zijn.
Ik denk dat we allemaal maar eens wat zuiniger moeten zijn met onze natuur en ook eens aan die wereld denken, hang nestkastjes op, voer bij in de winter, maar zorg ook dat er meer wilde bloemen zijn, want daar komen insecten op af en daar leven vele vogels weer van.
Gelukkig zie je steeds meer dat gemeenten meer wilde bloemen mengsels langs wegen zaaien, en meer natuurgebieden creëren!
Nu weet ik dat er genoeg mensen zijn die het geen ene bal interesseert, die de boel lekker vervuilen en uitroeien.
Ik vind dat er veel strengere straffen moeten komen op het vernietigen van natuur en het vervuilen er van.
Misschien hoeft het niet van jou, maar denk ook eens aan de generatie die na je komt, denk aan je kinderen en hun kinderen, en aan je familie, zouden je kleinkinderen geen natuur en zuurstof nodig hebben of zouden zij ook willen leven tussen beton en vervuilde lucht.
Mensen zijn zo kortzichtig en denken alleen maar aan hun zelf, denk ook eens aan de natuur en aan de toekomst van velen!

Toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.