Ditjes & Datjes 2021 (1)

DE OUDERE BERICHTEN STAAN ONDERAAN.
22-09-2021
Net terug en weer van alles gedaan, even de tuin in want daar was nog wat werk te verrichten, ik had er nog een stuk straat uit liggen en dat moest er nog weer iin.
Hier en daar wat verplaatst, en even met de snoeischaar en bezem door de tuin, de groene container zit stampen vol dus genoeg gedaan!
Het ziet er in ieder geval weer een stuk mooier uit en een stuk netter, afgelopen dinsdag ben ik met Marieke naar Dalen geweest om daar wat Regenboog Elritsen te kopen, 15 stuks in dit geval, ze kosten 5 euro per stuk dus reken maar uit, ze zijn nog klein ongeveer het formaat van een guppie, als ze volwassen zijn worden ze ongeveer acht centimeter lang, en krijgen dan ook veel meer kleur vooral in de paaitijd zijn de mannetjes prachtig van kleur.
Op www.henkhorck.eu kun je er meer over lezen!
Vandaag is mijn allerlaatste vakantie dag, het zit er weer op voor dit jaar en dit was ook mijn laatste korte vakantie kan ik hier schrijven!
Straks even nog wat klusjes en dan zien we wel verder wat we gaan doen op mijn laatste vakantie dag!

Toedels IKKE


21-09-2021
En we zijn er weer, terug van de Moezel en de Rijn, en het waren prachtige dagen waarin of waarop we veel hebben gedaan, heel veel.
We hebben drie verschillende kabelbanen gehad, waarvan twee stoeltjes liften, we zijn met de boot geweest op de rijn, een tocht van zo’n twee uur.
We zijn met de trein geweest en met de bus, we hebben drie verschillende hotels gehad, hebben gegeten in verschillende restaurants van diverse nationaliteiten, Spaans, Duits, Italiaans, Tai ‘s, Indiaas, Turks, hebben diverse kastelen/ruïnes/musea bekeken, en veel Federweisser gedronken, kortom we hebben volop genoten.
En dan heb ik het nog niet eens over onze kuiten/benen/conditie training, overal loopt alles op of af, we zijn tot 180 meter hoog geweest, echt zwaar voor je kuiten, maar we hebben het gedaan en het was prachtig.
Vele mooie momenten en terug in Nederland met een voldaan gevoel, of we uitgerust zijn is weer een heel ander verhaal.

Toedels IKKE


13-09-2021
En we zijn er klaar voor, mijn vakantie is begonnen en onze koffer zijn gepakt maar nog niet dicht, nog wat kleine dingen en we zijn er klaar voor.
De motor staat achter slot en grendel in de schuur, onze beveiliger past op ons huis terwijl we weg zijn, de camera’s staan op scherp en nemen alles op wat beweegt en we kunnen vanaf onze vakantie bestemming alles in de gaten houden.
Het is voor de eerste keer dat de motor in de schuur staat en via de aangepaste deur naar binnen ging, en ik moet zeggen het ging zelfs beter dan verwacht!
Dus de winterstalling is geregeld, mooi droog en beschermd kan hij zo de winter doorkomen, maar eerst nog wat kilometertjes tuffen, dat is een van de eerste dingen die ik ga doen als ik terug ben, hoezo verslaafd!

Toedels IKKE


11-09-2021
Soms heb je perioden dat de tijd kruipt, en soms heb je perioden dat de tijd voorbij raast, soms vraag ik mezelf wel eens af hoe dat komt, twee dezelfde dagen waarvan het op de ene dag wel lijkt of er geen einde aan komt, en de andere dag is zoef voorbij!
Tijd! Het is een raar iets, ik heb er volgens mij al eens een blog of iets dergelijkst over geschreven, maar goed het zal vast zo zijn. Vandaag weer een dagje werken, een twaalf sluit diens in dit geval, en dan is het maar afvragen wanneer je klaar bent, word het negen uur of word het toch tien uur of later.
Dat is een van de dingetjes die me steeds meer tegen gaan staan, je weet nooit hoe laat je klaar bent soms denk je het word dit en dan is het eerder of later, je kan er geen touw op trekken.
Maar goed dat is horeca, een baan die slecht is voor je sociale leven op deze planeet, je kunt niet echt afspreken dat je na het werk nog even op de koffie komt want het kan maar zo zijn dat het een paar uur later word.
En dan heb ik het nog niet eens over de weekenden en de feestdagen en de onregelmatige diensten, ik begrijp wel dat de horeca op dit moment een heel groot probleem heeft en als er geen structurele dingen gaan veranderen zal dat zeker zo blijven of misschien nog wel erger worden.
De horeca zit op dit moment te schreeuwen om personeel, tja en deze mensen zijn er niet, door corona zijn er heel wat horeca medewerkers de horeca uit gegaan.
En deze mensen hebben het qua werktijden vaak veel beter gekregen en dan heb ik het nog niet eens over het salaris en ga zo nog maar even door.
In de plaats waar ik werk zijn er restaurants die op maandag en dinsdag dicht zitten omdat ze geen personeel hebben en dat gebeurt nu overal.
Het word tijd voor een goede CAO, en er moeten betere vergoedingen komen, dus meer loon voor de horeca medewerkers, en werkgevers moeten zich aan de regels houden en de CAO aanhouden.
Werkgevers hebben verplichtingen en natuurlijk werknemers ook, het moet anders in de horeca anders kunnen veel horeca zaken niet overleven, zonder personeel kom je nergens, en dan kun je nog zo’n mooi bedrijf hebben. Maar als er geen bediening is en geen kok om het eten te bereiden dan kun je de boel beter sluiten.
Als kok kun je nu overal aan de slag en je kunt nu eisen stellen, en bevalt het niet dan ga je naar een ander zo simpel is het nu, en dan heb ik het nog niet eens over al die kloten contracten in de horeca, bijvoorbeeld een nul uren contract, is het druk dan mag je van de vroege ochtend tot de late avond pokkelen, maar is het rustig dan mag je lekker thuis blijven en verdien je niets nada!
Ik ben benieuwd hoe het nu verder gaat in de horeca, ik heb het gevoel dat er nog veel meer de horeca uitgaan als er niets veranderd!
Nog even volhouden en dan heb ik vakantie, met pijn en moeite heb ik tien dagen vakantie gekregen, en dat bewijst wel dat ook ik in de horeca werk, overal hebben mensen lekker drie weken vakantie, en ik zeg de gek moest bijna op mijn knieën gaan liggen om überhaupt nog vakantie te krijgen, maar goed ik heb tien dagen vakantie gekregen.
Maar goed volgend jaar heb ik me voorgenomen gaat dat anders zo niet dan ga net als vele anderen ook de horeca uit, of ik stop helemaal met werken en ga met vervroegd pensioen.
Ik ben er voor mezelf nog niet helemaal uit na de zomer ga ik er me verder in verdiepen.
Nog even geduld hebben dus en dan heb ik vakantie, lekkerrrrrrrrrrr, Marlies heeft al vakantie zij heeft wel drie weken. En we gaan ook nog weg, we duiken van het ene hotel in de ander, we hebben drie hotels geboekt, we hoppen dus van het ene hotel na de ander nadat we eerst de boel verkent hebben, eens kijken of ons dat bevalt.

Toedels IKKE


09-09-2021
Negen-negen, en morgen kan het gebeuren want dan is het de tiende, misschien winnen we nog wel wat zakgeld voor onze vakantie, dat zou leuk zijn!
Maar goed we zijn aan het aftellen, nog even geduld en dan hebben we vakantie en mensen wat zijn we er aan toe, Marlies en ik hebben beiden een hele drukke zomer achter de rug, en dus toe aan vakantie!
Ach wie is er niet toe aan vakantie? Iedereen toch wel? Even lekker niets, of even lekker erop uit, heerlijk!
We gaan dit jaar van hotel naar hotel, puur om te kijken of dat bevalt, het is net als met een camper op vakantie gaan, je rijd ergens naar toe, verkent de omgeving om vervolgens weer verder te reizen.
Ik las ergens dat een bekende van vroeger een camper had gekocht, met de mededeling dat hun wens eindelijk in vervulling was gegaan, nu zal het rijden en reizen met een camper zeker prachtig zijn je zet hem bijna overal neer en je hebt al je hebben en houden bij je.
Maar als ik dan de prijzen zie van wat zo’n camper kost dan vraag ik me af of het niet goedkoper is om een hotel te nemen.
Een beetje camper kost al snel 20,000 euro en meer, je moet de boel verzekeren, je moet stalling hebben of huren, je hebt de onderhoud, afschrijving en er zijn vast nog wat dingen die ik vergeten ben.
Dus met de aankoop van zo’n camper ben je er nog niet, en vooral niet als je maar drie weken per jaar op vakantie gaat, is het een dure hobby!!
Maar goed ik zal het vast weer verkeerd bekijken, ik heb geen camper, maar het toeren met zo’n camper ijkt me wel leuk om te doen, ik ben ook niet tegen campers maar ik vroeg me af of het geen dure hobby is, en of het niet goedkoper is om een hotel te nemen, niet zo’n duur hotel natuurlijk!
Ik heb besloten om Regenboog Elritzen te kopen voor in de vijver, zo’n 20 stuk’s denk ik het zijn net kleine zalmpjes maar dan van zo’n zes centimeter.
In de paai/paartijd zijn het hele drukke visjes, maar normaal zijn het redelijk rustige visjes, ik denk dat ik dan wat meer leven en kleur in de brouwerij/vijver ga krijgen!
Na de vakantie zal ik wel eens kijken of ze hier in de buurt te koop zijn!
En zo blijven we bezig met van alles en nog wat, ik heb nog een hele lading to do things dus ik verveel me niet!

Toedels IKKE


07-09-2021
Afgelopen zondag naar de Holterberg geweest, voor mijn bocht techniek wat te verbeteren, het kan altijd beter vind ik en in vergelijk met mijn eerste kilometers op de Vulcan en nu zit er al een heel groot verschil in.
Ik ben veel zekerder op deze motor en ook het bochtenwerk gaat steeds beter, ik train mezelf ook om er beter in te worden, nu zal dat vreemd klinken.
Je hebt je rijbewijs voor je motor en dan ga je nog trainen om de bochten beter te nemen, ten eerste ben je zeer kwetsbaar op een motor je word vaak niet gezien omdat je te snel bent of om andere redenen.
Dus is het belangrijk, en dat word je ook geleerd, om goed te kijken, kijken, kijken en nog eens kijken, als jij de buitenbocht neemt en een auto doet dat ook dan kom je elkaar zeker tegen, en knal je tegen elkaar aan.
Dus de bocht scherp nemen is wel belangrijk, stel dat een automobilist de buitenbocht neemt en dat gebeurt vaak, en ik maak een mooie scherpe bocht dan is het geen probleem!
Je bent als motorrijder zeer kwetsbaar en daarom worden je bepaalde dingen geleerd bij het lessen en die dingen train ik voor mezelf, een van de dingen is dat de motor de richting kiest waar jij naar kijkt, dus de bocht doorkijken is zeer belangrijk, en dat is ook nog eens heel belangrijk als je gaat remmen.
Maar goed het is moeilijk uit te leggen als je zelf geen motorrijder bent, er zijn veel dingen anders dan bij het autorijden.
Afgelopen zondag heb ik nog even bochten training gehad op de Holterberg, en dat ging al veel beter dan de eerste keer dat ik met deze motor over de Holterberg reed, dat was toen ik hem pas had, de heide staat in bloei dus is het er prachtig op dit moment!
Gisteren met de motor naar Enschede geweest, even het Sissybar kussen opgehaald, en ik heb een opblaasbaar air kussen besteld, zodat ik kan uittesten wat de beste zithouding is en op deze wijze kan de zitting worden aangepast, omdat dan bekent is wat dus de beste zit is!
De auto heeft een controle beurtje gehad en alles was prima in orde en dat is natuurlijk mooi, kunnen we wat dat betreft met een gerust hart op vakantie.
Het is ineens zomer, het is prachtig weer met volop zon en dat is mooi genieten, vooral als je gaat toeren met de motor!
Straks dus weer op naar het werk met de Vulcan, voor mijn dagelijkse portie arbeid vitaminen.

Toedels IKKE

05-09-2021
En we hebben mooi weer en dat is natuurlijk prachtig, lekkere nazomer dus heerlijk om wat te rommelen in de tuin!
Gisteren een nieuwe aanzuigslang aan de pomp gemaakt, een dikkere en een langere, elf meter aanzuigslang, ik heb de diepte van de pijp in de grond gemeten met een touw en ik kwam op een diepte van 8,6 meter.
De oude aanzuigslang was de verkeerde, en ook nog eens te dun voor deze pomp, en nu zit er dus een dikkere slang aan met een grotere terugslag klep!
Dus vanaf nu moet de aanzuiging van de slang geen probleem meer zijn, de pomp staat weer aan zodat de plantjes midden in de nacht water krijgen!
De vijver is van groen naar blank gegaan dus de pomp doet zijn werk, vandaag over een week worden de bacteriën toegevoegd en gaat de UV lamp voor minimaal een week uit, zodat de bacteriën zich o.a. kunnen nestelen in het filter en in de vijver.
Op mijn andere website kun je er meer over lezen dus kijk daar maar eens, www.henkhorck.eu
Ik heb lampen besteld voor in het pad, zodat ik avonds in het donker licht heb als ik terug kom met de motor, een beetje zicht is dan wel handig, straks maar eens kijken of ik ze kan aansluiten!
En zo is er altijd wel wat te doen, vandaag dit en morgen dat, morgen moet ik met de auto naar de garage, en met de motor naar de stoffeerder, de kussen voor de sissybar is klaar en mijn zitting word nog aangepast, of dat ook morgen gebeurt is nog de vraag.
Straks de motor nog even wassen, de vliegen hebben er een zooitje van gemaakt, en dan even tanken en natuurlijk ff erop uit, ik heb nog geen idee waar naar toe maar dat zie ik dan straks wel weer!

Toedels IKKE

02-09-2021
En dan is het september en het aftellen is begonnen, aftellen totdat we vakantie hebben natuurlijk, en mensen eerlijk is eerlijk we hebben er zin in en we zijn er aan toe!
Nu zal iedereen toe zijn aan vakantie, vakanties zijn er nu eenmaal voor om even bij te tanken na een jaar hard werken.
Nou en geloof me of niet maar zowel in de zorg als in de horeca was het mega druk, het leek wel alsof iedereen wat in te halen had, en natuurlijk door corona was dat niet mogelijk, dus lijkt het wel of we dat dit jaar inhalen.
What ever, nog even en dan hebben wij vakantie en we zijn er dus wel aan toe, en we gaan op vakantie lekker even eruit, richting Moezel en de Rijn, we hebben drie hotels geboekt en zelfs al betaald!}
We testen dit jaar uit hoe dat zal gaan, we gaan naar hotel een en blijven daar een paar nachten om vervolgens naar hotel twee te gaan en vervolgens na een paar dagen naar ons laatste hotel te gaan en dan na een paar dagen weer op huis aan te gaan, dan hebben we nog een paar dagen thuis en dan moeten we helaas weer aan het werk.
Maandag krijgt de auto een beurt, en ik moet met de motor naar Enschede voor de zitting, er is nog genoeg te doen voor we op vakantie gaan!
Gisteren verse bietjes en net gerooide aardappels gehad uit eigen tuin, mens wat is dat lekker en puur zo uit de tuin, natuurlijk nadat het eerst is bereid!
Maar dan proef je toch wel het verschil of het nu uit de winkel komt of zo uit het land!
Maar goed ik moet zo naar de fysio voor de kuitjes en daarna nog een lange dag werken, dusss

Toedels IKKE

28-08-2021
Zaterdag, het laatste weekeind van de bouwvak is aangebroken, scholen gaan weer beginnen en de vakantie vierende werkende moet weer aan het werk.
Ahhh, en dat betekent dat ik en mijn collega’s het een stuk rustiger krijgen, na deze week komt dat de grijze golf beweging weer in beweging.
Nog een paar jaar en dan heb ik ook pensioen en zit ik ook bij de grijze golf club, haha
Maar goed we hebben erg drukke weken achter ons, eerst zaten we de hele dagen thuis door corona, en dan ineens weer aan het werk, en het was me druk mensen pfffff
Afgelopen donderdag is de zitting van de motor aangepast en heeft ook nieuwe bekleding gekregen en dat ziet er super uit, lekker stoer en met een rood stiksel echt mooi, past goed bij de motor kan ik hier schrijven.
Ik ben er blij mee, de sissybar ligt nog bij de stoffeerder en word op korte termijn nog gedaan en dan is het klaar!
De pomp in de vijver draait, het filter moet nu (met UV Lamp) zijn werk doen, het middeltje tegen de draad alg ook, volgens internet moet de vijver binnen twee weken max, helder zijn, we zullen het zien.
De pomp draait nu van acht uur morgens tot acht uur avonds en dan hopen we dat het probleem met de alg is opgelost!

Toedels IKKE

26-08-2021
Nog drie dagen en dan is de Bouwvak voorbij, het waren drukke, ehm zeer drukke weken kan ik hier wel schrijven, en dat heeft de nodige energie gekost kan ik hier schrijven!
En eerlijk gezegd ben ik nu ook wel toe aan wat rust en liefst in de vorm van een lange vakantie, maar helaas zover is het nog niet we moeten nog even door bikkelen, de grijze golf zit nog tussen nu en mijn (onze) vakantie!
De grijze golf waar ik zelf ook bijna toe hoor zijn de mensen die genieten van hun wel verdiende pensioen, nadat heel werkend Nederland op vakantie is geweest gaat de grijze golf dus op vakantie.
Wij moeten nog een paar weken geduld hebben voordat het zover is, de hotels zijn geboekt, drie stuks in ons geval, en mensen geloof het of niet we hebben er zin in!
We gaan van hotel naar hotel, paar dagen in de ene en dan weer door naar de andere even kijken hoe dat bevalt, tja ik zelf ben van mening dat je na drie dagen een dorpje wel hebt gezien en dan is het tijd om verder te trekken.
Gisteren is de Oase Fioltoclear 12000 drukfilter met UV lamp binnengekomen, ik had een bedrijf benaderd voor de analyse van de waardes van ons vijverwater zoals de No3, NO2, GH, pH, Cl2, nu zijn de waardes redelijk goed, maar het nitriet gehalte is te hoog.
Nitriet word veroorzaakt door teveel vis, de vijver is vorig jaar pas aangelegd en dus biologisch nog niet op orde, en ik krijg hem ook niet zo goed op orde ondanks dat de waardes redelijk goed zijn, begon er draad alg te groeien in de vijver, tja en draad alg wil je niet in de vijver!
Dit jaar is een slecht jaar voor de vijver met al die regen en te weinig zon, de uitwerpselen van vis en het weer zijn de grootste oorzaak van draad alg, tja en nu begint dan ook nog eens het water groen te worden!
Dus heb ik alle waardes gemeten, foto gemaakt en met wat uitleg, zoals het aantal liters water die we in de vijver hebben en het aantal vissen, opgestuurd naar een expert op dat gebied.
Ik kreeg een hele lange mail terug met uitleg en adviezen hoe ik de vijver weer op orde krijg, om een lang verhaal flink in te korten, kwam het er op neer dat een filter met UV lamp de problemen zou oplossen, of ik bleef het hele jaar door middeltjes in het water gooien om het nitriet te binden en alg groei binnen de perken te houden.
Maar goed ik heb dus gekozen voor dat filter en deze sluit ik vandaag aan, op mijn andere website ga ik er nog een speciale pagina of blog over schrijven, wie weet helpt het dan weer anderen!
Ik ga dan ook schrijven of de aanpak werkt of niet werkt!
Over een klein uurtje moet ik me melden met de motor in Enschede, dan word er wat aan de zitting van de motor gedaan, en wat dat weet ik nog niet dus dat zien we dan straks wel en dat kun je dan vast nog wel in deze blog lezen!

Toedels IKKE


21-08-2021
Maandag moeten de werkende mensen regio midden weer aan het werk, en de eerste scholen gaan weer beginnen!
Nou luitjes ietsjes minder druk vind ik zelf niet zo heel erg, ik en mijn collega’s hebben heel wat drukke dagen achter de rug en dan bedoel ik ook drukke dagen!
We hebben heel wat eters gehad in de afgelopen weken en als ik zeg veel dan bedoel ik ook veel, maar goed vanaf nu gaat het elke week wat naar beneden!
En ik ben benieuwd wat de corona aan het eind van de vakantie periodes gaat doen, of deze cijfers ook omlaag gaan of flink gaan stijgen zoals in de laatste twee jaar, ik denk dat de corona nog wel eens flink kan gaan stijgen, een ding is zeker we zijn er nog niet vanaf!
Donderdag gaat de motor onder het mes, of beter gezegd de zitting gaat onder het mes, hij word een beetje aangepast naar mijn achterste en ook de passagier zit word aangepast, iets meer comfort voor ons beiden.
We moeten natuurlijk niet van de motor stappen met een vervelend gevoel in ons achterste, dus dat word aangepast!
En dan ben ik nog bezig met de winterstalling voor de motor, en met opruim werkzaamheden er is altijd wat te doen in en rondom ons huis, langzaam maar zeker komt de winter weer op ons aankruipen en word het tijd om ons voor te bereiden.
Binnenkort komt de schoorsteenveger, de pellet kachel krijgt een onderhoudsbeurt en zo zijn we bezig met alles en nog wat, en we gaan natuurlijk nog op vakantie.
We hebben drie hotels gereserveerd, we hebben dat een paar jaar geleden ook gedaan, toen hebben we de vakantie gesplitst in twee, dus eerst enkele dagen in hotel nummer een, en dan naar hotel nummer twee een eind verderop.
Dit jaar hebben we onze vakantie in drie gedeeld, we gaan dus naar hotel een, daar kijken we wat rond om vervolgens na een paardagen weer verder te trekken!
En dan zullen we zien of ons dat bevalt, ik ben van mening dat je het na drie a vier dagen wel gezien hebt rond het hotel, vaak is het in een klein dorpje en dat dorpje ga je dan verkennen en van alles bezoeken om dan vervolgens naar een volgend dorpje of stad te vertrekken!
Maar goed we gaan lekker op vakantie en laten ons maar eens lekker verwennen, er zit ook nog een hotel met sauna en zwembad en dus hebben we ook nog een relax dagje er tussen zitten, een verwen dag dus mmmm
Er wacht weer een drukke werkdag op mij dus zal ik me zo maar eens opfrissen, de motor van stal halen, even tanken en dan op naar het werk!

Toedels IKKE

17-08-2021
Pffffff ben echt toe aan vakantie, het is me een potje druk op het werk, eters, eters en nog eens eters, dus drukke tijden en je word er dood moe van!
Maar goed het is vandaag dinsdag en de eerste twee hotels van drie zijn geboekt en betaald, nog een hotel en we hebben de vakantie rond, we hebben gekozen voor een vakantie aan de rijn en moezel dit jaar, puur omdat we als we zouden vliegen steeds dat gezeik hebben met corona in veel landen, dus hebben we hier voor gekozen!
Dus met de auto, dan kunnen we gaan en staan waar we willen, we zijn allebei volledig gevaccineerd en hebben de QR code standaard al op onze iPhones staan dus kunnen we met een gerust hart gaan!
En mensen ik zeg het eerlijk ik en ook Marlies zijn er helemaal aan toe, want ook Marlies heeft het echt druk omdat veel medewerkers in de zorg ook vakantie hebben en dan al het werk op de overblijvers neerkomt!
Het Fobo Bike 2 setje is binnen en als het meezit zitten ze voor het einde van de dag op de motor en kunnen ze beginnen met hun werk en dat is de luchtdruk van de bande monitoren, ook meten ze de temperatuur van de banden!
Voor de rest heb ik vanmorgen nog een klusje en daarna was het plan om niets meer te doen, ja een beetje bijkomen van al die drukte, morgen weer een twaalf sluit dienst dus ook weer een lange drukke dag!

Toedels IKKE


15-08-2021
Nou luitjes de kogel is door de kerk, we gaan op vakantie, helaas gaan we maar een weekje weg maar goed dat is beter dan niets.
We moeten nog wel reserveren maar dat gaan we ook nog doen de komende dagen, de bedoeling is zeven a acht dagen weg en dan drie keer naar een ander hotel, dus ergens naar toe, twee overnachtingen en dan weer een deurtje verder.
Binnenkort worden de zittingen op de motor aangepast, ik wil van dat zeurderige gevoel af als ik lang op de motor heb gereden, en ook de zitting voor de passagier, de plek waar Marlies zit word ook aangepast, en ook iets meer design wat bij de motor past!
En ik heb een setje Fobo Bike 2 besteld, dit zijn dopjes die de druk van de banden testen, in combinatie met een slimme app op je telefoon, ben je altijd op de hoogte van de juiste bandenspanning en krijg je bericht als de spanning niet goed is.
De juiste bandenspanning is belangrijk op een motor, veel belangrijker dan voor een auto, bij een auto heb je vier banden bij een motor maar twee en je kunt dan geen risico’s nemen, veiligheid voor alles.
Voor de rest is het toptijd in de horeca en dus blijft er weinig tijd en zin over voor andere dingen.
Toch zijn Marlies en ik nog even samen op de motor weggeweest, even een ritje op een neer naar Buurse, stukje Haaksbergerveen meegepakt en via Rekken en Eibergen weer op huis aan,
En niet te vergeten nog een kleine pitstop in Buurse, tja een terrasje pakken hoort er nu eenmaal bij.
Straks weer met de motor naar het werk, en volgens mij heb ik nu bijna 1800 kilometer op de teller staan, ik heb de motor bijna twee maand 58 dagen om precies te zijn.
En het bevalt me goed, de motor rijd echt super en rijd ook nog eens veel beter dan mijn eerste motor, dit stuurt super, ik kan goed met mijn korte beentjes bij de grond en het is ook nog eens een super stoere motor met een mooi geluid.
Maar goed ik ga even wat anders doen…

Toedels IKKE


10-08-2021
Afgelopen zondag meegedaan aan “Rijden Voor Geluk” een toer rit van ca 100 kilometer met 8 ambulances, vele motoren, trike’s en motoren met zijspan.
We moesten verzamelen in Haaksbergen, om vervolgens naar de markt te rijden, daar werden enkele woorden gesproken, er werd vervolgens een minuut stilte gehouden en geapplaudisseerd voor de zorg.
Om vervolgens een rond rit te maken van zo’n 100 kilometer, bij Frans op de Bult werd pauze gehouden, we reden op een zeer rustig tempo met motor agenten voorop die het verkeer regelden, dus het verkeer stop zette en dan vervolgens weer doorreden naar de volgende weg/kruising, alles werd geblokkeerd zodat we overal rustig konden doorrijden.
Het was een hele happening kan ik hier schrijven en ik vond het prachtig om mee te maken, en vooral omdat het was voor een goed doel.
En als het volgend jaar weer is dan rij ik zeker mee, maar goed het was een lange maar mooie dag met vele leuke momenten.

Toedels IKKE

07-08-2021
Toptijden in de horeca, het is vakantie tijd en dat betekent dat het drukke tijden zijn, ondanks dat de Duitsers niet massaal naar Nederland gaan is het een drukte van belang in Nederland.
Veel Nederlanders vieren vakantie in Nederland dus is het druk, en ik moet eerlijk zeggen dat ik in mijn vrije tijd niet vooruit te branden ben, ik doe wel wat maar de zin ontbreekt hierbij een beetje.
Maar goed morgen ben ik vrij en als het weer een beetje meezit, en de zin er is dan ga ik nog wat karweitjes hier in en om het huis uitvoeren!
Maar het kan ook maar zo zijn dat als het mooi weer is ik er nog op uit ga, maar tja dat bepaalt het weer dus en ook de zin moet er zijn.
Nog een paar weken en dan is het gebeurt, dan moet iedereen weer aan het werk en zijn scholen weer begonnen, maar ook dat hangt weer ergens van af, en dat is van de corona, is het onder controle of krijgen we weer een explosie en moet alles weer in lockdown?
Tja, de tijd zal het leren, een ding is zeker we zijn van corona nog niet af ik hoorde al dat er al weer een nieuwe variant is en zo zal het nog wel even doorgaan.
Als corona maar niet teveel familie word met andere nare virussen en gaat muteren in een nog veel ergere versie.
Morgen is het zondag en ben ik dus vrij, ik hoop dat het weer in ieder geval goed is en dat het droog blijft, dan kun je tenminste nog wat doen buiten!
En we hopen op een prachtige nazomer zodat ook de mensen die de hele zomer hard hebben gewerkt ook eens lekker kunnen genieten van het leven!

Toedels IKKE


01-08-2021
Augustus en de blog van augustus staat al online zag ik, ik heb de blog een hele tijd geleden al geschreven, en je kunt dan instellen wanneer WordPress de blog online zet.
En dat heb ik dus gedaan ik heb de blogjes van de volgende twee maand ook al klaar staan en deze zullen ook vanzelf worden gepost en hoe handig is dat!
De motor is weer klaar voor de komende elfduizend kilometer want dan is het weer tijd voor een beurt.
De bagagedrager zit erop, het lampje in de koplamp is vervangen voor een ledlamp, dus nu zijn alle drie de lampen mooi wit en goed zichtbaar.
De paddock is besteld en de beugeltjes ook, deze beugeltjes worden aan de motor gezet en dan kan de paddock eronder en kun je de motor achter op liften.
Dus binnenkort moet ik weer terug naar motoport voor de montage ervan, en er komt nog een stads lampje in, ook dat moet nog worden vervangen voor led.
Maar goed we kunnen weer tuffen als het weer ook een beetje gaat meewerken, er valt elke dag wel een lading regen, tja en dan stap je toch minder snel op de motor.
Maar goed het is niet anders het word vanzelf weer droog en mooi weer en dan halen we de schade wel in.

Toedels IKKE

29-07-2021
De laatste dagen van Juli tikken weg, zondag begint augustus, nog even en dan hebben de meeste Nederlanders en scholen de vakantie er weer op zitten, in dit tweede opvolgende corona jaar.
Ik mag hopen dat we volgend jaar weer een normaal jaar mogen hebben waar we geen gezeik meer hebben met corona, ik ben net zoals de meeste Nederlanders corona moe.
Met een beetje geluk heb ik in September ook nog een paar dagen vakantie, even eruit, we zijn allebei twee keer gevaccineerd en kunnen dus op vakantie als we willen!
Nou en dat willen we zeker, als ik precies weet welke dagen ik vakantie heb dan kunnen we plannen, dan kunnen we ff eruit.
Straks naar Motoport met de motor, de Vulcan krijgt zijn eerste beurtje en vanmiddag zijn eerste wasbeurt, ik heb bij Motoport Zelhem speciale schoonmaak middelen gekocht dus daar kan het niet aan liggen, en straks dus naar Motoport Hengelo.
Als ik met mijn vorige motor ging toeren had ik altijd het vizier dicht, al dat ongedierte in je helm wil je niet, maar nu heb ik een windscherm en dat beschermt me tegen al dat ongedierte en rij ik met het vizier open en ik kan ook het onderste gedeelte van de helm achterover klappen zodat ik een geheel open helm heb, dat kan namelijk met deze Shark Evo-One helm.
En dat bevalt me zeer goed, ik heb zo’n speciale kraag voor de mond, ik kan in no time een in de helm zitten de zonnevizier voor mijn ogen schuiven, ik heb super geluid in de helm met mijn Cardo Packtalk Bold, wat wil een mens nog meer?
Een mooie motor onder de kont, tja en dat heb ik natuurlijk ook, dus ik ben een happy man, volgend jaar gaan Marieke en Nick ook hun motorrijbewijs halen, tenminste als het meezit, dan gaan ze hun motorrijbewijs halen, en dat is niet echt een goedkoop papiertje, dat tikt flink aan, je moet theorie halen, AVB en AVD, drie dingen en drie examens dus.
Maar goed we zullen het zien, het lijkt mij prachtig zo’n familie uitje met de motor, maar goed het zal vast nog wel even duren voordat dat zo ver is.
Maar goed ik ga even wat anders doen over een dik uur moet ik al bij Motoport zijn.

Toedels IKKE

27-07-2021
De blog voor de maand augustus heb ik al een tijd geleden geschreven, ik denk al drie maand geleden, als het goed is word de blog automatische op een augustus om 06:00 uur gepost.
Lekker handig als je tussendoor een keer de behoefte hebt om een blog te schrijven, soms schrijf ik veel en soms ook minder.
Ik wil zo nog even een Excel document maken, ik ben gek op Excel het is een top programma die ik echt veel gebruik, ik maak er van alles in en ik gebruik Excel dus elke dag.
Ik hou bijvoorbeeld de opbrengst van onze zonnepanelen bij, ik schrijf elke dag de opbrengst van de dag ervoor op.
Ik heb diverse lijsten, zo nu en dan meet ik mijn bloeddruk en ook dat hou ik bij, de een zou dit onzin vinden en de andere niet, ik hou graag dingen bij.
Maar goed ik vind Excel een super programma, en ik ga dus straks nog een reken sheet maken, ik heb zelfs een Excel document waarin alle belangrijke planten die we in de tuin hebben staan vermeld zijn, zo weet ik welke plant het is en waar hij staat.
Straks heb ik weer Fysio voor de kuiten, donderdag moet ik met de motor naar Motoport, de Vulcan krijgt dan de eerste beurt, en dan gaan we nog even wat dingetjes doornemen, ik heb nog wat wensen voor de Vulcan.
Ik laat er misschien nog een andere uitlaat onder zetten, dat grapje gaat zo’n duizend euro kosten, maar ik wil eerst horen hoe het klinkt en daar wringt de schoen, ik heb geen idee of dat kan.
Tja en zo blijf je bezig met van ales en nog wat, vanmiddag komt er nog een nieuwe M2 schijf binnen van 1 TB, voor de Nas, die moet ik nog inbouwen en dan heb ik weer meer schrijfruimte in de nas, voor de mensen die niet weten wat een nas is, een nas is een opslag apparaat, er zitten harde schijven in, en in mijn geval kunnen er ook nog twee M2 SSD’s in.
En als je het nog niet begrijpt dan Google maar even op NAS, dan vind je vast wel de juiste uitlag, Google is ook mijn beste vriend, en op internet kun je echt alles vinden.
Maar goed ik ga even wat anders doen……..

Toedels IKKE


25-07-2021
En dan breekt de laatste week van Juli 2021 aan, nog een klein weekje en dan is het weer voorbij de zomermaand die voor veel overlast heeft gezorgd.
Wateroverlast, extreme hitte hadden we niet en dat zie je terug in de moestuin, ik heb de eerste bak aardappels leegemaakt, nou mensen daar komen we de winter niet mee door, we konden er zelf nog geen ene dag van eten met ons twee.
De tweede bak met aardappels was al niet veel beter kan ik hier schrijven, of het door het water komt weet ik niet maar dit jaar eten we onze buik in ieder geval vol met aardappels.
Met de groeten gaat het al net zo, de bonen, tja ook nada, een courgette hebben we al geoogst, dus al met al geen vetpot, de groene kruiden doen het wel goed.
Vandaag hebben we, of beter gezegd geven we een tuinfeestje en het ziet er niet goed uit qua weer, dus straks maar eens kijken of we moeten bijsturen of dingen moeten aanpassen.
Doeken spannen, dekzeil hier en daar of binnen gaan zitten, maar goed we hebben binnen nog ruimte genoeg en het eten?, ik ben kok dus met of zonder buien dat gaat ook goed komen!
Verhongeren zullen we vast niet, ik ga me zo storten in de voorbereidingen, afgelopen nacht nog even gesport en dus nu op naar de voorbereidingen.

Toedels IKKE

23-07-2021
Volgende week donderdag krijgt de motor zijn eerste beurtje, er staat al meer dan duizend kilometer op de teller dus word het tijd.
Nu is een afspraak maken een dingetje, het is vakantie tijd, het is top drukte bij motorzaken, het zou eerst eind augustus pas kunnen, maar gelukkig kon het volgende week nog!
Het is topdrukte in de horeca en ik hoef jullie niet uit te leggen wat dat betekend, nog een paar weken en dan is dat ook weer voorbij!
Ik ben bezig om wat kilootjes kwijt te raken en het gaat de goede kant op, niet snel maar goed hoe sneller eraf des te sneller er ook weer bij toch?
Ik woog bijna 75 Kilo 😲 ja idd 😲, en dat vond ik dus zelf ook, en nu ben ik dus al een paar weken bezig om mijn gewicht naar beneden te krijgen.
Ik woog twee dagen geleden 66,7 Kilo en dat is iets meer dan acht kilo, dus goed bezig, of niet dan? Mijn BMI moet in de groen blijven dus,. mijn BMI is nu 23.46 en dat is dik in de groen, ik wil nog wel even doorgaan met afvallen omdat ik wat van mijn buik kwijt wil.
Als straks de drukte in de horeca voorbij is dan ga ik ook weer vaker naar de sportschool, eens kijken of we ons oude lichaam weer een beetje in shape kunnen krijgen.
Straks even langs het tankstation met de motor hij is al weer leeg, ik tank E5 voor de motor, volgens de experts is dat veel beter dan E10, dus doen we dat, het zou zuiniger zijn, beter voor de motor en iets meer power geven.
Of het allemaal waar is weet ik niet maar als het beter is voor de motor da doen we het, de vraag werd namelijk een keer in de Kawasaki Vulcan groep gesteld en ik zag dat de meeste mensen E5 tanken.
Een ding is zeker zonder E5 of E10 loopt de motor niet, en dat zou ook niet leuk zijn, zondag geven we hier een tuinfeestje, dus ik moet nog aan de bak op mijn vrije dag en wat denk je? Ja idd het weer gaat zoals het er nu uitziet niet echt meewerken, dus ook dat scenario neem ik mee in de planning.
We hopen dat het mee gaat vallen maar goed we zullen het zien nog een paar dagen en dan kunnen we beter zien wat het weer gaat doen, laten we positief blijven!
Anders word het een indoorparty!

Toedels IKKE


20-07-2021
Binnen een paar dagen heb ik de eerste duizend kilometer gereden op mijn Vulcan, dus op korte termijn even een afspraak maken bij Motoport voor de duizend kilometer beurt.
Ik heb al een paar verbeter puntjes in mijn notities op mijn iPhone staan, de voetrem moet iets meer naar mijn voet toe bijgesteld worden, ik wil graag een ledlamp erin, ik heb namelijk drie lampen voorop en de buitenste twee zijn ledlampen en de de middelste niet, ten eerste vind ik het verschil in kleur niet mooi, en ten tweede wil ik beter zicht hebben, als ik laat van mijn werk kom dat kun je niet genoeg licht hebben.
Dan mijn zadel, ik heb een zeurderig gevoel in mijn achterste, dus toch maar het gelzadel uit testen, er zijn meerdere zadels verkrijgbaar bij deze motor.
Dan moeten ze de vergeten bagage drager er nog opzetten, mini bagage drager dus, deze zou al op de nieuwe motor komen maar dat gaat dus nu bij de eerste beurt gebeuren.
Maar goed binnenkort krijgt de Vulcan dus een beurt en dan kunnen we weer verder, misschien dat ik er nog een andere uitlaat onder laat zetten maar daar moet ik nog even over nadenken.
Voor de rest rijd de motor echt heerlijk en ik rij er graag op, ik rij er zelfs al vaker op dan op mijn Honda VFR die ik eerst had.
Het stuurt makkelijk door de bochtjes, hij is pittig genoeg als ik de gas hendel lostrek, het is geen snelheid monster hoor maar dat is geen probleem, voor mij is het snel genoeg en ook pittig genoeg.
Ik kan hem overal parkeren ik hoef niet na te denken of ik de motor er wel achterwaarts uit krijg, dat lukt tot nu toe prima.
Bij mijn Honda was dat echt niet zo gemakkelijk, met deze dus wel en dat is een stuk fijner kan ik ik hier schrijven.
En het is een stoere en mooie motor, ik heb altijd belangstelling je ziet mensen kijken en gelijk hebben ze ik kijk ook graag naar een mooie motor en dat is deze zeker.
Ik ben afgelopen zondag met de motor even naar Holten geweest voor een rondje over de Holterberg, als je dus graag naar motoren wilt kijken dan moet je dus met mooi weer op zondag op de Holterberg zijn.
Je leert je motor beter kennen als je over de Holterberg gaat rijden, eigenlijk moet je dat een paar keer achter elkaar doen, is goed voor je rijvaardigheid, bochtjes, heuvels enz
Binnenkort als Marlies en ik samen vrij zijn gaan we het samen nog een keer doen, even over de Holterberg, dan even een stop voor een bak koffie met wat lekkers erbij en dan weer terug naar huis of niet natuurlijk.
Dus ik kan melden dat ik een Happy Motorrijder ben en ik merk aan me zelf dat ik ook anders ben ga rijden en ook makkelijker ben ga rijden, relaxter dus.
We hebben in de tuin een pizza oven staan, deze moet je opwarmen met hout of kolen en dan kun je er pizza in bakken, nu was de schoorsteen eraf, en ik geloof dat we er een keer Pizza in hebben gebakken.
De oven staat al een paar jaar in de tuin staan en we doen er dus eigenlijk niets mee, tja eerlijk is eerlijk we eten nooit Pizza kan ik hier schrijven.
Nu heb ik laats de pizza oven is wat beter bekeken, en ik bedacht me dat we deze oven ook wel vor andere doeleinden kunnen gebruiken.
Je zou er een kip in kunnen braden, of brood, en ik dacht ik kan het ook vast wel gebruiken om in te roken, koud roken maar ook wel warm.
Dus heb ik gisteren de schoorsteen erop gemaakt, hij was bij de voet afgebroken en ik had nog een stuk zodat ik de schoorsteen ook wat langer kon maken, dus dat heb ik gedaan, even in de weer met de haakse slijper, boormachine, pompnagels en ik weet niet wat nog meer, totdat ik de schoorsteen muurvast erop had staan.
Het enige wat ik nu nog moet doen is het testen, en dus binnenkort op een van mijn volgende vrije dagen maar eens proberen of we er wat in kunnen koken, bakken, grillen, stoven of roken.
Vorige week een hele spit inrichting gemaakt met een spit van bijna een meter, ook hier wat dingen voor in elkaar geprutst en nu kunnen we een flinke spies met lekkers grillen, ik heb het zo gemaakt dat het spit in hoogte verstelbaar is.
Er zit een motor aan het eind die het spit rustig laat draaien en dus kun je tussendoor lekker relaxen in je hangmat, of wat anders gaan doen.
En ik had aan de pen de eerste keer, kipdijen, speklappen en halve braadworstjes zitten, ik had een heerlijke kruiden rub gemaakt.
De rub was een mengsel van knoflook granulaat, gerookte paprika poeder, ui poeder, zout, gemalen zwarte peper, rietsuiker, cayennepeper, volgens mij was het dat.
Ik had het vlees ingesmeerd met mosterd en daarna de rub erop, Rub betekent eigenlijk inwrijven, je wrijft de kruiden in het vlees.
En dan maar lekker laten draaien boven de kooltjes, en op het laatste nog even insmeren met een mopping, in dit geval had ik wat van de rub in appelazijn met wat olie en honing gemengd ruim van te voren zodat de suiker oplost, je kunt dan met een kwast het vlees tussendoor zo nu en dan insmeren.
Moppen ken je vast wel, de vloer moppen, je smeert dus met een speciale kwast het vlees in, mopping dus.
Na de laatste mopping laat je het vlees nog even lekker draaien en dan als het gaar is kun je het dus eten, en het was heerlijk, en niet om mezelf te prijzen, maar het was echt super lekker.
Vandaag komt er nog een rek 60 Cm doorsnee, en ik heb meteen een grillmand besteld, deze kan ook aan het spit en kun je vullen met bijvoorbeeld aardappelen, kip vleugeltjes, groenten of iets in die geest.
Nou luitjes dit was het weer…

Toedels IKKE


15-07-2021
Ik heb een nieuw speeltje gekocht een voedseldroger, in dit apparaat kun je dus voedsel drogen, zoals kruiden, groenten, fruit en maar van dit soort dingen.
Je zou dus je eigen paprika poeder kunnen maken, of je eigen muesli repen, tomaatjes drogen voor de tapanade en noem maar op.
Tja ik ben kok en dit zijn natuurlijk speeltjes die niet iedereen gaat aanschaffen, maar de tuin staat vol met kruiden die ik wil drogen voor gebruik in de keuken enz enz
Maandag komt hij binnen en dan zullen we hem maar eens gaan testen, ik zal er vast nog wel over schrijven.
Regen, regen en nog eens regen, in Limburg staat het water bij de mensen tot aan de knieën, en ook hier hebben de plantjes voorlopig wel genoeg water gehad, heb ik de hele tuin vol staan met mini sproeiers hoef ik ze niet te gebruiken omdat het te nat is.
Maar goed het is niet anders, het is elk jaar anders en wie weet hoe het er volgend jaar uit ziet, dan kan het wel zijn dat ik sproeiers tekort kom.
Maar goed we hebben toch weinig tijd om van de tuin te genieten, de regen valt met bakken uit de lucht en er moet ook nog gewerkt worden, het is hoogseizoen dus genoeg te doen, er blijft weinig energie over om in de vrije tijd ook nog leuke dingen te doen.
En motorrijden is met dit weer ook geen optie, je zou bijna met de boot naar het werk kunnen, in Limburg zou dat zomaar kunnen zoveel water daar wel niet gevallen is.
Maar mensen na regen komt zonneschijn tenminste daar gaan we van uit, er valt zoveel regen dat het daarboven vast wel een keertje op is.
Volgens buienradar is het vandaag nog nat hier en daar en dan krijgen we wat droge dagen, mooi dan kan ik weer met de motor naar het werk en nog wat toeren op mijn vrije dag.


Toedels IKKE


14-07-2021
Woensdag, Marktdag, Gehaktdag, Werkdag, dit zijn de vier woorden die mijn dag bepalen.
Het is woensdag, en waar ik werk is er vandaag markt dus extra druk, we gaan vandaag hamburgers maken en dat maken we van gehakt en ik moet werken dussss
En dan heb ik het nog niet eens over regendag want dat komt er ook zeker vandaag, er trekken nog wat buien over vandaag.
Gisteren lekker een dagje vrij gehad en ik heb weer meer gedaan dan ik wilde, ik wilde eigenlijk niet zoveel doen maar goed de dag liep anders dan dat!
Nog even bezig geweest met mijn geheime projectje en natuurlijk nog wat dingetjes gedaan in de tuin, beetje opruimen in de schuur, nog even naar de winkel geweest en dan is je dag zo foetsie!
Vandaag maar weer met de auto naar het werk zo blijf ik in ieder geval lekker droog, maar na regen komt zonneschijn toch?
Vrijdag krijg ik mijn tweede corona vaccin en dan ben ik met twee a drie weken, volgens mij, helemaal beschermd tegen het virus, zo lang het duurt!
Ik ben benieuwd hoe het verder gaat met de besmettingen en ziekenhuis opnames en ga nog maar even door, volgens mij weten veel experts ook niet meer wat ze kunnen verwachten.
We zullen het zien, er is leven buiten corona.

Toedels IKKE


12-07-2021
Zondag en we zitten midden in de topdrukte de horeca draait weer op volle toeren en dat betekent voor de werkende mens natuurlijk zeer drukke momenten!
Vreemd is ook dat de corona cijfers de pan uit schieten, en als je dan de experts hoort dan begrijpen ze er niets van, natuurlijk is het de schuld van de jongeren, maar tja had ze maar niet zo snel zoveel vrijheid gegeven denk ik dan!
Als je een grote weide hebt met een omheining en binnen die omheining lopen 500 schapen, de boer laat het hek openstaan, de schapen ontdekken dat en gaan op pad.
Ze vreten bij de buren de wei kaal, is het dan de schuld van de schapen? Want de schapen hebben het weiland kaal gevreten, of is het de schuld van de boer? Omdat hij het hek niet goed heeft afgesloten, maar we kunnen nog een stapje verder gaan.
De maker van het hek heeft een constructie foutje gemaakt waardoor het hek niet goed afsluit, is het dan nu de schuld van de schapen? Van de Boer? Of van de maker van het hek?
Nu kunnen we nog een stap verder gaan en dat is dat de maker van het hek een sluiting heeft gebruikt waarin een palletje, dat er in had moeten zitten, maar dat is door een werknemer op de fabriek vergeten erin te zetten!
En zo kunnen we de ketting alleen maar langer maken, dus dan is de vraag wie is er de schuld van dat de schapen het weiland van de buren heeft kaalgevreten!
Je zou dan denken dat de timmerman het slot had moeten controleren op werking, maar de fabriek had het ook kunnen controleren, ook de boer had moeten testen of het slot naar behoren werkt, de schapen kunnen er natuurlijk geen ene bal aan doen omdat het dieren zijn en dus hun neus achterna gaan en gaan eten waar er wat te halen valt.
Ik zeg trek je eigen conclusie, maar is het in dit geval met toenemende corona cijfers, de schuld van de overheid of is de jeugd schuldig?
Ik denk dat je de grootste schuld aan de jeugd kunt toewijzen, als ze zich aan de regels hadden gehouden dan waren de cijfers niet zo snel gestegen, sjoemelen met testbewijzen en QR codes en ik denk vast nog wel wat meer van dit soort dingen.
De jeugd hoef je niets te leren over de digitale wereld en hoe je via internet de boel kan bedonderen.
Wat nu? Tja dat is een goede vraag ik denk dat het snelle stijgen ook weer snel kan dalen, maar ook misschien er voor kan zorgen dat we weer meer beperkingen krijgen.
Ik las dat het volgens de experts het een belangrijke week gaat worden, de volgene3 week zal laten zien welke kant het op gaat, en welke stappen er weer aankomen of toch weer verdwijnen, ik ben een leek dus ik schrijf ook maar wat, de tijd zal het leren, een ding is zeker, we zijn nog lang niet van de corona af.
Ik hoop dat het virus niet gaat muteren mat andere nare virussen want dan komen we zeker van de hemel in de hel!

Toedels IKKE


09-07-2021
Mijn vrije dag zit er weer op, gisteren heerlijk uit eten geweest met Marlies en ik heb twee dingen gegeten die ik lang niet heb gehad, een voorgerecht met gerookte paling en een zeetong als hoofdgerecht.
Nu heb ik in mijn leven als kok in het verleden vele zeetongen en zeetongetjes gebakken, en paling heb ik in mijn leven ook veel verwerkt, als hapje, voor buffetten en noem maar op.
Maar gegeten heb ik ze toch al een paar jaar niet meer, en gisteren stonden ze op de kaart en tataa lekker gesmuld, moet wel even schrijven dat de zeetong niet echt een goedkoop stukje vis was maar goed hij was lekker!
Binnenkort maar eens beginnen met operatie schuur opruimen, ik heb er een zooitje van en het word tijd voor een flinke clean up dus.
Volgende week krijg ik mijn tweede vaccin en dan hebben we dat ook weer gehad, de laatste paar dagen stijgt het aantal besmettingen weer vors, maar het grootste deel van de bevolking heeft volgens mij al een vaccin gehad dus ik denk dat het allemaal wel gaat meevallen.
Als het doom scenario tenminste niet gaat gebeuren en dat is het muteren van het virus, mutaties die misschien uitgroeien tot een minder prettige variant, laten we hopen dat dat niet gaat gebeuren!
Maar goed de toekomst zal het ons leren, ik denk dat we iets te snel onze vrijheid terug hebben gekregen, ze hadden even moeten wacht nu zitten we straks met vele jonge besmette mensen!
Nou luitjes ik moet even wat doen, dussssssssss

Toedels IKKE


07-07-2021
Gisteren was er een aanslag op Peter R de Vries, nu moet ik eerlijk schrijven dat ik niet zoveel heb met de Vries, maar ik vind dat iedereen met de poten van een ander moet afblijven, niemand heeft het recht om een ander wat aan te doen.
En ik vind het recht van het uiten van je mening ook zeer belangrijk, maar dan wel op een normale manier, niet met nare of hatelijke opmerkingen.
We leven in een vrij land, en dat is niet overal zo op deze planeet, op veel plekken mag je alleen maar van alles denken en voor de rest word je in het gevang gezet of gemarteld of vermoord als je teveel babbels hebt.
Dus sta ik achter de vrijheid van mening uiting maar dan wel zonder een ander te beschadigen dor je woorden.
Vandaag weer op de motor volgens mij kom ik droog over en hopelijk ook weer droog terug, het ziet er redelijk uit op buienradar!
Ik hoef geen lange dag vandaag en dat is natuurlijk lekker, en morgen ben ik vrij, ik heb nog van alles te doen dus ik verveel me niet, hoewel ik de laatste paar vrije dagen niet zo heel veel gedaan hebben.
Morgen als het weer goed is dan trap ik de motor natuurlijk ook nog even aan, met deze motor is het heerlijk om te toeren en dus gaan we dat ook zeker doen.
Ik heb ook nog wat dingen besteld via internet, een ding komt uit Duitsland en dat is vandaag binnen, ik ben weer met van alles bezig vandaar.
Nou luitjes dit was het al weer misschien morgen meer haha dat rijmt.

Toedels IKKE

04-07-2021
Zondag en ikke is vrij en morgen ook, mmmm heerlijk en het kan ook nog zijn dat ik de motor even aan trap, mits de regen aan ons voorbij trekt, er komen nog wat regen en donder buien aan namelijk!
Maar goed het is zondag en ik ben natuurlijk bezig met mijn geheime projectjes, en dat zijn projectjes waarover ik op deze website sowieso niet schrijf, Ik heb al eerder geschreven dat ik over van alles en nog wat schrijf, maar dat zijn wel dingetjes die te delen zijn!
Ik weet dat er mensen zijn die zo nieuwsgierig zijn als maar kan, en ach dat is prima maar je moet niet meer vertellen en schrijven dan de ditjes & datjes die ik al op deze website deel!
Buiten mijn websites heb ik natuurlijk heel veel dingen die ik dus niet deel en ook buitenstaanders geen hol aan gaat, maar goed ik ben dus bezig met wat geheime projectjes!
Afgelopen week heb ik ijs gemaakt in onze ijsmachine, in dit geval heerlijke aardbeienijs je kunt hierover lezen op mijn andere website, daar vind je het recept en de plussen en minnen van mijn zelf gemaakte ijs.

Dus i see you on the other site!

Toedels IKKE
01-07-2021
De eerste dag van de juli de zomermaand, maar dat ziet er niet zo uit het is bewolkt en er valt regen, en dat is niet fijn op je vrije dag, de motor starten en rond gaan toeren is ook geen optie, heb je anderhalve maand gewacht op een prachtige motor en dan werkt het weer niet mee.
Maar goed ik heb nog meer te doen dus hoef ik me niet te vervelen, afgelopen nacht nog even naar de sportschool geweest en vandaag gaan we, tenminste dat is het plan aardbeienijs maken, mmmm jammie.
Maar het word ook een dagje van luieren, paar uur in bad liggen bubbelen, even koken enz enz.
Moet eerlijk bekennen dat de zin er nog niet is, maar de dag is net begonnen laten we eerst met behulp van een bak koffie maar eens wakker worden en kijken wat de dag brengt, als het goed is, is de juli blog ook online, ik heb deze al maanden geleden geschreven en ingepland dat hij vanmorgen al vroeg vanzelf gepost werd, handig he.
Binnenkort als het mooi weer is gaan Marlies en ik met de motor over de Holterberg toeren en even bij een kennis die in Holten woont op de koffie, dan slaan we twee vliegen in een klap.
Wat de motor betreft komt er binnenkort dus nog de bagage drager op, en misschien ook nog een andere uitlaat van het merk Arrow, deze kost inclusief montage duizend euro maar goed dat is dan niet anders, Marlies en ik hebben een prachtige motor gekocht en dan doet die duizend euro het ook niet, oké het is een flink bedrag maar tja dat was de motor ook!
En dan komt er nog een Cardo Packtalk Bold setje in de helm van Marlies, zodat we kunnen praten onder het rijden, of muziek kunnen luisteren, of bellen met iemand enz enz.
Ik heb dat setje zelf aan de helm en het werkt top, ik heb al een paar keer gereden met mijn favoriete Play list op Spotify, beetje rock op de oren en gaan met die banaan.
Ik moest tot 350 kilometer onder de 4000 toeren blijven en dat hoeft niet meer de eerste 350 kilometer zitten erop, ik mag dus nu wat sneller en pittiger rijden en dan is natuurlijk super!
De tuin hoeft voorlopig geen water want het regent de laatste tijd regelmatig, heb ik eindelijk alle sproeiers en dus de beregening op orde, plenst het de hele dag ☹
Wat meer zon was voor de tuin wel beter, en ook de moestuin zou het nog beter doen dan nu, maar goed we hebben al een paar keer gegeten uit onze tuin en er komt vast nog meer, alles is nog volop in de groei, de tomaten en pepers hebben meer zon en warmte nodig!
Nou luitjes ik ga wat doen, have a nice day!

Toedels IKKE29-06-2021
We zitten weer in de sleur van werken met zo nu en dan een dagje vrij, na de corona golf is dat natuurlijk wennen en ook een issue dat een mens aan het denken zet!
En in die fase zit ik momenteel de denk fase en ik weet nog niet welke kant ik er mee op moet, een ding is zeker en dat is het doel.
En dat is minder werken en meer genieten dat laatste natuurlijk saampjes met Marlies, nu nog wat knopen doorhakken.
Door de buien met zo nu en dan donder en bliksem, is het een stuk verstandiger om met de auto naar het werk te gaan, jammer maar veiliger, rijden met wind en regen is niet een van mijn hobby’s.
Het zou namelijk verschrikkelijk zijn als je onderuit zou gaan en dat is toch wel iets wat we zeker niet willen, natte wegen en nieuwe banden niet echt een super combi.
Nog twee dagen en dan heb ik de motor al twee weken, eerste moet je anderhalve maand wachten en dan is het al twee weken haha is vreemd toch?
Ik heb zo’n Cardo set in de helm en de laatste paar keer heb ik gereden met mijn Spotify playlist, en ik kan niet anders schrijven dat dat best wel lekker is, je favoriete muziek op de oren en gaan met die banaan.
Doe ik niet bij elke rit maar wel steeds vaker, soms is het ook wel lekker om even niets te horen behalve het geluid van de wind en je motor.
Marlies is al een keer mee geweest op de motor en het ligt in de planning om vaker te doen, en als het leuk blijft dan komt er in haar helm ook een Cardo setje, dan kunnen we gewoon praten met elkaar op de motor.
Nou luitjes ik moet zo aan het werk dus.

Toedels IKKE

26-06-2021
Zaterdag en vandaag nog werken en dan ben ik een dagje vrij, en dan maar hopen dat het mooi weer word voor een toer ritje.
Maar goed dat zien we morgen dan wel weer, Marieke is lekker druk met het verjaardag cadeau en ze schrijft er over op haar website, en hier is de link, >KLIK HIER<
En ik denk dat ik morgen ook een lekker bak ijs ga maken alleen weet ik nog niet welke maar dat zien we ook morgen wel, vandaag doen we niet veel totdat we vanmiddag moeten werken, ik zal zo het weer eens bestuderen de uitslag bepaald of ik met de motor of met de auto ga.
Nou voor de rest heb ik ook weinig te vertellen dus……….

Toedels IKKE

25-06-2021
Als je mijn schrijfsels van gisteren hebt gelezen dan weet je dat we samen vrij hadden en nog niet wisten wat we gingen doen.
Nou vandaag is het een dagje later en dus kan ik schrijven dat we samen voor de eerste keer samen op de motor een toer ritje hebben gemaakt, en dat van terras naar terras, korte stukken puur om even te wennen.
Het is al weer jaren geleden dat Marlies achterop de motor heeft gezeten en dan ook nog op een heel andere motor dan dat we nu hebben!
Natuurlijk was het voor haar even kijken hoe de andere helm die ze nu heeft ook al weer dicht gemaakt moet worden met zo’n vreemde sluiting, hoe het vizier open moet enz
Tja zonder pak, helm en handschoenen kom je niet achterop, dan even het opstappen oefenen, want dat is natuurlijk ook altijd een dingetje.
Als je het nooit doet is het altijd even zoeken wat de handigste manier is, en hoe je goed op kunt stappen, en dan hoe zit je het best, hoe hou je jezelf vast en hoe beweeg je mee.
Nou we vertrokken van ons huis en reden via Eibergen lekker rustig naar Rekken en vandaar naar Haaksbergen, waar we de eerste stop maakten bij de watermolen, we hadden nog niet gegeten dus daar even geluncht, om vervolgens naar Diepenheim te rijden voor onze tweede stop bij de watermolen in Diepenheim, koffie!!
Heerlijk even relaxen op het terras onder de bomen, kopje koffie of wat anders om vervolgens weer te vertrekken richting Lochem, in Barchem even een stop bij de Witte Wieven, even een drankje om vervolgens via Borculo weer naar huis te rijden.
Korte rit drie keer op het terras, we zijn zo’n vier uurtjes onderweg geweest, regelmatig even eraf, het is natuurlijk even wennen voor Marlies maar het ging beter dan verwacht.
De motor doet wat hij moet doen, hij stuurt fijn door de bochtjes goed zicht door de grote spiegels, laag bij de grond dus het afstappen, of het stilstaan bij bijvoorbeeld een verkeerslicht ging ook prima, vergeet niet dat je als bestuurder wel iemand achterop hebt zitten, en als ze bij een verkeerslicht niet rechtop blijft zitten dan krijg je daar wel mee te maken.
Maar alles ging beter dan verwacht en Marlies was ook happy en het ging voor haar ook steeds beter, het was voor haar ook even wennen, en dat zal alleen maar beter gaan als we vaker gaan toeren wat we sowieso allebei wel willen.
Na het ritje met de motor zijn we nog even met de auto naar Diepenheim gereden naar de kweker om nog wat planten voor de tuin te kopen.
En avonds hadden we een verjaardagsfeestje van Marieke ze werd 32 jaar, en voor haar begint het vandaag, ze heeft een verjaardag kaart gekregen waar een brief in zat, daarop stond vermeld dat ze zich vandaag bij de balie van bloemenzaak het Bloemenhoekje moet melden!
Dus hoe dat gaat verlopen lezen we hier misschien binnenkort, nou straks weer op de motor naar Winterswijk voor mijn dagelijkse portie arbeid vitamientjes, als het goed is hoef ik niet tot het einde en dus hoop ik dat ik een beetje op tijd klaar ben.

Toedels IKKE


24-06-2021
Vandaag is mijn lieve dochter jarig en ze word 24 jaar, en ze krijgt een ontzettend leuke en verassende Cadeau, maar daarover zal ik nu maar zwijgen, de muren hebben oren en anderen zien weer alles!
Ik hoop dat wat de De Club van Drie Ω bedacht heeft, en dat is nogal wat, dat ze dat ontzettend leuk vind maar tja dat is nog even afwachten!
Gisteren het eerste ijs gemaakt in de nieuwe ijsmachine, monchou ijs in dit geval, ik moest wel het recept wat aanpassen maar dat is voor een kok geen probleem, je kunt er alles over lezen en ook het recept vinden op www.henkhorck.eu
De eerste 200 Km staan al op de teller van mijn Kawasaki Vulcan S en ik moet zeggen dat het super rijd, bochten zijn makkelijk te nemen, aan de pendalen moest ik even wennen, maar dat is altijd als je wat anders koop.
Maar ik ben een happy biker en vind het heerlijk om te rijden, ik moet nog wel rustig aan doen, ik mag de eerste 350 kilometer niet boven de 4000 toeren komen, en er zitten nieuwe banden op, deze moeten ook worden ingereden.
Het zit in ieder geval zeer ontspannend, oké de billetjes moeten even wennen aan de nieuwe zit maar dat moesten ze op de sportschool ook met het zadel van de fiets!
Dus al met al ben ik een super dankbaar en tevreden mens, wil je er meer over lezen kijk dan ook op www.henkhorck.eu
Vandaag lekker vrij en daar ben ik na zes dagen werken ook wel aan toe, even niets en even doen waar ik zin aan of in heb.
Misschien dat ik de motor nog wel even aantrap, maar Marlies is ook vrij dus kan maar zo zijn dat we heel wat anders gaan doen dan dat!

Toedels IKKE


21-06-2021
Ben begonnen met een item over het zelf maken van ijs met behulp van een ijsmachine die ik besteld heb, ik schrijf daarover op www.henkhorck.eu.
Binnenkort als de ijsmachine in ons bezit is ga ik proberen om ijs te maken en ook een beetje ander ijs dan de standaard ijssoorten.
Ik ga mijn bevindingen met jullie delen en ook recepten, wie weet kun je ze dan zelf ook een keertje maken of denk je zo’n ijsmachine is ook wel wat voor mij.
Twee collega’s op het werk wilde er ook een en wisten niet eens dat ze zo betaalbaar waren, maar goed ik ga er dus over schrijven.
Nu denken jullie misschien maar Henkie we gaan toch niet de hele dagen ijs eten, ehm nee dat was ik ook eigenlijk niet van plan.
Nu moet ik zeggen dat ik gek ben op goed en lekker ijs, ik ben gek op een Magnum Vanille met witte chocolade, en wie lust dat niet zo’n heerlijke Magnum?
In roomijs zit bijvoorbeeld veel vet en suiker dus niet echt goed voor de lijn, maar je kunt ook van verse aardbeien ijs maken, maar goed over dit soort dingen ga ik schrijven.
Op mijn lijstje staat in ieder geval MonChou ijs of Cheesecake ijs, en door dat ijs zijn voorzichtig de kersen geroerd, en dat met een flinke dot slagroom mmmmm
En natuurlijk staat op de lijst diverse soorten Parfait, met bijvoorbeeld zelfgemaakte karamel mmm jammie, geen gezonde soorten maar wel lekker, maar ik moet ze nog maken misschien valt het tegen, een ding zeker ik ga er over schrijven!
Ik heb pas geleden verse zalm gerookt en mensen wat is dat lekker en zeker niet te vergelijken met de zalm die we al gerookt kopen, de smaak is heel anders en die bepaal je voor een deel ook zelf.
Door diverse soorten rook, nu denk je natuurlijk rook is rook maar dat dat klopt niet, er zit zeker verschil tussen rook en rook.
Voor het roken van vis word veel gebruik gemaakt van beuken, maar je kunt ook prima roken met eiken, appel en andere soorten rook mot, elke houtsoort heeft zijn eigen rook smaak!
De eerste honderd kilometer zitten erop met de nieuwe motor, en ik begin me steeds meer thuis te voelen op de motor, de pedalen zitten anders en het rijd anders dan mijn vorige motor en dus even wennen maar wel in positieve zin.
Hij stuurt super door de bochten, het zit prima alleen moet mijn achterwerk nog even wennen aan de andere zithouding, nee je hoort mij niet klagen ik ben een happy biker, misschien dat ik de uitlaat nog wel laat vervangen door wat meer power, maar dan wel volgens de regels.
Op deze motor kun je namelijk een Arrow uitlaat zetten en dit is een goedgekeurde uitlaat, maar wel eentje met meer geluid, ik heb al gevraagd om een prijsopgave, uitlaatjes zijn niet echt goedkoop!
Maar dat hoor ik morgen, en wie weet word hij er wel opgezet bij de duizend kilometer beurt, maar goed we zullen het zien.

Toedels IKKE

18-06-2021
Hij is er, gisteravond de motor nog opgehaald, ze hadden koopavond en dat kwam mooi uit in dit geval, op www.henkhorck.eu kun je er alles over lezen!
En ik heb een ijsmachine gekocht, ik kan straks mijn eigen ijs maken, en of dat nu roomijs of vruchtenijs of parfait is het kan!
Het is een zelf vriezende machine, je hoeft er alleen maar een vloeistof in te gieten en klaar en de machine doet de rest, is dat handig of niet, en je kunt dan er zelf voor kiezen of je veel of weinig suiker gaat gebruiken!
Met dat warme weer is het heerlijk zo’n ijsje maar als je het zelf maakt dan kan het wel iets gezonder dan het ijs uit de winkel.
Ijs met zelf gemaakte karamel, of met verse aardbeien uit de tuin, of een parfait met verse vanille, mmmm, ik zag al dat er heel veel recepten zijn, en in een uurtje tijd heb je 1,5 liter ijs gemaakt, hoe handig is dat?
Het was me gisteren warm en toch heb ik van alles gedaan, heb het zonnescherm met schaduwdoek afgemaakt, heb nog een paar haken voor de hangmat en andere dingen bevestigd, ben nog op de koffie geweest, en heb nog wat tijd besteed aan mijn geheime project, we kregen nog visite, heb nog samen met Marlies gekookt!
Nog wat plantjes van drank voorzien, kort gezegd ik heb meer gedaan dan ik eigenlijk met dit warme weer wilde doen, en ik was dan ook helemaal op aan het einde van de dag, low energie maar ik was denk ik na zo’n warme dag niet de enige die er geen puf meer voor had!
Nou luitjes dat was het weer voor vandaag, de nieuwsgieringen onder ons zijn ook weer bevredigd!
En zoals ik al eerder heb geschreven ik deel wat ik wil delen, er gebeurt in mijn leven veel meer dan dat maar dat zijn dingen die zijn lekker privé, en dat houden we ook lekker zo!

Toedels IKKE


17-06-2021
D-Day vandaag word mijn motor onderhanden genomen, hij is binnen gekomen en staat vandaag in de werkplaats voor alle aanpassingen die nog moeten gebeuren.
Ik schreef “mijn motor” want sinds gisteren is de motor van mij, hij is betaald en zit zelfs al in de All Risk verzekering,
Dus als hij klaar is kan hij opgehaald worden en dat zou zo maar eens eind van deze dag of morgen kunnen zijn, ik heb geen idee.
Wat ik wel weet is dat het weer vast niet mee gaat werken, er komen aan het eind van de dag stevige regen en onweerbuien aan en dat is natuurlijk niet echt een fijn!
Maar goed we wachten maar eens af, wie weet valt het mee en anders moeten we de motor maar op een later tijdstip ophalen!
Vandaag krijgen we nog visite en ik ben bijna klaar met mijn geheime projectje, waarover ik op deze website en ook niet op de andere website ga schrijven!
Alles wat ik schrijf op deze en op mijn andere website zijn niet echt geheim, ik weet dat iedereen in kan loggen op mijn website en dit kan lezen hahaha jullie moesten eens weten!
Maar goed vandaag nog een paar kleine klusjes en voor de rest was ik eigenlijk van plan niet zoveel te doen, ik heb afgelopen nacht al even gesport en dus was ik weer vroeg goed bezig!
Binnenkort maar eens weer op de weegschaal staan, ik ben bezig om af te vallen maar dan rustig, niet in een week 3 kilo eraf maar langzaam maar zeker, snel eraf is meestal ook weer snel erop, ik neem ook Keto Olie!
Maar goed of jullie dat belangrijk vinden, ik wel, ik wil niet zo’n pafferige oude man worden, ik sport, ik drink weinig alcohol, misschien 1 of 2 keer in de maand maar dat is het dan wel, ik eet bewust dus ook niet snaaien op het werk.
En dan proberen we hier in huis, ehm proberen!, nee we doen dat al, we koken alleen maar met verse producten, dus geen sausen en soepen uit een pakje, we maken dat allemaal zelf, en we eten heel veel verse groenten!
En nee ik doe dat niet om een jaar ouder te worden, ik doe het omdat ik me er beter op voel, gezond eten is ook lekkerder, en natuurlijk bakken we ook wel eens friet met wat erbij, maar dan wel in goed vet!
Zo luitjes ik ga ff met een bakje koffie in de tuin zitten, de tuin word steeds mooier en voller en er bloeien echt prachtige rozen en clematissen, het kopen van speciale clematissen en rozen werpt zijn vruchten af!
Ik wilde namelijk geen standaard rozen en clematissen in de tuin, maar echt hele mooie en aparte en nu genieten we ervan!

Toedels IKKE

16-06-2021
Eindelijk het verlossende woord, de Motor is binnen , ik zeg yessss, morgen (donderdag 17-06) staat hij in de werkplaats dan word hij klaar gemaakt voor aflevering, ik heb het kenteken en de meldcode gekregen voor de verzekering.
Dus ook dat word vandaag geregeld, en ik kan hem misschien morgen middag nog ophalen anders vrijdagmorgen, dat horen we morgen dus.
Nu kan het weer nog wat roet in het eten gooien omdat er de komende dagen regen en onweer is voorspeld, het word vandaag broeierig warm en dan weet je het wel dan worden we weer afgestraft met flinke buien met de nodige onweer!
Maar goed we zullen het zien anders moeten we hem maar wat later ophalen, slecht weer is niet echt fijn als je op de motor zit en mijn eigen veiligheid staat we boven aan het lijstje!


Toedels IKKE


13-06-2021
En dan is het zondag en ik ben vrij en het is al super mooi weer, het is nu 07:30 uur en de zon is al goed bezig!
Volgende week, dus na vandaag komt als het goed is de motor binnen, niet hier maar bij Motorport, donderdag is hij gepland in de werkplaats, dus als hij binnenkomt, dan word hij donderdag gemonteerd.
En met een beetje geluk is hij dan vrijdag klaar, maar ook dat is afwachten!
We hopen dat het allemaal volgens planning gaat dat zou mooi zijn na anderhalve maand wachten ben ik er wel klaar mee, ik wil rijden!
En gaan we nog wat doen vandaag? zekers ik wil nog even snel een deurtje in elkaar spijkeren, en nog een plank op een wandkastje in ons tuinhuis maken.
Voor de rest krijgen we vandaag nog visite en een beetje relaxen staat ook nog in de planning nog even lezen en zulk soort dingen.
De tuin doet het goed op dit moment, en er bloeien al veel rozen in allerlei kleuren, groottes en soorten, en daar zitten een paar pracht exemplaren bij.
Morgenvroeg eerst om 9 uur naar de huisarts, ik heb wat problemen met mijn kuiten, door jarenlang veel staan beginnen ze een beetje vervelend te doen!
Voor de rest wil ik kijken of ik de nieuwe pergola kan voorzien van doeken en ook een hangmat moet er nog komen, de hangmat is er wel maar de haken moeten er nog in dus kleine klusjes en ook morgen word het super warm en zonnig!
En ik ben nog met een geheim projectje bezig en daarover kan ik nog niets vertellen of in dit geval schrijven!
Gisteravond nog drie grote zalmzijdes in een mengsel van zeezout, verse kruiden, zoals dille, dragon, tijm en peterselie, dan nog mosterdzaad, peper, knoflook en bruine suiker.
In dit mengsel liggen de zalmen 24 uur, dan worden ze afgespoeld en moeten ze 15 uur drogen, als we dat allemaal gehad hebben dan gaan de zalmen in de smoker, daar worden ze koud gerookt met beukenmot, dat duurt zo’n 10 uur.
Dan moeten ze nog 12 uur liggen voordat ze verpakt en of gegeten kunnen worden.
Net na het roken is de rooksmaak veel te sterk en dus niet lekker, en ik kan hier schrijven dat deze zalm veel beter gaat smaken dan de zalm die we allemaal in de supermarkt kopen.
De eerste keer deed ik het via een recept, de tweede keer heb ik zelf wat aanpassingen gemaakt in het recept en ook nu iets meer peper toegevoegd.
Fine tuning noem ik het, maar de zalmen ook de eerste die ik heb gerookt smaakten echt super, maar ik wilde wat meer dille smaak, en wat meer pit, vandaar de extra kruiden!
Maar eerlijk is eerlijk niet omdat ik ze zelf rook maar je zou het eens moeten proeven, zo lekker!
Maar goed ik heb dus nog van alles te doen maar ook relaxen staat op mijn lijst.

Toedels IKKE


10-06-2021
Vandaag kan het gebeuren, het is de tiende en dan is er de staatsloterij trekking, maar het rare is dat het nooit gebeurt tenminste niet bij mij!
Maar goed, gisteren naar Motoport gebeld hoe het er voor stond, maar de motor bleek nog niet binnen te zijn, ik zeg raar omdat de vorige persoon zei dat hij vorige week binnen zou komen en eind van deze week klaar zou zijn!
Er zijn idd twee Vulcans binnen gekomen maar dat waren de zwarte versies, en die worden wel eind deze week uitgeleverd!
Nu staat er een werkplaats afspraak voor de nog binnenkomende Vulcan voor de 17e, en dat is volgende week donderdag, met een beetje geluk zou hij dan voor volgend weekeind klaar zijn!
Nou laten we hopen dat hij gelijk heeft, dus wachten we nog even, tja soms zit het mee en soms niet, het is niet anders ik heb nu al ruim een maand gewacht dat zo’n weekje ook nog wel te doen is!
Ik moet zo naar de fysio voor mijn kuiten, en dan krijgen we weer naalden in de spieren, heb ik de hele dag weer spierpijn maar het voelt ook meteen, ondanks de spierpijn, wel beter dan die zware kuiten!
Maar het is geen fijn gevoel die naalden, ze prikken tot ze in een spier zitten en gaan dan de spier triggeren, dus wiebelen met de naald zodat de spier spastische bewegingen gaat maken.
En dat is geen fijn gevoel maar het helpt wel, maar als ik dan weer een dag moet werken dan kan ik al weer bijna terug naar de fysio, ik ga nu een afspraak maken bij de huisarts, ik wil weten hoe en wat!
Over tien minuten moet ik weg dus…….

Toedels IKKE


09-06-2021
Het leuke van voornemens dat is dat het altijd anders gaat, ik wilde gisteren een dagje relaxen, mooi weer en ik was ook wel toe aan aan dagje niets, nada, nothing!
Maar ik dacht bij mezelf ik maak eerst wieltjes onder het tv meubel dan kan ik lekker buiten een filmpje kijken of iets in die geest!
Tijdens de koffie hadden we het over een zonnescherm, ik zei laten we eerste een doek spannen en dan kijken we hoe dat gaat, dan kun je zien of het voldoende bescherming bied tegen de felle zon!
Maar het was echt geen oplossing zo’n wapperende doek die meer in de weg zat dan we dachten en de doek was dus geen oplossing, nu moet ik wel zeggen dat het zon driehoek doek was en ook nog eens een hele grote.
Ik had al een tijdje een pergola voor boven onze zitje in gedachten, maar ik had eigenlijk nog geen zin om zo’n constructie te bouwen.
Maar goed, ik besloot maar eens te meten en te kijken wat ik nodig zou hebben voor zo’n pergola, en of het zou kunnen.
Na wat meet, kijk en denkwerk eerst maar eens bij karwei kijken of er een balk van 9 x 9 van 350 Cm te koop was, maar nop te lang, de max was drie meter.
Ik nog even naar twee winkels hier in het dorp maar ook daar was drie meter de max, dan maar een belletje naar de man waar ik het tuinhout voor ons tuinhuisje ook gekocht heb.
En daar hadden ze balken 10 x 10 van vier meter lang, tataaa dat was nog beter, nou binnen no time een aanhanger geregeld en op naar de houthandel, in moest een balk van vier meter, en twee van drie meter en nog wat liggers, de maten stonden op papier, nou binnen uur was ik klaar met de balken gezaagd en wel.
Nog twee zakjes snel beton en een lading schroeven en het feest kon beginnen, het stuk paal dat in de grond moest heb ik dicht geseald met vloeibaar rubber en toen in de beton, nadat ik eerst en gat had gegraven.
Dus lekker de hele middag buiten geklust en om 06:30 uur was de pergola klaar en het staat ook nog eens super mooi, en nu kun je er en doek op leggen en aanhangen.
Maar dat moet nog, ik denk zelf dat we iet met rolgordijnen voor buiten gaan doen, maar daar moet ik me nog in verdiepen, we moeten vandaag gewoon aan het werk!
En zo zie je maar dat voornemens altijd anders gaan dan je dacht, maar ik ben blij en Marlies ook dus was het ook wel een dag die veel voldoening opgeleverd heeft.
En we kunnen er ook nog een hangmat aan gaan hangen maar ook dat moet ik nog even bekijken.
En met een beetje geluk hoor ik voor zondag of de motor klaar is anders word het helaas volgende week, maar goed dat zien we ook wel weer!
ik wacht nu al zo lang dat die paar dagen het ook niet meer doen, het is wel prachtig weer, tja.

Toedels IKKE08-06-2021
Dinsdag en het is zonnig, en we gaan dus vandaag maar eens relaxen, tenminste als er niets tussen komt misschien moeten we nog ergens heen!
Terrassen bijvoorbeeld😎 want dat kan natuurlijk weer en het is ook nog eens mooi weer, een en een is twee, maar goed we zullen het zien de dag is net begonnen!
Ik wil nog wieltjes met rem maken onder de TV meubel in het tuinhuisje, zodat ik hem beter kan verplaatsten!
Afgelopen nacht nog naar de sportschool geweest, ik sport namelijk midden in de nacht, als ik wakker word dan is dat meestal klaarwakker en ik weet van me zelf dat ik toch niet meteen in slaap val dus maak ik even gebruik van de sportschool en na even nagezeten te hebben duik ik weer mijn bed in en word ik zo fris en fit wakker als een hoentje😂😂
Vandaag komen de houders binnen voor de airtags van Apple en dan zullen we die ook eens gaan testen, of dat goed werkt!
Maar ze zijn van Apple en dat werkt over het algemeen super, ik ben een echte Apple fan, oke het is duur daar ben ik het helemaal mee eens, maar het werkt altijd en ook altijd goed samen met elkaar!
Ik heb nu ook Siri in de helm, dus ik kan nu terwijl ik motor rij gewoon Siri gebruiken en dus iemand bellen, of iets opzoeken, of muziek draaien of wat dan ook, is dat handig of niet?
Maar goed ik heb al weer genoeg gekletst ik ga ff wieltjes halen voor mijn nieuwe klusje!

Toedels IKKE06-06-2021
Zondag, en natuurlijk is het geen rustdag maar een gewone werkdag, tenminste voor mij dan, de meesten hebben lekker vrij, maar goed ik dus niet!
Maar ik heb nog een paar uurtjes voordat ik aan de bak moet dus heb ik nog tijd om wat te schrijven.
Nog even en het voetballen begint en als je me vraagt is het EK of een WK dan heb ik geen idee, zo’n voetbal liefhebber ben ik, ehm niet dus!
Maar goed je kunt er niet omheen je word bestookt met oranje getinte reclame, en het is allemaal voetbal wat de klok slaat, na de laatste oefenwedstrijd kan ik als leek al voorspellen dat we misschien de tweede ronde halen, maar dat was het dan ook wel, dan is het einde oefening of misschien moeten ze terug naar meer oefeningen!
En dan ligt er een nieuwe week voor ons en als het een beetje meezit dan word dan eindelijk na ruim een maand wachten de nieuwe motor geleverd, hopelijk!
Maar goed ik kan het ook niet dwingen, ik hoorde dat de motor in een krat binnen komt bij Motoport en dan door hun nog in elkaar gezet moet worden, dus stuur en wielen erop, en dan nog alles wat ik extra besteld heb!
En het is nu toptijd bij de motorzaken, het seizoen is begonnen dus velen ruilen de motor in, of willen nog een kleine of grote beurt enz enz, en dan schiet het niet op!
Maar goed hoop doet leven en we horen het wel, het einde van het wachten is in zicht en dus hopen we binnenkort te kunnen rijden!
Vrijdag heb ik een andere headset in de helm gezet, en dat is/was ook nog wel een dingetje, je moet eerst de hele helm slopen als het ware om iets te kunnen inbouwen.
Ik had al een setje in de helm maar dat beviel me niet, ik heb een Shark helm, en daar had ik dus een Sharktooth setje in laten bouwen, maar niet geschikt voor mijn wensen, tja ik had me wat beter in moeten lezen!
Inlezen is over het algemeen toch wel iets wat ik altijd doe voordat ik iets koop, op internet kun je vaak alles vinden over een product en dat is super handig en ook kun je zoeken naar de laagste prijs!
Maar goed ik was dus niet tevreden over dat setje en nu heb ik een nieuwe set gekocht en dat is de Cardo Packtalk Bold, en die heb ik er nu dus ingebouwd afgelopen vrijdag.
Tja en dan moet natuurlijk blijken of het in de praktijk goed werkt, ik wil namelijk de Navigatie ook kunnen horen, ik wil muziek kunnen luisteren als ik dat zou willen en ik wil mijn stem kunnen gebruiken om bijvoorbeeld iemand te bellen of voor wat dan ook!
Nu is het niet zo dat ik nu de hele tijd als ik lekker aan het toeren ben aan de telefoon ga hangen, maar ik wil het kunnen en ik ga er zeker ook gebruik van maken.
Met de Cardo set kan ik in ieder geval de telefoon en de TomTom tegelijk gebruiken, en dat was bij dat andere setje niet, of alleen TomTom of alleen de telefoon!
Maar goed we zullen het zien of het werkt zoals ik hoop, er zitten JBL speakers in en dat is al mooi meegenomen, mijn oudee setje bouw ik in de helm van Marlies als dat kan en dan kunnen we samen praten onderweg als het goed is, maar dat moet ik nog uitzoeken en testen!
Nou luitjes ik wens jullie een fijne zondag.

Toedels IKKE

02-06-2021
Het is juni en dit is mijn eerste berichtje van deze maand, als het goed is, is de blog van de maand juni ook online, deze heb ik al een hele tijd terug geschreven en zo ingesteld dat hij op 1 juni vanzelf werd gepost, ik heb de blog van juli en augustus ook al geschreven en ook die worden vanzelf gepost op de eerste dag van de betreffende maand, hoe handig is dat 👍
Gisteren contact gehad met Motoport Hengelo hoe het staat met mijn nieuwe motor, hij komt binnen nu en twee dagen bij hun aan, ze hadden bericht gekregen dat de motor verstuurd was vanuit Nederland naar hun toe, en ze verwachten dat hij dan eind volgende week klaar is!
Dus het bericht van Kawasaki Europa klopte, begin juni zou de motor bij Motoport Hengelo binnen komen.
Dus met een beetje geluk kan ik de week erop zeker rondrijden op mijn nieuwe Kawasaki Vulcan S, en ik zeg yess.
Gisteren druk geweest met het bewatering systeem in de tuin, de nieuwe pomp is aangesloten, de drie Eve Aqua’s zijn aangesloten en geprogrammeerd en als het goed is is het grootse gedeelte van de tuin nu nat, ik zal zo eens even kijken!
Ik moet nog wel wat bijstellen aan de pomp, ik ben me al aan het inlezen, en dan ga ik de boel wat aanpassen, ik wil meer druk en dat de pomp sneller aanslaat!
Vandaag even naar Nick de verwarming fixen en zo blijven we bezig met van alles en nog wat!

Toedels IKKE

31-05-2021
De allerlaatste dag van wei 2021, en het word weer super warm, gisteren eindelijk weer mooie getallen van de zonnepanelen!
Gisteren naar Zutphen geweest, Marlies kreeg haar tweede Vaccin (in Zutphen🤔) toe even op de koffie bij vrienden die ook in Zutphen wonen en daarna nog even Zutphen in, het was koopzondag dus gezellig en druk, even een terrasje gepakt en de Hanzestad bewonderd, er staan prachtige huizen, mooie stad!
Morgen is het de eerste van juni en dat betekent dat eindelijk mijn nieuwe motor word geleverd, ben het wachten een beetje beu vooral met dit prachtige weer, als ik dan de motor Facebook groepen bekijk, allemaal filmpjes en foto’s van toerende motorrijders, maar goed het komt dichterbij!
Ik heb maar meten een lading waterklokken besteld 4 normale en 2 slimme Eve Aqua waterregelaars, de laatste twee zijn slim en met Siri te bedienen, dus Hey Siri zet sproeiers zone een aan, en dan gaan de sproeiers aan en ze zijn natuurlijk te programmeren, ik had er al een nu heb ik er straks drie.
Het is namelijk de bedoeling dat nachts gesproeid gaat worden, om de beurt gaan de sproeiers aan en is als de zon opkomt het grootste deel van de tuin gesproeid.
Nu nog een nieuwe pomp, ik heb er een uitgezocht die ik morgen ga bestellen of ophalen ligt aan de prijs, online is hij 20 euro goedkoper dan in de winkel, dus ff kijken of ze zakken in de prijs anders bestel ik hem via internet!
Op deze wijze kun je veel geld verdienen, neem de Eve Aqua dit zijn echt dure dingen(CA. 99 EURO P.S.) , maar ik vond een duo pack voor 30 euro minder!

Mooi strak ding, en het werkt perfect, maar ze zijn niet echt goedkoop!
Dus de komende dagen weer lekker bezig in de tuin en het word echt warm, en ik ben een paar dagen vrij en dat komt mooi uit!

Toedels IKKE29-05-2021
In no time van de regen naar de warmte, en de zon is weer terug van weggeweest en dat gaan we merken, ik voorspel nu al een hele, en dan bedoel ik ook een hele drukke dag op het werk.
Mensen zijn ineens helemaal dol in de kop, het is alsof je een kudde koeien los laat in een weiland na een lange winter, ook helemaal dol in de kop.
En reken maar dat het terras helemaal uit gaat puilen vandaag en reken er ook maar op dat velen van hun gaan eten, ik weet nu dus al dat het mega druk gaat worden in de keuken, een dagje bloed zweet en tranen en rennen alsof je achterna word gezeten door een zwerm bijen.
En ik kan niet bepaald schrijven dat ik er zin in heb en ik weet nu al dat we vandaag dik in de shit lopen, en dat betekent dat we meer eters krijgen dan we aan kunnen, het word chaos dat weet ik nu al!
Maar goed het is niet anders we kunnen niet meer dan onze best doen, en wat komt dat komt, maar een Kut dag sorry voor mijn taalgebruik maar dat gaat het worden en van de middag drukte gaan we ook nog eens door naar de avond drukte want dat komt er meteen achter aan, en ook dat word een mega drukke avond!
Nu kan ik wel een poging doen om uit te leggen hoe het dan is als de keuken bonnen je om de oren vliegen en je steeds meer de grond onder je voelt wegzakken, maar dat is niet in woorden uit te leggen kan ik hier schrijven, dat zou je een keer in je leven meegemaakt moeten hebben!
Maar goed ik hoop dat ik morgen kan schrijven dat het top verlopen is ondanks de drukte.
Volgende week ga ik denk ik een nieuwe beregening pomp kopen maar dan een hele zware met veel power, eentje die meer druk geeft dan mijn oude pomp, dan nog wat tijdschakelaars er tussen en klaar is Klara.
En de laatste dagen van mei tikken weg, het is bijna juni en dat is zoals ik al heel vaak geschreven heb de maand waarin hopelijk mijn nieuwe motor geleverd word, zodat ik eindelijk lekker kan ga toeren!
Maar goed, na een maand wachten ben ik er ook wel klaar voor, en het weer is ook ineens super weer om te toeren, wat wil je nog meer? Ehm meer vrij haha
Tja mensen langzaam maar zeker ga ik me voorbereiden op een dagje vol met stress en drukte totdat ik geen boe en bah meer kan zeggen!
Have a nice day en denk ook aan die hardwerkende mensen als je op een terras zit met een hapje en een drankje, geef maar veel fooi!!

Toedels IKKE


27-05-2021
Er komt een einde aan de regen periode, er komt namelijk mooi weer aan, of het weken aanhoud weet ik niet maar voor de komende twee weken ziet het er een stuk beter uit!
En als dan ook nog de motor geleverd gaat worden zou het een win win situatie worden, ik had een bericht gelezen op internet, dat de levering van nieuwe motoren door corona flinke vertragingen opliepen en ook door het schip dat nog vast ligt in het Suez kanaal.
Ik dacht ojee! Straks staat mijn nieuwe motor ook op dit schip, en dan moet ik nog veel langer wachten!
Nu leek het me wel verstandiger om een bericht te sturen naar Kawasaki Europa, dan heb je meteen duidelijkheid, en zo was het ook.
Ik kreeg als antwoord dat volgens haar gegevens de motor netjes op tijd geleverd word bij Motoport Hengelo, en dat zou dan eind mei begin juni zijn!
Nou gelukkig maar, ik zag het al voor me, prachtig weer en geen motor, gelukkig heb ik een auto, ik hoef dus niet met de fiets, maar toch als je een motor hebt en het weer is er naar dan is het natuurlijk heerlijk om te rijden.
Goed nu dat duidelijk is kunnen we weer in de wachtstand modus, totdat we het verlossende bericht krijgen dat de motor klaar staat om te worden opgehaald.
Nog vier dagen en dan begint juni, haha tja beste lezer, ik kan me voorstellen dat je als lezer wel een beetje klaar bent met al die berichten over mijn motor, en weet je? Ik begrijp dat ik ben ook klaar met het schrijven over dat wachten ik stap er ook liever op en ga toeren, maar helaas zo ver is het nog niet!
Maar het komt dichterbij, elke dag een dag, ik ben er klaar voor, ik heb nieuwe motor kleding, een nieuwe helm en de rest heb ik ook tip top in orde, alleen nog de motor, veel vrij en mooi weer dan is het helemaal top!
Gisteren nog wat planten gekocht voor in de tuin, op een na zijn ze allemaal al geplant, watergeven was niet nodig haha de ene bui na de andere hebben daar wel voor gezorgd.
Je zult zien dat de tuin ontploft als er een paar dagen zon komt, de rozen zitten volop in knop, en nog meer planten, sommige bloeien al maar de zon zal denk ik voor en explosie gaan zorgen.
De sproeiers die ik aangelegd heb in de afgelopen maanden zijn nog niet nodig geweest, alles is aangesloten en nu nog wat tijdklokken en wat kleine aanpassingen, ik wil nog een zwaardere pomp en dan is ook dat in orde.
Ik heb de sproeiers in zones staan zodat bijvoorbeeld in de nacht deel voor deel van de tuin gesproeid kan worden, een deel van de potten staan nog niet op hun plek omdat binnenkort ons huis word geschilderd, dat zou in mei gebeuren maar door het slechte weer word dat later, dus juni of juli denk ik.
Tja in de regen schilderen is natuurlijk ook geen optie, dus wachten we ook hier maar af wanneer dat gaat gebeuren, ook krijgen we voor en achter nieuwe windveren, en ook dat zal later worden door het slechte weer.
Als het schilderen erop zit dan kunnen dus diverse bloembakken na een andere plek en kunnen ook daar mini sproeiers in.
En zo blijven we bezig met van alles en nog wat.

Toedels IKKE


25-05-2021
Langzaam maar zeker verdwijnt de corona naar de achtergrond en krijgen we meer vrijheid, misschien dat we eind van het jaar weer een opleving krijgen net zoals de normale griep, niemand weet het maar velen verwachten het!
Ik zeg maar zo we zullen het zien, ik ga over al die dingen die misschien kunnen komen niet wakker liggen, het is met alles zo dat het altijd anders gaat dan we denken.
Natuurlijk zijn er altijd mensen die het allemaal weten en zelfs beter denken te weten dan de experts, ik ken ook een paar van dit soort mensen!
Ik hou niet van dit soort mensen, ik weet niet waarom maar sorry ik heb niets met dat soort mensen, vaak zijn het mensen met teveel vrije tijd denk ik!
Het weer gaat beter worden dat is ten eerste mooi voor de tuin, en ook voor de motorrijder, we houden van droog weer als we rijden en wie weet komt binnenkort dan eindelijk mijn nieuwe motor!
Begin juni en dat is het nog niet, nog een week en dan is het juni en dan maar afwachten of het dan ook nog doorgaat, tegenwoordig word alles verschoven onder de noemer corona, dit virus krijgt tegenwoordig overal de schuld van.
Zelfs de pakketdiensten maken er gebruik van, uw pakket kan door corona later worden bezorgd, ik vind het een beetje jammer deze smoesjes, mensen bestellen meer online en daar ligt de oorzaak, tja en dat kun je weer linken aan corona, dus voor een deel zal het dan ook wel kloppen.
Maar goed mijn dingetjes voor de Apple tags zijn in Nederland aangekomen las ik net en dan duurt het nog een week voordat ze hier zijn!
Maakt ook niet uit de tags zijn er toch nog niet deze komen pas half juni, voor diegene die niet weten wat deze tags zijn, dat zijn net euro munten maar dan iets dikker, deze kun je in een houdertje drukken, en aan bijvoorbeeld je sleutelbos hangen.
Ben je deze dan kwijt dan kun je met behulp van je telefoon (iPhone) je sleutels terug vinden, is dat handig of niet?
Leuke gadgets zijn het, binnenkort worden ze geleverd, vier stuks en dan zal ik ze wel eens testen, testen of het werkt!
Vandaag weer een dagje werken, dagje kuiten pesten ik krijg steeds meer last van mijn kuiten ik zal op korte termijn maar eens een afspraak maken bij de huisarts, misschien weet zij een oplossing.
Ik loop bij de fysio en heb compressie kousen aan op het werk maar het help niets, wat de fysio in drie behandelingen bereikt is met een a twee dagen weer weg, ligt aan de lengte van de dag, hoeveel ik dus moet staan!
Dan zijn het ook nog eens vele uren achter elkaar die je moet staan, eigenlijk zou ik veel vaker minimaal tien minuten moeten gaan zitten om mijn kuiten te ontlasten, maar tja ik werk in de horeca en regelmatig pauze, zitten? Nee dat kennen we niet, vaak is er ook geen mogelijkheid voor.
Misschien tijd om te stoppen, of om iets anders te zoeken, wat dan ook, ik kan hier niet veel langer mee doorgaan.

Toedels IKKE

24-05-2021
Het blijft echt But weer aan de ene kant gelukkig maar, want dat verzacht het wachten op de motor.
Voor de rest is het groeizaam weer, de planten schieten uit de grond, maar een beetje zon zouden de bloemetjes wel goed doen, dit jaar hebben de zonnebloemen een andere naam, waterblommen haha
Je word gewoon gedwongen om binnen bij de kachel te gaan zitten, buiten plenst het grote delen van de dag, en vooral op mijn vrije dagen is het de ene bui na de andere.
Tja, het is niet anders zolang we maar niet verzuipen is het nog te doen, de vijver is nog nooit zo vol geweest, maar dat is nu ook weer niet echt goed voor de water kwaliteit waar ik op dit moment mee aan het sleutelen ben.
Er zit veel draad alg in de vijver dat is een stuk minder, dus heb ik al van allerlei middeltjes toegevoegd in de hoop dat het beter gaat worden!
Volgen de test stripjes zijn we op de goede weg, de komende weken zal het blijken of mijn aanpak werkt!
Het grondwaterpeil is weer op hersteld, vele jaren was het veel te laag maar dat is weer in orde, door de regen word het schilderen van het huis ook steeds meer verschoven richting juli, in eerste instantie zou het in mei gebeuren maar dat word later, mei is al weer bijna voorbij!
En hopelijk worden de windveren ook snel vervangen, ook deze zijn besteld maar ook dat zal wel later worden door het slechte weer!
Nou ik hou er mee op, ik heb voor vandaag op deze en mijn andere website al weer genoeg geschreven!

Toedels IKKE

22-05-2021
Het is hondenweer nog steeds zo nu en dan droog met wat zon en meestal is de zon er als ik moet werken!
Maar goed zo verdrogen de plantjes in ieder geval niet en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen, ik heb net de hele tuin vol met mini sproeiers gegooid en dat werkt dus maar dan op een andere manier hahaha, ik ben blij dat nu de tuin wat extra water krijgt maar dan moet ik er meteen weer het woordje Motor aan toevoegen.
Motorrijden en regen vind ik en ik denk de meeste motorrijders niet een goede combi, wij houden van droge wegen, maar goed, ik heb geen motor dus laat de regen maar vallen en daarna zien we het wel.
Mocht de motor er zijn en het is nog steeds regenachtig dan ga ik zeker rijden, tenminste dat heb ik me voorgenomen, maar eerst omdat het een nieuwe motor is met nieuwe gladde bandjes doen we het nog rustig aan!
Nog negen dagen en dan is het juni, de maand waarin de motor geleverd word en pfff dat duurt nog een tijd, ik kan aftellen tot juni maar dan?, Hoeveel dagen duurt het dan nog? Tja weet jij het dan weet ik het ook, begin juni is tot de tiende van juni, toch?
Het zijn en blijven voorspellingen, het is net het weer, het kan regenen of de zon kan schijnen, als ik een glazen bolleke had was het makkelijker!
Mijn geduld word zeker op de proef gesteld en de voor fun heb ik al gehad, ik ben er helemaal klaar voor en kan dus echt niet meer wachten!
En dan ben ook ook nog eens heel benieuwd hoe alle aanpassingen eruit zien in het eggie, ik heb alleen een kale motor gezien, zonder windscherm, valbeugel, extra koplampen, Sissybar, met bagage rekje, tassen achter, TomTom en handvat verwarming.
Dat vind ik nogal spannend, natuurlijk heb ik plaatjes en filmpjes bekeken, maar in het echt zal het heel anders lijken dan dat!
Misschien staat het wel niet, misschien is de stoerheid van de motor wel weg, of is het andersom en staat het super mooi en stoer!
Ik zit op diverse Kawasaki groepen, en bekijk YouTube filmpjes over de motor die ik krijg een van de onderwerpen en dat geldt voor meer motoren is toch wel het onderwerp uitlaten!
Hoe meer herrie een motor maakt des te stoerder is hij dan blijkbaar, misschien is het ook wel mooi maar vaak is het geluid niet echt binnen de normen en overdreven hard!
Op de Vulcan zit ook wel een leuk geluidje niet echt mega hard maar netjes, tenminste op der motor van het proefritje!
Maar goed, we blijven maar vol verwachting en hopelijk word hij snel geleverd en kan ik hem ophalen en dan zien we het wel weer.
Ik ga er van genieten dat is een ding dat zeker is en we hopen op veel mooie en veilige kilometers en mooi weer!
Ik ben vandaag vrij op zaterdag en dat is ook wel fijn, ik moet nog wat plantjes in de tuin zetten en ik heb draad alg in de vijver en daar ben ik niet echt blij mee, er zit veel in.
Ik heb de vijver vorig jaar aangelegd en het water is natuurlijk nog niet zoals het moet zijn, ik heb al de waarden bijgesteld door allerlei spul toe te voegen, nu proberen om van de draad alg af te komen!
Maar goed door de vele regen en te weinig zon krijgen algen meer kans, hopelijk krijgen we de boel weer onder controle, maar dat word nog een heel karwei!

Toedels IKKE


19-05-2021
Het is een nat voorjaar, het grondwater is weer op pijl en dat is mooi dan kunnen we weer voldoende grondwater gebruiken in de tuin.
Ik heb jaren lang de grondwaterpomp in de zomer buiten staan en dan afgedekt in een hok en het laatste jaar onder folie.
Dit jaar staat de pomp binnen en zitten alle aansluitingen gewoon buiten, ik wil nog een zwaardere pomp aanschaffen die veel meer druk geeft dan mijn huidige pomp, dat zou alle mini sproeiers denk ik ten goede komen.
Maar goed het is nu nog nat genoeg dus het heeft geen haast, en ik wil nog timers aanschaffen zodat de tuin overal gesproeid kan worden op de tijd en duur die ik aangeef.
Ik heb meerdere zones in de tuin omdat de pomp de druk niet aan kan als alle sproeiers tegelijk aan zouden staan vandaar dat ik zones heb gemaakt, ik geloof acht of negen zones en dan nog heb ik nog op zes plekken in de tuin buitenkranen die aangesloten zijn op de grondwaterpomp en een buitenkraan die aangesloten is op de normale waterleiding.
Dus verdrogen zou niet nodig moeten zijn, ook in veel bloempotten zitten mini sproeiers, niet in allen, dat komt omdat ons huis word geschilderd binnenkort en daarom staan alle bloempotten niet op hun plaats omdat de schilders er straks anders niet bij kunnen wat natuurlijk wel moet anders kunnen ze de boel niet schilderen.
Dan komen er nog nieuwe windveren, deze zijn ook besteld alleen is de timmerman van dat bedrijf ziek, het is afwachten wanneer de windveren worden vervangen!
Maar goed het is dus afwachten, het huis zou in mei worden geschilderd maar door de vele regen zal dat vast juni worden, tja in de regen is het ook geen doen!
En dan zijn we nog steeds aan het aftellen………….nog steeds???????, jazeker nog steeds, maar nog 12 dagen en dan is het juni de maand waarin de nieuwe motor geleverd word als het goed is.
Door het natte voorjaar schieten de planten de grond uit en ook de bomen hebben er zin in, je ziet het groen worden overal, heerlijk de prachtige jonge groene bladeren.
Echt warm en zonnig is het nog niet, nu moet ik wachten tot de motor geleverd word, als het nu de hele dagen zonnig was dan zou ik nog meer balen, maar met dit weer is het droger in de auto, dus de regen verzacht het wachten wel.
Alles heeft zijn voor en nadelen, nog een paar dagen en dan is de songfestival hype ook weer voorbij, je word er bijna mee doodgegooid, sorry maar ik heb er helemaal niets mee!
Als het nu allemaal prachtige muziek zou zijn dan zou het anders zijn maar sorry sommige landen pffff het lijkt er niet op wat een bagger!
Maar goed we hebben natuurlijk niet allemaal de zelfde smaak ik heb een brede smaak maar tja sommige nummers je zou er wel ongedierte mee kunnen verjagen!
Apple waar ik een fan van ben, komt met een hogere en betere kwaliteit muziek, zelfs in Dolby Atmos en dat lijkt me super gaaf vooral omdat we een Dolby Atmos installatie hebben, Sonos Arc en daar komt een power uit man o man prachtig en vol met power!
Maar we moeten nog even wachten tot juni dan gaan ze pas de boel aanpassen, vandaag komt mijn inrijklem binnen voor de motor!
Nu de rest nog uit China en dan is dat ook klaar, je kunt er alles kopen bij Ali, maar je moet wel geduld hebben op de levering!
Nu moet ik dat tegenwoordig toch al hebben kon je lezen maar goed, geduld is een bla bla bla zaak, haha
Vandaag ben ik vrij en ik wil nog even een paar kleine dingetjes doen vanmorgen voordat het weer gaat plenzen, er komt weer een lading water zag ik op buienradar, dus vanmiddag maar weer lekker bij de kachel.
Nou volgens mij zijn jullie weer helemaal up to date, dus kan ik weer met een gerust hart verder gaan mijn mijn dagelijkse bezigheden!

Toedels IKKE


16-05-2021
Zondag en ik ben lekker vrij en na twee drukke dagen en een corona vaccinatie ben ik er ook wel aan toe, eigenlijk had ik nergens last van, ik ben vrijdag gevaccineerd en gisteren gewoon gewerkt en eigenlijk nergens last van.
Maar toen ik thuis kwam was het net alsof ik de marathon had gelopen, en een beetje koortsig nee dat was niet echt fijn, en spierpijn overal, zo uit het niets.
Ook mijn arm geen last van, en nu vannacht leek het wel of er een grote bult op mijn arm zat, tja
Maar goed ik zit nu aan de koffie dit te tikken dus ik ben weer redelijk boven water, ik heb nu twee dagen vrij en dat is mooi dan kan ik lekker ff bijkomen.
Dinsdag ga ik een Motor Inrijklem bestellen, zodat ik de motor recht op kan parkeren, en de reden dat ik dinsdag besteld is omdat ik de dag erna vrij ben (geloof ik) zodat de pakketdienst niet voor dichte deur komt!
Een inrijklem is een klem waar je als het waren in kunt rijden met je voorwiel en dan staat je motor vast!
Onder mijn nieuwe motor zit namelijk alleen een zijstandaard en geen bok, en dat is een dubbele standaard onder de motor!
De tuin word groener en groener en dat is mooi, ik heb hier en daar nog wat gaten die opgevuld moeten worden maar ook dat komt goed ik heb van vorig jaar geoogst zaad nieuwe plantjes gekweekt maar die staan nog in de kas, deze komen binnenkort in de tuin te staan.
We hebben al een paar keer sla gegeten uit onze moestuin mmm super vers en dus gezond, ook omdat het onbespoten is.
Volgende week zullen de eerste bestellingen uit China wel binnen druppelen, drie zonnebrillen, drie kollen, houdertjes voor de Apple Tags, twee keer twee sleutelhangers en dat is het wel denk ik.
Het is dan wel mooi goedkoop bij Ali maar je moet er geen haast mee hebben want dan moet je daar niet bestellen en gewoon hier in NL wat bestellen.
Maar goedkoop is het wel en je wilt niet weten wat ze daar wel niet hebben, echt heel veel en voor prijsjes die je hier niet kent.
Zonnebril echt een hele mooie ehm voor maar drie a vier euro, nu zal de kwaliteit wel een stuk minder zijn denk ik.
Ik zit me nu te bedenken dat ik nu ook meewerk aan onze wegwerp cultuur, je koopt een bril voor drie euro en is het niet wat dan hoppa in de container en je besteld een nieuwe, niet echt goed voor het milieu kan ik dus schrijven!
Is het niet wat dan geef ik ze wel weg, maar goed je moet dus geduld hebben als je wat bij Ali besteld.
Ik kreeg een melding dat de eerste dingetjes in Nederland zijn aangekomen, tja ook leuk om te weten maar wanneer het dan hier word geleverd is nog maar de vraag!
Maar goed ik heb weer genoeg geschreven voor dit moment en dus ga ik wat anders doen!

Toedels IKKE

14-05-2021
Nog zeventien dagen en dan is het juni, de maand waarin mijn motor word geleverd, en mensen ik heb het al vaak geschreven en ik blijf er nog vaak over schrijven totdat ik hem voor de deur heb staan.
Waar het hart van vol is stroomt de pen van over in dit geval, maar we zitten bijna op de helft van de maand, dus nog zeventien dagen voordat het juni is en dan is het ook nog maar afwachten wanneer hij geleverd word.
Hebben we voorvreugde? Ehm ja en nee, ja omdat ik me natuurlijk erg verheug op mijn nieuwe motor en nee omdat het me veel te lang duurt, de tijd gaat echt niet snel.
Maar goed hoe sneller de tijd gaat des te eerder ben je nog ouder en tja dat hoeft dan ook weer niet als je snapt wat ik bedoel?

Nou dat is toch een mooie stoere motor of niet? Nu komt er natuurlijk nog van alles op en aan de motor dus gaat hij er heel anders uit zien maar goed de basis blijft en de kleuren die je ziet ook.
Gisteren hebben we zo’n zeven kilometer gewandeld in Ruurlo, het was een mooie wandelroute dus zijn de beentjes weer getraind, was het maar zo, mijn kuiten beginnen steeds meer te zeuren en te steken.
Maar goed het was heerlijk weer en we hebben genoten van onze vrije Hemelvaart dag, als ik moet tellen dan zou het zo maar kunnen dat dit misschien de tweede Hemelvaart dag is die ik vrij ben, in al die jaren die ik in de horeca werk!
Maar goed had ik dat maar ooit geweten dan had ik denk ik toch anders gekozen, tenminste als ik toen had geweten wat ik nu weet!
Maar zo zal het altijd zijn in ons leven, hoe vaak heb ik wel niet de zin gehoord, als ik dat geweten had dan…………., tja dan hadden ze dus andere keuzes gemaakt andere wegen in geslagen of iets wel of niet gedaan!
Ik denk zalf dat het beter is dat je niet alles weet, leef nu en de keuzes en dingen die je meegemaakt hebt, hebben wel de persoon gemaakt die je nu bent.
Stel dat ik niet de horeca was ingegaan, en ik was bijvoorbeeld bouwvakker geworden, nou had ik nu een totaal ander leven dat is zeker.
En zo kun je er lang en breed over brainstormen, je bent geworden die je nu bent en je staat waar je nu staat en je weet wat je nu weet en anders is het niet, had ik maar dit en had ik maar dat horen daar niet bij, je bent wie je bent, punt uit.
Dat is hetzelfde als met terug kijken, toen dit toen dat, vroeger dit en vroeger dat, ooit dit en ooit dat, mensen wat geweest is dat is geweest en komt nooit meer terug, een momentje nar het verleden kijken is niet erg maar blijf er niet in hangen, je leeft nu en vroeger was altijd alles anders, maar daar hebben we nu geen ene hol aan.
Of naar de toekomst kijken en daarvoor vele plannen maken, nou ik heb wel geleerd in mijn leven dat het altijd anders gaat dan je dacht of denkt of voorspeld hebt, over tien jaar dan gaan we dat doen!
Dan denk ik je moet nog maar afwachten of je over tien jaar nog rond tippelt op deze aardbol!, plannen maken prima maar doe het niet te ver vooruit denk ik zelf, wat komt dat komt en daar moet je het mee doen (PUNT).
Jeetje wat ben ik al weer diepzinnig bezig haha en ik ben net wakker, de douche heeft me flink opgefrist vanmorgen.
Ik kreeg een melding dat de eerste dingetjes die ik in China heb besteld in Nederland zijn aangekomen, oké leuk maar ik heb ze toch liever hier thuis!
Als je kijkt wat die dingetjes allemaal bij Ali kosten dan moet je gewoon lachen, het kost bijna niets, oké het is natuurlijk ook geen top kwaliteit maar tja daar kies je dan ook voor.
Hoewel mijn bescherm kapjes op de Apple Watch echt super zijn en mijn Watch erg goed beschermen, dankzei die kapjes heb ik mijn Watch nog krasvrij!
Maar goed deze week of volgende week zullen al deze dingetjes wel binnen druppelen, en dan zien we wel wat het is.
De komende week komen mijn Apple Tags ook binnen dacht ik, ik zou willen dat de motor ook zo snel geleverd werd als de dingetjes uit China, want de snelste levering is ongeveer tien dagen, en voor de motor een dikke maand.
Nou dat was het weer ik hou er me op, ik heb weer genoeg geschreven.

Toedels IKKE


11-05-2021
Ik ben dit jaar vrij met hemelvaart en jeetje dat overkomt me ook niet vaak kan ik hier schrijven, dus maar eens kijken wat we gaan doen, erop uit zou een optie zijn haha.
Helaas blijft de motor dit jaar thuis, en dit komt zoals ik al vaak geschreven heb omdat ik op dit moment geen motor heb!
Ik heb er wel een maar deze staat ergens op een boot tussen Japan en Nederland en het duurt nog een paar weken voordat deze boot in Nederland aankomt en dan moet hij nog via allerlei wegen naar de motorzaak, tenminste ik denk dat dat zo gaat!
Als hij dan bij de motorzaak aankomt dan moet hij nog worden aangepast, ik denk dat een motor in een krat word geleverd en dan nog voor een deel in elkaar gezet moet worden, en dan nog de bestelde extra’s erop.
Dus het kan ook nog wel eind juni worden denk ik, maar dat hoop ik echt niet!
Tja, ik voel me net een kind die morgen jarig is en dat dan elke dag, maar het cadeautje krijg ik dan nog niet pfffffff
Maar goed het is niet anders, we zullen wel moeten wachten en geduld moeten hebben, maar daarvoor krijg ik dan ook wel hele mooie stoere motor om op te rijden!
Ik heb al heel wat filmpjes en revieuw’s gekeken, ik weet al hoe ik olie, en koelvloeistof moet bijvullen en ook olie moet verversen maar dat laat ik toch wel mooi door een garage doen!
Ik begin er niet aan om aan mijn nieuwe motor te sleutelen, ik heb dat nooit gedaan sleutelen aan auto’s en motoren en dat ga ik nu ook niet doen!
Misschien wat olie en koelvloeistof bijvullen maar dan houd het ook op, dat laat ik liever aan een vakman over, ik ben een handig man en ik kan veel en ik weet ook zeker dat ik dat allemaal wel kan als ik me daar in ga verdiepen maar nee het is niet mijn ding.
Uit alle filmpjes kwam toch wel naar boven dat het grootste gedeelte van de Vulcan S rijders super tevreden zijn, een enkeling vind het niets.
Maar dat heb je met alles je hebt lover’s en haters, dat is bij auto’s al net zo, gelukkig maar, anders had iedereen het zelfde.
Het enige wat ik nog wel eens tegenkom is dat motorrijders klagen over de zitting en lange ritten, nu weet ik dat dat misschien een probleem is maar ik weet ook dat er enkele bedrijven zijn die aangepaste zadels leveren, ik heb het daar ook al met de verkoper over gehad.
En ik denk dat ik dat maar eens in de Facebook groep ga gooien of er meer mensen last van hebben of dat het allemaal nog wel meevalt, nu moet ik zeggen dat ik het sowieso al in mijn staartbotje heb, en ik heb eigenlijk geen idee hoe ik daar aan kom.
Misschien van de Honda Deauville, maar goed ik rol nu elke dag met een tennisbal mijn staartbotje, op advies van de Fysio.
Ik hoop dat als ik mijn nieuwe motor krijg ik er van af ben maar goed dat moeten we ook nog maar afwachten, misschien komt het wel dat ik teveel zit, sinds ik thuis zat door corona zat ik wel meer 😒
Wie weet helpt het rollen wel en anders moet de Fysio er maar wat aan doen, ik kan het ook niet anders maken!
Het lijkt wel of alle planten bezig zijn met een inhaal slag, je ziet de planten de grond uitschieten en dat is natuurlijk mooi, alles word groener en groener en ook dat is natuurlijk prachtig, en een deel staat al in bloei!
Ik ben benieuwd wat de blauwe regen gaat doen die komt nu in het blad en de bloemen zijn niet alleen maar mooi ehm nee ze ruiken ook nog eens heerlijk, een zoete en krachtige geur mmmmm
Straks nog even bezig in de moestuin er komt regen aan dacht ik dus dan kun je niet veel meer, en ik moet even met het water van de vijver bezig omdat de hardheid niet klopt en dan krijg je draad alg en dat moeten we niet hebben!
Ik zal me straks maar eerst even inlezen hoe en wat, je kunt natuurlijk niet zomaar van alles in het water gooien dat is ook weer niet goed dus, maar gelukkig heb ik een pomp die de boel kan circuleren!
Nou dat was het weer.

Toedels IKKE

09-05-2021
Vandaag is het Moederdag en helaas kunnen wij, Marlies en Ik niet meer naar onze moeders, maar het word wel prachtig weer zo ineens uit het niets.
De laatste dagen was het slecht weer, veel regen en zelfs nog storm, en dan nu kan het maar zo 25 graden worden vanmiddag, hoe vreemd is dat.
Het is echt super weer om te gaan motorrijden haha, helaas we gaan met de auto naar het werk, het zal vandaag wel druk worden, de combinatie Moederdag en mooi weer zijn een goed scenario voor top drukte!
We zullen het zien om 17:30 uur gaat de keuken al dicht, volgende week vrijdag krijg ik de populaire Corna Vaccinatie, auw!!
Veel mensen zijn daar de hele dag mee bezig, kunnen niet wachten of willen er geen, weet je het maakt mij eigenlijk helemaal niets uit, ik kreeg een brief met de uitnodiging dus dan gaan we, ik ben niet anti vaccinatie of zo!
Toch denk ik voor de toekomst dat we ergere versies van corona gaan meemaken dan wat we hebben gehad, deze virus blijft aanwezig en blijft muteren totdat er een hele verschrikkelijke versie ontstaat, dat denk ik.
Ik hoop natuurlijk dat het niet gaat geburen maar de kans is zeker niet klein, kijk maar eens naar India, daar gaan ze voorlopig dit virus niet onder controle krijgen dus het virus kan rustig zijn gang gaan en familie worden met andere virussen.
Maar goed het word mooi weer en ik zit hier onder het genot van een kop koffie wat te tikken op mijn toetsenbord in de hoop dat iemand het gaat lezen.
Vind ik dat belangrijk ehm nee, ik schrijf om mijn hoofd leeg te houden, ik zit goed in mijn vel, mede door de corona kilo’s, en het zit goed tussen mijn oren, de grijze massa werk nog en doet nog wat het moet doen.
Natuurlijk gaan we allemaal de verkeerde kant op, ik niet alleen toch als je ouder word zoals ik al zestig plusser ben, komt het item het einde wel vaker voorbij.
Maar ik leef, kan nog doen wat ik wil dus moet je er maar niet teveel aan denken wat nog kan komen, want als je daar je de hele dag mee bezig gaat houden dan kun je beter meteen van een bierkratje springen.
Nee ik probeer positief in het leven te staan, wat komt dat komt zo is het natuurlijk wel maar dat geldt voor iedereen.
Een ding is belangrijk geniet van al het mooie, ik heb niet voor niets een nieuwe motor besteld, we willen erop uit, lekker toeren, van terrasje naar terrasje enz
Gisteren zat er een vink in onze tuin, een mannetje en vol in de kleuren, echt een prachtige vogel, ik voer al een tijdje gedroogde meelwormen en daar zijn ze gek op ook de merel maakt er gretig gebruik van, het is een grote vreter.
Maar je mag meelwormen het hele jaar voeren dus voorlopig blijf ik dat doen, ik heb een grote emmer vol gekocht dus kunnen we weer even vooruit.
De bijen waren al druk in de weer bij het bijenhotel en ook dat is mooi, het zoemde er al weer lekker op los, ik hoop dat we over enkele weken een mooi groen dak en een mooie groene tuin hebben, gisteren nog even bezig geweest met de sproeiers in de moestuin, er was nog een koppeling die niet goed was aangesloten.
En ik wil een nieuwe pomp aanschaffen, de pomp die ik nu heb krijgt kuren en de druk is veel te laag, maar goed binnenkort maar eens doen.
Nou luitjes dat was het weer, fijne moederdag!

Toedels IKKE


08-05-2021
Nog 23 dagen en dan is het juni, vanaf nu gaan we aftellen tot juni omdat als het goed is begin juni de motor geleverd word.
Als het goed is, we leven in een rara tijd omdat we nog met Corona te maken hebben, maar goed hoop doet leven en hopelijk word het eind deze maand.
Nu zul je wel denken jeetje gaat het al weer over die motor, ehm ja want waar het hart van vol zit loopt de mond en ik dit geval de pen van over!
Om het leed van het wachten te verzachten schrijf ik er zoveel mogelijk over, schrijven is dus een goede mind setting, het houd je hoofd leeg!
Nu moet ik ook eerlijk bekennen ,en dit moet je maar niet verder vertellen, maar ik ben eigenlijk net een klein kind die morgen jarig is en dus niet kan slapen.
haha ja zo voelt het wel maar dan nog veel erger, omdat ik niet een nachtje moet slapen tot het zover is maar nog vele nachten!
Toch ben ik blij ondanks dat ik zo lang moet wachten, blij dat ik zo’n super mooie en stoere motor krijg, nou ja krijg! We moeten hem wel zelf betalen, maar toch!
Dit is namelijk de allereerste keer dat ik zo’n mooie motor ga rijden, het heeft een beetje een Harley Davidson Bike look.
Ik heb al vele YouTube filmpjes gekeken, en ik denk dat zo’n 95% deze motor een heerlijke motor vind en geloof me er rijden al heel veel Vulcan S motoren rond in de wereld.
Ik heb bij Ali al van allerlei dingetjes besteld, ik geloof drie zonnebrillen met stoere look, die verschillende kollen, dat zijn kragen die je om je nek kunt doen en voor je mond tegen de kou en wind.
Sleutelhangers met het Vulcan S logo erop, ik was verbaast wat ze bij Ali wel niet verkopen wat betreft de Vulcan S, bedenk het maar, als je de motor wilt pimpen dan kan dat, spiegels in allerlei maten en kleuren het is eigenlijk teveel om op te noemen, ik ga er dus ook maar niet aan beginnen.
Maar net zoals bij het komen van mijn motor je moet wel geduld hebben, alles komt volgens mij uit China en dat moet ook nog verstuurd worden en dat kan natuurlijk wel een paar weken duren denk ik.
We wachten af als het allemaal voor 1 juni binnen is vind ik het prima, ik heb vorig jaar ook bescherm kapjes besteld voor mijn Apple Watch en die dingen zijn perfect.
Natuurlijk verkopen ze een lading rotzooi maar ook wel spulletjes die prima zijn en het kost geen drol, dus alleen al is het wachten wel waard.
Ik heb dus drie kragen besteld, ik weet dat er eentje tussen zat die 4 euro koste, dat zelfde kraagje kost in Nederland zeker een euro of achttien, misschien iets meer of iets minder.
Moment ik kijk even ehm ik vond er een voor 14,95 en ik heb ongeveer dezelfde gekocht voor 2,33 euro, nou reken maar uit en dan heb ik het nog niet over de bezorgkosten want die komen er nog bij en ook dat is bij Ali niet veel.
Natuurlijk bestaat de kans dat de kwaliteit slecht is, maar dat is het risico, maar het kan ook maar zo zijn dat de kol van 14,95 door deze firma ook uit China is gekomen via Ali, ik weet namelijk dat mensen dit doen!
Ik had bij Apple Store vier Tags besteld en de houdertjes heb ik in China besteld dat is echt veel goedkoper en je hebt ook nog eens veel meer keus kan ik hier schrijven, oké er zit ook veel junk tussen maar zoals ik al schreef dat is het risico!
Nou dat was het weer voor vandaag, wil je nog meer lezen over mijn prachtige nieuwe Kawasaki Vulcan S kijk dan op www.henkhorck.eu

Toedels IKKE06-05-2021
Ik de juni blog al geschreven en deze word geheel automatische op 1 juni om ik dacht negen uur gepost, is dat handig of niet?
Gisteren Air tags besteld van Apple, dit zijn dingetjes die je aan je sleutelbos hangt en dan weet je altijd waar je sleutel is als je hem kwijtraakt.
Een setje van vier stuk’s heb ik besteld, deze worden half juni pas bezorgd, de houdertjes heb ik in China besteld deze zijn daar een stuk goedkoper dan in Nederland.
Ook heb ik een paar Kollen besteld, Kollen zijn kragen die je om de nek doet als je gaat motorrijden dan tocht het niet zo.
En ik heb nog een paar zonnebrillen besteld ik geloof drie verschillende, deze heb ik gekocht voor als ik op de motor zit, op een van de kollen staat een schedel haha, voel met net zo’n helsangel, maar dat ben ik niet ik rij gewoon motor en verder niet, maar tja met zo’n mooie motor moet ik ook wat aan mijn look doen, dat word dus iets stoerder, haha
Ik moet zo naar de Fysio over twintig minuutjes en om twaalf uur moet ik aan het werk, ik had deze week nog een extra dag vrij, dit omdat het weer zo slecht was dat je wel op de klompen kon aanvoelen dat er geen mens op het terras ging zitten.
Nou luitjes dat was het ik moet naar de Fysio.

Toedels IKKE04-05-2021
Vandaag naar Motorport geweest om mijn koffer weg te brengen en de sleutels in te leveren, mijn Honda Deauville is verkocht, en in de vakjes van de motor zaten nog wat dingetjes zoals een zonnebril en die heb ik nu opgehaald.
En ik ben vandaag een extra dagje vrij omdat het stormt, tja dan komt er toch geen met op het terras zitten en binnen mag nog niet!
Vandaag is het Doden herdenking en ook ik ben vanavond een minuut stil, ik het namelijk heel veel respect voor de mensen die hun leven gewaagd hebben voor de vrijheid en gestorven zijn, ondanks dat ik tegen oorlogen ben.
Morgen bevrijding en dan ben ik ook vrij, en voor de rest heb ik eigenlijk niets te melden en niets te schrijven!

Toedels IKKE


02-05-2021
De dagen in mei gaan lang duren kan ik hier schrijven, want zoals ik hieronder al schreef moeten we wachten tot juni, want dan word mijn nieuwe Motor, de Kawasaki Vulcan S Tourer geleverd en dat zijn nog heel wat dagen!
Ik kijk net naar buiten en daar is het nu prachtig weer en dus geen ritje, snik, maar goed zo’n prachtige motor is het wachten wel waard!
Dus elke zonnige dag totdat de motor word geleverd is een baal dag, want mensen wat rijd deze motor mooi en ontspannend en ik kan er niet genoeg over schrijven!
Maar voor vandaag is het weer genoeg, het is mooi weer dus ga ik in een donker hoekje zitten janken, haha

Toedels IKKE

01-05-2021
De eerste dag van Mei en gisteren op de laatste dag van April een proefritje gemaakt op de Kawasaki Vulcan S.
Ik had gisteren normaal gezien moeten werken maar ik kreeg een extra dagje vrij, en dat was mooi meegenomen zo kon ik mijn proefritje in plaats van volgende week, nog mooi deze week doen!
Het zou tot een uurtje of twee volgens buienradar droog blijven, ik had de dag ervoor al contact gehad met Motoport Hengelo of ik een proefritje kon maken op de Vulcan, tenzij het weer slecht was dan ging het feest niet door.
Om een uurtje of negen de auto volgepakt met de motorkleding en op naar Motorport, daar moest ik een formulier invullen voor de verzekering enz.
Ik had afgesproken dat ik de tijd kon nemen en dat ik op en neer naar huis zou rijden zodat het thuisfront ook kon zien wat voor soort motor het was.
Ze hadden het al gezien op filmpjes en foto’s maar in het eggie is het altijd anders, de motor werd netjes bij de auto neergezet met draaiende motor, even een gesprekje, kleine uitleg en daar stond ik dan in mijn uppie op de parkeerplaats met een prachtige motor met een kilometer op de teller.
Ik kon voor het wegrijden mooi alle tijd nemen zonder gehijg in de nek van iets of iemand, ik was er blij mee, gewoon in alle rust kennis maken met de Vulcan.
Om vervolgens even later heerlijk rustig van de parkeerplaats af te rijden richting huis, zo’n 25 kilometer verderop.
Natuurlijk had ik kriebels in de buik, vooral omdat het ten eerste een spiksplinternieuwe motor was en ook nog eens een hele mooie, en omdat de pendalen veel meer naar voren zitten dan op mijn eigen motor.
Beetje een chopper idee, maar eerlijk is eerlijk het wende sneller dan ik zelf gedacht had, oké een paar keer was er een klein momentje dat je de voeten ergens anders wilde neerzetten omdat je dat gewent was.
Maar al met al viel het me niet tegen, het viel me eigenlijk ook wel mee, het went snel, en je zit dus heel anders op de motor, dus meer met de benen vooruit.
Ik vond het rijden super relaxed, ontspannend dus, dat was zelfs boven verwachting, ik had al de nodige YouTube filmpjes gekeken en revieuws gelezen, en die waren zeker voor 95% positief.
Natuurlijk is deze motor niet iets voor iedereen, het is geen scheurmonster, niet iets voor de jeugd die van racen houd, maar voor mensen die heerlijk relaxed en dus heerlijk willen toeren zonder poespas.
Afslaan verliep soepeltjes, de bochten gingen top, ik moest zelfs nog een keer de berm in en dat deed ik bij de vorige motoren niet alleen als het echt niet anders zou kunnen.
Het voordeel voor mij is nu dat ik ruim met de voetjes aan de grond kan komen en dat is een hele verbetering kan ik hier schrijven, en dat kan soms erg handig zijn.
Maar goed de eerste rit naar huis was, ondanks de 8 graden, heerlijk oké het tochtte een beetje omdat ik mijn binnen jas uit de motorjas had gehaald die ik er toch maar weer in gezet heb voordat ik de motor terug ging brengen!
Marieke was ook nog gekomen toen ik thuis was met de motor, Marieke en zelf Marlies hebben beide nog even op de motor gezeten, en we hebben ook nog even getest hoe het is om achterop te zitten.
Zelfs Marieke kon de motor houden met mij achterop, nou dat was haar zeker niet gelukt bij de Honda.
En beide dames waren onder de indruk van deze prachtige motor, na een kop koffie ben ik weer terug getuft naar Motorport!
Tja! En wat dan, is er een leven na een toer rit? Jazeker is die er!
Ik had gezegd dat als ik met een big smile van de motor zou komen we aan tafel zouden gaan zitten om te kletsen over een nieuwe motor.
Nou luitjes om een lang verhaal kort te houden ik heb een nieuwe Kawasaki Vulcan S Tourer gekocht die net van de band is gerold in Thailand en nu dus onderweg is naar Nederland per boot.
Toevallig was deze motor al besteld door Motorport en dat kwam in dit geval dus heel mooi uit, maar ik moet nog geduld hebben, want de verwachte levertijd is begin juni!
Verwachte levertijd het kan dus ook nog later worden, de kans dat het eerder word is klein maar goed hoop doet leven!
En hij word gepimt, er komt een windscherm op, valbeugels, twee koffers, een sissybar, een extra bagage beugel, en twee extra ledlampen, dan word de TomTom er nog opgebouwd en dan ben ik er wel!
Tja, ik weet het wat een luxe, en wat ben ik dankbaar dat ik het nog kan doen, je koopt niet elke dag een nieuwe motor en ik weet dat velen dat nooit kunnen en zullen doen, helaas.
Daarom ben ik extra dankbaar, ik word dit jaar 62 jaar dus ik denk het kan nu nog, en als je het kunt moet je het doen, leef…..je weet nooit wat morgen brengt.
En nu maar hopen op heel veel mooie en veilige kilometers! amen!


Niet te geloven dat dit straks mijn motor is!

Toedels IKKE30-04-2021
De laatste dag van deze maand, morgen duiken we mei in, en in mei leggen alle vogels een ei, maar klopt dat wel?
Ik zou zeggen lees het in de Mei Blog 2021 elders op deze website, wat vogels betreft ik kreeg deze week omdat ik steunend lid ben bij de Postcode loterij een vogelboek, en ik kan niet anders zeggen dat het een mooi boek ik, natuurlijk had ik liever de hoofdprijs gehad, maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken.
Bij paarden kun je in de bek zien aan hun gebit hoe oud ze zijn, deze informatie is voor de mensen onder ons die dat niet wisten.
Maar het is dus een mooi boek, ik zeg Postcode loterij bedankt, geen dank Henk neem jij nog maar een paar extra loten dan praten we nergens meer over!
Ik probeer af te vallen, HUHH???? Tja mensen ik werd toch echt veel te dik, ik tikte de 74 kilo aan en dat is toch wel heel erg vind ik zelf.
Maar ik ben nu aan het vasten, ik begin morgens met de nodige pillen, Vitamientjes en noem maar op met een glas water, dan een grote lepel Keto olie en dan een paar bakken koffie, en daar probeer ik het mee te doen tot 12 uur.
Dan om 12 uur een lunch, en dan nog avondeten en misschien nog wat fruit en dat is het dan, je lichaam gaat nu namelijk veel langer aan de gang met je vet.
Vet verbranden dus, Marlies heeft er een prachtige naam voor dat eindigt op Fasting maar het woord ervoor weet ik zo niet!
Ik hoop hiermee een paar Kilo kwijt te raken en nooit weer terug te vinden, nu snap ik wel hoe de kilootjes erbij zijn gekomen, niet door teveel te eten want daar was ik de laatste weken al aan het doen maar door de combinatie eten en niets verbranden, de laatste weken heb ik dus thuis niet zo heel veel gedaan aan het verbranden van Calorieën.
Maar goed we zullen het zien of dit werkt, nu ga ik echt niet elke dag op de weegschaal staan mensen, het moet geen obsessie worden .
De tuin word groener en groener, alles loopt mooi uit en dus duik ik vandaag nog even de tuin in, er zijn nog wat mini sproeiers binnen gekomen die nog moeten worden aangesloten.
Ik wil nog met de beregening pomp bezig, ik wil een plek maken die ook in de winter geschikt is voor deze pomp, nu staat hij nog in de schuur omdat het nog vriest maar daar moet dus verandering in komen en ik denk ook al te weten hoe.
De komende vrije dagen maar eens aan besteden, en dan heb ik misschien vandaag het proefritje op de Kawasaki Vulcan S motor, en mocht dat ritje volgens plan gaan en ik kom er met een big smile af? ja dan gaan we eens een goed gesprek voeren met de verkoper!
Ik weet wat ik wil en dat is niet onbelangrijk en nu is het wachtten op de proefrit, dus word vervolgd.
Ik hoop echt dat mijn volgende blog over de proefrit gaat en dat deze zeer positief is, maar goed dat is nog afwachten.

Toedels IKKE

27-04-2021
De kogel is door de kerk, ik ga een proefrit maken op een Kawasaki Vulcan S Tourer en dat is een heel mooie motor vind ik zelf, heel mooi!
Nu lukt me dat volgende week niet als ik het rooster zie, dus maar een week later, het zou wel kunnen maar ik wil er de tijd voor nemen.
En ik heb gezegd en ik hoop dus met heel mijn hart dat het ook gaat gebeuren dat ik na de proefrit met een BIG SMILE van de motor stap, want dan…………………………
Tja, wat dan? Nou luitjes dan ga ik samen met de verkoper, en in dit geval met de eigenaar van Motoport Hengelo aan tafel zitten, om een nieuwe motor uit te zoeken!
En een met alles erop en eraan, tenminste dat is het plan mits de prijs ook goed is natuurlijk, nu kun je natuurlijk ook alles in etappes doen, elke keer wat, een windscherm, dan een Sissybar, dan koffers, dan extra led verlichting en ga zo maar door.
Maar dit jaar heeft Kawasaki een actie dat je voor de helft van de prijs een upgrade kunt krijgen, maar dat zien we dan wel weer als het doorgaat natuurlijk, ik moet als ik een ritje ga maken echt een goed gevoel hebben, rijden zal deze motor zeker goed doen, maar het is bij het afslaan de bochtjes en vooral de zit, de zit is anders, de pendalen zitten meer naar voren.
Dus al met al een geheel andere motor dan dat ik gewent ben, en de proefrit zal moeten bepalen of het feestje doorgaat.
En natuurlijk droom ik van deze motor en natuurlijk hoop ik op die big smile als ik er af stap, maar het kan ook zo zijn dat dat niet gaat gebeuren, dat je misschien onzeker bent of misschien om een andere redenen.
Er zit maar een ding zeker en dat is dat we moeten wachten totdat we het proef ritje op de motor achter de rug hebben.

Dit is hem, alleen komen er dan nog valbeugels aan, wat ik zeker wil, stel dat je hem om laat vallen dan heb je zeker minder schade.
En er komen nog extra ledlampen omdat ik ook wel eens avond rij en dat is met de huidige verlichting van deze motor niet echt veilig.
Als je op deze LINK klinkt dan ga je naar de website van de Kawasaki Vulcan S en daar vind je veel meer, stel dat je er zelf een wilt of dat je nieuwsgierig bent!
Een ding is zeker het is een prachtige stoere motor in mat zwart met rode highlight’s!
Het word vervolgd, ik ga er zeker over schrijven, en mocht de proefrit tegenvallen dan ga ik daar ook zeker over schrijven!

Toedels IKKE

25-04-2021
De verjaardag van Marlies was super, het begon met een ontbijt verzorgt door Bakker Bart, Nick en Marieke waren er ook bij.
Toen we zaten te ontbijten werd er een grote doos gebak gebracht, na het ontbijt kreeg Marlies haar cadeau, een EHBO pakket, een eerste Hulp Bij Ouderen pakket.
We hadden tussen de 15 en 20 dingetjes ingepakt en deze dingen verweven in een verhaal, zo kreeg de oude sok naadloze sokken, anti rimpel crème, 60+ vitaminen en nog veel meer.
Rond twaalf uur kwam er een drank pakket, met boeren meisjes, advocaat, bessen, port, wijn en nog een paar, na de middag kwam er van de ene bloemist een grote bos bloemen, even later kwam er van een andere bloemist ook nog een bos bloemen, er kwam een grote kaart via de post en er kwamen nog ballonnen van Greetz, en ik had nog een groente en fruit droger besteld maar die kwam pas een dag later binnen.
En dat hadden we perfect geregeld, want elke keer ging de bel en was er weer een nieuwe verrassing de hele dag door, en het aller belangrijkst was toch wel dat ons feestvarkentje een super mooie en verrassende dag heeft gehad, tja je word maar een keer in je leven zestig toch!
Maar het ligt al weer achter ons, de tijd vliegt zoals altijd, morgen 26 April moet ik weer aan het werk, morgen terras klaar zetten, dinsdag voorbereiding in de keuken, en woensdag om 12 uur gaan we weer koken!
Vandaag nog vrij en dan is het gedaan met mijn vrije leventje, dat me eigenlijk heel goed beviel moet ik zeggen, en ook aan het nadenken heeft gezet, en nog.
Wil ik nog wel dat onregelmatige, weekenden, feestdagen, avonds, stress momenten, en het is altijd hollen of stilstaan in de horeca, slecht pauze beleid, slechte salarissen, een CAO van niets.
De horeca heeft ook goede dingen, maar goed er komt een tijd dat je toe bent aan wat anders, en op dat punt zit ik nu, en kijk het de komende weken aan hoe het gaat, vind ik het nog leuk?, of zoek ik toch maar wat anders?
Of ga ik minder werken, het bedrijf van mijn werkgever staat te koop, dus bij verkoop zal het ook weer anders gaan worden, maar dat het verkocht gaat worden is op dit moment is nog maar de vraag, tja Corona.
De laatste paar maanden thuis heeft me dus aan het denken gezet, en niet alleen bij mij, velen hebben een baan buiten de horeca gevonden, en dat heeft tot gevolg dat de horeca zit te springen om 80.000 mensen, dat las ik ergens of het klopt weet ik dus niet.
Maar dat geeft wel aan hoe en wat, het draait nog rond in mijn hoofd en ik heb echt nog geen idee wat ik wil, de komende weken geven hopelijk duidelijkheid.
In ons bedrijf mag je niet in juni, juli, augustus op vakantie en als je dan mag is het maar twee weken, heel Nederland gaat drie weken en wij mogen er maar twee en ook nog eens buiten het seizoen om.
En ook dat is een van de dingen, ik word 62 en het word tijd om meer te genieten, dusssssssssssssssss
Maar goed het is zondag en daar gaan we nog even lekker van genieten, en morgen zien we dan wel weer.

Toedels IKKE23-04-2021
Vandaag is mijn lieve vrouw jarig en ze word 60 jaar, tja het leven vliegt voorbij, voordat je het weet ben je 60.
Maar goed we hebben een dagje voor de boeg met diverse kleine verrassingen, nu durf ik er wel over te schrijven omdat ze dit vandaag zeker niet gaat lezen.
We gaan beginnen met een bezorg ontbijt, Nick en Marieke komen ook dus een bezorg ontbijt voor vier personen.
Na het ontbijt als alles is opgeruimd dan gaan we haar het eerste cadeau van deze dag geven, eigenlijk is het een cadeau die bestaat uit meerdere kleine cadeaus.
Ze krijgt een EHBO pakket, een eerste hulp bij ouderen pakket, met allemaal dingetjes die bij het 60 jaar oud passen.
Er is een verhaal van vijf A4 Papiertjes die er bij hoort en elke keer mag ze dan een bakje uitpakken, bijvoorbeeld anti rimpel crème, een slappetje en nog veel meer, een hele grote doos vol met dingetjes dus.
Dus allemaal dingetjes die in een verhaal zijn verweven, hierna zal als we het goed getimed hebben de bakker komen met een grote taart, met 60 jaar dingetjes.
In de loop van de dag worden er via allerlei kanalen cadeaus gebracht, een grote kaart via de post, een paar grote bossen bloemen van verschillende bloemisten, zodat het verdeeld is over de dag.
Er komt een drankpakket via Gall & Gall, zoals boerenmeisjes, advocaat, flesje bessen enz enz, dan komt er nog een ballonnen pakket van Greetz en er komen nog een paar dingen!
Dus hopelijk word het een dag vol met verrassingen voor het feestvarken, het is altijd afwachten of het allemaal gaat zoals we bedacht hebben.
Gisteren ben ik bij Motoport Hengelo geweest, even praten over een nieuwe motor, ik heb een Kawasaki S Tourer gezien en tja i’am in love, ik vind het een hele mooie motor en dus ga ik kijken of dat wat voor me is.
Ik ga binnenkort een proefritje maken en tot die tijd blijf ik kwijlen, tja mensen hij kan nog net zo mooi zijn maar als je er niet fijn op rijd dan gaat het feestje niet door!
Normaal zou ik dat misschien niet doen maar ook ik ben boven de zestig en als ik nog een mooie motor wil rijden dan moet ik dat dit jaar gaan doen, voordat jet het weet ben je te oud!
En ik weet dat ik net een andere motor heb, maar goed dan is dat maar zo, geld kosten doet het toch!
Volgende week moet ik weer werken, de horeca gaat open en dus moeten we weer aan de bak, en ik weet dus mijn vrije dagen nog niet, mocht ik er een hebben!
Ik verwacht niet dat we de eerste week al in paniek moeten komen door de drukte, het bedrijf mag maar van 12 tot 18 uur open.
Maar vergeet niet dat we er maanden uit zijn en dat we echt weer moeten wennen aan drukte in de horeca.
Ik liep gisteren nog even door de tuin en als je goed kijk dan bloeit er meer dan je eerst dacht te zien, sommige planten schieten echt als paddenstoelen uit de grond.
De moestuin gaat ook al lekker maar die nachtvorsten grrr dat hoeft dan van mij weer niet, een ding is zeker met zon is het groeizaam weer, ook de planten hebbend e lente in de kop.
Nou luitjes ik ga wat doen want voordat je het weet staan ze al met het ontbijtje voor de deur.

Toedels IKKE


21-04-2021
Het is nog vroeg dus wat doe je dan? je gaat ff schrijven op je websites gewoon omdat het kan, tja en de Horeca gaat weer open, terwijl de ziekenhuizen prop vol liggen en het R getal nog boven de een is.
Beste mensen leg het mij maar eens uit hoe dit zo ineens wel kan, ik krijg steeds meer het gevoel dat het een politiek spelletje is!
Maar goed ze spelen niet met hun eigen leven maar met die van anderen en dat vind ik meer dan slecht en wat doe je er aan? geen ene bal!!
Zo mijn gal voor vandaag is ook weer gespuugd en dus kan ik er weer tegen, vandaag gaan we verder met operatie de tuin een beetje opruimen en orde scheppen in de puinhoop, haha sorry mensen we hebben geen puinhoop meer in de tuin!
Het ziet er strak en netjes uit met veel leuke hoekjes en rare dingen de tuin word groener en groener en dat is natuurlijk ook super!
Ik heb het al vaker geschreven maar ik ben zo benieuwd hoe de tuin zich dit jaar gaat ontwikkelen, we hebben er genoeg centjes en plantjes ingestopt.
Tja centjes heeft het wel gekost de afgelopen jaren, ik heb in iets meer dan een jaar de gehele tuin totaal veranderd, en dat ziet er met de zwarte schuttingen prachtig uit kan ik hier schrijven!
Je zou het moeten zien, helaas misschien dat ik dit jaar nog wat foto’s ga posten, afwachten.
Je moet je voorstellen dat zoals ik dat heb gedaan, in de herfst en winter heb ik overal planten besteld, van allerlei soorten en er zitten hele mooie bij kan ik hier schrijven.
Die heb ik gekocht via internet en in de grond geplant, maar wat ik zag op internet waren prachtige foto’s van bijvoorbeeld bloeiende rozen, maar je krijgt een kale stengel opgestuurd dat dan als het gaat groeien en bloeien zo moet worden als op de foto’s.
En ik heb heel veel kale plantjes in de tuin gezet, heel veel soorten en maten, en deze planten beginnen nu te groeien, zeer belangrijk, want je kunt nu zien of ze de strenge vorst hebben overleefd.
Ik heb geprobeerd heel aparte rozen te combineren met heel aparte clematissen, ik heb een sier haver met de naam Stipa Gigantica in de tuin staan, ik had deze plant gezien in Appeltern en ik vond hem prachtig.
Dus ook hier staan er nu drie, maar goed de tuin loopt uit, ehm de planten lopen uit en de eerste planten bloeien al, de moestuin word ook steeds groener, en de twee druiven hebben het volgens mij ook overleefd.
Ook de druiven, een blauwe en een witte heb ik als kaal plantje geplant en volgens mij hebben ze ook de winter overleeft!
Vrijdag is mijn schatje jarig ze word zestig en zoals ik al eerder schreef, we hebben een paar hele mooie verrassingen in het vat zitten, ik ben dan ook erg benieuwd wat ze er van gaat vinden, dus al met al spannend.
Er ligt een verhaal van vijf A4 papiertjes klaar die ik zeg de gek mag voorlezen, meer ga ik er niet over schrijven, wie weet wie dit gaat lezen!

Toedels IKKE

20-04-2021
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, de horeca gaat weer open, nu had dat van mij niet gehoeven, het thuis zitten bevalt me meer dan prima.
Maar goed voor ondernemers is het beter, het zal wennen worden dan is een ding wat zeker is, en het is niet anders, ik ben niet rijk genoeg om te stoppen met werken anders had ik dat al lang gedaan.
Dan hebben we vanavond het Apple Event, en dan zullen we horen wat Apple te vertellen heeft, het lullige is dat de Corona Preek en het Apple Event tegelijk zijn, tja
Dan zijn we aan het aftellen begonnen, vrijdag is Marlies jarig en ze word zestig, vandaag is het dinsdag dus nog drie nachtjes slapen.
En we hebben wat verrassingtjes in het vat zitten, wat dat is of zijn ga ik natuurlijk niet hier opschrijven, stel je voor dat ze het leest dan is geen verrassing meer en dat zou ook niet leuk zijn.
We zijn er druk mee geweest en vooral Marieke mijn dochter heeft er veel werk ingestopt, en ik denk dat het een flinke verrassing gaat worden.
Voor de rest heb ik eigenlijk weinig te melden, tja ik maak niet veel mee dus valt er ook weinig te schrijven.

Dus, Toedels IKKE


16-04-2021
En dan is het al weer vrijdag en jeetje hoe minder je doet des te sneller de tijd gaat.
Gisteren met de motor naar Hengelo geweest de motor word verlaagd, er bleek echter nog een onderdeel nodig te zijn dus kreeg ik een andere motor mee, een Kawasaki 650 en jeetje dat rijd beter dan ik dacht ik slinger overal erg vlot door.
En er stond een prachtige Kawasaki VULCAN S Performance, i’am in love haha, toen ik thuis kwam met de Kawasaki bleek dat ik een schroef in de achterband had pffffff krijg je even een andere motor mee, maar goed het was een dagje die me op sommige vlakken flink aan het denken heeft gezet.
Oeps ik moet weg!

Toedels IKKE


11-04-2021
En dan is het zondag de laatste dag van de week en ik hoop ook de laatste dag met slecht weer, nu hebben de plantjes weer genoeg water buiten, het word nu wel tijd dat de lente los barst dat is namelijk goed voor de plantjes.
Volgende week met de motor en met de auto naar de garage, de auto krijgt een kleine beurt en de motor word een paar cm verlaagd.
De verlaging van de motor moet er voor zorgen dat ik beter met de voetjes aan de grond kom, dat is wat stabieler als je stil staat, bijvoorbeeld bij een verkeerslicht.
Dan heb ik nog een TomTom beveiliging setje besteld, daarmee kun je de TomTom met een slot vast zetten op je motor, dat lijkt me verstandig, de TomTom is met een beweging zo van het stuur te halen en daar is het setje iets te duur voor, dus komt er een setje ergens uit Duitsland.
In Duitsland koste dit setje een stuk minder dan in Nederland,, nou en voor de rest heb ik de boel nu wel in orde denk ik.
Zondag dus een dag om niets te doen, nou luitjes eerlijk is eerlijk ik heb de laatste tijd al niet zo heel veel gedaan, eergisteren had ik een lees dag, heerlijk de hele dag verzinken in een boek, gisteren had ik een Netflix dag ik ben een serie aan het kijken en dus zal ik er vandaag wel mee verder gaan.
Marlies is ook thuis, ze loopt in de ziektewet met een tennisarm, tja ze werkt in de zorg, dus mensen helpen met het aantrekken van kousen, mensen douchen, verplegen, medicijnen geven en ga zo nog maar even door.
Als ik al die verhalen zo hoor dan is het lichamelijk ook een zware baan tja en nu zit ze dan met een overbelaste arm, nek en schouders en ik hoorde al dat er meer collega’s zijn met dat probleem.
Tja mensen zo heeft ieder werk zijn voor en nadelen, zijn ups en downs, het gras is aan de overkant altijd groener, vaak denk je jeetje die heeft een mooie baan, maar dan blijkt het niet zo te zijn, misschien wel mooi maar wel heel zwaar!
Gisteren even de potten in de kelder weer op orde gebracht, we hebben heel veel wekflessen in diverse maten, en daar zit van alles en nog wat in, van kruiden, zaden tot bloem en meer, en allemaal netjes gelabeld.
En ik wil niet opscheppen maar het ziet er meer dan super uit, ik zal ze eens een keertje tellen een paar honderd zijn het er wel!
Past mooi bij onze landelijke stijl en ik vind het ideaal en we hebben van alles en nog wat in deze potjes, je kunt het niet zo gek vragen of we hebben het wel!
Nou luitjes ik ga even een rondje over het erf maken, dat doe ik altijd even kijken in de tuin, naar de plantjes, even in de kas kijken of er nog water nodig is, even de voerplekken langs om de meelwormen aan te vullen voor de vogels.
Gisteren zaten er twee roodborstjes in de tuin en het leek wel of ze ruzie hadden, op het laatst ging er een op de rand van een pot zitten en daar heeft hij zeker tien minuten gezeten!
Dan moet ik zo nog even de pellet kachel bijvullen ik kwam de kamer binnen en ik voelde meteen dat hij uit is, de pellet kachel staat de hele winter op 21 graden en dat is het dan in de kamer ook, maar toch steken we er meestal nog even de kachel bij aan, dat is zo’n heerlijke warmte!
Gisteren nog even een brood gebakken van een kilo uit een pak, maar dat is toch lang niet zo lekker dan dat bik er zelf een in elkaar knutsel tja volgende keer maar weer zelf samenstellen, bij dit hoefde alleen maar water, gist en zout.
Nou luitjes ik wens jullie een fijne zondag!

Toedels IKKE


06-04-2021
De paasdagen liggen weer achter ons, en het weer op de tweede paasdag was ook echt heel apart, ik heb regen gezien, windvlagen waren er, sneeuw is er gevallen en enkele flinke hagelbuien, en dan tussendoor nog zon.
Of er ook onweer is geweest dat weet ik niet ik zat bij de kachel en ben bijna niet buiten geweest, en nee ook niet om eitjes te zoeken.
Vandaag is het dus weer een gewone werkdag, voor de werkende mensen onder ons, ik heb nog steeds corona vrij en dat bevalt me eigenlijk prima.
En ik moet eerlijk bekennen dat de drempel om weer vol aan de bak te gaan, om te werken dus, steeds hoger word, als je maanden vrij hebt dan heb je ook genoeg tijd om na te denken.
Maar goed we moeten nog een paar jaar werken, en reken maar dat als de corona voorbij is het weer mega druk gaat worden in de horeca, het word weer bloed, zweet en tranen.
Stress niet te vergeten want dat heb je als het druk is en stress is niet goed voor een mens, en niet voor mijn kuitjes, ik loop bij de fysio met de kuiten en binnenkort denk ook met mijn linkerhand.
Ik heb namelijk een zeurderig gevoel in mijn linker duim, geen pijn maar gezeur en dat is super vervelend, maar goed ik word ook een dagje ouder en dan komen de gebreken haha.
Hopelijk word het beter weer dan kan ik de motor aantrappen en weer van allerlei klusjes doen in de tuin en noem maar op, er is altijd wat te doen.
Nou voor de rest heb ik eigenlijk geen ene bal te vertellen, ja idd saai maar dat komt ook door corona, we zitten de hele dag thuis, je kunt, of gaat ook nergens heen en dus maak je ook niets mee.
Denk dat ik vandaag maar eens verder ga met mijn koe, want dat schiet ook geen ene bal op!

Toedels IKKE

03-04-2021
Vandaag is het zaterdag en dit is de dag voor Pasen en ik ben vrij met Pasen en vorig jaar ook al, nou luitjes jullie horen mij niet klagen.
Nu moet ik zeggen dat we dit jaar eigenlijk niets met Pasen gaan doen, en dat komt eigenlijk een beetje omdat we het niet gezin, Marlies en ik werken altijd onregelmatig.
Dus zijn we het eigenlijk niet gewent dat we met Pasen vrij zijn en dat allemaal in combinatie met corona hebben we eigenlijk niets afgesproken met de kid’s.
Maar goed het is niet anders en het kan zijn dat ik straks nog op de motor stap en even een rondje ga trainen.
De 15e word de motor verlaagd en dan kan ik dus met beide voetjes op de grond komen wat nu niet kan, dat zal hopelijk voordelen opleveren.
Nu zijn het geen meters dat de motor gaat zakken maar een paar Cm maar toch dat kan net het verschil maken of niet dames?
Voor de rest is het fris, ik stak net mijn neus achter de deur heen en het voelde echt koud aan, en we hadden aan het begin van deze week zo’n prachtig lekker weer, met ca 20 graden mmmmm
Maar goed de tuin word groener en groener alles loopt snel uit, ik heb flink gemest dus dat zal denk ik ook een kleine bijdrage leveren, ik heb gemest met Koemestkorrels, Beenderenmeel, en bloedmeel en dat is een pittige cocktail voor de plantjes.
Dus hopelijk zien we dat ook terug in de groei en bloei van de planten vooral het laatste, we hebben vele rozen en clematissen in de tuin staan en vooral van de clematissen hebben we een paar prachtige exemplaren staan.
Dit weekeind gaat het ook nog vriezen dus de boel moet nog even worden beschermd tegen de vorst, de vorst kan zoveel kapot maken in de tuin een plant is al gesneuveld en ook de vijg heeft flinke klappen gehad.
Gisteren nog even aan het schilderen geweest met de koeien kop, en met dat haar heb ik een haat liefde verhouding, nu is de liefde voor het koeienhaar ver te zoeken.
Maar ik heb na zoveel lagen schilderen wel het gevoel dat ik dichter in de buurt kom van het einddoel maar ik ben er nog niet!

Toedels IKKE

29-03-2021
Maandag en dus de eerste dag van de nieuwe week en het word de komende paar dagen inclusief vandaag natuurlijk, prachtig weer, dus gaan we zeker nog even een stukje toeren met de motor.
En als de afgelopen zaterdag verwachte plantjes ook nog geleverd gaan worden dan kunnen die ook in de grond gezet worden.
Ze zouden namelijk afgelopen zaterdag geleverd worden maar ik heb geen plantjes gezien dus deze zullen dan vandaag of morgen wel bezorgd worden.
Dan verwacht ik nog twee telefoontjes maar dat zal morgen worden, Motor Oost en Motor Port Hengelo zouden nog terug bellen, mijn geluid setje in de helm werkt maar aan een kant, dus geen geluid op twee oortjes, en Moto Port Hengelo zou me terug bellen over het verlagen van de motor.
We wachten maar geduldig af het zal wel aan de Corona liggen, dit virus krijgt tegenwoordig overal de schuld van, bij het bestellen krijg je al een bericht dat de bestelling later bezorgt kan worden door Corona.
Nou voor de rest gaan we vandaag maar eens lekker genieten van het mooie weer, beetje bruinbakken en buiten leven.
We kunnen onze tuinkamer even mooi luchten even een frisse voorjaars bries erdoor jagen, ehm ik hoop van niet wind en motorrijden geen ideale combi.

Toedels IKKE

27-03-2021
Vandaag is het een dip dag wat het weer betreft, en dan gaat de temperatuur flink omhoog, en dan zul je zien dat de natuur losbarst, vandaag krijgt al het groen water en de zon op de kop en groeien maar haha.
De bestelde planten worden vandaag geleverd en dat is mooi, moet alleen nog even zoeken waar ik ze naar ga zetten, we hebben nog wat kale plakken in de tuin die ik wil vullen.
En met het mooie weer krijgen we weer zin om dingen te doen, werken in de tuin en ga zo maar even door, en lekker buiten zitten met een boekje.
Vandaag dus een rustig aan dagje, beetje prutsen en ik wil nog even verder met mijn schilderij dat schiet ook nog niet echt op, en dat moet ook een keer af.
En natuurlijk ga ik mijn favoriete tuinprogramma kijken op de BBC, Monty in Gardenings World je steekt er altijd wat van op en soms zie je planten en tuinen pfffffff zo mooi.
Het tweede kasje is ook klaar en kan vol gezet worden met plantjes, ik weet nog niet wat maar ook dat komt goed.
Ik weet het eerste vogelnest ook al te zitten in de tuin, van de merel in dit geval, als je met open ogen rond loopt dan zie je zulke dingen, en met open ogen bedoel ik dat als je goed naar de natuur kijkt veel meer dingen ziet.
Ik kan wel genieten van dit soort kleine dingen, ik heb ook een paartje koolmezen in de tuin zitten maar waar die gaan nestelen heb ik nog niet gezien maar als ze in onze tuin gaan wonen dan vind ik ze wel, er zit ook een roodborstje, mussen en heggemus in en om onze tuin.
Ik voer op een rustig plekje meelwormen en andere dingen en ik moet zeggen ze weten het te vinden.
Als ieder mens wat meer voor de natuur zou zorgen en er ook nog eens beter mee omging dat zou dat een dikke plus zijn voor alles.

Toedels IKKE


25-03-2021
De lente gaat beginnen! de temperatuur gaat omhoog wel met de nodige regenbuitjes maar goed het word groeizaam weer en dat is goed, ik heb de tuin goed bemest en dit weer kan dus nu mooi de planten een boost geven!
De Corona maatregelen zijn verlengd tot 20 april het aantal besmettingen stijgt snel, dus verlenging van de maatregelen!
Bloem/plant van de week dit is de Geum Mai Tai, deze komt morgen binnen, als het goed is!
Gisteren wat kilometertjes gemaakt op de motor, en het gaat al een stuk beter dan de afgelopen keren, er zijn nu eenmaal dingen waar je aan moet wennen en ik word ook een dagje ouder!
Er komt als het goed is voor deze website een programma waarmee ik emoji’s kan gebruiken in tekst, omdat ik mijn websites maak in WordPress moet daarvoor weer en apart programmetje worden geïnstalleerd.
Dus hopelijk binnenkort dat mijn WordPress meer kan!


Toedels IKKE

22-03-2021
Maandag, het is vandaag maandag en pfff ik ben dan ook niet vooruit te branden, vanmorgen 20 zak pellets gehaald voor in de kachel, 20 x 15 Kg dus 300 Kg in de auto, 300 Kg uit de auto.
Dus qua Kilootjes heb ik genoeg in de handen gehad vandaag, net even met de kop van de koe aan het schilderen geweest pffff haren schilderen wat een ellende haha
Ik heb de laatste weken weer meer geschreven op mijn beide websites, op dit moment heb ik veel vrijetijd dus ook meer tijd om diverse dingen te doen en dus ook schilderen.
Ik heb vier schilderijen in de vernis gezet, dit ter bescherming van de verf, en ik heb foto’s gepost op mijn andere website.
Het word beter weer hoorde ik dus gaan we meer rijden op de motor, en hopelijk kunnen de dingen van de motor worden aangepakt en dan kunnen we gaan met de banaan.
Ik zat vandaag nog even na te denken over mijn websites, ik post regelmatig wat over van alles en nog wat, maar ik vroeg me af van stel, stel dat er nu geen mens is die mijn website bezoekt en dus niet ziet wat ik er allemaal op zet.
Nou eenzame lezer van mijn blogjes, dan zei het zo, ik vind het lekker om van alles op te schrijven en is er iemand die het leest dan is het mooi, en mocht er niemand dit lezen dan is dat zo.
Ik doen het voor het grootste gedeelte toch voor mezelf, het is net als met bidden, je bid maar er praat niemand terug, is dat dan een reden om daarmee te stoppen?
Het zijn allemaal dingen waarbij je zelf een goed gevoel moet hebben, vind je het fijn om te bloggen, ik zeg doen ook al leest geen mens het, je hebt ook mensen die houden een dagboek bij, is dat niet het zelfde.
Ik kan zo een lading voorbeelden noemen maar ach je snapt het wel, ik blijf posten zolang ik het leuk vind, ooit is het begonnen omdat ik een website wilde maken, ik wilde dat kunnen, toen was het nog met html.
Ik vond het leuk om te schrijven, maar vond het ook wel leuk om pagina’s te maken, ook werken met Excel vind ik leuk, ik hou elke dag mijn opbrengst zonnepanelen bij, ik heb een lijst over de tuin over van alles en nog wat.
Ik heb een NAS waarop ik van alles en nog wat heb staan, ik heb een slim huis, gewoon omdat ik het leuk vind, en daar gaat het toch om!
Je moet er aardigheid in of aan hebben vind ik, als schrijven een straf was dan was ik er niet eens aan begonnen, neem dat maar van mij aan.
Zo heb ik een hele lijst van dingen die ik leuk vind, maar niet van morgens vroeg tot avonds laat, ik hou van afwisseling.
Nou luitjes ik brei er een eind aan, ik ratel maar door en als je dit leest dan hallo, leuk dat je even langs kwam, en ehm reageren mag ook.
Mailen mag ook, henkhorck@upcmail.nl je krijgt vanzelf een antwoord(tje)


Toedels IKKE


20-03-2021
Gisteren even een tourritje gemaakt even de TomTom Rider testen, geluid via de helm is top, duidelijk en dus goed hoorbaar.
Ik heb wel onderweg mijnscherm vergroot zodat ik ook kon mee kijken waar de afslag was.
Maar al met al was het top, je kunt bij Mydrive in no time een route in elkaar flansen en dat had ik ook gedaan, je kunt bij het maken van de route ook aangeven of je veel of weinig kronkels of bergen wilt.
Ik kwam dus over een paar weggetjes die wel heel erg nauw waren, dat er maar een auto breedte dus.
Dus ik denk dat ik de volgende keer een stap minder kronkels en smalle weggetjes neem.
Ik kwam wel op wegen hier in de buurt die ik nog nooit had gezien, dus het brengt je ook wel weer op weggetjes die nieuw zijn.
Wat de motor betreft gaat het al beter ik wen al aan bepaalde dingen, de voetrem zit bijvoorbeeld anders.
Het schakelt anders, de motor van de motor is anders en zo kan ik nog wel even door gaan.
Nog een paar toer ritjes en ik ben wel gewend dus de komende tijd maar veel rijden, het weer word beter dus gaan met die bana, Motor haha.
De tuin komt tot leven de plantjes lopen uit, en volgende week komen er nog een lading planten binnen die ik besteld heb.
Over de moestuin & Siertuin ken je meer lezen op www.henkhorck.eu.

Toedels IKKE


18-03-2021
Zoals jullie weten ben ik op dit moment nog thuis door Corona, ik heb geen idee hoe lang dit nog gaat duren, maar je hoort mij niet klagen dat ik zoveel vrij ben.
Natuurlijk is het voor ondernemers en voor veel mensen een ramp, maar ik ben lekker vrij en ik vermaak me wel.
Ik las een artikel waarin geschreven word over de horeca en de Lock down, velen zijn dor de Corona al de horeca uitgegaan en velen zullen volgen.
Mensen hebben door de vele vrije tijd om na te denken, en beseffen dat het heerlijk is om samen vrij te zijn in het weekeind, en meer tijd door te brengen met je dierbaren, minder stress.
Minder stress is voor velen echt een eye opener, nu heb je niet de hele dag stress in de horeca, maar er zijn momenten dat je echt liever ergens anders was.
Stel je dit voor, je staat in een keuken, en het terras zit nok vol en ook binnen zitten er veel gasten, en ze willen allemaal of velen daarvan eten.
De keuken bonnetjes met bestellingen stromen binnen, je voorbereidingen zijn goed maar niet goed genoeg, net op dat moment sta je met te weinig mensen.
Tja, om een lang verhaal kort te houden, het is chaos je kunt het niet aan, je hard zit in je keel, de stress bereikt zijn hoogtepunt, en het gaat maar door en door, en pauzes dat kennen we niet, alleen als het heel rustig is dan kan en mag het.
Mis ik dit? Nee echt niet, de horeca staat in de top drie als meest stressvolle baan, dan heb ik het nog niet eens over de weekenden en feestdagen die je moet werken, en dat je niet op vakantie mag in de zomer, en dan heb ik het nog niet eens over de lonen, de CAO en ga nog maar even zo door.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik ook aan het nadenken ben wat ik wil, wil ik nog wel dat onregelmatige, die stress, werken op feestdagen enz enz.
Ik sta dan ook op het punt om daarover een beslissing te nemen voor mij zelf, een ding is zeker ik weet niet of ik dit nog wil tot mijn pensioen.
Nu kun je in iedere bedrijfstak wel wat vinden, nergens is het perfect, maar goed we zullen zien.
Gisteren weer even de penseel ter hand genomen, operatie koeienkop, haren schilderen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik nu een oog makkelijker vind dan haren.
Ik heb voor het eerst geschilderd met een sleper penseel, dat zijn mooie kwasten voor dunnen lijnen, maar ik ben nog steeds niet tevreden over de kop van deze Highland Koe, maar we geven niet op, ik blijf leren en dat is belangrijk.
Ik leer elke keer bij, ik schets/teken voordat ik ga schilderen het voorbeeld op het doek, maar als ik er dan met olieverf overheen ga dan komen de lijnen steeds weer naar de oppervlakte.
Het lijkt wel of olieverf en potloden niet samen gaan, en dat klopt dus, ik ben het internet opgedoken en daar vond ik vele met mij die dat probleem hadden.
Maar er is een oplossing, fixatief, dat spuit je over je potlood lijnen, en met die spray fixeer je dus de potlood strepen.
En daarna kun je er gewoon overheen kladderen, de spray is besteld samen met een speciale vernis kwast, ik wil de schilderijen die ik af heb even vernissen.
Maar wel met een vernis laag voor net geschilderde schilderijen, retoucheer vernis, je zou daarna ook weer verder kunnen schilderen als je dat zou willen.
Deze vernis beschermd de olieverf, en de olieverf kan met deze vernis laag gewoon verder drogen, over ruim een jaar kan dan de normale vernis erover, deze is niet overschilderbaar.
Je kunt meer lezen op www.henkhorck.eu ik heb zelfs wat foto’s geplaats over mijn vorderingen.
Ik hoop dat het de komende dagen beter weer word, dan kan ik eindelijk eens toeren en gaan wennen aan mijn nieuwe motor.
Ik ben er klaar voor, het beschermhoesje is binnen voor de TomTom, en de binnen tassen voor mijn koffers die op de motor zitten zijn onderweg, komen uit Duitsland en zijn speciaal voor mijn motor.
Als het goed is ben ik nu helemaal klaar voor het nieuwe motorseizoen, nu nog mooi weer.
In de tuin beginnen de boel ook uit te lopen je ruikt het voorjaar, de natuur ontwaakt, heerlijk!

Toedels IKKE


16-03-2021
Het is verkiezingstijd en dus kunnen we naar de stembus om ons stemmetje uit te brengen, dus dat gaan we doen, ik heb al verschillende kieswijzers ingevuld dus ik weet waarop ik ga stemmen.
Ik heb binnen tassen besteld voor de koffers die op de motor zitten, het zijn tassen die dus gemaakt om te vullen met spullen en dan passen ze perfect binnen in de koffer van de motor,
En dat leek mij super handig omdat je dan altijd een tas meekunt nemen met bijvoorbeeld broodjes en drinken, mocht je eens een ritje met de motor willen maken.
En ik heb een bescherm hoesje besteld voor de TomTom Rider, er zat niets bij dus de kans op beschadigingen is groot en dat is niet de bedoeling.
Als alles binnen is dan heb ik volgens mij alles wat betreft de motor, alleen nog mooi weer en hopen op veel veilige kilometers.
Ik heb zondag nog even gereden en ik heb nu Spotify aan in mijn helm en dat werk boven verwachting.
En ik moet het nog uittesten Maar als het goed is dan werkt dat ook goed samen met de TomTom, dus muziek en de route aanwijzingen hoor je dan in de helm.
En als het goed is kan ik op een knopje van de TomTom klikken en dan Siri opdracht geven iemand te bellen, het kan maar ik moet nog een extra handeling doen met Bluetooth, aan en uit zetten.
Maar dat is nog niet helemaal duidelijk, bij het testen ging het soms perfect en de andere keer weer niet, dan kon ik Siri niet gebruiken, maar de rest werkte wel gewoon.
Tja, het is nog allemaal nieuw, maar dat gaat goed komen het zal elke keer beter gaan en elke keer leer je bij.
Ik kan life time kaarten updaten en ik heb life time flitspaal waarschuwingen en ook mobile flitsers geeft hij aan.
Ik ben er super blij mee dat alles in de helm te horen is, anders blijf je kijken naar het schermpje, de accu werkt acht uur dus dat moet voldoende zijn.
En nu wachten op beter weer, ik wil eerst met mooi weer rijden dan zijn de wegen mooi droog en dat vind ik zelf prettiger, met natte wegen ga je rustiger rijden.
Gisteren met de sleper penseel aan de gang geweest, dat werkt goed maar over de kop van mijn koe ben ik nog lang niet te spreken, er moet nog veel gebeuren voordat ik tevreden ben met al dat haar.
Gisteren de snijbiet voor gezaaid in de kas, ik heb al heel wat zaadjes voor gezaaid en nu maar hopen dat het wat gaat worden, eigenlijk is het nog net te koud en als het dan ook nog eens gaat vriezen is het helemaal fuck.
Maar goed ik zag dat de aardappeltjes die in de kelder liggen voor te kiemen ook iets uitlopen, ook dat gaat voorspoedig.
Meer over onze Moestuin kun je lezen op mijn andere website, www.henkhorck.eu

Toedels IKKE

13-03-2021
Vandaag kan ik de motor ophalen yesss, maar het is echt fuck weer, regen en wind, veel wind, winkracht 5 .
Ik ben bang dat we dus zonder motor huiswaarts keren, ik moet nog papieren tekenen van de koop dus denk dat ik dat doe en dan weer naar huis tuf.
Ik neem de motor kleding mee en dan zien we het wel, het kan ook zijn dat we nog wel gebeld worden door Motoport.

Dus dit verhaaltje word vervolgd…

Vervolg…………
He het niet veel gescheeld of ik had er voor gekozen om de motor volgende week pas op te halen, dit door de krachtige wind en de vele regen.
Maar het klaarde een beetje op en toen we bij Motoport kwamen zag het er redelijk vriendelijk uit.
Na het tekenen van de papieren kregen we het rondje om de motor, uitleg over de koffer die netjes achterop zat, de Italianen waren toch vlot met het opsturen van de onderdelen.
Ook het bevestiging systeem voor de TomTom Rider 550 zat er netjes op, net zoals de nieuwe voorband.
De tank was netjes gevuld tot aan de rand, ook dat was volgens afspraak, er zat wel een andere handvat verwarming op, maar na de uitleg vond ik deze zelfs veel mooier en hij was iets duurder.
Maar goed dat zeggen ze altijd, na uitleg over wat dingetjes werd de motor buiten gezet en gestart.
Ik moest natuurlijk mijn pakje nog aan met helmpje voordat de reis naar huis kon beginnen.

Dit waren natuurlijk niet de eerste meters op deze motor, ik had al een proefritje gemaakt een weeg geleden, maar dit zijn wel de eerste meters op mijn eigen motor.
Hij rijd heerlijk, het is anders, het is wennen maar hij rijd heerlijk, zit heerlijk en lekker met een scherm voor je neus.
Ik heb hem zelfs met dit hondenweer op een recht stuk nog even doorgetrokken naar de 130 Km :-)
Dus minder in de wind, ABS erop, echt een mooie tourmotor die bij me past en ik hoop dat ik er veel veilige en mooie kilometers op ga rijden, en ik hoop ook op mooie toer ritjes met Marlies achterop.
Maar eerst zelf maar eens wat kilometers maken en wennen en testen van TomTom.
Dan gaat Marieke nog een paar keer mee zodat ik kan wennen met iemand achterop, op mijn oude motor hebben al diverse mensen achterop gezeten maar nu is ook dat weer helemaal anders.
Morgen word het nog slecht weer en dan zien we het wel weer, hopen op mooi weer en mooie kilometers op mijn nieuwe bike.

Toedels IKKE

12-03-2021
Morgen is het zover ik kan dan mijn nieuwe Honda Deauville ophalen bij Motoport Zelhem.
En ik ben er klaar voor, de uitrusting is compleet, ik heb zo’n beetje alles vervangen, nieuwe jas en broek, een nieuwe Shark helm met communicatie set.
De motor zelf heeft een grote beurt gehad, heeft een nieuwe voorband, en er is handvat verwarming opgemaakt en een Tomtom setje, en er komt nog een koffer achterop.
Nou aan al die dingen zal het niet liggen.
Ik wilde een andere motor omdat mijn Honda VFR eigenlijk op leeftijd was en ik een wat jongere wilde.
Maar een van de hoofdreden is eigenlijk wel dat ik altijd voorover op de motor lig, en dat ik een toermotor wilde en dus ook rechter op de motor kom te zitten.
En ik wil dus lekker rond tuffen van terras naar terras en lekker genieten van de natuur, ik hoef niet te scheuren als een gek.
Deze motor gaat van nul tot honderd in ca 5,5 seconden nou dat lijkt me nog vlot genoeg.
En er zit ABS op waar ik zeer blij mee ben ik zeg niet dat je daardoor geen ongelukken kunt krijgen maar de remmen blokkeren in ieder geval niet als het goed is.
Dus al met al ben ik een gelukkig man en mocht het zo zijn dat ik toch wat meer power wil dan kijken we volgend jaar gewoon naar een andere.
Ik krijg een motor die 4,5 jaar oud is dus ik heb me flink verbeterd misschien iets minder power maar op dit moment heb ik daar geen problemen mee.
Als je jonger bent dan denk je daar anders over en dat zou ik ook gedaan hebben hoe meer Cc des te beter toch? haha
Morgenvroeg 09:30 uur is het zover, het word een winderig ritje naar huis maar goed dan weet ik meteen hoe dat gaat met deze motor.
Hij is een paar kilootjes zwaarder dus zal hij vast niet van de weg waaien.

Toedels IKKE

11-02-2021
Gisteren ben ik naar Motoport Zelhem geweest en daar heb ik een nieuwe broek gekocht.
Daar liep ik de verkoper tegen het lijf, hij vertelde me dat de motor al in de werkplaats stond :-)
Ik zeg jeetje dat is mooi, hij zou me middags of vandaag bellen over hoe en wat.
En hij hield zijn woord ik kan nu aanstaande zaterdag om 09:30 de motor ophalen en dat in mijn nieuwe outfit.
Gisteren is ook het slot binnen gekomen en meteen alle gegevens van het slot doorgegeven zodat de motor voor zaterdag All Risk verzekerd is.
Nou luitjes ik ben er klaar voor en ik heb er zin in, maar nog even geduld hebben tot zaterdag.
De komende dagen word het onstuimig weer dus hopelijk is dat zaterdag morgen even niet zo!
En ach mijn nieuwe pak is regen en wind dicht, als ik maar niet van de weg word geblazen haha.

Toedels IKKE


10-03-2021
Vandaag gaan mijn dochter (Marieke) en ik zeg de gek nog even naar Zelhem naar Motoport.
Ik moet nog een nieuwe broek dus daar gaan we op naar zoek, en dat is dan een van de laatste dingen op mijn wensenlijst wat betreft de motor en het motor rijden.
Mijn laarzen zijn nog prima, mijn jas is gisteren gekocht een nieuwe helm vorige week, dus qua outfit is het bijna in orde.
Mijn oude pak werd er niet beter op, ik ben al een keer onderuit gegaan met het pak en dus zit er schade aan het pak.
Als ik de portemonnee in de achterzak van de motorbroek doe dan glijd hij even later langs mijn benen naar beneden, ook de rechter broekzak is stuk.
De helm die ik had daarvan was de klep stuk en de helm was oud dus eigenlijk al lang aan vervanging toe, ik geloof zelf dat het het beste was om elke zoveel jaar een andere helm te kopen.
Maar wie doet dat?, Dus mijn outfit is na vandaag (als ik een broek vind) helemaal weer up to date.
En de motor is als ik hem volgende week op kan halen als het goed is ook up to date, hij krijgt nog een nieuwe voorband, de remmen en klauwen waren net nieuw en hij krijgt een grote beurt.
Dat komt er nog een TomTom op en handvat verwarming, en niet te vergeten een helmkoffer maar dat is meer voor de persoon achterop.
Nu moet het bevestiging systeem uit Italië komen en de vraag is of dat gaat lukken voor volgende week donderdag.
Ander mag ik nog een keer terug naar de garage en dat is geen straf om daar even heen te gaan, het is een mooi ritje naar Zelhem en terwijl ik daar moet wachten kan ik lekker ff door de showroom struinen.
En gisteren heb ik nog een afdek hoed gekocht nu een van goede kwaliteit, zodat de motor in tijden van slecht weer lekker afgedekt kan staan, in de winter gaat hij naar een winterstalling van Motoport.
Nu ik zo aan het schrijven ben over de motor denk ik natuurlijk al over de toertochtjes, ik ben van plan om toch wel wat meer te gaan toeren, met mijn oude VFR ging ik in de zomer naar het werk, zo’n iets meer dan 40 Km heen en terug.
En dan zo nu en dan ff rondrijden of ergens op de koffie, ,maar straks met de nieuwe TomTom kan ik lekker snel een rondje op de computer of iPad in elkaar zetten en die vervolgens rijden.
En met mooi weer gaan we van terras naar terras, ik heb twee zijkoffers dus we zouden ook nog broodjes en koffie mee kunnen nemen.
Dus luitjes ik ben een super blij en gelukkig mens ik heb het straks met de motor super voor elkaar en nu maar hopen op vele mooie en veilige kilometers.
En dat laatste is net zo belangrijk als een mooie motor met toebehoor, een TomTom beschermt je niet op de weg!
En buiten de motor om gaat het normale leven ook door, de horeca gaat weer bijna open en dat betekent dat ik weer aan het werk moet en dus mijn vrije tijd drastische verminderd!
Dan gaat het normale werk ook gewoon door, de tuin, klussen en ik ben nog aan het schilderen, en aan het opruimen.
In beweging blijven dat is het aller beste……

Toedels IKKE

09-03-2021
Vandaag terug naar de dealer met de helm, het geluid doet maar aan een kant in mijn helm, dus gaan we terug naar de dealer.
Het heeft genoeg gekost dus moet het ook in orde zijn, en als ik daar ben wil ik ook even kijken naar een nieuw outfitje, maar volgens mij hebben ze bij motoport meer keuze dan bij motor oost.
Vandaag al vast het pad opgeruimd waar de motor moet staan een beetje ruimte is nooit weg, vandaag komt het slot binnen een ART 4 goedgekeurd slot voor de motor, want dat moet van de verzekering als je een all risk verzekering wilt. En zo val je van het ene in het andere, er moet een andere hoes komen omdat de oude niet meer past.
Ik wil ook een iets betere kwaliteit dan wat ik had en zo gaan we door, gisteren heb ik afscheid genomen van mijn oude Honda VFR 750.
Nu dus een andere, er komt een mooi nieuw navigatie systeem op, de TomTom Rider 550, een helmkoffer en een handvatverwarming, tja ik wil natuurlijk geen koude handjes krijgen haha.
En nu nog 8 dagen geduld hebben en dan kan ik hem ophalen.

Toedels IKKE

07-03-2021
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen in dit blogje, ik heb samen met Marlies een andere motor gekocht, en in dit geval een tour motor.
Een Honda NT700V Deauville met ABS, en met dat laatste ben ik super blij, ABS op de motor wat wil een mens nog meer haha, alle gekheid op een stokje, ABS remt op een motor beter en deze motor heeft dan ook nog eens een slimme ABS, als je alleen de voor rem gebruikt dan zorgt dat systeem ervoor dat ook je achterremmen meehelpen.
Nu duik ik voorover als ik alleen de voor rem gebruik maar met ABS is dat dus nu veel minder en fijner.
En je remmen blokkeren niet meer en ook dat is beter, ik heb een hele blog geschreven met foto’s op www.henkhorck.eu dus daar kun je er veel meer lezen over mijn nieuwe motor, niet nieuw maar 4,5 jaar oud.
En nu hopen op vele veilige kilometers, er komt een TomTom Rider 550 navigatie op en daarmee kun je in een handomdraai een route in elkaar flansen zoals jij dat wilt.
De tuin (even een ander onderwerp) de tuin begint tot leven te komen de Clematissen zijn deze week binnen gekomen en staan inmiddels met de voeten in de aarde.
De moestuin is klaar voor het inplanten, de komende week de laatste sproeiers aansluiten en dan is alles klaar voor het komende seizoen.
De eerste zaden komen al boven de grond uitpiepen in de kas, en de komende dagen ga ik nog meer zaaien.
De aardappels liggen in de kelder en gaan over een maand de grond in, nu kunnen ze mooi voorkiemen.
En ik heb zoveel gekke dingen in de moestuin gemaakt dat ik niet kan wachten tot het groen is, ik heb van een oude kap van kachel een plantenbak gemaakt op een meter van de grond.
Kalver emmers opgehangen voor de slaplanten, van twee zinken half ronde dakgoten een paal gemaakt waarop een paraplu van metaal zit met touwen naar beneden voor de kousenband.
Een vuurkorf is voor de Palmkool de hele moestuin ziet er nu al grappig uit en lekker druk nu nog al het groen.
Eerlijk is eerlijk ik kan niet wachten maar goed nog even geduld en dan gaan we de eerste plantjes buiten zetten en in de kas natuurlijk ook.
Peulen mmmm zo uit de tuin onbespoten en uit eigen tuin wat wil een mens nog meer.
Ook over de moestuin kun je meer lezen ga naar www.henkhorck.eu en daar vind je van alles over van alles en nog wat.
Het is zondag en vandaag gaan we eten met de kinderen Marieke en Nick komen eten.
En ik denk dat ik vanmorgen nog wat dingetjes ga doen, of een uur in de Whirlpool ga liggen of schilderen er moet nog het een en ander gebeuren aan de Highland Cow.
De komende week gaat het veel regenen dus misschien kan ik dan beter verder gaan met mijn schilderij.
Ik heb ook nog een paar andere schilderijen liggen die ik af moet maken.
Ik ben te druk met van alles en nog wat, ik heb nieuwe zaagbladen gekocht voor de twee zaagmachines en erop gezet, hout is nu net boter en dat zaagt zo fijn mmmm
Mijn nieuwe werkplaats krijgt al vorm, afgelopen week nog drie Led TL balkjes op gehangen met cool blue licht en dat is heerlijk als je aan het klussen bent.
Sonos speaker aan en lekker klussen, jeetje er komt een jengelende kat binnen haha het lijkt wel een baby tja ze zijn een beetje verwent.
Bram is het in dit geval, komt hij van buiten en dan moet er geknuffeld worden, hij is koud en ik ben warm.
Gijs kan dat ook zo goed vooral als hij zeiknat binnenkomt en ik altijd maar denken dat katten niet van regen houden, nou Gijs maakt het niets uit en ook Bram vind het allemaal prima.
Vorige week heb ik zalm gerook acht halve zijdes, ik snij ze altijd een keer middendoor dan zijn ze wat handelbare.
We hadden drie hele zalm zijdes gekocht en Marieke ook een ze wilde ook graag een gerookte zalm.
Nou geen probleem, 24 uur in het zeezout met diverse verse kruiden zoals dille en dragon, knoflook granulaat, mosterdzaad, witte peper, suiker, enz
Na het marineren 15 uur drogen in doeken en in de koelkast en dan nog roken met beuken ook dat duurt de nodige uurtjes minimaal 12 uurtjes zoals ik het gedaan heb.
Dan moet het nog een lange nacht intrekken, omdat anders de rook smaak te intens is en dan dus echt niet lekker is.
Nu had ik de vorige keer een recept aangehouden van internet, nu heb ik dat recept aangepast en niet om mezelf op de borst te kloppen maar jeetje je zou het moeten proeven.
Deze keer smolt het bijna op je tong de smaak was veel beter dan de vorige keer, nu denk ik dat het de volgende keer wel wat meer pit mag hebben maar mens wat was/is dit lekker.
Mooi alles in porties gemaakt, alles geëvacueerd en in de vriezer en dan elke keer wat uit de vriezer halen en er lekker van smikkelen.
Je moet deze zalm wel op kamertemperatuur eten dat maakt het nog veel lekkerder, veel mensen eten het rechtstreeks uit de koelkast, mensen nooit doen even op kamer temperatuur laten komen en dan eten mmmm
Nou luitjes ik heb weer genoeg gepend voor vandaag, ik krijg kramp in de vingertjes.

Toedels IKKE

01-03-2021
Maart roert met zijn staart, dat betekent dus dat februari weer voorbij is, de tijd is weer gevlogen,  ik weet niet of gevlogen nog wel het goede woord is.
De maand was al voorbij voordat hij begonnen was zooooooo snel ging het haha
Maar goed de nieuwe maand is weer begonnen en dat betekent dus dat we het voorjaar in duiken, de eerste plantjes die ik voor gezaaid heb lopen uit, een deel is eigen kweek of zelf verzameld van planten uit eigen tuin.
En geloof me maar we hebben wat mooie planten in de tuin staan, we willen een Engelse Cottage tuin en zijn daar dus mee bezig om dat te creëren.
We en vooral ik kijk veel naar de Engelse tuin programma’s en daar kun je weer wat van leren, vorig jaar hebben we de basis gelegd en nu gaan we fijn tunen.
Zoals ik al eerder schreef hebben we veel nieuwe planten in de tuin gezet vorig jaar, ik denk zo’n 90% en de  afgelopen maanden zijn er nog een lading bij geplant.
En ook nu nog zijn we er mee bezig, er komen nog twee prachtige clematissen als het goed is de Apple Blossom, in dit geval, ik had daar al eerder over geschreven.
Op papier ziet als voorbeeld zo’n clematis Apple Blossom er preachtig uit ook de reviews zijn goed en lovend, dus dan koop je zo’n plant en dan is het afwachten.
De aarde waarin je hem zet is belangrijk, zit er de juiste voeding in, staat hij op de juiste plek ivm zon of schaduw enz enz.
Maar goed we zullen het zien, de volgende stap is tuin verlichting en een pergola bij ons zitje.
En zo gaan we dor met van alles en nog wat zodat we op de momenten die we vrij zijn volop kunnen genieten.

Toedels IKKE

26-02-2021
Jeetje wat gaat de tijd snel, het is al weer acht dagen geleden dat ik hier wat geschreven heb.
Het was prachtig weer en tja ik had nog genoeg te doen, de tuin is klaar voor het nieuwe jaar en ook de moestuin en kas liggen er strak bij en zijn klaar voor de plantjes.
De eerste zaadjes zitten al in de aarde en lopen al uit en we zijn dus op weg naar een volle moestuin.
Ook heb ik voor de ziertuin al het een en ander voor gezaaid in de kas, de hele tuin is bemest en de vissen hebben de weg naar de oppervlakte ook gevonden.
In de winter wonen ze onderin de vijver en ik heb twee hele grote kuipen bovenop elkaar staan in de vijver met daarop een grote kuip met planten.
En in de twee kuipen zitten grote gaten en dus kunnen de vissen in, en daar hebben ze de winter ook gebruik van gemaakt.
Dus even voor de duidelijkheid, ik heb een grote zwarte specie kuip(de grootste) op de bodem gezet, nadat ik er meerdere gaten in gemaakt had, het tweede kuip ook met gaten heb ik er bovenop gemaakt met de bodem omhoog.
Dat heb ik met bouten vast aan elkaar gemaakt, op de toren van deze twee kuipen staat een derde kuip, deze is gevuld met speciale vijver aarde en daarin zitten dus vijverplanten.
Planten zoals de dotterbloem, water vergeet-me-niet en nog een paar planten.
Ik heb dus een eilandje midden in de vijver met planten en dat ziet er wel grappig uit.
Er zijn nog twee clematissen onderweg deze worden begin volgende maand geleverd als het goed is, de Clematis “Apple Blossom” het schijnt een prachtige clematis te zijn die ook in de winter groen blijft en dat is natuurlijk mooi meegenomen.
Ik vind het in de winter altijd zo kaal, dit is het tweede jaar dat we de tuin zo hebben, volgens mij is het nog iets minder dan een jaar, maar goed dit word dus het tweede jaar, ik heb de afgelopen maanden er nog nieuwe rozen en andere planten bij ingezet.
En een paar hele aparte waarvan ik hoop dat ze de winter door zijn gekomen, maar ik dacht iets groens te zien vanmorgen, over een paar dagen weten we meer.
De plant komt uit Afrika oorspronkelijk en heeft de mooie naam van Cosmea Lucifer als ik het goed heb, het is Crocosmia Lucifer, ik zat er dichtbij.
We zijn erg benieuwd hoe de tuin er dus de komende zomer uit zal zien, het heeft genoeg gekost dus hopelijk zien we er wat van terug.
Met de schilderij van de Highland Cow hoop ik deze week een heel eind te komen, het ziet er al stoer uit maar er moet nog wel wat aan gebeuren.
Nou luitjes ik ga wat doen………..

Toedels IKKE

18-02-2021
Van min 18 naar plus 18 in ongeveer een week hoe extreem kan het zijn, maar we kunnen zondag weer buiten zitten en dat is natuurlijk meer dan super.
En mijn groene vinger jeukte al flink maar nu helemaal, de lente ui is gezaaid en er volgt de komende week(en) meer.
Ik heb nog een prachtige Clematis in bestelling staan die eind van de maand word geleverd, of begin volgende maand.
Ik heb gisteren gekeken en het het lijkt erop dat de meeste Clematissen en Rozen de winter hebben overleefd.
Van een Clematis is het nog niet goed te zien maar dat zien we de komende dagen wel.
Ik heb op mijn website www.henkhorck.eu nu de de eerste foto geplaatst van mijn nieuwe foto project en dat is een Highlander Cow.
Wil je meert weten van mijn nieuwe project dan zou ik een kijkje nemen.
Voor de rest is de moestuin klaar voor gebruik, dus klaar om ingeplant, ingezaaid of vol gepoot te worden, ook daar lees je meer over op www.henkhorck.eu.

IKKE

16-02-2021
Het was me wel een weekje sinds mijn laatste bericht, sneeuw en vorst met nacht temperaturen rond de min 15 of kouder met een smerige oosten wind.
Maar van min 15 gaan we in een week naar plus 15 overdag, hoe vreemd is dat?
Maar ondanks de kou heb ik zeker niet stil gezeten, ik heb flink doorgewerkt om mijn oude tuinhuis om te bouwen naar een werkplaats.
Nu is het natuurlijk niet normaal dat een mens twee werkplaatsen heeft maar goed teveel troep en te weinig ruimte.
Nu heb ik ook nog wat machines dus dat neemt ook de nodige ruimte in, en als je geen kant meer op kunt dan moet je wat!
Dus daar ben ik de laatste week(en) druk mee geweest, nu moet er nog een gietvloer in maar goed dan moet het eerst een tijdje mooi weer zijn.
Ik heb nieuwe Led verlichting opgehangen, led TL’s in dit geval, cool wit en dat is prettig als je wat wilt zien, 4 keer 120 cm, en er komen er nog drie van 90 cm binnen.
Als je dingen maakt dan is voldoende licht super belangrijk, en goed gereedschap, nu heb ik ook veel rommel en dat gaat dus allemaal weg.
Er is een tijd van bewaren en er is een tijd van weggooien en de tijd van weggooien is gekomen.
De moestuin is klaar en kan ingezaaid en beplant worden en ik heb wat gekke dingen gemaakt haha
Alles bij elkaar zal het er super uit gaan zien, tenminste dat hoop ik, positief blijven.
Ik hoop wel dat de vijver en vooral de waterval en de vissen goed door de vorst periode zijn gekomen, dit is het eerste jaar met deze nieuwe vijver dus dat is afwachten.
Vooral de waterval kan kapot vriezen, maar goed ook dat zal de komende dagen blijken als alle sneeuw en vorst verdwenen is.
Dan ben ik nog aan het schilderen met een koe op een doek van 75 cm x 50 cm en ook dat is een heel project en erg moeilijk.
Vooral de vele haren schilderen is een flinke uitdaging, de basis zit op het doek en nu begint het afwerken haren schilderen, de ogen en neus moeten nog, het lijf heeft ook nog wat TLC nodig.
Dus al met al ben ik elke dag wel bezig, ik duik straks ook de werkplaats in ben nog met wat dingetjes bezig, en verder met opruimen en verbeteren van de werkplaats.

Toedels IKKE

07-02-2021
Langzaam maar zeker vordert de tuin, de moestuin is klaar op het sproei en druppel systeem na dan.
Er is nu een pottafel in de kas bekleed met EPDM folie, dat is een rubber laag, in deze pottafel kunnen dus de potjes met plantjes enz ingezet worden, er is een rek gemaakt voor de potjes en ook hier liggen de leidingen voor de mini sproeiers of druppelaars al in de kas.
De aardbeien heb ik al allemaal verpot en staan in de kas te wachten op het voorjaar.
Een deel gaat naar buiten en een deel blijft in de warme kas, ik heb zaadjes besteld van groenten, kruiden en bloemen.
Het groene dak heeft ook een extra sproeier gekregen en dat is dus ook zo goed als klaar,
Dan ben ik begonnen met een nieuwe werkplaats, het aanpakken van de oude werkplaats en met het opruimen van de zolder.
Ik heb een extra buisventilator geplaats boven de afzuigkap, nu nog twee nieuwe pijpen op het dak en dan is dat klaar, dan is de totale afzuig hoeveelheid 710 m3 per uur.
En dat is heel veel, maar er zit een toerenregelaar tussen dus no problem.
Dan heb ik wat spotjes in het plafond gemaakt in de keuken voor extra licht in de duisternis.
En dat ziet er een stuk beter uit kan ik hier schrijven, de HUE lampen zijn dim baar en de kleur kun je aanpassen.
Ik kan dus eigenlijk wel schrijven dat ik goed bezig ben, ik probeer ook veel te doen, ik ben een paar kilo aangekomen en een beetje rond geworden en dus daar gaan we ook maar eens wat aan doen.
Ik loop ook nog bij de fysio voor de kuiten krijg om de paar weken naalden in de spieren mmmm heerlijk haha.
Ik heb vanmorgen rond 5 uur al een flinke lading sneeuw geschept, de buitendeur kon niet meer open dus ik moest wel.
Maar het sneeuwt de rest van de dag is de voorspelling, en het waait ook nog eens flink, ze noemen het sneeuwjacht, maar ik ken alleen maar jachtsneeuw.
Het was heerlijk, lekker scheppen in de sneeuw en de wind om je hoofd, ik vond het heerlijk, natuurlijk heb ik me wel goed ingepakt.
Maar dat had ik de afgelopen dagen ook al in de tuin gedaan, alles afgedekt en klaar gemaakt voor de naderende kou, goede voorbereiding is het halve werk.
Dan hebben we nieuwe windveren besteld maar wanneer ze eraan komen weet ik niet omdat de timmerman van dat bedrijf ziek was, maar goed ze zijn besteld.
En zo zijn we bezig met van alles en nog wat.

Toedels IKKE

02-02-2021
Geen tijd van schrijven, geen tijd van schilderen, misschien wel de tijd maar doordat ik druk ben met van alles en nog wat is de zin op na een dagje klussen.
Maar goed de moestuin is bijna klaar op wat kleine dingen na en op het beregening of druppelsysteem na, aan dat laatste moet nog veel gebeuren.
Er zitten wat grappige en rare elementen in de moestuin, dat maakt het een stuk spannender vind ik.
Vooral als straks alles vol staat met groenten, kruiden en bloemen dan ken je de tuin niet terug.
En ik ben volop bezig met de werkplaats of beter gezegd werkplaatsen ook daar ben ik druk mee.
De nieuwe zinken dakgoten en zinken regenpijpen zitten eraan en dat lijkt een stuk mooier dan de oude goten.
Dus al met al ben ik dus druk met van alles en nog wat, en ik hoop dat de tuin en alles eromheen er straks in het voorjaar en zomer prachtig uit gaat zien.

Toedels IKKE

23-01-2021
Druk, druk en nog eens druk, ik ben druk in de tuin en vooral in de moestuin, nieuwe schutting, nieuwe planken aan het tuinhuisje.
Ander indeling van de tuin, er zijn twee druiven geplant een witte en een blauwe, er komt vandaag een Clematis “Duchess of Edinburgh binnen, deze prachtige clematis komt op de hoek te staan net voordat je de moestuin binnenkomt.
Er komen wat aparte dingen in de moestuin, misschien dat ik nog wel wat foto’s plaats in de zomer.
Dan ligt het grootste deel van de PU slangen op de plek, aan deze PU slangen komen de mini sproeiers die dan zorgen dat onze plantjes niet verdrogen.
Deze mini sproeiers komen door de hele tuin te zitten aan meerdere circuits, deze worden aangesloten op een beregeningspomp die het water uit de grond haalt.
Aan de pomp en op andere plekken in de tuin zitten kranen, dit jaar komen er meerdere waterschakelaars tussen, programmeerbaar dus, en dan kan ik dus er voor zorgen dat in de late avond, nacht en vroege morgen de hele tuin inclusief de kas bewatert worden!
Tenminste dat is het plan, en we zijn bezig om wat aparte soorten groenten in de tuin te zetten/zaaien/planten.
Nu ben ik dus super druk met de tuin, en met andere karweitjes, we krijgen namelijk overal nieuwe zinken dakgoten en regenpijpen.
En dus ben ik dat aan het voorbereiden, planten moeten losgemaakt worden van regenpijpen, er moet ruimte gemaakt worden voor een rol steiger en ga zo maar door.
Dus ik ben niet alleen druk met de moestuin hoor, haha nee echt niet ik ben overal bezig, mensen die me kennen weten dat ik altijd druk ben en overal tegelijk bezig ben haha.
Maar luitjes dat is allemaal volgens planning, ahum.
De moestuin is dus bijna klaar voor het seizoen, de eerste zaden zijn binnen en als de kas op orde is dan beginnen we met het voor zaaien en niet alleen voor de moestuin.
Maar al zeg ik het zelf, ik vind dat ik goed bezig ben.
Vandaag komen er ook een paar klimrozen binnen en dus gaan we vandaag beginnen met nog wat leidraden te spannen, eind volgende maand komt de clematis Apple Blossom”” binnen en die gaan we combineren met de Rosa New Dawn.
Google maar en dan weet je hoe ze eruit zien, en de tijd zal het leren of het een goede combi is.
We hebben veel nieuwe planten in de tuin gezet vorig jaar en ook nu zijn er al weer veel nieuwe planten bijgekomen, dan komt er nog wat zaaigoed in de tuin.
Nou wat de tuin betreft kan ik niet wachten.
Volgende stap is nog wat afmaken in de tuinkamer (ons nieuwe tuinhuis), dan komt er buiten voor het nieuwe tuinhuis nog een dikke balk te staan waaraan je een hangmat kunt bevestigen of zo’n hang stoel, enz
Morgen ga ik verder met mijn schilder projecten, de achtergrond voor de koe, en het meisje in de kop moet nog af en ga zo maar door.
En zo blijven we lekker in beweging.

Toedels IKKE

21-01-2021
Leuke datum eenentwintig, een, eenentwintig. Het is donderdag, ik heb de laatste dagen veel CNN gekeken, reuze interessant en gisteren is hij dan eindelijk beëdigd.

Maar ik ben drukker geweest met de moestuin, gisteren de laatste rabat delen eraan gemaakt, en begonnen met het reorganiseren van de moestuin.
En dat is nog een heel werk, zaterdag komen er nog wat planten binnen en vandaag ook nog en er worden nog wat planten later geleverd.
Maar goed we zijn er maar druk mee en hopelijk word het resultaat ook mooi en kunnen we straks volop genieten van onze tuin en alles wat er mee te maken heeft.
Er komt nog een bak om watervlooien te kweken voor de zomer en als voer voor de visjes en ga zo maar even door.
Het schilderen van mijn nieuwe project loopt wel vertraging op maar goed het is niet anders.
Ik heb nog diverse spullen besteld voor het schilderen dus komt goed uit dat ik even met andere dingen druk ben.
Nou luitjes ik ga aan het werk oeps ik heb eerst fysio voor de kuitjes, ik krijg vandaag naalden in de spieren, dat heb ik al eerder gehad en eerlijk is eerlijk prettig is wat anders.

Toedels IKKE

15-01-2021
En dan zitten we al op de helft van 2021, en ik ben lekker druk in de moestuin, tuin, en in de werkplaats.
En ik ga weer een nieuw schilder project beginnen en dat word een hele moeilijke dus ben ik begonnen om proef stukjes te maken.
Maar goed daarover later meer, ik heb gisteren kabels gespannen voor de nieuwe planten die besteld zijn en dat zijn twee druiven, twee klimrozen en twee clematissen.
En dat zijn dus allemaal klimmers en die moeten dus ergens langs groeien en daar ben ik mee bezig.
Vandaag komen de druiven binnen en als de vorst voorbij is dan kunnen ze in de grond.
Maar voor die tijd moeten er dus kabels gespannen worden, dan ben ik bezig de sproeiertjes, micro sproeiers, en deze komen overal in de tuin waar planten staan, zodat ik midden in  de zomer geen water hoef te geven, er komen minimaal 6 sproeiklokken die op willige momenten op de dag of in de nacht de sproeiers aan zetten.
Ook daar ben ik dus mee bezig en dat begint met de hoofdleiding leggen, en daar komen dan weer dunne slangetjes met een mini sproeier.
Een super handig systeem en je kunt de sproeikop regelen, uit en hoeveel water er uit moet komen.
Dan ben ik in de kas bezig met een systeem voor de aardbeien, ook hier komen mini sproeiers of druppelaars bij elke aardbeien plant zodat ik ook hier alleen maar de aardbeien hoef te plukken en op te eten.
Dat is het plan haha, of  dat allemaal gaat lukken moet zich uitwijzen.
Operatie meer groen en dus meer natuur is in volle gang diverse vogelkastjes, diverse insecten hotels en veel groen, met veel klimmers.
We willen natuurlijk wel fruit en groenten uit eigen tuin, nu hoef dat niet bakken en emmers vol te zijn maar met een beetje zijn we al blij.
Vorig jaar hebben we de tuin veranderd en zo’n 95% van alle planten vervangen of nieuw aangeschaft, en eerlijk is eerlijk  de tuin zag  meer dan super uit.
En we zijn reuze benieuwd wat het dit jaar gaat brengen, krijgen we weer zo’n mooie tuin of nog mooier omdat dit het tweede jaar is voor de planten, en door alle nieuwe planten.
Of zijn er veel planten die het niet gered hebben, er zijn ook veel planten die zich vast hebben uitgezaaid en ik heb zelf veel zaad geoogst en dat gaat binnenkort uitgezaaid in de kas.
Maar eerst nog een lading voorbereidingen, dan zijn er nog plannen voor verbouwing en meer.
Ik heb weer veel zin in het voorjaar en ik hoop dat de tuin het dit jaar super gaat doen en dat we er veel van mogen en kunnen genieten.

Toedels IKKE

12-01-2021
En daar zijn we weer tja, ik heb me voorgenomen om wat vaker te schrijven, schrijven is goed voor een mens net zoals lezen.
Een van de grote nadelen bij een lockdown is toch wel dat de winkels dicht zitten, je kunt nergens wat kopen.
Ik klus zo nu en dan ook nog een beetje maar je kunt niets, gelukkig hebben we nog internet maar ook dat is niet altijd handig, je kunt niet even kijken of iets het juiste is.
Soms moet je iets even in de hand houden zodat je kunt inschatten of het bij je klus past, of en de juiste maat is.
Ik bestelde altijd al veel via internet dus daar ga ik dan ook mee door, ik geloof dat er nog zo’n tien dingen onderweg zijn.
Er is zelfs nog een pakket onderweg van China naar NL, en ik geloof dat het pakket nu in NL is, dan heb ik nog wat besteld bij een bouwmarkt maar dat moet ik ophalen, enz, enz.
Ik ben nog in de moestuin bezig en daarvoor heb ik materiaal nodig en dat is nu besteld, ook zijn er nog twee druivenplanten onderweg.
Ik ken de bezorger al bijna bij naam haha, maar goed ik ben blij dat ik nog wat kan bestellen, helaas komen er dan bezorg kosten bij en dat is een stuk minder leuk.
Vanavond krijgen we te horen of de Lockdown word verlengt het gerucht is drie weken.
Dan ben ik nog druk met het schilderen met meerdere projecten een is er bijna klaar, ik kan wel een foto posten, moment.

Dat is hem, twee paarden, er zitten goede dingen in en mindere goede dingen, maar dit is mijn vierde olieverf schilderij die bijna klaar is.
Ik moet nog veel leren het is niet perfect maar ach zeg eerlijk het kan ook veel slechter.
Ik moet oppassen dat ik het niet te perfect wil maken want dan gaat het mis, ja dat heb ik al geleerd van het schilderen.
Ik ha namelijk een schilderij van een kip en de onderkant van het schilderij vond ik mooi, maar toen dacht ik, het kan beter en dat had ik niet moeten doen.
Het is verf en dat haal je er niet even af zonder alles te ruïneren, en dat was dus een leermoment.
Ik vind het rechter lijf minder helder dan van het linker paard, maar tja op het voorbeeld is dat ook wel een beetje zo.
De manen van beide paarden zouden ook beter kunnen, tja en zo kan ik nog wel even doorgaan maar dat doe ik lekker niet.
Ik ben dus wel bezig met wat dingetjes maar wel op een laag pitje, het word tijd dat ik een beetje uit deze winterslaap ontwaak en wat actiever ga worden.
Nu moet ik zeggen dat het weer ook niet van dien aard is om vrolijk van te worden, ik werd net wakker met het getik van de regen op de achtergrond.
Buiten wat doen valt dan al weer weg en ik word niet echt vrolijker van regen, tenzij de tuin midden in de zomer zo droog is dat regen welkom is.
Nou luitjes dat was het weer.

Toedels IKKE

11-01-2021
Elf, een, twintig, eenentwintig, de dag dat America Trum wil afzetten, het bijna een lachwekkende gebeurtenis.
Zo’n groot land, een wereldleider dus, maar ze hebben Trump en daar ben je mooi klaar mee.
Nu zit hij nog meer even aan het roer, tegen die tijd dat ze de afzetting procedure hebben afgerond is hij toch al geen president meer.
Ik hoop dat er een mogelijkheid is om hem voor de rest van zijleven uit het witte huis te bannen, dat hij dus nooit meer een president meer kan worden>
En ik hoop dat al die mafkezen die het Capitool hebben bestormd worden opgepakt en voor de komende jaren worden vastgezet.
Maar goed wie ben ik het is overal in de wereld onrustig door corona, maar!
Maar kijk eens naar het weer, het lijkt er op dat de aarde wraak neemt voor de misbruik en kapot maken van alles wat maar met deze aardbol te maken heeft.
Dan hebben we nog de vogelvirus en noem maar op, ik voorspel bij deze dat het misschien even een jaartje rustig is maar dat dan het virus terug komt maar dan erger dan corona.
Ook hier ik ben maar een eenvoudig manneke maar we zouden eens wat beter voor deze planneet en alles wat erop en erin leeft moeten zijn.
We hebben het niet eens in de gaten maar onze kinderen, en hun kinderen en kinderen krijgen het steeds moeilijker om een normaal leven te lijden.
Goed genoeg zwartkijken of zwart schrijven voor vandaag, ik heb 20 euro gewonnen in de staatsloterij en daar ben ik super blij om, wie het kleine niet eert is het grote niet weert, toch?

Toedels IKKE

10-01-2021
Als er een ding snel gaat in ons leven dan is het wel tijd, en het is jammer dat je dat niet kunt afremmen!
Hoe mooi zou het zijn als je jezelf een paar jaar terug in de tijd kon zetten!
De minuut die voor je ligt, ligt over 60 seconden al weer achter je en zo gaat het met seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren.
Zoef weg is de tijd en de tijd die achter ons ligt kunnen we nooit meer inhalen of terug halen, alleen in onze herinneringen, tenminste als we een goed geheugen hebben.
We zijn een druk volk, we moeten dit en we moeten dat en doordat we soms te druk zijn lopen we ons zelf en anderen voorbij, we zouden meer tijd moeten maken voor anderen, ook ik.
Maar goed ik ben dus gisteren nog even in de moestuin bezig geweest, aan het opruimen en aan het veranderen.
Als er een ding is wat ik niet fijn vind en wat me ook niet ligt is iets dat altijd hetzelfde is, ik hou van veranderen.
Maar goed dat kan niet altijd  maar ik hou dus van afwisseling en dus is er geen jaar hetzelfde, in dit geval dus in de moestuin.
Gisteren de slangen en sproeiertjes besteld, dat ligt hier door de hele tuin maar hier en daar kan ik het nog verbeteringen.
In het voorjaar als de vorst voorbij is dan zet ik de grondwaterpomp weer op zijn plek en sluit ik de boel weer aan.
Dit jaar wil ik meer tijdklokken tussen dat systeem zodat op verschillende tijden van de dag hier en daar gesproeid kan worden.
En ik wil het systeem zo verbeteren dat zelfs alle bloembakken druppelslangetjes krijgen, krijgen we dan een hete zomer dan hebben wij als het meezit een mooie groene tuin.
Ik heb ook twee druiven struiken besteld een witte en een blauwe ook deze komen in de moestuin te staan, de grond is er klaar voor nu nog de kabels waar de druif langs moet groeien.
Dan ben ik begonnen met beleggen haha nee ik ben niet stinkend rijk, tenminste niet qua geld maar voor de rest wel.
Maar ik ben dus begonnen met beleggen eens kijken hoe die wereld in elkaar zit en wie weet verdien ik er nog een paar euro aan, of ik verlies alles.
Wie niet waagt wie niet wint, toch? En zo ben ik altijd wel ergens mee bezig helaas is het wat moeilijker geworden omdat de winkels dicht zitten, je kunt niet even materiaal halen voor het klussen dus dat werkt wel remmend.
Ik schilder zoals ik al geschreven had, ook daar ben ik door de corona aan begonnen!
En ik moet zeggen dat dat niet echt gemakkelijk is, maar wel leuk om te doen, ik schilder met olieverf en dat is toch een heel andere wereld dan waterverf kan ik hier schrijven!
Maar ik leer met vallen en opstaan, je kunt over dit onderwerp alles lezen op mijn andere website, www.henkhorck.eu of (KLIK HIER) .
Deze website is meer voor de verhalen en de ditjes & datjes en mijn andere website is meer voor, mijn klussen, de moestuin, tekenen & schilderen, recepten en nog veel meer.
Vandaag is het zondag en buiten is het koud brrrr, dus ik denk dat ik maar een beetje in de buurt van de kachel blijf zitten haha.
Beetje schilderen, lezen, filmpje kijken of iets in die geest we komen de zondag wel door maak je maar geen zorgen!
Ik wens jullie allen een mooie dag.

Toedels IKKE

09-01-2021
Ik zou bijna vergeten om te schrijven, ik ben begonnen in onze kleine moestuin.
Begonnen met opruimen en de boel weer op orde brengen, en als ik me in de kop gezet heb om op te ruimen dan gaat dat ook gebeuren.
Er zweven weer voldoende ideeën door mijn hoofd en dat is goed, ideeën en of plannen zorgen ervoor dat je in beweging komt of blijft.
En als alles in mijn hoofd een beetje duidelijk is dan komt er een moment dat het dan ook moet gebeuren!
En ik ben begonnen en dat is met opruimen en orde scheppen, de brandhout stapel is kleiner geworden en dus is er weer wat ruimte vrijgekomen.
Ik heb mini sproeiers en de nodige slangen besteld, ik heb vorig jaar al heel wat aangepast en daar ga ik dit jaar mee door.
Ik wil niet de hele zomer met de gieter door de tuin en dus maak ik het ons een stuk makkelijker.
Ik heb twee druiven planten besteld en ook die komen in de moestuin te staan.
Nu ga ik natuurlijk niet alles opsommen wat ik wel niet allemaal gedaan heb, de lijst zou erg lang worden.
Maar een ding is zeker als ik klaar ben dan ziet het er hopelijk een stuk beter uit.
Ik ben nog steeds aan het schilderen met olieverf en dat is best wel leuk om te doen, maar dan moeten de projecten wel ergens op lijken haha
Mijn lieve dochter is ook begonnen met een website (KLIK HIER) dan kun je zien wat zei te vertellen heeft.
Dan ben ik nog bezig met diverse projecten maar dat later of misschien ook niet, ik deel natuurlijk niet alles.
Een ding is wel belangrijk en dat is om lief te zijn, lief voor alles en iedereen om je heen.
Tegenwoordig hebben we allemaal o.a. door corona een kort lontje, iedereen loopt maar te klagen en te zeiken.
Kijk eens naar de mooie dingen in en om je leven, ga schilderen of zoek een andere hobby, maar hou op met zeiken en wees lief.
Ik ben namelijk een beetje klaar met dat zwartkijken en dat negatieve, we leven gezonder en beter zonder dat geneuzel.

Toedels IKKE

01-01-2021
Het oude jaar zit erop en we zijn begonnen met de nieuwe en dat is natuurlijk 2021.
Lieve bezoekers(sters) van deze website ik wil jullie voor het nieuwe jaar de allerbeste wensen wensen, dat je dromen uit mogen komen dat gezond blijft, genoeg te eten en te drinken hebt en een bed om in te slapen.
Dat je regelmatig een knuffel krijgt of kunt geven, en dat je een schouder hebt om aan te leunen.
Kortom, IK WENS JULLIE AL HET GOEDE VOOR HET NIEUWE JAAR.
En daarmee is het jaar begonnen en kan ik  gaan beginnen met mijn schrijfsels.

Toedels IKKE