De Badkamer

Onze Badkamer is niet alleen een plek waar je onder de douche springt en klaar is Klara……….nee! het moet ook een ruimte worden voor ontspanning en als de Whirlpool op zijn plek staat en de badkamer compleet maakt dan kunnen we heerlijk ontspannen.
Je kunt er douchen en gebruik maken van de Sunshower (toekomst plan) je kun in het bad gaan liggen en genieten van het warme water en de bubbels en de rest van de mogelijkheden van het bad.
Er komt een muziek installatie (Sonos) en sfeerverlichting (Hue) een Diffuser die de geur van etherische oliën verspreid en buiten komen nog een of twee ligstoelen waarop je voor of na het badderen nog even kunt relaxen als je dat zou willen.
Nu zul je je wel afvragen is dit niet een beetje overdreven met al die overtollige luxe? dan moet ik daarop antwoorden JA dat is het maar……
Maar wij vinden dat wij als hardwerkende mensen ook soms wel wat mogen genieten en ook soms wel een relax momentje verdienen we hebben er hard voor gewerkt en na gedane arbeid moet je soms ontspannen.
Ik ben er zelf de laatste maanden achter gekomen dat de boog niet altijd gespannen kan staan en dat je soms echt moet relaxen anders gaat het echt niet goed en ik hoop dat onze badkamer daar een bijdragen aan kan leveren.

25 maart

We hebben de badkamer nu een paar weken in gebruik, gisteren zijn de rolgordijntjes er voor gekomen er moet nog een kastje in en een vuilnisbakje nog wat decoratie een schuifdeur en een ligbad en dan is het klaar.
Ondanks dat kan ik hier schrijven dat, en dan heb ik het over mezelf, dat ik nu met plezier ga douchen de inloopdouche is lekker ruim de zeep dispenser is erg handig dat we dat niet eerder hebben aangeschaft het werkt helemaal top en is ook nog eens veel zuiniger in gebruik.
Het water loopt goed weg met de twee drains in de vloer, het douche water loopt niet de rest van de badkamer in alleen het spatwater een beetje maar dat is niet erg.
Als je uit de douche gaat dan word de vloer buiten de inloopdouche ook nat maar dat voorkom je niet in een badkamer.
De vloerverwarming werk mooi ik heb geen koude voetjes meer onder de douche of de vloerverwarming ook in de winter genoeg is om de hele badkamer op een aangename temperatuur te houden is nog afwachten maar dat zien we de komende winter wel weer de leidingen voor een eventuele verwarming liggen al boven de badkamer.
De wasbakken zijn prettig de grote spiegel en de kast erachter is ook ideaal alleen de spiegel beslaat maar daar hebben we een oplossing voor gezocht en gevonden en dat is een middeltje die je er zo nu en dan op moet smeren en dan beslaat de spiegel niet meer.
De Hue lampen zijn geweldig je kunt nu douchen met verlichting in elke gewenste kleur, als je een keer op het knopje van de afstand bediening klikt heb je normaal licht en als je nog een keer druk dan heb je weer een compleet andere kleur (scenario) en er zitten vijf programma’s in deze afstand bediening en er komen er straks nog wat bij en nog een bewegingsmelder.
Hoe ik het wil doen met de muziek weet ik nog niet ik heb er nu nog een Sonos play 3 staan en daar zit een super geluid in maar ik wil het zo hebben dat je met behulp van je stem het geluid kunt regelen maar goed dat gaat ook goed komen.
Het enige nadeel nu vind ik de tussendeur die is er nog niet en de ingang door het huis ook nog niet, de doorgang wel maar ik ben in de oude badkamer aan het verbouwen dus moeten we nog via buiten naar de badkamer.
Ik ben wel super benieuwd hoe het zal zijn als de badkamer helemaal klaar zal zijn, maar tot nu toe ben ik super tevreden oke alles kan beter en mooier maar ook slechter en lelijker we hebben een prachtige badkamer en dan ook nog een die helemaal hand made is.

10 juli

Vandaag is het dan eindelijk zo ver, Marlies en ik zeg de gek zijn samen vrij en we hebben een dag zonder afspraken, en vandaag gaan we naar Maxaro in Roosendaal om te kijken naar het bad, in principe hebben we al een bad uitgezocht maar we willen niet over een nacht ijs gaan en daarom gaan we nog een keer kijken en dan haken we de knoop door.
We kunnen nog alle kanten op maar we willen toch nog even kijken we moeten er wel een stuk voor rijden, Maxaro heeft de grootste showroom van de Benelux beweren ze, en ik moet zeggen het is ook wel erg groot dus dat zou maar zo kunnen.
Inmiddels ben ik ook begonnen met de verbouw van de oude badkamer tot washok de muren zijn eigenlijk al tegel klaar en het latwerk zit al weer onder het plafond en de inbouwspots ook en het gat voor de ventilator zit ook op zijn plaats.
Er staat een mooie stoel in de badkamer, we hebben nieuwe handdoeken gekocht en de diffuser is ook binnen de rol gordijntjes hangen er staan plantjes en noem maar op als het bad op zijn plaats staat en de oude badkamer is omgebouwd en we kunnen er door dan kunnen we zeggen dat het klaar is.
We hebben nog meer plannen gemaakt maar dat komt later, en als we de knoop doorgehakt hebben wat het bad betreft dan kun je dat vast hier lezen.

11 juli
Gisteren zijn we naar Brabant geweest om te kijken naar een ligbad en we zijn geslaagd de 16e word hij geleverd.
En wat is het geworden?
Het is het bad geworden die we eigenlijk een paar jaar geleden al hadden uitgezocht een Whirlpool dus.
Het word een twee persoon’s Whirlpool met 21 jets voor water en lucht massage, waterval, verwarming die het water op temperatuur houd, bluetooth, led verlichting met diverse kleuren, je kunt handsfree bellen en er zit een radio in, alle kranen zitten erop, een handdouche en een touchscreen waarmee je de boel kunt regelen.
Er zitten diverse programma’s in alles is te regelen en in te stellen zoals je wilt, harde en zachte stralen, veel of weinig lucht belletjes en ga zo maar door, en aan de hygiëne is ook gedacht er zit een reiniging programma in een na  spoel functie voor de leidingen.
En dan hebben we er nog diverse soorten bad aroma’s en whirlpool reiniger bijbesteld nou en dan maar hopen dat we er van kunnen genieten en na een zware week of dag lekker kunnen ontspannen.
Er volgen later natuurlijk nog foto’s van het bad.

15-07-2018
Morgen is het dan eindelijk zover het ligbad word bezorgd en alles ligt klaar om de boel aan te sluiten en dan hopen dat alles pas en gaat zoals ik het hoop maar dat is even afwachten.

We krijgen best een lux bad, het bad word compleet geleverd inclusief thermostaat kranen, we krijgen 21 jets voor lucht en water massage, er zit led verlichting onder water met diverse kleuren (licht therapie), radio met afstand bediening en CD aansluiting maar we hebben Sonos in de badkamer dus de radio zullen we niet gebruiken.
Dan zit er een telefoon functie in voor het handsfree telefoneren, het water blijft op temperatuur doordat het bad ook zelf kan verwarmen, er zit een na  spoel functie en een reiniging programma op en een boord computer waarmee je alles kunt regelen.
Het bad is een twee persoon’s bad van 190 x 90 en 68 Cm hoog met hoofdsteunen dus een bad met alles erop en er aan.
Nu is het natuurlijk ook de bedoeling dat het een relax badkamer word, je kunt er douchen met massage stralen en badderen met bubbels, je zelf opknappen bij de wastafel en we hebben verlichting die je in alle kleuren van de regenboog kunt instellen en dat per lamp, je kunt dus elke lamp afzonderlijk instellen qua kleur en licht sterkte.
De lampen zijn te programmeren en gaan aan als je de badkamer binnen komt en ook weer vanzelf uit, we hebben vloerverwarming dus geen koude voetjes meer!
We hebben speakers van Sonos waarop je natuurlijk je favoriete muziek kunt afspelen en als je wilt relaxen gepaste muziek kunt afspelen, we hebben een diffuser die er voor zorgt dat het ook nog eens lekker ruikt in de badkamer, elke gewenste geur kan mits we de passende olie hebben.
Er zit een buitendeur in de badkamer voor diverse redenen, buiten komen relax stoelen zodat je na of voor het gebruik maken van de badkamer heerlijk kunt zitten en relaxen, ook ligt er een plan op tafel voor een sauna met stoom en infra rood dus na of voor de sauna kun je gebruik maken van de badkamer, en nu is het natuurlijk mooi om het bad naar binnen te brengen.
Het doel van dit alles is om indien je het wilt heerlijk te relaxen op verschillende manieren het moet een multifunctionele badkamer worden waar je heerlijk kunt relaxen zoals we dat willen.
Maar goed zover is het nog niet het bad is er nog niet, hopelijk kunnen we er morgenavond gebruik van maken alles moet nog worden aangesloten maar met een beetje geluk zou dat moeten lukken.

16-07-2018
In een grote krat werd het bad geleverd recht op staan op een pallet, de chauffeur heeft hem in het pad gezet naast het huis.
Nou en daar stond hij dan echt een mega doos/krat de eerste vraag die in me opkwam was hoe krijg ik dat bad in de badkamer!
Ik heb eerst maar eens een kop koffie gedronken en een plan van aanpak gemaakt
Ik heb het bad zo gedraaid op de pallet dat ik heb kon laten zakken moest nog wel wat regelen zodat het bad op een vlakke ondergrond kwam te staan.
Ik had hem zo gedraaid en laten zakken dat hij exact goed stond om de badkamer in te kunnen.
Toen heb ik de krat eraf gesloopt en de losse onderdelen die er ook bij zaten al vast in de badkamer gelegd.
Met moeite en met behulp van een ladder heb ik het bad achter het huis gekregen, daar kon ik meten waar doos voor elektra en de waterleidingen met kranen moesten komen te zitten.
Nick die mij middags kwam helpen heeft geholpen om het bad op zijn zijkant de badkamer in te beuren wat best zwaar was.
Toen hij eenmaal zonder kleerscheuren in de badkamer stond was dat toch een hele opluchting de slangen en de elektra werden aangesloten.
Toen ik een van de kranen opendeed spoot het water uit een van de slangen, tja ze hadden het in de installatie papieren die er bij zaten al geschreven check de slangen maar goed even aandraaien en het probleem was verholpen.
De rest ook maar meten gecheckt en toen de kranen open en de stroom erop.
Toen hebben we het bad vol laten lopen en gekeken of alles dicht was toen alles testen op lekkage.
Leeg laten lopen en in de hoek gedrukt waterpas gesteld en weer vol laten lopen nog een keer alles testen en meteen speciale Whirlpool reiniger erbij in en even alles door laten draaien.

De eerste keer in bad!
En dan ge je voor de eerste keer in bad, het boekje voor de gebruik’s aanwijzing erbij en dan alles testen en na drie uur testen met en zonder bubbels en noem maar op vond ik het welletjes.
Het was heerlijk en natuurlijk ga je niet elke dag zo lang in een bad liggen maar zo nu en dan is het super lekker om dat te doen.

IKKE

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.