De Seizoenen.

Het is herfst en dat betekent dat de zomer weer voorbij is en de winter weer voor de deur staat. De Bladeren aan de bomen veranderen van simpel groen in prachtige kleuren met goud, koper brons.
Bij de eerste herfststormen laten vele bladeren de takken los en worden door de wind meegevoerd naar elders.
Stormen trekken over Nederland vaak met de nodige regen het is guur en vaak koud, de kachel gaat weer aan en snort als een tevreden kater.
We voelen het en dat is dat Winter is Coming, egeltjes en vele andere dieren gaan in winterslaap, volgevreten en met dikke speklaagjes kruipen ze diep weg in hun nest.
Vele vogels vliegen naar het zuiden sommige overwinteren in Afrika  ook vliegen vele ganzen in de bekende V vorm richting het zuiden.
Herfst de natuur is op zijn mooist nog even en alles is kaal en stil, sommigen houden van de winter anderen haten het, ik zelf hou van alle seizoenen als ze maar niet eeuwig duren.
Ik vind het mooi als het landschap bedekt is met een laag sneeuw, als je dan buiten loopt voelt het anders, de sneeuw krakt onder je voeten en er heerst een serene stilte, onder een grijze lucht is het dan heerlijk wandelen.
Vooral op een vers laagje sneeuw met de krakende geluiden die de stilte doorbreken.
Ik heb wel eens gereden als het sneeuwde de weg is wit de lucht is grijs en het lijkt erop dat je in een tunnel rijd, en dat alle sneeuw op je afkomt.
Langzaam rij je dan naar de eindbestemming, het heeft in mijn ogen iets magisch en met de verwarming op standje tien en wat muziekje op de radio.
De vorst zorgt voor dikke lagen ijs op meren en sloten, vele Nederlanders krijgen dan de kriebels en halen hun schaatsen uit het vet, velen dromen dan over de tocht der tochten dat is de Elfstedentocht.
Als de dooi begint ben ik er ook wel weer klaar mee dan verlang ik weer naar het voorjaar, vooral als de wegen eruit gaan zien al grote modderbaden met gesmolten sneeuw in de kleur zwart.
En langzaam wordt het wee voorjaar ook weer en magische tijd de winter ligt dan achter ons en je verlangt weer naar zon en warmte, groene bomen die vaak hun nieuwe jaar starten met prachtige bloemen in alle kleuren en met passende geuren.
De natuur ontwaakt, de eerste fladderaars zijn er weer, de vogels zingen alsof hun leven ervan afhangt en de winterslapers ontwaken.
De bomen met hun zijde zachte jonge blaadjes in mooie groentinten geven het landschap weer een heel andere look.
Van het voorjaar krijg je zelf ook vaak een energie boost en je krijgt weer zin in het leven, maakt weer plannen en gaat er weer met frisse zin tegenaan.
Langzaam gaat het voorjaar over naar de zomer het word warmen en soms is het zo erg dat de mussen van het dak vallen.
Mensen verlangen weer naar hun jaarlijkse vakantie, lekker drie weekjes naar bij voorbeeld Verweggistan.
Hier zou je weer bij regel een kunnen beginnen, of anders het laatste stukje hieronder lezen dan ben je sneller klaar.
Als je van afwisseling houd dan zit je in Nederland op de juiste plek, het weer is elke dag anders en de vier seizoenen zijn prachtig stuk voor stuk.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.