Januari Blog 2022

Mijn allereerste schrijverij van 2022, tja eigenlijk ook niet want alles wat ik hieronder nog ga schrijven is in 2021 nog geschreven, dus mijn begin regel klopt niet en ook word deze blog om 23:59 uur op de allerlaatste dag van dit jaar gepost.

Goedemorgen Nederland, en dus ook de mensen die deze blog lezen, een nieuwe jaar is geboren dus laten we beginnen met het volgende!
Lieve mensen, vanaf mijn bureau stoel wens ik jullie natuurlijk de allerbeste wensen toe voor dit nieuwe jaar en wat erna komt, nu kan ik alles gaan benoemen, zoals ik wens jullie gezondheid, vrede, geluk en nog veel meer, maar dat ga ik niet doen, de lijst zou te lang worden met wat ik jullie ga wensen.
En nee daar zitten geen nare dingen tussen, alleen maar mooie wensen hoor, ondanks dat ik het niet altijd eens ben met anderen wens ik niemand nare dingen toe, wat gij niet wilt dat u geschiet gun dat ook een ander niet.
Iets aangepaste versie.
Maar goed, rond en met de feestdagen heeft iedereen iets met vrede, het kerstgevoel zou je kunnen zeggen, ik vraag me wel eens af waarom mensen dat alleen met kerst hebben, je zou het hele jaar vredevol en gelukkig kunnen en moeten zijn.
We leven in een wereld waar mensen een steeds korter lontje krijgen, geweld neemt toe, ontevredenheid neemt toe, door corona mag je soms niet veel enz enz|
Mensen, mensen wat maken we ons altijd druk, als we allemaal een beetje meer geduld zouden hebben en een minder kort lontje, en een beetje meer liefde gaven dan werd het al een stuk beter.
Hoe lang leven we maar op deze planeet, nou dat is niet zo lang, en wat doen we dan in de tijd die we krijgen, we maken ruzie, we creëren oorlogen en meer van dat soort ellende, waarom dan vraag ik me dan af.
Neem het probleem vluchtelingen is er dan helemaal geen mogelijkheid om deze mensen in hun geboorte land te helpen, zodat ze werk en inkomen hebben, kunnen we als mensheid niet veranderen, we zijn allemaal mensen toch?
Ik word er soms zo moe van als ik naar het journaal kijk en diverse andere nieuws programma’s je zou er bijna depressief van worden, ik kijk steeds minder naar al die nieuws programma’s, ik ben steeds meer bezig met mijn eigen wereldje
En nu weet ik dat dat ook niet altijd goed is, maar ik wil genieten van het leven dat ik gekregen heb, het is namelijk zo voorbij want de tijd vliegt letterlijk voorbij!
Ik begrijp dat wij mensen het niet altijd eens zijn met elkaar, en dat we soms heel ver uit elkaar staan qua meningen en meer, ook in deze is de lijst lang!
Bij ruzie is het soms beter om je eigen weg te gaan, of om afstand te nemen, vaak zijn het moeilijke keuzes, scheiden is lijden, maar het kan ook verlichting brengen en een beter leven, soms beter en soms ook slechter.
Keuzes horen bij het leven, of ze nu goed zijn of slecht, het is beter om je eigenweg te gaan dan om de hele dagen ruzie te maken over van alles en nog wat!
En mensen geloof me we maken ruzie om de kleinste en domste dingen, wij mensen zijn soms kleine duivels, hebberig, jaloers en meer, als we een streep trekken en kijken wat er onder deze streep overblijft, zijn dat waarde dingen zoals geld, goederen, sierraden meer waard dan een mens?
Kijk ik zelf breng natuurlijk niets op, mijn waarde is niet in geld uit te drukken, de waarde van een mens is niet gekoppeld aan de beurs of aan goud prijzen, onze waarde is hoe we zijn als mens, ben je een goed of slecht mens!
Dat bepaald de waarde van een mens, en natuurlijk kunnen we het niet altijd eens zijn, we zijn met zovelen en denken niet allemaal het zelfde, we zijn niet allemaal in hetzelfde wiegje geboren, hebben niet allemaal een goede jeugd gehad of opvoeding en opleiding!
Al deze dingen zijn geen garantie hoor zeg ik uit eigen ervaring, ook ik heb diverse ervaringen gehad in het leven die niet altijd positief waren, maar ook dat hoort bij het leven, al zou je soms willen dat dingen anders zouden zijn verlopen.
Soms zou je bepaalde delen van je leven anders gedaan hebben als je het over mocht doen, maar……………………..
Maar als er een ding is in het leven wat ik geleerd heb, dan is het wel om nu te leven, en niet terug te kijken naar alles wat geweest is, vooral niet naar de nare dingen in je leven, koester de mooie herinneringen, de leuke momenten en de dierbare momenten en leef nu.
Je hebt een leven en dat leven is te kostbaar om de hele dag in hoekje te zitten en te huilen over het verleden, wat geweest is is geweest…. punt!!!!!!
Je zou eigenlijk meerdere levens moeten krijgen, een leven waarin je leert door te vallen en opstaan en dan een leven er achteraan om het goed te doen wat natuurlijk ook niet echt makkelijk is, we leven namelijk niet alleen op deze aarde en het word steeds voller en we gaan ons steeds meer ergeren aan van alles en nog wat!
Als ieder mens op deze aarde en dan bedoel ik dan ook iedereen, vanaf bijvoorbeeld 1 januari zou willen dat het vrede was, en ik bedoel dan ook echt vrede, dan zou het dat ook zomaar vrede kunnen zijn.
Helaas mensen dat gaat niet gebeuren, was het maar zo, maar jij en ook ik hebben wel heel veel zelf in de hand, het begint bij ons zelf………………
Ik wens je een prachtig jaar toe met alle mooie dingen die ik kan bedenken, wees lief en vooral positief!

Veel Heil en Zegen.


IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.