Ditjes & Datjes 2021 (2)

OUDERE BERICHTEN STAAN ONDERAAN

31-12-2021
Mijn allerlaatste schrijfsel in 2021, de allerlaatste dag van het jaar, de allerlaatste dag van de top 2000, van vele dingen is het de allerlaatste dag, maar morgen is het van alles weer de allereerste dag, haha
En luitjes! Ikke ben vandaag jarig op die allerlaatste dag van 2021, ik ben dus als het ware de afsluiter van het jaar, het hoogte punt van 2021, haha echt wel!
Vandaag word ik 62 jaar oud/jong, ik word zo oud als ik me voel, en dat verschilt nog wel eens, tja we worden ook een dagje ouder, en soms denk je wel dat je nog 21 bent maar helaas dat is niet zo, was het maar waar!
Maar goed een ding is zeker dat jij als bezoeker op deze site in het zelfde schuitje zit als ik, misschien ben je een stuk jonger, maar onthoud dit!
We worden elke dag een dagje ouder en aan de onderkant komt er elke dag een dagje bij, en aan de bovenkant gaat er elke dag een dagje af.
Wat je ook zou willen, ouder worden kun je niet tegenhouden, misschien dat je met een lading middeltjes probeert om er jonger uit te zien dan je in werkelijkheid bent, maar dat is dan wel het enige wat je kunt doen!
Maar goed laten we het allemaal van de vrolijke kant bekijken, het is vandaag 31 december, door corona zal het anders gaan verlopen dan normaal maar het is wel de allerlaatste dag van het jaar en dat moet je vieren, net zoals alle dagen in het leven!
Het kan niet elke dag een feestje zijn maar eigenlijk zou je elke dag moeten leven alsof het de laatste was, maar dan zouden we misschien volgevreten en dronken door het leven gaan en dat is ook niet de bedoeling!
Met de laatste nummers van de top 2000 op de achtergrond gaan we de dag beginnen met wat boodschappen en met de boel klaar zetten voor de visite, deze komen verspreid over de dag op de koffie!
Dus even de bezem erdoor, boodschappen, top 2000 luisteren, hapjes maken, even een strak pakje aan, en misschien maar de kans is klein wil ik even de motor aantrappen, want het warm voor de tijd van het jaar en het is droog, dus een en een is twee.
Als het doorgaat is dit het laatste ritje van 2021, en we hopen volgend jaar op vele mooie en veilige kilometers.
Nou luitjes mocht je dit vandaag nog lezen dan wil ik vanaf mijn plekje hier jullie al vast een prachtige wisseling toe wensen van het oude naar het nieuwe jaar!
Geniet er van en vier het alsof het je laatste is, proost!….en pas op met vuurwerk!

Toedels IKKE
30-12-2021
De een na laatste dag van 2021 is begonnen, jeetje wat is dit jaar weer voorbij gevlogen, wat zeg ik? het jaar is voorbij geraasd!
Vandaag beginnen de voorbereidingen voor de jaarwisseling en dat betekent boodschappen doen en zorgen dat we weer van allerlei lekkers op huis aanslepen om de komende dagen door te komen!
Natuurlijk ook gebak, en alles om wat lekkere hapjes in elkaar te flansen, het is natuurlijk geen normale verjaardag, laten we eerlijk zijn!
Nee ten eerste is het de allerlaatste dag van 2021, en de dag er na is het natuurlijk nieuwjaarsdag en ook dat is een feestelijk dagje, de top 2000 is dan weer voorbij, en we zijn allemaal weer nieuwsgierig wat het nieuwe jaar weer gaat brengen.
We wensen iedereen natuurlijk al het beste toe voor het nieuwe jaar enz enz.
Maar eerst ben ikke jarig en dat gaan we vieren, de visite is verdeeld over de hele dag, ahum!
Maar goed boodschappen doen maar eerste bedenken wat voor hapjes we gaan maken, ik heb al wat ideeën maar in de supermarkt dan bedenk ik meestal pas wat ik ga maken, dat vind ik zelf makkelijker!
Gebak, oliebollen, drank, hapjes en meer, alles slepen we vandaag op huis aan als een hamster, dan gaan we nog even met de bezem door de toko, alles moet er natuurlijk wel een beetje netjes uit zien!
Gisteren mijn zelf bestelde verjaardag cadeautje al binnen gekregen, namelijk een schuurmachine van Bosch!
Tja, en wat ik morgen krijg dat moet ik nog maar afwachten, iedereen is in zwijgen gehuld, ik heb al gezegd dat ik dit jaar niets hoef, zodat ze dan volgend jaar dubbel kunnen geven hahaha
Nee hoor, ik ben blij en dankbaar dat mensen komen en we leggen ze hier in de watjes alsof de visite de feestvarkentjes zijn!
En na morgen is het jaar voorbij, we beginnen weer een nieuw jaar, en het is net een nieuw schoolschrift waarin nog niet geschreven is, een maagdelijke witte pagina wachtend op de eerste letters!
Een ding is zeker, het zal voor mij een jaar worden die heel anders is dan de vorige jaren, nu is natuurlijk ieder jaar anders, maar ik voel dat het een heel ander jaar gaat worden, ik zie het in de glazen bol!
Een ding is zeker er staan de komende maanden vele dingen hier in en om het huis op stapel, misschien dat ik er nog over schrijf, maar ga er maar niet van uit, misschien over wat piep kleine dingetjes maar voor de rest niet!
Wat ik al vaker geschreven heb jullie hoeven niet alles te weten, sommige dingen gaan jullie geen ene bal aan, tja helaas pindakaas!
Nou dat was mijn schrijverij weer voor vandaag, ik ga een kop koffie regelen, nog even naar de top 2000 kijken en luisteren en dan aan het werk!

Toedels IKKE


29-12-2021
De blog voor de maand maart is klaar, en word op allerlaatste dag van februari om 23:59 uur gepost, met voorspellingen erin!!!
Het is woensdag vandaag en vanmorgen hebben we een verjaardag in Almelo, lekker gebak eten, tenminste ik hoop op lekker gebak, ik moet zelf ook nog gebak bestellen nu ik er aan denk, over een paar daagjes ben ik namelijk zelf jarig!
Jarig, voor de mensen die dat nog niet weten, jarig op de allerlaatste dag van het jaar, kun je nooit meer vergeten!
En ik word 62 jaar jong, tja je bent zo oud als je je voelt toch, en ik heb me voorgenomen om op mijn verjaardag een ritje met de motor te maken, het weer is redelijk warm voor de tijd van het jaar en volgens mij hebben we enige tijd droog weer dus het moet kunnen!
Zal de motor ook fijn vinden om even uit de stal te worden gehaald, en ik heb er natuurlijk ook zin in!
Eigenlijk heb ik niet zoveel te vertellen, heb niets meegemaakt de laatste dagen dus hier moet je het mee doen haha

Toedels IKKE


28-12-2021
En daar zijn we weer, vandaag mijn laatste werkdag en dan zit het erop, dan heb ik vakantie, heerlijk!
Gisteren even nieuwe tochtstrippen op de voordeur en de deur in de gang gezet, aluminium strips, er zaten al strips op de deuren maar bij de voordeur sloot het niet goed af, en bij de tussendeur naar de kamer gingen de spijkers er steeds uit.
Door het dicht en open doen van de deur wrikte langzaam maar zeker de spijkertjes er steeds uit, dat kon weken duren maar het gebeurde, en dan bleef je ineens weer hangen met je trui aan zo’n spijkertje.
En nu kan dat niet meer, ten eerste zitten er geen spijkertjes meer in, en ten tweede heb ik nu schroeven met ronde kop, dus probleem blijven haken en tochten doordat de voordeur niet goed aansloot zijn opgelost!
Het zijn kleine klusjes maar goed, het is weer ene verbetering en daar zijn we in het hele huis op dit moment mee bezig, de inloopkast is bijna ingericht, nog een krukje, zachte mat, wat haken en dan zijn we er wel denk ik!
Ook dat is een hele verbetering, alles lekker bij de hand, schoenen, kleding en ruimte om je om te kleden ook top!
Slaapkamer heeft ook een update gehad en is ook bijna klaar, het wachten is op het nieuwe rookkanaal en dan kan ook hier de boel warden afgetimmerd!
Logeerkamer is klaar, zolder is klaar alleen nog als alles af is het gereedschap op de overloop opruimen, doekje er door en dan is het klaar, ik wilde het dit jaar af hebben maar helaas, het is wachten op het rookkanaal!
En dat zal wel begin januari worden denk ik, net zoals de rolluiken maar goed ik heb me er al bij neergelegd, alles wat je besteld heeft lange levertijden en het lijkt wel of het steeds erger word!
Je leert wel geduld kweken kan ik hier schrijven, het is wachten en wachten, ik heb zelfs iets in bestelling staan dat pas eind maart geleverd word, maar het kan zijn dat het nog veel later word dan dat!
Maar goed we blijven tussendoor natuurlijk volop in beweging, ik heb nog twee schuren, een grote zolder, een lading brandhout en een tuin die nodig opgeruimd moeten worden, het brandhout moet nog voor een deel gekloofd worden!
Je doet het lekker voor je zelf, voor ons zelf in dit geval, als we de tuin straks weer een beurtje hebben gegeven dan is het in het voorjaar en zomer weer volop genieten, we hebben de laatste paar jaar al flink geïnvesteerd in de tuin, nieuwe planten, ander indeling, een nieuwe vijver met waterval en ga zo nog maar even door!
Een tuin, en ik ben blij dat we een mooie tuin hebben, in een tuin kun je ontspannen, relaxen en frisse lucht happen om het maar even zo uit te drukken!
Alles wat je verbeterd in en om je huis, dat doe je voor jezelf en als alles opgeruimd en netjes is dan geeft dat ook weer rust in je hoofd, geloof me dat is waar, mijn werkplaats is nu een rommeltje en dat is zacht uitgedrukt, op korte termijn gaat daar de bezem door en flink ook!
Maar eerst in huis nog wat dingetjes en dan duiken we de werkplaatsen in, ja ik heb er twee met een hele grote zolder en ook daar is het een zooitje!
Dus volgend jaar heb ik genoeg te doen, maar we willen ook meer gaan genieten en er op uit, leuke dingen doen en meer genieten!
Mijn bestelde Bosch blauw schuurmachine in Duitsland komt toch nog dit jaar binnen, had ik niet verwacht ik moet vaker in Duitsland bestellen denk ik.
En tussendoor luisteren we natuurlijk naar de top 2000, en elke uur en dag komen we dichter bij nummertje een en word het mooier en mooier!
Hier staat de top 2000 door het hele huis erop, nog elf nummers en dan zitten we op 1000 mmm genieten….


Toedels IKKE


27-12-2021
En dan is de allerlaatste week van het jaar aangebroken, de nieuwe staat al voor de deur en de eerste voorspellingen voor het nieuwe jaar kwamen al voorbij!
Ook de kerstdagen liggen weer achter ons, en onze gasten van gisteren zijn ook rollend naar huis gegaan, een herhaling van kerstavond!
Volgens mij was iedereen tevreden en ik kan niet anders zeggen dan dat het weer super gezellig was, en daar gaat het om gezellig samen zijn met kerst, lekker met een hapje en een drankje!
En zoals iedereen weet heb ik heel veel kerstdagen gemist in mijn leven, tja altijd maar werk en werken een van de grote nadelen van werken in de horeca.
Maar nu was ik vrij en vorig jaar ook al, dankzei corona, corona die voor velen een nachtmerrie is maar voor sommige betekende dat ook extra vrij op dagen zoals kerst, tja!
Maar goed de laatste weekje van het jaar is begonnen, straks even de laatste rommel opruimen, en dan op naar het eind van dit jaar en het begin van het nieuwe jaar!
Op de allerlaatste dag van het jaar ben ik jarig, ik moet nog een paar dagen werken ik heb nog een paar kleine klusjes en dan is het jaar voorbij!
Het was me wel een jaartje, corona, vluchtelingen, natuurrampen en veel geweld en alles wat er tussen ligt, de aarde roert zich en laat merken dat het niet eens is dat het misbruikt word, dat wij stervelingen de aarde langzaam maar zeker kapot maakt, en ik voorspel dat de rampen toe zullen nemen!
De lontjes zijn korter geworden, om niets word je vermoord, verkracht, misbruikt en meer, het is een proces dat elk jaar toe neemt, protesten en acties, neem Marco Borsato de verhalen die de ronde doen zijn niet echt fijn, toch hebben sommigen hem al aan de hoogste boom geknoopt in hun gedachten.
Kijk in de meeste roddels zit wel een kleine waarheid, toch ben ik van mening dat schuld eerst bewezen moet worden voordat je word veroordeeld.
Ik zag voorbij komen dat hij in een kleedruimte met de broek op zijn knieën had gezeten, bij The Voice Kids in dit geval, nu denk ik dat je in een kleedruimte wel vaker ziet dat mensen zich aan, uit, of omkleden, en dus ook zonder broek! aan!
Maar goed ik heb niets met Borsato, en ik verdedig hem ook niet maar ik vind wel dat er eerst bewijs moet zijn, en ik vind ook dat dit niet meteen in de pers moet, en ik weet niet waar nog meer!
Toch hoor je steeds meer van dit soort verhalen, mensen worden veroordeeld en beoordeeld waar gaat het naar toe in deze wereld?
Ik hoop zelf de goede kant op maar het ziet er allemaal niet rooskleurig uit voor de toekomst, als je wakker word en met een kop koffie naar het ochtend nieuws kijkt dan begin je de dag al bijna depressief.
Ach elk jaar kent diepte punten, in je eigen wereld, en in de grote wereld maar je vind er ook zeker hoogte punten,, een van mijn hoogte punten was natuurlijk de aanschaf van mijn nieuwe Kawasaki Vulcan S.
Als je denkt dat ik al mijn hoogte en diepte punten hier op ga schrijven dan heb je het mis, ik kijk vooruit maar niet te ver, en natuurlijk kijk ik soms terug, heel kort maar dan wel naar de mooie momenten, ellende is er al genoeg!
maar goed ik heb beloofd om het kerstmenu 2021 te posten, dus dat vind je hieronder.
Fijne week gewenst!

Kerst Menu 2021

Amuse
Amuse met zalmmousse, kwartelei, zalmeitje en wakame.

Koud Voorgerecht
Een heerlijke combinatie van Gerookte Heilbot, Graved Lax en Gerookte Paling met een feestelijke garnering.

Warm Voorgerecht
Gegrilde Bloemkoolsoep, met krokante spekjes en croutons, en een verfijning van peterselie olie en room.

Spoom
Een heerlijk sprankelend tussendoortje in de vorm van een Spoom
van Mango, Yoghurtbosvruchtenijs, Safari en bruiswater.

Hoofdgerecht
Zeebaarsfilet op een Zoete aardappelstamp, met een Doesburgse Mosterdsaus, Gevulde Tomaat en Haricot Verts Rolletje.

Nagerecht
Vanille Bavarois met Bitterkoekjes en Rum.

Bokkenpootjes Mousse, met Tokkelroom en witte chocolade.

Pecan-Karamelijs


Vrolijk kerstfeest & Eet smakelijk.


Kerstmis 2021 ligt al weer achter ons, het is nu een herinnering geworden…………..

Toedels IKKE


26-12-2021
En daar zijn we weer op deze allerlaatste kerstdag van het jaar, en dat betekent weer een dagje koken en serveren!
Straks de tafel vast klaar zetten, dan duik ik de keuken in, dan even het brandhout aanvullen en alles klaar zetten voor onze gasten die tussen 14:30 uur en 15:00 uur verwacht worden!
Gisteren hadden we een rustig dagje met ons tweetjes en hebben we na de middag nog even wat frisse lucht gesnoven tijdens een flinke wandeling en avond zijn we aan de drank gegaan met wat lekkers.
Nu zijn dat voor mij uitzonderingen omdat ik bijna nooit alcohol drink, maar met kerst en oud en nieuw moet het kunnen, en nee ik ben niet tegen alcohol maar ik zelf kan er niet meer zo tegen, ik slaap er slecht van en krijg er hoofdpijn van, ik voel me beter zonder!
En de top 2000 staat er natuurlijk op, heerlijke muziek die elke dag beter gaat worden als we richting nummertje een gaan!
Nou luitjes morgen zal ik het kerstmenu posten van wat we gegeten hebben met kerstmis, dan weet je waar ik het overhad deze afgelopen dagen.

Ik wens jullie natuurlijk een hele mooie en smaakvolle tweede kerstdag toe, geniet er van!

Toedels IKKE25-12-2021
De top 2000 is begonnen heerlijk we hebben de komende dagen de mooiste muziek om naar te luisteren.
Het eerste kerst dinertje zit erop, het was gezellig, en onze gasten zijn rollend naar huis gegaan, alles was lekker, dus complimenten aan de kok, haha dat was ikke zelf!
Vandaag een rustdag en morgen gaan we voor diner nummer twee en dan hebben we weer nieuwe gasten en nieuwe gesprekken!
En ik heb een nieuwe schuurmachine besteld, ik had een professionele schuurmachine uitgezocht, in dit geval de Bosch GGS 280 in een box, maar in Nederland was hij uitverkocht of pas eind januari weer leverbaar.
Dus heb ik er een in Duitsland besteld, Bosch is een Duits merk dus ik dacht ik kijk daar eens rond, wat van mezelf een goed idee was, want ik heb hem niet alleen in Duisland besteld ik heb hem ook nog eens veel goedkoper!
En hij word begin januari geleverd, tja de feestdagen zitten er tussen en hij komt uit Duitsland, ik kan dus aan project vloer beginnen in januari, tenminste daar ga ik van uit!
Ik heb hem in ieder geval sneller en goedkoper dan als ik hem in Nederland had besteld, en zo blijf je bezig, ik heb al meer gereedschap van Bosch blauw en dat bevalt me goed, dat is namelijk de pro versie van Bosch!
Maar goed ik ga even wat puin ruimen van gisteren, de vaatwasser kon het niet aan en dus ff uit en inpakken voor de volgende ronde!

Oeps Bijna Vergeten, Hele Fijne Kerstdagen gewenst en smakelijk eten gewenst!

Toedels IKKE


24-12-2021
Vandaag tussen 14:30 uur en 15:00 uur verwachten we onze eerste gasten voor een hapje en een drankje en hopelijk voor een lading gezelligheid!
De voorbereidingen voor het diner zijn in volle gang, vanmorgen even de laatste puntjes op de i en het feest kan beginnen!
Voor mijn nieuwsgierige volgers zal ik maandag als ik er aan denk het menu plaatsen, als ik dat nu doe en iemand van onze gasten leest het dan is de verrassing weg, en dat is niet de bedoeling!
Nu weet ik dat met kerst heel veel mensen gaan courmetten haha, tja burgerlijker dan dat kan het niet, of het moet stamppot zijn of een diner uit de frituurpan.
Courmetten is voor luie mensen, het is echt inspiratie loos en je hele huis stinkt ervan, je maakt mij er niet blij mee, ik heb er zelfs een hekel aan als ik dan toch eerlijk moet zijn!
Maar goed ik snap ook dat niet iedereen kok is en gewoonweg niet kan koken, en als je dan toch wat op tafel wilt zetten dan is gourmet simpel en makkelijk, en je kunt het niet verprutsen, als het niet te vreten is dan hebben de gasten het zelf gedaan haha
Rollade met kerst is ook al zoiets, weet je wat we doen er aardappel kroketjes bij zo uit de frituur haha
Ach weet je iedereen moet het ook zelf weten misschien ben ik er een beetje te veeleisend in, we zijn natuurlijk niet allemaal kok.
Maar goed ik ben dus nog even druk met de voorbereiding, dan de tafel dekken met een lading bestek, voor elke gang z’n eigen bestek, servetjes glazen en kaarsjes!
Voordat de gasten komen nog snel even onder de douche en de feestkleding aan, moet er natuurlijk wel een beetje representatief zijn als gastheer!
Gisteren natuurlijk al de eerste dingetjes gemaakt en voorgeproefd en tot nu toe is alles helemaal top, hopelijk vinden onze gasten dat ook!
Morgen hoor je over deel een vast meer, tweede kerstdag hebben we diner twee met nieuwe gasten, eventuele foutjes van de eerste kunnen we dan de tweede verbeteren!
Ik moest gisteren nog wat boodschapjes wat ik eigenlijk wilde voorkomen maar helaas, en dan zie je meteen dat de hele horeca dicht zit, het was echt heel erg druk en dat echt niet allemaal volgens de geldende corona regels, de supermarkt is net zoals de horeca risico gebied, en anderhalve meter uit elkaar, haha laat me niet lachen echt niet!!!
Ze hadden beter de winkeltijden flink verruimd, van 6 uur morgens tot 10 uur avonds, volgens mij krijg je dan een veel betere verspreiding!
Maar goed wie ben ikke?? dat bedoel ik maar ook niemand.., goed ik heb weer genoeg geschreven, rest me nog een ding en dat is vriend en vijand een super fijne kerst toewensen en een smakelijk eten gewenst met veel gezelligheid!
Oja, bijna vergeten over precies een week ben ik jarig💕

Toedels IKKE23-12-2021
Saperdeflapflap hier zijn we weer, gisteren de vis opgehaald voor de kerst diners van de kamende dagen, hopelijk vinden onze gasten het lekker!
Maar voordat we zover zijn heeft de kok nog wel een paar uurtjes werk, vandaag eerst nog werken en dag beginnen de voorbereidingen voor kerst, sommige dingen kunnen vandaag al, en sommige dingen worden ala minute gemaakt.
En nee we eten geen salade, en nee we eten geen rollade, en nee we eten geen ijstaart, het worden dus geen standaard gerechtjes, ik ben kok en ik wil dat onze gasten het naar hun zin hebben en iets eten wat ze natuurlijk niet elke dat thuis al eten!
aan de andere kant moet ik natuurlijk wel een beetje oppassen, iedereen moet het natuurlijk wel lekker vinden, nu weet ik dat er nog nooit een kok is gevonden die kon koken voor alle monden.
Het is voor mij geen probleem om gerechtjes op tafel te zetten die ik zelf heel lekker vind maar waarvan ik weet dat anderen dat misschien niet zullen vinden!
Maar goed het is dus geen standaard, soep, sla, koffie menu, maar wel een menu waarvan ik denk dat iedereen dat wel lust, ik ga er van uit en anders heeft de desbetreffende persoon pech!
Dit jaar hebben we een nieuweling in onze familie, en dus is uit voorzorg de vraag al gesteld wat deze persoon wel of niet lekker vind, het is een menu geworden met een paar vreemde dingetjes, dus eetbare dingen waarvan ik nu al weet dat 90% van onze gasten het nog nooit heeft gegeten.
Maar goed ik probeer elk jaar weer een paar kleine dingetjes er in te verwerken die onbekend zijn, dat levert weer gespreksstof op onder of tijdens het eten en dat is altijd leuk!
Maar goed eerst nog werken en dan beginnen we met de voorbereiding, op naar kerst 2021
Op wat boodschappen na heb ik gisteren geen ene bal gedaan, ik heb de dag ervoor een boosterprik gehad en ik was niet echt vooruit te branden, geen energie, moe en veel geslapen!
Nou hopelijk is dat ook weer achter de rug, ik voel me wel fitter en dat is mooi meegenomen ik hoop dat haf januari alles weer gewoon kan en dat op korte termijn dat hele gezeik met corona achter de rug is we weer een normaal leven kunnen leiden!
En dan zijn we aan het aftellen totdat de top 2000 begint, en dat is morgen om 16 uur heerlijk totdat mijn verjaardag voorbij is de mooiste muziek, en alk jaar staat dat bij ons door het hele huis aan, een soort traditie lijkt het wel geworden!
Nou en dan hopen we dat begin januari de rolluiken worden geplaatst, en dat ons nieuwe rookkanaal erin komt, en dat de rest van alle dingen die we besteld hebben snel geleverd kunnen worden!
Want hij schijn nu normaal te zijn dat op een nieuwe eettafel een levertijd zit van minimaal 20 weken, dat is bijna 5 maand! Sorry maar ik vind dat echt niet normaal, en dan is het nog minimaal, dus het kan zo maar zijn dat het nog veel langer is, maar het kon ook iets korter zijn, maar dat konden ze niet zeggen!
Kijk iedereen die iets nieuws koopt wil natuurlijk dat het zo snel mogelijk geleverd word, dat geldt voor mij maar ook voor jou, 5 maanden is al bijna een half jaar, over een half jaar zit het leven er weer heel anders uit!
Maar goed je kunt er niets mee, het is niet anders, blij zijn we er niet mee, maar van welk merk je ook een nieuwe tafel koopt, overal zitten lange levertijden op, het zal niets te maken hebben met het chiptekort meer met het tekort aan personeel en misschien aan materiaal, heb geen idee.
We wachten maar af wanneer de nieuwe eettafel geleverd word, hij staat al een paar weken in bestelling, dus het zal wel eind februari worden, geeft mij mooi de tijd om de hele vloer te schuren en te lakken!
Even op zoek naar een goed schuurmachine met afzuig mogelijkheid en dan gaan we daar in januari mee beginnen!
Nou jullie zijn weer helemaal op de hoogte, jullie nieuwsgierigheid is weer bevredigd, en je kunt weer rustig slapen, helaas vertel ik niet meer dan ik wil vertellen, vergeet dat niet haha…………………….sorry!

Toedels IKKE


22-12-2021
Nog ffkes en dan is de maand december weer voorbij, de nachten zijn koud en zon is er overdag, gezond weertje dus, vanaf vandaag is het kerst wat de klok slaat!
Vandaag ga ik de vis ophalen, en begin ik langzaam maar zeker met de voorbereidingen voor het kerstmenu, ik moet wel zeggen dat ik het qua voorbereiding makkelijk heb gemaakt, het is een leuk menu maar met minder werk voor de kok.
Nu moet je natuurlijk ook niet denken dat ik niets te doen heb, dat dus ook weer niet maar minder dan vorig jaar!
Gisteren gereden in een grote Vito Bus, door Haaksbergen, en Enschede en ik reed erin alsof ik niets anders doe, je stapt erin en rijd er zo mee weg!
De Promatec is dus opgehaald, mijn boosterprik zit erin dus laat de feestdagen maar beginnen, straks eerst even een MEP lijst maken en nog een boodschappen lijstje, en dan ff naar de super en ik ben er klaar voor!
Dus luitjes een fijne dag gewenst!

Toedels IKKE

21-12-2021
Voor mijn gevoel heb ik net het vorige berichtje geschreven, de tijd……………………………….pfffffff zo snel de dagen vliegen echt als een gek voorbij, niet normaal!!
Maar goed, gisteren het kerstmenu afgerond, alles is bekent, het kersmenu is klaar, en de eerste boodschappen zijn ook binnen, we hebben niet veel meer nodig, je weet maar nooit hoe het er in de winkels over enkele dagen uitziet
Restaurants zitten dicht dus moet iedereen wel thuis eten en dat eten komt ergens vandaag en dat is o.a. bij de supermarkt en daar zal het deze weken gekkenwerk zijn!
De horeca gaat naar de kloten en de winkels vieren feest met top omzetten, tja hoe verdeeld kan het zijn, de een zijn dood is de ander zijn brood, en zo is het nu ook, de een lacht en de ander huilt!
Maar goed, ook aan deze crises komt een eind, tenminste daar gaan we van uit, je hebt nu eenmaal donkere en lichte tijden, dat is geldt voor de wereld, voor bedrijven en dat geldt voor de mens.
Ik krijg vandaag mijn booster prik, de een vind het nuttig de ander vind het onzin, mijn onderbuik gevoel is neutraal, dus niets aan het handje denk ik, ik heb namelijk een meedenkende onderbuik, en als iets niet helemaal oke is dan meld hij zich en dan moet ik zelf de beslissing nemen.
Onderbuikje en ik werken niet altijd samen en we luisteren niet altijd naar elkaar, wat ik eigenlijk wel zou moeten doen, maar we zijn geen vijanden hoor we zijn echte vrienden en mijn lieve onderbuik heeft me vaak gered en/of behoed!
Als mijn onderbuik dus een slecht gevoel had bij de boosterprik was ik misschien niet gegaan, maar goed ik krijg rond het middaguur een booster prik………auw!
Gisteren ging onze afspraak gewoon door en er is weer van alles in werking gezet wat natuurlijk weer super is, maar helaas mensen dat ga ik niet delen, niet hier en niet op een ander medium, er zijn, ondanks dat ik hier en op mijn andere website schrijf over van alles en nog wat schrijf, ook nog vele dingen die ik niet deel!
Gisteren zijn we begonnen met het inrichten van de inloopkast, vandaag komen er nog wat dingen binnen van bol.com en dan is het bijna klaar!
We gaan niet zoveel meer aanpakken dit jaar, maar voor volgend jaar hebben we al weer een hele lijst en als we gezond en mobiel blijven dan komt dat allemaal goed!
Van de drie verwachte mailtjes heb ik er gisteren een terug gekregen, het lijkt soms wel alsof maandag gewoon bij het weekeind is aangeknoopt, veel bedrijven doen op maandag niet zoveel, dus ik denk dat ik ze dan vandaag wel krijg en dan kan ik, als ze gunstig zijn kan ik ook hier wat knopen doorhakken!
Ik schuif de meeste dingen naar begin 2022 en dan zien we het wel weer, er staan zoals ik al eerder schreef een paar dingen op stapel en daar moeten we nog knopen in doorhakken, helaas gaat u dat niets aan haha
Het kerst menu is dus klaar en ik denk dat het een leuk menu is met voor ieder wat wils, tja niet iedereen lust alles en we hebben er ook nog een vegan tussen zitten en ze wil dus niets eten wat ook maar enigszins met dieren te maken heeft, ze eet dus ook geen room, ei of kaas!
Nou eerlijk is eerlijk deze taak heb ik doorgeschoven naar Marlies, ik kook voor iedereen en Marlies doet de vegan, eerlijk verdeeld toch?
Nu ga ik hier niet schrijven wat het menu gaat worden maar, dat doe ik vast nog wel na kerst, morgen kan ik in ieder geval de vis ophalen en ik heb een beste bestelling geplaatst en dus zal ik de knip wel moeten trekken, tja soms mag het wat luxer zijn toch, ik heb veel kerstdagen gemist in mijn leven, ik moest er heel veel werken en ik had dus ook niets met kerst.
En nu ben ik vrij en ga ik maar eens lekker uitpakken, zonder dat ik er heel veel werk mee heb, ik heb net voordat alles weer in lockdown ging nog even wat leuke dingen gekocht waarin of waarop het eten word geserveerd!
Vandaag nog even een lijstje maken met de laatste dingen en dan is alles klaar voor kerst, moet natuurlijk nog wel het een en ander doen aan voor bereiding (MEP) maar dat komt goed!
En dan hebben we de nodige aparte drankjes en meer, dus verhongeren zullen ze niet en verdrogen al helemaal niet!
Vandaag de Promatec plaat ophalen, ik zal er maar eens eerst naar toe bellen want ik heb geen idee hoe dat gaat met corona en de bijbehorende lockdown, stel dat ik voor kom rijden en ze zitten dicht tja dan ben ik er voor niets naar toe gereden!
Nou luitjes mijn schrijf momentje zit er weer op, ik ga wat anders doen, ik duik even Excel in en dan ga ik echt wat doen.


Toedels IKKE


20-12-2021
De drukste week van het jaar voor velen is begonnen, maar door corona word dit de rustigste, nu heb ik het natuurlijk over de horeca.
De horeca is mijn vakgebied, ik weet nog dat vele jaren geleden ik in een zalencentrum werkte, nou mensen dat waren pas drukke dagen met kerst, drukte en stress en vele uren van hard werken, we hadden in twee dagen toch wel z’n 2000 eters, alles zat vol.
Maar goed zoals ik als schreef is dat lang geleden en als ik aan deze dagen denk dan vraag ik me af hoe we dat allemaal klaar gespeeld hebben, echt gekkenwerk!
Gelukkig heb ik het nu heerlijk rustig met kerst we krijgen verdeeld over twee dagen zeven personen voor het kerst diner!
En ik heb wat leuke dingen erop staan, wel gerechten die normaal zijn, het worden geen gerechtjes die niemand lust!
Tenminste dat hoop ik, een ding is wel zeker en dat is dat onze gasten genoeg krijgen, een vier gangen menu met een amuse vooraf en een fris tussendoortje, maar het is nog maar maandag en het kan maar zo veranderen, vrijdag komen de eerste eters pas!
Ik duik de winkel in en dan denk ik ohhh dat is lekker en dat kan ik wel gebruiken enz enz.
Toch heb ik nog genoeg te doen deze week, vandaag hebben we nog een afspraak staan in Enschede, of dat doorgaat door Corona weet ik dus nog niet dat zullen we vast nog wel horen!
Morgenvroeg moet ik nog een grote 12 mm dikke Promatec plaat ophalen, dan moet ik mijn boosterprik halen rond twaalf uur, en dan nog de nodige klusjes en karweitjes!
Woensdag kan ik mijn visbestelling ophalen in Winterswijk, en is MEP dag voor Kerstmis, MEP staat voor Mice en Place en betekent in het Nederlands, voorbereidende werkzaamheden!
De logeerkamer moet nog even op orde gebracht worden, de inloopkast is klaar en kan dus worden ingericht, ik verwacht nog mail uit Denemarken, en Duitsland over iets waar ik mee bezig ben!
En dan ben ik al weer bijna jarig, dat is op de allerlaatste dag van het jaar, dan hebben we nog nieuw jaar en dan gaan we beginnen met ene paar grote klussen hier in en om het huis!
Dus al met al verveel ik me niet, we hebben nog genoeg plannen en wensen en tja mensen wat komt dat komt, en hopelijk blijven we gezond en mobiel!
Wensen, dromen en plannen zijn natuurlijk goed, stilstand is achteruitgang, maar vergeet niet dat gezondheid en mobiliteit en alles wat erbij hoort het meest belangrijk is van alles, maar goed dat hoef ik jou ook niet uit te leggen!
Maar zolang we kunnen gaan we lekker door en daar voel ik me ook het beste bij, gistermorgen nog een klusje gedaan maar de rest van de dag heb ik eigenlijk geen ene bal gedaan, jeetje mensen daar word ik dus echt doodmoe van, dat gehang voor de tv!
Maar goed het is weer maandag en er is genoeg te doen.
Afgelopen week heb ik de pellet kachel uit elkaar gehaald en schoongemaakt en ik moet zeggen dat hij het nog steeds doet, weken lang heeft hij stil gestaan, de pellet kachel monteur heeft volgens mij andere dingen aan zijn hoofd dan onze kachel!
Nu moet ik wel schrijven dat ik met deze man geen vriendjes ga worden, alles en iedereen kraakt hij af, maar hij komt zelf zijn afspraken niet na, alles is slecht behalve hij, zo komt het tenminste bij mij over, zijn vrouw die het kantoor doet zou me al vier keer terug bellen in de afgelopen weken.
Dan zat ze in de auto, dan had ze geen planning, of agenda, en dan kreeg ik de mededeling dat ze na 18 uur terug zou bellen, helaas heeft ze de dag er niet bij verteld, dus het zou maar kunnen zijn dat het een dag is in 2023 dat ik na zes uur word gebeld!
Maar goed ik was en ben er dan ook helemaal klaar mee, ik ben best wel een geduldig mens volgens mij zelf, maar er zijn grenzen en die grens heeft hij weken geleden al bereikt!
Dus heb ik de kachel zelf maar uit elkaar geschroefd en schoongemaakt en daarna weer in elkaar gezet en aangezet, en………ik klop het even af op hout…….maar hij doet het nog steeds zonder problemen!
Dus ik zal toch wel iets goed gedaan hebben, mijn verlichting plan op de slaapkamer werkt ook super, ik heb op de slaapkamer ook Philips Hue lampen, als ik midden in de nacht naar beneden moet, dan gaat het licht onder het bed gedimd aan, na een minuut weer uit, maar je ziet waar je loopt, nu kan ik dat in het donker ook wel maar er liggen altijd wel een paar schoenen die je dan net niet zag in het donker!
Nu dus wel, en alles is vanuit ons bed te besturen, er zitten Hue dimmers aan ons bed, en als ik vraag aan Siri of Google doe de lampen in de slaapkamer uit dan gaan ze uit, dus met stem, via een app, of via de dimmers kunnen we alles regelen, en alle lampen kunnen aan in ik weet niet hoeveel kleuren en licht sterktes!
Dus onze slaapkamer is nu ook slim, eerlijk is eerlijk en dat schrijf ik niet om op te scheppen, maar we hebben het super voor elkaar, zelfs Marlies die niet zo’n tik heeft in die dingen als ik is er blij mee, en ze word er ook langzaam maar zeker ook handiger in!
Zo ik heb weer genoeg geschreven het is 06:28 uur en dus tijd om wat te gaan doen, maar ik weet nog niet helemaal waar ik mee ga beginnen, ik denk dat ik eerst de houtkachel even schoonmaak dan kan deze er weer een paar dagen tegenaan!

Toedels IKKE
19-12-2021
Het is Zondag en over precies een week is het tweede kerstdag, gisteren nog snel wat dingen gehaald voordat de winkels in lockdown moesten, vandaag gaat dat in dus alles zit weer dicht!
Ik heb er de laatste dagen wel extra rekening mee gehouden, dus al wat extra dingen gekocht, hopelijk ben ik niets vergeten, de supermarkten zijn gewoon open dus dat is geen probleem!
Dinsdag krijg ik de booster prik, dat kon via het werk van Marlies, gezinds leden en dat ben ik, konden via haar werk een boosterprik krijgen!
En ik hoef er ook niet eens zo ver voor, en dat is ook mooi meegenomen, het kerstmenu is klaar en staat dus op papier, de vis is besteld, de dingetjes voor de nagerecht (3stuk’s) heb ik ook in huis, volgende week nog even de puntjes op de i zetten en dan zijn we er klaar voor!
Straks nog even een paar kleine klusjes, ter voorbereiding van de volgende klus, werkvoorbereiding dus!
Ach er is altijd wat te doen, veel ga ik vandaag dus niet doen, het is zondag dus een rustdag haha

Toedels IKKE18-12-2021
Gisteren de Promatec plaat onder het plafond in de woonkamer gemaakt, nadat ik er een mooi rond gat in had gemaakt voor de schoorsteenpijp, alles netjes vastgezet, geplamuurd en geschuurd en de laatste paar laagjes latex erop en af gekit!
En het ziet er toch weer strakker uit dan ik zelf van tevoren had bedacht, boven op het zolder ook de laatste voorbereidingen getroffen voor het nieuwe rookkanaal, en nu is het wachten tot ze hem komen installeren!
Dit jaar zal dat vast niet meer gebeuren denk ik, ook de nieuwe rolluiken zullen dit jaar denk ik niet meer geplaatst worden, we zullen het zien en wachten dus maar weer geduldig af.
En geduld is wel iets wat je tegenwoordig wel moet hebben anders heb je een klein probleem, want wat je ook besteld overal zitten flinke wachttijden op, zoals twintig weken voor onze nieuwe eettafel, sorry maar dat is wel heeeel erg langgg!
Maar goed we duiken maar eerst het laatste stukje van het oude jaar in, de nieuwe staat voor de deur, maar eerst nog de kerst en oudejaarsdag en dan is het al weer zover, we zijn weer een jaartje ouder, ik word namelijk 62 jaar jong haha
Tja, je kunt schrijven jeetje 62!!!, tja hopelijk krijgen we er nog een lading jaren bij, ik heb nog genoeg te doen en wensen, tja die hebben we ook nog voldoende!
Toch zijn dit dingen waar ik me eigenlijk niet zo mee bezig hou, ik leef nu en morgen tja dat ligt nog voor ons en dat zien we dan wel weer!
Een ding is zeker ik heb nog genoeg te doen in en om het huis, ik wil ook wat meer genieten van het leven en hoe het dan allemaal gaat verlopen zien we dan wel weer!
We kijken naar nu en ik las net dat ons weer een harde lockdown te wachten staat, dus ik zal eerst eens even nadenken of ik nog wat speciaals nodig heb voordat ze alles weer dicht gaan gooien!
Ik heb de visgerechten al besteld bij de visboer in Winterswijk, enkele andere dingen heb ik al gehaald, vandaag maar eens kijken wat we nog meer nodig hebben en dan maar even halen voordat alles dicht moet!
Want dat er een lockdown komt is zo goed als zeker met de nieuwe variant, maar goed we zullen het zien!

Toedels IKKE17-12-2021
Gisteren is de man geweest die bij ons de dubbelwandige kachelpijp erin gaat zetten inclusief de pijp op het dak!
Natuurlijk een spannend momentje omdat ik zelf alle voorbereiding heb gedaan, de bekisting van Promatec plaat, alles op metalen frame’s enz enz
De twee mannen in dit geval hebben de boel bekeken en opgemeten, en ik kreeg meer dan een keer een compliment voor de bekisting, dat hadden ze wel eens anders gezien, dit was helemaal perfect!
Kijk daar word ik blij van, niet omdat ik het zelf gedaan heb, maar omdat operatie dubbelwandige RVS pijp van beneden tot op het dak door kan gaan en er helemaal niets hoeft te worden aangepast, ik zeg yesss
Ik ben er dus super blij mee, ik kreeg gisteravond al de offerte binnen, deze hebben we bekeken en goedgekeurd, en nu maar afwachten dat ze de boel komen installeren en monteren!
En ik heb gisteren zelf onze pellet kachel maar gemaakt, ik heb hem open gemaakt en de boel schoongemaakt en de kachel doet het weer, dus tot zover gaat alles goed!
En dan ben ik begonnen aan operatie kerst, even alle verziering op orde brengen en al vast beginnen met de voorbereiding voor het menu!
Over een week is het al bijna zover, dus word het ook tijd om er mee bezig te gaan, we hebben onze gasten verdeeld over twee dagen en dan houden we ons ook nog (als we daar al mee bezig zouden zijn) aan de corona regels!
En zo blijven we bezig met van alles en nog wat, en dat is ook maar goed stilstand is achteruitgang en stilzitten is ook niet goed voor een mens!
Over precies twee weken is het oudejaarsdag en dan ben ik jarig, dan komt er weer een jaartje bij, ik zal binnenkort maar eens een terugblik verhaaltje schrijven en natuurlijk een vooruitblik op het nieuwe jaar!
Een nieuw jaar waar we hier al weer een hele lijst met plannen op papier hebben staan, en we hebben nog wat dingen in bestelling staan die allemaal volgend jaar geleverd worden!
We zullen zien hoe het zal gaan, eerst maar eens focussen op de laatste dagen van dit jaar en dan zien we volgend jaar wel weer!

Toedels IKKE


16-12-2021
Voordat ik ga schrijven moet ik eerste even wat kwijt, een beetje frustratie zou je het kunnen noemen.
Misschien is het jou ook opgevallen, maar wij! Zoals jij en ik, zijn tegenwoordig meer een nummer dan een mens lijkt het wel.
Wij hebben in februari nieuwe windveren besteld, het is nu 16 december, onze pellet kachel moet een onderhoud beurt, zou twee maanden geleden al gebeuren, de rolluiken zouden een week geleden worden gemonteerd, de beste man heeft corona, (geen bericht gehad dat het later zou worden) ik heb enkele offertes aangevraagd tot op heden nog niets ontvangen enz enz
Ik kan me nog herinneren dat je als klant belangrijk was en dat voor elke klus tien bedrijven in de rij stonden, als je nu een klusje hebt dan moet je stad en land afbellen in de hoop dat er iemand tijd heeft!
De wachttijden zijn opgelopen van dagen naar weken en van weken naar maanden, of je krijgt de melding dat je maar een ander moet bellen omdat ze het werk totaal niet aankunnen!
Het is natuurlijk prachtig voor al die ondernemers dat ze het zo druk hebben, maar dat wij de klant nu meer als een nummer worden gezien, als we überhaupt al gezien worden, is een stuk minder!
Maar mensen Henkie heeft even in zijn mooie zwarte bol gekeken naar de toekomst, en daar kwam uit dat wat nu gebeurt, deze zeepbel, binnen nu en twee jaar kapot knapt en dat de werkloosheid weer door het dak gaat, bedrijven naar de kloten gaan omdat ze niets te doen hebben!
Het leven weer een stuk duurder gaat worden en dan bedoel ik ook een stuk duurder, alles word veel duurder, of je nu gaat tanken of boodschappen doet, de levensonderhoud word een stuk duurder, gas en stroom schieten de lucht in, kortom alle lasten gaan flink omhoog.
Ik zie de toekomst voor velen somber in, zoals het nu gaat kan niet door blijven gaan, bedrijven schreeuwen om personeel, producten kunnen niet geleverd worden omdat er geen onderdelen zijn, als je een eettafel besteld moet je minimaal 20 weken wachten.
IK las dat iemand bijna een jaar moest wachten op zijn nieuwe auto, bijna een jaar jeetje dan kun je al lang dood en begraven zijn!
Maar goed laten we de dag niet zo somber beginnen, vandaag komt de kachelpijpen man het rookkanaal opmeten, toch heb ik het gevoel dat ook hij afbelt, oeps weer een negatieve gedachte, hij komt gewoon, punt uit!
Ik heb een nieuwe drempel gemaakt onder de voordeur, zat er net een dagje in toen de pakketdienst een zware doos op de drempel pleurde, tja ik heb het gerepareerd maar of het goedkomt moet ik nog afwachten, grrrrrr
En hij zat er zo mooi strak in, potverdikkie!!!
Maandag begin ik met de voorbereiding voor de kerst diners, dan duik ik de winkels in en stel ik het menu samen, ff kiek’n wat het gaat worden!
En wat gaan we vandaag doen? ehm ik heb nog geen idee, moet de Promatec plaat nog een keer in de verf zetten, de laatste kerst deco moet nog, heb nog een lading brandhout dat in stukje moet, enz enz
Er is altijd wat te doen, maar ik wil dit jaar niet meer aan de grote klussen beginnen die op papier staan, januari gaan we verder er staan enkele grote projecten op stapel!
Wie weet ga ik er nog over schrijven maar het kan zo maar zijn dat ik dat lekker niet ga doen, jullie hoeven ook niet alles te weten wat hier gebeurt!

Toedels IKKE


15-12-2021
Gisteren een nieuwe drempel onder de voordeur gemaakt, eigenlijk ene smerig karweitje omdat er zwartsel in de cement moest!
Er zat namelijk een ijzeren strip van de linker naar de rechterkant en deze was dus gaan roesten en dan krijg je als het ware betonrot, de beton gaat knappen en de voordeur ging steeds moeilijker dicht!
Dus gisteren dit probleem maar meteen even aangepakt, vandaag even afmaken en dan nog een nieuwe tochtstrip op de deur en klaar is Clara!
Oeps ik moet weg

Toedels IKKE


14-12-2021
Gisteren flink aan het puinruimen geweest, naar de kringloop, naar de stort, naar de glasbak en naar de oude kleding bak, ik zeg “vot met de pruttel”.
En dat ziet er een stuk beter uit, de logeerkamer is clean en klaar voor het logeerbed, vandaag gaat Marlies beginnen met het schilderen van de inloopkast en dan kan deze ook worden ingericht!
Donderdag avond komt de schoorsteenman het dubbelwandige RVS rookkanaal opmeten en dan word dat ook besteld en dan zal het wel januari worden voordat het geïnstalleerd word!
Maar goed dit jaar gaat er hier ook niet veel meer gebeuren, het word tijd dat we beginnen aan onze welverdiende kerstvakantie, heerlijk!
Vandaag staan er ook weer de nodige klusjes op de lijst, ik moet ook nog brandhout hakken en oppakken zodat het kan drogen, het ligt er al een paar weken en ik zag al dat er niemand is geweest die het even gedaan heeft haha
Ik verveel me niet, morgen weer werken en zo komen we de weken wel door.

Toedels IKKE


13-12-2021
het blogje van de maand februari is ook klaar en word op de laatste dan van januari om 23:59 uur online gezet, helemaal vanzelf, past goed bij het onderwerp van februari, het onderwerp is namelijk smarthome!
Gisteren de jaarlijkse kerstborrel gehad was weer ouderwets gezellie, en voor de rest heb ik geen nuttige dingen gedaan!
Heb dus net even de blog van februari geschreven dus heb ik weer genoeg geschreven voor vandaag, we gaan beginnen aan project opruimen, alle rommel en spullen die we verzameld hebben gaan deze week naar de stort en kringloop!
Vandaag of morgen komt het bed binnen voor de logeerkamer dan is dat ook in orde en zo ploegen we voort alsof we boer zijn!

Toedels IKKE


12-12-2021
De twaalfde van de twaalfde, en vandaag hebben we de jaarlijkse kerstborrel op het werk, gezelligheid op en top!
Gisteren de slaapkamer afgemaakt, alle slimme verlichting zit erin, erop of eraan, alles van Phillips HUE, dus allemaal met stem, knoppen of met een app te besturen!
De gehele bovenverdieping op de logeerkamer na is nu smart, slimme verwarming, speakers, tv, verlichting enz en we kunnen dus vanuit ons bed bijna het hele huis besturen!
Nee hoor we zijn geen luie mensen maar wel slimme mensen waarom moeilijk doen als het makkelijk kan, toch?
En nu begint operatie opruimen, we hebben veel spullen tijdelijk op de logeerkamer geparkeerd en die moeten nu worden verspreid, wat naar de stort, wat naar de kringloop, we hebben nog een grote stoel, deze gaat naar Culemborg, totdat we de boel leeg hebben.
Het bed voor de logeerkamer is besteld en komt volgende week binnen en zo huppelen we van het ene naar het andere project.
Donderdag komt de schoorsteenman, het nieuwe rookkanaal opmeten, nu kan ik heel veel zelf en ook dit zou ik zeker kunnen maar het gaat wel om veiligheid, dit is namelijk zo’n dingetje waarvan ik denk dat het dik in orde moet zijn om veilig te kunnen stoken, we willen natuurlijk niet dat ons huis in de fik vliegt!
Als de pijpen erin zitten dan kan het rookkanaal, wel door mezelf gedaan afgetimmerd worden, ik hoop volgende week ook bericht te krijgen over de hybride kachel!
Als het aftimmeren van het rookkanaal klaar is kunnen we de puntjes op de i zetten en dan is de boven verdieping weer helemaal klaar voor de komende jaren!|
En dan gaan we langzaam naar beneden, de voordeur krijgt een nieuwe drempel, er zit ijzer in dat betonrot veroorzaakt en dat moet dus worden aangepakt!
Van de gang gaan we naar de woonkamer, maar daarover schrijf ik vast volgend jaar nog wel, laten we eerst maar eens dit jaar afronden en goed uitkomen!
We krijgen nieuwe rolluiken hopelijk nog dit jaar, of dat nog gaat gebeuren is niet bekent, overal zitten lange levertijden op, het is echt niet normaal!
Maar goed het zijn ook slimme rolluiken dus met stem, app of afstandsbediening te regelen, en je kunt ze programmeren, dus bijvoorbeeld op een bepaalde tijd open en dicht laten gaan, de mogelijkheden zijn enorm!
Echt iets voor mij dus, hoe meer fratsen hoe beter, of ik ze allemaal ga gebruiken is een heel andere vraag, maar ik denk het wel.
Ze passen goed bij ons slimme huis, en zelfs onze nieuwe hybride kachel word smart, maar goed genoeg over het slimme huis, mijn februari blog gaat over ons steeds slimmer wordende huis, en wie weet ook over de nadelen en eventuele ergernissen!
Ik ben dus vandaag vrij en heb op de borrel na eigenlijk niets op mijn lijstje staan, dus geen klussen en karweitjes, maar ik zit nu al te denken wat ik ga of wil doen, tja stilzitten is niet mijn sterkste punt, misschien pak ik wel een boek uit de kast en ga lekker in een luie stoel zitten lezen, en dat lekker dicht bij de kachel, mmmmm

Toedels IKKE


11-12-2021
Wie schrijft mag blijven, een derde deel van december zit erop, de kerstboom staat en de rest van de spulletjes nog niet!
Maar dat kan nog, het is nog steeds geen kerst dus tiet zat, gisteren dagje slaapkamer, de dingen die ik wilde doen heb ik gedaan, vandaag komen de laatste spullen binnen van Hue, waaronder twee led strips die aan beide kanten onder het bed komen, dan alles nog instellen en programmeren!
En dan kunnen we de hele slaapkamer voorzien van ik weet niet hoeveel kleur of wit mogelijkheden, dan moet ik nog de kast in de kamer aanpakken, aan de ene kant komt het nieuwe rookkanaal en aan de andere kant komen schappen, voor o.a. dekens, de rest gaat straks naar de nieuwe inloopkast!
Nou dan is het nog een beetje opruimen, dingen van de kringloop moeten dus daar naar toe, er liggen nog spullen voor de container enz enz
Dus kort gezegd nog even met de bezem erdoor, nog wat puntjes op de i en dan is de hele bovenverdieping weer helemaal up to date, het was een heel karwei maar we zijn er blij mee!
En dan duiken we weer in nieuw projectjes, ik heb nog een hele lijst dus vervelen is niet nodig, en dat gaan we dus ook niet doen!
Langzaam maar zeker word het weer kouder dus tijd om de vijver voor te bereiden op de vorst, voordat me de boel kapot vriest, vandaag of morgen ook even aanpakken!
Dus je leest het, ik verveel me niet en het is nu ook weer tijd m wat te gaan doen, dussss

Toedels IKKE


10-12-2021
We horen tegenwoordig steeds meer het woordje Smart, en nee! Daar bedoelen ze geen auto mee, nee, het woordje smart staat voor slim, maar goed dat wist je zelf ook wel!
In dit geval word het woordje smart samen gevoegd met home of huis, dus dan krijgen we smarthome of slimhuis, en ik denk dat wij hier ook wel een slim huis hebben!
Nu betekent een smart house natuurlijk ook dat als je op de bank ligt er een robot komt om je een drankje te brengen, maar zo ver zijn we hier nog niet!
Ik zeg bewust nog niet omdat dat er zeker aan staat te komen de komende jaren, als ik dan even naar ons huis kijk dan we al redelijk een smarthome!
Als ik er zo aan zit te denken terwijl ik dit schrijf dan hebben we best wel veel slimme dingen.
In een slim huis is alles met elkaar verbonden via internet, en draadloos te bedienen, met stem of met een app en ga zo maar door!
Hier zijn we ooit eens begonnen met klik aan klik uit schakelaars, dat was al heel wat en digitale tijdschakelaars en dimmers voor lampen, en natuurlijk internet!
Nu vele jaren later staat ons huis vol met slimme dingen, we hebben Alexa, Google en Siri hier in huis met deze drie kan ik met behulp van mijn stem dingen laten gebeuren!
Zo hebben we slimme speakers, slimme lampen, slimme verwarming en nog veel meer van dat soort dingen teveel om allemaal te benoemen, maar we hebben al een redelijk slim huis, kan ik hier schrijven, en ik zit me zo te bedenken om er een keer een blog over te schrijven, Henk en een slim huis of zo!
Nu weet ik dat velen denken dat ik niet helemaal in orde ben met al dat slimme spul, ik heb ook geen idee maar het is een soort tik die ik altijd al gehad heb!
Ik weet nog dat ik ging bankieren via internet, nou ik ken nog wat mensen die zworen om dat nooit te gaan doen want dat was niet veilig enz enz
Ik weet toevallig dat deze mensen nu bankieren via internet, tja je kunt twee dingen doen, je blijft lekker onder een steen liggen of je gaat met de tijd mee, nou dat laatste doe ik zeker!
Ik heb Apple Pay, ik kan dus met mijn telefoon betalen, maar ik kan ook met mijn Apple Watch (horloge) betalen, dat gaat super snel en makkelijk, ik vind het de beste en snelste manier om te betalen!
Maar het komt regelmatig voor dat mensen er naar kijken alsof ze water zien branden, ik zat afgelopen zomer op een terras in Holten, ik was met de motor en het was tijd voor een bakje koffie, ik betaalde met mijn horloge!
Voor mij heel normaal en naast me, aan een ander tafeltje zaten twee mensen, ik hoorde de man tegen zijn vrouw zeggen, zag je dat? die man betaalde met zijn horloge, inderdaad alsof hij het water zag branden, en dat heb ik vaker dat mensen me verbaast aankijken!
En ik denk dan echt zo van, jeetje mensen uit wat voor tijdperk komen jullie dan? stelletje digibeten!!!
Moet ook wel eerlijk bekennen dat het wel wat heeft, iets stoers of zo, pling en ik heb betaald terwijl een ander eerst zijn of haar portemonnee tevoorschijn moet halen, pasje moet pakken enz enz, in die tijd ben ik al lang buiten!
Nu moet ik wel schrijven dat het wel in de papieren loopt, het is niet echt goedkoop kan ik hier schrijven, neem bijvoorbeeld de verlichting van Hue, ik zou zeggen Google maar dan zie je het, op de schuur, zolders en onze slaapkamer na hebben we overal slimme lampen, zelfs in de nieuwe inloopkast zitten slimme lampen.
En ik schreef dat in onze slaapkamer ook geen slimme lampen zitten en dat klopt op dit moment van schrijven ook, maar niet lang meer omdat ik vandaag de eerste lampen, dimmers, light strips en meer binnenkrijg.
Onze slaapkamer krijgt namelijk een flinke update, er komt een nieuw kastje onder de tv, de verlichting word veranderd, er komen twee nieuwe schemerlampjes binnen er komt een nieuwe luxaflex en een hor voor!
We zijn namelijk bezig om onze bovenverdieping met bijbehorende zolders te updaten, en natuurlijk met het nodige puinruimen, je wilt niet weten hoe onze zolder er uitzag voordat ik begon, jeetje wat mensen en ik wel niet bewaren pffffff
Maar de zolder is opgeruimd, de inloopkast bijna klaar op de verf na, en met de slaapkamer ben ik nu bezig, als over ruim een week alles klaar is dan zit de boven verdieping er weer spik en span uit kan ik hier schrijven en is niet meer te herkennen, en weer helemaal klaar voor het slimme huis van 2022.

Toedels IKKE09-12-2021
Ik ben goed bezig……………..ehm eigen dunk stinkt! Tja, ik zeg het maar zelf voordat een ander het doet!
maar goed, ik ben dus goed bezig, de grote zolder in de nok van ons huis is helemaal opgeruimd en netjes, nieuwe led TL buizen en bijna leeg!
Dan het kleine zoldertje ook boven, is bijna op orde, er liggen nog een paar dingen voor de stort, maar goed ik kan dat zo pakken en dan is deze zolder ook helemaal klaar, ik ben er zelfs met de stofzuiger doorheen geweest!
Ehm nee! Ik vis niet naar complimentjes hoor maar soms vind ik van mezelf dat ik goed bezig ben!
Dan is de inloopkast klaar, alleen nog een likje verf, maar goed voor de rest is het klaar, Marlies doet het schilderwerk en de inrichting, de hele kast hoeft niet het zijn maar een paar kleine stukjes!
Ik duik zelf vandaag de slaapkamer in, en ehm niet om de hele dag in bed te liggen. nee zeker niet even een kleine beurt om het maar even zo te zeggen!
Even een kastje onder de tv, waar alle kabels de router, switch en meer in komen te zitten/liggen, gewoon even netjes maken dus.
Dan een update van de verlichting, deze word slim, nieuwe hor en luxaflex, enz, enz, dus de komende dagen ben ik weer onder de pannen!
Maar dan is binnenkort de hele boven verdieping weer netjes en up to date, daarna zien we wel weer dan zitten we inmiddels al in het nieuwe jaar!
Hopelijk komen de rolluiken op korte termijn ook binnen nu is het buiten nog niet echt super koud maar de koude dagen komen zeker wel en dan is het mooi dat we de rolluiken dicht kunnen doen, dat scheelt echt in de stookkosten!
Een ding is zeker we zijn hier in en om het huis lekker bezig, ik zeg vooral zo doorgaan haha

Toedels IKKE


08-12-2021
Vandaag denk ik dat de inloopkast afkomt wat kluswerk betreft, moet nog twee inbouwspotjes erin maken en aansluiten, nog wat kit werk en wat dingetjes zoals haken, en hangers en dat soort dingen.
En dan duiken we in ons volgende project, als dat project ook klaar is dan even een bezem over de boven verdieping, we hebben dingen voor de stort en voor de kringloop even tijdelijk bij elkaar staan!
Nog een weekje en dan is alles op de boven verdieping klaar en weer helemaal up to date, wat er dan komt zien we dan wel weer!
Een ding is zeker we staan niet stil, ik denk altijd maar zo, stilstand is achteruitgang, en stilstaan is niet goed voor een mens, blijf bewegen, blijf bezig.
Nou en we zijn zeer zeker in beweging, elke morgen duik ik een op de computer, even het laatste nieuws, sociale media doorspitten, even schrijven, even diverse lijsten bijwerken enz enz
Als dat klaar is en ik ben vrij dan gaan de oude kleding aan en dan aan het werk, plannen heb ik al in bed gemaakt, tja ik word meestal wakker met diverse gedachten en de klussen waar ik mee bezig ben komen dan zeker voorbij!
Ik bedenk de dingen in mijn slaap en soms word ik wakker met super ideeën of oplossingen voor een probleem(en).
Is best handig maar soms ook vervelend om wakker te worden en niet meer te kunnen slapen omdat iets door je hooft blijft gaan!
Maar goed de koffie smaakt goed, heb alle media al weer bekeken en dus word het tijd om de oude plunje aan te trekken, we beginnen met kitten, dan beginnen we met Electra voor de inbouwspots, even een bezem over het kleine zoldertje, dan is dat ook meteen klaar!
Volgende week komt de kachelpijpen man, die het rookkanaal erin gaat maken als het goed is, dit jaar zal dat wel niet meer gebeuren, januari waarschijnlijk, ze zijn allemaal mega druk en wachttijden zijn enorm!
Een ding wat je tegenwoordig moet hebben is geduld, heel veel geduld zelfs, we hebben diverse dingen hier en daar in bestelling staan, voor een ander project waar ik in januari mee ga beginnen, dat word ook nog een heel klusje.
Je leest het, we gaan van het ene project naar het andere, en jullie hoeven ook niet alles te weten, zoals ik al eerder schreef ik post wat ik post maar vertel heel veel lekker niet, omdat het jullie geen ene ruk aangaat natuurlijk!
Ik kan namelijk zien waar mijn website bezoekers wegkomen, maar goed dat is een heel ander verhaal, ik duik in mijn oude kleding en ik zeg….

Toedels IKKE


07-12-2021
En dan zijn we al weer een dagje verder, ik ga niet schrijven over hoe snel de tijd gaat, want die gaat snel, duhh
Gisteren begonnen met de inloopkast en dat gaat voorspoedig en sneller dan ik dacht, als je een beetje doorwerkt dan kan het flink opschieten.
Ik heb meteen wat voorbereidend werk gedaan voor de toekomst en dat is dat ik drie pijpen in de muur heb gemaakt.
Het is zo dat alles vanaf de meterkast, dus kabels naar bijvoorbeeld de badkamer, allemaal via het kleine kamertje lopen, het kleine kamertje grenst aan de zolder waar ook de cv ketel zit.
Nu willen we misschien in de toekomst een inductie kookplaat en dat betekent dat er dus misschien ook een krachtstroom kabel van de meterkast naar de keuken moet.
En daarom heb ik al enkele gaten gemaakt en voorzien van plastic pijpen mocht er een kabel nodig zijn dan kan ik deze er zo doorheen schuiven, ik heb meteen drie gaten gemaakt je weet maar nooit!
Vandaag komen de inbouwspots met lampen, dimmer en beweging melder van HUE binnen, maar goed ik moet straks ook nog werken dus vandaag zal er wel niet veel gebeuren!
Dus met een beetje geluk is de inloopkast deze week wat mijn werk betreft klaar, Marlies gaat het schilderen en verder inrichten!
Ik duik dan weer in een nieuw projectje, en zo blijven we lekker in beweging, de kerstspullen staan klaar en dus gaan we vandaag als het lukt ook nog even alles in kerstsfeer brengen!

Toedels IKKE


06-12-2021
De camera’s hangen en zijn online, en melden elke verdachte beweging die gesignaleerd word , er kan zelfs een alarm gegeven worden en je kunt zelfs via de camera’s praten!
Operatie rookkanaal is een operatie die pas afgerond kan worden als de RVS pijp er in zit, dan kan pas de buitenkant afgemaakt worden!
Dus vandaag nog een klein dingetje wat het rookkanaal betreft en dan gaan we beginnen aan de inloopkast, gisteren al enkele bekken, mappen en dozen nagekeken en opgeruimd, of vernietigd of in de container, wij mensen blijven maar bewaren en bewaren.
Er lagen nog papieren van 2015 en eerder, jeetje wat moet je daar nog mee, in die vijf jaar is er al weer veel gebeurt, alles is of word nog digitaal en dus heeft het bewaren niet zoveel zin meer tenzij het heeeel belangrijk is.
Maar goed het is niet verkeerd om de boel eens na te kijken en op te ruimen, en dan ga ik beginnen met de inloop kast, vanmiddag nog even naar Enschede en straks even de kerst spullen van het zolder halen, het is weer tijd voor gezelligheid, ik ben met kerst en oud en nieuw vrij dus gezelligheid.
Ik heb het grootste gedeelte van mijn leven met kerst gewerkt en nu ben ik dan een keer vrij en dus gaan we er extra van genieten, nog even en dan zitten we in 2022.
Maar goed het duurt nog een paar daagjes ik hoop voor die tijd dat we nog de rolluiken ervoor krijgen, dan is dat ook klaar!

Toedels IKKE


04-12-2021
Ik ga ons huis beveiligen met extra camera’s, ik heb al een camera achterin de tuin en daar komen er dus nog drie bij, slimme camera’s in dit geval!
Niet dat ik zo rijk ben en hier dus veel te halen valt, maar ik had vorige week het idee dat er iemand bij mij in het pad was geweest, er was iets verplaats dat daar lag en dat kon niet door katten of andere beesten zijn gedaan!
Dus moet er een mens bij ons in het pad zijn geweest, nu staat in de zomer mijn motor ook altijd in het pad, en deze staat natuurlijk dubbel op slot maar nu komt er een 2K camera te hangen met diverse extra’s erop!
We hebben ook een slimme bel met camera dus, en dat is echt een handig dingetje, je kunt terug kijken, laatst had er een hond hier op de stoep gescheten, en ik weet nu wie het baasje is, al ken ik hem persoonlijk!
Dus ons huis, word door camera’s en slimme rookmelders beter bewaakt en dat is ook wel ene geruststellend idee!
Het rookkanaal is van woonkamer tot op de zolder klaar alleen nog een plaat die het geheel aan de voorkant afsluit, maar eerst moet er nog de RVS dubbelwandige pijpen doorheen gelegd worden.
De pijpen kunnen nu in no time van beneden naar boven worden gelegd, maar de dak doorvoer word een heel ander verhaal, en dat is ook het meeste werk iemand moet et dak op en dat erop maken, er moet een gat gemaakt worden enz enz
Maar goed, de man die dat gaat doen is een prof en ik hoop dus dat hij zonder problemen dat ook gaat doen, maar we hebben niet zo’n fijn dak om op te kruipen, we hopen maar op het beste!
De afspraak staat, en dat duurt nog twee weken, deze mensen hebben het op dit moment super druk, hij zei, ik kan wel dag en nacht werken, zoveel werk is er wel!
Ik duik volgende week in ieder geval naar het volgende karwei, operatie inloopkast, en morgen duik ik maar eens in de wereld van kerstverziering, ff een boompje opzetten en voorzien van de nodige deco en meer!
En zo blijven we lekker in beweging, met van alles en nog wat, en dat past goed bij mij want stilzitten is niet echt mijn ding.
Nu ben ik eigenlijk zolang ik hier woon bezig met klussen, er is altijd wel iets wat ik verbouw of mee bezig ben, en ik ben nu begonnen met operatie puntjes op de i zetten.
En daar valt de schoorsteen onder, de inloopkast, zolder en meer even alles mooi en strak maken, tja soms moet je dat doen!
Morgen is het 5 december en is het dus sinterklaas en weer in aangepaste vorm door corona, en dan duiken we de laatste dagen van het jaar al in, dagen met hopelijk veel gezelligheid zoals Kerstmis en dan ben ik nog jarig!
Ik vind het een prachtige maand, dat vind ik de laatste jaren pas hoor, ik heb vreselijke kerstdagen gehad hoor, ik werkte in een groot zalencentrum als kok, heb daar zo’n 23 jaar gewerkt, en de laatste jaren als Chef kok.
En met kerst was het echt heel druk, zo’n 2000 eters in twee dagen tijd, dat zijn dingen die je je nu niet meer kunt voorstellen, maar neem maar van mij aan dat het een soort oorlog was, met hele lange werkdagen, en dan heb ik het nog niet eens over alle voorbereidingen stress en meer.
De laatste jaren vooral door kerst heb ik eindelijk wat kerst kunnen vieren misschien in een wat aangepaste vorm maar toch!
En ook dit jaar ben ik met kerst vrij zoals het er nu uitziet, en yess dat is mooi en gezellig, de kids komen weer eten verspreid over een paar dagen, de top 2000 op de achtergrond, lekker smikkelen en meer!
Maar goed we zijn hier zolang we dat nog kunnen volop in beweging, hopelijk worden de nieuwe rolluiken nog voor kerst geleverd, een luik is namelijk stuk en werkt dus niet meer, en ik hoop dat de pellet kachel monteur nu eindelijk de boel komt fixen.
Ik vind de wachttijden echt niet meer normaal, het lijkt wel of Nederland compleet is doorgedraaid, de wachttijden zijn super lang, de prijzen zijn omhoog geschoten en wij als klant zijn nummertjes geworden, ze hebben het druk genoeg en nu hebben ze je als het ware niet meer zo nodig, een klant meer of minder ach we hebben het druk genoeg!
Maar mensen geloof me, er komen hele andere tijden aan, want dit kan echt niet goed gaan, we leven in een bubbel en die gaat een keer knappen, en dan stort de economie compleet in en stijgt het aantal werklozen explosief en dan staan deze mensen vooraan als je ze dan nodig hebt, en dan ben je ineens geen nummer meer maar meneer en mevrouw!
Het is een op en neer gaande spiraal, en dat is altijd al zo geweest!

Toedels IKKE

03-11-2021
Het schijven van de januari blog 2022 is klaar en gaat dus op de aller laatste dag van deze maand, en van dit jaar om 23:59 online!
Maak steeds meer gebruik van deze functie, blogs schrijven en ze dan op een bepaalde datum laten posten, je kunt dus al verhalen schrijven voor 2023 of later als je dat zou willen!
Het rookkanaal van beneden naar de zolder is bijna klaar, vandaag ga ik beginnen met de plaat waar straks de aansluiting komt voor de kachel, en op zolder moet nog een ding gebeuren, de rest kan pas als de pijp geïnstalleerd is!
Het is niet zomaar een paar platen aan de muur spijkeren en klaar, nop!, alles moet goed doordacht worden, je kunt er een simpele constructie van maken en risico gaan lopen, maar die keuze heb ik dus niet gemaakt.
Veiligheid staat bovenaan, en ik wil er straks geen omkijken meer naar hebben, dus ik ga voor de moeilijke weg, en dat is alles beschermen dat kan branden.
Het begint met de aankoop van Promatec platen, deze platen zijn ontbrandbaar, dan komen onder alle platen metalen profielen, we gaan van het ergste scenario, er komt brand in de schoorsteen, een mega brand, de RVS dubbelwandige pijp knapt en de vlammen schieten naar buiten, daar zit een laag van 13 mm dikke Promatec plaat, deze zijn op metalen profielen geschroefd.
Als deze schroeven dan gaan gloeien dan zullen de metalen profielen niet gaan branden, als ze op hout worden geschroefd dan kunnen de hete schroeven het hout in brand steken.
Alle naden heb ik met speciale hitte bestendige kit gekit, deze kit gaat schuimen bij hitte en zet dan uit en sluit dan de naden, zodat zuurstof er in theorie niet bij kan.
Op zwakke plekken achter de constructie heb ik extra vuurbestendige pur gespoten, deze werkt brand werend.
Dus ik heb een dubbelwandige RVS rookkanaal, deze zit binnenin een met Promatec platen betimmerde bekisting, geschroefd op metalen profielen en de zwakke punten zijn extra beschermd door speciale kit en pur, en hier en daar ook nog extra Promatec plaat!
Nu zul je misschien denken jeetje wat overdreven, en ja misschien is het dat ook wel, de bekisting om de pijp met Promatec of ander goedgekeurd materiaal is verplicht tegenwoordig!
Ik heb geprobeerd en ben er eigenlijk nog mee bezig om net iets beter te doen en iets verder te denken dan mijn neus lang is, nu zeg ik niet dat er niets kan gebeuren, ik daag het noodlot in dit geval zeker niet uit maar ik denk wel dat het beter beschermd en dus veiliger is dan alleen maar een RVS pijp naar boven!
Maar goed over twee weken komt de expert kijken en dan horen we het wel of ik alles goed gedaan heb, helaas kon hij niet eerder, dat is tegenwoordig een groot probleem.
De bedrijven hebben het zo druk dat op alles een flinke levertijd zit, ook is het wachten op een monteur of rookkanaal expert flink toegenomen, naar weken in dit geval!
Tja, het is niet anders, je kweekt wel op deze wijze geduld, heel veel geduld en dat is wel eens moeilijk, als je bijvoorbeeld een nieuwe stoel wilt kopen dan kan de wachttijd/levertijd zomaar 20 weken zijn, soms langer, soms korter.
Het is net als toen je kind was, je bent morgen jarig, of morgen is het 5 december, de dagen en vooral de nacht ervoor duurt lang, heeeeeeeeeeeeeeeel langgg, wachten op iets wat je graag wilt is best wel moeilijk!
En zoals ik al eerder schreef zijn wij de consument niet zo belangrijk, want bijvoorbeeld een schilder heeft het zo druk dat hij het helemaal niet erg vind of je je huis nu bij hem laat schilderen of bij een ander, hij heeft het druk genoeg.
Maar mensen, er komen ook nog andere tijden dat het weer andersom is en dat gaat geen jaren duren denk ik, het is net een bubbel die zomaar kan knappen.
We zullen het zien en de toekomst zal het uitwijzen, hier in huis wachten we ook op diverse dingen, eergisteren hebben we wat besteld waar een wachttijd van ongeveer 20 weken op zit, 20 weken mensen!!!!!!!, dat zou betekenen dat het bestelde pas eind april bezorgd gaat worden, dat is ongeveer 5 maanden!
Over 5 maanden weten we vast niet wat we besteld hebben haha, tja het is niet anders dus zit er niets anders op dan wachten en wachten en wachten enz enz
Nee hoor we gaan gewoon door, voor eind februari heb ik nog een paar grote klussen op papier staan, dit moet klaar zijn voordat alle bestelde dingen bezorgd worden, dus ik hoef me niet te vervelen en dat ga ik ook zeker niet doen.
Deze maand heb ik het rookkanaal project de inloopkast project en er zullen vast nog wel een paar kleine klusjes tussen komen, moet eigenlijk nog de tuin doe en de pomp moet nog worden afgekoppeld, zolang hij draait is hij vorst bestendig maar goed voordat het extreem koud word moet hij eraf.
Nou ik ga wat doen, met schrijven alleen komen er niet, ohw ja ik heb gisteren ook nog mijn bijdrage geleverd aan de top 2000, mijn favoriete 35 nummers zijn opgestuurd!

Toedels IKKE


01-12-2021
En dan zitten we zomaar in de maand december, zo snel gaat dat, we leven in een rare tijd met corona, geweld en de vele natuur rampen, ik zou wel eens willen wereld leven in een wereld zonder al deze dingen, gewoon vrede en alles wat er bij hoort!
Maar dat zullen we in ons leven nooit gaan meemaken, ik ben geen paranormaal figuur maar dit weet ik wel zeker!
De upgrade en vernieuwing van mijn computer en alles wat erbij hoort is afgerond op een nieuwe videokaart na dan, gisteren mijn nieuwe Asus ROG RGB Toetsenbord en Asus Muis RGB binnen gekregen en ik zit nu te typen op het nieuwe toetsenbord, het is even wennen maar dat is over een uurtje of zo al een stuk beter.
Alleen nog een nieuwe Videokaart staat er op het verlanglijstje wat computers en randapparatuur betreft en dan heb ik het goed voor elkaar, maar de prijzen van videokaarten zijn nu torenhoog dus we wachten tot het weer een stuk goedkoper is.
Door tekorten op de chipmarkt en door o.a. corona zijn er levering problemen met heel veel dingen op dit moment en dingen die schaars zijn of waar heel veel vraag naar is worden onbetaalbaar!
Echt de prijzen schieten de lucht in omdat er meer vraag is dan aanbod en dat is voor ons als consumenten natuurlijk niet echt leuk, maar mensen troost je, ik ben er van overtuigd dat dit niet eeuwig zo blijft en dat deze bubbel gaat knappen!
Stel je voor, er is een tekort aan lolly’s, iedereen zit door de corona thuis en eet de hele dag uit verveling lolly’s, dus de vraag naar deze lolly’s neemt toe!
De lolly fabrieken kunnen de vraag niet aan, te kort aan personeel en een tekort aan machines, dus ze gaan uitbreiden, er worden machines besteld en meer personeel aangenomen!
Maar personeel is schaars, machines kunnen niet snel geleverd worden omdat ook de machine fabrikant het niet aan kan, hij kan niet aan onderdelen en ijzer komen om deze machines te bouwen!
Ook kunnen grondstoffen zoals suiker in dit geval niet geleverd word want de suiker plantages kunnen de vraag ook niet aan, en hebben ook ineens tekorten op alle fronten.
Maar wij mensen gaan ons aanpassen, het duurt even, misschien een jaar en meer maar dan krijgen we het volgende probleem, overschotten, corona is voorbij en we gaan weer aan het werk.
De lolly fabrieken hebben ineens niets meer te doen, omdat iedereen weer aan het werk is en dus geen tijd meer heeft om lolly’s te eten, de lolly fabriek moet personeel ontslaan, omdat de magazijnen nu vol staan met dozen lolly’s.
Machines staan stil en de extra gehuurde gebouwen staan leeg, machines staan stil, de vraag naar suiker is ook stil komen te liggen, ook daar mensen eruit en volle pakhuizen met suiker!
Dat zul je nu ook gaan zien, nu is er een tekort aan alles, de industrie gaat zich aanpassen en voert de productie op, in zover als dat gaat, de hele branche staat te springen om personeel en grondstoffen.
Maar dat blijft niet zo doorgaan dat weet ik zeker, ben geen expert geloof me, maar als je een beetje logies denkt en een klein beetje snapt hoe het in elkaar zit dan kun je op je klompen aanvoelen dat dit nooit eeuwig goed kan gaan.
Het is overal gekken werk we hebben een nieuwe eettafel besteld en de wachttijd is ongeveer 20 weken, maar het zou ook zomaar langer kunnen zijn of korter werd er gezegd maar met 20 weken moest je wel rekening houden!
Bedrijven kunnen op dit moment de vraag niet aan en dus ontstaan er dus tekorten aan, tekorten aan grondstoffen, personeel en machines, en bij tekorten schiet de prijs omhoog.
Het is dat we niet het eeuwige leven hebben maar anders zou ik wachten met het aankopen van, en in dit geval een eettafel, want ik ben er van overtuigd dat deze markt vroeg of laat gaat instorten!
En dan kunnen ze de eettafels niet meer verkopen, omdat de vraag naar eettafels ingestort is, de prijzen zullen dan ook instorten, en de wachttijd op een nieuwe tafel zal veel korter zijn enz enz
Alles hangt aan elkaar, het is net een kaartenhuis en dat kaarten huis gaat vroeg of laat instorten daar ben ik van overtuigd!
Maar goed we hebben dus een nieuwe eettafel besteld en de wachttijd is dus zo’n 20 weken, een kleine 5 maand dus, bijna een half jaar!
Ik word er niet echt vrolijk van kan ik hier schrijven, je koopt iets en wilt er zo snel mogelijk van genieten en dus wil je het liefst gisteren dan vandaag in huis!
Moet wel schrijven dat het niet voor alles geldt, we hebben gisteren een nieuwe wasmachine gekocht en deze word vanmiddag geleverd en aangesloten!
Onze oude wasmachine die al flink op leeftijd is, heeft een gebarsten deur, en dus word de vloer nat en het centrifugeren moet soms twee keer omdat anders de was nog zeiknat is, en hij bonkt steeds meer.
Hij gaat vanmiddag weg naar het bejaardentehuis voor wasmachines, genieten van zijn oude dag wij zeggen bedankt voor al je werk die je hebt verzet en geniet van je rust hahaha
Maar goed vanmiddag komt er een nieuwe Bosch, met allemaal nieuwe dingen en dus mogelijkheden en weer zuiniger dan onze huidige machine!
Vandaag is het weer een normale werkdag, het is echt heel rustig op dit moment, oorzaak corona en de vroege sluitingstijden in de horeca, ik moet om twaalf uur beginnen tot vijf uur dus, en dat zijn mooie korte werkdagen, en ik heb nu lekker avonds vrij!
En dat komt goed uit omdat ik super druk ben, operatie rookanaal is in volle gang, en dat is nog wel een karweitje kan ik hier schrijven, ik ben dan ook nog iemand die het meteen goed wil doen!
Metalen frames, Promatec platen, speciale vuurvaste kit en vuurvaste pur, ik maak zelfs dubbele bescherming op plekken waar ik het nodig vind, dus stel ik heb een houten vloer, dan komt er eerst een laag Promatec plaat op, dan een metalen frames en daarop weer een laag Promatec.
Het is overdreven dat weet ik maar ik hoef er dan nooit meer wakker van te liggen, oké ik lig er niet wakker van maar het geeft wel een veilig gevoel en ik stook straks de kachel zonder over het rookkanaal na te moeten denken, of over schoorsteenbrand.
En veiligheid is ook belangrijk, niet alleen bij een kachel, we hebben nu ook door het hele huis rook melders hangen en die ook koolmonoxide detecteren, kost een paar Euris maar wel een een veilig idee, oké het word volgend jaar ook wel verplicht maar toch!
Nou het is weer een heel verhaal geworden wat niet eens mijn bedoeling was maar goed soms gaat het vanzelf!
Straks komt mijn december blog weer online of misschien staat hij wel online, het gaat vanzelf dussss

Toedels IKKE
29-11-2021
Het pur pistool is gisteren geleverd op zondag, dat gebeurt ook niet vaak kan ik hier schrijven, maar goed dat betekent wel dat ik straks wel meteen kan beginnen.
En ik hoop dat voor het eind van de dag het metalen frame bekleed met Promatec platen klaar is, als het normale platen waren dan was deze klus nog wel een keer af.
Het is een namelijk een brandwerend of brandveilig bescherming om je rookkanaal en dat moet wel meteen goed gebeuren, vuurvaste pur, vuurvaste kit, vuurvaste platen, vuurvast frame.
Hoe dan ook het is een leuk klusje, als dit klaar is beginnen we aan het volgende project en dat is een grote inloopkast, ook nog een hele klus!
En zo blijven we bezig en vooral lekker in beweging en dat is beter dan stilzitten!

Toedels IKKE28-11-2022
Soms zit het mee en soms zit het tegen, door de black Friday word het pur pistool pas maandag geleverd in plaats van gisteren, dus mooi kl…n!
Maar goed het is niet anders ik heb wel wat kleine dingen voorbereid maar meer kon ik niet doen en dus gaan we maandag weer verder, en dat is morgen.
Vandaag moet ik nog een dagje werken, tot maximaal 17 uur want dan zit mijn werkdag er al weer op, want zoals je weet moet de horeca om 17 uur dicht door corona.
Ik vind het spijtig voor alle ondernemers kan ik hier schrijven maar goed ik zelf heb lekker elke avond vrij in december en dat is natuurlijk ook wel lekker.
Met Kerst is de kans ook groot dat ik vrij ben, een dag is al zeker dat ik vrij ben en dat is eerste kerstdag, dus ons kerstdiner thuis gaat door.

Toedels IKKE

26-11-2021
Gisteren de Promatec platen opgehaald, twee stuks van 13 mm dik, deze breekbare platen staan in heel in de schuur, pfffff
Mij werd op het hart gedrukt om extra voorzichtig te zijn omdat ze zo breekbaar zijn, dus zeer voorzichtig gedaan en ze staan dus nu veilig.
Ik zou ze liggend moeten bewaren maar dat gaat niet lukken de platen zijn namelijk 120 Cm x 250 Cm, maar goed ze blijven niet lang op de zijkant staan, vandaag begin ik er al mee, en gaat de zaag er al in.
Ook de Promaseal vuurvaste Acrylaat kit is binnen en de Nullifire Brandwerende Purschuim, dus we kunnen beginnen met het afmonteren van de wanden, waarin dan straks het 150 mm rookkanaal komt.
Dus daar ga ik zo mee beginnen!

Toedels IKKE


25-11-2021
Een rookkanaal bouwen is toch wel even een mega klusje, dus meer werk dan ik verwacht had, ehm veel meer werk dus!
maar Henk zzou Henk niet zijn om de koe bij de horens te vatten en te beginnen!
Maar eerst nog even een korte uitleg van hoe ik er eerst in stond. Ik dacht, en ik wist dus eigenlijk niet beter dan dat zo’n dubbelwandig rookanaal voldoende zou zijn, je maakt een gat in het plafond, wat ruimer dan de pijp dik is.
Vervolgens bouw je dan vanuit daar naar boven totdat je op het dak bent aangekomen, je houd om de pijp voldoende ruimte vrij, mocht de pijp dan heet worden dan begint er in ieder geval niets te smeulen!
Alles word bevestigd met metalen beugels en klaar is Clara, toch? Maar helaas!
In de praktijk werkt dat niet zo en de overheid heeft ook bepaalde regels wat wel en niet mag, alles heeft te maken met brandveiligheid en er zijn dus een lading regels waar je je aan moet houden!
Maar goed een week geleden wist ik daar dus niets van, ik wist dat een dubbele wandig RVS pijp/rookanaal verplicht was!
Maar goed ik ben dus nu op de hoogte, om het nieuwe rookkanaal moet een bekisting komen van Promatec plaat, stel dat.
Stel dat je rookanaal op welke manier dan ook lek gaat en brand veroorzaakt, misschien wel door een storm, aardbeving of een boom die op je huis valt, en er ontstaat een een lek, en vuur komt uit de pijp.
Alles wat er dan omheen staat en brandpaar is gaat dan in de fik, en er ontstaat brand wat je natuurlijk niet wilt, maar toch dan zouden deze panelen erom heen er voor kunnen zorgen dat het beperkt blijft.
Nu weet ik ook wel dat mijn voorbeeld slecht is, in de praktijk gaat het vast anders maar goed brand wil niet en is ook niemand te gunnen.
Een ongeluk zit in een klein hoekje, je hebt ook airbags en veiligheid gordels in een auto , maar je hoopt dat je ze nooit nodig hebt!
Dus ik moet nu een bekisting maken van Promatec platen om het rookkanaal, dat moet op metalen frames bevestigd worden, als we dan even een ramp scenario uitgaan, dan zouden bij een brand de schroeven zo heet kunnen worden in de Promatec platen dan ze het latwerk waarop de platen geschroefd zijn in de fik kunnen laten vliegen.
Dus moet het op metalen frames en daar ben ik nu mee begonnen het eerste frame zit aan de muur, en de Promatec platen zijn besteld, bijbehorende kit is ook besteld, ook dit mag niet zomaar een brandwerende kit zijn maar moet ook nog eens vuurvast zijn.
Dan heb ik ook speciale brandveilige pur besteld, goedgekeurde pur en kit, want ook daar zijn de regels streng in, en ik wil het dan ook goed doen, ben dan wel wat duurder uit maar dan weet ik ook dat het 100% in orde is, en ik ga het dus zelfs beter doen dan nodig is.
In de houtkachel die we nu hebben zie ik regelmatig heel veel vuur, het is een kachel dus vuur en vlammen horen erbij, maar in het begin dacht ik wel eens, stel dat zo’n vlam de schoorsteen in vliegt, ik denk niet dan het kan maar een stuk de pijp in zou goed kunnen.
Stel ik was zo’n persoon was die nooit zijn schoorsteen liet vegen, misschien omdat ik het niet kon betalen, of omdat ik het nutteloos vond en ik daardoor een schoorsteen brand zou krijgen, dan moet ik alles zelf betalen.
Misschien ben je wel je huis kwijt of is het heel erg beschadigd en misschien het huis van de buren ook.
Als je niet kunt aantonen dat je de schoorsteen hebt laten vegen dan is er geen verzekering die gaat meebetalen aan de schade, nu denk je misschien dat overkomt mij niet omdat wij het zo goed in orde hebben.
Waarom lees ik dan, of zie ik op TV dan nog regelmatig dat er brand was die was veroorzaakt door een kachel of openhaard.
Als er nooit brand was veroorzaakt dor kachels of openhaarden dan waren de regels ook niet zo streng geworden.
En mede daarom wil ik het in een keer goed doen, alles volgens de regels en net ietsjes meer, als ik dan de kachel ga stoken als het klaar is, dan kan ik hem volgooien en opstoken tot de vlammen uit het dak komen, haha nee hoor dat doe we niet.
Maar het zal me wel een veiliger gevoel geven dan bij ons oude rookanaal dat is zeker, en omdat we nu overgaan naar een hybride kachel moet het rookkanaal sowieso in orde zijn!
Betere trek, minder aanslag in het rookkanaal, en een veiliger gevoel en zo goed als geen kans op een schoorsteen brand, het nieuwe rookkanaal kan een schoorsteenbrand aan las ik, en het kanaal kan tot 1000 graden hebben!
Jeetje wat een verhaal over een kachelpijp is het geworden, een beetje overdreven i know! Daarom ga ik maar snel wat anders doen…..

Toedels IKKE


24-11-2021
Gisteren schreef ik nog dat het maken van een nieuw rookkanaal met RVS schoorsteenpijp niet meer zou zijn dan een gat zagen, pijp erdoorheen en tataa nieuw rookanaal.
Maar in de praktijk is het toch wel even anders, er moet een betimmering omheen van Promatec plaat, en ik ga dat ook nog eens doen op een metalen frame met Rockwool er tussen!
Volgens de pellet kachel man moet het zo, anders plaatste hij geen kachel, nu zal niet iedere kachelman zo streng zijn, maar ik neem zijn goede raad over.
Ik wil een nieuw rookkanaal dat is duidelijk, maar ik wil ook dat het volgens de regels gaat, ik wil straks een blok hout op de kachel gooien en veel vuur, maar dan wel in de kachel en er niet buiten.
Dus ga ik vandaag aan het meten, breken en dan weer opbouwen, het zal een hele klus worden vooral het stukje tussen de onder en boven verdieping maar ook dat gaat goed komen.
Het zal eerst slechter worden voordat het beter word, maar goed een ding is zeker het word een hele klus.

Toedels IKKE


23-11-2021
Soms worden dingen eerst slechter dan beter, wil je verbouwen dan moet je vaak eerst aan het breken, en dat veroorzaakt puinhopen en rommel en meer!
Operatie grote zolder opruimen is, zoals ik gisteren ook al schreef, bijna afgerond straks even de laatste rommel opruimen en even het laatste schoonzuigen met de stofzuiger.
De plek waar het nieuwe rookkanaal doorheen moet is nu zo gemaakt dat we erbij kunnen, in theorie is het dan alleen nog maar een gat zagen en klaar, in theorie dan he.
Meestal blijkt het in de praktijk toch anders te gaan,. maar goed dat horen we wel als de kachelpijp specialist hier op de koffie komt, vandaag hoor ik wanneer hij komt!
De zolder ziet er dus bijna spik en span uit en de gecreëerde ruimte is enorm, de tl verlichting zorgt voor veel licht dus kunnen we het weer volgooien met rommel haha
Nee hoor dat gaan we niet doen, meestal blijft wat op de zolder ligt ook op de zolder liggen, maarrrrr, er is dus een maar….
De zolder is netjes maar de overloop is veranderd in een soort kringloop winkel haha, tja en op de logeerkamer staat zoveel oud papier dat nog het nodige sleepwerk gaat kosten.
En ik ben ook begonnen in het kleine kamertje, daar heb ik nu de binnenkant van het weggehaalde raampje dicht gemaakt en behandeld met een muurgrond vandaag komt er plamuur op.
En dan moeten de laatste spullen eruit en uitgezocht worden en weg dus, er zitten veel mappen met papieren bij!
Ook moet er nog een pijp door de muur gemaakt worden naar het zolder boven de keuken, daar komen straks de extra kabels door voor ons volgende project en dat is operatie keuken, maar dat is nog geheim.
Wel kan ik zeggen dat er krachtstroom (als ik het goed begrepen heb), in de keuken nodig is maar daarover volgend jaar meer!
Als de buis erdoor zit kan ik beginnen met het verbouwen van de kleine kamer, het moet een inloopkast worden voor kleding en wat andere dingetjes!
Een van de kleding kasten op onze slaapkamer gaat vervallen, er komt een dubbelwandig rookanaal doorheen en dus moet er plaats gemaakt worden.
En ik moet in de woonkamer de plaat in de hoek van het plafond boven de houtkachel eruit halen, slopen dus, ik ben blij dat deze plaat er zit, anders had ik een deel uit de gipsplaten moeten zagen!
Maar toch het geeft weer rommel voordat het weer in orde is.
En zo val je van het ene in het andere karwei, een ding is wel zeker we staan hier niet stil, we zijn altijd in beweging maar dat vind ik zelf niet zo erg ik hou wel van verbeteringen en als dan straks de nieuwe kachel aan staat en ik er voor zit met een spannend boekje, dan is alle ellende van verbouwingen al weer snel vergeten.
En dan moet ik nog een contactdoos aansluiten voor de rolluiken, de laatste doos in dit geval en dan zijn alle voorbereidingen klaar wat betref de rolluiken, en is het wachten op de levering.
Ik krijg als het goed is vroegtijdig een seintje zodat er ook tijd is om de oude eraf te halen.
En ik wil op korte termijn de kerstspullen van het zolder halen het is weer tijd voor de kerstboom en alle deco erom heen.
Ik ben de eerste kerstdag vrij en ik zeg yesss, in de horeca heb je niet zoveel feestdagen vrij kan ik hier schrijven, kerst vrij ken ik eigenlijk niet, door corona viel het de laatste jaren mee, maar dan mag je ineens niet iedereen uitnodigen!
Maar goed ik heb weer genoeg gekletst, tijd om aan het werk te gaan, jullie nieuwsgierigheid is ook weer bevredigd, maar toch hebben jullie pech want er zijn nog heel veel dingen die ik jullie niet aan jullie neus ga hangen en ik dus lekker voor mezelf hou.
En misschien klopt er wel geen bal van wat ik hier schrijf, ik heb grote duimen, dus misschien schrijf ik wel dingen om anderen om de tuin te lijden hahaha


Toedels IKKE


22-11-202
De allerlaatste maand van het jaar is al weer bijna aangebroken, het gaat weer snel, supersnel dus, hoe meer je doet des te sneller gaat de tijd, althans zo lijkt het well!
We leven in een onrustige tijd er is o.a. veel onrust door corona, iedereen lijkt tegenwoordig wel ergens tegen te zijn, iedereen heeft een er een mening over, wat natuurlijk hun goed recht is, iedereen mag, gelukkig maar, zijn eigen mening dan ook hebben en geven.
Maar ik vind en onderstreep dat maar, ik vind dat iedereen met de poten van een ander af moet blijven, of van de spullen van een ander.
Politie wagens en andere eigendommen worden vernield, schijnbaar snapt niemand dat de belasting betaler de rekening moet betalen, tja, alles wat kapot gemaakt word komt op rekening van de normaal hard werkende burger.
Denk maar niet dat Alex dat gaat betalen of Rutte, was het maar zo, de hardwerkende mens betaald er aan mee.
Maar goed, ik ben bezig met mijn eigen dingen en dat is op dit moment met operatie opruimen, en meer.
Ik ben bijna klaar met de oude zolder van het huis, daar lagen nog spullen en veel rommel uit vroegere tijden, zo van dat kunnen we nog wel bewaren, dus leg maar op zolder, maar vervolgens komt het nooit meer naar beneden.
Tot nu dan, de zolder is nu bijna leeg, ik ben meteen bezig met het nieuwe rookkanaal dat er als het goed is gaat komen.
Maar dan wel begin volgend jaar, de beste man komt als het goed is op korte termijn op de koffie om te kijken hoe en wat, en dan kan het materiaal besteld worden!
Ik ben al aan het meten geweest en volgens mijn berekeningen moet het kunnen, de pijp gaat dan door mijn kledingkast en dat is eigenlijk wel het mooiste in dit geval!
Vandaag ga ik het laatste doen op zolder, opruimen is klaar, gisteren 2 TL bakken aangesloten van ca 120 Cm, het licht op zolder is nu ook tiptop in orde.
Dan ga ik even op het andere zoldertje boven een kleine slaapkamer kijken en dan ga ik naar de boven verdieping, ook daar is genoeg te doen.
Ik ga namelijk van een kleine kamer een inloopkast maken voor de kleding en wat andere dingen, en zo ga ik dan de hele boven verdieping opruimen en verbeteren.
En zo ga ik van het ene naar het ander klus, lekker bezig zijn met je eigen spullen, de kans word in mijn beleving steeds groter, en dan heb ik het over de kans op een nieuwe lockdown.
De corona cijfers rijzen de pan uit en als dit zo doorgaat dan blijft er niets anders over dan dat, en stel dat het zo is dan heb ik in ieder geval de spullen in huis zodat ik gewoon verder kan met waar ik mee bezig was/ben!
Hopelijk worden de nieuwe rolluiken op korte termijn opgehangen, ze zijn besteld en nu is het wachten op levering!
De levertijd van de luiken zou 4 a 5 weken zijn, a.s. vrijdag is het al drie weken geleden dat ze besteld zijn!
Ik krijg op tijd een seintje dat ze geleverd worden en dan kunnen de oude eraf, ik heb de voorbereiding klaar, de nieuwe luiken kunnen zo worden aangesloten op de Electra, ik heb achter de gaten al geboord en de contactdoos zit op zijn plek met de stoom kabels.
Alleen de stroom voor het voorste luik moet nog even worden voorbereid, ik moet daarvoor nog een contactdoos kopen, en dat ga ik ook vandaag nog doen!
Maar goed het is corona tijd en leveringen van spullen is op dit moment een ramp, een grote ramp, veel dingen zijn niet leverbaar, of om een andere reden niet beschikbaar, we wachten al sinds februari op de nieuwe windveren!
En zo blijf je bezig met van alles en nog wat en de tijd vliegt..

Toedels IKKE


19-11-2021
Na lange tijd staat er weer een kort verhaaltje op mijn website, “Het gebitje van mijn vader” ik zou zeggen lees het, wie weet vind je het wel leuk.
Ik heb iemand gevonden voor de aanleg van het rookkanaal, binnenkort komt hij op de koffie en dan gaan we kijken hoe en wat!
Door corona lijkt het op het werk wel alsof iedereen zich opgesloten heeft zo rustig is het, gisteren over de hele dag, (schrik niet!) drie eters gehad, tja in Winterswijk moeten ze het hebben van de Duitsers en die blijven nu massaal weg.
De Nederlanders zijn ook een stuk voorzichtiger geworden dan eerst, Nederland is nu donkerrood op de kleurenkaart wat corona betreft.
Moet wel even melden dat ik er totaal niets meer van begrijp, de cijfers rijzen de pan uit en wat denke je ze modderen nu maar een beetje door, twee jaar geleden hadden we met deze cijfers alles al op slot, en nu………………
Tja, ik ben ook maar een manneke dat er geen ene bal verstand van heeft maar goed ik ben niet de enige die het niet meer snapt!
Maar goed we zullen het zien wat en hoe het verder gaat.

Toedels IKKE


18-11-2021
Het varkentje zit in de vriezer, en dat was nog wel een keer gebeurt, ik heb zoveel mogelijk in grote stukken gedaan zodat ik er andere dingen mee kan doen dan normaal, bijvoorbeeld in de smoker, of een grootstuk in uit de oven, buikspek in grote stukken ga ik roken enz.
We eten niet zo vaak karbonade maar als we dat willen dan kunnen we die beter bij de slager kopen!
En de kogel is door de kerk, ik ga een nieuw rookkanaal maken van de woonkamer naar het dak, ons oude rookkanaal is al zou oud dat het me na zoveel jaar stoken beter lijkt om dat eens aan te passen naar de huidige wetgeving.
Een dubbelwandig RVS rookkanaal in de kleur zwart, van de woonkamer tot op het dak, en dat moet zorgen voor een veilig rookkanaal, en voor goede trek, zo’n RVS rookkanaal kan een temperatuur aan tot 1000 graden heb ik gelezen en dat is nog wel wat.
Ik kan het huis volhangen met rookmelders maar dit lijkt ons een goede stap voor de toekomst, dus op korte termijn maar eens iemand zoeken die dat kan aanleggen!
En we zitten al weer op de helft van de maand, de tijd gaat echt super snel, maar goed ik heb me weer een lading klussen toegevoegd aan mijn lijst.
Ik ben gisteren begonnen met operatie zolder opruimen, je zult het niet geloven maar daar ben ik al heel lang niet meer geweest, en eigenlijk is dat allemaal nog spul van lang geleden.
De eerst container is al vol en de komende vrije dagen gaat het verder, en dan gaan we naar het volgende zoldertje, een klein kamertje een zolder boven de werkplaats en twee werkplaatsen zelf die nodig een opruimbeurt kunnen gebruiken.
In de slappe winter maanden is daar mooi tijd voor, en soms moet je jezelf ook dwingen tot bepaalde dingen en aanpakken anders gaat het nooit gebeuren, er komen geen kabouters die dit karweitje gaan aanpakken, was het maar zo, helaas ik zal het wel zelf moeten doen!
Maar hoe je het ook bekijkt ik kan niets anders zeggen dan dat we zelf goed bezig zijn, vooral zo doorgaan zou ik zeggen haha
De tuin moert ook nog dus de komende dagen, weken en maanden hoef ik me niet te vervelen, en dat ga ik dus ook maar niet doen!
Soms heb je zo’n periode dat je er zo klaar mee bent met in dit geval zo’n zolder of rommelige schuur dat je, en dat heb ik dan, actie onderneemt en de boel aanpakt en dan ook radicaal!
Vandaag is het weer een werkdag een12 sluitje in dit geval en morgen weer een dagje vrij, dan zaterdag weer een sluit dagje en dan zondag en maandag weer vrij, dus als ik elke dag de handen even flink uit de mouwen steek dan is het karwei nog wel een keer klaar, eind juni denk ik hahahaha
Tja, wij mensen hebben de neiging teveel te bewaren en het maar ergens neer te leggen en om er dan vervolgens nooit maar naar om te kijken, om het dan vele jaren later alsnog in de container te kiepen.
Maar goed tijd voor aanpak dus…

Toedels IKKE

17-11-2021
De slimme rookmelders hangen en ze werken, want ik was karamel aan het maken voor karamel ijs toen er de eerste waarschuwing al kwam, tja karamel maken oké maar de afzuiger uitlaten was niet oké!
Het was wel even een werkje om ze goed op te hangen, het zijn prima en mooie rookmelders echt waar maar de firma Google heeft niet nagedacht over het ophangen en aansluiten er van, met batterijen no problem maar met een aansluiting op de Electra een stuk ingewikkelder omdat er ten eerste een kort snoertje bij zit, en je kunt hem alleen ophangen voor een doos of met een groot gat erachter.
Het is moeilijk uit te leggen op papier dus hier moet je het mee doen, sorry
Vandaag krijgen we een vierde varken dus de helft van de helft en in ons geval het voorste deel, na 15 uur kunnen we het ophalen en dan moet ik nog even druk aan het werk en dan is dat ook weer klaar!
Misschien dat ik dan op een later tijdstip nog worst ga maken, maar goed dat zien we dan wel weer, je kunt het dan vast hier weer lezen!

Toedels IKKE


15-11-2021
Wist jij dat vanaf 1 juli 2022………………….

Dat vanaf 1 juli 2022 het IS verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelder(s) op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Het invoeren van deze nieuwe regel heeft als doel het redden van levens.

ik hoorde dat een tijdje geleden al, ik hoorde zelf al dat de woningbouw hier in ons dorp dat gratis gaat doen bij alle huurders.
Nu moet ik eerlijk schijven dat ik van dit een grote voorstander ben en eigenlijk snap ik van mezelf niet echt waarom we dat nog niet super in orde hebben.
Nu moet ik schrijven dat een paar jaar geleden na een smeulende CV ketel ik daar al een rookmelder heb neergehangen, en op de overloop heb ik een jaar geleden, misschien iets meer daar al een rook – koolmonoxide melder opgehangen.
Ik heb toen natuurlijk als je me kent een slimme melder op gehangen in dit geval de Google Nest Protect klik erop en bekijk het filmpje, dan weet je meteen hoe dit systeem werkt.
Nu heb ik een Google Nest Protect hangen en een andere (ook een slimme) hangt bij de CV ketel, maar het word tijd om onze veiligheid en dat is best wel belangrijk, dat we alsmaar uitstellen, wat ik dan eigenlijk van me zelf ook niet echt begrijp!
Als je op de link hebt geklit dan zie je meteen wat deze rookmelders kosten, echt een smak geld, nu heb je ze ook goedkoper en veel goedkoper maar zoals ik al schreef ik ben ik en ga voor slim en kwaliteit, deze zijn in mijn ogen betrouwbaar en beginnen niet meteen te gillen als er wat aan de hand is, deze melder kan dat zeker wel.
Er kan een geluid uitkomen waar je een rolbroertje van krijgt, maar voor het zover is heb je eerst een stem die je een bericht stuurt!
Nu is het vandaag zover ik ga mijn eerste Nest rookmelder uitbreiden met vier nieuwe Nest rookmelders en dan denk ik dat ik voorlopig wel vooruit kan!
Later kijk ik dan wel of ik er nog meer op ga hangen, zoals velen ook weten ben ik een Apple fan en ik heb dan ook een Apple Watch, vorig jaar ben ik uitgegleden bij het sneeuw schuiven hier voor op straat!
Als je valt dan krijg je meteen een melding op je watch, je kunt dan het alarmnummer bellen enz enz, leuke gadget zou je denken en dat is het misschien ook wel maar stel ik lag daar in de sneeuw met een gebroken been en ik kon geen kant op dan kan ik via mijn watch het alarmnummer bellen.
Het zijn allemaal hulpmiddelen die een leven kunnen redden dus wat maakt dan die paar euro uit, ik ken mensen die zeggen “ben je gek” ik ga toch niet van die dure melders ophangen, terwijl ze wel voor 150 euro oproken in de maand, tja
Ieder mens moet dat maar voor zichzelf bepalen, een ding is zeker rookmelders worden verplicht, dus moet je wel!
Dan heb ik een grote ergernis van mezelf ook maar meteen aangepakt en dat is ergernis van langzaam internet in en om het huis, vandaag komt er nog een Orbi satelliet binnen voor boven en dan zou in theorie hier in en om het huis vanaf vandaag, supersnel internet moeten zijn met Wifi 6
Ik heb er al eerder over geschreven maar we hebben hier zoveel op internet zitten dat onze oude routers overbelast zijn en dus werd het internet langzamer en langzamer.
Maar met een beetje geluk is dat na vandaag verledentijd, en ik heb een super goed bericht en dat is dat ik met Kerstmis vrij ben, de hele kerst, ik zeg yessss
En dan is het wachten op de nieuwe rolluiken, we krijgen op de beneden verdieping nieuwe rolluiken, en een extra voor het keukenraam, ook alles met afstandsbediening, of via stem te besturen, haha tja sorry ik ben nu een maal zo’n mafkees!
Ik heb de router voor de nieuwe luiken al in huis en ingesteld, dus de monteur kan de luiken zo toevoegen, dus hopelijk word dat een appel en een eitje!
Dan moet ik de tuin nog winterklaar maken, nog wat houthakken en de pomp van de vijver nog inpakken of afkoppelen, ik moet eerlijk bekennen dat ik de vijver nog nooit zo helder heb gehad als nu met dit drukfilter!
En ik hoop dat mijn Regenboog Elritsen de winter goed doorkomen, mocht dat zo zijn dan wil ik er volgend jaar nog wat bijkopen en misschien nog wat meer goudvissen eruit ga halen!
Maar goed ik heb een hele lijst met dingetjes die ik vandaag nog moet doen en dus pak ik zo eerst een kopkoffie en dan ga ik aan het werk!

Toedels IKKE


12-11-2021
Er was eens een virus………………tja ik denk dat we er maar mee moeten leven het is niet anders……….punt!!
Als er iets waar ik me aan kan ergeren dan is het wel slecht of geen internet, dus je kunt wel stellen na zo’n begin zin dat ik internet verslaafd ben, ehm 😲 ja idd een verbaast gezicht
Verslaafd is een groot woord maar eerlijk is eerlijk ik begin nog net niet te trillen als internet het niet doet, en als het internet langzaam is dan dan ben ik treurig, en op dit moment ben ik dat ook wel een beetje, treurig en vooral over het internet boven.
Ik altijd maar denken dat het aan de routers ligt en ja daar ligt het ook aan maar meer aan de capaciteit van een router of routers.
In ons geval hebben we een basis station, de router zelf en drie satellieten in ons geval is de laatste in de rij verbind met de de laatste and so on to the last satelliet.
Onderling werken de router en de satellieten niet samen, tegenwoordig doen ze dat wel en dat noemen ze mesh, onze nieuwe set, want die heb ik gisteren uit een soort frustratie besteld, maar daar kom ik zo op!
Ons internet werkt dus niet naar behoren, en vooral boven is het kloten, de telefoon springt al vanzelf naar 5 G en dan kun je wel nagaan hoe sterk het signaal is boven, slecht dus!
Nu ga ik altijd de router en satellieten de schuld, geef je veel geld uit (jaren geleden al) aan een top set en dan werkt het nog steeds niet naar behoren het word elke slechter en slechter!
Maar het ligt dus niet alleen aan de router en satellieten, of toch wel?
Het komt kort gezegd hier op neer, ten eerste word er door veel apparaten meer snelheid gevraagd, neem bijvoorbeeld een iPhone, deze worden steeds sneller en vragen ook om steeds sneller internet!
Dus de router is stil blijven staan maar de nieuwe ontwikkelingen niet, en last but not least, jaren geleden hadden we een computer, een telefoon, en een ipad die internet nodig hebben.
De laatste paar jaar kwamen daar diverse dingen bij, zoals een tv met internet, lampen via internet, en ga zo nog maar even door, hier in huis en we hebben een redelijk slim huis vind ik zelf, die steeds slimmer word en dat vraagd veel meer internet.
Als ik kijk wat hier op internet zit dan denk ik dat je schrikt, zelf de rolluiken hebben straks internet nodig, niet het snelste internet maar wel internet.
Ik heb gisteren een nieuwe thermostaat op de vloerverwarming van de badkamer gezet en wat heeft deze nodig? Ja idd internet, super handig maar toch.
Je kunt dus wel nagaan dat onze verouderde router met satellieten het niet meer aankan, ons netwerk is overbelast als het ware, er zit hier zoveel op internet dat de snelheid naar beneden duikt.
Met onze nieuwe routers hopen we van dit probleem af te zijn, het is een van de snelste systemen die nu te koop is, het werkt dus samen doormiddel van het Mesh systeem, het wifi signaal word veel sterker en komt dus ook veel verder.
Het is ook nog eens een slim systeem, het past snelheden aan naar vraag, een computer die aanstaat maar waarop je niets doet heeft op dat moment bijna geen interne nodig, maar de tv waarop je net een netflix film aan het kijken bent dus wel, en dan pas dit systeem dat aan, de tv krijgt meer snelheid en de computer minder!
Zo gaat dat dus in grote lijnen, voor de rest moeten we het in de praktijk uittesten, het voordeel van dit systeem is dat je het zonder problemen kan uitbreiden!
Ik hoop dat ik aan het setje van drie voorlopig genoeg heb, maar wel handig voor de toekomst dat je het zo kunt upgraden!
Vandaag word het Netgear Orbi RBK852 wifi 6 multiroom wifi systeem geleverd, Nick helpt me bij de installatie en dan hoop ik dat ik over enkele dagen kan schrijven dat ons internet overal top is.
Natuurlijk is het afwachten of het ook daadwerkelijk zo is.
IK heb veel reviews gelezen en de nodige YouTube filmpjes gekeken dus daar kan het niet aan liggen, de reviews waren goed!
En dan heb ik meteen vier Nest Rookmelders besteld, rookmelders die ook koolmonoxide detecteren, ik had er al een maar nu dus vier er bij, het word namelijk in Nederland verplicht om rookmelders te hebben.
Volgens mij werd dat volgend jaar verplicht, maar goed het is niet verkeerd om deze in huis te hebben, je weet maar nooit, dus volgende week ga ik deze ophangen, ze zijn niet op batterijen dus heb ik iets meer werk om ze op te hangen.
Ik krijg de Google Nest Protect V2 Netstroom, ze zijn slim dus past hier perfect in ons huis, het geeft een veilig gevoel en dat is ook belangrijk, we hadden jaren geleden een verwarmingsketel die nog net niet in de fik vloog maar de rook ontwikkeling was groot.
Het had erger kunnen gaan, de CV ketel was compleet doorgebrand en had maar zo in de brand kunnen vliegen, en dan zijn rookmelders wel de dingen die je waarschuwen ook al ben je op je werk, ik heb gekozen voor deze google nest rookmelders, omdat ik ze ten eerste mooi vind en ze zijn slim, ze werken samen en werken ook via internet!
Maar goed kijk op internet en dan weet je wat ik bedoel.
Ik ben net nog even naar de sportschool geweest ook dat probeer ik bij te houden, dus al met al druk druk druk

Toedels IKKE11-11-2021
Lekker druk bezig de laatste dagen en het is ook nog eens rustig herfst weer dus heerlijk om te klussen!
Ik heb diverse kabels en stekkerdozen buiten veranderd, verplaatst of vernieuwd, operatie rolluiken eraf is namelijk begonnen.
Binnen een week of vijf als alles meezit krijgen we nieuwe rolluiken en voor die tijd moeten de oude eraf, maar goed, in de loop der tijd heb ik de buiten verlichting er aan gemaakt en deze kabels en leidingen lopen net boven de oude rolluiken langs en daardoor kunnen de oude luiken er niet afgehaald worden en dat is natuurlijk niet handig!
Vandaar dat ik bezig ben met het verlangen en aanpassen van diverse dingen zodat de oude eraf kunnen en de nieuwe eraan, ook boven het keukenraam komt een rolluik en daar zat een kabeldoos, een koppeling stuk van de waterleiding.
Als zo’n rolluik er aan zit kom je er niet meer bij dus dat moet aangepast worden, en daar ben ik mee bezig, hier en daar nog wat verf bij stippen, alles was net geschilderd maar door het verplaatsen van diverse dingen, was het nodig om hier en daar even wat bij te stippen!
Dat is klaar en vandaag nog een gat boren voor de draden van de rolluiken, kit losmaken van de oude luiken en dan kunnen de oude luiken eraf, ik moet natuurlijk wel eerst de band losmaken en nog wat andere dingen maar dat zou zo gepiept moeten zijn.
Als dan het bericht komt dat ze geplaatst worden dan gaan een paar dagen eerder de oude eraf, vandaag komt de Somfy Tahome Switch al binnen, deze maken van de rolluiken slimme luiken en via deze switch kun je de luiken besturen, en scenario’s maken!
Dus bijvoorbeeld met een klik in je app, kunnen de rolluiken naar beneden gaan en meteen het licht aan gaan, is een klein voorbeeldje maar er zijn veel meer mogelijkheden en dat gaan we tot op het bot uitzoeken en uittesten!
Op dit systeem kun je bijvoorbeeld een zonnemeter zetten, als de zon buien schijnt en de zonstraling heeft een bepaalde waarde dan zou je kunnen instellen dat dan de rolluiken dicht gaan.
Dit kan zelfs met een windmeter, thermometer en regenmeter, de mogelijkheden zijn enorm en dat zijn juist de dingetjes waar ik van hou, ik hou echt van een slim huis en al dit soort gadgets, ik heb eigenlijk geen idee waar ik die tik vandaan heb of van gekregen of geërfd heb.
Maar ik heb zo’n tik, en ik kan rustig schrijven dat we het hier in ons oude huisje tip top voor elkaar hebben, we hebben dus een redelijk slim huis, dat elke keer nog slimmer word!
You love it, or you hate it!
We kunnen hier bijna alles met een app, en of met de stem besturen, tja ik vind dat super gaaf maar een ander zou zeggen “dat mot ik nit”, vaak is het dat mensen er geen ene ruk verstand van hebben en dus bij voorhand al zeggen dat het niets is!
Maar goed ik denk dat ik vandaag als het net zulk weer is als gisteren nog even de motor aantrap en even ga toeren maar goed ik ben druk dus ik weet niet of er tijd voor is en Marlies is ook vrij dus de kans is groot dat we nog de hort op gaan!
Nou luitjes ik brei er een eind aan ik ga nog even verder met de decemberblog deze is ook bijna klaar, maar je moet er nog even op wachten, want hij word pas op de laatste dag van deze maand om 23:59 uur gepost!
Ik schrijf ze nu eerder en dan stel ik in wanneer ze dan gepost en dus online zijn.

Toedels IKKE


06-11-2021
En de stoel is binnen, en omdat hij net was behandeld met een of ander goedje mochten we er de eerste acht uur niet Op zitten, en ook de accu moest zoveel uur aan de lader staan, tja nieuwe stoel dan krijg je dat!
maar goed vele uren later was het dan zover we mochten de stoel dan eindelijk inzitten!
We hadden er in de meubelzaak bij Meeks in dit geval al opgezeten, maar in je eigenhuis is dat toch weer anders en mensen hij zit echt heerlijk, de baantjes kunnen ophoog en de rug leuning naar achteren en je hebt nog een verstelbare hoofdsteun.
Je kunt dan nu super relaxed een boek lezen, of heerlijk voor de houtkachel liggen of tv kijken, je kunt er zelfs in slapen.
Maar goed we hebben lage lasten en we verdienen allebei, dus dan kun je zo nu en dan ook wel eens wat extra’s voor je zelf doen!
Langzaam maar zeker word het weer kouder en ik hoorde al weer een lading ganzen voorbij komen, de winter staat weer voor de deur, ik las al weer van alles over een extreme winter die er zou komen, maar volgens mij hoor ik dat de laatste paar jaar ook al, we zullen het zien.
Ik ben altijd van mening dat je altijd rekening moet houden met, in dit geval een zeer koude winter, of deze er komt of niet!
En de corona neemt weer toe, je moet weer een mondkapje op en ik weet niet wat nog meer, alsof dat de oplossing is tegen dit virus, ben benieuwd welke stappen er weer gaan volgen als deze stijgende lijn zo door blijft gaan!
Oeps ik ga wat doen het is al weer de tijd.

Toedels IKKE

05-11-2021
Klaar met het omzetten van de super 8 videobanden, ze staan op de server en kunnen door gezinsleden thuis of waar dan ook in de wereld worden bekeken!
Dus is er al weer een projectje afgerond, op naar de volgende operatie ruim de zolder op, ook hier ligt er nog een heel karwei te wachten, maar ik zal ik niet zijn om dor te pakken.
Nu heb ik nog een paar weken voordat de grijze container weer geleegd word maar het word tijd om orde te scheppen in een wereld van rommel.
Vanmorgen word onze nieuwe stoel bezorgd, en dat is een heel ander stoeltje dan dat we nu hebben, en ook iets lichter van kleur, maar goed hij word tussen negen en tien uur geleverd.
Gisteren is de man van de rolluiken geweest en hij zou hem kunnen maken, maar dat was het dan ook wel, volgens hem zijn de rolluiken zo’n 25 jaar oud ,en dat zou zo maar eens kunnen, de onderdelen zijn er niet meer te koop of te krijgen.
Reparatie zou kunnen maar de kans dat bij deze rolluiken er nog meer kapot gaat is groot, er komt een moment dat dat steeds vaker gaat gebeuren, het rolluik voor kan zelfs niet meer helemaal open, je moet dan eerst naar buiten en hem er met de hand uit trekken.
Dus komt er een nieuwe aan en ook de andere twee worden meteen vervangen, en er komt meteen een rolluik voor het keukenraam, dan zijn we meteen klaar en lopen we wat rolluiken betreft geen risico meer de komende jaren!
En ze worden bestuurd met een afstand bediening of via een app, en ze zijn programmeerbaar, je kunt ze zelfs bedienen als je in het buitenland zit, hoe mooi en handig is dat!
En we gaan naar de Eagles in het Gelderdoom, Marlies heeft altijd gezegd als ze in Nederland komen dan ga ik er heen, en ik mag mee, kaartjes zijn al besteld en betaald, 17 juni volgend jaar gaat het gebeuren!
En zo blijven we bezig met van alles en nog wat, stilzitten doen we in ieder geval niet, dat kunnen we als we oud zijn nog doen, mits we oud worden dan he!
Voor de rest heb ik weinig te melden, op de corona na die weer stijgt, ik ben benieuwd hoe dat weer verder gaat, het is nu anders omdat veel mensen gevaccineerd zijn dus beschermd zouden moeten zijn, maar daar zitten ook nog wel wat kanttekeningetjes aan!
Dus vandaar dat ik me afvraag hoe het verder gaat met de corona, ik weet zeker dat deze maatregelen niet het effect gaan brengen wat ze denken, ik stond een paar dagen geleden nog in de rij voor een griepprik, daar was van afstand al geen sprake!
Wat corona betreft kan ik maar een ding schrijven en dat is dat de tijd het ons wel zal leren hoe het vervolg zal zijn!
Heel Nederland is wel corona moe, en ik vraag me af of de aanpak wel goed is, ik denk dat ze beter ven hard hadden kunnen ingrijpen zodat we met Kerst weer alle vrijheid terug hadden!
Maar goed wie ben ik? Nou ik ben ik en jij bent jij, en daar blijft het voor vandaag weer bij!

Toedels IKKE
04-11-2021
Ben bezig met het omzetten van de laatste films, en dan is operatie super 8 films en videobanden omzetten naar Mp4 klaar, nu heb ik nog film op rol deze wil ik ook nog omzetten maar daarvoor moet ik een apparaat aanschaffen, kosten zo’n 400 euro!
Daar moet ik nog even over nadenken omdat ik er niets meer aan heb als ik alle films omgezet heb, en dat is zonde misschien moet ik eerst kijken of ik de projector kan fixen en daar de films mee ga bekijken of het wel de moeite waard is om ze om te zetten!
Maar goed zo blijf je lekker in beweging met dit soort projectjes, deze winter wil ik ook gebruiken voor wat opruim klusjes, de zolder die al jaren vol met rommel ligt zit daar ook bij en is dus ook aan de beurt en een kleine slaapkamer die als leg daar maar even neer hok werd gebruikt is aan de beurt!
Dan hebben we een nieuwe stoel besteld en wat voor een! Het is een stoel die kan draaien, een met kalfsleer, en de voetjes kunnen omhoog, de rugleuning kan zakken, en dat allemaal elektrische en zonder snoer, je moet een keer in de zoveel tijd de accu wel opladen maar dat is het dan ook!
Je kunt dus op deze stoel slapen, het is een relaxstoel die je op vele manieren kunt gebruiken, ehm dat mag dan ook wel het was een duur stoeltje.
Nu maar hopen op snelle levering, het word binnen drie weken als hij op voorraad is of eind februari als dat niet zo is.
En daar zit nog al een verschil in, het zal vast eind februari zijn, maar goed we zullen het deze of volgende week wel horen!
En ik krijg nieuwe oordoppen, de Appel Airpods pro, met dolby Atmos geluid mmmmmm beter maar goed ik zag dat ze na de middag worden geleverd dus moet nog even geduld hebben, mijn andere Airpods gaat Marlies gebruiken!
Dan moet ik nog wat brandhout kloven en oppakken maar dat komt goed, het is een werkje wat ik in ieder geval niet elke dag doe, dus hennig an haha
Voor de rest denk ik dat ik lekker bij de kachel blijf zitten vandaag, heb een beetje last van de maag, buikgriepje denk ik, maar goed ik ben vrij dus kan doen en laten wat ik wil!
Ik moet nog een rolluik maken, tenminste als het kan, eerst maar eens kijken wat er aan de hand is!

Toedels IKKE


01-11-2021
Een nieuwe maand, deze maand krijgen we een deel van een varken, tja een vierde deel om precies te zijn, november is de slachtmaand, vroeger hadden veel gezinnen een varken in de schuur!
Dat varken werd onder ander door keuken afval en tuinafval vet gemest en dan in november geslacht!
Mijn opa was huisslachter naast zijn taak als boer deed hij dat erbij, een hels karwei, iedereen denkt even een varkentje slachten dat is zo gepiept!
Nou dat is niet zo, het is zwaar werk, maar noodzakelijk om te overleven, vooral vroeger was dat nodig om de winter door te komen samen met de aardappels, groenten en fruit die uit de moestuin kwamen en gewekt werden of op een andere manier geconserveerd werden.
Maar goed we krijgen een vierde varken, eigenlijk om iemand anders een plezier te doen, als ik nee zou zeggen dan zouden zij het ook niet doen!
Maar goed is ook niet belangrijk voor jullie om te weten, op dit moment ben ik bezig om de vele video bandjes om te zetten naar een digitale versie in dit geval Mp4, zodat we ze via moderne mediums kunnen kijken zoals computer, iPad’s en meer.
Ik zie echt dingen voorbij komen die ik niet meer wist, ook leuk filmpjes van de verbouwing van onze keuken, leuk om terug te zien, ik moet nog een bandje of zes en dan is dit karwei geklaard!
Dan ben ik nu bezig met operatie hout kloven, ook een heel karwei, elke keer een paar stukken tot het klaar is!
En dan kan het worden gedroogd om over een jaar of later op te stoken!
En zo blijven we lekker in beweging.

Toedels IKKE

29-10-2021
Het was even puzzelen maar het is gelukt, ik kan nu mijn oude video 8 filmpjes digitaliseren en omzetten naar Mp4.
Van de meeste filmpjes weet ik niet eens meer wat er op staat dus elk filmpje is een verrassing, ik ben net begonnen, ik heb er nu twee gedaan en moet er nog een stuk of 12 en ik ben benieuwd wat ik nog te zien krijg!
Gisteren bijna 1000 kilo pellets voor de pellet kachel weggepakt en opgeslagen voor de komende winter, en ik heb meteen een aanhanger met hout opgehaald, deze boom in grove stukken ga ik de komende tijd kloven en zagen en drogen, dus aan brandstof voor de komende jaren word gewerkt!
Het was even werk om alles hier te krijgen en op de plek te krijgen maar het is gelukt, en ik kan weer met de motor door het pad en dat is ook mooi dus gisteren met dit mooie weer ook nog even op de motor geweest.
Dus al met al een drukke dag gehad met een zeurderige rug tot gevolg, gisteren dus maar lekker een uur in het bad gelegen, heerlijk…
En vandaag een dag later nog steeds dat zeurderige gevoel maar vanmorgen toch maar even de ketting zaag te hand nemen om de boel al vast te verkleinen.
En zo blijf je lekker bezig met van alles en nog wat!

Toedels IKKE

28-10-2021
Het is herfst en dus bijna winter, tijd om er voor te zorgen dat we de pellet voorraad weer op orde krijgen en dat gaan we vandaag doen, we krijgen vandaag bijna duizend kilo pellets binnen, 66 zakken a 15 kilo om precies te zijn.
Master Fire pellets en deze bevallen ons eigenlijk goed, het kost me 25 euro om ze thuis te laten bezorgen, ik dacht voor 25 euro kan ik niet twee keer op en neer rijden met een aanhanger die ik dan ook nog eens eerst moest regelen!
Dus vandaag een beetje sleep en oppak werk, straks eerste even een beetje plaats maken voor deze 66 zakken, we hebben nog 20 zakken liggen dus we kunnen weer even vooruit.
Helaas is de kachel stuk, er moet een nieuwe printplaat in en deze is of word besteld en dan kunnen we hopelijk weer stoken, vooral nu de gasprijzen de pan uit stijgen zijn we extra blij met onze hout en pellet kachel (als hij doet)
Op mijn ander website ben ik begonnen om oude items een beetje up te daten, ik was begonnen om de film trailers aan te passen naar nu, maar door de corona worden heel veel films verplaatst naar 2022.
Maar ik zag dat er nog veel mooie films gaan uitkomen, tenminste zo ziet het eruit, ik heb wel eens trailers bekeken waarvan ik dacht jeetje wat een super goede film moet dat zijn!, Tja en dan keek je en dan viel het zwaar tegen!
En vaak is de eerste film veel mooier dan de tweede enz, maar goed het ziet er goed uit wat het aanbod betreft, ik heb deze week Dune gekeken, ik vond het wel een mooie film maar ik kan me bij deze film wel voorstellen dat het niet de smaak van iedereen is, zo heb ik totaal niets met horror films blehh dat vind ik dus 10 x niets, maar anderen weer wel.
het is dus maar goed dat we niet allemaal dezelfde smaak hebben, gelukkig is er op de film markt voor elk wat wils!
Vandaag krijg ik nog een fan binnen voor de binnenzijde van de computer, ehm deze is eigenlijk voor de mooi en heeft eigenlijk geen functie, deze fan’s zijn echt prachtig kan ik hier schrijven vooral in zo’n mooie computerkast die ik nu heb.
En nee niet omdat die van mij nu mooier is dan bij een ander maar gewoon omdat ik hem zelf mooi vind, een ander zou het misschien niets vinden, ik ben er trots op, ik heb deze computer zelf gebouwd en Nick heeft me geholpen met de software en wat kleine dingetjes, vader en zoon dingetje!
Niet iedereen kan een computer samenstellen en bouwen, en ik kan schrijven dat ik het nu super goed en mooi voor elkaar heb met de computer, nog wat kleine dingetjes, wil nog een andere videokaart als ze goedkoper worden.
Alles is op dit moment super duur, door de tekorten op de markt, dus stel ik de nieuwe videokaart nog even uit!
Gisteren de Fire Wire kaart bennen gekregen en deze gaat vandaag weer retour, ik heb al weer een andere besteld die hopelijk vandaag binnenkomt, maar dat zal vast niet, bij sommigen staat erbij vandaag voor 22 uur besteld, morgen bezorgd, dat stond ook op deze website toen ik bestelde, we zullen het zien!
Nou luitjes ik ga zo wat doen, de schrijverij van vandaag zit er weer op!

Toedels IKKE


26-10-2021
De laatste dagen van oktober tikken weg, nog een paar dagen en dan zitten we in november, nog twee maandjes en het jaar is voorbij!
De schilder is vandaag voor het laatst en dan zit alles weer strak in de lak en dat ziet er weer een stuk beter uit, en is goed voor het behoud van het houtwerk!
Nu wachten op de windveren, als die erop zitten dan is de buitenkant van het huis weer klaar voor de komende jaren, donderdag komt er een pellet met pellets, bijna duizend kilo, en dan kunnen we er weer een paar dagen tegen!
De gasprijzen rijzen de pan uit en dan is het wel fijn dat je een alternatief hebt in dit geval een pellet kachel, en we hebben nog een houtkachel dus in de kou zitten is niet nodig!
De schoorsteen is een week geleden geveegd dus ook dat is weer klaar alleen moet de pellet kachel nog gefikst worden, volgens de monteur is de printplaat stuk en die moet besteld worden, nu maar hopen dat dat op korte termijn gaat lukken!
Anders hebben we straks pellets maar geen werkende kachel en dat zou niet echt handig zijn, maar goed we hopen erop dat het goed komt!
Niet alleen het gas word duurder, nee helaas ook de stroom, benzine, boodschappen worden duurder en alle andere dingen die ik vergeten ben, er komen daardoor weer velen in de problemen, en zo val je van de corona ellende in een duur leven!
Als alles zo door blijft stijgen dan ziet het er dus voor velen niet goed uit, en ze voorspellen ook nog eens een hele koude winter en ook dat komt er dan nog eens bovenop!
Dat laatste is een voorspelling, dat hebben ze ze afgelopen jaren al vaker voorspeld en is niet gebeurt, dus nu ook maar hopen dat de kou wegblijft!
We wachten het maar af en hopen op het beste.

Toedels IKKE

23-10-2021
En dan heb ik weekeind, een lang weekeind zelfs drie dagen vrij achter elkaar, zaterdag, zondag en maandag heerlijk.
Dus laten we maar eens beginnen met een stukje schrijven, het huis zit aan de buitenkant bijna in de verf, ik geloof dat er nog een aflak laag op komt en dan is het klaar, en dat ziet er meteen een stuk beter uit en dan is het huis voor de komende jaren vat verf betreft weer helemaal in orde.
En als het goed is dan komen er op korte termijn nieuwe windveren op het huis en dat zou helemaal mooi zijn, de schilder laat de stijger een week extra staan zodat de man van de windveren er gebruik van kan maken!
Als dat voor de winter ook nog even in orde komt dan is dat helemaal mooi meegenomen, dan zien die oude verlepte windveren die bovenop ook nog eens groen zijn er ook weer super mooi uit, tenminste dat hopen we dan maar!
Slechter dan wat er nu op zit kan natuurlijk ook niet haha, en dan komt maandagavond de kachel man, de pellet kachel heeft een storing dus daar moet even naar gekeken worden!
Op dit moment ben ik bezig om oude filmopnames om te zetten naar Mp4 formaat, dat kun je als het goed is op elk medium afspelen, ik heb deze familie reünie filmpjes op een server gezet en ik ga ze delen, of beter gezegd ik deel ze met de familie, ik ga er van uit dat er enkele mensen zijn die belangstelling er voor hebben, deze bestanden zijn dus digitaal en kunnen dus opgeslagen worden op een computer, stickje of iets in die richting, en ik denk dat veel familie leden niet eens meer een video recorder hebben, ik had er gelukkig nog een op zolder liggen maar goed dat heeft niet iedereen meer!
Maar goed ik deel ze dus met familie en wie het niet wil hebben ook prima, ik bied het aan en wie wil mag er dus gebruik van maken.
Na de videobanden komen de super acht filmpjes aan de beurt en zo ben ik nog wel even bezig!
Dan heb ik al weer wat verbouwd aan de computer, ik heb drie ventilatoren vervangen voor cooler Master Halo fan’s, die zijn namelijk veel mooier. ik heb mijn computerkast kast ook een beetje voor de mooi natuurlijk, en dat laatste is hij ook, super mooi dus vooral de verlichting is echt super mooi!
En alles werkt naar behoren nou voor de rest heb ik weinig te melden, de kachel brand en ik zit te schrijven en tussen door radio twee te luisteren, ik heb nog wat karweitjes en dus…

Toedels IKKE20-10-2021
Operatie oude videobanden digitaliseren, en dat is nogal een dingetje, ten eerste heb je een videorecorder nodig! Een watte? Een videorecorder en dat was het eerste opname en afspeel apparaat van films, je kon er mee opnemen en afspelen!
Natuurlijk weten de meesten wel wat een video recorder is maar wie heeft er nog zo’n ding? Precies! Niemand dus!
Maar je zult het niet geloven ik had er nog eentje op zolder staan en dat komt me nu goed van pas, dan heb je een videograbber nodig en een computer en dat heb ik allemaal.
Je moet nog van alles instaleren en dat was ook nog even een dingetje maar ik heb het nu zo ver, ik ben begonnen aan operatie videobanden omzetten naar Mp4, en dat is een videobestand die je op computers, tablets en telefoons kunt afspelen, het is dus een digitaal bestand.
Nu heb ik me bedacht om deze bestanden op een server te zetten en in een later stadium te delen met de familie, ze kunnen dan met een inlog en wachtwoord inloggen en daar dan de filmpjes kijken en downloaden naar hun eigen computer!
Na het omzetten knip ik indien nodig de filmpjes in stukken, op enkele banden staan meerdere dingen, die ik dan apart op de server zet!
En daar ben ik dus nu mee bezig, na de oude videobanden hebben we nog de super 8 filmpjes, en nog wat dvd’s dan last but not least heb ik nog films op film rollen en daarvoor moet ik een speciale player gaan aanschaffen, van zo’n 400 plus euro!
Maar goed het is nu of nooit ik ga ze digitaliseren of ze worden nooit meer bekeken en dat is zonde, maar goed eerst dit en dan zien we wel verder!
Bij het omzetten kun je ook meekijken en ik zag mezelf net voorbij komen hahaha, echt heel vreemd, maar goed het is niet anders!
En dan heb ik licht in de videokaart gefixed, ik heb een vier mm dikke glasvezelkabel vervangen door een nieuwe, en tataa het werkt weer!
Ik had op internet gevonden dat je het zelf kon maken en dat je daarvoor een speciale vier mm glasvezel nodig had en die heb ik besteld ergens in China of zo!
En het werkt en dat is natuurlijk super, en vooral als je het zelf gedaan hebt, zo zie je maar weer als je aanpakt kun je veel!
De schilder heeft er vandaag geen mooi weer bij, het is stormachtig weer met de nodige buien, dan word er vast niet geschilderd!
Maar het begint er op te lijken, ze doen eht super netjes kan ik hier schrijven en als het klaar is dan kunnen we er weer een paar jaar tegenaan!
Volgende week komt de pellet kachel monteur we hebben een storing en hopen dat dat snel gefixed word, want dan kunnen we weer stoken binnenkort maar weer een pellet met pellets uit Duitsland halen en dan komen we de winter wel door!
De gasprijzen schieten de lucht in dus ben ik wel blij met mijn houtkachel en pellet kachel!
En zo blijven we bezig met van alles en nog wat!

Toedels IKKE


17-10-2021
We zijn een dagje verder en de computer is klaar, op een enkel dingetje na dan.
Hij staat op de plek, alle programma’s staan erop en alles is ingesteld, ik heb nu bewegende bureau achtergronden en dat ziet er vet uit kan ik hier schrijven!
Alle verlichtingen werken nu ook samen dus moederbord en de computerkast zijn nu gekoppeld, helaas kun je de lampen niet meer regelen met het knopje boven op de computer, maar wel met een programma met veel meer mogelijkheden!
Zo kan ik nu de verlichting mee laten bewegen op het ritme van de muziek, of kleur aangeven als de computer te warm word, de kleur word dan rood, is alles goed dan is het groen.
En zo kan ik nog wel even doorgaan, de verlichting mogelijkheden zijn enorm, ook werkt nu de verlichting van de water cooler, er moest nog een micro usb stekkertje in, daar kwam ik gisteren zelf achter.
De drie ventilatoren of in computer termen fan’s genoemd, de drie fan’s passen nu ook hun snelheid vanzelf aan, moet de pc harder werken dan gaat de snelheid omhoog zodat de processor beter word gekoeld, is het niet nodig dan draaien de fan’s op lage toeren1
De computer hoor je nu bijna niet mee, een zacht gesuis je moet nu goed luisteren en ook dat is een grote verbetering!
Ik ben er super blij mee de computer is nu snel, de mogelijkheden enorm en het ziet er ook allemaal nog eens super mooi met al die verlichting!
Voor de rest moet ik natuurlijk nog veel ontdekken maar ook dat komt goed, ik heb nu de beschikking over een lading games ook dat is nice!
Nu hou ik wel van een spelletje maar wel van rustige games, zo speel ik op dit moment Sniper 4 regelmatig, lekker een beetje rond kruipen en lopen en schieten, nu is het gelukkig maar een spel want het doel is not nice, iedereen neerknallen is natuurlijk niet lief!
Zoals ik gisteren al schreef wil ik een lading videobanden en dvd’s digitaliseren, ik hoop dat hier op zolder nog ergens een video recorder rond slingert haha, niemand gebruikt deze nog!
Ik heb nog een blue-ray brander naast de computer liggen maar ook cd’s gebruiken we niet meer tegenwoordig, alles hier in huis is nu digitaal!
Dus alles bij elkaar opgeteld ben ik een super blij mens met zo’n mooie computer, en met de vele mogelijkheden, en natuurlijk heb ik nog wat kleine wensjes om de puntjes op de i te zetten maar dat komt later nog wel!
We hebben al weer een paar keer de kachel aangehad mmmm een kachel heeft of geeft een heerlijke straling warmte en het is super gezellig.
Maandag word er weer geschilderd aan de buitenkant, en dan ziet de buitenkant er straks weer super uit, en is het voor de komende jaren weer beschermt tegen het slechte weer, tenminste daar gaan we van uit!
Zelfs de rolluik bakken worden mee geschilderd in de kleur ral 7001 de rest word donker groen, bij zwart af, dat gaat er straks weer super uit zien, ook de windveren worden als het goed is op korte termijn vervangen door kunststof!
Maar dat zullen we de komende week wel horen hoop ik, want dan is de buitenkant klaar, op de tuin na dan, deze krijgt nog een flinke najaar beurt en dat met de nodige veranderingen, ik heb nog wat ideeën en die ik nog wil uitvoeren, het kan namelijk nog veel mooier worden dan het was!
Dus als je alles optelt zijn we goed bezig met van alles en nog wat, een ding is zeker we staan niet stil!
En we hebben nog wat ideeën voor in het huis, en ook dat gaan we zeker nog aanpakken als alles meezit!
We krijgen een paar dagen mooi weer maar helaas ik kan niet met de motor de weg op omdat er een mega steiger in de weg staat maar goed het is super belangrijk dat het huis goed in de verf zit!

Toedels IKKE15-10-2021
De computer is klaar, op een enkel ding na, zo komt er nog nieuwe verlichting in de videokaart, een karweitje dat ik nog nooit heb gedaan!
In de videokaart zit 4mm dik glasvezel, dit zorgt voor een verdeling van de verlichting, echter doordat de videokaart ook warm word gaat naar verloop van tijd de glasvezel stuk.
Ik heb nu nieuwe besteld, komt er nog een usb 19 pin splitter in, ook deze kabel is besteld, voor de rest is dus de hardware volgens mij klaar!
Dan word vanmorgen alle software gedaan, dat is een karwei die Nick voor zijn rekening neemt, hij is expert daar in, en dan kunnen we stoeien met licht instellingen en noem maar op!
Ik kan niet anders schrijven dan dat de computer heel erg mooi is geworden, echt heel mooi, en nu hopen dat we er flink gebruik van gaan maken!
Ik wil nog een lading familie films gaan digitaliseren en dat word ook nog een heel karwei, moet nog op jacht naar een videorecorder!
Volgens mij heb ik er nog wel eentje ergens liggen dus straks maar eens op zoek, de pc is bijna klaar en krachtig genoeg!
Dan heb ik nog wat andere bandjes liggen en nog super 8 filmpjes ook deze wil ik digitaliseren en dat word ook nog een hele klus, mooi om de winterdagen door te komen!
Dan moet de tuin nog een najaar beurt, de schilders zijn nu aan het werk, de windveren worden als het goed is ook een deze dagen aangepakt, kortom we staan niet stil!
We hebben nog een storing aan de pellet kachel er komt nog iemand de kachel een beurt geven, maar ze zijn zo druk dat ik echt geen idee heb wanneer ze komen, ik hoop binnenkort!
Het stook seizoen is of gaat beginnen dus is het wel handig dat de kachel het doet!
Nou voor de rest heb ik eigenlijk weinig te melden dus……..

Toedels IKKE


14-10-2021
Snel gaat het niet met het verbouwen van de pc, als alle leveranciers wat sneller zouden leveren dan was het al lang klaar geweest, het is wachten op de water cooler die van Conrad komt, vandaag word hij geleverd.
Maar als je hun website mag geloven dan zou hij uiterlijk afgelopen dinsdag al geleverd worden, fijn dat ze van alles beloven maar gewoon niet na kunnen komen, en wat doe je dan? Ja idd je geeft de schuld aan de corona, haha
Maar goed het grootste gedeelte van de computer is klaar, dan nog wat kabelmanagement en dan kan de kast, voor de eerste keer in elkaar worden gezet, met alles erin en erop!
En dan nog een lading software, dingen aansluiten en instellen, maar daar komt Nick voor morgen.
Als alles ingebouwd is dan gaat hij naar zijn plek, ben benieuwd hoe alles eruit ziet als de computer klaar is!
Alles over het maken van de pc vind je op www.henkhorck.eu, dus wil je meer weten dan weet je hoe en wat!
En dan zijn dan eindelijk de schilders aan het heeft even geduurd, maar goed door de corona staat volgens mij de hele wereld op zijn kop en Nederland staat bovenaan, knettergek zijn ze geworden!
Maar goed het is niet anders ik hou me lekker bezig met de leuke dingetjes en voor de rest zien we wel, invloed op dit alles hebben we toch niet.
Maar goed er word geschilderd, het steiger staat al in het pad dus het tempo zit er goed in.
Ik ga ook even wat doen dus………..

Toedels IKKE


13-10-2021
Het verbouwen ehm het bouwen van een nieuwe Computer is in volle gang, je kunt er alles over lezen op www.henkhorck.eu, maar ook hier schrijf ik er wat over!
Gisteren samen met Nick de nieuwe Pc in elkaar gebouwd, oké het was en is nog steeds wachten op onderdelen maar hij doet het!
Maar klaar is hij nog niet, de water koeler, interne geheugen en nog twee RGB fan’s moeten nog komen, dus klaar is anders, dan moet er nog van alles geïnstalleerd worden dus.
DE computerkast is echt prachtig, hoewel er nog vele onderdelen in de doos zitten en liggen te wachten tot de binnenkant klaar is.
Vandaag en morgen komt de rest binnen en dan kan de Computer worden afgebouwd, en mensen ik ben benieuwd naar het eind resultaat.
De hele Computer op een paar dingen na zijn nieuw, de besturing is van Windows 10 naar Windows 11 gegaan en dat ziet er toch wel heel anders uit, maar wel veel mooier vind ik tot nu toe, ik zit nu net een uurtje op de computer om dit te schrijven en dan gaan we een beetje rond neuzen in Windows, maar goed alles staat er nog niet op.
En dat gaat de komende dagen gebeuren, en dan is het puinruimen, je wilt niet zien welke rommel hier allemaal ligt aan onderdelen, gereedschap en ander spul, straks werken en dan twee dagen vrij dan tijd genoeg om op te ruimen!
En dan hebben we dan eindelijk bericht van de schilder, ze gaan beginnen, en dat word tijd, en de kans dat de nieuwe windveren er nu eindelijk op gaan komen is ook dichterbij gekomen!
Gisteren is de schoorsteen geveegd dus kunnen we weer stoken en dat is ook wel weer lekker, heerlijke straling warmte heb je met een kachel.
Zo ik ga beginnen met puinruimen…..

Toedels IKKE


10-10-2021
Het is zondag en ik ben vandaag lekker vrij, dus lekker tijd om zondag dingetjes te doen, beetje rommelen in en om het huis.
Of de dag beginnen met een snorrende kachel achter me, kopje koffie en dan schrijven, heerlijk om de dag mee te beginnen.
Zoals ik al schreef een paar dagen geleden, ben ik begonnen met operatie computer upgrade, dus mijn computer weer up to date te brengen, en dat is zeker een van de dingen die ik erg leuk vind om te doen.
Het enige nadeel hier in is dat ik ten eerste hou van extreem, dus een computer bouwen waarop je alleen maar een beetje kunt internetten en andere eenvoudige dingen kunt doen gaat het niet worden.
Nee, helaas is hou van extreem en dus ook van een beetje over de top, nadeel twee is dan meteen dat je diep in je buideltje moet tasten, extreem betekend dan ook meteen duur , soms extreem, schijnbaar twee dingen die bij elkaar horen!
Nu moet ik wel meteen schrijven dat ik dit keer wel een upgrade doe die extreem is maar ook weer niet te extreem, het verschil is denk ik zo’n 1500 euro.
En als ik het echt extreem zou willen doen met een nieuwe kast en alles wat erop en eraan zou moeten dan loopt dat flink in de papieren, echt flink kan ik hier schrijven.
Maar goed extreem is goed en mooi ook maar er zijn grenzen, al hoewel als je het kan doen……….
Houston we have a problem, ik heb het deurtje van de computerkast gemold oeps!!, de aan en uitschakelaar was ook al een probleem, dus wat nu, denk, denk, denk!
Inmiddels is het een uurtje later, ruim heb ik besloten om maar een nieuwe computerkast te kopen, yess de kogel is door de kerk!
Maar goed wat en welke kast dan? Ehm geen idee…………, Nick is vrij dus video bellen, ehm Facetime dus in dit geval.
Nou luitjes dat was even schrikken, jullie willen niet weten hoeveel verschillende computer kasten er te koop zijn, ik wist echt niet dat er zoveel soorten, maten, merken en noem maar op waren, jeetje.
Na drie uur kasten kijken en kletsen over de voor en nadelen, heb ik dan eindelijk een keuze gemaakt, joepie!
En wat voor een kast, jeetje……..en wat is het geworden vraag jij je vast af, als je net als ik zo’n digitale freak bent dan snap ik het!
Maar goed het is een Cooler Master Cosmos C700M geworden en deze kast weegt al zonder dat je er wat in hebt gebouwd 22,8 Kg, en dat is heel wat kan ik hier schrijven, het is dan ook nog eens een High End Kast, dus kwaliteit!
Het is ook geen goedkope kast maar wel een mooie kast en een waar je alle kanten mee op kunt, als je tenminste de reviews en YouTube filmpjes mag geloven!
Hij is besteld en dus kunnen we volgende week de boel in elkaar gaan zetten, Nick en ik zeg de gek gaan het deze keer samen doen de vorige keer heb ik de computer alleen gebouwd!
Dus een nieuwe kast, een nieuw moederbord, extra DDR 4 geheugen, een nieuwe processor, nieuwe SSD schijven, een nieuwe waterkoeler en nieuwe fan’s, dus een mooie basis om op verder te gaan, op www.henkhorck.eu kun je het allemaal volgen!

Toedels IKKE


07-10-2021
En het is weer zover, Henkie gaat zijn computer upgraden, zoals jullie misschien wel of misschien ook niet weten is dat ik mijn computer helemaal zelf heb gebouwd.
Maar dat is al weer wat jaren geleden, en de oorzaak van mijn verbouwing is eigenlijk simpel, Windows 11 kon er niet op!
Hahaha ja idd ik heb echt wel een redelijke pc staan die de meeste mensen niet in huis hebben staan, maar de pc is niet het probleem maar de Intel Pentium processor !
Ja ik vond het ook heel vreemd, als dat bij iedereen zo is dan zijn er maar weinig mensen die de pc kunnen upgraden naar Windows 11, ik las al dat velen een andere computer moeten aanschaffen of verbouwen, ik ben dus niet de enige.
Maar goed aan de andere kant is het natuurlijk een mooie aanleiding om de boel maar eens lekker een upgrade te geven!
En natuurlijk meteen tijd om de boel weer een beetje op orde te brengen, zoals het hele kabel gebeuren, je wilt niet weten hoeveel kabels er hier wel niet naar en van de computer door het hele huis gaan!
Mijn nieuwe upgrade zorgt er voor dat ik meteen super snelle Wifi en Bluetooth op mijn computer krijg en dat is natuurlijk super handig!
Voor de rest kun je alles lezen over mijn upgrade op www.henkhorck.eu

Toedels IKKE


04-10-2021
En dan zitten we al weer in oktober, en is het herfst, tijd van paddenstoelen, bockbier, stampotjes en noem maar op lekker hoor!
Morgen komen ze de schoorstenen vegen (2 stuks) en dan kunnen we weer stoken als het goed is, de pellet kachel krijgt nog een beurt en ik moet nog pellets halen en dan kan de winter wat stoken betreft beginnen.
De laskap die ik gekocht had bij het lasapparaat heb ik terug gestuurd hij deed het niet, deze laskap zou automatisch donker worden bij het lassen, maar dat deed hij dus niet.
Een keer heeft hij het gedaan en dat was het, dus morgen op jacht naar een nieuwe, tja zonder kap kun je niet lassen, kan wel maar dat vinden je ogen niet leuk!
En dan kan operatie goed lassen leren beginnen, want lassen moet je wel even kennen, iets aan elkaar branden zou iedereen wel kunnen, maar het moet er ook nog eens goed uit uitzien en goed aan elkaar worden gelast!
Maar goed eerst een goede laskap en dan oefenen, en zo blijf je bezig met van alles en nog wat!
En dan zullen we op korte termijn de tuin een beurtje geven, kijken of we nog wat moeten verplanten, verpoten en noem maar op, de tuin was prachtig dit jaar, maar het kan nog veel mooier.
Het groene dak is nu ook aangepast en ingezaaid, er komen nog wat mooie grassen op en dan ziet het dak er volgend jaar heel ander uit dan dit jaar!
En zo blijf je altijd bezig met van alles en nog wat, wensen en ideeën genoeg, tijd helaas niet altijd.

Toedels IKKE


27-09-2021
Ik heb een las apparaat besteld en die is zaterdag geleverd een flux lasapparaat en een laskap die als je begint met lassen donkerder word, moet alleen nog even handschoenen en wat andere dingen nog aanschaffen en dan kunnen we leren lassen.
Het is namelijk heeeeel lang geleden dat ik gelast heb en dan met een standaard lasapparaat met las pinnen, zo’n lasapparaat heb ik nog op zolder staan!
En ik heb een speciale laskap die als je begint met lassen meteen donker word, het is een laskap met vlammen motief haha
En dan zul je wel denken Henkie wat ga je lassen dan, ja idd goede vraag ehm kunstwerkjes, ik ga wat kunstwerkjes maken en in onze tuin verwerken, tenminste dat is het plan!
Maar eerst maar eens zien of ik een mooie strakke lasnaad kan maken, dus eerst maar eens wat proefstukjes maken, ik heb al wat filmpjes bekeken dus daar ligt het niet aan, op YouTube kun je echt alles vinden en zo alles leren, lang leve YouTube en Google!
Ik ben na onze korte vakantie al weer redelijk op gewicht, gisteren woog ik 65 kg schoon aan de haak, en dat vind ik zelf netjes omdat ik in de vakantie me natuurlijk niet helemaal aan mijn strakke dieet heb gehouden!
Haha nee hoor ik heb helemaal geen dieet, ik let gewoon goed op wat ik tegenwoordig in mijn mond prop, en zoals je weet ben ik kok en werk je tussen het eten, en snaaien is dus een van de zwakke kanten van koks.
Proeven is een van de dingen, als je bijvoorbeeld een soepje maakt dan is het wel handig als je proeft, of het niet te flauw of te zout gaat worden!
Nu heb ik mijn snaai gedrag flink aangepakt en ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst een patatje heb gesnaaid, natuurlijk eet ik wel patat/friet maar dan als maaltijd soms in huis!
Ik denk nu veel meer na wat ik in mijn mond prop als het waren en ik stel mijn ontbijt zo lang mogelijk uit, ik weet niet of dat super gezond is maar goed het werkt wel!
Ik begin de dag met pillen en koffie, tja je moet toch je vitamietjes binnenkrijgen, en al die andere dingen ik geloof dat ik zo’n 8 a 10 pilletjes slik!
En ik ben weer begonnen met sporten na de drukke zomer, ik heb namelijk een paar maanden niet meer gesport, we hadden zeer drukke dagen op het werk en ik kon de energie niet meer opbrengen om te sporten.
Maar de drukte in de horeca is een stuk minder nu en dus weer tijd voor andere bewegingen, en ik ben net terug van het sporten, mijn eiwit drankje/ pillen en eerste bak koffie zitten er al weer in.
Ik begin dus elke morgen met pillen en koffie, daarna start ik dus de PC op, kijk op Twitter, Facebook, Nu.nl, noteer de opbrengst van de zonnepanelen van gisteren in Excel, kijk of er nog een mooie film te downloaden is, check mijn E-mail, en dan schrijf ik regelmatig op een van de twee websites.
Of ik zoek of lees me in over diverse onderwerpen die ik tegenkom op internet, zo was het vanmorgen een filmpje van een grote zinkhole in een woestijn.
En tussendoor pak ik dan nog even een kop koffie en bedenk ik me wat ik wil gaan doen deze dag als ik niet hoef te werken, en ik ben dus vandaag vrij.
Vandaag ga ik sowieso Dulche de Leche ijs maken, ik heb van twee blikjes gecondenseerde melk karamel gemaakt door de blikjes drie uur lang te koken op een laag gaspitje!
Dat heb ik gisteren gedaan en vandaag ga ik er ijs van maken in onze ijsmachine, en ik denk dat we Indonesische gaan eten, we hadden al diverse Indonesische kookboeken maar sinds zaterdag hebben we er twee prachtige kookboeken bij!
Kan zijn dat ik vandaag nog even met de motor naar Haaksbergen scheur om vlees te halen voor op de smoker, maar dat ligt een beetje aan het weer, Marlies is ook vrij dus kan het maar zo zijn dat we heel wat anders gaan doen!
Ik heb afgelopen week de pellet kachel, de houtkachel, de bijbehorende pijp schoon gemaakt, ik had een nieuwe as zuiger besteld van Karcher en meteen aan het werk gezet, begin volgende maand krijgt de schoorsteen een beurtje door de schoorsteen veger!
Moet nog even pellets kopen brandhout ligt klaar en ik krijg nog brandhout dus zijn we er klaar voor, de verwarming moet nog bijgevuld en ontlucht worden, hier en daar nog wat baterijen vervangen van de slimme radiatorknoppen, en dan zijn we klaar voor de herfst en winter.
Ik kan de motor nu ook binnenzetten en daar ben ik natuurlijk erg blij mee, dat is voor de motor veel beter, ik moet nog een filter van de vijver inbouwen en beschermen voor de winter, de tuin moet nog een beurtje enz enz
Er is altijd wat te doen en dus hoef ik me niet te vervelen, ik heb nog een deel van een varken gekocht die eerdaags ook geleverd gaat worden, en ik zelf ga uitbenen!
En zo blijf je bezig met van alles en nog wat, ik hoorde net dat de zomer nu wel voorbij is en dat er al herfst stormen en dus ander weer op komst is, kunnen we weer lekker bij de kachel zitten met een spannend boek of goede film mmmmm.
En dan heb ik het nog niet eens over de heerlijke winter gerechten zoals stampotten, stoofschotels en noem maar op jammie, jammie.
Zo mijn schrijverij voor vandaag zit er weer op, ik ga weer verder met andere dingen dus……

Toedels IKKE24-09-2021
Vandaag moet ik weer beginnen met werken en dat zal me flink tegenvallen, meteen een lange dag voor de boeg na de vakantie, joepie………DUS NIET!
Maar goed, het is even niet anders, ben we aan het nadenken wat ik nu wel of niet wil met de tijd die voor me ligt, maar ben er nog niet helemaal uit.
De laatste dagen nog wat gerommeld in en om het huis, de schuur wat opgeruimd, de tuin al een beetje op orde gebracht, en gisteren heb ik de pellet en houtkachel helemaal schoon gemaakt van binnen en buiten, de schoorsteenpijp helemaal schoon gezogen met onze nieuwe as stofzuiger van Karcher en dat werk top, de pellet kachel van de muur gehad om eronder schoon te maken, en om het rookkanaal van de schoorsteen en pellet kachel even uit te zuigen!
Binnenkort krijgt de pellet kachel een beurt, de schoorsteen word begin volgende maand geveegd en dan zijn we hopelijk klaar voor het nieuwe stookseizoen!
Oeps vergeten, ik moet nog pellets kopen, maar ook dat komt goed, de herfst is begonnen dus word het buiten steeds sneller donkerder en kouder, ach ook gezellig!
En ik heb een lasapparaat besteld, de vraag wat ik moet met een lasapparaat is snel beantwoord, lassen natuurlijk, ten eerste wil ik leren lassen, en dit apparaat is met een draad op rol, niet met van die pinnen!
En een laskap met vlammen print haha, eentje die zelf donkerder word of lichter geen idee hoe dat werkt maar daar komen we vanzelf achter!
Ik denk dat ik wat kunst werken ga maken voor de tuin, maar goed leek me leuk dus heb ik er een gekocht!
Komende week ga ik het drukfilter in een kast bouwen, of iets in die richting, het drukfilter zorgt voor een heldere vijver, hij is nog niet zo heel erg lang aangesloten, ik denk een maand, en de vijver is glashelder dus doet hij zijn werk!
Ik heb deze week Regenboog Elritsen in de vijver gezet, 16 stuks a 5 euro per stuk, ja idd dikke prijs voor visjes zo groot als guppy’s, maar ze worden als het goed is wat groter en ook krijgen ze veel meer kleur.
Ik wil kijken of ik ze kan kweken op de een of andere manier, maar daar ga ik me deze winter nog wel in verdiepen, hoewel ik al ongeveer al voor een groot deel weet hoe en wat!
Op www.henkhorck.eu kun je er meer over lezen!

Toedels IKKE23-09-2021
Tja om maar meteen met de deur in huis te vallen, mijn oude Ditjes & Datjes was vol, haha tja ik stond er ook even van te kijken dus ga ik vanaf nu maar per jaar een nieuwe Ditjes & Datjes maken!
Nu heb ik net gekeken maar dat heb ik al, ik heb teveel geschreven zoals het er nu uit ziet haha, dus gaan we hier verder met Ditjes & Datjes 2.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.