Juli Blog 2021

Ik ga iets doen in deze blog wat ik nog nooit heb gedaan, het is vandaag namelijk 12 mei 2021, dus nog lang geen JULI, en ik ga vandaag en misschien ook nog morgen deze blog schrijven.
Het word een voorspellende blog omdat ik natuurlijk op het moment van schrijven niet weet wat er op het moment van posten van deze blog gaande is.
Ik heb nu wat vragen en zijn deze dan beantwoord? Is de corona voorbij?, wat is het weer?, hoe gaat het in onze sier & moestuin?, hoe is het gegaan en gaat het nu met de motor? enz, enz.

JULI BLOG 2021
Vandaag is het dan zover de maand juli is begonnen en het is prachtig en warm zomers weer, de mussen vallen nog net niet van het dak en de zon brand er zo nu en dan weer lekker op.
Het lijkt wel of de Nederlanders teveel Red Bull hebben gedronken, de corona periode ligt namelijk achter ons en we zijn net als de koeien die in het voorjaar weer naar buiten mogen, helemaal wild in de kop.
Nederland gaat massaal op vakantie en de terrassen en restaurants zitten afgeladen vol, het is alsof we uitgehongerd en uitgedroogd zijn.
Natuurlijk is iedereen blij dat ze weer alles mogen maar jeetje mensen er zijn ook mensen die dan zich nu de pleuris moeten werken!
Op de vraag is er leven na corona ehm jazeker er is leven na corona en dat merken we, jeetje wat een drukte overal.
De moestuin staat bomvol en de sproeiers kunnen het niet aan, maar het ziet er goed uit, de eerste aardappels waren heerlijk en natuurlijk ook de eerste groenten uit de moestuin waren heerlijk en lekker onbespoten.
Je proeft echt het verschil met groenten uit de winkel, maar goed zo van het land via de pan op je bord is natuurlijk veel beter.
De siertuin is ook ontploft en alles groeit en bloeit, het bemestingsplan heeft goed gewerkt en de mini sproeiers doen hun werk ook goed.
Zoals jullie weten heb ik half juni de motor opgehaald en de nodige kilometers al gemaakt, voor de rest durf ik hier vandaag op 12-5 nog geen voorspellingen over te doen.
Ik hoop dat ik al vele toer ritten heb gemaakt en ook met Marlies achterop en dat het beter gaat dan waar ik op gehoopt had, en dat de motor super bevalt, al denk ik dat de zitting wel vervangen gaat worden omdat daar nogal veel mensen een mening over hebben, je hebt rijders die het zadel haten en je hebt rijders die het zadel erg waarderen en tja wat vind ik ervan?
We toeren met behulp van TomTom door de achterhoek van terras naar terras en dat is echt heerlijk, stukje rijden en dan even relaxen onder het genot van een drankje op een terras.
De kans is er dat ik de motor nog maar een paar dagen in mijn bezit heb, de motor zou begin juni worden geleverd maar vandaag 11-5 denk ik, ehm ik ga er van uit dat dat zeker niet gaat gebeuren, door corona is alles later dan gepland, ik mag denk ik al blij zijn dat ik hem half juni mag ophalen.
Toch denk ik dat op dit moment nog een deel van de wereld worstelt met corona en dat wij Nederlanders nog niet overal naar toe kunnen met vakantie.
En waar gaan Marlies en ik naar toe met de vakantie?, ik heb geen idee omdat ik nog niet eens weet wanneer ik vrij ben, en dat gezeur over mijn vakantie heb ik nu elk jaar ik mag maar twee weken en geen drie, en dan pas in september, maar dat zal dan dit jaar ook oktober zijn!
Tja, wat ik daar nog aan ga doen? of nog ga doen dat weet ik niet maar een ding weet ik wel en dat is dat het anders moet!
Mijn moeder zei altijd hoe lang loop je er maar, en verloren tijd komt niet meer terug, wat geweest is is geweest en je kunt het niet inhalen.
Van uitstel komt afstel en dat besef ik me al te goed dus denk ik na over een oplossing, op dit moment van schrijven (12-5) zit ik er sterk over na te denken of om minder te gaan werken of om een andere baan te zoeken.
Ik ben 61 en tja ik denk niet dat bedrijven staan te springen om oudere mensen, ik heb op dit moment ook veel last van de kuiten en dat zou ook nog wel eens een probleem kunnen worden dit jaar!
Tja, horeca benen, jarenlang staan, staan en nog eens staan en te weinig lopen, ik sta de hele werkdag en pauze’s tja dat kennen ze niet in de horeca, alleen als er geen hol te doen is dan kunnen we rustig koffiedrinken.
Maar goed ik weet wel wat ik niet en wel wil, maar hoe ik dat ga aanpakken nog niet.
De economie heeft flinke klappen gehad door corona maar er zijn ook bedrijven die nog nooit zulke goede zaken hebben gedaan, die bij wijs van spreken nu binnen zijn.
Ik zit even te denken wat ik nog meer kan voorspellen en bedenken, ik weet nog wel wat dingen maar die zijn zo privé als wat en dat ga ik niet delen!
Nou luitjes ik hou er mee op, misschien dat ik de komende dagen hier nog wat meer bij ga pennen maar voor vandaag is het genoeg.
Ik ben zeer benieuwd hoe het op 1 juli eruit zal zien, nog 1,5 maand geduld en dan weten we het en ik zal hier onder vast nog wel gaan schrijven hoe het e echt uitziet op deze dag!

Word vervolgd

Toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.