Het rozijnenbrood van mijn Oma.

Ik heb veel goede herinneringen aan al mijn opa’s en oma’s..
De moeder van mijn moeder mijn oma dus kon heerlijke rozijnenbrood bakken, echt boeren brood.
Nu heb ik vaak naar haar gekeken als ze brooddeeg aan het maken, het was een heel werk vroeger werden volgens mij vaak eigengemaakt brood gebakken.
Maar het rozijnen brood van mijn oma dat was wat, grote plakken, goed gevuld en zeer smaakvol en ik heb er veel van gegeten weet ik nog mmmm heerlijk!
Jaren nadat mijn oma was overleden dacht ik weer aan dat heerlijke brood, ik heb rond gevraagd in de familie of er iemand het recept had ik wilde namelijk het brood ook gaan bakken.
Maar helaas niemand wist het recept, tja toen ben ik aan het stoeien gegaan als ik een rozijnenbrood bakte dan probeerde ik in de buurt te komen van haar brood!
Het was januari en er waren een paar pakken oliebollen mix van Koopmans over, ik vroeg me af of je daar ook brood van kom maken, dus dat heb ik dus gedaan.
Ik heb een brood gebakken van twee pak oliebollen mix en ik moet zeggen dat ik in de buurt kwam, oké er moest nog wel gesleuteld worden maar ik kwam dichterbij!
Helaas ben ik het recept die ik steeds aan het aanpassen was kwijt geworden, dus balen.
Gisteren heb ik weer een brood gebakken ook deze komt in de buurt maar is nog niet goed, het brood van mijn oma was veel minder droog dan de mijne dus nog even stoeien met het recept!
Toch wel vreemd dat je smaken van vroeger gaat missen, nu is het niet alleen het brood van de ene oma maar ook de soep van de andere oma, of de boeren baklever en noem maar op.
Veel van deze recepten zijn mee het graf in gegaan en dat is toch wel jammer..

Als ik het juiste recept gevonden heb dan zal ik het hier posten.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.