Maart Blog 2021

Motorrijden


Ik zeg net ineens dat ik elke maand een blog schreef en daar ineens mee gestopt ben, maar dat is niet de bedoeling!
Vandaag ga ik voor het eerst toeren met mijn nieuwe motor met iemand achterop en eerlijk is eerlijk het is ook wel weer spannend.
Vooral omdat ik jaren lang op een Honda VFR 750F getuft heb en nu op een andere een Honda NT700V een Honda Deauville dus.
Nu is de Deauville een tour motor en geen gas geef motor zoals de VFR, op deze motor is alles anders en eerlijk is eerlijk ik moet er aan wennen.
Misschien heb ik te lang op de andere gereden, ik heb geen idee, de Deauville is zwaarder qua gewicht heeft minder vermogen, heeft geen ketting maar een cadan aandrijving, je zit hier rechterop, de voetpedalen zijn anders, ik heb nu koffers achterop, ik zit breder en heb nu ABS.
Dus een andere motor uit 2016 waar alles anders is, ook rijd het anders vandaar dat ik moet wennen, maar het gaat al beter dan de eerste paar ritjes, ik heb nog wel en een momentje dat ik denk pfffff
Maar door veel te rijden word het allemaal beter, dan word je ook zekerder en weet hoe de motor reageert.
Ook heb ik andere kleding, een nieuwe broek, een nieuwe jas en een nieuwe helm met een geluidsetje erin, en ik heb een TomTom Rider 550 Navigatiesetje.
Dus niet alleen de motor is anders nee alles is anders, tja en ik word ook een dagje ouder dus duurt alles iets langer voordat je er aan gewend bent.
Maar het gaat al een stuk beter, gisteren een ritje gemaakt van 107 Kilometertjes, even de TomTom testen haha en dat ging niet zoals verwacht.
Ik had een route van internet gehaald, de ANWB Slingeroute maar goed ik had dus wat verkeerd ingevuld of aangeklikt zodat ik na ik weet niet hoeveel kilometer rijden te horen kreeg dat ik op het startpunt van de route was aangekomen!
Nou van daar uit maar weer naar huis gereden maar dat was niet echt de bedoeling, vandaag ga ik/we een poging doen om de Huttenkloas te rijden, een ritje door Twente.
We hopen op een prachtige rit, aan het weer ligt het niet het word 22 graden, aan de motor ligt het ook niet, de TomTom tja dat is even afwachten en ik hoop dat mijn rijgedrag super is en dat we genieten en weer veilig thuis komen.
We hebben alle tijd dus daaraan ligt het niet, ja mensen eerlijk is eerlijk op een motor, fiets, scooter enz enz ben je een stuk kwetsbaarder.
Maar we gaan zeker genieten tenminste dat is de bedoeling, genieten van een ritje in het mooie Twente land.

Toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.