All for Joomla All for Webmasters

Ditjes & Datjes 2021

DE OUDERE BERICHTEN STAAN ONDERAAN.


18-02-2021
Van min 18 naar plus 18 in ongeveer een week hoe extreem kan het zijn, maar we kunnen zondag weer buiten zitten en dat is natuurlijk meer dan super.
En mijn groene vinger jeukte al flink maar nu helemaal, de lente ui is gezaaid en er volgt de komende week(en) meer.
Ik heb nog een prachtige Clematis in bestelling staan die eind van de maand word geleverd, of begin volgende maand.
Ik heb gisteren gekeken en het het lijkt erop dat de meeste Clematissen en Rozen de winter hebben overleefd.
Van een Clematis is het nog niet goed te zien maar dat zien we de komende dagen wel.
Ik heb op mijn website www.henkhorck.eu nu de de eerste foto geplaatst van mijn nieuwe foto project en dat is een Highlander Cow.
Wil je meert weten van mijn nieuwe project dan zou ik een kijkje nemen.
Voor de rest is de moestuin klaar voor gebruik, dus klaar om ingeplant, ingezaaid of vol gepoot te worden, ook daar lees je meer over op www.henkhorck.eu.

IKKE

16-02-2021
Het was me wel een weekje sinds mijn laatste bericht, sneeuw en vorst met nacht temperaturen rond de min 15 of kouder met een smerige oosten wind.
Maar van min 15 gaan we in een week naar plus 15 overdag, hoe vreemd is dat?
Maar ondanks de kou heb ik zeker niet stil gezeten, ik heb flink doorgewerkt om mijn oude tuinhuis om te bouwen naar een werkplaats.
Nu is het natuurlijk niet normaal dat een mens twee werkplaatsen heeft maar goed teveel troep en te weinig ruimte.
Nu heb ik ook nog wat machines dus dat neemt ook de nodige ruimte in, en als je geen kant meer op kunt dan moet je wat!
Dus daar ben ik de laatste week(en) druk mee geweest, nu moet er nog een gietvloer in maar goed dan moet het eerst een tijdje mooi weer zijn.
Ik heb nieuwe Led verlichting opgehangen, led TL’s in dit geval, cool wit en dat is prettig als je wat wilt zien, 4 keer 120 cm, en er komen er nog drie van 90 cm binnen.
Als je dingen maakt dan is voldoende licht super belangrijk, en goed gereedschap, nu heb ik ook veel rommel en dat gaat dus allemaal weg.
Er is een tijd van bewaren en er is een tijd van weggooien en de tijd van weggooien is gekomen.
De moestuin is klaar en kan ingezaaid en beplant worden en ik heb wat gekke dingen gemaakt haha
Alles bij elkaar zal het er super uit gaan zien, tenminste dat hoop ik, positief blijven.
Ik hoop wel dat de vijver en vooral de waterval en de vissen goed door de vorst periode zijn gekomen, dit is het eerste jaar met deze nieuwe vijver dus dat is afwachten.
Vooral de waterval kan kapot vriezen, maar goed ook dat zal de komende dagen blijken als alle sneeuw en vorst verdwenen is.
Dan ben ik nog aan het schilderen met een koe op een doek van 75 cm x 50 cm en ook dat is een heel project en erg moeilijk.
Vooral de vele haren schilderen is een flinke uitdaging, de basis zit op het doek en nu begint het afwerken haren schilderen, de ogen en neus moeten nog, het lijf heeft ook nog wat TLC nodig.
Dus al met al ben ik elke dag wel bezig, ik duik straks ook de werkplaats in ben nog met wat dingetjes bezig, en verder met opruimen en verbeteren van de werkplaats.

Toedels IKKE

07-02-2021
Langzaam maar zeker vordert de tuin, de moestuin is klaar op het sproei en druppel systeem na dan.
Er is nu een pottafel in de kas bekleed met EPDM folie, dat is een rubber laag, in deze pottafel kunnen dus de potjes met plantjes enz ingezet worden, er is een rek gemaakt voor de potjes en ook hier liggen de leidingen voor de mini sproeiers of druppelaars al in de kas.
De aardbeien heb ik al allemaal verpot en staan in de kas te wachten op het voorjaar.
Een deel gaat naar buiten en een deel blijft in de warme kas, ik heb zaadjes besteld van groenten, kruiden en bloemen.
Het groene dak heeft ook een extra sproeier gekregen en dat is dus ook zo goed als klaar,
Dan ben ik begonnen met een nieuwe werkplaats, het aanpakken van de oude werkplaats en met het opruimen van de zolder.
Ik heb een extra buisventilator geplaats boven de afzuigkap, nu nog twee nieuwe pijpen op het dak en dan is dat klaar, dan is de totale afzuig hoeveelheid 710 m3 per uur.
En dat is heel veel, maar er zit een toerenregelaar tussen dus no problem.
Dan heb ik wat spotjes in het plafond gemaakt in de keuken voor extra licht in de duisternis.
En dat ziet er een stuk beter uit kan ik hier schrijven, de HUE lampen zijn dim baar en de kleur kun je aanpassen.
Ik kan dus eigenlijk wel schrijven dat ik goed bezig ben, ik probeer ook veel te doen, ik ben een paar kilo aangekomen en een beetje rond geworden en dus daar gaan we ook maar eens wat aan doen.
Ik loop ook nog bij de fysio voor de kuiten krijg om de paar weken naalden in de spieren mmmm heerlijk haha.
Ik heb vanmorgen rond 5 uur al een flinke lading sneeuw geschept, de buitendeur kon niet meer open dus ik moest wel.
Maar het sneeuwt de rest van de dag is de voorspelling, en het waait ook nog eens flink, ze noemen het sneeuwjacht, maar ik ken alleen maar jachtsneeuw.
Het was heerlijk, lekker scheppen in de sneeuw en de wind om je hoofd, ik vond het heerlijk, natuurlijk heb ik me wel goed ingepakt.
Maar dat had ik de afgelopen dagen ook al in de tuin gedaan, alles afgedekt en klaar gemaakt voor de naderende kou, goede voorbereiding is het halve werk.
Dan hebben we nieuwe windveren besteld maar wanneer ze eraan komen weet ik niet omdat de timmerman van dat bedrijf ziek was, maar goed ze zijn besteld.
En zo zijn we bezig met van alles en nog wat.

Toedels IKKE

02-02-2021
Geen tijd van schrijven, geen tijd van schilderen, misschien wel de tijd maar doordat ik druk ben met van alles en nog wat is de zin op na een dagje klussen.
Maar goed de moestuin is bijna klaar op wat kleine dingen na en op het beregening of druppelsysteem na, aan dat laatste moet nog veel gebeuren.
Er zitten wat grappige en rare elementen in de moestuin, dat maakt het een stuk spannender vind ik.
Vooral als straks alles vol staat met groenten, kruiden en bloemen dan ken je de tuin niet terug.
En ik ben volop bezig met de werkplaats of beter gezegd werkplaatsen ook daar ben ik druk mee.
De nieuwe zinken dakgoten en zinken regenpijpen zitten eraan en dat lijkt een stuk mooier dan de oude goten.
Dus al met al ben ik dus druk met van alles en nog wat, en ik hoop dat de tuin en alles eromheen er straks in het voorjaar en zomer prachtig uit gaat zien.

Toedels IKKE

23-01-2021
Druk, druk en nog eens druk, ik ben druk in de tuin en vooral in de moestuin, nieuwe schutting, nieuwe planken aan het tuinhuisje.
Ander indeling van de tuin, er zijn twee druiven geplant een witte en een blauwe, er komt vandaag een Clematis “Duchess of Edinburgh binnen, deze prachtige clematis komt op de hoek te staan net voordat je de moestuin binnenkomt.
Er komen wat aparte dingen in de moestuin, misschien dat ik nog wel wat foto’s plaats in de zomer.
Dan ligt het grootste deel van de PU slangen op de plek, aan deze PU slangen komen de mini sproeiers die dan zorgen dat onze plantjes niet verdrogen.
Deze mini sproeiers komen door de hele tuin te zitten aan meerdere circuits, deze worden aangesloten op een beregeningspomp die het water uit de grond haalt.
Aan de pomp en op andere plekken in de tuin zitten kranen, dit jaar komen er meerdere waterschakelaars tussen, programmeerbaar dus, en dan kan ik dus er voor zorgen dat in de late avond, nacht en vroege morgen de hele tuin inclusief de kas bewatert worden!
Tenminste dat is het plan, en we zijn bezig om wat aparte soorten groenten in de tuin te zetten/zaaien/planten.
Nu ben ik dus super druk met de tuin, en met andere karweitjes, we krijgen namelijk overal nieuwe zinken dakgoten en regenpijpen.
En dus ben ik dat aan het voorbereiden, planten moeten losgemaakt worden van regenpijpen, er moet ruimte gemaakt worden voor een rol steiger en ga zo maar door.
Dus ik ben niet alleen druk met de moestuin hoor, haha nee echt niet ik ben overal bezig, mensen die me kennen weten dat ik altijd druk ben en overal tegelijk bezig ben haha.
Maar luitjes dat is allemaal volgens planning, ahum.
De moestuin is dus bijna klaar voor het seizoen, de eerste zaden zijn binnen en als de kas op orde is dan beginnen we met het voor zaaien en niet alleen voor de moestuin.
Maar al zeg ik het zelf, ik vind dat ik goed bezig ben.
Vandaag komen er ook een paar klimrozen binnen en dus gaan we vandaag beginnen met nog wat leidraden te spannen, eind volgende maand komt de clematis Apple Blossom”” binnen en die gaan we combineren met de Rosa New Dawn.
Google maar en dan weet je hoe ze eruit zien, en de tijd zal het leren of het een goede combi is.
We hebben veel nieuwe planten in de tuin gezet vorig jaar en ook nu zijn er al weer veel nieuwe planten bijgekomen, dan komt er nog wat zaaigoed in de tuin.
Nou wat de tuin betreft kan ik niet wachten.
Volgende stap is nog wat afmaken in de tuinkamer (ons nieuwe tuinhuis), dan komt er buiten voor het nieuwe tuinhuis nog een dikke balk te staan waaraan je een hangmat kunt bevestigen of zo’n hang stoel, enz
Morgen ga ik verder met mijn schilder projecten, de achtergrond voor de koe, en het meisje in de kop moet nog af en ga zo maar door.
En zo blijven we lekker in beweging.

Toedels IKKE

21-01-2021
Leuke datum eenentwintig, een, eenentwintig. Het is donderdag, ik heb de laatste dagen veel CNN gekeken, reuze interessant en gisteren is hij dan eindelijk beëdigd.

Maar ik ben drukker geweest met de moestuin, gisteren de laatste rabat delen eraan gemaakt, en begonnen met het reorganiseren van de moestuin.
En dat is nog een heel werk, zaterdag komen er nog wat planten binnen en vandaag ook nog en er worden nog wat planten later geleverd.
Maar goed we zijn er maar druk mee en hopelijk word het resultaat ook mooi en kunnen we straks volop genieten van onze tuin en alles wat er mee te maken heeft.
Er komt nog een bak om watervlooien te kweken voor de zomer en als voer voor de visjes en ga zo maar even door.
Het schilderen van mijn nieuwe project loopt wel vertraging op maar goed het is niet anders.
Ik heb nog diverse spullen besteld voor het schilderen dus komt goed uit dat ik even met andere dingen druk ben.
Nou luitjes ik ga aan het werk oeps ik heb eerst fysio voor de kuitjes, ik krijg vandaag naalden in de spieren, dat heb ik al eerder gehad en eerlijk is eerlijk prettig is wat anders.

Toedels IKKE

15-01-2021
En dan zitten we al op de helft van 2021, en ik ben lekker druk in de moestuin, tuin, en in de werkplaats.
En ik ga weer een nieuw schilder project beginnen en dat word een hele moeilijke dus ben ik begonnen om proef stukjes te maken.
Maar goed daarover later meer, ik heb gisteren kabels gespannen voor de nieuwe planten die besteld zijn en dat zijn twee druiven, twee klimrozen en twee clematissen.
En dat zijn dus allemaal klimmers en die moeten dus ergens langs groeien en daar ben ik mee bezig.
Vandaag komen de druiven binnen en als de vorst voorbij is dan kunnen ze in de grond.
Maar voor die tijd moeten er dus kabels gespannen worden, dan ben ik bezig de sproeiertjes, micro sproeiers, en deze komen overal in de tuin waar planten staan, zodat ik midden in  de zomer geen water hoef te geven, er komen minimaal 6 sproeiklokken die op willige momenten op de dag of in de nacht de sproeiers aan zetten.
Ook daar ben ik dus mee bezig en dat begint met de hoofdleiding leggen, en daar komen dan weer dunne slangetjes met een mini sproeier.
Een super handig systeem en je kunt de sproeikop regelen, uit en hoeveel water er uit moet komen.
Dan ben ik in de kas bezig met een systeem voor de aardbeien, ook hier komen mini sproeiers of druppelaars bij elke aardbeien plant zodat ik ook hier alleen maar de aardbeien hoef te plukken en op te eten.
Dat is het plan haha, of  dat allemaal gaat lukken moet zich uitwijzen.
Operatie meer groen en dus meer natuur is in volle gang diverse vogelkastjes, diverse insecten hotels en veel groen, met veel klimmers.
We willen natuurlijk wel fruit en groenten uit eigen tuin, nu hoef dat niet bakken en emmers vol te zijn maar met een beetje zijn we al blij.
Vorig jaar hebben we de tuin veranderd en zo’n 95% van alle planten vervangen of nieuw aangeschaft, en eerlijk is eerlijk  de tuin zag  meer dan super uit.
En we zijn reuze benieuwd wat het dit jaar gaat brengen, krijgen we weer zo’n mooie tuin of nog mooier omdat dit het tweede jaar is voor de planten, en door alle nieuwe planten.
Of zijn er veel planten die het niet gered hebben, er zijn ook veel planten die zich vast hebben uitgezaaid en ik heb zelf veel zaad geoogst en dat gaat binnenkort uitgezaaid in de kas.
Maar eerst nog een lading voorbereidingen, dan zijn er nog plannen voor verbouwing en meer.
Ik heb weer veel zin in het voorjaar en ik hoop dat de tuin het dit jaar super gaat doen en dat we er veel van mogen en kunnen genieten.

Toedels IKKE

12-01-2021
En daar zijn we weer tja, ik heb me voorgenomen om wat vaker te schrijven, schrijven is goed voor een mens net zoals lezen.
Een van de grote nadelen bij een lockdown is toch wel dat de winkels dicht zitten, je kunt nergens wat kopen.
Ik klus zo nu en dan ook nog een beetje maar je kunt niets, gelukkig hebben we nog internet maar ook dat is niet altijd handig, je kunt niet even kijken of iets het juiste is.
Soms moet je iets even in de hand houden zodat je kunt inschatten of het bij je klus past, of en de juiste maat is.
Ik bestelde altijd al veel via internet dus daar ga ik dan ook mee door, ik geloof dat er nog zo’n tien dingen onderweg zijn.
Er is zelfs nog een pakket onderweg van China naar NL, en ik geloof dat het pakket nu in NL is, dan heb ik nog wat besteld bij een bouwmarkt maar dat moet ik ophalen, enz, enz.
Ik ben nog in de moestuin bezig en daarvoor heb ik materiaal nodig en dat is nu besteld, ook zijn er nog twee druivenplanten onderweg.
Ik ken de bezorger al bijna bij naam haha, maar goed ik ben blij dat ik nog wat kan bestellen, helaas komen er dan bezorg kosten bij en dat is een stuk minder leuk.
Vanavond krijgen we te horen of de Lockdown word verlengt het gerucht is drie weken.
Dan ben ik nog druk met het schilderen met meerdere projecten een is er bijna klaar, ik kan wel een foto posten, moment.

Dat is hem, twee paarden, er zitten goede dingen in en mindere goede dingen, maar dit is mijn vierde olieverf schilderij die bijna klaar is.
Ik moet nog veel leren het is niet perfect maar ach zeg eerlijk het kan ook veel slechter.
Ik moet oppassen dat ik het niet te perfect wil maken want dan gaat het mis, ja dat heb ik al geleerd van het schilderen.
Ik ha namelijk een schilderij van een kip en de onderkant van het schilderij vond ik mooi, maar toen dacht ik, het kan beter en dat had ik niet moeten doen.
Het is verf en dat haal je er niet even af zonder alles te ruïneren, en dat was dus een leermoment.
Ik vind het rechter lijf minder helder dan van het linker paard, maar tja op het voorbeeld is dat ook wel een beetje zo.
De manen van beide paarden zouden ook beter kunnen, tja en zo kan ik nog wel even doorgaan maar dat doe ik lekker niet.
Ik ben dus wel bezig met wat dingetjes maar wel op een laag pitje, het word tijd dat ik een beetje uit deze winterslaap ontwaak en wat actiever ga worden.
Nu moet ik zeggen dat het weer ook niet van dien aard is om vrolijk van te worden, ik werd net wakker met het getik van de regen op de achtergrond.
Buiten wat doen valt dan al weer weg en ik word niet echt vrolijker van regen, tenzij de tuin midden in de zomer zo droog is dat regen welkom is.
Nou luitjes dat was het weer.

Toedels IKKE

11-01-2021
Elf, een, twintig, eenentwintig, de dag dat America Trum wil afzetten, het bijna een lachwekkende gebeurtenis.
Zo’n groot land, een wereldleider dus, maar ze hebben Trump en daar ben je mooi klaar mee.
Nu zit hij nog meer even aan het roer, tegen die tijd dat ze de afzetting procedure hebben afgerond is hij toch al geen president meer.
Ik hoop dat er een mogelijkheid is om hem voor de rest van zijleven uit het witte huis te bannen, dat hij dus nooit meer een president meer kan worden>
En ik hoop dat al die mafkezen die het Capitool hebben bestormd worden opgepakt en voor de komende jaren worden vastgezet.
Maar goed wie ben ik het is overal in de wereld onrustig door corona, maar!
Maar kijk eens naar het weer, het lijkt er op dat de aarde wraak neemt voor de misbruik en kapot maken van alles wat maar met deze aardbol te maken heeft.
Dan hebben we nog de vogelvirus en noem maar op, ik voorspel bij deze dat het misschien even een jaartje rustig is maar dat dan het virus terug komt maar dan erger dan corona.
Ook hier ik ben maar een eenvoudig manneke maar we zouden eens wat beter voor deze planneet en alles wat erop en erin leeft moeten zijn.
We hebben het niet eens in de gaten maar onze kinderen, en hun kinderen en kinderen krijgen het steeds moeilijker om een normaal leven te lijden.
Goed genoeg zwartkijken of zwart schrijven voor vandaag, ik heb 20 euro gewonnen in de staatsloterij en daar ben ik super blij om, wie het kleine niet eert is het grote niet weert, toch?

Toedels IKKE

10-01-2021
Als er een ding snel gaat in ons leven dan is het wel tijd, en het is jammer dat je dat niet kunt afremmen!
Hoe mooi zou het zijn als je jezelf een paar jaar terug in de tijd kon zetten!
De minuut die voor je ligt, ligt over 60 seconden al weer achter je en zo gaat het met seconden, minuten, uren, dagen, weken, maanden en jaren.
Zoef weg is de tijd en de tijd die achter ons ligt kunnen we nooit meer inhalen of terug halen, alleen in onze herinneringen, tenminste als we een goed geheugen hebben.
We zijn een druk volk, we moeten dit en we moeten dat en doordat we soms te druk zijn lopen we ons zelf en anderen voorbij, we zouden meer tijd moeten maken voor anderen, ook ik.
Maar goed ik ben dus gisteren nog even in de moestuin bezig geweest, aan het opruimen en aan het veranderen.
Als er een ding is wat ik niet fijn vind en wat me ook niet ligt is iets dat altijd hetzelfde is, ik hou van veranderen.
Maar goed dat kan niet altijd  maar ik hou dus van afwisseling en dus is er geen jaar hetzelfde, in dit geval dus in de moestuin.
Gisteren de slangen en sproeiertjes besteld, dat ligt hier door de hele tuin maar hier en daar kan ik het nog verbeteringen.
In het voorjaar als de vorst voorbij is dan zet ik de grondwaterpomp weer op zijn plek en sluit ik de boel weer aan.
Dit jaar wil ik meer tijdklokken tussen dat systeem zodat op verschillende tijden van de dag hier en daar gesproeid kan worden.
En ik wil het systeem zo verbeteren dat zelfs alle bloembakken druppelslangetjes krijgen, krijgen we dan een hete zomer dan hebben wij als het meezit een mooie groene tuin.
Ik heb ook twee druiven struiken besteld een witte en een blauwe ook deze komen in de moestuin te staan, de grond is er klaar voor nu nog de kabels waar de druif langs moet groeien.
Dan ben ik begonnen met beleggen haha nee ik ben niet stinkend rijk, tenminste niet qua geld maar voor de rest wel.
Maar ik ben dus begonnen met beleggen eens kijken hoe die wereld in elkaar zit en wie weet verdien ik er nog een paar euro aan, of ik verlies alles.
Wie niet waagt wie niet wint, toch? En zo ben ik altijd wel ergens mee bezig helaas is het wat moeilijker geworden omdat de winkels dicht zitten, je kunt niet even materiaal halen voor het klussen dus dat werkt wel remmend.
Ik schilder zoals ik al geschreven had, ook daar ben ik door de corona aan begonnen!
En ik moet zeggen dat dat niet echt gemakkelijk is, maar wel leuk om te doen, ik schilder met olieverf en dat is toch een heel andere wereld dan waterverf kan ik hier schrijven!
Maar ik leer met vallen en opstaan, je kunt over dit onderwerp alles lezen op mijn andere website, www.henkhorck.eu of (KLIK HIER) .
Deze website is meer voor de verhalen en de ditjes & datjes en mijn andere website is meer voor, mijn klussen, de moestuin, tekenen & schilderen, recepten en nog veel meer.
Vandaag is het zondag en buiten is het koud brrrr, dus ik denk dat ik maar een beetje in de buurt van de kachel blijf zitten haha.
Beetje schilderen, lezen, filmpje kijken of iets in die geest we komen de zondag wel door maak je maar geen zorgen!
Ik wens jullie allen een mooie dag.

Toedels IKKE

09-01-2021
Ik zou bijna vergeten om te schrijven, ik ben begonnen in onze kleine moestuin.
Begonnen met opruimen en de boel weer op orde brengen, en als ik me in de kop gezet heb om op te ruimen dan gaat dat ook gebeuren.
Er zweven weer voldoende ideeën door mijn hoofd en dat is goed, ideeën en of plannen zorgen ervoor dat je in beweging komt of blijft.
En als alles in mijn hoofd een beetje duidelijk is dan komt er een moment dat het dan ook moet gebeuren!
En ik ben begonnen en dat is met opruimen en orde scheppen, de brandhout stapel is kleiner geworden en dus is er weer wat ruimte vrijgekomen.
Ik heb mini sproeiers en de nodige slangen besteld, ik heb vorig jaar al heel wat aangepast en daar ga ik dit jaar mee door.
Ik wil niet de hele zomer met de gieter door de tuin en dus maak ik het ons een stuk makkelijker.
Ik heb twee druiven planten besteld en ook die komen in de moestuin te staan.
Nu ga ik natuurlijk niet alles opsommen wat ik wel niet allemaal gedaan heb, de lijst zou erg lang worden.
Maar een ding is zeker als ik klaar ben dan ziet het er hopelijk een stuk beter uit.
Ik ben nog steeds aan het schilderen met olieverf en dat is best wel leuk om te doen, maar dan moeten de projecten wel ergens op lijken haha
Mijn lieve dochter is ook begonnen met een website (KLIK HIER) dan kun je zien wat zei te vertellen heeft.
Dan ben ik nog bezig met diverse projecten maar dat later of misschien ook niet, ik deel natuurlijk niet alles.
Een ding is wel belangrijk en dat is om lief te zijn, lief voor alles en iedereen om je heen.
Tegenwoordig hebben we allemaal o.a. door corona een kort lontje, iedereen loopt maar te klagen en te zeiken.
Kijk eens naar de mooie dingen in en om je leven, ga schilderen of zoek een andere hobby, maar hou op met zeiken en wees lief.
Ik ben namelijk een beetje klaar met dat zwartkijken en dat negatieve, we leven gezonder en beter zonder dat geneuzel.

Toedels IKKE

01-01-2021
Het oude jaar zit erop en we zijn begonnen met de nieuwe en dat is natuurlijk 2021.
Lieve bezoekers(sters) van deze website ik wil jullie voor het nieuwe jaar de allerbeste wensen wensen, dat je dromen uit mogen komen dat gezond blijft, genoeg te eten en te drinken hebt en een bed om in te slapen.
Dat je regelmatig een knuffel krijgt of kunt geven, en dat je een schouder hebt om aan te leunen.
Kortom, IK WENS JULLIE AL HET GOEDE VOOR HET NIEUWE JAAR.
En daarmee is het jaar begonnen en kan ik  gaan beginnen met mijn schrijfsels.

Toedels IKKE