Februari Blog 2018

Ik was druk aan het schrijven toen mijn grote kleine vriend naast me kwam zitten wat eigenlijk standaard is!
Onze oude kater, ehm je weet wel kater, kwam naast me zitten toen ik net zat te schrijven dat ik nog een blog voor de maand juni moest schrijven!

Je hebt twee kampen, de haters en de lovers misschien ook wel drie of meer het is hoe je het bekijkt!

In mijn jeugd hadden we thuis een hond, volgens mij pas toen we kinderen waren, ik kan me drie honden herinneren, katten hebben we nooit gehad!
Katten liepen op de boerderij, en die moesten zichzelf ook maar redden, muizen waren er op die oude boerderijen genoeg!
Volgens mijn herinneringen kregen ze na het melken soms een beetje melk, mijn moeder hield niet van katten!
Ze was altijd erg negatief over katten, en het gekke is dat je dat als kind dan ook maar overneemt, ik had dus ook niets met katten!
Toen onze kinderen klein waren gingen we wel een bij vrienden op de koffie, en deze vrienden voeden voor een asiel alleen staande kitten ’s op!
Onze kinderen vonden dat prachtig, vooral een kleine rode kater met blauwe ogen viel erg in de smaak, tja en als je kinderen kent dan weet je ook dat ze dan gaan zeuren!
Wij hadden op dat moment een hond een Golden Retriever met de naam Beau, nu gaan katten en honden in het algemeen niet goed samen weet ik uit ervaring!
Maar goed mogen we een katje?, hij is zo lief en noem maar op en ik wilde geen kat, maar goed het kleine rode katertje had mij ook al uitgezocht volgens mij want in mijn herinneringen lag dat kleine beestje steeds bij mij of het werd in mijn handen gedrukt om mij over de streep te halen!
Tja om een lang verhaal kort te maken, we kregen een klein rood katertje die de naam Boris kreeg!
Tja en ik moet eerlijk bekennen dat zo’n klein jong speels katertje ook wel wat heeft, Boris en Beau werden grote vrienden, ik heb nog ergen foto’s waar Boris als kitten tegen Beau ligt te slapen!
Onze vriendschap is langzaam maar zeker ontstaan, weet je katten zijn heel anders dan honden, katten moet je echt leren kennen hun manieren van leven, hoe ze reageren op bepaalde dingen!
Ik heb veel krassen op mijn armen staan van het spelen met Boris maar ook van zijn soms wilde reactie, als het hem niet aanstaat dan krijg je een haal en dan kan er soms bloed vloeien!
Ook zijn tandjes zijn vlijmscherp en hij weet ze ook te gebruiken, ik heb geleerd hoe ik met een kat moet omgaan en ik kan nu redelijk in schatten welke reactie ik kan verwachten!
In de loop der tijd kwam er een kat bij, twee kennissen gingen uit elkaar en vroegen of hun kat een tijdje bij ons mocht blijven en deze kat is nog steeds bij ons, later is er nog een kat bijgekomen uit het asiel!
Deze is jaren geleden overleden, twee katten bleven over Boris en Bengel!
Enkele jaren geleden ben ik gaan samenwonen met Marlies zij had een hond, Morris in het begin was het een moeilijk verhouding tussen hond en onze katten, maar het ging elke keer beter!
Na een paar weken leefden ze al in vrede (ehm redelijke vrede) naast elkaar, helaas wilde een van onze katten dat niet en bleef steeds buiten, en ik denk ook dat haar dood ook daardoor kwam!
Maar goed soms gaan de dingen niet zoals je dat het liefst zou willen!
Twee jaar geleden zijn we op zoek gegaan naar een kitten, ik wilde graag een grijze liefst en Engelse korthaar of iets in die geest maar dan wel een grijze!
Tussendoor kreeg de dochter van mijn zuster ook kitten ’s waaronder een rode kater, mijn wens was een grijze kat!
Op dat moment besloten we er twee te nemen, een rood katertje en een grijze, binnen een week had Marieke een grijze kater gevonden in Eibergen voor 5 euro!
En het lot wilde dat we in en dag twee katertjes kregen, ik had de voorkamer verbouwd tot ruimte voor twee katertjes!
De bedoeling was dat het binnen katten zouden worden, Marlies was bang dat ze anders onder een auto zouden komen!
En in het begin ging dat ook prima, maar je wilt niet dat katten steeds binnen moeten zitten, dus ik besloot om de tuin kat proof te maken en het zo te creëren dat er geen kat meer uit kon!
Boris was de proefkat als het lukte om hem binnen de tuin te houden dan zou het bij de twee jonge katten ook lukken!
Het heeft even geduurd maar het is me gelukt om tot nu toe de katten binnen de tuin te houden, het heeft me menig zweetdruppeltje gekost en de nodige centjes!
De hele tuin is omheind door schrikdraden en de gaten zijn overal dicht gemaakt!
So far so good zullen we maar zeggen!
Onze katertjes Bram de rode versie, en de grijze versie met de naam Gijs, Gijs is Grijs groeide als kool, wat is er nu leuker dan jonge speelse kitten’s met hun streken!
Marlies vind het zelfs prachtig en is er erg gek mee, ze was ook geen kattenmens maar nu echt wel!
Ik begin deze blog met je hebt de haters en de lovers’, en die zullen er ook wel blijven en elk dier heeft zijn voor en nadelen.
Ik durf hier te schrijven dat ik een echt kattenmens ben ik ben niet tegen honden maar mijn voorkeur gaat toch echt naar katten ik vind het geweldige beesten elk met hun karakter hun uitstraling en noem maar op!
We maken elke dag wel wat mee, tegenwoordig komt er elke paar minuten wel een kat die een knuffel nodig heeft, even een beetje aandacht en dan rennen ze weer door de tuin of zoeken een plekje om te slapen!
Ik ben happy met de katten die we hebben, en iedereen moet maar voor zich zelf uitmaken of ze voor een hond of voor een kat gaan of misschien ook wel voor een huisdier loos bestaan!

I love cat’s en meer kan ik er niet van zeggen……

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.