Mei Blog 2018

Op 25 April 2018 hebben we mijn aller grootste vriend Boris om 18:15 uur laten inslapen.
Dat zijn verschrikkelijke beslissingen die je moet nemen, en in dit geval ook wel genomen moest worden hoe veel pijn het ook doet.
Een beslissing waarop je niet meer terug kunt komen na uitvoering, een beslissing waarin je wel het laatste woord hebt maar die je ook wel maakt in overleg met een dierenarts.
Nu schrijf ik er wel erg nuchter over maar neem maar van mij aan dat het een emotioneel gebeuren was die me zeer diep geraakt heeft en nog steeds!
Boris heeft ongeveer 18 jaar bij ons doorgebracht en dan is hij er niet meer en dan zijn er toch van die momenten die je mist!
Ik zit nu voor mijn PC en Boris lag altijd naast me, als je beneden kwam stond hij al om aandacht te vragen op de bank kon je niet liggen zonder Boris op je!
En zo kan ik nog wel even doorgaan, toch is het vreemd dat wij de mens ons zo hechten aan honden en katten!
Nu zijn er natuurlijk nog veel meer dieren waar mensen een band mee opbouwen maar ik beperk het even tot de hond en de kat.
Als je er diep over na gaat denken is de relatie tussen mens en dier wel heel erg vreemd we bouwen een relatie op met een hond een kat en andere dieren terwijl we er duizenden per dag naar de slacht brengen ook dieren die leven en gevoel hebben.
We eten een sappig karbonaadje terwijl we de kat knuffelen eigenlijk is dat toch wel erg vreemd vind ik.
Nu ben ik zelf ook een vleeseter en denk er liever ook niet aan wat dan ook weer erg makkelijk is maar ik denk wel dat er veranderingen op komst zijn.
We gaan anders denken over vlees en over de productie er van en we zijn toch steeds meer bereid om wat meer geld uit te geven aan vlees waarvan we weten dat het arme dier een beter leven heeft gehad.
Ook hier in huis zijn we wel degelijk bezig met het onderwerp vlees iets meer betalen voor een kwalitatief beter stukje vlees.
We hebben een paar weken geleden vlees besteld bij koop een koe, je besteld een vlees pakket voor een, twee of meerdere personen.
Ik plaats de link wel dan hoef ik het niet allemaal uit te leggen.

Koop Samen een Koe

Oke je bent wat duurder uit maar daarvoor heb je wel een eerlijk stukje vlees en dan weet je ook dat het arme dier een beter leven heeft gehad.
Natuurlijk snap ik ook wel dat het dier opgegeten word en daarvoor ook moet sterven maar het is een goede stap vooruit en veel beter dan de mega stallen.
Wij hebben vlees besteld en als het bevalt gaan we dat ook doen voor varkens vlees en misschien ook wel voor kip.
Ik vind dat het een goede stap in de juiste richting is, we krijgen betere kwaliteit vlees met een betere smaak en het arme dier heeft een beter leven gehad!
We zullen nooit zo omgaan met koeien en varkens zoals met honden en katten maar als je een beetje liefde hebt voor dieren dan ga je we wel over nadenken en kijken wat er anders kan.
We kunnen onze kop niet altijd in het zand steken iedereen beseft dat het anders moet uitzonderingen daargelaten.
Er zijn genoeg mensen die niet eens weten waar ons vlees wegkomt en dat er dieren voor moeten sterven wat ik zelf al heel erg slecht vind.
Maar goed we leven nu eenmaal in zo’n wereld hier in ons huis veranderd de denk wijze en dat vind ik zelf een goede stap in de juiste richting en ik snap dat iedereen er zijn eigen mening over heeft en dat mag ook.
Toch blijft het vreemd het zal wel net zoals bij mensen zijn dat als je in het juiste wiegje bent geboren je een mooi leven hebt en als je in het verkeerde wiegje bent geboren kan het maar zo andersom zijn.
En in het dierenrijk is het ook zo ben je als dier in de juiste stal of nest geboren dan heb je kans dat je een heel leven verwent word en is het niet zo dan eindig je binnen no time op het bord of in een blikje honden of kattenvoer!
Laatst zat ik te kijken naar de Duitse tv daar was een programma op over het wel en wee in de dierentuin daar werden de dieren gevoerd de krokodillen kregen hele kippen, de zeehonden een lading vis en de slangen kregen ratten en of muizen te eten.
Om een paar dieren in leven te houden moesten er een hele lading sterven eigenlijk wel vreemd toch om een slang een jaar in leven te houden moeten er toch heel wat andere dieren sterven!
Maar goed ik draaf nu een beetje door………
Onze lieve Boris is helaas niet meer en ik ben blij dat we nog drie katten meer hebben anders was het gemis nog vele keren erger.

IKKE