Hoofdstuk 31

Ik onderzocht alle panelen opnieuw, er zat een soort verhaal lijn in, het ging niet over draken deze keer maar over wezen, en bomen, je zag duidelijk het verschil tussen goed en kwaad, ik zag een paneel waar drie sleutel werd gesmeed.
In het volgende paneel zag ik een ronde tafel met op elke plek een kroon.
De tafel was rond maar toch zag je duidelijk dat de tafel in vier gelijke delen verdeeld was.
Drie deel van de vier delen waren weer onderverdeeld in drie kleine delen.
Elk deel had drie dezelfde kronen, en in de middelste was een sleutel afgebeeld.
We hadden dus drie keer drie kronen en drie verschillende sleutels.
In deel was niet onder verdeeld maar hierin werden wezens afgebeeld zoals draken, kobolden en andere enge wezens.
Ik begreep meteen wat er werd bedoelt, een part van de tafel was van het kwade, een part was van het volk van Ness, de kroon herkende ik.
Het part was verdeeld in drie, het middelste part was dus koning Morogh, en links of rechts naast hem was waarschijnlijk     Grannog, de reserve sleutel bewaker.
Het derde part behoorde zeker aan vrouwe Thelea van de Koningin van nimfen, waar het laatste part bij hoorde weet ik niet.
Er waren drie sleutels, een was er bij vrouwe Thelea, een vas er bij het volk van Ness, waar nummer drie was weet in niet, en waarom het kwaad ook aan deze tafel zat wist ik niet.
Langzaam maar zeker onthulde de panelen hun geheim, maar waar was de sleutel, ik voelde dat ik er dicht bij was, maar op dit moment had ik echt nog geen idee, we waren al heel ver gekomen, maar wat telde was de sleutel.
Zonder sleutel zou het kwaad alleen maar sterker en sterker worden, alleen door de sleutel zou het kwaad verbannen kunnen worden.
Als de sleutel echter in verkeerde handen zou vallen dan zou het ook tegen al het goede gebruikt kunnen worden.
Maar zonder sleutel, ehm sleutels zal het kwaad ook overwinnen.
De tijd begon te drinken, we hadden om deze sleutel te vinden nog maar een paar dagen, de tijd drong dus.
Ik ontwaakte uit mijn gedachten, en ik richtte al mijn aandacht op de laatste twee panelen.
Op het een na laatste paneel vielen meteen de twee grote ogen op, ik denk drakenogen ik had nog nooit van mijn leven een draak in de ogen gekeken dus dit zouden dus twee drakenogen kunnen zijn.
De enige draak die ik gezien had was door de ogen van een infrarood kijker, en dat was niet bepaald erg duidelijk geweest.
De kop van de draak was er wel, maar was erg vaag, ik begreep dat alles aandacht op dit paneel naar de twee ogen moest gaan.
Op het laatste paneel was een reusachtige bek te zien, met grote tanden, die had ik al op een van de deuren gezien, de deur waar ik de hand in de bek moest drukken, en ook op dit paneel was alles vaag halve de bek.
De laatste twee panelen hadden niets met de andere panelen te maken dat zag je in een oogopslag.
Maar ik had nog geen idee waar de aanwijzingen op duidden.
Ik liep naar de grote zaal, een bak thee zou me goed doen dacht ik bij mezelf, ik voelde mijn maag knorren, dus een hapje eten kon ook geen kwaad.
We gaan zo naar het kamp pap ga je mee, het bleek al later te zijn dan ik had verwacht, dus voor vandaag hielden we het gezien, morgen was er een nieuwe dag.
In het kamp aangekomen, trok ik me terug in mijn tent, ik pakte Torin en vroeg hoe nu verder, de tijd drinkt Khemron we hebben nog maar een paar dagen om de sleutel te vinden.
Ik sprak nog een tijdje met Torin, over van alles en nog wat, een ding was zeker, en dat was dat morgen mijn zoektocht gewoon weer verderging.
De volgende dag was ik weer vroeg in de grote zaal, ik had geen idee waar ik moest zoeken, ik wandelde van de ene naar de andere ruimte klopte op muren en vloeren, opzoek naar een eventuele verborgen ruimte.
Na een tijdje gaf ik dat maar op, zo kwam ik ook niet verder, ik besloot een rustig plekje te zoeken, om alles nog een keertje rustig door mijn hoofd te laten gaan.
Rustig liet ik alles rustig door mijn hoofd gaan, de laatste twee panelen met de ogen en de grote drakenbek bleven door mijn hoofd spoken.
Ik dacht aan de deuren waar ik de handen in de bek moest doen, met behulp van touw kregen we toen de deur open.
Maar hier had ik nergens een draak gezien met een open bek, waar ik mijn hand in kon steken.
Maar wacht eens even ik had een draak gezien, met een dichte bek, op de troon zit een grote draken kop.
Ik sprong van mijn stoel en ijlde me naar de troon, daar zat namelijk de drakenkop, het was een flinke kop meer er wel een met een dichte bek, daar zou ik geen hand in krijgen dat zag je zo.
Dus dat was het ook niet, ik bekeek de kop aandachtig, zijn doordringende ogen bleven me aankijken, ogen dacht ik, ogen en toen de bek dat was de volgorde.
Ik drukte licht op een van de ogen, wauw die bewoog, ik drukte op het andere oog en ook die bewoog, ik drukte op beide ogen, klik!!!!, de grote bek klapte ineens open, er ontstond een grote ruimte in zijn bek, yessssss ik voelde de adrenaline door mijn lichaam stromen.
Een paar Riders hadden gezien wat er gebeurde en kwamen dichterbij, ik dacht bij mezelf voelen kan geen kwaad, maar ik mag nergens op duwen of aan trekken ik wil mijn arm namelijk nog niet kwijt.
Ik haalde diep adem en stopte mijn arm voorzichtig in de bek, ongeveer dertig centimeter en verder kon ik niet, ik voelde met mijn hand op de tast in het rond.
Het was een flinke ruimte, ik voelde een stuk stof, ik probeerde dat stuk stof voorzichtig te pakken, wat ook nog lukte, ik trok mijn arm langzaam terug uit de bek van de draak, het stuk stof in mijn hand houdend.
Het was een opgerold stuk stof van ongeveer dertig centimeter lang, ik liep naar een tafel om daar voorzichtig de stof uit te rollen.
En daar lag hij dan ineens voor me, de felbegeerde sleutel, het leek eigenlijk niet eens op een sleutel, maar toch herkende ik hem.
Je kunt je niet voorstellen hoe blij iedereen was, iedereen was door het dolle heen.
Faolan gaf een paar commando’s en even later kwamen er twee Riders aan met een kleine kist, daar werd de sleutel ingelegd, er zaten een paar flinke sloten op, de kist werd afgesloten door twee verschillende sleutels.
Ik kreeg een sleutel van de kist aan een koord om me nek gehangen, de tweede sleutel hing Faolan om zijn nek.
De kist werd onder zware bewaking gezet, bewaak deze kist met je leven, deze opdracht kregen alle Riders te mee, alsof ze dat zelf niet wisten.
Morgen vertrekken we Khemron, ik knikte bevestigend.
Ik had nog een paar dingen die ik wilde doen, ten eerste moest ik er voor zorgen dat er niemand in het kasteel kon komen, dus ging ik naar de andere put, klom nadat ik er zeker van was dat er niemand in het kasteel was klom ik via de touwladder in de put.
Ik drukte op de al ingedrukte cijfers, even later verdween de trap weer in de muur de metalen deur was weer op slot, alles was weer veilig zoals het was.
Avond bouwde we nog een klein feestje, we gingen op tijd slapen, morgenvroeg zouden we het kamp afbreken en vertrekken.
Voordat ik ging slapen had ik een zwaar gesprek met Torin, ook Torin was blij en opgelucht dat we de eerste sleutel gevonden hadden, maar anderzijds was hij ook erg bezorgd, als de sleutel in verkeerde handen zou vallen dan hadden we een probleem.
Ik sprak met Torin over de sleutel, ik had een idee om de veiligheid van de sleutel te verhogen.
Het duurde niet lang of Torin had mijn verhaal aangehoord en vond het nog niet eens zo’n slecht idee.
Ik liep naar de tent van Faolan, en verzocht hem met mij mee te gaan, buiten het kamp legde ik mijn verhaal uit.
Hij was meteen enthousiast, binnen een uur was ons plan omgezet in daden.
De volgende ochtend was iedereen al vroeg wakker, tenten werden afgebroken, sporen gewist en een paar uur later waren we op weg, naar onze volgende bestemming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.