Hoofdstuk 7

Om maar echt bij het begin te beginnen zal ik me eerst even voorstellen, ik ben Daron en dat betekent klein persoon, maar belangrijk, ik ben een Dwerg Ent.
Ik kom uit de prachtige wereld van Fangorn.
Wij Enten leven daar in en om de Mirkwood vallei, en we leven daar al eeuwen, we leven in vrede met vele volkeren zoals onder andere de, de Hydriaten (waternimfen), de Naiaden (beschermers van het water),

De Meliaden (beschermers van Es en fruitbomen), de Dapnhiaden (beschermers van de laurierbomen).

En met de Elfen, we hebben de Woudelfen. De Woudelfen zijn een nobel en trots ras, ze hebben een grote fascinatie, voor alles wat groeit en bloeit, leeft en sterft.

En dan zijn er de Firnelfen, dit zijn de meest genadeloze elfen die er zijn.
Zij doden zonder pardon en lijken geen gevoel te kennen.

De windelfen hanteren de leer van Helena, -helpende hand, geweldloosheid, en  genezing- .

Ze bewegen gracieus, en precies, alsof ze op de wind meedansen.

De steppe elfen, zijn familie van de Ouw-elfen ,  en zij verdedigen onze wereld tegen menselijke indringers.
En niet te vergeten de Maanelfen, in vroegere tijden zaten de meest wijze elfen naar de maan te staren, zij noemde het de zilverwitte schijf, licht in de duisternis.
In het maanlicht deelden zij hun verhalen en kennis.

En natuurlijk hadden we nog de Half-elfen, de Grijze Elfen, de Schemerelfen en de Zonne-elfen.

De Zonne-elfen zijn de elfen van het gevoel, liefde en schoonheid is hun hoogste goed, hun schoonheid is onbeschrijfelijk, en hun stemgeluid is helder als een waterval, de Zonne-elfen zijn de hoeders van schoonheid en de beschermers van de liefde.

Met de meeste van deze volkeren leven we in vrede. Op een enkeling na.

Voor ons Enten zijn de Boomnimfen het belangrijks volk.
Hun koningin, vrouwe Telea, is de bescherm vrouwe van de Enten, en de hoeder van de sleutel, zij beschermt ons tegen het kwade.

Het kwade dat toch altijd op de loer ligt, de ergste zijn toch wel de Kobolden, Kobolden leven in de feenwerelden of nevenwerelden, dit zijn vrijwel onbereikbare gebieden, ze zijn niet te doden, want ze leven niet(ze bestaan).

Hun favoriete bezigheid is het kwellen en pesten van mensen, al zijn ze niet altijd kwaadaardig.

Zij vellen Ents, om ze vervolgens in de winter te verbranden, en daarmee de kou uit hun grotten te verdrijven.

Telea Koningin van de boomnimfen beschermt ons tegen dit soort verschrikkelijke wezens uit de onderwereld.

Hoe kan het dat jij onze taal zo goed spreekt, kwam ik tussenbeide, Wie ikke? Vroeg Daron me verbaasd ik spreek jullie taal niet vertelde hij, maar u spreekt onze taal wel!.

Wie ik? vroeg ik verbaasd, ik spreek jullie taal helemaal niet!, ik zou niet eens weten hoe reageerde ik verontwaardig.
Haha, ja echt wel zei Daron lachend.
Dus ik spreek vloeiend, ehm……., Ents!!, hahahahaha, zei ik lachend, en ik ben er jaren voor naar school geweest, dat geloof je toch zelf niet!!.

Ik zal het uitleggen kwam Daron tussenbeide, u bent in het bezit van Torin het boek, en Torin heeft u de taal geleerd, dat doormiddel van mystieke spreuken en geheime formules die u zelf gelezen heeft.

U hebt dacht drie onschuldig lijkende hoofdstukken te hebben gelezen, maar ieder hoofdstuk heeft u een speciale gave gegeven, een van die gaves is dat u nu Ents kunt spreken en verstaan natuurlijk ook, maar ook nog een paar talen meer, maar die heeft u nu nog niet nodig.

Zeg maar je tegen mij hoor Daron, ik voel me door al dat u, u, en nog eens u me zeker tien jaar ouder, dus hou het maar gewoon op je, Oké?.

Ja oké ik zal er proberen aan te denken, beloofde Daron.

En mijn naam is geen Khemron, mijn naam is gewoon Henk.

Voor ons heeft de naam Khemron een grote betekenis, Khemron betekent de zoeker van de sleutel.

De zoeker van de sleutel? Vroeg ik aan daron.

Ja de zoeker van de sleutel, vervolgde Daron. Het boek dat u in uw…

Je!, kwam ik tussenbeide.

O ja sorry, grinnikte Daron.

Het boek dat jij in je bezit hebt is niet zomaar een boek het is eigenlijk helemaal geen boek.
Wat is het wel dan?, vroeg ik aan Daron het lijkt anders wel op een boek.

Het ziet er ook wel uit als een soort boek, maar het is veel meer dan alleen een boek, het is namelijk Torin, en Torin is een zeer oude en wijze Ent, Torin betekent hoofd en voornaamste leider en dat was hij ook van alle Ents.

Torin was half Ent, en half Druïde.
Was…kwam ik tussenbeide.
Ja Torin was een Druïde, en dat is een medicijnman, een priester, een waarzegger, een leider, en dat allemaal in een mens, Torin zat vol krachten en had veel macht.

En was een echte weldoener voor zijn volk, we zagen hem allemaal dan ook als de belangrijkste leider van ons volk, hij was een zeer wijze ehm Druïde Ent, om hem zo maar even te omschrijven we hebben veel aan hem te danken.

Helaas dachten de Kobolden daar anders over, ze hebben hem op een donkere en mistige nacht samen met de duistere elfen, deze duistere elfen beoefenen Wicca, in de volksmond Hekserij genoemd.
De kobolden hebben samen met de duistere elfen een einde gemaakt aan het leven van Torin.

Ons volk kon nog net op het nippertje voorkomen dat hij in nog meer stukken werd gehakt, en zou eindigen op de brandstapel
De lichtwezens met helende kracht hebben samen met andere druïdes, geprobeerd te redden wat er te redden viel, en dat is niet helemaal gelukt, maar zo is wel het boek geboren, de kaft is gemaakt van zijn mooiste stuk schors, en de pagina’s zijn van zijn hart gemaakt.

Later bleek dat alle kracht, wijsheid en het magische van Torin in dit boek bijeen waren gekomen, het boek leeft, en bezit veel wijsheid, kracht, energie, en magie.

Hij is het die ons de weg naar jou heeft gewezen.

Hoe kwam je eigenlijk in de kachel terecht?, vroeg ik tussendoor.

Ik ben door de schoorsteenpijp gekropen en op die manier in de kachel gekomen, alle ramen en deuren waren gesloten maar de kachel zat dicht en dat was even een tegenvaller, maar gelukkig was hij uit anders had ik hier niet meer gezeten.

Oké, het klinkt allemaal prachtig wat je verteld maar….waarom?, ik begrijp het allemaal nog niet helemaal?.

Ik was ook nog niet helmaal klaar met mijn verhaal, kwam Daron tussenbeide, het is een lang verhaal en ik wilde het graag vanaf het begin vertellen, zodat jij Heer Khemron, ehm, Henk bedoel ik, dat jij het hele verhaal begrijpt.

Maar goed, Torin, werd voor ons nog belangrijker dan hij al was, met al onze vragen konden we bij hem terecht zijn wijsheid was al groot geweest, maar is na de verschrikkelijke gebeurtenis alleen nog maar groter geworden.

Maar de duistere elfen worden steeds machtiger ze willen de totale macht, ze hebben de kobolden al voor hun karretje gespannen en als klap op de vuurpijl hebben ze Telea de koningin van de boomnimfen gevangen genomen.

Telea beschermt ons Enten, en beschermt ook een deel van de sleutel.

Heel, heel lang geleden is er een sleutel gesmeed, deze sleutel bestaat uit drie delen, een van deze delen heeft Telea.

Deze sleutel is een van de machtigste voorwerpen in ons rijk, deze sleutel geeft de macht om al het kwade te verbannen of te vernietigen, als deze sleutel in verkeerde handen valt kan het ook als een machtig wapen tegen het goede gebruikt worden, en ons allemaal vernietigen.

In goede handen vernietigt het dus het kwaad maar in kwade handen vernietigen de sleutels het goede.

De sleutel is verdeeld onder de drie machtigste volkeren in onze wereld, en dat al eeuwen en eeuwen geleden.

Daarom hebben de duistere elfen samen met de kobolden Telea gevangen genomen, ze willen koste wat het kost de sleutels in hun bezit krijgen, alleen maar om ons te kunnen vernietigen en zelf de heersers te worden over onze wereld.

De beschermers van ons rijk worden zwakker en zwakker, terwijl de donkere zijde sterker en sterker word.

Daarom moeten we zelf op zoek naar de twee andere sleutels om ze in veiligheid te stellen, en te gebruiken om het kwaad te verbannen voor eens en altijd.
We weten namelijk dat een deel van het geheim van de sleutels ook bij de kobolden bekent is, en dat is eigenlijk wel heel erg vreemd omdat de kobolden niet de slimsten zijn.
Er zit dus niets anders op dan ook op zoek te gaan en er zorg voor te dragen dat ze niet in verkeerde handen vallen.
We hebben geen andere keus, en jij Henk bent de zoeker van de sleutels, ik weet dat je het niet geloofd en nog helemaal begrijpt, dus zal ik je, voordat ik de rest vertel je bewijzen dat jij de ware bent.

Doe je schoenen en sokken uit, en stroop je rechter en linker broekspijp een klein beetje omhoog.

Mijn broekspijpen? Vroeg ik verbaast!.

Jahaa, doe nou maar lachte Daron.

Ik bleef verbaasd kijken maar ik deed wat me gevraagd werd, kijk nu maar eens aan de binnenkant van je linker en aan de binnenkant van je rechtervoet wat zie je daar?, haha, ja dat zijn moedervlekken die zitten er mijn hele leven al bekende ik.

Zet je leesbril eens op en kijk nog een keertje en dan een heel stuk dichterbij zei Daron.

Ik pakte mijn leesbril en keek nog een keer, en ik probeerde er zo dicht mogelijk bij te komen als ik kon, door mijn stijve botten was dat nog een hele opgaaf.
Het lijkt wel op een sleutel, bekende ik verbaasd en op mijn andere voet ook, maar ze zien er wel verschillend uit.

Ja klopt, bekende Daron, je hebt er ook nog een in je nek, daar is de sleutel in zijn geheel afgebeeld, maar ook die sleutel lijkt op een moedervlek en is ook erg klein, zodat hij niet opvalt.

Ik was er helemaal verbaasd en ondersteboven van. ik had al zoveel meegemaak, en dan nu ook nog piepkleine sleuteltjes op mijn lichaam.
Ik wilde niet eens weten hoe ze erop waren gekomen alleen het idee al, brr.
Als je het goed vind ga ik eerst even wat drinken en eten het wordt me een beetje te veel in een keer, legde ik aan Daron uit.

Wil jij ook wat eten of drinken?, vroeg ik aan hem.

Daron schoot in een flinke lach bui, eten?, haha, nee hoor wij eten en drinken via onze wortels en dat doe ik vannacht wel als jij slaap ik moet dan toch op wacht staan, en dan sla ik twee vliegen in een klap.

Nou ik heb wel honger, en na deze woorden ging ik naar de keuken, ik bakte drie eieren voor een flinke uitsmijter ik pakte er een mok koffie bij, regelde wat bestek en ging weer naar de kamer.
Daron was naar buiten gegaan, en ik at mijn uitsmijter met smaak, maar mijn gedachten draaide op volle toeren, het begon er bijna van te kraken.
Het was ongeveer twee uur in de middag en het was al erg donker buiten, volgens mij krijgen we weer sneeuw het ziet er buiten wel erg donker uit mompelde ik, en bracht mijn lege bord en bestek naar de keuken.

 

EINDE HOOFDSTUK 7

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.