Februari Blog 2022

Waar begin je als je een blog wilt schrijven over SMART HOME? Ehm ik denk bij het begin, wat is een smarthome?
Smart staat voor slim en house voor huis dus krijg je als je het vertaald SLIM HUIS!
Maar goed wat is slim, iemand die goed kan leren is slim, toch? Een huis is over het algemeen van steen en heeft geen hersenen en dus kan het huis zelf niet slim zijn, Twentse logica!
Ik weet nog dat we de afstand bediening kregen, en eigenlijk was dat al een klein beetje smart, je hoefde niet meer op te staan om op je tv de zender te veranderen, valt dat dan onder slim? tja eigenlijk niet, ik denk zelf meer onder het kopje gemakkelijk.
Smarthome producten zijn eigenlijk slimme dingen die in opdracht van ons, de mens, taken kunnen uitvoeren, een lamp kan bijvoorbeeld uit of aan gaan wanneer jij dat wilt, en dat vanzelf aangaan valt dan onder slim!
Het is niet zo heel ingewikkeld hoor, maar toch word ons leven steeds meer slimmer ook al willen we dat misschien niet!
Ik denk zelf dat de mensen die nu niet aanhaken over een paar jaartjes van heel veel dingen niets meer begrijpen, vergeet niet dat je de smarthome revolutie niet kunt stoppen!
Alles word slimmer en makkelijker voor de mens, de nieuwste koelkast houd bijvoorbeeld al bij wat er in je koelkast ligt en dus ook hoelang het nog houdbaar is, en deze koelkast kan nog veel meer!
Hier in huis zijn we al redelijk slim, onze verwarming is bijvoorbeeld in elke ruimte apart te regelen en in te programmeren, we kunnen met onze stem de verwarming waar dan ook in ons huis aan en uit laten gaan.
Ik zeg dus zet de verwarming in de logeerkamer op 20 graden, en dat gebeurd dan ook, maar dat kunnen we dus ook met lampen, ons hele huis op de schuur en de logeer kamer na zijn slimme lampen van HUE, ook met de stem, app te besturen, ook hebben we scenario’s in alle ruimtes.
Zo gaat bijvoorbeeld als ik midden in de nacht uit het bed stap de lamp onder ons bed aan, subtiel licht natuurlijk zodat je kunt zien waar je loopt maar wel zo dat je niet word verblind, na een minuut gaat hij dan ook vanzelf weer uit.
Maar ik kan deze lampen onder het bed ook gewoon met een schakelaar aanzetten op normale licht sterkte, of in een van de miljoenen kleur mogelijkheden!
We hebben slimme rookmelders, slimme camera’s overal hangen, slimme speakers door het hele huis, onze nieuwe rolluiken kunnen straks met de stem bestuurd worden, we hebben overal slimme schakelaars, ik zeg zet de pomp van de vijver uit en tataa mijn horloge regelt het!
En zo hebben wij hier en om het huis heel veel van die slimme dingen, dus zoals ik al begon met deze blog we hebben een redelijk slim huis!
Nu denken jullie natuurlijk jeetje wat een opschepper, tja mensen ik weet ook dat niet iedereen dit allemaal heeft, en het heeft ook de nodige centjes gekost, goedkoop is het niet, zo’n 18 jaar geleden ben ik gestopt met roken!
Ja idd een goede zet, en dat geld wat ik bespaarde met roken heb ik gebruikt voor de dingen die ik mooi vind en dat zijn dus onder andere dingen die slim zijn.
Ik ben er vanuit gegaan dat ik voor 150 euro in de brand stak per maand, en dat is dus 12 x 150 euro totaal is dat 1800 euro per jaar, dus reken maar uit wat ik bespaard heb!
Van dat bedrag kun je wel een slim huis maken toch? Maakt ook niet uit waar ik het van betaald heb, maar ik vind wel dat al die slimme dingen onder het kopje luxe valt!
Is een slimme lamp een luxe product, ik denk van wel, een lamp van de action geeft ook licht als je op het knopje drukt, toch?
Maar goed dat is we het ene uiterste bij het ander, met een slimme lamp kun je natuurlijk heel veel meer!
Zo heeft iedere gek zijn of haar gebrek, ik zie het een beetje als een hobby, ach en hobby’s kosten altijd de nodige centjes!
Maar goed ik durf dus wel te stellen dat wij hier in en om het huis het heel goed voor elkaar hebben en we gaan er dan ook lekker mee door, het kan altijd beter en natuurlijk nog slimmer!

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.