Juli Blog 2018

Voor het schrijven van een blog moet je natuurlijk wel een onderwerp hebben wat toch niet altijd makkelijk is als je ergens over wilt schrijven moet je er natuurlijk wel wat van weten of er een menig over hebben en ga zo maar door.
Soms is het ook leuk om eens te schrijven over van alles en nog wat en dat allemaal ineen blog nu kan en doe ik dat over het algemeen als ik zin en tijd heb in het item Ditjes & Datjes elders op deze website maar soms is het ook leuk om er in een blog over te schrijven.
De afgelopen paar weken heb ik de tuin opgeruimd en hier en daar wat aangepast ik heb bewust wat meer rust genomen omdat ik dat voor mijn gevoel nodig had, ik heb dus niet zo heel veel gedaan de laatste tijd, ik heb een nieuwe vuurtafel gemaakt voor in ons overdekte tuinkamer.
Marlies heeft een grote hoekbank gekocht voor buiten, ik heb er nog een oude tv neer gehangen die ik hier bij de computer had staan ik moest wel een antenne kabel aanleggen voor de tv maar dat was maar een paar uur werk.
Maar het ziet er nu weer netjes en strak uit kan ik hier schrijven, volgende week mag ik een dagje doorbrengen in het ziekenhuis ik krijg namelijk een CT scan ze gaan kijken of ik geen dicht geslipte bloedaders heb, ik ben blij dat ze dat gaan doen.
Nu is het allemaal wel minder geworden maar helemaal weg is het nog niet zo nu en dan komt het terug en om dingen uit te sluiten krijg ik zo’n onderzoek.
Ik heb mijn leven wel een klein beetje aangepast, ik eet minder zout niet zoutloos maar minder, ik probeer niet meer te snaaien, minder suiker en dat is voor een zoetekauw als ik niet echt makkelijk, ik probeer gezonder te eten ook meer fruit en een vitamine pilletje elke dag.
Ik probeer af te vallen ik woog 73 en nu was ik bij de laatste weging 66,8 het gaat langzaam maar goed ik hoop dat het 65 word en blijft.
Ik drink heel weinig alcohol bijna niets dus ik heb in de laatste drie mand twee glaasjes whisky en twee glaasjes wijn gehad en dat was het dus dat valt mee toch? ik drink meer water en minder koffie hooguit drie op een dag ik drink wat gezonder zoals karnemelk en melk maar dan geitenmelk omdat ik dat lekkerder vind dan gewone melk en het is ook nog eens veel gezonder van gewone melk krijg ik een weeïg gevoel in mijn maag en een slijmerige mond..blehh
En ik drink avonds gewoon alcohol vrij bier en dat smaakt me prima, roken doe ik al jaren niet meer het enige wat ik nog zou moeten is meer bewegen, het liefst naar een sportschool maar ik heb op dit moment nog niet de zin om dat te doen en ik moet nog zoveel andere dingen doen.
Ik heb me de laatste tijd ook wat verdiept in mijn lusten en lasten vooral in de energie kosten ik betaal nu 150 euro voor stroom en gas in de maand en mijn streefdoel is om onder de 50 euro per maand te komen en zo dicht mogelijk bij de nul.
De komende jaren gaat de gasprijs omhoog en flink ook elk jaar zal het gas een stuk duurder worden omdat ze er ons vanaf willen hebben en daarom heb ik me de laatste tijd verdiept in ons energie verbruik.
Ik hou al jaren de mater standen bij elke maand vul ik die in bij de Nuon en in een speciale zelfgemaakte spreadsheet op mijn computer, ik heb daar vele uren in zitten het is dan ook een mega groot programma geworden, ik kan zien hoeveel elektra, gas en water we verbruiken per maand, ik hou bij wat de zonnepanelen opbrengen per dag.
Dus ik weet wat ik verbruik en wat de panelen opwekken en nog heel veel meer, in augustus komen er nog zeven 320 WP panelen bij van LG, en als ik het goed heb berekend dan word alle stroom die we verbruiken opgewekt door de panelen.
Volgende stap is het aanpakken van ons gasverbruik en daar heb ik een paar ideeën voor die ik nog niet ga delen maar als het zo gaat zoals ik in mijn hoofd heb dan word het gasverbruik hier in huis ook flink naar beneden gebracht, we blijven koken en verbruiken maar wel een stuk minder.
Maar dat moet zich uitwijzen en nee er komt geen warmtepomp of een CV ketel op stroom als het goed is krijg ik op korte termijn de offerte binnen, en ik zoek nog uit hoe we meer elektrisch kunnen bij verwarmen.
Het motto van dit alles is…..MINDER LASTEN EN MEER LUSTEN…..maar goed we zijn er nog niet helemaal eind van deze maand krijg ik de afrekening van de Nuon dus ik ben benieuwd of mijn berekeningen kloppen.
Sommige mensen vinden het aanschaffen van panelen of het aanpakken van de energie onzin en nutteloos maar ik denk maar zo alles wat ik kan besparen zonder dat het ten koste gaat van is mooi meegenomen wat ik aan gas bespaar kan ik aan andere dingen weer uitgeven.
Ik heb een lusten en lasten alle lasten staan erin ik weet exact wat mijn vaste lasten zijn ik denk dat heel veel mensen niet eens weten waar al het geld naar toe gaat en hoeveel maar goed dat is ook voor iedereen zelf om te beslissen.
Ik denk dat als je bewuster omgaat met je lasten en lusten je minder zorgen hebt ik zag laatste een programma op tv en toen werd er gevraagd naar de financiële situatie van mensen op straat en de meesten ik denk wel 99% wisten niet eens wat ze op dat moment nog ongeveer op de bank hadden staan enz enz
Nu wil het natuurlijk niet zeggen dat ik het allemaal zo goed doe zeker niet ik heb ook geleerd van het verleden en van mijn fouten.

Toedels IKKE