Juni Blog 2019

Langzaam maar zeker vernietigd de mens de aarde, we vergiftigen het, we roeien alles uit wat leeft, kortom we vervuilen en maken ons eigen nest kapot.
Japan is weer begonnen met de walvisjacht en de eerste walvissen zijn al weer gedood, er worden olifanten, neushoorns gedood alleen maar voor de ivoor.
De gewassen worden gesproeid tegen ongedierte, een deel van dat gif komt natuurlijk in ons eten terecht, en vernietigd een groot deel insecten en ander leven.
Oerwouden worden in snel tempo gekapt de zuurstof productie word langzaam maar zeker minder.
ijskappen smelten en langzaam maar zeker stijgt de zeespiegel tot het water ooit tot aan onze lippen staat.
Plastic een super product en we gebruiken het overal voor maar dit plastic vernietigd langzaam maar zeker de hele wereld, de plastic soep roeit de hele visstand uit, en veel wat op land leeft.
Als je kijkt hoeveel troep mensen uit het raam van hun auto gooien en ga zo nog maar even door overal kun je wel rotzooi vinden van de mens.
Onze insecten wereld is in gevaar, we horen en lezen dat regelmatig, we hangen meer insecten hotels op, zaaien meer bloemen maar dat is niet genoeg.
Hier buiten het dorp hebben ze de weg die over de nieuwe N18 loopt ingezaaid met wilde bloemen, koren bloemen, klaprozen en meer soorten.
En ik moet zeggen het zag er prachtig uit, en wat schets mijn verbazing op het hoogte punt van de bloei hebben ze alles weggemaaid, in een dag de hele bloemen zee weg.
De bloemen konden niet eens zaad schieten dus volgend jaar zal het weer een stuk minder zijn en de bijtjes zaten ineens zonder eten.
En zo kan ik nog even doorgaan over mens, dier en natuur we lopen de hele dag te klagen dat het slecht gaat met de natuur maar we vernietigen het zelf.
Dus ga voor een spiegel staan en bedenk dan dat de persoon die tegenover je staat beter zijn best moet doen voor der natuur.
We geven geld voor onderzoeken bijvoorbeeld tegen kanker, maar we blijven gif spuiten en de aarde vervuilen en vernietigen.
Tja ik kan er nog een veel langer verhaal van maken maar mensen het begint bij je zelf als iedereen beter zijn best deed en eens meer aan een ander en aan de natuur zou denken aan alles wat leeft en groeit dus dan werd het al een stuk beter.

IKKE