Het kopje Erwtensoep bij de HEMA

Jullie zijn vast wel eens bij de HEMA geweest voor een kopje koffie of hapje of misschien heb je wel iets gekocht.
Een kennis van mij haar naam zal ik maar niet vermelden is vorige week lekker wezen shoppen in Enschede.
Nou zoals jullie weten is Enschede een redelijke grote plaats met een helemaal vernieuwde binnenstad en kun je er heerlijk winkelen en dus kun je er snel je zuur verdiende centjes kwijt raken.
Als je daar een tijd rondgelopen hebt met zuilen met die grote gevulde tassen inmiddels wel spuug zat bent dan krijg je wel trek in iets.
Meestal worden er bij het winkelen de nodige calorieën wel verbrand en tja die moeten natuurlijk ook weer worden aangevuld.
Nu had mijn kennis van het shoppen ook honger gekregen en zo kwam ze bij de HEMA terecht.
Bij de Hema werd haar aandacht meteen getrokken naar een groot bord dat er voor de deur stond.
Op het grote bord voor de deur stond met sierlijke letters geschreven de tekst “Heerlijke Kop Erwtensoep met Rookworst voor 3,50 euro”, nou daar had ze wel zin in en de prijs was ook niet hoog.
Ze stapte meteen de Hema binnen om meteen door te stomen naar het restaurant op de 2e verdieping.
Daar aangekomen liep ze naar de food balie pakte daar en dienblad liep naar de plek waar de soep besteld kon worden>
Daar bestelde ze een kop erwtensoep soep met veel rookworst daarna liep ze verder richting kassa die aan het eind van de foodbalie stond.
Daar aangekomen betaalde ze keurig haar kopje soep, van daar uit liep ze met haar kopje soep naar een tafeltje een eind verderop.
Daar aangekomen zette ze de tas onder de tafel en nam plaats, het water was haar inmiddels al in de mond gelopen het zag er heerlijk uit en de reuk mmmm.
Toen ze het kopje met erwtensoep voor zich had staan bemerkte dat ze de lepel was vergeten “jeetje wat stom” mompelde ze meteen stond ze op en liepdan vervolgens weer helemaal naar de balie op er de vergeten lepel te pakken!
Toen ze weer terug liep naar haar tafelje zag ze tot haar grote schrik dat er iemand anders aan haar tafeltje was gaan zitten.
En ook nog haar heerlijke erwtensoep met rookworst naar binnen zat te werken, deze donkere man scheen het heerlijk te vinden.
Maar dacht bij haar zelf “dat gaat zo maar niet!!”, en ze gaat tegenover de man zitten pakt demonstratief het kopje erwtensoep voor zijn neus weg, en lepelt de inhoud van de nog ruim halfvolle of halflege kop erwtensoep met worst naar binnen.
De man zit haar zichtbaar verbaast aan te staren dan trekt hij na een tijdje zijn schouders op schud met zijn hoofd en staat dan op om vervolgens weg te gaan.
Terwijl ze bezig is met haar kopje erwtensoepsoep denkt ze ineens aan haar tas, waarin haar portemonnee, telefoon en noem maar in zitten.
Ach je kent het wel bij vrouwen ze hebben grote tassen met vele vakken en nooit kunnen ze er iets in vinden.
Maar de tas met al haar spullen is echter in geen velden of wegen te vinden hij staat er niet meer.
Fuck!! denkt ze….. die man heeft mijn tas gestolen!!! en ze bedenkt zich geen moment en rent meteen naar de uitgang of ingang het is maar waar je je zelf begeeft.
Daar aangekomen kijkt ze naar links en rechts overal kijkt ze maar de man is met tas in geen velden of wegen meer te vinden.
Dus gaat ze weer de HEMA binnen om daar te gaan vertellen dat ze bestolen is ze gaat weer naar de 2e verdieping om vervolgens naar de foodbalie te gaan en het voorval te melden!
Ze loopt naar de balie, en vraagt naar de bedrijfsleider die even later komt opdraven.
Ze verteld wat haar is overkomen aan de verhaal aan de bedrijfsleider hij hoort haar verhaal geduldig aan.
Als mijn kennis alles aan de bedrijfsleider heeft verteld vraagt deze aan haar waar ze heeft gezeten.
Ze draait zich om en wijst naar het tafeltje waar ze gezeten heeft.
Wat ze dan ziet doet haar door de grond zakken want op de plek die ze aanwijst staat een tafeltje met daarop een nog volle kop erwtensoep, zonder lepel en onder het tafeltje staat een tas die haar wel zeer bekend voorkomt.

Met een wel heel rood hoofd en haar excuses neemt ze afscheid, en gaat dan snel naar huis om daar vervolgens een borreltje te nemen voor de schrik.

IKKE

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.