All for Joomla All for Webmasters

Ditjes & Datjes 2021


DE OUDERE BERICHTEN STAAN ONDERAAN.

11-05-2021
Ik ben dit jaar vrij met hemelvaart en jeetje dat overkomt me ook niet vaak kan ik hier schrijven, dus maar eens kijken wat we gaan doen, erop uit zou een optie zijn haha.
Helaas blijft de motor dit jaar thuis, en dit komt zoals ik al vaak geschreven heb omdat ik op dit moment geen motor heb!
Ik heb er wel een maar deze staat ergens op een boot tussen Japan en Nederland en het duurt nog een paar weken voordat deze boot in Nederland aankomt en dan moet hij nog via allerlei wegen naar de motorzaak, tenminste ik denk dat dat zo gaat!
Als hij dan bij de motorzaak aankomt dan moet hij nog worden aangepast, ik denk dat een motor in een krat word geleverd en dan nog voor een deel in elkaar gezet moet worden, en dan nog de bestelde extra’s erop.
Dus het kan ook nog wel eind juni worden denk ik, maar dat hoop ik echt niet!
Tja, ik voel me net een kind die morgen jarig is en dat dan elke dag, maar het cadeautje krijg ik dan nog niet pfffffff
Maar goed het is niet anders, we zullen wel moeten wachten en geduld moeten hebben, maar daarvoor krijg ik dan ook wel hele mooie stoere motor om op te rijden!
Ik heb al heel wat filmpjes en revieuw’s gekeken, ik weet al hoe ik olie, en koelvloeistof moet bijvullen en ook olie moet verversen maar dat laat ik toch wel mooi door een garage doen!
Ik begin er niet aan om aan mijn nieuwe motor te sleutelen, ik heb dat nooit gedaan sleutelen aan auto’s en motoren en dat ga ik nu ook niet doen!
Misschien wat olie en koelvloeistof bijvullen maar dan houd het ook op, dat laat ik liever aan een vakman over, ik ben een handig man en ik kan veel en ik weet ook zeker dat ik dat allemaal wel kan als ik me daar in ga verdiepen maar nee het is niet mijn ding.
Uit alle filmpjes kwam toch wel naar boven dat het grootste gedeelte van de Vulcan S rijders super tevreden zijn, een enkeling vind het niets.
Maar dat heb je met alles je hebt lover’s en haters, dat is bij auto’s al net zo, gelukkig maar, anders had iedereen het zelfde.
Het enige wat ik nog wel eens tegenkom is dat motorrijders klagen over de zitting en lange ritten, nu weet ik dat dat misschien een probleem is maar ik weet ook dat er enkele bedrijven zijn die aangepaste zadels leveren, ik heb het daar ook al met de verkoper over gehad.
En ik denk dat ik dat maar eens in de Facebook groep ga gooien of er meer mensen last van hebben of dat het allemaal nog wel meevalt, nu moet ik zeggen dat ik het sowieso al in mijn staartbotje heb, en ik heb eigenlijk geen idee hoe ik daar aan kom.
Misschien van de Honda Deauville, maar goed ik rol nu elke dag met een tennisbal mijn staartbotje, op advies van de Fysio.
Ik hoop dat als ik mijn nieuwe motor krijg ik er van af ben maar goed dat moeten we ook nog maar afwachten, misschien komt het wel dat ik teveel zit, sinds ik thuis zat door corona zat ik wel meer šŸ˜’
Wie weet helpt het rollen wel en anders moet de Fysio er maar wat aan doen, ik kan het ook niet anders maken!
Het lijkt wel of alle planten bezig zijn met een inhaal slag, je ziet de planten de grond uitschieten en dat is natuurlijk mooi, alles word groener en groener en ook dat is natuurlijk prachtig, en een deel staat al in bloei!
Ik ben benieuwd wat de blauwe regen gaat doen die komt nu in het blad en de bloemen zijn niet alleen maar mooi ehm nee ze ruiken ook nog eens heerlijk, een zoete en krachtige geur mmmmm
Straks nog even bezig in de moestuin er komt regen aan dacht ik dus dan kun je niet veel meer, en ik moet even met het water van de vijver bezig omdat de hardheid niet klopt en dan krijg je draad alg en dat moeten we niet hebben!
Ik zal me straks maar eerst even inlezen hoe en wat, je kunt natuurlijk niet zomaar van alles in het water gooien dat is ook weer niet goed dus, maar gelukkig heb ik een pomp die de boel kan circuleren!
Nou dat was het weer.

Toedels IKKE

09-05-2021
Vandaag is het Moederdag en helaas kunnen wij, Marlies en Ik niet meer naar onze moeders, maar het word wel prachtig weer zo ineens uit het niets.
De laatste dagen was het slecht weer, veel regen en zelfs nog storm, en dan nu kan het maar zo 25 graden worden vanmiddag, hoe vreemd is dat.
Het is echt super weer om te gaan motorrijden haha, helaas we gaan met de auto naar het werk, het zal vandaag wel druk worden, de combinatie Moederdag en mooi weer zijn een goed scenario voor top drukte!
We zullen het zien om 17:30 uur gaat de keuken al dicht, volgende week vrijdag krijg ik de populaire Corna Vaccinatie, auw!!
Veel mensen zijn daar de hele dag mee bezig, kunnen niet wachten of willen er geen, weet je het maakt mij eigenlijk helemaal niets uit, ik kreeg een brief met de uitnodiging dus dan gaan we, ik ben niet anti vaccinatie of zo!
Toch denk ik voor de toekomst dat we ergere versies van corona gaan meemaken dan wat we hebben gehad, deze virus blijft aanwezig en blijft muteren totdat er een hele verschrikkelijke versie ontstaat, dat denk ik.
Ik hoop natuurlijk dat het niet gaat geburen maar de kans is zeker niet klein, kijk maar eens naar India, daar gaan ze voorlopig dit virus niet onder controle krijgen dus het virus kan rustig zijn gang gaan en familie worden met andere virussen.
Maar goed het word mooi weer en ik zit hier onder het genot van een kop koffie wat te tikken op mijn toetsenbord in de hoop dat iemand het gaat lezen.
Vind ik dat belangrijk ehm nee, ik schrijf om mijn hoofd leeg te houden, ik zit goed in mijn vel, mede door de corona kilo’s, en het zit goed tussen mijn oren, de grijze massa werk nog en doet nog wat het moet doen.
Natuurlijk gaan we allemaal de verkeerde kant op, ik niet alleen toch als je ouder word zoals ik al zestig plusser ben, komt het item het einde wel vaker voorbij.
Maar ik leef, kan nog doen wat ik wil dus moet je er maar niet teveel aan denken wat nog kan komen, want als je daar je de hele dag mee bezig gaat houden dan kun je beter meteen van een bierkratje springen.
Nee ik probeer positief in het leven te staan, wat komt dat komt zo is het natuurlijk wel maar dat geldt voor iedereen.
Een ding is belangrijk geniet van al het mooie, ik heb niet voor niets een nieuwe motor besteld, we willen erop uit, lekker toeren, van terrasje naar terrasje enz
Gisteren zat er een vink in onze tuin, een mannetje en vol in de kleuren, echt een prachtige vogel, ik voer al een tijdje gedroogde meelwormen en daar zijn ze gek op ook de merel maakt er gretig gebruik van, het is een grote vreter.
Maar je mag meelwormen het hele jaar voeren dus voorlopig blijf ik dat doen, ik heb een grote emmer vol gekocht dus kunnen we weer even vooruit.
De bijen waren al druk in de weer bij het bijenhotel en ook dat is mooi, het zoemde er al weer lekker op los, ik hoop dat we over enkele weken een mooi groen dak en een mooie groene tuin hebben, gisteren nog even bezig geweest met de sproeiers in de moestuin, er was nog een koppeling die niet goed was aangesloten.
En ik wil een nieuwe pomp aanschaffen, de pomp die ik nu heb krijgt kuren en de druk is veel te laag, maar goed binnenkort maar eens doen.
Nou luitjes dat was het weer, fijne moederdag!

Toedels IKKE


08-05-2021
Nog 23 dagen en dan is het juni, vanaf nu gaan we aftellen tot juni omdat als het goed is begin juni de motor geleverd word.
Als het goed is, we leven in een rara tijd omdat we nog met Corona te maken hebben, maar goed hoop doet leven en hopelijk word het eind deze maand.
Nu zul je wel denken jeetje gaat het al weer over die motor, ehm ja want waar het hart van vol zit loopt de mond en ik dit geval de pen van over!
Om het leed van het wachten te verzachten schrijf ik er zoveel mogelijk over, schrijven is dus een goede mind setting, het houd je hoofd leeg!
Nu moet ik ook eerlijk bekennen ,en dit moet je maar niet verder vertellen, maar ik ben eigenlijk net een klein kind die morgen jarig is en dus niet kan slapen.
haha ja zo voelt het wel maar dan nog veel erger, omdat ik niet een nachtje moet slapen tot het zover is maar nog vele nachten!
Toch ben ik blij ondanks dat ik zo lang moet wachten, blij dat ik zo’n super mooie en stoere motor krijg, nou ja krijg! We moeten hem wel zelf betalen, maar toch!
Dit is namelijk de allereerste keer dat ik zo’n mooie motor ga rijden, het heeft een beetje een Harley Davidson Bike look.
Ik heb al vele YouTube filmpjes gekeken, en ik denk dat zo’n 95% deze motor een heerlijke motor vind en geloof me er rijden al heel veel Vulcan S motoren rond in de wereld.
Ik heb bij Ali al van allerlei dingetjes besteld, ik geloof drie zonnebrillen met stoere look, die verschillende kollen, dat zijn kragen die je om je nek kunt doen en voor je mond tegen de kou en wind.
Sleutelhangers met het Vulcan S logo erop, ik was verbaast wat ze bij Ali wel niet verkopen wat betreft de Vulcan S, bedenk het maar, als je de motor wilt pimpen dan kan dat, spiegels in allerlei maten en kleuren het is eigenlijk teveel om op te noemen, ik ga er dus ook maar niet aan beginnen.
Maar net zoals bij het komen van mijn motor je moet wel geduld hebben, alles komt volgens mij uit China en dat moet ook nog verstuurd worden en dat kan natuurlijk wel een paar weken duren denk ik.
We wachten af als het allemaal voor 1 juni binnen is vind ik het prima, ik heb vorig jaar ook bescherm kapjes besteld voor mijn Apple Watch en die dingen zijn perfect.
Natuurlijk verkopen ze een lading rotzooi maar ook wel spulletjes die prima zijn en het kost geen drol, dus alleen al is het wachten wel waard.
Ik heb dus drie kragen besteld, ik weet dat er eentje tussen zat die 4 euro koste, dat zelfde kraagje kost in Nederland zeker een euro of achttien, misschien iets meer of iets minder.
Moment ik kijk even ehm ik vond er een voor 14,95 en ik heb ongeveer dezelfde gekocht voor 2,33 euro, nou reken maar uit en dan heb ik het nog niet over de bezorgkosten want die komen er nog bij en ook dat is bij Ali niet veel.
Natuurlijk bestaat de kans dat de kwaliteit slecht is, maar dat is het risico, maar het kan ook maar zo zijn dat de kol van 14,95 door deze firma ook uit China is gekomen via Ali, ik weet namelijk dat mensen dit doen!
Ik had bij Apple Store vier Tags besteld en de houdertjes heb ik in China besteld dat is echt veel goedkoper en je hebt ook nog eens veel meer keus kan ik hier schrijven, okƩ er zit ook veel junk tussen maar zoals ik al schreef dat is het risico!
Nou dat was het weer voor vandaag, wil je nog meer lezen over mijn prachtige nieuwe Kawasaki Vulcan S kijk dan op www.henkhorck.eu

Toedels IKKE06-05-2021
Ik de juni blog al geschreven en deze word geheel automatische op 1 juni om ik dacht negen uur gepost, is dat handig of niet?
Gisteren Air tags besteld van Apple, dit zijn dingetjes die je aan je sleutelbos hangt en dan weet je altijd waar je sleutel is als je hem kwijtraakt.
Een setje van vier stuk’s heb ik besteld, deze worden half juni pas bezorgd, de houdertjes heb ik in China besteld deze zijn daar een stuk goedkoper dan in Nederland.
Ook heb ik een paar Kollen besteld, Kollen zijn kragen die je om de nek doet als je gaat motorrijden dan tocht het niet zo.
En ik heb nog een paar zonnebrillen besteld ik geloof drie verschillende, deze heb ik gekocht voor als ik op de motor zit, op een van de kollen staat een schedel haha, voel met net zo’n helsangel, maar dat ben ik niet ik rij gewoon motor en verder niet, maar tja met zo’n mooie motor moet ik ook wat aan mijn look doen, dat word dus iets stoerder, haha
Ik moet zo naar de Fysio over twintig minuutjes en om twaalf uur moet ik aan het werk, ik had deze week nog een extra dag vrij, dit omdat het weer zo slecht was dat je wel op de klompen kon aanvoelen dat er geen mens op het terras ging zitten.
Nou luitjes dat was het ik moet naar de Fysio.

Toedels IKKE04-05-2021
Vandaag naar Motorport geweest om mijn koffer weg te brengen en de sleutels in te leveren, mijn Honda Deauville is verkocht, en in de vakjes van de motor zaten nog wat dingetjes zoals een zonnebril en die heb ik nu opgehaald.
En ik ben vandaag een extra dagje vrij omdat het stormt, tja dan komt er toch geen met op het terras zitten en binnen mag nog niet!
Vandaag is het Doden herdenking en ook ik ben vanavond een minuut stil, ik het namelijk heel veel respect voor de mensen die hun leven gewaagd hebben voor de vrijheid en gestorven zijn, ondanks dat ik tegen oorlogen ben.
Morgen bevrijding en dan ben ik ook vrij, en voor de rest heb ik eigenlijk niets te melden en niets te schrijven!

Toedels IKKE


02-05-2021
De dagen in mei gaan lang duren kan ik hier schrijven, want zoals ik hieronder al schreef moeten we wachten tot juni, want dan word mijn nieuwe Motor, de Kawasaki Vulcan S Tourer geleverd en dat zijn nog heel wat dagen!
Ik kijk net naar buiten en daar is het nu prachtig weer en dus geen ritje, snik, maar goed zo’n prachtige motor is het wachten wel waard!
Dus elke zonnige dag totdat de motor word geleverd is een baal dag, want mensen wat rijd deze motor mooi en ontspannend en ik kan er niet genoeg over schrijven!
Maar voor vandaag is het weer genoeg, het is mooi weer dus ga ik in een donker hoekje zitten janken, haha

Toedels IKKE

01-05-2021
De eerste dag van Mei en gisteren op de laatste dag van April een proefritje gemaakt op de Kawasaki Vulcan S.
Ik had gisteren normaal gezien moeten werken maar ik kreeg een extra dagje vrij, en dat was mooi meegenomen zo kon ik mijn proefritje in plaats van volgende week, nog mooi deze week doen!
Het zou tot een uurtje of twee volgens buienradar droog blijven, ik had de dag ervoor al contact gehad met Motoport Hengelo of ik een proefritje kon maken op de Vulcan, tenzij het weer slecht was dan ging het feest niet door.
Om een uurtje of negen de auto volgepakt met de motorkleding en op naar Motorport, daar moest ik een formulier invullen voor de verzekering enz.
Ik had afgesproken dat ik de tijd kon nemen en dat ik op en neer naar huis zou rijden zodat het thuisfront ook kon zien wat voor soort motor het was.
Ze hadden het al gezien op filmpjes en foto’s maar in het eggie is het altijd anders, de motor werd netjes bij de auto neergezet met draaiende motor, even een gesprekje, kleine uitleg en daar stond ik dan in mijn uppie op de parkeerplaats met een prachtige motor met een kilometer op de teller.
Ik kon voor het wegrijden mooi alle tijd nemen zonder gehijg in de nek van iets of iemand, ik was er blij mee, gewoon in alle rust kennis maken met de Vulcan.
Om vervolgens even later heerlijk rustig van de parkeerplaats af te rijden richting huis, zo’n 25 kilometer verderop.
Natuurlijk had ik kriebels in de buik, vooral omdat het ten eerste een spiksplinternieuwe motor was en ook nog eens een hele mooie, en omdat de pendalen veel meer naar voren zitten dan op mijn eigen motor.
Beetje een chopper idee, maar eerlijk is eerlijk het wende sneller dan ik zelf gedacht had, okƩ een paar keer was er een klein momentje dat je de voeten ergens anders wilde neerzetten omdat je dat gewent was.
Maar al met al viel het me niet tegen, het viel me eigenlijk ook wel mee, het went snel, en je zit dus heel anders op de motor, dus meer met de benen vooruit.
Ik vond het rijden super relaxed, ontspannend dus, dat was zelfs boven verwachting, ik had al de nodige YouTube filmpjes gekeken en revieuws gelezen, en die waren zeker voor 95% positief.
Natuurlijk is deze motor niet iets voor iedereen, het is geen scheurmonster, niet iets voor de jeugd die van racen houd, maar voor mensen die heerlijk relaxed en dus heerlijk willen toeren zonder poespas.
Afslaan verliep soepeltjes, de bochten gingen top, ik moest zelfs nog een keer de berm in en dat deed ik bij de vorige motoren niet alleen als het echt niet anders zou kunnen.
Het voordeel voor mij is nu dat ik ruim met de voetjes aan de grond kan komen en dat is een hele verbetering kan ik hier schrijven, en dat kan soms erg handig zijn.
Maar goed de eerste rit naar huis was, ondanks de 8 graden, heerlijk okƩ het tochtte een beetje omdat ik mijn binnen jas uit de motorjas had gehaald die ik er toch maar weer in gezet heb voordat ik de motor terug ging brengen!
Marieke was ook nog gekomen toen ik thuis was met de motor, Marieke en zelf Marlies hebben beide nog even op de motor gezeten, en we hebben ook nog even getest hoe het is om achterop te zitten.
Zelfs Marieke kon de motor houden met mij achterop, nou dat was haar zeker niet gelukt bij de Honda.
En beide dames waren onder de indruk van deze prachtige motor, na een kop koffie ben ik weer terug getuft naar Motorport!
Tja! En wat dan, is er een leven na een toer rit? Jazeker is die er!
Ik had gezegd dat als ik met een big smile van de motor zou komen we aan tafel zouden gaan zitten om te kletsen over een nieuwe motor.
Nou luitjes om een lang verhaal kort te houden ik heb een nieuwe Kawasaki Vulcan S Tourer gekocht die net van de band is gerold in Thailand en nu dus onderweg is naar Nederland per boot.
Toevallig was deze motor al besteld door Motorport en dat kwam in dit geval dus heel mooi uit, maar ik moet nog geduld hebben, want de verwachte levertijd is begin juni!
Verwachte levertijd het kan dus ook nog later worden, de kans dat het eerder word is klein maar goed hoop doet leven!
En hij word gepimt, er komt een windscherm op, valbeugels, twee koffers, een sissybar, een extra bagage beugel, en twee extra ledlampen, dan word de TomTom er nog opgebouwd en dan ben ik er wel!
Tja, ik weet het wat een luxe, en wat ben ik dankbaar dat ik het nog kan doen, je koopt niet elke dag een nieuwe motor en ik weet dat velen dat nooit kunnen en zullen doen, helaas.
Daarom ben ik extra dankbaar, ik word dit jaar 62 jaar dus ik denk het kan nu nog, en als je het kunt moet je het doen, leef…..je weet nooit wat morgen brengt.
En nu maar hopen op heel veel mooie en veilige kilometers! amen!


Niet te geloven dat dit straks mijn motor is!

Toedels IKKE30-04-2021
De laatste dag van deze maand, morgen duiken we mei in, en in mei leggen alle vogels een ei, maar klopt dat wel?
Ik zou zeggen lees het in de Mei Blog 2021 elders op deze website, wat vogels betreft ik kreeg deze week omdat ik steunend lid ben bij de Postcode loterij een vogelboek, en ik kan niet anders zeggen dat het een mooi boek ik, natuurlijk had ik liever de hoofdprijs gehad, maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken.
Bij paarden kun je in de bek zien aan hun gebit hoe oud ze zijn, deze informatie is voor de mensen onder ons die dat niet wisten.
Maar het is dus een mooi boek, ik zeg Postcode loterij bedankt, geen dank Henk neem jij nog maar een paar extra loten dan praten we nergens meer over!
Ik probeer af te vallen, HUHH???? Tja mensen ik werd toch echt veel te dik, ik tikte de 74 kilo aan en dat is toch wel heel erg vind ik zelf.
Maar ik ben nu aan het vasten, ik begin morgens met de nodige pillen, Vitamientjes en noem maar op met een glas water, dan een grote lepel Keto olie en dan een paar bakken koffie, en daar probeer ik het mee te doen tot 12 uur.
Dan om 12 uur een lunch, en dan nog avondeten en misschien nog wat fruit en dat is het dan, je lichaam gaat nu namelijk veel langer aan de gang met je vet.
Vet verbranden dus, Marlies heeft er een prachtige naam voor dat eindigt op Fasting maar het woord ervoor weet ik zo niet!
Ik hoop hiermee een paar Kilo kwijt te raken en nooit weer terug te vinden, nu snap ik wel hoe de kilootjes erbij zijn gekomen, niet door teveel te eten want daar was ik de laatste weken al aan het doen maar door de combinatie eten en niets verbranden, de laatste weken heb ik dus thuis niet zo heel veel gedaan aan het verbranden van Calorieƫn.
Maar goed we zullen het zien of dit werkt, nu ga ik echt niet elke dag op de weegschaal staan mensen, het moet geen obsessie worden .
De tuin word groener en groener, alles loopt mooi uit en dus duik ik vandaag nog even de tuin in, er zijn nog wat mini sproeiers binnen gekomen die nog moeten worden aangesloten.
Ik wil nog met de beregening pomp bezig, ik wil een plek maken die ook in de winter geschikt is voor deze pomp, nu staat hij nog in de schuur omdat het nog vriest maar daar moet dus verandering in komen en ik denk ook al te weten hoe.
De komende vrije dagen maar eens aan besteden, en dan heb ik misschien vandaag het proefritje op de Kawasaki Vulcan S motor, en mocht dat ritje volgens plan gaan en ik kom er met een big smile af? ja dan gaan we eens een goed gesprek voeren met de verkoper!
Ik weet wat ik wil en dat is niet onbelangrijk en nu is het wachtten op de proefrit, dus word vervolgd.
Ik hoop echt dat mijn volgende blog over de proefrit gaat en dat deze zeer positief is, maar goed dat is nog afwachten.

Toedels IKKE

27-04-2021
De kogel is door de kerk, ik ga een proefrit maken op een Kawasaki Vulcan S Tourer en dat is een heel mooie motor vind ik zelf, heel mooi!
Nu lukt me dat volgende week niet als ik het rooster zie, dus maar een week later, het zou wel kunnen maar ik wil er de tijd voor nemen.
En ik heb gezegd en ik hoop dus met heel mijn hart dat het ook gaat gebeuren dat ik na de proefrit met een BIG SMILE van de motor stap, want dan…………………………
Tja, wat dan? Nou luitjes dan ga ik samen met de verkoper, en in dit geval met de eigenaar van Motoport Hengelo aan tafel zitten, om een nieuwe motor uit te zoeken!
En een met alles erop en eraan, tenminste dat is het plan mits de prijs ook goed is natuurlijk, nu kun je natuurlijk ook alles in etappes doen, elke keer wat, een windscherm, dan een Sissybar, dan koffers, dan extra led verlichting en ga zo maar door.
Maar dit jaar heeft Kawasaki een actie dat je voor de helft van de prijs een upgrade kunt krijgen, maar dat zien we dan wel weer als het doorgaat natuurlijk, ik moet als ik een ritje ga maken echt een goed gevoel hebben, rijden zal deze motor zeker goed doen, maar het is bij het afslaan de bochtjes en vooral de zit, de zit is anders, de pendalen zitten meer naar voren.
Dus al met al een geheel andere motor dan dat ik gewent ben, en de proefrit zal moeten bepalen of het feestje doorgaat.
En natuurlijk droom ik van deze motor en natuurlijk hoop ik op die big smile als ik er af stap, maar het kan ook zo zijn dat dat niet gaat gebeuren, dat je misschien onzeker bent of misschien om een andere redenen.
Er zit maar een ding zeker en dat is dat we moeten wachten totdat we het proef ritje op de motor achter de rug hebben.

Dit is hem, alleen komen er dan nog valbeugels aan, wat ik zeker wil, stel dat je hem om laat vallen dan heb je zeker minder schade.
En er komen nog extra ledlampen omdat ik ook wel eens avond rij en dat is met de huidige verlichting van deze motor niet echt veilig.
Als je op deze

Classic/2021/Vulcan_S_Tourer/overview?Uid=08EDXFldC10KDV4LDF0JXFFZWVBZClFQDA4LC1lZC1kMX10">LINK klinkt dan ga je naar de website van de Kawasaki Vulcan S en daar vind je veel meer, stel dat je er zelf een wilt of dat je nieuwsgierig bent!
Een ding is zeker het is een prachtige stoere motor in mat zwart met rode highlight’s!
Het word vervolgd, ik ga er zeker over schrijven, en mocht de proefrit tegenvallen dan ga ik daar ook zeker over schrijven!

Toedels IKKE

25-04-2021
De verjaardag van Marlies was super, het begon met een ontbijt verzorgt door Bakker Bart, Nick en Marieke waren er ook bij.
Toen we zaten te ontbijten werd er een grote doos gebak gebracht, na het ontbijt kreeg Marlies haar cadeau, een EHBO pakket, een eerste Hulp Bij Ouderen pakket.
We hadden tussen de 15 en 20 dingetjes ingepakt en deze dingen verweven in een verhaal, zo kreeg de oude sok naadloze sokken, anti rimpel crĆØme, 60+ vitaminen en nog veel meer.
Rond twaalf uur kwam er een drank pakket, met boeren meisjes, advocaat, bessen, port, wijn en nog een paar, na de middag kwam er van de ene bloemist een grote bos bloemen, even later kwam er van een andere bloemist ook nog een bos bloemen, er kwam een grote kaart via de post en er kwamen nog ballonnen van Greetz, en ik had nog een groente en fruit droger besteld maar die kwam pas een dag later binnen.
En dat hadden we perfect geregeld, want elke keer ging de bel en was er weer een nieuwe verrassing de hele dag door, en het aller belangrijkst was toch wel dat ons feestvarkentje een super mooie en verrassende dag heeft gehad, tja je word maar een keer in je leven zestig toch!
Maar het ligt al weer achter ons, de tijd vliegt zoals altijd, morgen 26 April moet ik weer aan het werk, morgen terras klaar zetten, dinsdag voorbereiding in de keuken, en woensdag om 12 uur gaan we weer koken!
Vandaag nog vrij en dan is het gedaan met mijn vrije leventje, dat me eigenlijk heel goed beviel moet ik zeggen, en ook aan het nadenken heeft gezet, en nog.
Wil ik nog wel dat onregelmatige, weekenden, feestdagen, avonds, stress momenten, en het is altijd hollen of stilstaan in de horeca, slecht pauze beleid, slechte salarissen, een CAO van niets.
De horeca heeft ook goede dingen, maar goed er komt een tijd dat je toe bent aan wat anders, en op dat punt zit ik nu, en kijk het de komende weken aan hoe het gaat, vind ik het nog leuk?, of zoek ik toch maar wat anders?
Of ga ik minder werken, het bedrijf van mijn werkgever staat te koop, dus bij verkoop zal het ook weer anders gaan worden, maar dat het verkocht gaat worden is op dit moment is nog maar de vraag, tja Corona.
De laatste paar maanden thuis heeft me dus aan het denken gezet, en niet alleen bij mij, velen hebben een baan buiten de horeca gevonden, en dat heeft tot gevolg dat de horeca zit te springen om 80.000 mensen, dat las ik ergens of het klopt weet ik dus niet.
Maar dat geeft wel aan hoe en wat, het draait nog rond in mijn hoofd en ik heb echt nog geen idee wat ik wil, de komende weken geven hopelijk duidelijkheid.
In ons bedrijf mag je niet in juni, juli, augustus op vakantie en als je dan mag is het maar twee weken, heel Nederland gaat drie weken en wij mogen er maar twee en ook nog eens buiten het seizoen om.
En ook dat is een van de dingen, ik word 62 en het word tijd om meer te genieten, dusssssssssssssssss
Maar goed het is zondag en daar gaan we nog even lekker van genieten, en morgen zien we dan wel weer.

Toedels IKKE23-04-2021
Vandaag is mijn lieve vrouw jarig en ze word 60 jaar, tja het leven vliegt voorbij, voordat je het weet ben je 60.
Maar goed we hebben een dagje voor de boeg met diverse kleine verrassingen, nu durf ik er wel over te schrijven omdat ze dit vandaag zeker niet gaat lezen.
We gaan beginnen met een bezorg ontbijt, Nick en Marieke komen ook dus een bezorg ontbijt voor vier personen.
Na het ontbijt als alles is opgeruimd dan gaan we haar het eerste cadeau van deze dag geven, eigenlijk is het een cadeau die bestaat uit meerdere kleine cadeaus.
Ze krijgt een EHBO pakket, een eerste hulp bij ouderen pakket, met allemaal dingetjes die bij het 60 jaar oud passen.
Er is een verhaal van vijf A4 Papiertjes die er bij hoort en elke keer mag ze dan een bakje uitpakken, bijvoorbeeld anti rimpel crĆØme, een slappetje en nog veel meer, een hele grote doos vol met dingetjes dus.
Dus allemaal dingetjes die in een verhaal zijn verweven, hierna zal als we het goed getimed hebben de bakker komen met een grote taart, met 60 jaar dingetjes.
In de loop van de dag worden er via allerlei kanalen cadeaus gebracht, een grote kaart via de post, een paar grote bossen bloemen van verschillende bloemisten, zodat het verdeeld is over de dag.
Er komt een drankpakket via Gall & Gall, zoals boerenmeisjes, advocaat, flesje bessen enz enz, dan komt er nog een ballonnen pakket van Greetz en er komen nog een paar dingen!
Dus hopelijk word het een dag vol met verrassingen voor het feestvarken, het is altijd afwachten of het allemaal gaat zoals we bedacht hebben.
Gisteren ben ik bij Motoport Hengelo geweest, even praten over een nieuwe motor, ik heb een Kawasaki S Tourer gezien en tja i’am in love, ik vind het een hele mooie motor en dus ga ik kijken of dat wat voor me is.
Ik ga binnenkort een proefritje maken en tot die tijd blijf ik kwijlen, tja mensen hij kan nog net zo mooi zijn maar als je er niet fijn op rijd dan gaat het feestje niet door!
Normaal zou ik dat misschien niet doen maar ook ik ben boven de zestig en als ik nog een mooie motor wil rijden dan moet ik dat dit jaar gaan doen, voordat jet het weet ben je te oud!
En ik weet dat ik net een andere motor heb, maar goed dan is dat maar zo, geld kosten doet het toch!
Volgende week moet ik weer werken, de horeca gaat open en dus moeten we weer aan de bak, en ik weet dus mijn vrije dagen nog niet, mocht ik er een hebben!
Ik verwacht niet dat we de eerste week al in paniek moeten komen door de drukte, het bedrijf mag maar van 12 tot 18 uur open.
Maar vergeet niet dat we er maanden uit zijn en dat we echt weer moeten wennen aan drukte in de horeca.
Ik liep gisteren nog even door de tuin en als je goed kijk dan bloeit er meer dan je eerst dacht te zien, sommige planten schieten echt als paddenstoelen uit de grond.
De moestuin gaat ook al lekker maar die nachtvorsten grrr dat hoeft dan van mij weer niet, een ding is zeker met zon is het groeizaam weer, ook de planten hebbend e lente in de kop.
Nou luitjes ik ga wat doen want voordat je het weet staan ze al met het ontbijtje voor de deur.

Toedels IKKE


21-04-2021
Het is nog vroeg dus wat doe je dan? je gaat ff schrijven op je websites gewoon omdat het kan, tja en de Horeca gaat weer open, terwijl de ziekenhuizen prop vol liggen en het R getal nog boven de een is.
Beste mensen leg het mij maar eens uit hoe dit zo ineens wel kan, ik krijg steeds meer het gevoel dat het een politiek spelletje is!
Maar goed ze spelen niet met hun eigen leven maar met die van anderen en dat vind ik meer dan slecht en wat doe je er aan? geen ene bal!!
Zo mijn gal voor vandaag is ook weer gespuugd en dus kan ik er weer tegen, vandaag gaan we verder met operatie de tuin een beetje opruimen en orde scheppen in de puinhoop, haha sorry mensen we hebben geen puinhoop meer in de tuin!
Het ziet er strak en netjes uit met veel leuke hoekjes en rare dingen de tuin word groener en groener en dat is natuurlijk ook super!
Ik heb het al vaker geschreven maar ik ben zo benieuwd hoe de tuin zich dit jaar gaat ontwikkelen, we hebben er genoeg centjes en plantjes ingestopt.
Tja centjes heeft het wel gekost de afgelopen jaren, ik heb in iets meer dan een jaar de gehele tuin totaal veranderd, en dat ziet er met de zwarte schuttingen prachtig uit kan ik hier schrijven!
Je zou het moeten zien, helaas misschien dat ik dit jaar nog wat foto’s ga posten, afwachten.
Je moet je voorstellen dat zoals ik dat heb gedaan, in de herfst en winter heb ik overal planten besteld, van allerlei soorten en er zitten hele mooie bij kan ik hier schrijven.
Die heb ik gekocht via internet en in de grond geplant, maar wat ik zag op internet waren prachtige foto’s van bijvoorbeeld bloeiende rozen, maar je krijgt een kale stengel opgestuurd dat dan als het gaat groeien en bloeien zo moet worden als op de foto’s.
En ik heb heel veel kale plantjes in de tuin gezet, heel veel soorten en maten, en deze planten beginnen nu te groeien, zeer belangrijk, want je kunt nu zien of ze de strenge vorst hebben overleefd.
Ik heb geprobeerd heel aparte rozen te combineren met heel aparte clematissen, ik heb een sier haver met de naam Stipa Gigantica in de tuin staan, ik had deze plant gezien in Appeltern en ik vond hem prachtig.
Dus ook hier staan er nu drie, maar goed de tuin loopt uit, ehm de planten lopen uit en de eerste planten bloeien al, de moestuin word ook steeds groener, en de twee druiven hebben het volgens mij ook overleefd.
Ook de druiven, een blauwe en een witte heb ik als kaal plantje geplant en volgens mij hebben ze ook de winter overleeft!
Vrijdag is mijn schatje jarig ze word zestig en zoals ik al eerder schreef, we hebben een paar hele mooie verrassingen in het vat zitten, ik ben dan ook erg benieuwd wat ze er van gaat vinden, dus al met al spannend.
Er ligt een verhaal van vijf A4 papiertjes klaar die ik zeg de gek mag voorlezen, meer ga ik er niet over schrijven, wie weet wie dit gaat lezen!

Toedels IKKE

20-04-2021
Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, de horeca gaat weer open, nu had dat van mij niet gehoeven, het thuis zitten bevalt me meer dan prima.
Maar goed voor ondernemers is het beter, het zal wennen worden dan is een ding wat zeker is, en het is niet anders, ik ben niet rijk genoeg om te stoppen met werken anders had ik dat al lang gedaan.
Dan hebben we vanavond het Apple Event, en dan zullen we horen wat Apple te vertellen heeft, het lullige is dat de Corona Preek en het Apple Event tegelijk zijn, tja
Dan zijn we aan het aftellen begonnen, vrijdag is Marlies jarig en ze word zestig, vandaag is het dinsdag dus nog drie nachtjes slapen.
En we hebben wat verrassingtjes in het vat zitten, wat dat is of zijn ga ik natuurlijk niet hier opschrijven, stel je voor dat ze het leest dan is geen verrassing meer en dat zou ook niet leuk zijn.
We zijn er druk mee geweest en vooral Marieke mijn dochter heeft er veel werk ingestopt, en ik denk dat het een flinke verrassing gaat worden.
Voor de rest heb ik eigenlijk weinig te melden, tja ik maak niet veel mee dus valt er ook weinig te schrijven.

Dus, Toedels IKKE


16-04-2021
En dan is het al weer vrijdag en jeetje hoe minder je doet des te sneller de tijd gaat.
Gisteren met de motor naar Hengelo geweest de motor word verlaagd, er bleek echter nog een onderdeel nodig te zijn dus kreeg ik een andere motor mee, een Kawasaki 650 en jeetje dat rijd beter dan ik dacht ik slinger overal erg vlot door.
En er stond een prachtige Kawasaki VULCAN S Performance, i’am in love haha, toen ik thuis kwam met de Kawasaki bleek dat ik een schroef in de achterband had pffffff krijg je even een andere motor mee, maar goed het was een dagje die me op sommige vlakken flink aan het denken heeft gezet.
Oeps ik moet weg!

Toedels IKKE


11-04-2021
En dan is het zondag de laatste dag van de week en ik hoop ook de laatste dag met slecht weer, nu hebben de plantjes weer genoeg water buiten, het word nu wel tijd dat de lente los barst dat is namelijk goed voor de plantjes.
Volgende week met de motor en met de auto naar de garage, de auto krijgt een kleine beurt en de motor word een paar cm verlaagd.
De verlaging van de motor moet er voor zorgen dat ik beter met de voetjes aan de grond kom, dat is wat stabieler als je stil staat, bijvoorbeeld bij een verkeerslicht.
Dan heb ik nog een TomTom beveiliging setje besteld, daarmee kun je de TomTom met een slot vast zetten op je motor, dat lijkt me verstandig, de TomTom is met een beweging zo van het stuur te halen en daar is het setje iets te duur voor, dus komt er een setje ergens uit Duitsland.
In Duitsland koste dit setje een stuk minder dan in Nederland,, nou en voor de rest heb ik de boel nu wel in orde denk ik.
Zondag dus een dag om niets te doen, nou luitjes eerlijk is eerlijk ik heb de laatste tijd al niet zo heel veel gedaan, eergisteren had ik een lees dag, heerlijk de hele dag verzinken in een boek, gisteren had ik een Netflix dag ik ben een serie aan het kijken en dus zal ik er vandaag wel mee verder gaan.
Marlies is ook thuis, ze loopt in de ziektewet met een tennisarm, tja ze werkt in de zorg, dus mensen helpen met het aantrekken van kousen, mensen douchen, verplegen, medicijnen geven en ga zo nog maar even door.
Als ik al die verhalen zo hoor dan is het lichamelijk ook een zware baan tja en nu zit ze dan met een overbelaste arm, nek en schouders en ik hoorde al dat er meer collega’s zijn met dat probleem.
Tja mensen zo heeft ieder werk zijn voor en nadelen, zijn ups en downs, het gras is aan de overkant altijd groener, vaak denk je jeetje die heeft een mooie baan, maar dan blijkt het niet zo te zijn, misschien wel mooi maar wel heel zwaar!
Gisteren even de potten in de kelder weer op orde gebracht, we hebben heel veel wekflessen in diverse maten, en daar zit van alles en nog wat in, van kruiden, zaden tot bloem en meer, en allemaal netjes gelabeld.
En ik wil niet opscheppen maar het ziet er meer dan super uit, ik zal ze eens een keertje tellen een paar honderd zijn het er wel!
Past mooi bij onze landelijke stijl en ik vind het ideaal en we hebben van alles en nog wat in deze potjes, je kunt het niet zo gek vragen of we hebben het wel!
Nou luitjes ik ga even een rondje over het erf maken, dat doe ik altijd even kijken in de tuin, naar de plantjes, even in de kas kijken of er nog water nodig is, even de voerplekken langs om de meelwormen aan te vullen voor de vogels.
Gisteren zaten er twee roodborstjes in de tuin en het leek wel of ze ruzie hadden, op het laatst ging er een op de rand van een pot zitten en daar heeft hij zeker tien minuten gezeten!
Dan moet ik zo nog even de pellet kachel bijvullen ik kwam de kamer binnen en ik voelde meteen dat hij uit is, de pellet kachel staat de hele winter op 21 graden en dat is het dan in de kamer ook, maar toch steken we er meestal nog even de kachel bij aan, dat is zo’n heerlijke warmte!
Gisteren nog even een brood gebakken van een kilo uit een pak, maar dat is toch lang niet zo lekker dan dat bik er zelf een in elkaar knutsel tja volgende keer maar weer zelf samenstellen, bij dit hoefde alleen maar water, gist en zout.
Nou luitjes ik wens jullie een fijne zondag!

Toedels IKKE


06-04-2021
De paasdagen liggen weer achter ons, en het weer op de tweede paasdag was ook echt heel apart, ik heb regen gezien, windvlagen waren er, sneeuw is er gevallen en enkele flinke hagelbuien, en dan tussendoor nog zon.
Of er ook onweer is geweest dat weet ik niet ik zat bij de kachel en ben bijna niet buiten geweest, en nee ook niet om eitjes te zoeken.
Vandaag is het dus weer een gewone werkdag, voor de werkende mensen onder ons, ik heb nog steeds corona vrij en dat bevalt me eigenlijk prima.
En ik moet eerlijk bekennen dat de drempel om weer vol aan de bak te gaan, om te werken dus, steeds hoger word, als je maanden vrij hebt dan heb je ook genoeg tijd om na te denken.
Maar goed we moeten nog een paar jaar werken, en reken maar dat als de corona voorbij is het weer mega druk gaat worden in de horeca, het word weer bloed, zweet en tranen.
Stress niet te vergeten want dat heb je als het druk is en stress is niet goed voor een mens, en niet voor mijn kuitjes, ik loop bij de fysio met de kuiten en binnenkort denk ook met mijn linkerhand.
Ik heb namelijk een zeurderig gevoel in mijn linker duim, geen pijn maar gezeur en dat is super vervelend, maar goed ik word ook een dagje ouder en dan komen de gebreken haha.
Hopelijk word het beter weer dan kan ik de motor aantrappen en weer van allerlei klusjes doen in de tuin en noem maar op, er is altijd wat te doen.
Nou voor de rest heb ik eigenlijk geen ene bal te vertellen, ja idd saai maar dat komt ook door corona, we zitten de hele dag thuis, je kunt, of gaat ook nergens heen en dus maak je ook niets mee.
Denk dat ik vandaag maar eens verder ga met mijn koe, want dat schiet ook geen ene bal op!

Toedels IKKE

03-04-2021
Vandaag is het zaterdag en dit is de dag voor Pasen en ik ben vrij met Pasen en vorig jaar ook al, nou luitjes jullie horen mij niet klagen.
Nu moet ik zeggen dat we dit jaar eigenlijk niets met Pasen gaan doen, en dat komt eigenlijk een beetje omdat we het niet gezin, Marlies en ik werken altijd onregelmatig.
Dus zijn we het eigenlijk niet gewent dat we met Pasen vrij zijn en dat allemaal in combinatie met corona hebben we eigenlijk niets afgesproken met de kid’s.
Maar goed het is niet anders en het kan zijn dat ik straks nog op de motor stap en even een rondje ga trainen.
De 15e word de motor verlaagd en dan kan ik dus met beide voetjes op de grond komen wat nu niet kan, dat zal hopelijk voordelen opleveren.
Nu zijn het geen meters dat de motor gaat zakken maar een paar Cm maar toch dat kan net het verschil maken of niet dames?
Voor de rest is het fris, ik stak net mijn neus achter de deur heen en het voelde echt koud aan, en we hadden aan het begin van deze week zo’n prachtig lekker weer, met ca 20 graden mmmmm
Maar goed de tuin word groener en groener alles loopt snel uit, ik heb flink gemest dus dat zal denk ik ook een kleine bijdrage leveren, ik heb gemest met Koemestkorrels, Beenderenmeel, en bloedmeel en dat is een pittige cocktail voor de plantjes.
Dus hopelijk zien we dat ook terug in de groei en bloei van de planten vooral het laatste, we hebben vele rozen en clematissen in de tuin staan en vooral van de clematissen hebben we een paar prachtige exemplaren staan.
Dit weekeind gaat het ook nog vriezen dus de boel moet nog even worden beschermd tegen de vorst, de vorst kan zoveel kapot maken in de tuin een plant is al gesneuveld en ook de vijg heeft flinke klappen gehad.
Gisteren nog even aan het schilderen geweest met de koeien kop, en met dat haar heb ik een haat liefde verhouding, nu is de liefde voor het koeienhaar ver te zoeken.
Maar ik heb na zoveel lagen schilderen wel het gevoel dat ik dichter in de buurt kom van het einddoel maar ik ben er nog niet!

Toedels IKKE

29-03-2021
Maandag en dus de eerste dag van de nieuwe week en het word de komende paar dagen inclusief vandaag natuurlijk, prachtig weer, dus gaan we zeker nog even een stukje toeren met de motor.
En als de afgelopen zaterdag verwachte plantjes ook nog geleverd gaan worden dan kunnen die ook in de grond gezet worden.
Ze zouden namelijk afgelopen zaterdag geleverd worden maar ik heb geen plantjes gezien dus deze zullen dan vandaag of morgen wel bezorgd worden.
Dan verwacht ik nog twee telefoontjes maar dat zal morgen worden, Motor Oost en Motor Port Hengelo zouden nog terug bellen, mijn geluid setje in de helm werkt maar aan een kant, dus geen geluid op twee oortjes, en Moto Port Hengelo zou me terug bellen over het verlagen van de motor.
We wachten maar geduldig af het zal wel aan de Corona liggen, dit virus krijgt tegenwoordig overal de schuld van, bij het bestellen krijg je al een bericht dat de bestelling later bezorgt kan worden door Corona.
Nou voor de rest gaan we vandaag maar eens lekker genieten van het mooie weer, beetje bruinbakken en buiten leven.
We kunnen onze tuinkamer even mooi luchten even een frisse voorjaars bries erdoor jagen, ehm ik hoop van niet wind en motorrijden geen ideale combi.

Toedels IKKE

27-03-2021
Vandaag is het een dip dag wat het weer betreft, en dan gaat de temperatuur flink omhoog, en dan zul je zien dat de natuur losbarst, vandaag krijgt al het groen water en de zon op de kop en groeien maar haha.
De bestelde planten worden vandaag geleverd en dat is mooi, moet alleen nog even zoeken waar ik ze naar ga zetten, we hebben nog wat kale plakken in de tuin die ik wil vullen.
En met het mooie weer krijgen we weer zin om dingen te doen, werken in de tuin en ga zo maar even door, en lekker buiten zitten met een boekje.
Vandaag dus een rustig aan dagje, beetje prutsen en ik wil nog even verder met mijn schilderij dat schiet ook nog niet echt op, en dat moet ook een keer af.
En natuurlijk ga ik mijn favoriete tuinprogramma kijken op de BBC, Monty in Gardenings World je steekt er altijd wat van op en soms zie je planten en tuinen pfffffff zo mooi.
Het tweede kasje is ook klaar en kan vol gezet worden met plantjes, ik weet nog niet wat maar ook dat komt goed.
Ik weet het eerste vogelnest ook al te zitten in de tuin, van de merel in dit geval, als je met open ogen rond loopt dan zie je zulke dingen, en met open ogen bedoel ik dat als je goed naar de natuur kijkt veel meer dingen ziet.
Ik kan wel genieten van dit soort kleine dingen, ik heb ook een paartje koolmezen in de tuin zitten maar waar die gaan nestelen heb ik nog niet gezien maar als ze in onze tuin gaan wonen dan vind ik ze wel, er zit ook een roodborstje, mussen en heggemus in en om onze tuin.
Ik voer op een rustig plekje meelwormen en andere dingen en ik moet zeggen ze weten het te vinden.
Als ieder mens wat meer voor de natuur zou zorgen en er ook nog eens beter mee omging dat zou dat een dikke plus zijn voor alles.

Toedels IKKE


25-03-2021
De lente gaat beginnen! de temperatuur gaat omhoog wel met de nodige regenbuitjes maar goed het word groeizaam weer en dat is goed, ik heb de tuin goed bemest en dit weer kan dus nu mooi de planten een boost geven!
De Corona maatregelen zijn verlengd tot 20 april het aantal besmettingen stijgt snel, dus verlenging van de maatregelen!
Bloem/plant van de week dit is de Geum Mai Tai, deze komt morgen binnen, als het goed is!
Gisteren wat kilometertjes gemaakt op de motor, en het gaat al een stuk beter dan de afgelopen keren, er zijn nu eenmaal dingen waar je aan moet wennen en ik word ook een dagje ouder!
Er komt als het goed is voor deze website een programma waarmee ik emoji’s kan gebruiken in tekst, omdat ik mijn websites maak in WordPress moet daarvoor weer en apart programmetje worden geĆÆnstalleerd.
Dus hopelijk binnenkort dat mijn WordPress meer kan!


Toedels IKKE

22-03-2021
Maandag, het is vandaag maandag en pfff ik ben dan ook niet vooruit te branden, vanmorgen 20 zak pellets gehaald voor in de kachel, 20 x 15 Kg dus 300 Kg in de auto, 300 Kg uit de auto.
Dus qua Kilootjes heb ik genoeg in de handen gehad vandaag, net even met de kop van de koe aan het schilderen geweest pffff haren schilderen wat een ellende haha
Ik heb de laatste weken weer meer geschreven op mijn beide websites, op dit moment heb ik veel vrijetijd dus ook meer tijd om diverse dingen te doen en dus ook schilderen.
Ik heb vier schilderijen in de vernis gezet, dit ter bescherming van de verf, en ik heb foto’s gepost op mijn andere website.
Het word beter weer hoorde ik dus gaan we meer rijden op de motor, en hopelijk kunnen de dingen van de motor worden aangepakt en dan kunnen we gaan met de banaan.
Ik zat vandaag nog even na te denken over mijn websites, ik post regelmatig wat over van alles en nog wat, maar ik vroeg me af van stel, stel dat er nu geen mens is die mijn website bezoekt en dus niet ziet wat ik er allemaal op zet.
Nou eenzame lezer van mijn blogjes, dan zei het zo, ik vind het lekker om van alles op te schrijven en is er iemand die het leest dan is het mooi, en mocht er niemand dit lezen dan is dat zo.
Ik doen het voor het grootste gedeelte toch voor mezelf, het is net als met bidden, je bid maar er praat niemand terug, is dat dan een reden om daarmee te stoppen?
Het zijn allemaal dingen waarbij je zelf een goed gevoel moet hebben, vind je het fijn om te bloggen, ik zeg doen ook al leest geen mens het, je hebt ook mensen die houden een dagboek bij, is dat niet het zelfde.
Ik kan zo een lading voorbeelden noemen maar ach je snapt het wel, ik blijf posten zolang ik het leuk vind, ooit is het begonnen omdat ik een website wilde maken, ik wilde dat kunnen, toen was het nog met html.
Ik vond het leuk om te schrijven, maar vond het ook wel leuk om pagina’s te maken, ook werken met Excel vind ik leuk, ik hou elke dag mijn opbrengst zonnepanelen bij, ik heb een lijst over de tuin over van alles en nog wat.
Ik heb een NAS waarop ik van alles en nog wat heb staan, ik heb een slim huis, gewoon omdat ik het leuk vind, en daar gaat het toch om!
Je moet er aardigheid in of aan hebben vind ik, als schrijven een straf was dan was ik er niet eens aan begonnen, neem dat maar van mij aan.
Zo heb ik een hele lijst van dingen die ik leuk vind, maar niet van morgens vroeg tot avonds laat, ik hou van afwisseling.
Nou luitjes ik brei er een eind aan, ik ratel maar door en als je dit leest dan hallo, leuk dat je even langs kwam, en ehm reageren mag ook.
Mailen mag ook, henkhorck@upcmail.nl je krijgt vanzelf een antwoord(tje)


Toedels IKKE


20-03-2021
Gisteren even een tourritje gemaakt even de TomTom Rider testen, geluid via de helm is top, duidelijk en dus goed hoorbaar.
Ik heb wel onderweg mijnscherm vergroot zodat ik ook kon mee kijken waar de afslag was.
Maar al met al was het top, je kunt bij Mydrive in no time een route in elkaar flansen en dat had ik ook gedaan, je kunt bij het maken van de route ook aangeven of je veel of weinig kronkels of bergen wilt.
Ik kwam dus over een paar weggetjes die wel heel erg nauw waren, dat er maar een auto breedte dus.
Dus ik denk dat ik de volgende keer een stap minder kronkels en smalle weggetjes neem.
Ik kwam wel op wegen hier in de buurt die ik nog nooit had gezien, dus het brengt je ook wel weer op weggetjes die nieuw zijn.
Wat de motor betreft gaat het al beter ik wen al aan bepaalde dingen, de voetrem zit bijvoorbeeld anders.
Het schakelt anders, de motor van de motor is anders en zo kan ik nog wel even door gaan.
Nog een paar toer ritjes en ik ben wel gewend dus de komende tijd maar veel rijden, het weer word beter dus gaan met die bana, Motor haha.
De tuin komt tot leven de plantjes lopen uit, en volgende week komen er nog een lading planten binnen die ik besteld heb.
Over de moestuin & Siertuin ken je meer lezen op www.henkhorck.eu.

Toedels IKKE


18-03-2021
Zoals jullie weten ben ik op dit moment nog thuis door Corona, ik heb geen idee hoe lang dit nog gaat duren, maar je hoort mij niet klagen dat ik zoveel vrij ben.
Natuurlijk is het voor ondernemers en voor veel mensen een ramp, maar ik ben lekker vrij en ik vermaak me wel.
Ik las een artikel waarin geschreven word over de horeca en de Lock down, velen zijn dor de Corona al de horeca uitgegaan en velen zullen volgen.
Mensen hebben door de vele vrije tijd om na te denken, en beseffen dat het heerlijk is om samen vrij te zijn in het weekeind, en meer tijd door te brengen met je dierbaren, minder stress.
Minder stress is voor velen echt een eye opener, nu heb je niet de hele dag stress in de horeca, maar er zijn momenten dat je echt liever ergens anders was.
Stel je dit voor, je staat in een keuken, en het terras zit nok vol en ook binnen zitten er veel gasten, en ze willen allemaal of velen daarvan eten.
De keuken bonnetjes met bestellingen stromen binnen, je voorbereidingen zijn goed maar niet goed genoeg, net op dat moment sta je met te weinig mensen.
Tja, om een lang verhaal kort te houden, het is chaos je kunt het niet aan, je hard zit in je keel, de stress bereikt zijn hoogtepunt, en het gaat maar door en door, en pauzes dat kennen we niet, alleen als het heel rustig is dan kan en mag het.
Mis ik dit? Nee echt niet, de horeca staat in de top drie als meest stressvolle baan, dan heb ik het nog niet eens over de weekenden en feestdagen die je moet werken, en dat je niet op vakantie mag in de zomer, en dan heb ik het nog niet eens over de lonen, de CAO en ga nog maar even zo door.
Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik ook aan het nadenken ben wat ik wil, wil ik nog wel dat onregelmatige, die stress, werken op feestdagen enz enz.
Ik sta dan ook op het punt om daarover een beslissing te nemen voor mij zelf, een ding is zeker ik weet niet of ik dit nog wil tot mijn pensioen.
Nu kun je in iedere bedrijfstak wel wat vinden, nergens is het perfect, maar goed we zullen zien.
Gisteren weer even de penseel ter hand genomen, operatie koeienkop, haren schilderen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik nu een oog makkelijker vind dan haren.
Ik heb voor het eerst geschilderd met een sleper penseel, dat zijn mooie kwasten voor dunnen lijnen, maar ik ben nog steeds niet tevreden over de kop van deze Highland Koe, maar we geven niet op, ik blijf leren en dat is belangrijk.
Ik leer elke keer bij, ik schets/teken voordat ik ga schilderen het voorbeeld op het doek, maar als ik er dan met olieverf overheen ga dan komen de lijnen steeds weer naar de oppervlakte.
Het lijkt wel of olieverf en potloden niet samen gaan, en dat klopt dus, ik ben het internet opgedoken en daar vond ik vele met mij die dat probleem hadden.
Maar er is een oplossing, fixatief, dat spuit je over je potlood lijnen, en met die spray fixeer je dus de potlood strepen.
En daarna kun je er gewoon overheen kladderen, de spray is besteld samen met een speciale vernis kwast, ik wil de schilderijen die ik af heb even vernissen.
Maar wel met een vernis laag voor net geschilderde schilderijen, retoucheer vernis, je zou daarna ook weer verder kunnen schilderen als je dat zou willen.
Deze vernis beschermd de olieverf, en de olieverf kan met deze vernis laag gewoon verder drogen, over ruim een jaar kan dan de normale vernis erover, deze is niet overschilderbaar.
Je kunt meer lezen op www.henkhorck.eu ik heb zelfs wat foto’s geplaats over mijn vorderingen.
Ik hoop dat het de komende dagen beter weer word, dan kan ik eindelijk eens toeren en gaan wennen aan mijn nieuwe motor.
Ik ben er klaar voor, het beschermhoesje is binnen voor de TomTom, en de binnen tassen voor mijn koffers die op de motor zitten zijn onderweg, komen uit Duitsland en zijn speciaal voor mijn motor.
Als het goed is ben ik nu helemaal klaar voor het nieuwe motorseizoen, nu nog mooi weer.
In de tuin beginnen de boel ook uit te lopen je ruikt het voorjaar, de natuur ontwaakt, heerlijk!

Toedels IKKE


16-03-2021
Het is verkiezingstijd en dus kunnen we naar de stembus om ons stemmetje uit te brengen, dus dat gaan we doen, ik heb al verschillende kieswijzers ingevuld dus ik weet waarop ik ga stemmen.
Ik heb binnen tassen besteld voor de koffers die op de motor zitten, het zijn tassen die dus gemaakt om te vullen met spullen en dan passen ze perfect binnen in de koffer van de motor,
En dat leek mij super handig omdat je dan altijd een tas meekunt nemen met bijvoorbeeld broodjes en drinken, mocht je eens een ritje met de motor willen maken.
En ik heb een bescherm hoesje besteld voor de TomTom Rider, er zat niets bij dus de kans op beschadigingen is groot en dat is niet de bedoeling.
Als alles binnen is dan heb ik volgens mij alles wat betreft de motor, alleen nog mooi weer en hopen op veel veilige kilometers.
Ik heb zondag nog even gereden en ik heb nu Spotify aan in mijn helm en dat werk boven verwachting.
En ik moet het nog uittesten Maar als het goed is dan werkt dat ook goed samen met de TomTom, dus muziek en de route aanwijzingen hoor je dan in de helm.
En als het goed is kan ik op een knopje van de TomTom klikken en dan Siri opdracht geven iemand te bellen, het kan maar ik moet nog een extra handeling doen met Bluetooth, aan en uit zetten.
Maar dat is nog niet helemaal duidelijk, bij het testen ging het soms perfect en de andere keer weer niet, dan kon ik Siri niet gebruiken, maar de rest werkte wel gewoon.
Tja, het is nog allemaal nieuw, maar dat gaat goed komen het zal elke keer beter gaan en elke keer leer je bij.
Ik kan life time kaarten updaten en ik heb life time flitspaal waarschuwingen en ook mobile flitsers geeft hij aan.
Ik ben er super blij mee dat alles in de helm te horen is, anders blijf je kijken naar het schermpje, de accu werkt acht uur dus dat moet voldoende zijn.
En nu wachten op beter weer, ik wil eerst met mooi weer rijden dan zijn de wegen mooi droog en dat vind ik zelf prettiger, met natte wegen ga je rustiger rijden.
Gisteren met de sleper penseel aan de gang geweest, dat werkt goed maar over de kop van mijn koe ben ik nog lang niet te spreken, er moet nog veel gebeuren voordat ik tevreden ben met al dat haar.
Gisteren de snijbiet voor gezaaid in de kas, ik heb al heel wat zaadjes voor gezaaid en nu maar hopen dat het wat gaat worden, eigenlijk is het nog net te koud en als het dan ook nog eens gaat vriezen is het helemaal fuck.
Maar goed ik zag dat de aardappeltjes die in de kelder liggen voor te kiemen ook iets uitlopen, ook dat gaat voorspoedig.
Meer over onze Moestuin kun je lezen op mijn andere website, www.henkhorck.eu

Toedels IKKE

13-03-2021
Vandaag kan ik de motor ophalen yesss, maar het is echt fuck weer, regen en wind, veel wind, winkracht 5 .
Ik ben bang dat we dus zonder motor huiswaarts keren, ik moet nog papieren tekenen van de koop dus denk dat ik dat doe en dan weer naar huis tuf.
Ik neem de motor kleding mee en dan zien we het wel, het kan ook zijn dat we nog wel gebeld worden door Motoport.

Dus dit verhaaltje word vervolgd…

Vervolg…………
He het niet veel gescheeld of ik had er voor gekozen om de motor volgende week pas op te halen, dit door de krachtige wind en de vele regen.
Maar het klaarde een beetje op en toen we bij Motoport kwamen zag het er redelijk vriendelijk uit.
Na het tekenen van de papieren kregen we het rondje om de motor, uitleg over de koffer die netjes achterop zat, de Italianen waren toch vlot met het opsturen van de onderdelen.
Ook het bevestiging systeem voor de TomTom Rider 550 zat er netjes op, net zoals de nieuwe voorband.
De tank was netjes gevuld tot aan de rand, ook dat was volgens afspraak, er zat wel een andere handvat verwarming op, maar na de uitleg vond ik deze zelfs veel mooier en hij was iets duurder.
Maar goed dat zeggen ze altijd, na uitleg over wat dingetjes werd de motor buiten gezet en gestart.
Ik moest natuurlijk mijn pakje nog aan met helmpje voordat de reis naar huis kon beginnen.

Dit waren natuurlijk niet de eerste meters op deze motor, ik had al een proefritje gemaakt een weeg geleden, maar dit zijn wel de eerste meters op mijn eigen motor.
Hij rijd heerlijk, het is anders, het is wennen maar hij rijd heerlijk, zit heerlijk en lekker met een scherm voor je neus.
Ik heb hem zelfs met dit hondenweer op een recht stuk nog even doorgetrokken naar de 130 Km :-)
Dus minder in de wind, ABS erop, echt een mooie tourmotor die bij me past en ik hoop dat ik er veel veilige en mooie kilometers op ga rijden, en ik hoop ook op mooie toer ritjes met Marlies achterop.
Maar eerst zelf maar eens wat kilometers maken en wennen en testen van TomTom.
Dan gaat Marieke nog een paar keer mee zodat ik kan wennen met iemand achterop, op mijn oude motor hebben al diverse mensen achterop gezeten maar nu is ook dat weer helemaal anders.
Morgen word het nog slecht weer en dan zien we het wel weer, hopen op mooi weer en mooie kilometers op mijn nieuwe bike.

Toedels IKKE

12-03-2021
Morgen is het zover ik kan dan mijn nieuwe Honda Deauville ophalen bij Motoport Zelhem.
En ik ben er klaar voor, de uitrusting is compleet, ik heb zo’n beetje alles vervangen, nieuwe jas en broek, een nieuwe Shark helm met communicatie set.
De motor zelf heeft een grote beurt gehad, heeft een nieuwe voorband, en er is handvat verwarming opgemaakt en een Tomtom setje, en er komt nog een koffer achterop.
Nou aan al die dingen zal het niet liggen.
Ik wilde een andere motor omdat mijn Honda VFR eigenlijk op leeftijd was en ik een wat jongere wilde.
Maar een van de hoofdreden is eigenlijk wel dat ik altijd voorover op de motor lig, en dat ik een toermotor wilde en dus ook rechter op de motor kom te zitten.
En ik wil dus lekker rond tuffen van terras naar terras en lekker genieten van de natuur, ik hoef niet te scheuren als een gek.
Deze motor gaat van nul tot honderd in ca 5,5 seconden nou dat lijkt me nog vlot genoeg.
En er zit ABS op waar ik zeer blij mee ben ik zeg niet dat je daardoor geen ongelukken kunt krijgen maar de remmen blokkeren in ieder geval niet als het goed is.
Dus al met al ben ik een gelukkig man en mocht het zo zijn dat ik toch wat meer power wil dan kijken we volgend jaar gewoon naar een andere.
Ik krijg een motor die 4,5 jaar oud is dus ik heb me flink verbeterd misschien iets minder power maar op dit moment heb ik daar geen problemen mee.
Als je jonger bent dan denk je daar anders over en dat zou ik ook gedaan hebben hoe meer Cc des te beter toch? haha
Morgenvroeg 09:30 uur is het zover, het word een winderig ritje naar huis maar goed dan weet ik meteen hoe dat gaat met deze motor.
Hij is een paar kilootjes zwaarder dus zal hij vast niet van de weg waaien.

Toedels IKKE

11-02-2021
Gisteren ben ik naar Motoport Zelhem geweest en daar heb ik een nieuwe broek gekocht.
Daar liep ik de verkoper tegen het lijf, hij vertelde me dat de motor al in de werkplaats stond :-)
Ik zeg jeetje dat is mooi, hij zou me middags of vandaag bellen over hoe en wat.
En hij hield zijn woord ik kan nu aanstaande zaterdag om 09:30 de motor ophalen en dat in mijn nieuwe outfit.
Gisteren is ook het slot binnen gekomen en meteen alle gegevens van het slot doorgegeven zodat de motor voor zaterdag All Risk verzekerd is.
Nou luitjes ik ben er klaar voor en ik heb er zin in, maar nog even geduld hebben tot zaterdag.
De komende dagen word het onstuimig weer dus hopelijk is dat zaterdag morgen even niet zo!
En ach mijn nieuwe pak is regen en wind dicht, als ik maar niet van de weg word geblazen haha.

Toedels IKKE


10-03-2021
Vandaag gaan mijn dochter (Marieke) en ik zeg de gek nog even naar Zelhem naar Motoport.
Ik moet nog een nieuwe broek dus daar gaan we op naar zoek, en dat is dan een van de laatste dingen op mijn wensenlijst wat betreft de motor en het motor rijden.
Mijn laarzen zijn nog prima, mijn jas is gisteren gekocht een nieuwe helm vorige week, dus qua outfit is het bijna in orde.
Mijn oude pak werd er niet beter op, ik ben al een keer onderuit gegaan met het pak en dus zit er schade aan het pak.
Als ik de portemonnee in de achterzak van de motorbroek doe dan glijd hij even later langs mijn benen naar beneden, ook de rechter broekzak is stuk.
De helm die ik had daarvan was de klep stuk en de helm was oud dus eigenlijk al lang aan vervanging toe, ik geloof zelf dat het het beste was om elke zoveel jaar een andere helm te kopen.
Maar wie doet dat?, Dus mijn outfit is na vandaag (als ik een broek vind) helemaal weer up to date.
En de motor is als ik hem volgende week op kan halen als het goed is ook up to date, hij krijgt nog een nieuwe voorband, de remmen en klauwen waren net nieuw en hij krijgt een grote beurt.
Dat komt er nog een TomTom op en handvat verwarming, en niet te vergeten een helmkoffer maar dat is meer voor de persoon achterop.
Nu moet het bevestiging systeem uit Italiƫ komen en de vraag is of dat gaat lukken voor volgende week donderdag.
Ander mag ik nog een keer terug naar de garage en dat is geen straf om daar even heen te gaan, het is een mooi ritje naar Zelhem en terwijl ik daar moet wachten kan ik lekker ff door de showroom struinen.
En gisteren heb ik nog een afdek hoed gekocht nu een van goede kwaliteit, zodat de motor in tijden van slecht weer lekker afgedekt kan staan, in de winter gaat hij naar een winterstalling van Motoport.
Nu ik zo aan het schrijven ben over de motor denk ik natuurlijk al over de toertochtjes, ik ben van plan om toch wel wat meer te gaan toeren, met mijn oude VFR ging ik in de zomer naar het werk, zo’n iets meer dan 40 Km heen en terug.
En dan zo nu en dan ff rondrijden of ergens op de koffie, ,maar straks met de nieuwe TomTom kan ik lekker snel een rondje op de computer of iPad in elkaar zetten en die vervolgens rijden.
En met mooi weer gaan we van terras naar terras, ik heb twee zijkoffers dus we zouden ook nog broodjes en koffie mee kunnen nemen.
Dus luitjes ik ben een super blij en gelukkig mens ik heb het straks met de motor super voor elkaar en nu maar hopen op vele mooie en veilige kilometers.
En dat laatste is net zo belangrijk als een mooie motor met toebehoor, een TomTom beschermt je niet op de weg!
En buiten de motor om gaat het normale leven ook door, de horeca gaat weer bijna open en dat betekent dat ik weer aan het werk moet en dus mijn vrije tijd drastische verminderd!
Dan gaat het normale werk ook gewoon door, de tuin, klussen en ik ben nog aan het schilderen, en aan het opruimen.
In beweging blijven dat is het aller beste……

Toedels IKKE

09-03-2021
Vandaag terug naar de dealer met de helm, het geluid doet maar aan een kant in mijn helm, dus gaan we terug naar de dealer.
Het heeft genoeg gekost dus moet het ook in orde zijn, en als ik daar ben wil ik ook even kijken naar een nieuw outfitje, maar volgens mij hebben ze bij motoport meer keuze dan bij motor oost.
Vandaag al vast het pad opgeruimd waar de motor moet staan een beetje ruimte is nooit weg, vandaag komt het slot binnen een ART 4 goedgekeurd slot voor de motor, want dat moet van de verzekering als je een all risk verzekering wilt. En zo val je van het ene in het andere, er moet een andere hoes komen omdat de oude niet meer past.
Ik wil ook een iets betere kwaliteit dan wat ik had en zo gaan we door, gisteren heb ik afscheid genomen van mijn oude Honda VFR 750.
Nu dus een andere, er komt een mooi nieuw navigatie systeem op, de TomTom Rider 550, een helmkoffer en een handvatverwarming, tja ik wil natuurlijk geen koude handjes krijgen haha.
En nu nog 8 dagen geduld hebben en dan kan ik hem ophalen.

Toedels IKKE

07-03-2021
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen in dit blogje, ik heb samen met Marlies een andere motor gekocht, en in dit geval een tour motor.
Een Honda NT700V Deauville met ABS, en met dat laatste ben ik super blij, ABS op de motor wat wil een mens nog meer haha, alle gekheid op een stokje, ABS remt op een motor beter en deze motor heeft dan ook nog eens een slimme ABS, als je alleen de voor rem gebruikt dan zorgt dat systeem ervoor dat ook je achterremmen meehelpen.
Nu duik ik voorover als ik alleen de voor rem gebruik maar met ABS is dat dus nu veel minder en fijner.
En je remmen blokkeren niet meer en ook dat is beter, ik heb een hele blog geschreven met foto’s op www.henkhorck.eu dus daar kun je er veel meer lezen over mijn nieuwe motor, niet nieuw maar 4,5 jaar oud.
En nu hopen op vele veilige kilometers, er komt een TomTom Rider 550 navigatie op en daarmee kun je in een handomdraai een route in elkaar flansen zoals jij dat wilt.
De tuin (even een ander onderwerp) de tuin begint tot leven te komen de Clematissen zijn deze week binnen gekomen en staan inmiddels met de voeten in de aarde.
De moestuin is klaar voor het inplanten, de komende week de laatste sproeiers aansluiten en dan is alles klaar voor het komende seizoen.
De eerste zaden komen al boven de grond uitpiepen in de kas, en de komende dagen ga ik nog meer zaaien.
De aardappels liggen in de kelder en gaan over een maand de grond in, nu kunnen ze mooi voorkiemen.
En ik heb zoveel gekke dingen in de moestuin gemaakt dat ik niet kan wachten tot het groen is, ik heb van een oude kap van kachel een plantenbak gemaakt op een meter van de grond.
Kalver emmers opgehangen voor de slaplanten, van twee zinken half ronde dakgoten een paal gemaakt waarop een paraplu van metaal zit met touwen naar beneden voor de kousenband.
Een vuurkorf is voor de Palmkool de hele moestuin ziet er nu al grappig uit en lekker druk nu nog al het groen.
Eerlijk is eerlijk ik kan niet wachten maar goed nog even geduld en dan gaan we de eerste plantjes buiten zetten en in de kas natuurlijk ook.
Peulen mmmm zo uit de tuin onbespoten en uit eigen tuin wat wil een mens nog meer.
Ook over de moestuin kun je meer lezen ga naar www.henkhorck.eu en daar vind je van alles over van alles en nog wat.
Het is zondag en vandaag gaan we eten met de kinderen Marieke en Nick komen eten.
En ik denk dat ik vanmorgen nog wat dingetjes ga doen, of een uur in de Whirlpool ga liggen of schilderen er moet nog het een en ander gebeuren aan de Highland Cow.
De komende week gaat het veel regenen dus misschien kan ik dan beter verder gaan met mijn schilderij.
Ik heb ook nog een paar andere schilderijen liggen die ik af moet maken.
Ik ben te druk met van alles en nog wat, ik heb nieuwe zaagbladen gekocht voor de twee zaagmachines en erop gezet, hout is nu net boter en dat zaagt zo fijn mmmm
Mijn nieuwe werkplaats krijgt al vorm, afgelopen week nog drie Led TL balkjes op gehangen met cool blue licht en dat is heerlijk als je aan het klussen bent.
Sonos speaker aan en lekker klussen, jeetje er komt een jengelende kat binnen haha het lijkt wel een baby tja ze zijn een beetje verwent.
Bram is het in dit geval, komt hij van buiten en dan moet er geknuffeld worden, hij is koud en ik ben warm.
Gijs kan dat ook zo goed vooral als hij zeiknat binnenkomt en ik altijd maar denken dat katten niet van regen houden, nou Gijs maakt het niets uit en ook Bram vind het allemaal prima.
Vorige week heb ik zalm gerook acht halve zijdes, ik snij ze altijd een keer middendoor dan zijn ze wat handelbare.
We hadden drie hele zalm zijdes gekocht en Marieke ook een ze wilde ook graag een gerookte zalm.
Nou geen probleem, 24 uur in het zeezout met diverse verse kruiden zoals dille en dragon, knoflook granulaat, mosterdzaad, witte peper, suiker, enz
Na het marineren 15 uur drogen in doeken en in de koelkast en dan nog roken met beuken ook dat duurt de nodige uurtjes minimaal 12 uurtjes zoals ik het gedaan heb.
Dan moet het nog een lange nacht intrekken, omdat anders de rook smaak te intens is en dan dus echt niet lekker is.
Nu had ik de vorige keer een recept aangehouden van internet, nu heb ik dat recept aangepast en niet om mezelf op de borst te kloppen maar jeetje je zou het moeten proeven.
Deze keer smolt het bijna op je tong de smaak was veel beter dan de vorige keer, nu denk ik dat het de volgende keer wel wat meer pit mag hebben maar mens wat was/is dit lekker.
Mooi alles in porties gemaakt, alles geƫvacueerd en in de vriezer en dan elke keer wat uit de vriezer halen en er lekker van smikkelen.
Je moet deze zalm wel op kamertemperatuur eten dat maakt het nog veel lekkerder, veel mensen eten het rechtstreeks uit de koelkast, mensen nooit doen even op kamer temperatuur laten komen en dan eten mmmm
Nou luitjes ik heb weer genoeg gepend voor vandaag, ik krijg kramp in de vingertjes.

Toedels IKKE

01-03-2021
Maart roert met zijn staart, dat betekent dus dat februari weer voorbij is, de tijd is weer gevlogen,  ik weet niet of gevlogen nog wel het goede woord is.
De maand was al voorbij voordat hij begonnen was zooooooo snel ging het haha
Maar goed de nieuwe maand is weer begonnen en dat betekent dus dat we het voorjaar in duiken, de eerste plantjes die ik voor gezaaid heb lopen uit, een deel is eigen kweek of zelf verzameld van planten uit eigen tuin.
En geloof me maar we hebben wat mooie planten in de tuin staan, we willen een Engelse Cottage tuin en zijn daar dus mee bezig om dat te creƫren.
We en vooral ik kijk veel naar de Engelse tuin programma’s en daar kun je weer wat van leren, vorig jaar hebben we de basis gelegd en nu gaan we fijn tunen.
Zoals ik al eerder schreef hebben we veel nieuwe planten in de tuin gezet vorig jaar, ik denk zo’n 90% en de  afgelopen maanden zijn er nog een lading bij geplant.
En ook nu nog zijn we er mee bezig, er komen nog twee prachtige clematissen als het goed is de Apple Blossom, in dit geval, ik had daar al eerder over geschreven.
Op papier ziet als voorbeeld zo’n clematis Apple Blossom er preachtig uit ook de reviews zijn goed en lovend, dus dan koop je zo’n plant en dan is het afwachten.
De aarde waarin je hem zet is belangrijk, zit er de juiste voeding in, staat hij op de juiste plek ivm zon of schaduw enz enz.
Maar goed we zullen het zien, de volgende stap is tuin verlichting en een pergola bij ons zitje.
En zo gaan we dor met van alles en nog wat zodat we op de momenten die we vrij zijn volop kunnen genieten.

Toedels IKKE

26-02-2021
Jeetje wat gaat de tijd snel, het is al weer acht dagen geleden dat ik hier wat geschreven heb.
Het was prachtig weer en tja ik had nog genoeg te doen, de tuin is klaar voor het nieuwe jaar en ook de moestuin en kas liggen er strak bij en zijn klaar voor de plantjes.
De eerste zaadjes zitten al in de aarde en lopen al uit en we zijn dus op weg naar een volle moestuin.
Ook heb ik voor de ziertuin al het een en ander voor gezaaid in de kas, de hele tuin is bemest en de vissen hebben de weg naar de oppervlakte ook gevonden.
In de winter wonen ze onderin de vijver en ik heb twee hele grote kuipen bovenop elkaar staan in de vijver met daarop een grote kuip met planten.
En in de twee kuipen zitten grote gaten en dus kunnen de vissen in, en daar hebben ze de winter ook gebruik van gemaakt.
Dus even voor de duidelijkheid, ik heb een grote zwarte specie kuip(de grootste) op de bodem gezet, nadat ik er meerdere gaten in gemaakt had, het tweede kuip ook met gaten heb ik er bovenop gemaakt met de bodem omhoog.
Dat heb ik met bouten vast aan elkaar gemaakt, op de toren van deze twee kuipen staat een derde kuip, deze is gevuld met speciale vijver aarde en daarin zitten dus vijverplanten.
Planten zoals de dotterbloem, water vergeet-me-niet en nog een paar planten.
Ik heb dus een eilandje midden in de vijver met planten en dat ziet er wel grappig uit.
Er zijn nog twee clematissen onderweg deze worden begin volgende maand geleverd als het goed is, de Clematis “Apple Blossom” het schijnt een prachtige clematis te zijn die ook in de winter groen blijft en dat is natuurlijk mooi meegenomen.
Ik vind het in de winter altijd zo kaal, dit is het tweede jaar dat we de tuin zo hebben, volgens mij is het nog iets minder dan een jaar, maar goed dit word dus het tweede jaar, ik heb de afgelopen maanden er nog nieuwe rozen en andere planten bij ingezet.
En een paar hele aparte waarvan ik hoop dat ze de winter door zijn gekomen, maar ik dacht iets groens te zien vanmorgen, over een paar dagen weten we meer.
De plant komt uit Afrika oorspronkelijk en heeft de mooie naam van Cosmea Lucifer als ik het goed heb, het is Crocosmia Lucifer, ik zat er dichtbij.
We zijn erg benieuwd hoe de tuin er dus de komende zomer uit zal zien, het heeft genoeg gekost dus hopelijk zien we er wat van terug.
Met de schilderij van de Highland Cow hoop ik deze week een heel eind te komen, het ziet er al stoer uit maar er moet nog wel wat aan gebeuren.
Nou luitjes ik ga wat doen………..

Toedels IKKE

18-02-2021
Van min 18 naar plus 18 in ongeveer een week hoe extreem kan het zijn, maar we kunnen zondag weer buiten zitten en dat is natuurlijk meer dan super.
En mijn groene vinger jeukte al flink maar nu helemaal, de lente ui is gezaaid en er volgt de komende week(en) meer.
Ik heb nog een prachtige Clematis in bestelling staan die eind van de maand word geleverd, of begin volgende maand.
Ik heb gisteren gekeken en het het lijkt erop dat de meeste Clematissen en Rozen de winter hebben overleefd.
Van een Clematis is het nog niet goed te zien maar dat zien we de komende dagen wel.
Ik heb op mijn website www.henkhorck.eu nu de de eerste foto geplaatst van mijn nieuwe foto project en dat is een Highlander Cow.
Wil je meert weten van mijn nieuwe project dan zou ik een kijkje nemen.
Voor de rest is de moestuin klaar voor gebruik, dus klaar om ingeplant, ingezaaid of vol gepoot te worden, ook daar lees je meer over op www.henkhorck.eu.

IKKE

16-02-2021
Het was me wel een weekje sinds mijn laatste bericht, sneeuw en vorst met nacht temperaturen rond de min 15 of kouder met een smerige oosten wind.
Maar van min 15 gaan we in een week naar plus 15 overdag, hoe vreemd is dat?
Maar ondanks de kou heb ik zeker niet stil gezeten, ik heb flink doorgewerkt om mijn oude tuinhuis om te bouwen naar een werkplaats.
Nu is het natuurlijk niet normaal dat een mens twee werkplaatsen heeft maar goed teveel troep en te weinig ruimte.
Nu heb ik ook nog wat machines dus dat neemt ook de nodige ruimte in, en als je geen kant meer op kunt dan moet je wat!
Dus daar ben ik de laatste week(en) druk mee geweest, nu moet er nog een gietvloer in maar goed dan moet het eerst een tijdje mooi weer zijn.
Ik heb nieuwe Led verlichting opgehangen, led TL’s in dit geval, cool wit en dat is prettig als je wat wilt zien, 4 keer 120 cm, en er komen er nog drie van 90 cm binnen.
Als je dingen maakt dan is voldoende licht super belangrijk, en goed gereedschap, nu heb ik ook veel rommel en dat gaat dus allemaal weg.
Er is een tijd van bewaren en er is een tijd van weggooien en de tijd van weggooien is gekomen.
De moestuin is klaar en kan ingezaaid en beplant worden en ik heb wat gekke dingen gemaakt haha
Alles bij elkaar zal het er super uit gaan zien, tenminste dat hoop ik, positief blijven.
Ik hoop wel dat de vijver en vooral de waterval en de vissen goed door de vorst periode zijn gekomen, dit is het eerste jaar met deze nieuwe vijver dus dat is afwachten.
Vooral de waterval kan kapot vriezen, maar goed ook dat zal de komende dagen blijken als alle sneeuw en vorst verdwenen is.
Dan ben ik nog aan het schilderen met een koe op een doek van 75 cm x 50 cm en ook dat is een heel project en erg moeilijk.
Vooral de vele haren schilderen is een flinke uitdaging, de basis zit op het doek en nu begint het afwerken haren schilderen, de ogen en neus moeten nog, het lijf heeft ook nog wat TLC nodig.
Dus al met al ben ik elke dag wel bezig, ik duik straks ook de werkplaats in ben nog met wat dingetjes bezig, en verder met opruimen en verbeteren van de werkplaats.

Toedels IKKE

07-02-2021
Langzaam maar zeker vordert de tuin, de moestuin is klaar op het sproei en druppel systeem na dan.
Er is nu een pottafel in de kas bekleed met EPDM folie, dat is een rubber laag, in deze pottafel kunnen dus de potjes met plantjes enz ingezet worden, er is een rek gemaakt voor de potjes en ook hier liggen de leidingen voor de mini sproeiers of druppelaars al in de kas.
De aardbeien heb ik al allemaal verpot en staan in de kas te wachten op het voorjaar.
Een deel gaat naar buiten en een deel blijft in de warme kas, ik heb zaadjes besteld van groenten, kruiden en bloemen.
Het groene dak heeft ook een extra sproeier gekregen en dat is dus ook zo goed als klaar,
Dan ben ik begonnen met een nieuwe werkplaats, het aanpakken van de oude werkplaats en met het opruimen van de zolder.
Ik heb een extra buisventilator geplaats boven de afzuigkap, nu nog twee nieuwe pijpen op het dak en dan is dat klaar, dan is de totale afzuig hoeveelheid 710 m3 per uur.
En dat is heel veel, maar er zit een toerenregelaar tussen dus no problem.
Dan heb ik wat spotjes in het plafond gemaakt in de keuken voor extra licht in de duisternis.
En dat ziet er een stuk beter uit kan ik hier schrijven, de HUE lampen zijn dim baar en de kleur kun je aanpassen.
Ik kan dus eigenlijk wel schrijven dat ik goed bezig ben, ik probeer ook veel te doen, ik ben een paar kilo aangekomen en een beetje rond geworden en dus daar gaan we ook maar eens wat aan doen.
Ik loop ook nog bij de fysio voor de kuiten krijg om de paar weken naalden in de spieren mmmm heerlijk haha.
Ik heb vanmorgen rond 5 uur al een flinke lading sneeuw geschept, de buitendeur kon niet meer open dus ik moest wel.
Maar het sneeuwt de rest van de dag is de voorspelling, en het waait ook nog eens flink, ze noemen het sneeuwjacht, maar ik ken alleen maar jachtsneeuw.
Het was heerlijk, lekker scheppen in de sneeuw en de wind om je hoofd, ik vond het heerlijk, natuurlijk heb ik me wel goed ingepakt.
Maar dat had ik de afgelopen dagen ook al in de tuin gedaan, alles afgedekt en klaar gemaakt voor de naderende kou, goede voorbereiding is het halve werk.
Dan hebben we nieuwe windveren besteld maar wanneer ze eraan komen weet ik niet omdat de timmerman van dat bedrijf ziek was, maar goed ze zijn besteld.
En zo zijn we bezig met van alles en nog wat.

Toedels IKKE

02-02-2021
Geen tijd van schrijven, geen tijd van schilderen, misschien wel de tijd maar doordat ik druk ben met van alles en nog wat is de zin op na een dagje klussen.
Maar goed de moestuin is bijna klaar op wat kleine dingen na en op het beregening of druppelsysteem na, aan dat laatste moet nog veel gebeuren.
Er zitten wat grappige en rare elementen in de moestuin, dat maakt het een stuk spannender vind ik.
Vooral als straks alles vol staat met groenten, kruiden en bloemen dan ken je de tuin niet terug.
En ik ben volop bezig met de werkplaats of beter gezegd werkplaatsen ook daar ben ik druk mee.
De nieuwe zinken dakgoten en zinken regenpijpen zitten eraan en dat lijkt een stuk mooier dan de oude goten.
Dus al met al ben ik dus druk met van alles en nog wat, en ik hoop dat de tuin en alles eromheen er straks in het voorjaar en zomer prachtig uit gaat zien.

Toedels IKKE

23-01-2021
Druk, druk en nog eens druk, ik ben druk in de tuin en vooral in de moestuin, nieuwe schutting, nieuwe planken aan het tuinhuisje.
Ander indeling van de tuin, er zijn twee druiven geplant een witte en een blauwe, er komt vandaag een Clematis “Duchess of Edinburgh binnen, deze prachtige clematis komt op de hoek te staan net voordat je de moestuin binnenkomt.
Er komen wat aparte dingen in de moestuin, misschien dat ik nog wel wat foto’s plaats in de zomer.
Dan ligt het grootste deel van de PU slangen op de plek, aan deze PU slangen komen de mini sproeiers die dan zorgen dat onze plantjes niet verdrogen.
Deze mini sproeiers komen door de hele tuin te zitten aan meerdere circuits, deze worden aangesloten op een beregeningspomp die het water uit de grond haalt.
Aan de pomp en op andere plekken in de tuin zitten kranen, dit jaar komen er meerdere waterschakelaars tussen, programmeerbaar dus, en dan kan ik dus er voor zorgen dat in de late avond, nacht en vroege morgen de hele tuin inclusief de kas bewatert worden!
Tenminste dat is het plan, en we zijn bezig om wat aparte soorten groenten in de tuin te zetten/zaaien/planten.
Nu ben ik dus super druk met de tuin, en met andere karweitjes, we krijgen namelijk overal nieuwe zinken dakgoten en regenpijpen.
En dus ben ik dat aan het voorbereiden, planten moeten losgemaakt worden van regenpijpen, er moet ruimte gemaakt worden voor een rol steiger en ga zo maar door.
Dus ik ben niet alleen druk met de moestuin hoor, haha nee echt niet ik ben overal bezig, mensen die me kennen weten dat ik altijd druk ben en overal tegelijk bezig ben haha.
Maar luitjes dat is allemaal volgens planning, ahum.
De moestuin is dus bijna klaar voor het seizoen, de eerste zaden zijn binnen en als de kas op orde is dan beginnen we met het voor zaaien en niet alleen voor de moestuin.
Maar al zeg ik het zelf, ik vind dat ik goed bezig ben.
Vandaag komen er ook een paar klimrozen binnen en dus gaan we vandaag beginnen met nog wat leidraden te spannen, eind volgende maand komt de clematis Apple Blossom”” binnen en die gaan we combineren met de Rosa New Dawn.
Google maar en dan weet je hoe ze eruit zien, en de tijd zal het leren of het een goede combi is.
We hebben veel nieuwe planten in de tuin gezet vorig jaar en ook nu zijn er al weer veel nieuwe planten bijgekomen, dan komt er nog wat zaaigoed in de tuin.
Nou wat de tuin betreft kan ik niet wachten.
Volgende stap is nog wat afmaken in de tuinkamer (ons nieuwe tuinhuis), dan komt er buiten voor het nieuwe tuinhuis nog een dikke balk te staan waaraan je een hangmat kunt bevestigen of zo’n hang stoel, enz
Morgen ga ik verder met mijn schilder projecten, de achtergrond voor de koe, en het meisje in de kop moet nog af en ga zo maar door.
En zo blijven we lekker in beweging.

Toedels IKKE

21-01-2021
Leuke datum eenentwintig, een, eenentwintig. Het is donderdag, ik heb de laatste dagen veel CNN gekeken, reuze interessant en gisteren is hij dan eindelijk beƫdigd.

Maar ik ben drukker geweest met de moestuin, gisteren de laatste rabat delen eraan gemaakt, en begonnen met het reorganiseren van de moestuin.
En dat is nog een heel werk, zaterdag komen er nog wat planten binnen en vandaag ook nog en er worden nog wat planten later geleverd.
Maar goed we zijn er maar druk mee en hopelijk word het resultaat ook mooi en kunnen we straks volop genieten van onze tuin en alles wat er mee te maken heeft.
Er komt nog een bak om watervlooien te kweken voor de zomer en als voer voor de visjes en ga zo maar even door.
Het schilderen van mijn nieuwe project loopt wel vertraging op maar goed het is niet anders.
Ik heb nog diverse spullen besteld voor het schilderen dus komt goed uit dat ik even met andere dingen druk ben.
Nou luitjes ik ga aan het werk oeps ik heb eerst fysio voor de kuitjes, ik krijg vandaag naalden in de spieren, dat heb ik al eerder gehad en eerlijk is eerlijk prettig is wat anders.

Toedels IKKE

15-01-2021
En dan zitten we al op de helft van 2021, en ik ben lekker druk in de moestuin, tuin, en in de werkplaats.
En ik ga weer een nieuw schilder project beginnen en dat word een hele moeilijke dus ben ik begonnen om proef stukjes te maken.
Maar goed daarover later meer, ik heb gisteren kabels gespannen voor de nieuwe planten die besteld zijn en dat zijn twee druiven, twee klimrozen en twee clematissen.
En dat zijn dus allemaal klimmers en die moeten dus ergens langs groeien en daar ben ik mee bezig.
Vandaag komen de druiven binnen en als de vorst voorbij is dan kunnen ze in de grond.
Maar voor die tijd moeten er dus kabels gespannen worden, dan ben ik bezig de sproeiertjes, micro sproeiers, en deze komen overal in de tuin waar planten staan, zodat ik midden in  de zomer geen water hoef te geven, er komen minimaal 6 sproeiklokken die op willige momenten op de dag of in de nacht de sproeiers aan zetten.
Ook daar ben ik dus mee bezig en dat begint met de hoofdleiding leggen, en daar komen dan weer dunne slangetjes met een mini sproeier.
Een super handig systeem en je kunt de sproeikop regelen, uit en hoeveel water er uit moet komen.
Dan ben ik in de kas bezig met een systeem voor de aardbeien, ook hier komen mini sproeiers of druppelaars bij elke aardbeien plant zodat ik ook hier alleen maar de aardbeien hoef te plukken en op te eten.
Dat is het plan haha, of  dat allemaal gaat lukken moet zich uitwijzen.
Operatie meer groen en dus meer natuur is in volle gang diverse vogelkastjes, diverse insecten hotels en veel groen, met veel klimmers.
We willen natuurlijk wel fruit en groenten uit eigen tuin, nu hoef dat niet bakken en emmers vol te zijn maar met een beetje zijn we al blij.
Vorig jaar hebben we de tuin veranderd en zo’n 95% van alle planten vervangen of nieuw aangeschaft, en eerlijk is eerlijk  de tuin zag  meer dan super uit.
En we zijn reuze benieuwd wat het dit jaar gaat brengen, krijgen we weer zo’n mooie tuin of nog mooier omdat dit het tweede jaar is voor de planten, en door alle nieuwe planten.
Of zijn er veel planten die het niet gered hebben, er zijn ook veel planten die zich vast hebben uitgezaaid en ik heb zelf veel zaad geoogst en dat gaat binnenkort uitgezaaid in de kas.
Maar eerst nog een lading voorbereidingen, dan zijn er nog plannen voor verbouwing en meer.
Ik heb weer veel zin in het voorjaar en ik hoop dat de tuin het dit jaar super gaat doen en dat we er veel van mogen en kunnen genieten.

Toedels IKKE

12-01-2021
En daar zijn we weer tja, ik heb me voorgenomen om wat vaker te schrijven, schrijven is goed voor een mens net zoals lezen.
Een van de grote nadelen bij een lockdown is toch wel dat de winkels dicht zitten, je kunt nergens wat kopen.
Ik klus zo nu en dan ook nog een beetje maar je kunt niets, gelukkig hebben we nog internet maar ook dat is niet altijd handig, je kunt niet even kijken of iets het juiste is.
Soms moet je iets even in de hand houden zodat je kunt inschatten of het bij je klus past, of en de juiste maat is.
Ik bestelde altijd al veel via internet dus daar ga ik dan ook mee door, ik geloof dat er nog zo’n tien dingen onderweg zijn.
Er is zelfs nog een pakket onderweg van China naar NL, en ik geloof dat het pakket nu in NL is, dan heb ik nog wat besteld bij een bouwmarkt maar dat moet ik ophalen, enz, enz.
Ik ben nog in de moestuin bezig en daarvoor heb ik materiaal nodig en dat is nu besteld, ook zijn er nog twee druivenplanten onderweg.
Ik ken de bezorger al bijna bij naam haha, maar goed ik ben blij dat ik nog wat kan bestellen, helaas komen er dan bezorg kosten bij en dat is een stuk minder leuk.
Vanavond krijgen we te horen of de Lockdown word verlengt het gerucht is drie weken.
Dan ben ik nog druk met het schilderen met meerdere projecten een is er bijna klaar, ik kan wel een foto posten, moment.

Dat is hem, twee paarden, er zitten goede dingen in en mindere goede dingen, maar dit is mijn vierde olieverf schilderij die bijna klaar is.
Ik moet nog veel leren het is niet perfect maar ach zeg eerlijk het kan ook veel slechter.
Ik moet oppassen dat ik het niet te perfect wil maken want dan gaat het mis, ja dat heb ik al geleerd van het schilderen.
Ik ha namelijk een schilderij van een kip en de onderkant van het schilderij vond ik mooi, maar toen dacht ik, het kan beter en dat had ik niet moeten doen.
Het is verf en dat haal je er niet even af zonder alles te ruĆÆneren, en dat was dus een leermoment.
Ik vind het rechter lijf minder helder dan van het linker paard, maar tja op het voorbeeld is dat ook wel een beetje zo.
De manen van beide paarden zouden ook beter kunnen, tja en zo kan ik nog wel even doorgaan maar dat doe ik lekker niet.
Ik ben dus wel bezig met wat dingetjes maar wel op een laag pitje, het word tijd dat ik een beetje uit deze winterslaap ontwaak en wat actiever ga worden.
Nu moet ik zeggen dat het weer ook niet van dien aard is om vrolijk van te worden, ik werd net wakker met het getik van de regen op de achtergrond.
Buiten wat doen valt dan al weer weg en ik word niet echt vrolijker van regen, tenzij de tuin midden in de zomer zo droog is dat regen welkom is.
Nou luitjes dat was het weer.

Toedels IKKE

11-01-2021
Elf, een, twintig, eenentwintig, de dag dat America Trum wil afzetten, het bijna een lachwekkende gebeurtenis.
Zo’n groot land, een wereldleider dus, maar ze hebben Trump en daar ben je mooi klaar mee.
Nu zit hij nog meer even aan het roer, tegen die tijd dat ze de afzetting procedure hebben afgerond is hij toch al geen president meer.
Ik hoop dat er een mogelijkheid is om hem voor de rest van zijleven uit het witte huis te bannen, dat hij dus nooit meer een president meer kan worden>
En ik hoop dat al die mafkezen die het Capitool hebben bestormd worden opgepakt en voor de komende jaren worden vastgezet.
Maar goed wie ben ik het is overal in de wereld onrustig door corona, maar!
Maar kijk eens naar het weer, het lijkt er op dat de aarde wraak neemt voor de misbruik en kapot maken van alles wat maar met deze aardbol te maken heeft.
Dan hebben we nog de vogelvirus en noem maar op, ik voorspel bij deze dat het misschien even een jaartje rustig is maar dat dan het virus terug komt maar dan erger dan corona.
Ook hier ik ben maar een eenvoudig manneke maar we zouden eens wat beter voor deze planneet en alles wat erop en erin leeft moeten zijn.
We hebben het niet eens in de gaten maar onze kinderen, en hun kinderen en kinderen krijgen het steeds moeilijker om een normaal leven te lijden.
Goed genoeg zwartkijken of zwart schrijven voor vandaag, ik heb 20 euro gewonnen in de staatsloterij en daar ben ik super blij om, wie het kleine niet eert is het grote niet weert, toch?

Toedels IKKE

10-01-2021
Als er een ding snel gaat in ons leven dan is het wel tijd, en het is jammer dat je dat niet kunt afremmen!
Hoe mooi zou het zijn als je jezelf een paar jaar terug in de tijd kon zetten!
De minuut die voor je ligt, ligt over 60 seconden al weer achter je en zo gaat het met seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren.
Zoef weg is de tijd en de tijd die achter ons ligt kunnen we nooit meer inhalen of terug halen, alleen in onze herinneringen, tenminste als we een goed geheugen hebben.
We zijn een druk volk, we moeten dit en we moeten dat en doordat we soms te druk zijn lopen we ons zelf en anderen voorbij, we zouden meer tijd moeten maken voor anderen, ook ik.
Maar goed ik ben dus gisteren nog even in de moestuin bezig geweest, aan het opruimen en aan het veranderen.
Als er een ding is wat ik niet fijn vind en wat me ook niet ligt is iets dat altijd hetzelfde is, ik hou van veranderen.
Maar goed dat kan niet altijd  maar ik hou dus van afwisseling en dus is er geen jaar hetzelfde, in dit geval dus in de moestuin.
Gisteren de slangen en sproeiertjes besteld, dat ligt hier door de hele tuin maar hier en daar kan ik het nog verbeteringen.
In het voorjaar als de vorst voorbij is dan zet ik de grondwaterpomp weer op zijn plek en sluit ik de boel weer aan.
Dit jaar wil ik meer tijdklokken tussen dat systeem zodat op verschillende tijden van de dag hier en daar gesproeid kan worden.
En ik wil het systeem zo verbeteren dat zelfs alle bloembakken druppelslangetjes krijgen, krijgen we dan een hete zomer dan hebben wij als het meezit een mooie groene tuin.
Ik heb ook twee druiven struiken besteld een witte en een blauwe ook deze komen in de moestuin te staan, de grond is er klaar voor nu nog de kabels waar de druif langs moet groeien.
Dan ben ik begonnen met beleggen haha nee ik ben niet stinkend rijk, tenminste niet qua geld maar voor de rest wel.
Maar ik ben dus begonnen met beleggen eens kijken hoe die wereld in elkaar zit en wie weet verdien ik er nog een paar euro aan, of ik verlies alles.
Wie niet waagt wie niet wint, toch? En zo ben ik altijd wel ergens mee bezig helaas is het wat moeilijker geworden omdat de winkels dicht zitten, je kunt niet even materiaal halen voor het klussen dus dat werkt wel remmend.
Ik schilder zoals ik al geschreven had, ook daar ben ik door de corona aan begonnen!
En ik moet zeggen dat dat niet echt gemakkelijk is, maar wel leuk om te doen, ik schilder met olieverf en dat is toch een heel andere wereld dan waterverf kan ik hier schrijven!
Maar ik leer met vallen en opstaan, je kunt over dit onderwerp alles lezen op mijn andere website, www.henkhorck.eu of (KLIK HIER) .
Deze website is meer voor de verhalen en de ditjes & datjes en mijn andere website is meer voor, mijn klussen, de moestuin, tekenen & schilderen, recepten en nog veel meer.
Vandaag is het zondag en buiten is het koud brrrr, dus ik denk dat ik maar een beetje in de buurt van de kachel blijf zitten haha.
Beetje schilderen, lezen, filmpje kijken of iets in die geest we komen de zondag wel door maak je maar geen zorgen!
Ik wens jullie allen een mooie dag.

Toedels IKKE

09-01-2021
Ik zou bijna vergeten om te schrijven, ik ben begonnen in onze kleine moestuin.
Begonnen met opruimen en de boel weer op orde brengen, en als ik me in de kop gezet heb om op te ruimen dan gaat dat ook gebeuren.
Er zweven weer voldoende ideeƫn door mijn hoofd en dat is goed, ideeƫn en of plannen zorgen ervoor dat je in beweging komt of blijft.
En als alles in mijn hoofd een beetje duidelijk is dan komt er een moment dat het dan ook moet gebeuren!
En ik ben begonnen en dat is met opruimen en orde scheppen, de brandhout stapel is kleiner geworden en dus is er weer wat ruimte vrijgekomen.
Ik heb mini sproeiers en de nodige slangen besteld, ik heb vorig jaar al heel wat aangepast en daar ga ik dit jaar mee door.
Ik wil niet de hele zomer met de gieter door de tuin en dus maak ik het ons een stuk makkelijker.
Ik heb twee druiven planten besteld en ook die komen in de moestuin te staan.
Nu ga ik natuurlijk niet alles opsommen wat ik wel niet allemaal gedaan heb, de lijst zou erg lang worden.
Maar een ding is zeker als ik klaar ben dan ziet het er hopelijk een stuk beter uit.
Ik ben nog steeds aan het schilderen met olieverf en dat is best wel leuk om te doen, maar dan moeten de projecten wel ergens op lijken haha
Mijn lieve dochter is ook begonnen met een website (KLIK HIER) dan kun je zien wat zei te vertellen heeft.
Dan ben ik nog bezig met diverse projecten maar dat later of misschien ook niet, ik deel natuurlijk niet alles.
Een ding is wel belangrijk en dat is om lief te zijn, lief voor alles en iedereen om je heen.
Tegenwoordig hebben we allemaal o.a. door corona een kort lontje, iedereen loopt maar te klagen en te zeiken.
Kijk eens naar de mooie dingen in en om je leven, ga schilderen of zoek een andere hobby, maar hou op met zeiken en wees lief.
Ik ben namelijk een beetje klaar met dat zwartkijken en dat negatieve, we leven gezonder en beter zonder dat geneuzel.

Toedels IKKE

01-01-2021
Het oude jaar zit erop en we zijn begonnen met de nieuwe en dat is natuurlijk 2021.
Lieve bezoekers(sters) van deze website ik wil jullie voor het nieuwe jaar de allerbeste wensen wensen, dat je dromen uit mogen komen dat gezond blijft, genoeg te eten en te drinken hebt en een bed om in te slapen.
Dat je regelmatig een knuffel krijgt of kunt geven, en dat je een schouder hebt om aan te leunen.
Kortom, IK WENS JULLIE AL HET GOEDE VOOR HET NIEUWE JAAR.
En daarmee is het jaar begonnen en kan ik  gaan beginnen met mijn schrijfsels.

Toedels IKKE