Maart Blog 2022

Het leuke van schrijven is dat het niet tijd gebonden is, schrijven kun je altijd en overal en is zeker niet tijd gebonden, het gekke is dat jullie dit bericht pas gaan lezen in de maand maart 2022
En je zult wel denken duhh het is toch ook maart, ja idd als je dit leest is het maart of misschien ook al weer later in het jaar 2022.
Aan de andere kant is het zo dat ik dit schrijf of ehm geschreven heb op 28-12-2021 vorig jaar dus haha
En ik zit me nu te bedenken hoe het jaar er op het moment van lezen (dus maart of later) eruit zal zien, is het al een beetje voorjaar en kriebelt het weer om de motor van stal te halen, of om in de tuin te duiken, om er wat werk te verrichten of om in het voorjaar zonnetje te zitten!
Of is het nog volop winter en hebben we net een elf steden tocht achter de rug, elk jaar als het een beetje gaat vriezen heeft heel Nederland weer de schaats kriebels, en komt het Elf Steden woord weer voorbij.
Of was het weer een kwakkel winter en loopt de natuur al weer voor, hoe is het in de wereld wat corona betreft, is er nog een extra lockdown geweest of zitten we daar nog in, werkend de booster?
Heb ik mijn plannen om de schuur op te ruimen en de vloer in de woonkamer te schuren waar kunnen maken? Is de eettafel geleverd? vragen, vragen en vragen!
Meestal beginnen we aan het eind van het jaar met wensen voor het nieuw jaar, gezondheid, vrede en meer, en elk jaar moet je maar afwachten wat het brengt, alles tussen hemel en aarde is zo onvoorspelbaar als maar wat.
Je krijgt wat je krijgt en daar moet je het mee doen, we bidden voor rijkdom, gezondheid en mobiliteit dat is pas rijkdom, geld is ook rijkdom en je kunt niet zonder, als je beiden hebt dan ben je stinkend rijk!
Elk jaar dan lees ik weer de voorspellingen voor het nieuwe jaar en soms kijk ik ook nog of ze uit zijn gekomen, hebben de paranormalen het weer bij het rechte eind gehad of was het weer lariekoek?
Ik zal me ook eens wagen aan wat voorspellingen, De Bitcoin blijft op en neer gaan, het cabinet heeft geen lang leven beschoren, corona blijft onder ons net zoals griep dat doet!
We krijgen een koude winter die guur en dus ook koud is, ook een flink pakje sneeuw zit erin, een Elfstedentocht net niet!, het vluchtelingen probleem blijft en als er niet wat aan gedaan word gaat het van kwaad tot erger, hele volks verhuizingen zijn het!
De natuur, moedertje natuur is niet happy en dat zullen we merken op deze planeet, natuur geweld neemt toe, de aarde pikt het niet langer dat het misbruikt en verkracht word!
Elektrisch rijden word een hype, er word van alles uit de kast gehaald om mensen over te halen om elektrisch te rijden, vergeten word echter dat ons netwerk dat niet aan kan en dat opladen een probleem gaat worden.
Het is niet mogelijk om elke auto een laadpaal te geven, dus zou je kunnen verwachten dat er ruzies gaan komen bij laadpalen!
Ze willen ons van het gas hebben, en ook hier weer het probleem het elektrische netwerk, dat gaat het niet redden en moet op de schop wat natuurlijk weer kapitalen gaat kosten, de cv ketel eruit, gasstel eruit en elektrisch stoken en koken????
Helaas, ik voorspel dat dat niet kan en gaat gebeuren, ik zet mijn geld op waterstof, waterstof gaat het winnen, natuurlijk is en zijn er nog de nodige verbeteringen nodig maar WATERSTOF!!!!, komt als winnaar uit de bus, maar nog niet in 2022, en niet in 2023 maar toch langzaam maar zeker beseffen meer mensen dat Elektrisch stoken en koken niet gaat werken voor alle Nederlanders!
En dan heb ik de combi, Koken, stoken, rijden en zonnepanelen nog niet eens benoemd, het gaat niet werken!
Het leven word duur, heel duur overal worden de prijzen verhoogd, tekorten op de arbeidsmarkt blijft nog even, we leven in een bubbel mensen!
Onderdelen zijn niet te krijgen, wil je een nieuwe auto? Prima! Maar de levertijd word langer en langer!
Door de hoge prijzen word het leven dus duurder en duurder, en moeten mensen het dus een stuk zuiniger aan doen, bedrijven gaan minder verkopen, personeel komt beetje voor beetje op straat te staan!
Overproductie dreigt, ontslagen, alles waar nu tekort van is veranderd in teveel voorraden, ontslagen, en problemen door schulden, dat gebeurt nog niet op korte termijn maar het proces is begonnen als een zaadje en groeit uit tot grote problemen!
Nu is het door corona thuis zitten, lockdown, als deze voorbij is ontploft de mens vakanties inhalen, het is net als met koeien die na een lange winter in het voorjaar naar buiten mogen, het weiland die vol met mooi groen gras staat!
Schulden lopen op, we konden de laatste jaren niets dus mag het nu ook wat kosten, schulden worden gemaakt!
De huizenmarkt blijft nog even op deze voet doorgaan, maar ook aan deze hype komt een eind, ieder normaal denkend mens kan op zijn klompen aanvoelen dat dit niet goed kan gaan, schulden lopen op, banken lenen wel, word hier überhaupt wel aan de toekomst gedacht, velen zullen over enkele jaren weer onder water staan!
Huis te duur gekocht, markt ingestort, huizen niets meer waard, toch zal de markt zicht weer herstellen, het moet ook wel omdat we veel mensen hebben die toch ergens moet wonen.
De rijken worden rijker en de armen worden armer, zorg word onbetaalbaar, ellende en armoe nemen extreme vormen aan, heb je geen geld dan heb je een dik probleem, met geld is nog steeds alles te koop.
Maar vergeet niet dat een leven, gezondheid en de tijd die je krijgt op deze aardbol nog steeds niet te koop zijn, maar ook hier zal de tijd een klein beetje anders worden, met geld kun je wel de beste medicijnen kopen, en de beste doctoren betalen, maar de dood is niet om te kopen.
Want een ding is zeker we gaan allemaal!
Nu wel ik eigenlijk niet met een negatief zinnetje afsluiten dus, wat staat er in de sterren aan leuke dingen, ehmmmmm
Na een koude winter word het weer voorjaar en na het voorjaar komt de zomer, ik zeg maar zo wat komt dat komt, we kunnen voorspellen wat we willen!
Het leven gaat zoals het komt, soms heb je geluk en soms ook niet, het leven kent vele kanten, van grillig verschrikkelijk tot prachtig en vredevol!
Niet iedereen is in het zelfde wiegje geboren, heeft dezelfde roods, het de zelfde opvoeding en mogelijkheden gehad, en niet iedereen is op et goed pad gebleven en niet iedereen krijgt een lang leven.
Onze lieve Heer heeft niet alles eerlijk verdeeld toch geloof ik dat iedereen in het leven ook kansen krijgt, en dat de een er meer mee doet dan de ander, tja het een hangt aan het ander!
Het leven is niet altijd eerlijk, de een heeft alles en de ander niets, de een krijgt kansen en een ander niet, de een heeft de looks en een ander weer niet!
Tja, we zijn allemaal anders, we zijn wie we zijn, en krijgen wat we krijgen, niet alles is te koop vergeet dat niet!

Tja, ik kan nog even doorgaan mensen maar voorspellingen of niet, we moeten het doen met wat we hebben en er maar wat van maken, ik zeg blijf lief en positief, negatieve tijd trekt als een magneet nog meer negatieve tijd aan.
Dus probeer altijd naar dat ene lichtpuntje te zoeken in de duisternis, vraag om hulp als het nodig is, en geniet van alle mooie momenten hoe klein ook!

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.