Juni Blog 2018

Iedereen heeft het er wel eens over, dat het veranderd en niet meer zo was als vroeger en dan hebben we het natuurlijk over het klimaat.
Hoe vaak lees of hoor je wel niet dat er een warmte record is verbroken of koude record, meestal gaat het over regen en droogte en zon.
Dit jaar hebben we zeker het warmste voorjaar ooit en volgens mij ook de langste periode zon en zonder regen.
Op dit moment is de natuur dan ook erg droog de boeren en ook andere schreeuwen om water je ziet de natuur lijden en de velden steeds bruiner worden en dan is echt niet goed.
Als dat de komende jaren zo doorzet dan denk ik dat ik het hele huis maar vol met airco’s ga hangen want dat is niet te doen gelukkig zijn het nog geen extreem hoge temperaturen maar dat zou de komende jaren zo maar kunnen gebeuren.
Ze roepen al jaren dat het klimaat snel veranderd en ik vind dat ze gelijk hebben het is heel anders dan het was maar soms denk ik ook wel dat het een soort cirkel is en dat het een steeds terugkerende gebeurtenis is, dat het om de zoveel jaar extreem heet is en om de zoveel jaar weer extreem nat en ga zo maar door.
Maar goed ik ben niet deskundig genoeg dus ik weet het niet we wachten maar af wat er de volgende jaren gaat komen.
Ze willen ons van het gas af hebben en wie weet worden de winters wel zo warm dat we helemaal geen gas meer nodig hebben en dan is dat probleem ook opgelost.
Zelf hoop ik dat het weer een beetje stabiel word en door de veranderingen niet onze seizoenen verloren gaan, ik vind elk seizoen mooi maar als het steeds warmer gaat worden dan is er over een paar jaar geen verschil meer misschien.
We wachten maar af ik las laatst ook al dat er weer een nieuwe ijstijd komt dus mensen het kan nog alle kanten op we kunnen nu in ieder geval genieten van het mooie weer en wat komt dat komt we kunnen er toch geen ene bal aan doen.

Toedels IKKE