Februari Blog 2021

Door de Corona zitten we thuis, en dat komt goed uit want ik heb nog werk genoeg.
Ik heb deze maand de moestuin aangepakt en klaar gemaakt voor het seizoen dat voor ons ligt.
En mensen geloof me dat als ik zeg dat ik er de bezem doorgehaald heb, dan is dat zeker het geval, ik heb zelfs nu meer ruimte voor groenten en kruiden.
Ik heb orde geschapen in een wildernis, en ik ga de hoogte in, ik heb emmers opgehangen, rekken gemaakt en nog veel meer van die rare dingen, het is moeilijk uit te leggen.
Ik wil een mega groene moestuin niet alleen maar op de grond maart ook aan wanden, in bakken en ga zo nog maar even door.
Ik heb vijf kalveremmers opgehangen aan een stang en daarin zit nu de sla in elke emmer een ander soort en onder dit rek komen de peulen te staan.
Ik had nog een achthoekige afzuigkap van ijzer die ik als plantenbak omgetoverd heb, hij staat op een kachelpijp van ca 20 Cm doorsnee, in deze bak kunnen groenten maar ook er onder dus ik haal meer uit een vierkante meter.
Nu denken jullie jeetje is dit nu een blog, ehm ja en nee dit is een beetje de inleiding…………
In deze tijd beseffen steeds meer mensen dat een beetje tuin een belangrijke functie kan hebben in het leven van een mens.
Veel tuinen zijn verhard, tegels erin en we kunnen zitten een paar potten met planten en joepie we hebben een tuin, hang er nog een insecten hotel in en je bent goed bezig voor de natuur, tja dat klopt wel je hebt een tuin.
Maar hierover zijn de meningen verdeeld, maar goed ik zelf vind een tuin zeer belangrijk, een tuin brengt leven, wij hebben niet zo’n grote tuin, maar wel een tuin voor mens en dier.
We hebben een vijver, een siertuin en een moestuintje met kasje, en een schuur met groen dak, hier vind je in de siertuin ook kruiden en fruit, zoals de mini kiwi, en zwarte bessen.
Ik heb diverse nestkastjes opgehangen voor de vogels, op vier plekken in de tuin hangen voerplekken, een waterbak op het groene dak, diverse insecten hotels en voor de rest heel veel bloemen voor bijen en andere zoemers.
En zo hoort een tuin te zijn denk ik, voor je zelf om lekker uit te eten en waar ook plaats is voor de natuur.
En als we dan in de tuin zitten dan genieten we van onze rust, zingende vogels, en kwakende kikker en zoemende bijen, mooie bloemen en ook heerlijk geurende bloemen.
En wat is nu gezonder dan bezig zijn in de tuin, je komt tot rust, de zon op je kop en ga zo nog meer even door.
In een tuin kun je even bijtanken, lekker met een hapje en een drankje, de smoker aan, even met de schaar door de tuin voor de groenten en kruiden die je dan later weer opsmikkelt en geloof me dat sla uit eigen tuin heel anders smaakt dan uit de winkel.
Vooral aardappels net gerooid, gebakken of gekookt dat is echt lekker, verse bieslook erop een beetje sla erbij en smullen maar, en meer heb je niet nodig!
In onze tuin staat al jaren een maggiplant (Lavas), als ik deze in de soep doe dan brengt het me altijd terug naar vroeger, de moeder van mijn vader gebruikte heel veel maggi plant en ik vind het zelf ook heerlijk in de soep.
En het is niet alleen lekker maar ook nog eens super gezond, onbespoten dus niks geen slechte stoffen, en verser kun je het niet eten.
En dan heb ik het nog niet eens over de peultjes en andere groenten zo uit de tuin, en wat dacht je van verse aardbeien, je leest het mensen en zo kan ik nog wel even doorgaan.
Ik ben meer dan blij met onze tuin, we kunnen er alle kanten mee op!

Toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.