Hoofdstuk 11

Hoofdstuk 11

 

 

 

 

Nou dat was een kort stukje, toch had ik het gevoel dat het lezen van deze brief lang geduurd had, het vreemde was wel dat ik elk woord nog precies wist, alsof ik het uit mijn hoofd had geleerd.

Volle maan mompelde ik, volle maan?, volle maan? , de vraag wanneer de volgende volle maan was kwam bij mij op, en ik zat me af te vragen hoe ik daar achter kwam.

Ik had echt geen idee, internet misschien, ach!!! Stom van me, Daron zal het vast wel weten, dat ik daar niet aan gedacht heb.

Zal er meteen even heen gaan, anders blijft het door mijn hoofd spoken, ik trok mijn jas aan en liep naar het hout hok, waar ik tegenwoordig wel erg vaak kwam bedacht ik me zo.
Bij het houthok aangekomen kwam Daron al op me af, mens je lijkt wel een olifant verweet hij me, die stampen net zo.
Ik deed maar net of ik dat laatste niet gehoord had en kwam direct to the point, wanneer is het volle maan? vroeg ik aan Daron.
Volle maan? Vroeg Daron verbaast, ja ik moet een klusje uitvoeren in opdracht van Torin en dat moet bij volle maan.

Volle maan mompelde Daron voor zich uit, dat is, ehm

Als der nieuwe maan na zonsondergang valt. Wordt deze op de volgende dag gevierd.
Valt nieuwe maan voor zonondergang, dan wordt het dezelfde dag gevierd.

Volle maan is het feest van de witte wieven, en laten de wolven horen dat ze bestaan, legde Daron uit, hij wilde al een heel verhaal gaan vertellen over witte wieven, dat ze gezien worden als geesten van heksen, en die het leuk vinden kinderen om te ruilen en zwangere vrouwen bij hun bevalling te pesten.

Maar ik stond daar echt niet op te wachten dus ik vroeg Daron!!!.
Wanneer is het volle maan?, ehm overmorgen is het volle maan, bedankt, en ik draaide me om en liep weer naar huis, nagestaard door een verbaasde Daron.

Volle maan, en ik in een grijsbos, het idee alleen al stemde me niet echt vrolijk, dan hoor ik in bed te liggen en niet door een bos te strompelen met drie bewapende kabouters of zo.
Het idee stond me totaal niet aan, ik werd er knorrig en sacherijnig van, en het werd er niet beter op toen ik in de keuken een blad met 5 kopjes uit mijn handen liet vallen, de kopjes braken in vele stukken uit elkaar, een vloek kwam er uit mijn mond en met een humeur die ver beneden peil ligt pak ik een stoffer en blik en ruim de rommel op.
Toen ik even later ook nog met mijn teen tegen de tafel poot aan knalde was het helemaal feest, het was maar goed dat ik in mijn uppie was.
Ik besloot het bad vol te laten lopen, en met was etherische olie, in combinatie met heerlijk warm water, weer wat rust in mijn gespannen lichaam te krijgen.

Toen ik even later in het bad lag met mijn ogen gesloten, en het warme water mijn lichaam deed ontspannen, en de heerlijke geur van de olie mij tot rust bracht, werd mijn stemming toch weer eens tuk beter.
Het onspannende gevoel deed me langzaam wegzakken in een heerlijke slaap.
Toen ik na een tijdje mijn ogen open deed was het warme water een heel stuk kouder en niet meer zo heerlijk om in te ontspannen, ik keek naar mijn handen die er vreemd rimpelig en wit uit zagen.
Ik spoelde me af onder een warme douche, maar mijn humeur was er weer niet beter op geworden, het koude water had afbreuk gedaan aan het fijne gevoel die ik eerst had.

Ik hees me in een ochtend jas die er hing, liep op blote voeten naar de kamer, en bedacht me in eens dat ik vergeten was de verwarming aan te zetten, ik draaide de stand op 22 graden.
Dat zou vast wel voldoende zijn, de kamer temperatuur was 12 graden volgens de thermometer, en dat was niet echt een lekker temperatuurtje, ik liep nadat ik de verwarming aan had gezet naar boven om me zelf maar eens extra warm aan te kleden, misschien hielp dat om mijn humeur te verbeteren.

En terwijl ik daar mee bezig was hoorde ik beneden de brievenbus klepperen, post! Dacht ik, en ik liep naar beneden, in de gang lagen diverse brieven verspreid over de grond.
Nou er lag natuurlijk ook weer een blauwe brief tussen de andere brieven, nou ik was al niet zo goed gehumeurd, tis of ze het weten daar bij die belasting, mompelde ik in me zelf, met een paar woorden gevolgd die ik hier maar niet zal schrijven.

Ik pakte alle brieven op en ging er mee naar de kamer, ik pakte de briefopener, en begon maar met de blauwe, dan hebben we dat in ieder geval al weer gehad dacht ik.
Ik opende de blauwe brief en las wat ik moest gaan betalen, maar ik had geluk ik kreeg 87 euro terug, mmm dat is beter knorde ik.
De vierde brief van de zeven die ik had gekregen zag er toch wel heel vreemd uit, papier was het niet, en het voelde erg vreemd aan, grauw en smerig, en een vies luchtje kwam er van af, nee dat zeg ik te mild het stonk naar rotte eieren.

Die maak ik zo niet open dacht ik, wie weet zit er wel ehm een bom in, natuurlijk niet in zo’n dunne brief kan nooit een bom zitten, dacht ik, misschien zit er wel een giftige stof in, ik legde de brief voorzichtig op tafel en maakte eerst de anderen open.

 

En terwijl ik een van de brieven zat te lezen, hoorde ik een tikkend geluid op de deur naar de keuken, kom maar binnen, zei ik.

Langzaam ging de deur open en Daron keek voorzichtig achter de deur heen.

Is het veilig om binnen te komen, er is voor de rest niemand dan ik, zei ik.

Dat bedoel ik ook, jij bent in een niet zo beste stemming, dus ik vraag maar even of ik binnen mag komen, legde Daron uit.

Een glimlach verscheen er op mijn mond, en ik zeg kom maar binnen hoor, je komt als geroepen.

Ga zitten Daron, ik heb net een brief gekregen en misschien weet jij er raad mee, er zit een vreemd luchtje aan, ik zal hem even pakken, ik stond op liep naar de kast waar ik de brief neer gezet had en gaf hem aan Daron.
Hij snuffelde wat aan de brief en zei dat de geur van Kobolden waren, mag ik hem open maken vroeg hij, ik zeg ga je gang Daron.
Hij opende de brief en haalde er een vies, vaal en smerige brief uit, in grote hanen poten stond er op geschreven, “blyf thuus Khemron je bet gewaskuuwt”.

Nou schrijven kunnen ze in ieder geval zei ik tegen Daron.
Ze weten het, we moeten extra op onze hoede zijn, Henk, ik zal iedereen meteen waarschuwen, en dat ze extra op moeten passen, ze zullen vast proberen wat te onder nemen, en willen voorkomen dat we vertrekken.

Ik kom straks terug Henk, en meteen was Daron al vertrokken, ik pakte de smerige brief voorzichtig op, liep er mee naar de kachel en gooide het vieze en stinkende stuk papier erin.

Ik draaide me om en keek de kamer in, ik zag het boek Torin, liep er heen en ging met mijn hand over de kaft, de ruwe kaft voelde toch zacht aan, een beetje fluweelachtig, de grote gouden letters die ooit duidelijk op het boek stonden werden steeds vager, ik kon nog zien dat een paar letters het woord TORIN vormde maar de andere letters waren vreemd, geen letters die ik kon lezen.

Het leek ook wel of ze steeds meer vervaagden.

Het boek dat steeds meer vorm kreeg, nu ik er zo mee aan het kijken was leek ik er wel een gezicht in te herkennen, maar echt duidelijk nog niet, maar ik weet zeker dat het gisteren nog niet te zien was.

Ik hoorde weer een geluid en Daron kwam weer binnen, zo zegt hij alles is geregeld, we hebben maatregelen getroffen om te voorkomen dat er iets gebeurt.

En de drie krijgers die morgen pas zouden komen, komen vanavond al, maar pas als het donker is.
We spraken nog over ditjes en datjes, en langzaam verstreek de dag, omdat ik geen zin had in te koken, bestelde ik wat bij de chinees, ik had Marieke al een berichtje gestuurd of ze er met de auto even langs wilde gaan om het bestelde mee te nemen.

Nou dat was geen probleem, ze was er al bijna en ik was net op tijd met mijn berichtje las ik op het berichtje die ze terug stuurde, ze had Nick ook al opgepikt onderweg en ze zouden over ongeveer 15 minuutjes thuis zijn.

Ik besloot alvast de tafel te dekken zodat we meteen konden aanschuiven.

Aan tafel werd alles zorgvuldig besproken, ik vertelde dat ik bij volle maan naar een grijs woud moest en dat Torin had verteld dat ik wist waar de kist van Grammar lag.

Nou ik heb geen enkel idee waar ik die kist moet vinden, legde ik aan de kinderen uit, volgens Torin wist ik waar het lag, nou volgens ikke niet.
Ik ga me er ook niet druk over maken, ik heb het gezegd als ik niets vind hoef ik geen verwijten naar mijn hoofd geslingerd krijgen.

Ik zou het bijna vergeten, maar vanavond komen er nog drie kabouter strijders voor extra bewaking, dit omdat ik een dreigbrief heb gekregen.

Torin wil voorkomen dat we vlak voor de reis nog problemen gaan krijgen.

Hoe laat komen die kabouters dan? Vroeg Nick ik ben namelijk wel heel benieuwd ik heb nog nooit een kabouter gezien, alleen als beeld ergens in de tuin.

Ja, en dan met van die leuke punt mutsjes op hun bolletje, dat vind ik zo schattig staan, vertelde Marieke met een brede lach.

Na het eten ruimde we gezamenlijk de rommel op, en zoals gewoonlijk ging iedereen zijn of haar eigen ding doen, ikzelf besloot maar even een frisse neus te halen, ik was wel nieuwsgierig hoe het met Daron ging.
Buiten was het een lekkende gebeurtenis, het dooide en langzaam maar zeker smolt de sneeuw, ik was er niet echt rouwig om.
Ik wandelde op mijn dooie gemak richting houthok, daar aangekomen riep ik Daron, maar niemand kwam er op dagen, ik riep iets luider, maar er kwam geen reactie.
Nou dan niet mompelde ik, en ik draaide me om en wandelde weer op mijn gemak richting huis, in de verte hoorde ik nog een ambulance of politie auto, ik kon aan de sirene niet echt horen wat het was.

Ik schopte zachtjes tegen de muur, om alle troep van mijn schoenen te krijgen, ik wil zo weinig mogelijk meeslepen naar binnen, ik moet het zelf weer schoon maken.
Binnen aangekomen keek ik op de klok, het was nog maar een uur of zeven, ik zat me te bedenken wat ik zou doen.
Toen ik even later voor mijn pc zat, en mijn mail aan het checken was, ging de telefoon, ik pakte op zei netjes mijn naam.
Aan de andere kant een vriendelijke dame die me iets wilde aansmeren, maar ik had daar echt geen behoefte aan.

EINDE HOOFDSTUK 11

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.