Januari Blog 2018

We leven op een wereld die onrustig is, heel onrustig hier en daar is het net een kruitvat met een lontje erin.
Een lontje dat wacht om aangestoken heeft, ergens heb ik wel het gevoel dat er al iemand het lucifers pinnetje aangestoken heeft maar nog twijfelt.
Onze wereld kent vele geloven, kan er zo een lijst opnoemen maar dat doe ik niet ik neem aan dat de lezer van dit wel wet welke geloven er zijn, en tel er daar nog maar een lading bij op.
Er zijn zoveel geloven dat de geloviger door de bomen het ook niet meer ziet welke boom de juiste is.
Het geloof heeft op deze wereld al vele slachtoffers geëist, op dit moment worden er nog steeds mensen op gruwelijke wijze vermoord in naam van een God.
We leven in het jaar 2016 na Christus, en 2016 jaren zijn voorbij gegaan sinds onze jaartelling is begonnen, hebben we dan niets geleerd uit ons bloedige verleden!
Mij hebben ze altijd verteld dat God groot is en Goed een brok liefde en warmte!
Waarom zijn wij mensen dat niet dan, goed voorbeeld zouden we moeten volgen toch?
We hebben teveel vragen en te weinig antwoorden op teveel vragen, ook ik heb mijn eigen verhaal wat het geloof betreft en vele met mij.
Ik ban van huis uit Katholiek niet zelf voor gekozen maar zo ging dat vroeger, het was vanzelf sprekend dat een net geboren kind zo snel mogelijk werd gedoopt, als het kindje dan zou overlijden dan ging het tenminste naar de hemel.
Een keuze had je als kind zeker niet! In de hele wereld ging dat zo de wieg bepaalde je geloof om het maar even zo te zeggen.
Ik ben dus in een katholieke wereld geboren, ik ben gedoopt en noem maar op, en ik moet nu eerlijk bekennen dat ik het katholieke geloof nooit heb begrepen en ook steeds minder begrijp.
Begrijp me niet verkeerd ik ben zeker niet tegen het of een geloof, ik geloof ook maar ik heb er een eigen geloof van gemaakt.
Ik begreep de kerk dus niet, ten eerste begreep ik niets van de vele gesproken woorden, er word veel Latijns gebruikt en woorden en zinnen waar een normaal denkend mens totaal niets van begrijpt.
En dan heb ik het nog niet eens over de gebruiken die ze in de kerk hebben, het is te complex om hier allemaal te beschrijven, en daar ga ik ook zeker niet aan beginnen.
Volgens mij zijn alle geloven wel complex, geloven gaan ook niet samen, tenminste als je nog praktiserend bent.
De uitspraak twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen, is al een oude uitsprak die meteen verteld dat verschillende   geloven niet samengaan.
We leven in een wereld met verschillende geloven, vele geloven kunnen in vrede naast elkaar leven en dan ook nog zonder problemen.
Er zijn landen waar dat echt niet kan met bloedige oorlogen ten gevolg, in Ierland was er altijd bonje tussen de Katholieken en de Protestanten hoeveel doden zijn daar wel niet bij gevallen, en hoe lang geleden is dat nog maar.
Zo zijn er overal op deze aardbol wel van die vuurhaarden, hoeveel worden er vandaag vermoord in naam van?
God is groot en God is goed, ik heb in mijn leven heel wat van deze teksten gelezen of gehoord, ik vraag me dan wel af, als ze in ieder geloof dit vinden waarom er nog elke dag doden vallen in naam van een geloof?
Waarom?, de tekst is toch duidelijk lijkt me, of is het zo dat God Groot en Goed is maar dat de mensen dat dan niet hoeven te zijn, ach God is dat al waarom moeten wij dat dan nog zijn!
Wij gaan eind van de week naar de kerk biechten onze zonden op, gooien een of twee euro in de collecte bus en kunnen dan met en rein geweten naar huis gaan om vervolgens op maandag weer met onze zonden te beginnen.
Ach zondag worden ze mij toch weer vergeven, dus hoppa gaan met die banaan.
En ik kan niet begrijpen dat een mens bijvoorbeeld een pastoor!, jou je zonden kan vergeven in de naam van God, en dan heb ik het even over het Katholieke geloof.
De pastoor vergeeft mijn zonden in naam van, om vervolgens een paar koorknaapjes te misbruiken.
Waar is het misgegaan op deze wereld??
In de politiek hebben ze het over normen en waarden, ook leuk!, we zorgen er voor dat de rijken rijker worden, de armen armer worden en dat er een grote kloof komt tussen de domme en de slimme mensen.
En zo kan ik nog wel even doorgaan, het geloof, de politiek, de zorg, de wereld en noem maar op, je zou er depressief van kunnen worden!
Ik ben uit het Katholieke geloof gestapt, en ik ga alleen nog naar een kerk als er een begrafenis is en voor de rest niet!
Nu is het niet zo dat ik niet geloof zeker niet!!, maar ik doe het wel op mijn manier en ik hou het ook voor me zelf!
Toch wil ik er nog wel wat over kwijt………………..
Geloof het begint bij je zelf en komt uit je zelf en ik kan niet bepalen wat een ander moet doen maar ik kan wel bepalen wat ik wel of niet wil doen.
We hebben helaas niet alles zelf in de hand en misschien is dat ook wel goed, hoe anders zou de wereld er dan uitzien?
Als alle mensen op deze wereld en dan bedoel ik ook alle mensen   echt vrede zouden willen dan zou dat ook echt kunnen.
Het begint allemaal bij je zelf……………

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.