Kinderen en eten!

Mijn twee kinderen, nu 27 en 26 jaar, waren toen 15 en 17 jaar en ze hadden al vanaf hun geboorte iets met eten.
Ze waren nog maar net geboren of de eerste kreten om voedsel galmden al door het huis.

Ook toen al kan ik me nu herinneren hadden ze wat met en wat tegen eten, moesten we niet regelmatig als voorbeeld de spinazie van het plafond schrapen omdat ze het zo lekker vonden.
En laten we het onderwerp luiers hier maar helemaal niet ter sprake brengen.

Maar omdat mijn kinderen horeca kinderen zijn leerden ik ze om alles te eten.
De meeste kinderen houden zover ik weet niet van, olijven, fetakaas of zelfs spruitjes nou mijn kinderen zijn er dol op.

Een leuk voorbeeld is dat de kinderen nooit verse asperges aten, ze wilden het zelf niet eens proberen na twee jaar vonden we toch dat ze het een keertje moesten proeven, als je iets niet lust of lekker vind is prima maar daar kun je pas over oordelen als je het geproefd hebt. Uiteindelijk hebben ze het geproefd en jullie zullen het niet geloven maar wat heb ik daar een spijt van gehad.
En ik heb me daarna dan ook voor genomen om nooit meer de kinderen aan te zetten tot het proeven van gerechten.
Nooit meet verplicht proeven nee nooit meer want na het proeven van de asperges zijn zij het die alle asperges voor onze neus weg eten ik wil  het woordje vreten nog net niet in de mond nemen.
Ik ben blij dat ik van een ruim portie asperges er nog een of twee mee krijg.

Het onderdeel fruit heb ik al besproken, fruit met pitjes zijn niet de lieveling ’s fruitsoorten voor kinderen.

En dan heb ik het nog niet eens over de wisselende smaken van kinderen, de ene keer willen ze oude kaas en dan willen ze weer ham of dan weer spikkeltjes kaas.
Dan weer dit dan weer dat pffff…. ik ben tot de ontdekking gekomen dat je dan nooit weken achter elkaar bijvoorbeeld oude kaas moet kopen want dan eten ze het niet meer.
Mijn kinderen houden van afwisseling en mijn zoon van veel en vaak eten daar ben ik wel achter gekomen het is niet aan te slepen.
Nu ben ik kok dus geen probleem zou je zo denken, nou….lees en huiver.

Het is dus niet altijd makkelijk om het in de ogen van kinderen goed te doen, lees het volgende maar eens wat mij is overkomen.

Mijn kinderen houden van lasagne dat vinden ze heerlijk, ik vind het zelf ook wel een keertje lekker maar ik voeg er altijd nog iets van me zelf bij, zo ook bij de lasagne daar voeg ik nog wat Parmezaanse kaas bij dat maakt het wat pittiger.
Dat vind ik zelf lekkerder dus vandaar., ze vinden het altijd heerlijk.
De laatste keer echter kreeg ik er commentaar op mijn lieve dochter vond het niet te vreten!
Oké, dat kan, de tweede keer ging het over de sla, ik had een fijn gesnipperd uitje over de sla gestrooid i.p.v. er door heen, weer commentaar.
Vandaag was het de bloemkool ik maak altijd bechamelsaus voor op de bloemkool, nou weer commentaar, die bloemsaus was niet te vreten, die groentesaus van Honig die was veel lekkerder.
Ik hou veel van mijn kinderen wie doet dat niet, maar ooit als mijn dochter op zich zelf woont, en ik bij haar mag komen eten dan hoop ik dat dit verhaal me weer voor de geest komt, want dan ga ik wraak nemen dat beloof ik.

 

Je kunt schrijven over dit alles wat je maar wilt, ik heb de slag om het voedsel gewonnen kijk maar eens hoe groot ze zijn geworden, mijn zoon kijkt over me heen en mijn dochter is ook een hele dame geworden.
Er is dus hoop voor alle ouders je moet gewoon slim zijn vooral met eten, gelukkig hadden ze niet alles in gaten, en over dat laatste heb ik mezelf een spreekverbod opgelegd, ha ha ha.

 

Eet Smakelijk ! ! !,  Pappa Henk

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.