Kort de Eendagsvlieg

Het was een mooie dag in juli, de zon stond hoog aan de hemel en alle bloemen stonden in bloei.
Kortom een prachtige dag, en vandaag was de geboorte dag van Kort de eendagsvlieg.
Al vroeg in de morgen bij de eerste zonnestralen was Kort geboren.
Het was een geboorte zonder complicaties en Kort was geboren met alles erop en eraan hij had zelfs twee prachtige glanzende vleugeltjes.
Kort had niet veel tijd om te genieten van het mooie weer want Kort was verlieft tot over zijn sprietjes die op zijn kleine hoofdje zaten.
Verliefd, en dat al op zo’n jonge leeftijd is natuurlijk het mooiste wat er is.
En ook Kort was beschoten met de pijltjes van Cupido, verliefd en met vlotte vleugelslag fladderde Kort over een paar prachtige rode waterlelie bloemen.
Met gesloten ogen kwam hij langzaam maar zeker in een soort trance van al die heerlijke geuren.
Kort keek met dromerige ogen voor zich uit, niet oplettend waar hij vloog tot hij plotseling met een flinke knal tegen de stengel van de gele lis aan vloog.
Kort tuimelde met grote ogen en een luide schreeuw naar beneden, waar hij vervolgens op een groot blad van een hosta terecht kwam.
“Poe dat was schrikken!” mompelde hij in zich zelf, Kort was meteen weer bij zijn positieven.
Nu weten jullie misschien dat een Eendags vlieg over het algemeen geen twee dagen rond fladdert, nee!…eendagsvliegen hebben een kort, een kort, een zeer kort leven.
Nu wist Kort natuurlijk niet dat hem geen lang leven beschoren was en misschien kwam dat wel omdat hij tot over zijn oren verliefd was.
Eigenlijk best wel vreemd lieve lezers omdat hij nog nooit in zijn zeer korte leven een eendagsvliegin had gezien en er toch al verliefd op was.
Nu kan ik jullie verkappen dan alle eendagsvliegen vroeg in de morgen worden geboren, een korte tijd later zijn ze al helemaal verliefd, daarna gaan ze meteen op zoek naar dat lieve deerntje.
Rond de middag hebben ze verkering en korte tijd daarna zijn ze al verloofd en midden op de middag zijn ze al getrouwd.
Dan volgt de huwelijksnamiddag hoe het vanaf daar verder gaat is mij niet bekent.
Wel is me bekent dat de volgende dag de eendagsvlieg en zijn vrouw met de noorderzon zijn vertrokken, ik vermoed op huwelijksreis.
Nu is Kort op zoek naar het meisje van zijn dromen, nadat hij een klein ongelukje heeft gehad is hij,  nadat hij weer een beetje was bijgekomen, weer verder gefladderd.
Hij had nog een beetje een bonkend gevoel in zijn hoofdje maar dat mocht de pret niet drukken, want als je verliefd bent voel je geen pijn!
Het was rond het middaguur en Kort fladderde laag over een grote vijver op weg na de andere kant van de vijver want daar is zijn meisje dat wist Kort zeker.
Maar lieve lezers plotsklaps werd Kort uit de lucht gegrepen door een vraatzuchtige kikker!
Kort was niet meer (snik) het is niet echt een happy end van dit verhaal en misschien is het beter dat ik de titel van dit korte verhaaltje over Kort ga aanpassen.
Kort de eendagsvlieg zou Kort de halve-dags-vlieg moeten zijn, maar uit eer voor Kort laat ik het zo.

Rust zacht Lieve Kort.

IKKE