All for Joomla All for Webmasters

Energie Beparen

Ik hoef niemand te vertellen wat energie besparen is, of hoe je energie moet besparen!

Maar hier ga ik schrijven hoe ik energie bespaar en hopelijk nog meer kan besparen in de toekomst!

Verlichting
Ik ben natuurlijk begonnen net zoals iedereen met het vervangen van alle lampen voor energie zuinige, Action heeft genoeg keus en is ook nog goedkoop!
Later heb ik een deel van de lampen vervangen door led lampen van Philips Hue, oke die zijn iets minder zuinig, verbruik is ongever 8,5 Watt.
Nu heb ik uitgerekent dat als een Hue lamp van 8,5 Watt 24 uur aanstaat dat hij dan 0,033 euro heeft verbruikt!
Valt mee toch, maar de lampen zijn niet de energie vreters in huis!

Verwarming
Ik heb ook de verwarming aangepakt, ik heb op alle radiatoren een speciale electrische knoppen gezet die zelfstandig kunnen werken, ik kan nu in alle ruimtes inclusief de slaapkamers de verwarming aan en uit zetten maar ook bepalen hoe warm het wordt!
Ik kan dus in elke ruimte de temperatuur bepalen en dat kan dus overal anders zijn, kamer een 20 graden en kamer 2 bijvoorbeeld 15 graden, ook kan ik overal de verwarming automatiche aan of uit zetten enz enz
Ik heb bijvoorbeeld in de badkamer sensoren op de ramen zitten, ramen open verwarming uit ramen dicht dan kan de verwarming weer aan of aanblijven!
Over dit systeem kun je lezen in het item RWE Smarthome elders op deze site!

Zonnepanelen
En nu komen er zonnepanelen, we gaan onze eigen energie opwekken nou mooier kan het niet over aan paar jaar als de aanschafkosten eruit zijn is het pure winst die je opwekt!

Toekomst
Niemand weet wat de toekomst gaat brengen de wereld van energie en de techniek van besparen is volop in beweging!

Maar ik zelf zit te denken aan een electrische boiler die doormiddel van zonneenergie wordt verwarmt dit zou dan gas moeten besparen!
Op dit moment zie ik een electrische CV ketel nog niet zitten, te duur in aanschaf en de besparing is  nul, ik las ergens dat hij meer enrgie kost dan een cv ketel  op gas!
Maar er zijn meer mogelijkheden en daar ga ik natuurlijk nog verder induiken, eerst maar eens wachten op de zonnepanelen, maar die worden pas in Mei of Juni geleverd en dan zien we het wel verder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *