De Agio Sigaren van Opa

Aan mijn vaders vader heb ik eigenlijk niet zo heel veel herinneringen maar sommige dingen vergeet je niet!
Mijn opa zat altijd op een oude rookstoel in een hoekje van de kamer, boven hem was een klein kastje of iets in die geest!
Daarop stonden de sigaren en volgens mij ook tabak, maar de sigaren zeker en een oude radio.
Ik weet dat hij Agio sigaren rookte, en sigaren met sigarenbandjes die je dan weer kon sparen maar ook sigaretten en pijp rookte hij.
Mijn opa rookte dan de sigaar tot er er een paar cm over was en dan werd het laatste stukje sigaar in de pijp gedrukt en dan verder opgerookt!
Ik weet nog dat mijn vader vertelde dat op een bepaalde leeftijd , misschien 16 of zelfs nog eerder, dat hij toen van mijn oma een pakje shag kreeg en een doosje lucifers met de mededeling “zo jong no bun ie old genog, now mag ie ook rook’n”.
Kan me niet voorstellen dat ze toen niet wisten dat roken slecht was maar dat weet ik niet zeker!
Gelukkig was mijn vader verstandig en is hij weer na een paar jaar roken ook weer gestopt!
Ik heb zelf ook gerookt en een Agio sigaar heb ik ook wel eens gerookt maar dat was echt een luxe voor een roker.
Ik vond een sigaar roken wel lekker en dat klinkt raar omdat roken slecht voor je is maar zo was het wel en als ze me zouden vertellen dat ik nog maar een half jaartje zou leven dan kocht ik zeker nog een doos sigaren!
Maar goed we zijn verstandig geworden en er mee gestopt een van de beste beslissingen die ik ooit gemaakt heb.
Maar een ding vind ik nog vreemd er wordt zoveel geschreven en gepraat over dat roken echt heel slecht voor je is dat ik niet begrijp dat er nog mensen aan gaan beginnen!
Als ze de verkoop meer aan banden gingen leggen en de tabak onbetaalbaar zouden maken dan stopte er zeker veel meer mensen!
Roken is erg slecht voor een mens, maar laat ik ook eerlijk zijn zo’n sigaartje was ook wel weer lekker en vooral die hele dikke zoals een Agio.

IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.