Mei Blog 2019

In mei leggen alle vogeltjes een ei en dat is dan ook meteen een grote leugen want de meeste vogels hebben inmiddels al jongen.
Nu vroeg ik me af waar dat regeltje dan wegkomt, nu is dat natuurlijk niet te achterhalen maar ik denk dat ik wel een antwoord weet.
Vroeger waren de winter veel kouder en langer, nu begint de lente veel vroeger en ik denk dus dat dat het antwoord is.
Alles heeft te maken met het aanbod van voedsel als het namelijk in het voorjaar warmer word dan zoemt het binnen no time en dat is voor vele vogels het seintje om te beginnen.
En nu begint het voorjaar vele weken eerder en dus beginnen de vogeltjes ook eerder.
Nu heb ik het over de vogels maar ook de terrasjes zitten eerder vol, de koude winters zijn nu veel korter en dus is het ook sneller voorjaar.
Tja en dan komen we al snel weer op het klimaat, het klimaat veranderd ehm ja dat zal vast maar hadden we lang geleden ook niet soms een extreem warme maand, week of dag?
Tja wat het ook is ik denk dat de natuur zich wel aanpast wij mensen doen dat in ieder geval.
Toch is het zo dat als dit doorzet dat we dan de komende jaren veel problemen kunnen verwachten, de zomers worden warmer en droger en daardoor krijgt de natuur flinke klappen.
Ook boeren, tuinders en ga zo nog maar even door, zullen dikke problemen krijgen ook wij krijgen daar mee te maken, stel dat het in de nachten ook nog warmer word nou dat slaapt dan lekker, niet dus.
En dan vraag ik me af waar eindigt het als dit zo doorgaat dan worden de problemen alsmaar groter.
Iedereen heeft het nu over de insecten die steeds minder worden en wat is de oorzaak de een zegt dit en de ander zegt dat, te weinig bloeiende planten en bloemen.
De ander zegt dan er teveel gif gespoten word en weer een ander zegt dat het aan het klimaat ligt, en misschien is het wel een combinatie van vele dingen ik heb geen idee.
Wij mensen zullen zich ook wel aanpassen aan de veranderingen, ik denk dat ik misschien maar een airco ga plaatsen, of palmbomen in de tuin ga planten.
Ik denk dat we het niet terug kunnen draaien en door van het gas te gaan en door allemaal elektrische te gaan rijden lossen we dit ook niet op.
Hier moeten we van het gas af en in Duitsland moeten ze allemaal aan het gas, omdat daar nog veel stookolie word gebruikt en meer van dat soort middelen.
Wat de toekomst van de natuur en van de mensheid word weet niemand maar dat is met zoveel dingen.

IKKE