Ditjes & Datjes 2016

29-12-2016
Ik heb  een pasta machine gekregen!!, van mij zelf voor de verjaardag haha
Ik wist eerlijk gezegt drie dagen geleden niet eens dat ze bestonden in deze versie, Het is er een van Philips >LINK< , als je op link klikt dan krijg je een filmpje te zien!
Nou eerlijk gezegt was ik verbaast te zien hoe goed deze machine werkt, en de pasta was sneller klaar dan dat ik het water aan de kook kon brengen!
En het smaakte prima, ligt ook natuurlijk aan wat je er van gaat maken maar met de pasta zelf was niets mis, lekker verse pasta wat wil een mens nog meer!
En we eten regelmatig pasta, het is een mooie compacte machine met vier soorten vormen, ik ga het volgend jaar zeker uitbreiden, je kunt er namelijk ook koekjes mee maken daar zijn ook vormen voor.
Bij de machine zat een kookboek over diverse soorten pasta, meelsoorten, recepten, uitleg enz enz.
Kortom zeker geen miskoop en we hopen er regelmatig verse pasta mee te maken, ik heb al speltbloem gekocht maar ook andere bloem/meel soorten kun je gebruiken!
Vandaag is Rutger jarig, en dan ben ik bijna jarig ojee al weer? tja alweer haha tijd gaat echt wel snel!!
Nog twee dagen en dan is de laatste dag al weer aangebroken!

Mocht ik niet meer wat schrijven de komende dagen dan wens ik jullie hierbij al vast een mooi, super en prachtige overgang van het oude naar het nieuwe jaar toe!
Moge al je wensen, dromen en al het andere moois op je afkomen als vliegen op de stroop en in vervulling gaan.
Eet en drink met mate luitjes ik wens jullie en mooie sprong naar het nieuwe jaar, al vast vel heil en zegen toe, PROOST!!!!

Toedels IKKE

27-12-2016
Yessss Kerst is weer voorbij ik ben elk jaar weer blij dat het voorbij is, tja ik moet met kerst altijd werken en dan vier je geen kerst zoals je het zou moeten vieren.
Daarom ben ik blij dat ze weer voorbij zijn, nu lekker twee dagen vrij, vandaag even de post ophalen en dan nog even wat klusjes verrichten, ik ben met de kelder bezig.
Er komen nog meer schappen en dus nog meer orde, en het lijkt ook nog eens super mooi met al die potten!
Je zou het moeten zien, misschien dat ik er foto’s van ga maken en op mijn website plaats.
Vandaag komt ook mijn nieuwe Apple TV binnen en die kan ik weer koppelen aan mijn NAS en dat is super handig!
Ik ben gek op Apple en grappig is dat Marieke en Nick dat ook zijn zelf Marlies heeft en iPhone de 2e de iPhone 6c heeft ze nu twee weken denk ik.
Het is besmettelijk hier heerst het Apple Virus haha, mijn Apple wensen voor volgend jaar zijn toch wel en nieuwe iPhone 8 met de nieuwe Airpods van Apple  dan nog een nieuwe iPad Pro de grote versie!
Tja wensen moet je hebben maar of ze in vervulling gaan?, tja dat weet niemand!
En last but not least! morgen komt mijn verjaardags present binnen!, de Philips Avance HR 2355 binnen en daar verheug ik me erg op, het is namelijk en Pasta Machine >LINK<
Lekker snel en simpel pasta maken en simpeler kan het echt niet dan met deze machine, en verse pasta is veel lekkerder mmmmmm
En dan is er weer de top 2000 lekker op de achtergrond mooie muziek kortom genieten van de laatste dagen van het jaar!

Maar goed ik ga even wat doen,

Toedels IKKE

25-12-2016
KERSTMIS, en dat betekend dat de top 2000 is begonnen en dat we twee drukke dagen voor de boeg hebben.
Gisteren gekookt voor 8 personen, met o.a. heerlijke Pork Shoulder mmmm, lekker aan tafel gesneden dus dat was ook leuk voor onze gasten!
Net de smoker al weer schoongemaakt ben echt blij met deze smoker hij was niet echt goedkoop maar goed dan heb je ook wat.
Omdat de smoker dikke wanden heeft blijft de smoker veel beter op temperatuur en ook de verbranding van kolen en hout zijn veel beter te regelen en dat werkt echt super!
Misschien dat ik met de jaarwisseling er nog wel wat mee ga doen!
Maar goed ik brei er een eind aan over een uurtje is het weer richting werk voor mijn dagelijkse portie arbeid vitaminen!!

21-12-2016
De week van Kersmis in aangebroken, ik moet beide dagen werken en dus is kerstmis niet het kerstmis wat het moet zijn!
Maar goed ik werk al jaren met kerst dus ik weet ook niet anders maar ik heb er niet zo’n feest gevoel bij!
We gaan de dag voor kerstmis kerst vieren de kinderen van Marlies komen, de oma van Rutger en Marieke, Nick zit helaas in Peru dus die mist het lekkere eten!
Het de dag voor kersmenu is bekent en ook het programma is klaar, als het droog blijft zou het fijn zijn maar dat is nog afwachten!
Als het droog blijft dan gaan we iets doen met een kampvuur, en het hoofdgerecht gaat in de smoker en dat is een groot stuk!, meer kan ik er nog niet over schrijven anders is de verrassing weg!
Maar als het zo gaat worden zoals we het op papier hebben staan en het weer zit mee dan zou het wel eens(zeer voorzichtig uitgedrukt) een mooi feestje kunnen worden!
Ik ben zaterdag de hele dag vrij dus dat is mooi, zal hier en daar nog wel wat moeten voorbereiden we zullen zien of het allemaal gaat lukken!
Hopelijk kan ik na de kerst hier melden dat het allemaal super was en super is gegaan!!
Ben begonnen aan mijn december blog en december is al bijna voorbij, maar goed  er kwam van alles tussen zal ik maar zeggen!! even geduld nog!

Toedels IKKE

19-12-2016
Kan nou niet bepaald schrijven dat het winter is, ach het heeft een paar keer ligt gevroren en dat was het dan ook, ik heb nog geen sneeuwvlokje gezien en nog twee weekjes en dan is het al januari.
Hoewel ik wel ergens gelezen heb dat het nog wel eens een strenge winter kon worden, tja we zullen het zien we kunnen dan altijd nog stappen ondernemen!
En met stappen bedoel ik dingen afschermen voor de vorst, heb ook nog een vijg in de tuin staan bedenk ik me net!
Vandaag ga ik de tuin even opruimen en ook de buitenkeuken moet ff weer netjes worden, ik ga namelijk de dag voor kerst buiten nog wat in elkaar pruttelen!
Wat er op de smoker komt weet ik nog niet, maar ik heb wel een idee, ook gaan we iets doen met een kampvuur, vandaag of morgen komt er een driepoot binnen en meer vertel ik er niet van, want de eters kunnen ook lezen en het moet nog geheim blijven!
Wat ik nog wel kan schrijven is dat we met ongeveer zeven personen gaan eten en drinken de dag voor kerst!
Vandaag nog even naar mijn ouderhuis toe om de post op te halen, ook dat moet gebeuren er zullen nog wel wat rekeningen binnen komen de komende tijd!
Als de laatste in huis in dit geval mijn moeder komt te overlijden dan word meteen alle betalingen bij de bank stopgezet, ook kun je er zelf niet meer bij!
Er moet eerst uitgezocht worden wie de erfgenamen zijn, en dat gaat dan weer via de notaris, dat proces is in gang gezet en de papieren komen deze week of volgende week bij ons kinderen binnen!
Dat moet alles nog worden getekend bij de notaris en met dat bewijs moet ik dan weer naar de bank!
Je moet het ook allemaal maar weten!
Afgelopen woensdag samen met Marlies en Marieke naar de bios geweest naar fantastic beasts, echt een mooie fantasie film, je zit ook echt niet meer dat het nep is, echt super gewoon.
Nog bijna twee weken en dan is het jaar weer voorbij, dan ligt kerst weer achter ons en ben ik ook weer een jaar ouder ook dat gaat gewoon door.
Hopelijk word het in sommige opzichten een beter jaar dan dit, maar goed dat heb je zelf niet in de hand, ik heb wel veel kunnen doen dit jaar behalve het laatste deel van dit jaar!
Moet nog een december blog schrijven en ik heb nog geen idee waarover………..

Toedels IKKE

15-12-2016
Volgende week is het Kerst en dan nog ongeveer en week en dan is dit jaar ook al weer voorbij, tijd vliegt!
Vroeger zeiden ze altijd naarmate je ouder word dat dan de tijd sneller ging, ik heb nog wel ens gezegt dat ik dat onzin vond.
Tijd is tijd en dat zal niet langzamer en ook niet sneller gaan, maar gevoelsmatig gaat het nu wel een stuk sneller de dagen, weken en maanden vliegen voorbij, en ook dit jaar is al weer voorbij.
We hebben de draad weer opgepakt, deze week en gesprek met de notaris gehad, tja er moet nog van alles geregeld worden!
Maar goed dat is ook een prive aangelegenheid.
Dan liggen er nog drukke dagen voor ons de Kerstdagen, en ook daarvoor is het op werk druk, en omdat ik altijd moet werken met Kerst en ook Marlies moet meestal dit soort dagen werken heb ik er ook niet zoveel mee!
Gisteren mijn twee nieuwe Sonos speakers binnen gekregen, een voor de keuken en een die ik bijvoorbeeld buiten kan gebruiken of waar ik ook maar wil!
Ik had al een set in de kamer! ik weet niet of de buren het altijd leuk vinden maar er zit een geluid in met wow effect.
We hadden bezoek, en ik liet even horen wat voor geluid er in een Sonos zit, de mensen waren echt verbaast om het maar even zo te zeggen! haha vooral de subwoofer maakt het helemaal af!!
Maar goed het is mooi spul en met een prachtig geluid maar echt goedkoop is het allemaal niet!
Ik moet er een einde aan breien, moet zo weer werken!

Luitjes een fijne dag gewenst, Toedels IKKE

12-12-2016
De November blog staat er op, vandaag is het de 12e van de 12e over ongeveer drie weken en dan is het jaar ook weer voorbij dan kijken we nog een keertje terug en dan kijken we weer naar het hier en nu!
En ik moet natuurlijk het december blog ook nog schrijven ojeee wat zal ik eens schrijven!!
Zit me nu te bedenken dat die maand blogjes me wel dwingen om wat te schrijven en dat is dan ook welk en stokje achter het deurtje!

07-12-2016
The week after om het maar even zo te beschrijven, gisteren was het al weer een week geleden dat mijn moeder is overleden!
Tijd vliegt!, soms staat de tijd een klein momentje stil terwijl de wereld verder draaid!
We zitten nu in een molen van regelen tja ook dat moet gebeuren volgende week naar de notaris en dan horen we het wel!
Mijn voornemen om de badkamer af te maken is een beetje naar de achtergrond verschoven!, deze week is het nog een week van bezinning en rust, volgende week zullen we toch weer in beweging moeten komen!
Dan is het natuurlijk nog de decembermaand die ook al druk is dus ben ook wel bang dat er van de badkamer dit jaar niets meer gaat komen!!

Toedels IKKE

03-12-2016
Vandaag was de crematie plechtigheid in Usselo.
Moet zeggen dat ik toch wel wat krampen in mijn buik had, op papier zag het er goed uit!
En dan heb ik het over de keuze van muziek, de teksten en andere keuze’s die je moet maken!
Het begon met een muziek stuk van Chopin openings woorden van Maria, de persoon die de plechtigheid vorm geeft en ook de verhalen verteld!
Toen kwam mijn verhaal met meteen daarna het muziek nummer Ballonnen toen de teksten van de Kleinkinderen, met daarna het het nummer ik zol willen, slotwoord en als afsluiter het nummer Angel.
Ik vond het een prachtige plechtigheid en ik denk dat Ma er blij mee zou zijn en ook wel trots op ons zou zijn!

IKKE

02-12-2016
Vanavond een beladen maar mooie avond gehad, heel veel mensen kwamen condoleren en dat is mooi.
Vele mooie verhalen en mooie herinneringen, soms met een lach en soms met een traan.

Bedankt daarvoor…………

01-12-2016
De laatste maand van het jaar is aangebroken, het is nu 07:00 uur een half uurtje geleden de muziek keuze’s voor het crematorium verstuurd, dat was ook nog een hele opgaaf!
Het draaiboek om het maar even zo uit te drukken is hier binnen en moet doorgespit worden, de verhalen staan er in, en de gedichten kortom alles en dat moet dus gecontroleerd worden!
Vanmorgen nog de teksten van de kleinkinderen in elkaar vlechten en dan is het meeste schrijfwerk klaar!
Vandaag komen dekaarten bij de mensen in de bus, komt de advertentie in de krant, morgenavond is het afscheid nemen in de aula en dan is zaterdag net voor de middag de crematie dienst!
Het zijn beladen dagen maar het is ook wel mooi dat we het voor haar kunnen doen..

30-11-2016
Gistermorgen net voor 07:00 uur is mijn moeder overleden aan de gevolgen van kanker.
Het is een dubbel gevoel, je wilt niet dat je moeder nog verder moet lijden, en aan de andere kant wil je je moeder niet kwijt!
Tja en dan kom je in een molen terecht er moet van alles geregeld worden, omdat pa in januari was overleden wisten we wat ons te wachten stond!
Vandaag zijn de voorbeelden van de kaarten beoordeeld en waar nodig aangepast, ik heb een verhaal geschreven voor het biddenprentje en om voor te lezen in het crematorium.
Als alles achter de rug is dan zet ik een kopie op deze site.
Ben nu nog met het laatste muziek nummer aan het zoeken en dan is dat ook klaar moet vandaag nog op de mail, advertentie voor de krant is weg en de kaarten zijn verstuurd.
De indeling en het levensverhaal geschreven door Maria is binnen, zij lijd de crematie plechtigheid dus dat gaan we straks of morgenvroeg in alle rust doorlezen, nu even niets meer

Hoe vreemd is het om beide ouders te verliezen in een jaar, is ook niet helemaal eerlijk maar goed het leven is nu eenmaal zo.

29-11-2016
Op dit moment is mijn moeder bezig met haar laatste strijd, deze laatste strijd zal ze echter gaan verliezen, wij haar kinderen wachten op het einde!
Op dit moment slaapt ze en heeft ze geen pijn meer en dat is gezien de situatie het allerbeste, niet dat we er blij mee zijn maar haar lijden is voorbij!
En nog even en dan zal ze sterven en dan hebben we binnen een jaar afscheid genomen van beide ouders, hoe hard is het leven………..

(Dit stukje heb ik geschreven ongeveer een uurtje voordat ik telefoon kraag dat mijn moeder was overleden)

28-11-2016
Vandaag bij mijn moeder gezeten, ze was erg onrustig in beweging en ook in de ademhaling, niet erg fijn om te zien, na de middag kwam de dokter.
Wij haar kinderen hebben en gesprek gehad met de arts en ook door het advies van de arts is er besloten om ma morfine te geven in combinatie met een slaapmiddel.
De arts heeft haar na de middag een injectie gegeven en later vandaag zijn er twee pompjes aangesloten een voor de morfine en een voor het slaapmiddel.
Ik heb vanmorgen niet veel woorden van mijn moeder gehad maar ik ben wel bang dat dat de laatste woorden waren.
De prognose is erg slecht tja eigenlijk is het wachten tot de dood haar komt halen en de arts denkt dat dat niet zo lang meer gaat duren!
Laten we eerlijk zijn de situatie waarin mijn moeder zat/zit was voor haar niet echt menselijk en dragelijk!
Nog even en dan is haar lijden voorbij en moeten we ook van haar afscheid nemen, en dat betekent dat we in nog geen jaar allebei onze ouders kwijt zijn!

28-11-2016
Vandaag zit ik bij mijn moeder tot ik word afgelost, de gezondheid van ma gaat met de dag achteruit, ze eet zo goed als niets meer, ze drinkt nog en klein beetje en dat is het dan!
Ook krijgt ze bijna geen medicijnen meer!, alleen nog een maagbeschermer, en indien nodig krijgt ze nog paracetamol en insuline, maar als ze zelf niet wil is het ook goed!
Als ze pijn krijgt dan krijgt ze morfine indien ze wil en dat is het dan ook, koud gezegt het is wachten op het einde!
Ma gaat deze strijd verliezen en dat is hard ze heeft zo gevochten de laatste jaren tegen deze verschrikkelijke ziekte!
Ma is bezig met haar laatste dagen volgens de dokter, je ziet het ook als je bij haar bent, ze wil geen familie of ander bezoek meer aan haar bed, op de kinderen na dan!
Ze wil sterven in alle rust, en die wens zullken we respecteren………………..

Toedels IKKE

26-11-2016
Broos!!!, heel erg broos dat is de gezondheid van mijn moeder, ze wordt elke dag zwakker en zwakker het is nu al zover dat ze geen familie wil zien alleen nog haar kinderen en kleinkinderen maar ze moeten wel zachtjes doen!
Ma wil het liefst stilte om haar heen en voor iemand die op sterven ligt kan ik dat wel begrijpen, ben zelf maar eens ziek dan heb je al zoiets  van pff laat me maar even alleen!
Maar ma is niet ziek ma is heel erg ziek en het vooruitzicht is de dood, en die is hard en genadeloos.
Haar lichaam is op ze eet bijna niets zeg maar helemaal niets dat beetje rijstepap wat ze dan nog binnenkrijgt is veel te weinig, ze drinkt nog wel maar ook dat wordt steeds minder.
Het wachten is op het einde van haar hoeft het niet meer, en eerlijk is eerlijk zoals het nu gaat is ook geen leven gelukkig heeft ze niet veel pijn, en dat is natuurlijk mooi, tja wat moet je er nog meer van zeggen of schrijven!

Toedels IKKE

23-11-2016
06:30 uur geschreven: Het gaat niet zo goed met ma, vanacht zijn we gebeld dat we moesten komen, de zuurstof in het bloed was erg laag en dat was volgende arts niet goed.
Het wordt een questie van dagen zei de arts, ma denkt zelf dat ze het weekeind niet zal halen tja wat kan ik er van zeggen?
Er is maar een ding wat ik hoop en dat is dat ma geen pijn zal hebben en haar een lange lijdensweg bespaard mag blijven!
We weten allemaal dat mijn moeder ongeneselijk ziek is en het niet zal winnen van alle ziektes die ze heeft!!
17:00 uur geschreven: vandaag was mijn moeder goed te pas, heel wat anders dan afgelopen nacht, we hadden samen afgesproken dat ik de familie zou bellen om te vertellen over de brose gezondheid van ma, en de meesten zijn allemaal ook nog even op de koffie geweest en dat was ook wel weer mooi!, warme gesprekken ik vond het mooi en ma ook!
Hopelijk blijft het nog even zo, maar goed de ene keer gaat het goed de andere keer slecht en hopelijk komen er meer goede dan slechte momenten!!

Toedels IKKE

21-11-2016
Een dagje bij mijn moeder, vandaag zit ik bij mijn moeder! ze slaapt veel en drinkt zo nu en dan wat vruchtensap.
Ze eet niets of bijna niets! ze mag het bed niet meer uit omdat haar bloeddruk teveel schommeld en dat is natuurlijk niet goed!
Ze krijgt er van allerlij kwaaltjes bij zoals een kapotte mond en nog wat andere dingen die ik maar niet allemaal zal noemen!
Vanmorgen nog even met haar gepraat, ze weet dat ze dood gaat ik heb haar gevraagd of ze bang was voor de dood maar dat was ze niet!
Ik heb haar verteld dat als ze nog wensen had of als er nog wat geregeld moest worden dat ze dat dan maar moest vertellen!!
De dokter kwam vandaag ook nog even langs, haar hartslag was nog krachtig, en voor de rest kan hij nu ook niet veel alleen mar middeltjes geven die het leed verzachten, diverse pillen die niet mer werken worden niet meer gegeven en mocht  er pijn zijn dan kreeg ze daar wat voor en mocht de pijn dan weer erger worden dan kreeg ze nog meer tegen de pijn.
Alles om het laatste stukje zo aangenaam mogelijk te maken en om te voorkomen dat ma pijn zou voelen!!
Tja je zit er maar en indien ma wat nodig heeft dan help je maar voor de rest zit je er ook maar machteloos bij!,
En dan ga je maar wat lezen terwijl je zit te wachten mijn eerste boek heb ik al uitgelezen en ik ben al weer met de tweede begonnen, het is niet anders ik ben nog blij dat ik dit voor haar kan en mag doen!
Hoeveel tijd mijn moeder nog krijgt weet ik niet maar hopelijk nog veel tijd, maar als ik eerlijk ben dan krijgt ze dat niet meer het zou zo maar kunnen dat ze 2017 niet gaat halen!
En als dat zo zou zijn dan hebben we in een jaar tijd onze vader en onze moeder verloren en dat is best wel hard!

Toedels IKKE

19-11-2016
Als ik er eens rustig over nadenk dan realiseer ik me wel dat de situatie thuis bij mijn moeder niet echt eenvoudig is, ik zie met mijn gezonde verstand niet in hoe we ma 24/7 kunnen verzorgen zonder hulp van anderen.
Kijk iedereen op mijn zuster na hebben een baan en moeten dus gewoon werken en combineer dat maar eens met de verzorging van mijn moeder!
Dus hoe we dat moeten oplossen is voor mij op dit moment de vraag waarop ik geen antwoord heb!

Toedels IKKE

18-11-2016
Vandaag ging het toch wel iets anders dan gisteren met ma, ongeveer het zelde als de vorige keer ze viel zo weg op de po-stoel en dat midden in de nacht! Wilma die er bij was heeft meteen op de noodknop gedrukt en geprobeerd  te doen wat nodig was en later met behulp van de nachtzorg!
Later heeft ze Marlies gebeld die ook meteen er naar toe gegaan is, de dokter is gebeld en geweest Marlies heeft toen omdat Wilma nog boodschappen moest doen de wacht overgenomen!
Om en uur of 11 was ma ontzetten gaan hoesten en kon bijna geen adem meer halen maar ook dat is gelukkig goed gegaan.
Je ziet dat het de ene dag super kan gaan en op een andere dag of op een ander moment kan het ineens  helemaal anders zijn!
Marlies kwam met het idee om palliative terminale zorg aan te vragen, deze mensen kunnen dan bijvoorbeeld een dagdeel de wacht houden maar goed dat kan ik natuurlijk niet alleen beslissen!
Hoe het verder gaat is echt niet te voorspellen we moeten afwachten en kijken of we het voor ma zo makkelijk mogelijk maken maar ook voor ons kinderen!!

Toedels IKKE

17-11-2016
Omdat ik de griep heb is er weinig geschreven in mijn Ditjes & Datjes, ik kon dan ook niet naar ma toe!
Maar inplats van mij is Marlies gisteren geweest.
Nu moet ik eerst zeggen dat het de laatste dagen redelijk goed ging met ma, en ook vandaag had ze een super dag!
Nou wat kun je nog meer wensen dus dat is mooi!

Toedels IKKE

14-11-2016
Gistermorgen tot een uur of een bij ma gezeten, en ik denk dat van de drie uur dat ik er gezeten heb, dat ze mischien een kwartiertje wakker was de rest heeft ze geslapen.
Ze eet en drinkt te weinig, ligt op bed en komt er alleen uit als ze op de po-stoel moet, ze slaapt veel, ziet er wit uit en is erg slapjes!
Hopelijk gaat het de komende dagen wat beter!

Toedels IKKE

13-11-2016
Gisteravond nog even naar ma geweest en ze zat rechtop tv te kijken en ze was erg goed te pas toppie!!Straks ga ik er nog even heen, tussen 09:000 en 10:00 uur krijgt ze thuiszorg dan wordt ze verzorgt en gewassen dus ik probeer er rond 10:00 uur te zijn hopelijk is ze weer goed te pas!!

Toedels IKKE

12-11-2016
Gisteren even naar mijn moeder geweest het ging weer een stuk beter, ze was wel erg moe en sliep dus veel!!
Dat was ze afgelopen donderdag heeft gehad zal vaker voor gaan komen vertelde ze me, het hoort bij het ziektebeeld.
Dat wil dus zeggen dat de oorzaak van haar misselijkheid pijn en koorts veroorzaakt worden door de verschrikkelijke ziekte!
En de kans bestaat dat het nog erger gaat worden pffff  laten we hopen dat har dat allemaal bespaard wordt, zoals afgelopen donderdag is echt niet te doen voor zo’n menske!
We plukken de dag en hopelijk worden het nog vele dagen niemand weet het, genezen zal het niet maar voor de rest is het koffiedik kijken en dat ga ik niet doen!
We kijken niet te ver vooruit en dat lijkt me het allerbeste, hopelijk kan ze nog een tijdje bij ons zijn!

Toedels IKKE

11-11-2016
Gisteravond nog naar mijn moeder geweest, ze was erg ziek, misselijk (veel braken) en veel pijn, het zweet liep over haar rug maar haar huid was net een ijsblokje en ze was spierwit.
Ze was een paar keer weggevallen, niet iets om vrolijk van te worden het zag er niet goed uit, mijn zus bleef er vanacht slapen en de zorg komt ook nog om de paar uur!
Vandaag gaan ze contact opnemen met een dokter en kijken hoe nu verder, als de pijn blijft zal ze morfine pleisters krijgen denk ik zelf, gisterenavond zijn we nog naar Enschede gereden om twee medicijnen in zetpil vorm te halen.
Paracetamol en iets tegen de misselijkheid, de zuster had haar dat met een beetje water in tabletvorm gegeven maar dat kwam er even later net zo snel weer uit!
Ik kan rustig stellen dat mijn moeder erg heel erg ziek is, dat wistt ik natuurlijk wel maar zo’n avond als gisteren bevestigd dat natuurlijk wel!

Toedels IKKE

09-11-2016
De dokter van het ziekenhuis heeft gebeld en medegedeeld dat mijn moeder een terminale indicatie heeft gekregen.
En dat betekent kort samen gevat dat mijn moeder niet meer beter zal worden, dus niet meer behandeld gaat worden voor de kanker die ze heeft!
Dat is zeker geen goed nieuws maar ik persoonlijk en ik denk mijn broer en zus ook zullen met deze mededeling ook vast wel rekening gehouden hebben.
Er wordt extra palliatieve zorg ingezet, en dat betekent dat ze extra zorg krijgt inplaats van de nu vijf keer gaat dat naar zes keer per dag en als het nodig is nog vaker!
Er is een ding wat ik hoop en dat is dat mijn moeder onze moeder geen lange lijdensweg krijg dat heeft ze niet verdiend!!

Toedels IKKE

07-11-2016
Vanmiddag bij mijn moeder gezeten, ze ligt nog op bed maar moet zeggen dat ze wel beter te pas was, ze had de laatste nachten goed geslapen!
Maar ze ging morgen niet naar het ziekenhuis voor onderzoek en chemo, ze ligt de hele dag nog in bed en ze zag zich nog niet naar het ziekehuis gaan!
Morgenvroeg komen ze bij haar thuis bloed prikken en dan horen we het wel!
Ze is nog lang niet de oude maar vandaag had ze een goede dag en morgen zien we het wel weer!

Toedels IKKE

06-11-2016
De uitslagen:
De uitslagen van mijn moeder zijn binnen en het zijn uitslagen waar een mens niet echt vrolijk van word.
Mijn moeder heeft de verschrikkelijke ziekte kanker, dat zit in haar longen en nu is het uitgezaaid naar haar lever en bloedvaten.
Ma heeft ook nog suikerziekte en hartproblemen alles bij elkaar opgeteld is het heel wat wat ze heeft.
De verzorging:
Mijn moeder is nu thuis, ze krijgt 4 keer per dag zorg waarvan 1 keer nachtzorg maar vanaf vandaag krijgt ze twee keer nachtzorg, omdat ze twee nachten achter elkaar problemen had met haar bloedsuiker dat was twee en dat is erg heel erg laag.
Ma heeft een noodknop om haar hals hangen mocht er wat zijn dan komt er meteen iemand van de zorg daar heeft ze afgelopen nacht al gebruik van gemaakt ik ben blij dat we die keuze voor een alarm gemaakt hebben.
Ze slaapt nu in een speciaal hoog laag bed in de voorkamer, ze eet te weinig en drinkt ook te weinig, het smaakt haar niet meer zegt ze steeds.
Ma is erg zwak en dat zie je ook ze ligt nu de hele dag op bed ze hoest veel en ook dat kost haar veel energie.
Toekomst:
Wat de toekomst brengt weet ik niet maar het ziet er niet rooskleurig uit, dinsdag heeft ze een afspraak in het ziekenhuis, en daar gaan ze kijken wat de volgende stap is.
Er is gesproken over Chemo via een infuus, en dat een keer per week en zes weken achter elkaar, maar mijn gevoel zegt me dat de kans klein is omdat ze te ziek en te zwak is.
Chemo breekt nog meer af, ze kon er zieker door worden en ook haar haren konden uitvallen, Toch is Chemo de laatste strohalm waaraan we ons aan kunnen vastklampen, in je achterhoofd weet je dat Chemo de groei stil kan zetten, en als er niets gedaan wordt is de hoop op de toekomst ook weg.
De gezondheid van ma is erg slecht, en ze houd zich ook nog eens groter dan ze is! maar ik prik daar nu sneller doorheen je ziet dat het niet goed gaat!

Ik hoop dat haar een lijdensweg bespaard mag blijven, je hoopt erop dat je moeder er altijd zal zijn maar ik weet ook dat niemand het eeuwige leven heeft.

Word vervolgd :-(

Toedels IKKE

02-11-2016
Inplaats van afgelopen maandag komt mijn moeder vandaag weer thuis als het goed is, gisteren is ze door de scan geweest!, vanmiddag is er een gesprek met de arts en dan mag ze naar huis.
In haar huis zijn wat voorzieningen getroffen om haar beter te kunnen verzorgen, zo komt er straks vier keer per dag thuiszorg!
En dat vind ik zelf een positief iets mensen aan bed die er verstand van hebben en er voor zorgen dat ze o.a de medicijnen slikt dat ze geholpen word met douchen enz enz.
En voor de rest zien we wel hoe het zal gaan op dit moment weten we nog te weinig maar het ziet er niet zo goed uit zoals wij leken dat kunnen opmaken uit de onderzoeken en gesprekken.
Het is allemaal afwachten en hopen dat het goed gaat!

Toedels IKKE

31-10-2016
De allerlaatste dag van Oktober, en vandaag komt als het goed is mijn moeder weer thuis :-) ook komen  de uitslagen vandaag binnen als het goed is anders morgen!
Ze is weer redelijk opgeknapt en dat is mooi hopelijk blijft dat dat zo, kanker is een verschrikkelijke ziekte die veel levens kapot maakt.
Maar goed vandaag komt ze thuis en hopelijk gaat het goed, er komt op mijn verzoek thuiszorg een paar keer per dag, in dit geval vind ik proffessionele handen aan haar bed een paar keer per dag erg belangrijk.
Ook komt er een oproep systeem zodat als er iets is ze hulp kan oproepen wat ik ook zeer belangrijk vind vooral omdat ze nu helemaal alleen in huis woond.
En ik ga er van uit dat ze op deze wijze nog een beetje zonder zorgen van haar oude dag kan genieten!

Toedels IKKE

28-10-2016
En dan ligt je moeder in het ziekenhuis, het begon met meer hoesten, hoesten deed ze al vanaf de long punctie, mijn moeder heeft namelijk een tumor in de longen, suiker ziekte en een zwak hart en ook de lever was onrustig.
Een heel lijstje, nu heeft mijn moeder geruime tijd geleden een long punctie gehad en sinds die tijd hoest ze regelmatig, volgens de artsen kwam dat door de punctie.
Maar het hoesten werd de laatste tijd alleen maar ergen en we vroegen ons al af of dat wel goed was maar goed ze kreeg pijn in haar rug en werd steeds zieker en ze kwam het bed niet meer uit.
De dokter heeft haar doorverwezen naar het ziekenhuis omdat de pillen om de onsteking tegen te gaan niet werkte.
Ma moest dus naar het ziekenhuis, op de eerste hulp krijg je dan een reeks onderzoeken en de ene dokter en verpleger(sters) na de andere kwamen zich voorstellen, maar goed dat zal er wel bijhoren, in een korte tijd word ze dan onderzocht, en er werden foto’s gemaakt.
Dan komt er een arts die gaat uitleggen wat er gaat gebeuren, in het bloed konden ze niet echt een aanwijzing vinden dat er een onsteking was.
Dat betekent dat het misschien helemaal geen longontsteking is, toch werd er besloten om een infuus aan te leggen en om ma op te nemen in het ziekenhuis voor meer onderzoek.
Nu ligt ze dus al en paar dagen in het ziekenhuis, en gaan de onderzoeken door woensdag heeft ze weer een onderzoek gehad, toen gingen ze via een tube een long onderzoek doen, en kijken of ze het gevonden vocht in de longen konden verwijderen.
Mijn moeder heeft een tumor in haar longen iets groter dan een pingpong balletje, en vocht wat er nog meer aan de hand is horen we vanmiddag dan is er een gesprek met de dokter en weten we hopelijk meer.
En natuurlijk wat er gaat gebeuren en of ze nog wat kunnen doen, uit de gesprekken die we al gehad hebben kan ik aflijden dat de vooruitzichten er niet echt florisant uitzien maar goed we wachten de gesprekken maar af.

Toedels IKKE

22-10-2016
Mijn moeder heeft longontsteking het arme mensje krijgt steeds meer problemen kun je wel zeggen!
Dan ben je 81 jaar en heb je je hele leven hard gewerkt, kinderen groot gebracht en dan kun je eindlijk van de oude dag genieten gaat je man dood en krijg je zelf van allerlij nare ziektes en zo.
Longkanker, hartproblemen, zuikerziekte en nu dan ook nog longontsteking, je wordt er niet echt vrolijk van ik begin nu ook wel het gevoel te krijgen dat ze zich groter houd dan ze in werkelijkheid is.
Maar zo is mijn moeder een ander hoeft niet me te lijden, maar ze is broos je voelt het je ziet het en je weet het inerlijk ook!
Laten we hopen dat ze nog wat jaartjes mee kan pakken op deze aardbol ze heeft het wel verdient!
Nog twee weekjes en dan gaan we toch mar ens beginnen in de toekomstige badkamer, echt gevorderd zijn we nog niet met de ideen maar als ik straks ga beginnen dan zien we het vanzelf wel, een beetje meten en vooruitdenken dan komt het vast goed!
We hebben we wat ideen maar hoe we dat kunnen invullen zullen we toch in de praktijk moeten uitmeten!
Mijn collega heeft nu vakantie over twee weken is dat voorbij dan gaat alles hopelijk weer normaal, normale vrije dagen dus.
Ben begonnen met het november blog het onderwerp weet ik maar de inhoud nog niet!, en ik moet zeggen dat het toetsenbord mij goed bevalt dus dan schrijft het ook een stuk fijner!
Ben weer aan het lezen geslagen, heb er al   6 uit van de 10 het gaat snel haha, en er is al weer en nieuw boek onderweg!
Over 2 weken zijn ze wel uit, net voordat we de badkamer induiken haha
Voor de rest heb ik weing te melden dus luitjes een fijn weekeind gewenst vanaf deze kant!

Toedels IKKE

18-10-2016
Het Oktober Blogje staat er op een beetje laat i know, but better late then never!!
De herfst gaat beginnen wind en regen worden er vandaag verwacht, moet wel zeggen dat we wel een beetje verwent waren de laatste maanden het was een prachtige nazomer, afgelopen zondag was het in Nederland op sommige plekken gewoon 20 graden en dat voor oktober!
Maar we kunnen nu wel stellen dat we dat voorlopig niet meer meemaken, winter is comming, lekker onderuit met en spannend boek of met en spannende film en dat met de kont lekker voor de kachel mmmmmm
Maar goed er moet ook nog gewerkt worden tussendoor over drie weken begint operatie badkamer, tenminste dat is het plan.

14-10-2016
Wat waren we verwend de laatste tijd maar nu is het toch een stuk frisser buiten gisteren hadden we oosten wind en daar komt alleen maar koude lucht weg volgens mij!
Langzaam maar zeker komt de winter er aan, vorig winter was niet echt een winter zoals we die vroeger hadden, een beetje vorst en een beetje sneeuw dat was het dan ook wel.
Het klimaat veranderd tenminste dat word ons verteld, en aan het weer te zien klopt dat ook wel, ik ben er nog niet van overtuigd dat we geen strenge winter meer kunnen krijgen!
Ach een winter van je dromen krijg je toch niet en dat is maar goed ook iedereen heeft daarin zijn of haar eigen wensen de een wil een pak sneeuw van een meter weken lang, de ander wil dik ijs voor een elfstedentocht en de ander wil nog in zijn zwempakkie buiiten kunnen liggen.
Teveel mensen teveel wensen en dat is in alles op deze wereld, ik hoop dat we een korte periode krijgen van vorst en een periode met een pakje sneeuw, dan kan iedereen een keer schaatsen, en de liefhebbers kunnen dan ook nog even in de sneeuw dollen.
En dan mag het van mij ok wel weer warm water regenen en warmer worden, scheeld ook nog eens in de energie kosten.
Wat voor winter we ook krijgen we hebben ons voorgenomen lekker te blijven kokkerellen buiten, lekker een stoofpotje uit de Dutch Oven of een stukje vlees uit de smoker, we kunnen alle kanten op!
En er zijn nog meer plannen voor buiten! maar dat komt ooit nog wel eens je kunt niet alles tegelijk!
We gaan ons eerst maar eens focussen op de badkamer, de bouwlamp is binnen dus een tekort aan licht hebben we in ieder geval niet!
Ik heb nog een lading boeken gekkocht van de schrijver Johan G Veenhof, ik mag zijn boeken graag lezen, nu is het zo dat ik geen lid meerr ban van de bieb en dat ze de boeken van Veenhof al hadden afgeschreven dus die zijn verkocht of zo.
Maar goed ik koop ze nu via marktplaats nu heb ik er ongeveer 15 gekocht daar kom ik deze winter wel me door haha niet echt!
Als ik eenmaal begin met lezen dan lees ik ook zo door, heerlijk lezen in de winter, moet wel zeggen dat ik de laaatste jaren een stuk minder les dan ik deed.
Heb niet zoveel tijd, verbouwen kost tijd en ik ben over het algemeen overal mee bezig en heb niet altijd tijd en de zin.
Maar nu neem ik even de tijd voordat ik met de badkamer ga beginnen, over ruim drie weken dan ga ik beginnen tenminste dat is het plan en plannen kunnen ook zo veranderen!
Ik heb foto’s geplaatst van de badkamer, vier foto’s zoals de badkamer er nu uitziet of zoals de badkamer die er niet uitziet haha.
Vier kale muren als je zo naar de foto’s kijkt dan ziet het er erg armzalig uit en het lijkt op de foto’s erg klein heel klein, het foto programma waarmee ik de foto’s op de website zet heeft een foto van de beide deuren in de badkamer omgedraaid en ik kan doen wat ik wil maar hij vertikt het om de foto anders om te zetten.
Dus mocht je naar de foto’s kijken dan zit de deur met de boog aan de rechterkant en de deur met de opening naar buiten aan de linkerkant.
Als ik straks bezig ben dan zal ik zo nu en dan een foto maken en op mijn website plaatsten kan iedereen de vorderingen zien!
Ik heb mezelf ook nog een nieuw toetsenbord gekocht voor de Pc, de Corsair K70 Lux, mijn vorige toetsenbord was kapot gegaan en ik had nog een oude liggen die ik gebruikte maar ik kon er niet echt aan wennen vandaar de nieuwe en ondanks dat hij iets meer geluid maakt bij het typen is het een super toetsenbordje met een hele lading aan mogelijkheden Google er maar naar haha
Ach zo ben ik hoe meer fratsen des te mooier ik het vind, en ik heb geen idee waar ik dat van heb kan er ook niets aan doen zo ben ik nu een maal.
Voor de rest heb ik ook weinig te melden, denk dat ik maar ff verder ga met lezen, vanavond weer werken dus relax!

Toedels IKKE

11-10-2016
Nog vier weekjes en dan gaan we beginnen met de badkamer zoals ik al had geschreven, nu moet ik wel eerlijk bekennen dat het nog niet zo heel makkelijk is om een badkamer te ontwerpen!
Er zijn zoveel dingen waar je aan moet denken en alles moet ook nog passen en veilig zijn, denk maar eens aan het betongaas dat ook nog eens geaard moet zijn.
Het is moeilijk alle ideen die we hebben en de dingen die we willen te combineren in een ruimte, het zijn de standaard dingen zoals een bad, douche en wasbakken de er in komen.
Ook is het de bedoeling dat er op een later tijdstip dat er dan een infrarood cabine in gaat komen, en dat zijn dus allemaal dingen waar je rekening mee moet houden.
Kan het allemaal in de ruimte, lijkt het wel enz enz, en hopelijk kunnen we over vier weken zeggen dat het plan klaar is en dat we weten wat we willen en ook wat we kunnen!
En als je eenmaal weet wat je wilt, wat komt waar en hoe, dan kun je ook gerichter werken en gaat het ook een stuk sneller.
Maar helaas zover is het nog niet we zullen eerst nog flink moeten brainstormen, meten en puzzelen, maar het komt goed, toch??
Voor de rest is het een beetje rustig, ik werk nu 6 dagen in de week tot mijn collega’s ook vakantie hebben gehad, en dat is over vier weken en dan gaan we ook met de badkamer starten.
Niet dat ik tot die tijd niets doe, nee hoor we doen elke week wel een beetje vandaag komt de led verlichting binnen, een bouwlamp met led verlichting, goed licht werkt beter.
Dan moeten er nog afvoerpijpen komen voor de water afvoer en nog een lading dingen!
De zomer is nu echt voorbij, en het is dan ook meteen een stuk kouder, heb de jas al weer aangehad!, ik moet er nog wel even aan wennen, wat hadden we super weer de laatste tijd!
Ik heb weer een lading boeken gekocht haha, lekker met een boek bij de kachel en wegzinken in een gehaal andere wereld.
Ik lees graag de boeken van Johan G. Veenhof, maar die kun je alleen nog lezen als je de boeken koopt, en nu heb ik er al een hele  stapel maar nog lang niet allemaal.
Deze week komen er weer en paar binnen, vijf stuk’s en ik heb een bod gedaan op 10 boeken, Veenhof schreef bijvoorbeeld een roman, maar dan paste het niet en dan werden het meer boeken.
Hij schreef ook oorlog roman’s die mij dan weer erg aanspreken, en een van de verhalen over een vlieger gedurende de tweede wereld oorlog is verdeeld in 10 boeken en daar heb ik dus een bod op gedaan.
Maar goed ben bang dat het bod te laag is, we wachten af we krijgen vanzelf melding en dan kan ik altijd nog meer bieden!
Maar zoals ik al schreef ik lees graag maar doe het te weinig, ben te druk met van alles en nog wat vooral de bouw van de nieuwe schuur kost veel tijd!
En dan straks de badkamer nog, maar goed ik moet soms ook wel de tijd nemen om even weg te zinken in een goed boek, mmm heerlijk.
Ach en dan kijken we zo nu en dan ook nog eens een film, echter lang niet zoveel als vroeger, we hebben Netflix en Ziggo dus we kunnen de hele dag wel films kijken, maar dat doen we niet!
Ik schreef de vorige keer al dat als Nick naar Nederland zou komen stel over een jaar of misschien twee dat hij dan hier in huis niets meer terug kent, maar ook in de omgeving niet!
Vooral de nieuwe N18 zorgt er voor dat hier rondom het huis het een en  ander gaat veranderen, je ziet dat er volop gewerk word, door de bomenkap, en de met linten, paaltjes zie je nu waar de weg komt te liggen!
Ik volg het overal waar ik het maar kan het de Noabern18 App, op Facebook ook via een Drone kun je kijken hoe de vorderingen zijn, en als ik naar bijvoorbeeld Enschede of Groenlo moet kun je duidelijk zien dat er gewerkt word aan de nieuwe N18.
En de weg moet al eind 2018 klaar zijn, dus kun je nagaan wat er in die periode nog gaat gebeuren, 30 hectare bos word er gekapt, 27 Km nieuwe weg en nog eens 30 km geloof ik aan extra aansluitwegen en zo.
Bruggen en tunnels, voor mens en dier, en er komt bijna 60 hectare bos terug, ik zeg toppie, ik vind het zowiezo al heel goed dat ze meer rekening houden met de natuur!
Ik had de verwarming net aangezet, vond het niet echt warm, en dan moet ik meten schrijven dat ik super blij ben met mijn RWE Smarthome systeem, en ook blij dat ik vele jaren niet beknibbeld heb op de radiatoren!
Het is zo warm hier in huis en elke ruimte is te regelen, wil ik het op slaapkamer een 20 graden hebben en in slaapkamer twee 18 graden hebben, nou dan kan dat is geen probleem, en ik kan alles ook nog eens programmeren zoals ik het wil.
Ben er erg blij mee, en het brengt zijn geld ook nog eens op!, volgende stap is nog twee rookmelders, verwarming in de mancave, dat is op mijn nieuwe zolder boven de nieuwe toekomstige badkamer.
Er komen nog overal sensoren op de ramen en deuren, deel heb ik al, gaat bijvoorbeeld de buitendeur open dan gaat de verwarming in de keuken na zoveel seconden naar beneden is allemaal in te stellen.
En die sensoren zitten ook op de ramen in de badkamer en komen straks op bijna alle deuren en ramen!
Het is een groei systeem, en elke keer komt er wat bij, wil je er meer over weten dan kun je dat elders op deze website lezen.
Nu ben ik iemand die daar ook van houd, om alles op afstand te kunnen bedienen haha ik kan overal in de wereld met goed internet alles regelen hier in huis.
Maar goed dat vind ik mooi, en het is echt niet om een ander de ogen uit te steken!, echt niet maar gewoon omdat ik het mooi vind wat dat betreft hebben we het hier goed voor elkaar!
Maar goed het is dan ook mijn ding!, Marlies vind het ook wel mooi maar is niet zo thuis in die dingen, ze heeft wel een ipad en iphone anders mocht ze hier ook niet komen wonen hahaha nee hoor maar ze is er maar wat blij mee!
En langzaam maar zeker leert ze ook wel hoe het allemaal werkt!

Maar goed ik kijk nog even of er elders op deze website nog wat gebeuren moet, ik ben vandaag vrij en heb toch nog wel het een en ander op mijn lijstje staan dus.

Fijne dag en Toedels van IKKE

07-10-2016
Volop bezig om ideeen te krijgen voor de badkamer, we hebben tegels bekeken en gevonden voor de vloer of ze dat worden is de vraag maar mooi waren ze wel, planken in diverse kleurstellingen maar dan niet van hout het leken net echte planken.
Maar goed er hing natuurlijk weer een pittig prijskaartje aan en dat is weer minder, een badkamer zaak heeft voor ons de badkamer helemaal ontworpen in 3D, en dat nemen we ook mee in onze zoektocht.
Ook hoe de douche gaat worden is nu 90% zeker, ja we zijn een stap vooruit gekomen!
Nog vier weken te gaan en dan moeten we weten hoe we de badkamer willen zodat er begonnen kan worden.
De komende weken ga ik al wel vast de gehele badkamer leegruimen, staat niet zo heel veel in maar het lijkt me handiger om straks alles eens met paaltjes aan te geven, krijg je er toch meet zicht op!
Dan gaat de schop in de vloer voor de afvoeren en andere leidingen, alles word geaard zelfs het betongaas in de vloer, er komt een speciale coating op de vloer en muren tegen vocht, er moet nog een verlichtingsplan komen!
Dus we kunnen nog wel even plannen, maar goed dat hoort er bij, alles goed overdenken en dan kunnen we beginnen en dat is dus over vier weken!
Ik heb er zin in, en hopelijk kunnen we over ene half jaar zeggen dat we bijna klaar zijn of klaar zijn dat zou mooi zijn maar dat zal vast wel niet het is nog een heel karwei!
Maar ik probeer zoveel mogelijk foto’s te nemen en die plaatst ik dan weer op de website!
Dan probeer ik nog de bouw van de nieuwe N18 te volgen, krijg er straks dagelijks mee te maken en ik ben erg benieuwd hoe dat eruit zal komen te zien.
Als Nick in de toekomst een keer naar Nederland komt dan kent hij het hier in huis niet weer en ook de omgeving is geheel veranderd, lijkt me voor Nick ook erg vreemd!
Maar ben bang dat dat nog wel even gaat duren voor hij naar Nederland komt, en ik heb nog steeds niet de staatsloterij gewonnen dus daar naar toe gaan is ook geen optie!
Wie weet in de toekomst!

Word vervolgd, Toedels IKKE

05-09-2016
Erg druk om deze website te verbeteren en te updaten, vooral de laatste tijd druk geweest in het onderwerp Outdoor Cooking!
En daar is erg veel veranderd dus kijk er eens rond zou ik zeggen, ook elders op deze website veranderen dingen, ben begonnen om een ESC in te bouwen zodat als je ergens bent en je klikt op ESC dat je dan weer helemaal naar het begin scherm gaat!
Maar dat is nog lang niet overal en ik moet zelf nog testen of het werkt en of het handig is!
Mochten jullie als bezoekers nog tips hebben dan hoor ik het graag, alles kan altijd mooier en beter!
Vandaag de enigste dag vrij deze week en dus doen we niet veel!, tenminste dat is het plan haha

02-10-2016
Alweer een maand voorbij zoeffffffffff, de komende weken moet ik meer werken, mijn twee collega’s gaan nu op vakantie de een na de ander, en dat betekent 6 dagen werken in de week.
Dus voorlopig wordt er niet geklust of gesmoked!
Maar goed de komende weken zal ik vast nog wel wat doen maar het zijn kleine dingetjes tja stilzitten is niet mijn sterkste kant.
De komende weken moet ook duidelijk worden hoe de badkamer moet worden, we zijn er namelijk nog niet helemaal uit, het enige wat we hebben zijn vier muren twee ramen en twee deuringangen, en we weten welk bad we gaan kopen.
Natuurlijk zijn er ideetjes maar het is meer het hoe, wat en waar, welke douche cabine en hoe moet hij eruit zien, welke wasbakken wat aan de muur? wat, waar en hoe dus.
Maar goed we komen er vast wel uit!, zo niet dan toch!
De tuin moet winterklaar, snoeien en opruimen, schuur moet nog opgeruimd worden en zo blijven we bezig, maar de komende weken doen we het rustig aan!

Toedels IKKE

27-09-2016
Langzaam maar zeker word mij nieuwe werkplek de badkamer, de eerste poer is gestort, er komt een muurtje schuin in een hoek waaraan straks de douche zuil word gemaakt, hoewel het nog niet voor de volle 100% zeker is omdat een kant en klare douche cabine ook nog steeds een optie is, de poer is niet voor niets gestort het heeft in de fundering ook nog een ondersteunende functie.
Een ding is zeker we moeten op korte termijn weten wat en hoe we het willen hebben in de badkamer anders kun je ook niet echt verder!
Er is een nieuwe pannenset bestald voor buiten, echt dikke pannen speciaal voor kampvuren en zo is echt leuk om te doen, en vooral de kaneel rolletjes die we gemaakt hebben waren echt lekker.
Dat kun je trouwens ergens ander lezen op deze site, het word een beetje vol haha oke je kunt nu wel een flink tijdje ronddollen op  deze site en dat is ook leuk!!
Ach en je kent mij ik ben een mens die nogal van afwisselingen houd en wie weet komen er nog meer hobby’s bij haha
Ach ook al word het niet gelezen ik vinds het heerlijk om op deze site bezig te zijn en dat is toch het belangrijkst.

Toedels IKKE

23-09-2016
Gisteren beercan chicken gemaakt je kunt het lezen elder op deze site maar het smaakte echt heerlijk!!
Morgen spareribs ook dat kun je lezen in outdoorcooking.
Gisteren begonnen met het isoleren van de onderkant achter de dakgoot van de schuur, het dak steekt ruim 20 cm over en daar moest nog isolatie spul onder en later nog betimmering.
Ook in de nieuwe ehm toekomstige badkamer is het een en ander nog afgepurt nu op zoek naar wat we in de badkamer willen, zoals een douche zuil of iets, kranen, wasbakken en wat er nog meer bij hoort!
Het ligbad hebben we al uitgezocht dat word ehm een Macoori Whirpool en dat is een ruim bad klik op de link en lees het zelf :-)
De badkamer is zo goed als leeg, de muren staan er al, het meeste werk zit in de vloer, daar moeten nog afvoeren in en noem maar op, leidingen voor electra en water moeten in de muren en zo kunnen we nog even doorgaan!
Het belangrijkste nu is dat moeten weten wat er in de badkamer komt en waar dat komt!, muren voor een douche, nissen enz als je dat allemaal weet dan kan het als de vloer erin zit super snel gaan!
Ik ga er zeker over schrijven en ook foto’s komen erop, maar ik heb er zeker zin in en als alle meezit dan kunnen we volgend jaar zeker de badkamer af hebben liefst voor de zomer natuurlijk maar tja het is ene lading werk! en het moet ook allemaal nog eens in de vrije tijd gedaan worden!!
En het kost ook nog eens flink wat centen en ook dat bepaald de snelheid van de bouw tja zo gaat dat!!
We zullen zien hoe het gaat en we klussen rustig door en dan zien we het wel!!

Toedels IKKE

22-09-2016
Vandaag gaan we worst maken, heb 5 kg vlees gekocht en darm, het dagboek kun je HIER lezen!!
Gisteren is de nieuwe router en de nieuwe printer binnen gekomen en dat kun je natuurlijk HIER lezen!!
Maar ik kan nu achterin de tuin nog een HD film kijken, en ik kan nu zelfs in de auto nog een document printen :-))

21-09-2016
Als ik nergens gek van kan worden dan is het wel van onstabiel internet, nu gaat het hier in huis nog redelijk maar boven en in de tuin is het super slecht.
Ik zeg wel dat het beneden goed gaat maar dta is ook niet altijd, tja wat is de oorzaak ik denk zelf dat het is omdat er steeds meer op ons netwerk zit.
Als je het opteld is het een hele lange lijst, een van de oorzaken denk ik is wel dat er dus steeds meer op komt te zitten!. dus tijd om wat orde in het systeem te brengen, en dat gaan we vandaag doen!!
Als eerste komt er een nieuwe modem binnen van Ziggo ik ga namelijk van 200 mbit’s naar 300 mbit’s download en van 15 naar 30 bit’s upload snelheid, en dat is stap een!
Stap twee is een nieuwe router en er komt een een hele dikke router binnen vandaag, een Linksys EA9500 een triband router en mega snel!
En om het feestje compleet te maken heb ik ook nog een nieuwe airprint all in one printer gekocht van Canon.
Ik kan straks zelfs in de auto nog printen niet dat ik dat ga doen maar het kan, en rechtstreeks van iPad en Iphone waar dan ook in de wereld zou dat ook kunnen, waar je maar internet hebt.
Dus vandaag de bezem er maar eens door halen ik ben er helemaal klaar mee zelfs op dit moment heb ik geen internet begrijp er niets van, nu zou het kunnen omdat Ziggo alles al heeft omgezet naar het nieuwe systeem, en de modem komt in de middag pas.
Hopelijk is als alles geinstalleerd is de ellende van slecht internet voorbij, en wordt het stabielen, sneller en hebben we meer bereik hier in en om het huis.
19-09-2016
Gisteren een dagje niet in de oude kleren, gistermiddag naar het Food Truck festival geweest in Winterswijk en gisteravond naar theater Mystiek in Enschede, al met al een gezellig dagje uit.
Zo’n food truck zou ik ook wel willen maar dan echt zo’n grote smoker truck haha, niet te betalen maar wel super gaaf, gisteren een broodje gegeten bij een Peruaanse foodtruck smaakte heerlijk, we wilde eerst bij een andere truck wat bestellen maar daar was het zo druk pfff, we wilde een broodje Puled Pork natuurlijk haha.
Maar goed het was leuk met Marieke, Marlies en ik zeg de gek, en gisteravond hadden we Rutger erbij, Marlies en Rutger zitten in een band dus echt hun ding.
Er was buiten een band met de naam Bek Vol Zand dat vond ik wel gaaf ik hou wel van dat soort muziek, en als je wilt weten hoe die muziek klink dan kijk je maar ff op YouTube ;-)
Als ik vandaag zin heb dan starten we twee operaties ligt ook een beetje aan het weer, operatie kaalslag in de tuin en operatie ruimte in de schuur.
Moet me eigenlijk een beetje schamen voor de schuur omdat het echt een flinke puinhoop is dus ik denk dat ik me daar vandaag maar eens voor gaan zetten het moet er toch een keer van komen.
Ik begin op zolder omdat daar een hele lading uit de schuur naar toe moet, eerst ff een plan maken en dan kan het beginnen.
En operatie badkamer moet beginnen dus mensen ik heb hier eigenlijk helemaal geen tijd voor haha, het is nog een beetje vroeg eerst koffie en een boterhammetje en dan zien we wel verder.
Moet de druppellaar nog aan de mootor hangen de accu is leeg, heb heel weinig gereden omdat de motor gefixed moet worden en tja ik heb eerst de tuin verbouwd en dat was ook niet goedkoop.
En het leven bestaat uit het maken van keuzes dus heb ik de motor opgeschoven, erg jammer maar het is niet anders!!!
Maar wil nog wel wat toeren dus opladen en wegbrengen dan moet het maar wat kosten ik heb dat ding niet voor de sier daar staan.
Deze week start de boomkap, operatie kaalslag voor de N18 ongeveer 30 hectare bomen gaan plat, en het dubbele aantal gaan ze terug planten, de mensen die me kennen weten dat ik dat natuurlijk weer reuze interessant vind de aanleg van de nieuwe N18.
Ik heb dan ook de NoaberN18 App op mijn telefoon staan en volg dus alles en ook op internet probeer ik er zoveel mogelijk van mee te krijgen.
Ik krijg er straks ook mee te maken, als ik naar Haaksbergen ga dan heb ik er mee te maken en als ik naar mijn werk ga ook. ook een van de redenen om op de hoogte te blijven.
Het is me ook nogal een ingreep in het landschap, en eind 2018 moet het klaar zijn dat is in twee jaar, nou dan mag de vaart er wel in straks als je leest wat ze allemaal moeten doen om deze weg te maken.
De koffie en de boterham zitten erin dus tiet om an het wark te goan.

Toedels IKKE

18-09-2016
En dan ligt de vorige dag al weer achter ons, het was gezellig en het eten was heerlijk mensen eerlijk is eerlijk maar vlees uit een smoker dat is toch wel heel erg lekker je zou het eens een keer moeten proeven je zou niet meer anders willen.
Maar goed volgende week zondag krijgen we weer eters en dan maken we denk ik spareribs, mmmmm ook zo lekker.
Dan gaan we in onze laatste vakantie week zeker nog wat dingetjes kokkerellen, maar we gaan ook iets speciaals doen op het gebied van eten, en dat is zelf worst maken en misschien gaan we er ook nog wat van roken maar dat zien we dan wel weer.
Alle recepten die ik maak kun je op deze site vinden dus kiek ff rond.

Toedels IKKE

17-09-2016
Vandaag krijgen we eters en ik ben al erg vroeg begonnen met de voorbereiding, het is nu 08:52 uur en het vlees ligt er al een uurtje in, nog 9 uur te gaan.
We gaan vandaag in de Americaanse style.
Marlies maakt in de Dutch Oven een Apple-Blueberry crumble, Grandma’s style with whipped Creame voor bij de koffie.
En ik zeg de gek maak….
Vooraf: Cedar Smoked wild Salmon with Herps and Cesar Salad.
Hoofd: Pulled Pork with Henk’s Special Curry en white Rice.
En Na: Banana with Chocolate and Licor 53

Voor het recept Pulled Pork klik hier

Hopelijk zit het weer mee en wordt het een super gezellige en smakelijke dag.

Toedels IKKE

15-09-2016
Vandaag krijgen we de eerste eters van deze week en dat betekent buiten koken in onze nieuwe buiten keuken.
Maandag hadden we twee oude schuifdeuren gekocht die ik dinsdag heb opgehaald en natuurlijk dinsdag er ook nog aangemaakt heb in de tropen hitte.
Volgende karwei zijn twee ramen in ons zit gedeelte buiten, zodat we op koudere dagen ook lekker van onze buitenkeuken en zit gedeelte kunnen genieten.
Ik heb een losse wokbrander voor buiten gekocht die ik in de fornuuspot heb gemaakt en nu kunnen we deze ook gebruiken.
Nu konden wedeze wel gebruiken maar dan moesten we er hout onder stoken, maar dat beviel me niet omdat de pan dan te heet was en dan weer te koud, echt goed regelbaar was het niet en dat werkt in de praktijk niet vond ik zelf.
Vandaar deze oplossing, ik ga vrijdag ook koken en dan ga ik het systeem testen, er komt een groot stuk vlees op de Smoker en ik ga daar een Curry bij serveren en die ga ik als de eters er zijn maken, dus live outdoor cooking.
Hopelijk zit het weer een beetje mee, we breken nu diverse warmte records maar het weer gaat veranderen er komt regen en dat zou niet zo fijn zijn voor zaterdag.
Maar goed eerst komt vandaag, vandaag gaat er Pork Belly op de smoker een heel groot suk vlees van ruim 3 kg, en die heeft ongeveer 8 uurtjes nodig op de smoker dus ik ben benieuwd mijn eerste grote stuk vlees op de smoker.
Ik heb hem gisteren in de kruiden gezet, vandaag misschien nog injecteren met een mengsel maar daar denk ik nog even over.
Je kunt er alles over lezen in Recepten dagboek Pork & Beef elders op deze site klik op link.
Gisteren de laatste windveer geschilderd na een grondige schuurbeurt, dus dat karwei is klaar de nieuwe badkamer is opgeruimd en klaar voor de volgende stap, buitenkeuken is klaar dus we gaan als een speer.
Nieuwe buitenlampen zitten eraan, flinke opruiming achter de rug dus ik kan zeggen dat we de vakantie goed zijn begonnen, volgende week gaan we wat meer de hort op, tenminste dat is het plan!

Toedels IKKE

13-09-2016
Ik ben meestal wel met iets bezig, stilzitten is niet mijn ding tenzij ik een film kijk of gezellig aan het kletsen ben met mensen.
Nu zitten Marlies en ik regelmatig buiten (stil ja haha), en het viel ons op dat als het avond word, het toch vooral nu snel afkoeld.
Nu is dat ook wel normaal in deze tijd van het jaar, nu zaten we ons te bedenken hoe we voor als het echt kouder word, hoe we het dan warmer kunnen houden buiten!
Het idee was om twee schuifdeuren te maken van steigerhout, na berekening bleek dat het flink in de papieren zou lopen, ongeveer 100 euro aan steigerhout en een ophangsysteem ook van 100 euro, steigerplanken wegen nogal wat dus…
Ik dacht mooi niet!!, nu zat ik me te bedenken daar waar ik de dakpannen heb gekocht dat ze daar 2e handse deuren verkopen.
Ik vertelde dat tegen Marlies, dat ze daar deuren verkopen rond de 25 euro per stuk, ik zeg we gaan gewoon kijken, alles opgemeten de minimale en maximale maten, rolmaat in de broekzak en hoppa naar Lichtenvoorde.
De man daar wees ons waar de deuren stond en ik vertelde waar we voor kwamen, volgens hem had hij nog een set orginele schuifdeuren staan met raampjes erin.
Binnen een mum van een tijd vond hij ze daar tussen al die deuren en rommel, en mensen je zult het niet geloven exact de maten die wij moeten hebben zware deuren en punt gaaf, inclusief ramen en ingebouwde handvaten, mooier kon niet en dat voor 30 euro per stuk.
Vandaag haal ik ze op met de aanhanger en dan zullen we eens kijken hoe we dat gaan doen!, ik heb een idee in mijn hoofd om de deuren voor een prikkie schuifbaar te maken, besparing ehm zeker 60%
We hadden hele mooie buitenlampen gekocht 43 euro per stuk, twee stuks, maar we moesten er nog zeker 2 liefst 3 bijhebben, nu waren we bij een kringloop winkel en wat staan daar, een hele stelling met nieuwe lampen!
En voor een scherpe prijs, 15 euro per stuk hahaha, jammer dat we dat niet eerder wisten maar we zijn er nu erg happy mee, er zitten nu 4 buitenlampen aan en ik wil er nog een ander vervangen en een reserve lamp, speciaal voor de glazen bol, je weet maar nooit.
En zo zijn en blijven we bezig de rommel is voor 98% opgeruimd, vandaan of morgen nog de windveer, en de badkamer van binnen!
Moet deze week twee keer koken voor gasten, donderdag en zaterdag, dan ga ik de buitenkeuken echt uittesten!
Ik heb een Dutch Oven besteld en een gasbrander voor buiten, die ga ik in de fornuispot bouwen en dan kan ik daar ook in kokkerellen en het staat ook nog eens super mooi, er zit zelfs een schoorsteen op!
Vandaag of morgen nog naar het slachthuis, vlees inkopen, ik moet koken dus ff kijken wat we gaan serveren, het komt uit de smoker dus wel iets speciaals.
Jullie lezen het we zijn druk met van alles en nog wat en dat is ook wel goed voor een mens, blijf in beweging heb wensen en dromen, heb vertrouwen en leef nu.

Toedels IKKE

11-09-2016
Gisteravond waren mijn moeder, mijn zus en zwager op de koffie en het was reuze gezellig iets wat we vaker zouden moeten doen.
Operatie weg met de pruttel is in volle gang, we zijn druk bezig om de bezem door de tuin en alles wat er bij hoort te halen.
Opgeruimd staat netjes, een soort najaars schoonmaak kun je wel zeggen en daar gaan we de komende dagen ook nog mee bezig, de nieuwe badkamer moet leeg omdat ik er mee ga beginnen.
Ik moet eerst aan het meten en dat gaat het best als alle rommel eruit is, waar komt het bad, waar komen de wasbakken, cabine, verwarming, stopcontacten enz enz
Ik zeg wel cabine maar er komt niet eens een cabine, tenminste niet zo’n vierkante cabine met kunstof glas.
We hebben wat ideen maar meestal als je er mee begint dan wordt het toch weer anders, maar goed we zullen het zien.
Intussen gaan we vrolijk door met van alles en nog wat, over een week moet het project klaar zijn, en dan kunnen we binnen beginnen.
En wie weetplaats ik wel foto’s als het zover is!!
Gisteren Tip’s van de maand een item op deze site aangepast en veel veranderd, ook in het item vlees is weer van alles anders en zo blijven we lekker bezig haha.

Toedels IKKE

10-09-2016
En dan hebben we vakantie :-)), maar we zitten natuurlijk niet op onze reet in de zon, stilzitten kan ik toch al niet.
Operatie weg met de pruttel is begonnen, gisteren twee volle aanhangers met rommel wegegbracht, ehm ook wat rommel van Marieke zat erbij.
Maar zelf had ik nog een lading puin en zo en dat is dus nu Fue (Peruaans voor weg) drie grote platen met betongaas die Marieke nog had staan worden hier in de tuin verwerkt, en nog een lading eikenhout gehaald voor de smoker.
Eigenhout geklooft en gedroogd dus we kunnen nu echt gaan beginnen met smoken, de buitenkeuken is zo goed als klaar, beetje deco nog en wat gebruiksvoorwerpen zoals twee grote snijplanken, maar daarvoor moeten we nog naar Ikea op korte termijn.
Vandaag gaat de bezem door de tuin en Moestuin, we gaan de snoeischaar ook maar ff gebruiken, de nieuwe badkamer word leeggeruimd zodat ik daar ook aan de slag kan.
Volgende week de laatste windveer even afmaken, schuur opruimen en zo komen we de dagen wel door.
Moet nog een paar keer koken voor vrienden en kennissen die we hebben uitgenodigd en zo blijven we bezig.
We hebben ideeen voor het tuinhuisje dus we hoeven ons niet te vervelen, en hebben besloten er maar eens een beetje tempo achter te zetten!!
Wat het tuinhuisje betreft zitten we te denken aan een gaskachel midden in de ruimte, een andere kleur, twee ramen worden deuren en twee deuren worden een wand.
Het moet nu echt een relax ruimte worden die we ook bij min 20 graden nog kunnen gebruiken.
Het is ook de bedoeling dat we in de winter de smoker gaan gebruiken, wat dacht je van spareribes bij de stampot, en we gaan zelf worst maken, de gehaktmolen is binnen, info over het bestellen van darmen ook en zo zijn we lekker op alle fronten bezig.
Met het doel om meer te genieten van het leven, lekker eten, drinken en relaxen en hopelijk gaat dat ook gebeuren!
Op de outdoorcooking pagina is flink veel veranderd diverse nieuwe items en nieuwe keuze schermen zijn er gekomen, er veranderd echt elke dag wel wat, dus kom regelmatig langs zou ik zeggen.
Er staan nu ook een lading foto’s op de site van de tuin, verbouwing, huisdieren en buitenkeuken nu kun je ook een beetje zien wat het gaat worden!!
Dus neus een beetje rond er is genoeg te zien haha

IKKE

07-09-2016
Gisteren de Smoker opnieuw ingebrand, tja ik had het niet goed gedaan, je kunt er alles over lezen (klik hier) en na afloop van het inbranden natuurlijk even wat op de smoker bereid, in dit geval gamba’s en wilde zalm.
Ook dit kun je elders lezen op deze site (klik hier) nou het was een redelijk snelle hap die op het laats nog even snel bereid is, het was namelijk niet de bedoeling om nog wat te smoken.
Toch gedaan maar wel restig laten smoken en het was heerlijk en dat kan alleen nog maar beter worden.
Ik heb totaal geen spijt van deze inverstering hij brand veel rustiger dan mijn oude smoker en blijft veel beter warm door de dikte van het metaal (4mm).
Vandaag en morgen nog werken en dan heb ik twee weken vakantie, we hebben nog een paar klusjes die moeten gebeuren.
We gaan onze buitenkeuken uittesten, er moeten nog wat dingetjes worden aangeschaft en dan hopen we te gaan genieten van heerlijke gerechten uit de smoker.
Gisteren hadden we het er aan de tafel nog over dat als je eenmaal eten uit een smoker hebt geproeft dat je de normale Barbeque niet echt meer waardeert.
Tja het is een geheel andere smaakbeleving, de smoker is low en slow, en een normale BBQ is sneller en ook heter.
Ach ik denk dat alles wel zijn charme heeft en zijn smaak beleving, je moet eten wat je lekker vind.

IKKE

06-09-2016
Eindelijk staan er foto’s in het fotoboek het ging niet echt makkelijk maar het is dan toch gelukt!
Nog twee dagen werken en dan heb ik twee weken vakantie, er liggen nog wat klusjes te wachten en we gaan de smoker ook eindelijk uittesten.

IKKE

05-09-2016
Ik schrijf regelmatig op deze site, en eigenlijk vond ik het niet zo heel belangrijk of er bezoeker kwamen of niet, voor mij is deze site een soort hou me ff bezig site.
Mensen die me kennen weten dat ik niet graag stil zit, ehm ik kan het ook niet, tenzij ik ergens mee bezig ben, nu is deze website een van de dingen om me ff rustig op een stoel te houden haha.
Het maken van deze website is eigenlijk begonnen om mezelf te bewijzen dat ik een website zou kon maken.
En het is gelukt hoewel mijn lieve zoon me wel eens verteld dat er een nieuwe moet komen, liefst een wordpress site.
Maar ik vind het prima zo, ik kan mijn pagina’s maken, foto’s plaatsen items ceeeren en nog veel meer en dat dan wel in HTML maar goed het is niet anders ;-)
De buitenkeuken is echt bijna klaar, de zijkanten moeten nog!, de klimmers (planten) zijn binnen het gaas komt volgende week!
Volgende week komt het eikenhout voor de smoker, hier en daar nog wat aanpassen verbeteren en aankleden en dan is het klaar.
Net zoals de schuur, de laatste windveer moet nog een schuur beurtje en nog een laatste lik verf en dan is dat ook klaar.
En dan gaan we binnen in de badkamer aan de slag, de ideeen zijn er het materiaal nog niet maar ook dat gaat goed komen, en eerlijk is eerlijk ik heb er zin om eindelijk met dr binnenkant van de badkamer aan de slag te gaan.
Winter is comming en dan moet het buitenwerk klaar zijn, en kan het binnenwerk beginnen.
En zo blijft deze jongen wel van de weg, ik heb gewoon geen tijd om ondeugend te zijn!!

Toedels IKKE

03-09-2016
Gisteren en vandaag om 16 uur werken, gisteren hout gezaagd is dat ook weer weg, vandaag ff de windveren schuren en eventueel nog een keer plamuren en dan kan het aflakken beginnen, de eindgevel ga ik ook nog een keer doen en dan is het klaar.
Alleen nog een deur zoeken en aan de zijkant van de schuur nog dicht maken en dan is de gehele buitenkant klaar :-)))))
De vergieten voor de buitenkeuken zijn gisteren ook binnen gekomen en de Hue Lampen ook drie stuk’s, ik moest in de vergieten die van bamboe vezel gemaakt zijn en de kleur antraciet(donker grijs) hebben gaten in boren met een doorsnee van enkele cm voor de lamp.
Jeetje wat is dat spul hard het leek wel of de gatenzaag in de fik stond het leek meer op een rook machine maar het is gelukt.
De lampen hangen en ze doen het, en het zie er ook nog een super leuk uit en dat voor een paar euro.
En voor de rest is het hier en daar opruimen en natuurlijk weer veranderen en verbeteren volgende week komt het betongaas binnen, het eikenhout voor de Smoker de week erop.
Het brandhout rek is ook klaar, en geschikt voor meerdere soorten brandhout, of smoke-hout, druif en kiwi hout heb ik al!
Nog ff en buiten is het klaar haha dat dacht ik wel, maar er zijn weer nieuwe ideeen op tafel gekomen en dus weer voldoende buiten klussen om weer ff vooruit te komen.
Langzaam maar zeker komt de binnenkant van de badkamer ook aan de beurt, maar daarover later.

Toedels IKKE

02-09-2016
Gisteren had ik een dagje vrij, ach iedereen die me kent weet dat ik dan weer druk ben met van alles en nog wat.
Haha tja, gistermorgen de laatste windveren aan de schuur gemaakt, en geplamuurd, dan op mijn volgende vrije dag schuren en aflakken en dan is dat ook klaar.
Ook is het houthokje in de buitenkeuken klaar om volgepakt te worden, eikenhout is besteld maar dat komt op mijn verzoek pas in mijn vakantie binnen.
De Hue lampen komen vandaag binnen nu is het nog wachten op de vergieten die dienen als lampenkap en dan kan ik die ook afmaken.
Ook krijg in in de vakantie betongaas die ook nog een plekje krijgt in de buitenkeuken, en dan schiet het mooi op,
De dakgoot had een hardnekkig lek die ik gisteren hopelijk voor de laatste keer heb gefixed eerst had ik dat gedaan met ander spul, maar waar ik het nu mee gedaan heb moest beter zijn dus ik ben benieuwd.
Tja en zo blijf ik bezig, langzaam maar zeker wordt het nog wel wat het heeft even tijd nodig!!
In het onderwerp outdoor cooking elders op deze site ben ik druk bezig alles weer een beetje op orde te brengen,met nieuwe items en andere verbeteringen, ik zou zeggen kijk en oordeel zelf.
Terwijl ik dit schrijf word ik geknuffeld door onze Boris lijkt we l of hij een beetje liefde tekort komt grumpy opaatje is het haha

IKKE

29-08-2016
Het was een heel karwei en met de hulp van Nick is het gelukt, ik kan foto’s plaatsen nadat ik het even getest heb.
Nu weten velen dat ik niet de persoon ben die alles wat prive is op deze website zet, maar er zijn nog wel wat kiekjes die ik wil delen met jullie!
Dus ik zou zeggen kom deze week nog eens langs op deze website, ga naar 3d foto’s en kijk wat ik gepost heb.
Moet er nog wel even bij vertellen dat het niets met 3d te maken heeft de naam moet ik ook nog even aanpassen.
Ik ben in het item outdoor cooking flink te keer geweest, nieuwe items en vele dingen aangepast!, je kunt er al heel veel vinden over alles wat met de smoker te maken heeft (kiek’n dus).
Vandaag gaan we weer verder met de buitenkeuken, nog wat verbeteringen, beetje schuren en kijken of we het een kleur gaan geven of lakken!
En voor de rest nada, ben een dag vrij en erg fit ben ik niet heb al twee nachten slecht geslapen, veel te vroeg wakker wel handig als je samen met je zoon diverse dingen op de pc moet fixen.

Toedels IKKE

28-08-2016
De laatste dag van het volksfeest in Winterswijk en dan is het weer klaar voor een jaar, het was snikheet in de keuken en dat kost erg veel energie!
Ik heb slecht geslapen, ik schrok wakker van het onweer die flink tekeer ging, tja dan is het ramen dicht, rolluiken dicht enz enz, en het was erg benauwd dus echt lekker geslapen heb ik niet meer.
De buitenkeuken had wat lekkage, ik weet wat de oorzaak is dus morgen meteen ff fixen, de wind blaast de regen ergens onderdoor.
Normaal met regen heb ik daar geen last van maar door de wind wel en dat wil ik toch aanpakken.

26-08-2016
Overal op mijn site (deze website) veranderd er nu regelmatig wat ik ben alles weer een beetje aan het updaten!
Vandaag en morgen zijn de drukste dagen van het jaar op het werk, het Volksfeest is gisteren begonnen en gaat door tot en met zondag en we staan nu voor de twee drukste dagen daarvan!
Maar we staan met een heel team wat het natuurlijk ook wel weer gezellig maakt, en voordat je het weet is het al weer voorbij!
Dit jaar is het ook nog eens heeeeeeeeel warm dus dat word zweten!
Vandaag komt mijn  thermometer eindelijk binnen, er was bij hun wat mis gegaan en met een vertraging van enkele dagen komt hij dan vandaag binnen, lees meer in outdoorcooking.

IKKE

24-08-2016
Ben druk bezig om deze website weer een beetje bij te werken, heb een blogje geschreven over geluk, heb van alles veranderd in het item outdoor cooking, schrijf wat vaker in ditjes en datjes!
In het item lekkers UUT Eigen tuin heb ik dit jaar nog niets geschreven, was er veel te druk voor, verbouwing van de schuur en het maken van de buiten keuken waren de grootste oorzaak, ik ben altijd wel ergens mee bezig dus dan verwateren dingen nog wel eens.
Moet er dan ook meteen bij vertellen dat het een slecht moesttuin jaar was met dank aan het weer!
Dus luitjes kiek lekker rond op de rest van de website en vergeet niet om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek.
En ik ga bezig met een foto album op deze site, ff geduld nog!

Toedels IKKE

23-08-2016
Zoals jullie gemerkt hebben ben ik weer wat actiever bezig mijn mijn site, regelmatig veranderen items en komen er items bij ook wil ik straks weer blogs gaan schrijven!
Langzaam maar zeker komt de winter er weer aan! en zitten we wat vaker binnenshuis, ik ga dan zeker beginnen met de binnenkant van de badkamer en me bezig houden met de zolder.
Isoleren en stellingen maken om een beetje orde te krijgen in de schuur.
De winter is daar erg geschikt voor er moet nog genoeg gebeuren, wat dat betreft kan ik nog maanden vooruit zonder me te vervelen!
Ik verveel me trouwens nooit wat dat betreft ik heb genoeg te doen in en om het huis ik ben ook niet de man van het stilzitten, stilzitten doe ik als ik een film kijk!
Vandaag wil ik mijn windveren schilderen ik had ze al klaar willen hebben maar door de bouw van de buitenkeuken is het een beetje op geschoven.
Iedereen die me kent weet dat ik altijd overal tegelijk mee bezig ben, als ik iets in de kop zet dan ga ik daar ook voor!!
Voor de rest ga ik vandaan niet zo heel veel doen omdat ik een zware week voor de boeg heb Volksfeest in WWijk en dan is het zes dagen werken.
Maar goed over een week hebben we dat ook gehad, na het VolksFeest nog een week werken en dan hebben we twee weken vakantie, er we hopen op mooi weer!
We wilden eerst nog op vakantie maar je kunt niet alles in het leven, verbouwen is ook niet goedkoop en je moet keuzes maken!

Toedels IKKE

22-08-2016
Gastenboek doet het ook weer, dus laat je gaan ;-)

18-08-2016
De twee dagen zijn weer voorbij vandaag om 16 uur weer werken, straks nog even wat kleine klusjes en dan zitten de klusdagen voor deze week er weer op!
ik ben lekker opgeschoten met de buitenkeuken waterleiding is verlegd, de kabels voor de verlichting liggen op hun plek, stopcontakten ook, deurjes zitten op hun plek planken zijn op maat gemaakt, als de achterwand klaar is kan alles vastgemaakt worden en dan het werkblad aflakken en dan schiet het mooi op we kunnen dan bijna inrichten :-) wat natuurlijk het mooiste is.
Vandaag nog een ketting en twee rooster ophangen, waar je met haken van alles aan kunt hangen, dan nog het brandhoutrek afmaken en dan is het echt bijna klaar beetje opruimen en de puntjes op de i en dan is het echt klaar.
Gisteren de smoker in elkaar gezet samen met Marlies lees het HIER daar is alles te lezen over de smoker.;

Toedels IKKE

16-08-2016
Twee dagen vrij en we gaan twee dagen klussen, heb nog veel te doen maar als het een beetje meezit dan kunnen we morgenavond een heel eind zijn, maar dan moet het meezitten!
Moet electra aanleggen, waterleiding verleggen, kastjes maken en planken aan de wand, een dakgoot verlengen, een plankje hier en een plankje daar, en dan is het opruimen en inmrichten en dat is natuurlijk het mooiste van dit gebeuren.
Het moet een compleet ingerichte keuken worden maar wel uitgaande van het Outdoor Cooking, heb een hele lijst met items die erin komen, natuurlijk de Landmann Tennessee 400 Smoker en de nieuwe Buiten wokbrander.
De koelkast en de Combimagnetron en nog meer, maar goed zover is het nog niet!

Word vervolgd, Toedels IKKE

12-08-2016
Nog een weekje en dan moeten de kid’s al weer naar school en moeten de mensen weer aan het werk nog even en dan is het seizoen al weer voorbij, nog twee weken en dan is het volksfeest in Wwijk en daarna is het echt bijna voorbij.
Komt er nog een grijze golf(bejaarden die nog vakantie vieren) en dan is het echt voorbij, moet zeggen dat het snel voorbij is gegaan deze zomer als je het zomer mag noemen dan?
Over een week of drie heb ik ook twee weken vakantie, we wilden nog een lang weekeind weg maar er is nog zoveel werk hier om het huis dat we dat toch eerst gaan doen, en niet te vergeten dat kost ook geld!
En je kan de centen maar een keer uitgeven………..
De nieuwe smoker is binnen, hij zit nog netjes in een doos, ehm twee dozen, en er was hier in huis geen mens die een van deze twee dozen op kon beuren ze zijn echt heel zwaar!!
Maar goed de buitenkeuken fase twee is begonnen en dat is de keuken zelf, een combinatie van steigerhout en oud hout omdat ik dat mooier vind, had natuurlijk ook allemaal nieuw hout kunnen gebruiken maar dat zou te mooi worden en dat vind ik voor buiten een beetje te..
Maar goed langzaam maar zeker begint het ergens op te lijken!!!

Toedels IKKE

10-08-2016
Operatie buitenkeuken is in volle gang, het nieuwe dak zit erop en dat was een hele klus, maar goed het geheel is waterdicht tenminste daar gaan we van uit!
Er ligt een dakgoot van ruim 4 meter tussen en de bedoeling is dat het regenwater voorlopig de vijver in gaat volgend jaar zien we wel verder als alles mee zit dan beginnen we aan operatie vijver!
Maar nu ben ik vollop bezig met de buitenkeuken, en als het goed is komt vandaag onze nieuwe Landman Tennessee 400 American smoker binnen, hij is verstuurd.
Maar goed opertatie buitenkeuken is in volle gang, ik heb nog een lading wensen die in en om de keuken verwerkt moeten worden!
Er komen twee houtstapel rekken een voor eiken en een voor beuken hout, niet zo mega groot fuctioneel en het moet ook een meerwaarde geven aan de buitenkeuken!
Maar goed we zullen zien hoe het gaat worden, de keuken vormt terwijl ik er mee bezig ben en een beetje Google hier en daar als het klaar is dan post ik wat foto’s op mijn Facebook!
Ik heb de pagina over rookhout aangepast en verbeterd Klik Hier om te kijken!!

Toedels IKKE

08-08-2016
Ik heb me weer wat op de nek gehaald, ik was al begonnen met de buitenkeuken, met de bedoeling dat het dak volgend jaar zou worden aangepast.
Maar dan zou ik de buitenkeuken weer moeten aanpassen, omdat er dikke palen aan de muur moeten komen!, ik zat ook in de maag met mijn kiwi en met mijn druif, de kiwi is een mega plant die midden in de buitenkeuken zou komen te zitten!
Eerlijk is eerlijk ik zat er flink mee in mijn maag, met het dak en met de kiwi en druif, ik heb er dan ook flink omheen gedraaid en geprobeerd in mijn hoofd er een oplossing voor te vinden.
Maar helaas ik kwam er niet uit, buitenkeuken maken en later het dak zou niet echt handig zijn, een nieuw dak maken met een kiwi die in de weg zat ook niet.
Gisteren heb ik dan ook een radicale keus gemaakt, kiwi en druif eruit jammer heel jammer want de kiwi deed het echt super maar ik zag geen andere weg.
Ik heb de zaag erin gezet, toto op de grond, alles zit op de druif na nu in de containers, en ik heb de hele buitenkeuken tot aan de grond toe afgebroken!!
Vanaf vandaag begin ik met de opbouw en dan kan ik het ook in een keer goed doen is veel werk en kost meteen weer een lading centjes maar dan is het ook in orde om het maar ff zo te zeggen.
Hout is besteld dat haal ik straks op en dan begin ik eerst met het dak, er komen dikke palen onder te staan en dan zien we wel wat het word.
De eerste dingen voor de buitenkeuken liggen al in de kelder, ik heb weer teveel ideeen dus we kiek’n wel of het wat word, het moet een gezellige keuken worden waar ik een complete maaltijd kan koken!

Toedels IKKE

04-08-2016

Echt zomer is het niet de ene bui na de ander het is echt weer een natte zomer, het schiet dan ook niet op met de windveren maar goed er komt beter weer aan en dan kunnen we weer verder!!
De buitenkeuken word aangepast ik zat vooruit te denken en ik heb besloten meteen wat dikke palen te verwerken in de buitenkeuken volgend jaar wil ik een nieuw dak erop maken dus is het handiger om dan meteen wat palen te verwerken in de keuken scheeld straks veel werk!

Ik wil namelijk het dak aanpassen en de vijver ook maar dat later ik heb zoveel plannen en te weinig vrije tijd en centjes hahah
Ach we zien het wel we gaan gewoon door en we zien wel wat er komt, maar we zijn op dit moment lekker in beweging!
En het is natuurlijk zomer dus is het op het werk ook een stuk drukker en dan heb je niet altijd zoveel puf!
Afgelopen dagen heb ik al mijn ebooks op de nas gezet, nu kunnen de mensen die toestemmeing hebben om op de nas te komen naast films kijken ook boeken lezen en muziek luisteren!!
Ik ben ook druk geweest om mijn kruidenrek 2.0 te maken ben over gegaan naar grotere wekpotjes en ik moet zeggen dat het een stuk mooier lijkt en er kan veel meer in!
Ik heb een nieuwe smoker gekocht, de Big American Tennessee 400 smoker met een gewicht van 130 Kg, echt een mooi ding, ik heb alleen nog geen idee wanneer hij geleverd word.
Ik ben druk met het verzamelen van spullen voor onze buitenkeuken, heb al van alles vier pepermolens, een wokbrander en nog wat kleine dingen het moet echt een keuken idee worden met pannen en potjes ik heb ook hier weer veelk te veel ideen pfff
Nu zit je vast te denken jeetje Henk moet dat nu allemaal op deze site, zo van ik heb dit gekocht en dat gekocht zo van nananaaa dat hebben jullie lekker niet!!
Helaas is dat niet zo, ik ben er trots op dat ik het nu kan doen, ik heb jaren gehad dat ik niet zo veel kon, en dat zeg ik niet om zielig te doen en dat maakt ook niet uit zo is het leven.
Maar ik ben nu blij dat ik het kan doen, en misschien kan ik volgend jaar wel niets, dus wat ik nu kan doen doe ik lekker nu, en ik ben er trots op, wat ik hier in en om het huis doe doe ik voor Marlies en mij en niet voor een ander.
Ik hoef het ook niet mooier of beter te hebben dan een ander we doen gewoon wat we zelf mooi vinden, en zo lang als het kan genieten we er van.
En het buiten gebeuren waar ik nu mee bezig ben is er ook voor om straks gezellig met vrienden en kennissen lekker te kunnen genieten, met een hapje en een drankje.
Want je kunt dan wel altijd hard werken maar je moet ook eens de tijd nemen voor jezelf en anderen, en eerlijk is eerlijk dat doen we veel te weinig.
De buitenkeuken en de tuin vormen dus een belangrijk onderdeel om straks lekker te kunnen genieten en relaxen in de tuin.
Met de buitenkant van de schuur en badkamer schiet het lekker op, als het een beetje droog blijft schillder ik de laatste planken voor de windveren, dan kunnen die eraan ff plamuren schuren en een laatste laklaag, dan zitten er een grond en drie laklagen op, nog wat kleine dinmgen en dan is het tijd om de badkamer in te duiken, en dat is iets waar ik zin in heb, mooi voor de winter naar binnen.

Word vervolgd, Toedels IKKE

28-07-2016
We leven in een onrustige wereld die vol is met geweld, de ene aanslag is nog niet weg-ebt of de volgende is al weer begaan, en vooral Frankrijk is regelmatig het doelwit.
Overal in de wereld is er wel wat, Turkije vol onrust, Irak in puin, Sirie, aanslagen overal, het probleem met vluchtelingen en zo kun je het rijtje wel langs gaan.
De wereld zit vol met vuurhaarden, het is verschrikkelijk jammer, we kunnen gewoon in vrede naast elkaar leven zonder al die geweldadige dingen.
En het is zo simpel als wat, het begint allemaal bij je zelf als elk mens op deez aard met de poten van een ander zou afblijven en gewoon bezig zou zijn om het leven op deze aarde mooier te maken dan zou er niets aan de hand zijn!
Maar goed ben bang dat er geen vrede volle wereld gaat komen, ik leef in een klein plaatsje waar het rustig is geen grote stad vol beweging nee heerlijk rustig!
Maaar ik zie het nog een keer gebeuren dat ook hier van die vrezelijke dingen gebeuren nu niet bepaalt in mijn dorpje maar overal in Nederland, je zou maar zo’n mafkees hebben die op een dinsdag morgen op de markt of in een feestzaal aan en touwtje trekt en de boel wegblaast!
Nergens ben je meer veilig denk ik maar goed ik laat het mijn leven niet meer beheersen dat slechte nieuws, het is vreselijk geloof me maar ik kan het ook niet anders maken als ik zou kunnen deed ik het meteen.

Ben druk bezig de laatste windveren worden nu geschilder de bovenop liggende planken, twee stuks nog de rest zit eraan, geplamuurd en al, nu de laatste twee schilderen en dan schiet het mooi op.
Tussendoor ben ik bezig met een keuken buiten, een buitenkeuken de bar is weg ik heb een sta tafel gemaakt en daar staan nu de barkrukken aan.
En dat ziet er een stuk beter uit en je gaat er ook makkelijker zitten, de buitenkeuken is toch iets meer dan 4 meter lang dus ook niet klein, mijn toekomstige nieuwe smoker komt daar ook te staan en het word helemaal ingericht als keuken!
Mijn tweede smokerboek is onderweg nu een orgineel Amerikaans boek in het Engels geschreven dichterbij kom je niet ben dus erg benieuwd!!
We hebben een gehaktmolen besteld voor op onze mixer we kunnen nu zelf gehakt maken en worst meken als we dat willen.
Ook dit is weer handig voor de echte American Burgers die we straks gaan maken, mmmmmmmmmm
Een Smoker is niet te vergelijken met een normale barbeque, lees het in de speciale item Mijn Smoker

21-07-2016
Ik heb altijd veel en veel te veel ideen en wensen haha, echt een hele lijst tja en dan staan er tekorten!! tekort aan vrije tijd, tekort aan centjes maar ik heb zeker geen tekort aan wensen en ideeen!
Ben druk bezig om me in te lezen hoe je een goed stuk vlees kunt smoken, hoe je een lekker biertje kunt brouwen, en hoe je buiten kunt koken!
Nu kan ik dat allemaal maar ik wil beter worden veel beter, te beginnen met een nieuwe smoker, de wokbrander voor buiten is al binnen, dan nog een drie poot en nog een lading andere dingen!
Ik ben bezig om ideen op te doen over een buitenkeuken met bar, ik heb nu wel een bar maar dat bevalt me niet zo, nu heb ik natuurlijk al wat ideen die ik aan het uitwerken ben!
Ook de vijver krijg komend jaar een beurt tenminste dat zijn de plannen ook hier heb ik wat ideen en zo zijn er nog heel veel meer dingen die er door mijn hoofd spoken!
Wil nog een nieuwe zaagmachine kopen, ik heb hem al uitgezocht maar wil hem ook wel eens live zien en revieuws lezen tja ik koop niet zo wat, en dan het internet afstruinen naar de goedkoopste!
Goed gereedschap en goede machines zorgen er wel voor dat je beter werk af levert, en ik heb nog wat karweitjes die mm nauwkeurig moeten zijn dus vandaar een nieuwe zaagmachine!
Heb een tijdje geleden even gezaagd op de zaagmachine van mijn vader, tja mijn vader is er niet meer en ik moest wat gezaagd hebben en normaal deed hij dat of we deden het samen en dan is het wel heel vreemd dat je in zijn werkplaats zonder hem aan het zagen bent!
Maar goed mijn vader had het top voor mekaar en als je dan op zo’n proffessionele machine staat te zagen dan zie je pas hoe vaak ik me sta te behelpen met mijn oude gammele zaag machientjes!
Maar goed het is ook niet allemaal goedkoop dus elke keer maar een beetje en nu dan een zaagmachine!
De windveren aan een kant van de schur is klaar de laatste planken zitten eraan en alles zit netjes in de verf, ik ben nu met de achterkant bezig, de zijkanten zijn geschuurd en ik ben nu bezig met de aflak en dan de boven op liggende planken en dan zitten de windveren eraan en dan ziet het er meteen een stuk beter uit!
Dan nog een ventilatie gat afwerken met een rooster en dan is alles wat met het dak en eindgevels te meken heeft helemaal klaar!! yesssss
Dan nog een buitendeur zoeken voor de badkamer, nog wat afwerking aan de zijkant achter de dakgoot, en de deur van de werkplaats en de twee uitzetramen nog schuren en schilderen, en dan kan ik glas bestellen en dan is denk ik de gehele buitenkant klaar.
En dan gaan we binnen in de badkamer beginnen, en dat is toch wel een beetje spannend maar ik heb er wel ontzettend veel zin in, maar zo ver zijn we nog niet!
Laten we eerst maar de buitenkant afmaken!

Toedels IKKE

17-07-2016
Zo ff wat schrijven voelt als erg lang geleden, tja ben gewoon een druk man en iedereen die me kent weet dat ook, ben natuurlijk druk met het schilderen van de windveren want die wil ik er toch wel zo snel mogelijk eraan hebben maar ik wil ze goed in de verf hebben omdat ze nogal wat te lijden hebben!
Maar tussen de twee daken, die van ons en die van de buurvrouw zitten eraan,ik heb zelfs de windveer van de buurvrouw nog even geschuurd en in de verf gezet!
Toen het gat dicht gemaakt ik kon nog via de zolder tussenbeiden komen, moest nog een plaat op, regels, panlatten, pannen, 7 x 7 stuks en natuurlijk lood, en dat karwei is vorige week afgerond!
Nu is het nog de windveren aan de achterkant van de schuur en een plank aan de voorkant van de schuur en dan zijn de windveren klaar!
Dan nog een ventilatie gat afwerken, en de twee uitzet ramen afmaken dan nog de zijkant achter de daggoot dichtmaken, en de schuurdeur schilderen en nog een buitendeur voor de badkamer regelen en dan is het buitenwerk van de schuur wel klaar!
Ik heb al enkele foto’s op facebook gezet, maar als het helemaal klaar is komen er nog meer en dan is duidelijk te zien hoe de schuur geworden is!
Nu zeg ik, ehm schrijf ik hier wel dat het een schuur is maar dat is maar voor een deel, de binnenkant van de badkamer is nu 3,5 x 3,5 meter, geheel van staan al de vier muren, echter de buitenmuur is van hout omdat ik dat mooier vond/vind!
Dan heb ik nog een schuur gedeelte, de buitenkant van het geheel is ca 6,5 x bijna 4 meter breed toch een heel gebouw en ook nog met een flinke zolder er boven waar een deel voor opslag is en een deel word de mancave voor het brouwen van bier en zo!
Dus met een beetje geluk kan ik voor de winter de buitenkant helemaal klaar hebben, en dan kunnen we naar binnen dan is het badkamer time!
En zo klussen we rustig verder morgen gaan we dus maar weer bezig met de windveren van de achterkant!

Toedels IKKE

01-07-2016
En dan is het al weer juli, het weer werkt niet echt mee, een groot deel van de windveren zijn  op maat gemaakt en staan/liggen in de grondverf, de laatste planken komen morgen binnen!
Tja door de hoge vochtigheid in de lucht word de verf niert echt super droog  het moet een beetje uitharden anders is het niet schuurbaar!
Een paar dagen zon en warmte zouden nu welkom zijn, kunnen de windveren afgemaakt worden, en eraan worden gemaakt!!, de badkamer raampjes zitten voor de eerste keer in de aflak, nog even licht opschuren en de laatste laag kan erop :-)
Het gaat nu minder snel dan ik zou willen en dat komt door de regen het schiet dus echt niet op!!, maar goed het is niet anders!!
Ik heb echt zin om binnen in  de badkamer te beginnen, diverse ideeen zweven door mijn hoofd en moeten nog een plekje vinden, vind het ook wel een beetje spannend!
Deze week komt mijn tuin wokbrander binnen, ook geschikt om te gebruiken vooir het brouwen van bier :-), deze brander heeft voldoende power, als ik de rivieuws en de filmpjes mag geloven!!
Ik heb ruim een jaar geleden een wokpan gekocht een echte die flink groot is heb hem twee keer gebruikt, maar op de gaspitjes die wij hebben is zo’n pan echt niet geschikt, voor zo’n pan heb je echt power nodig, en ik hoop dat deze wokbrander daarvoor geschikt is!!
Maar ik heb nog veel meer ideeen we zijn er nog niet!, maar dat komt goed het kost een lading centjes en ik kan niet alles tegelijk!
Vandaag komt er een pakket binnen van de toko, je kunt via internet ook echt alles bestellen en ze komen het ook nog thuis brengen, net zo handig!!!

Zo ff een kopje thee, lekkere munt thee UUT eigen tuin en dan ga ik maar eens ff wat doen!, vanavond nog een paar uur werken en dan is deze dag ook al weer voorbij gevlogen!

Toedels IKKE

26-06-2016
Langzaam maar zeker komen we vooruit, het eerste hout voor de windveren zijn binnen, op advies word een deel gemaakt van grenen, dat hout is vetter dus beter volgens de kenners!
Vandaag gaan we beginnen met deel een, alles pas maken en dan er weer af om vervolgens alles goed in de verf te zetten, ze hebben nogal wat te lijden daar boven op het dak!!
Onze tuin doet het goed langzaam maar zeker word het nog wat, volgende stap is eten UUT en IN eigen tuin, UUT de tuin eten dat doen we al, de snijbiet, raapstelen, sla en peulen smaken heerlijk!
Van kruiden maken we vollop gebruik, de basilicum is heerlijk en ik heb best wel veel dus veel gebruiken, lekker gezond, en het geeft ook nog eens een goed gevoel!
Maar goed Henkie wil ook meer kokkerellen IN eigen tuin dus, dus vollop aan het zoeken naar aparte kook dingen, ik heb wat dingetjes uitgezocht maar daarover later meer.
Ik heb gelezen dat citroen millise heel gezond is dus daar maak ik nu lekker thee van soms met een klein beetje honing, of zonder honing, suiker doe ik niet meer in de thee en ook niet meer in de koffie, ik drink op het werk altijd spa rood inplaats van al die zoete drankjes!
Het heeft maanden gekost om daar aan te wennen maar nu smaakt de thee en de koffie prima en zelfs de spa rood vind ik nu heerlijk!
Nu alleen nog minder vet en gezonder eten! roken doe ik al lang niet meer dus ik zeg goed bezig bewegen doe ik genoeg, als ik straks klaar ben met verbouwen en ik heb meer tijd dan ga ik naar de sportschool!

Vandaag en morgen ben ik vrij dus klussen, hopelijk zit het weer een beetje mee!!

Toedels IKKE

20-06-2016
Hees en verkouden joeppie!! strakls even op de koffie bij mijn moeder gisteren was het vaderdag de eerste zonder mijn vader, dus straks even op de koffie!
Dan even naar de schilder om verf te halen antiek wit en donker grijs voor de schuur, ik moet nog een eindgevel schilderen en dan hebben we dat gehad, nog een lading windveren een deur en wat ramen en dan is de buitenkant zo goed als klaar!
En dat kan een mens gelukkig maken, schuur bijna klaar aan de buitenkant, moesttuin lekker in de groei en bloei, de gewone tuin doet het super, het is nu wachten op de zomer om te zien of onze planten het feest compleet maken!
Dan zijn we druk bezig met de plannen voor in de badkamer hoe en wat we willen, het bad is uitgezocht, de douchezuil ook al bijna, en of het een binnen of buitensauna word ligt aan de maat!
Een ding is zeker het begint wel te kriebelen om binnen aan de slag te gaan, er moeten nog twee extra groepen bij in de meterkast een voor de sauna en een voor het ligbad!
Er zit verwarming in het bad dus vandaar maar goed wat moet dat moet, het bad is in een uurtje te plaatsen er hoeven geen muren om heen of iets in die geest, het bad word compleet geleverd en dat is mooi, leidingen aansluiten en tegen de muur schuiven en klaar is klara!
En laten we hopen dat het echt zo is, meestal gaat het in de praktijk toch anders, maar goed voordat het zover is zijn we al weer een geruime tijd verder er moet nog wel wat gebeuren!
Onze pupers(katten) zijn nu veel buiten, Gijs heeft al kennis gemaakt met de schrikdraad, ze zijn allebei al in de vijver gevallen maar ze hebben het reuze naar hun zin en dat is mooi om te zien!
Het zijn heerlijke beesten katten, en je bent een kattenmens of je bent het niet ik ben er wel een geworden!

Toedels IKKE

16-06-2016
Gisteren begonnen met de andere eindgevel, kreeg het net niet af door de regen dus straks ff afmaken, om 10 uur nog een uurtje vrijwilligers werk en dan is de dag ook zo weer voorbij!
Dinsdag zijn Marlies en ik met de trein naar Oud Gastel geweest om badkamers te kijken in dit geval naar ligbaden!
We hadden nog een treinkaart liggen dus lekker een keer met de trein is een keertje wat anders, maar goed we gingen naar ligbaden kijken en we hebben meteen een keus gemaakt.
Er was genoeg keus, ik moet weten waar leidingen en afvoeren moeten komen in de badkamer en dan is het wel handig als je weet welk bad je erin gaat zetten!
En dat is dan nu bekent, een bad met licht terapie, waterval, bluetooth, bubbels door lucht, water stralen, radio, verwarming enz enz, een zit een touchscreen waarop je alles kunt bedienen met o.a. diverse masage programma’s, en een handdouche.
Een compleet ruim bad waar toch nog 300 liter water in gaat haha, maar goed je gaat natuurlijk niet elke dag in bad, maar goed nadat we even hadden rond gekeken stond er op de boven verdieping ook nog sauna’s en daar hebben we er ook maar een van uitgezocht!
Maar goed voordat het zover is zijn we al weer een jaar verder en in een jaar tijd kan er heel veel gebeuren dus laten we maar niet zover vooruit kijken er kan nog van alles gebeuren!!
Maar er is wel veel mooi spul te koop hoor jeetje!!!, je moet dan wel een beetje poen hebben!
Straks maar weer aan het klussen anders komt de badkamer nooit af, ik denk wel dat als de buitenkant klaar is en ik binnen kan beginnen dan gaat het wel sneller!

Toedels IKKE

11-06-2016
Zaterdag, beetje aan het rommelen in en om het huis, vanmiddag is het weer werken dus maar niet teveel doen!
Tot nu toe werkt de schrikdraad, een van onze katten met de naam Gijs is toch wel de onderzoeker van het hele spul, maar tot nu toe is de onderzoeker nog in de tuin gebleven!
Ik ben natuurlijk wel oplettend omdat ik nog niet voor de volle 100 % zeker ben of de tuin nu echt kat proof is, ik heb het afgelopen dagen al een beetje aangepast, de draden zaten iets te ver uit elkaar!
We wachten maar af, voor de rest is de tuin bijna klaar er zit een poort tussen de tuin en de moestuin, en hier en daar de tuin is de tuin veranderd en verbeterd, we hebben een nieuwe lading planten gekocht!
Ben erg benieuwd hoe de tuin er in de zomer uit zal komen te zien!
Ik heb volgens mij nog nooit zoveel kiwi’s gehad als dit jaar de kiwi zit overvol met kiwi’s, komt vast door het vroege mooie weer, en dit jaar gaan we kiwiwijn maken, ik heb vorig jaar een beetje geëxperimenteerd met wijnen en dus dit jaar poging twee!
Ik moet wel meer suiker in de kiwi hebben dus alle kiwi’s moeten super rijp gemaakt worden omdat ik suiker nodig heb om wijn te maken!
En zo blijven we in beweging as dinsdag gaan we met de trein naar Oud Gastel kijken naar ligbaden, 2000 vierkante meter met baden, de meeste van het merk Plash.
We moeten langzaam maar zeker toch wel gaan uitzoeken wat we in onze nieuwe badkamer willen, ik kan niet zomaar overal leidingen in de grond of muur maken zonder een goed plan!
We hebben wat wensen en ideen en die moeten dan tot een geheel worden gekneed en dan worden uitgewerkt en dan gemaakt worden!
Maar goed eerst de buitenkan verder afwerken, aan de binnenkant gaan we pas in de winter beginnen dat is tenminste het plan!!

Toedels IKKE

05-06-2016
Laatste paar weken druk geweest met de tuin, onze puperende katten zijn gisteren voor de eerste keer buiten geweest, maar voor het zover was moest er nog wel het een en ander gebeuren!!
Omdat we deze katten niet buiten de tuin grenzen wilde hebben moest de tuin aangepast worden, het was/is de bedoeling dat er geen kat meer in of uit de tuin kan tja en hoe doe je dat!
Nu zijn er verschillende mogelijkheden maar ik heb er voor gekozen om de tuin te voorzien van schrikdraad, en in ons geval met vier draden, dat begint bij de poort en eindigd helemaal achter in onze moestuin!
En dat was een heel karwei kan ik wel zeggen, de schutting moest hier en daar versterkt worden omdat de schutting er ook niet beter op word, en ook moest de schutting hier en daar dicht gemaakt worden, tja een kat vind altijd wel een gaatje!
Dan moesten er nog wat planten zoals coniferen gesnoeid worden, de draden moet vrij zijn er mag dus geen takje in aanraking komen met de draden!
Nou en dat was dus veel meer werk dan ik gedacht had en het heeft ook meer gekost dan ik had gecalculeerd, maar goed de tuin is nu kat proof, tenminste dat denk ik, er is nog een plekje die nog aangepast moet worden!
En er moet nog een poort tussen de tuin en de moestuin komen met een boog erom heen, en daar komt een jasmijn tegenaan en heerlijk geurende jasmijn die al klaarstaat om de grond in te gaan.
Maar dat volgende week, morgen de achterkant van de schuur nog een keer schilderen, en dan is het schilderwerk van de planken klaar op een gevel na waar nog planken aanmoeten!
Morgen eerst wat opruimen, moet nog hout zagen, morgen komt mijn nieuwe kettingzaag binnen en dan kan de stam van de appelboom ook eindelijk in stukken, krijg nog een lading stammen van de broer van Marlies en dan is een kettingzaag wel handig leek me!
Gisteren zijn Bram en Gijs dus voor de eerste keer naar buiten geweest, nou en dat vonden ze toch super, alles was nieuw, allemaal nieuwe geuren en er vloog van alles rond zoals libellen.
Ze hadden de dag van hun leven, gisteravond toen ze weer binnen waren waren ze helemaal van de wereld het leek wel of ze in coma lagen haha
Vandaag een zeer drukke dag en lange dag voor de boeg en dan lekker twee dagen weekeind, dan gaan we weer verder met de schuur!!
Moet de motor nog wegbrengen voor een beurt anders kan ik nietr rijden, de ketting moet gespannen worden enz enz en dan kan ik weer toeren, Marlies moet nog een nieuwe motorbroek en dan kunnen we weer rijden!
Van teras naar teras in de toekomst zou ik nog wel een andere willen iets meer toer motor maar dat zal nog wel even duren denk ik is niet echt goedkoop!!

Toedels IKKE

27-05-2016
Ffkes op mijn site om wat te schrijven wat ik veel te weinig doe, ik heb vele items op deze site maar ik heb te weinig tijd en ook niet altijd de zin om het bij te houden.
Omdat ik eigenlijk te druk ben, ik plan al mijn vrije dagen vol met klussen en andere doe dingen ben erg druk en ben er wel blij mee, ik heb de energie op dit moment dus dan doe je ook veel!
Ik heb de kas vol staan, woensdag heb ik twee artisjok planten gekocht die een plekje in de kas krijgen, ben erg benieuwd hoe zo’n plant eruit ziet als het in bloei staat!
Ik heb de zijkant van de schuur/badkamer voor de 2e keer afgelakt, of af geverft, die is dus klaar, de eerste eindgevel zit ook twee keer in de verf op de onderkant na dan die komt volgende week aan de beurt!
Als dat ook klaar is zitten twee kanten in de verf, aan de andere kant moet de betimmering nog aan er zit al nieuw lood aan dus dat is klaar, nu hoeven er niet zoveel planken aan dus dat is nog wel een keer te doen!
Dan moet ik nog tussen het dak van ons en van de buurman het een en ander doen! dan nog een deur en wat ramen schilderen plus glas erin maken, thermopheen en dan schiet de buitenkant mooi op, moet nog 1 deur op de kop tikken en dan is het buitenwerk wat schuur en badkamer bijna klaar, nu lijkt het wel weinig maar er gaat nog wel wat tijd in zitten dus de eerste weken heb ik nog werk genoeg!
Tussendoor heb ik natuurlijk ook nog genoeg te doen, maar ik ben erg happy met hoe het nu gaat!
Woensdag hebben we de eerste lading planten gekocht, die aan de kant van de schuttig zijn geplant, nadat ik eerst door de hele tuin een zweetslang in de grond had gegraven, echt idiaal ik heb al op meerdere plekken zweetslangen liggen en dat werkt prima!
Nog even en dan kan ik beginnen met de binnenkant, de badkamer natuurlijk, en de mancave en de zolder voor opslag en zo blijven we in beweging!

Toedels IKKE

23-05-2016
En dan breken de laatste dagen van mei ook weer aan, nog een weekje en dan is het al weer juni, ja idd al weer!, jammer dat de tijd zo snel gaat!
Maar goed dat komt omdat we druk zijn en als je druk bent dan gaat de tijd ook sneller voor je gevoel dan he!
Vandaag nog een lange dag werken en dan heb ik twee dagen vrij en die zijn natuurlijk al weer vol gepland met dingen die moeten gebeuren waaronder een uur vrijwlligers werk.
De tuinkas is nu helemaal ingericht en ook ingeplant, 5 soorten tomaten, aubergine, spaanse peper, augurk, paprika en nog veel meer.
De eerste stekjes zijn ook gemaakt in dit geval rozemarijn stekjes en vele stekje zullen nog volgen!
De moestuin is nu zo goed als klaar nog wat kleine dingen en dan is het helemaal klaar, de siertuin waarin ook veel fruit en kruiden te vinden zijn is zo goed als klaar om ingeplant te worden, er staan al veel planten maar er komen er nog een lading bij.
Heb de tuin hier en daar weer aangepast en verbeterd, morgen komt de zweet slang binnen en als die in de grond zit dan kunnen de klimmers en andere planten erin.
De vijg zit al in de grond echt op de goede plaats staat hij nog niet maar voorlopig moet hij het er maar mee doen!
Dan zijn we op zoek naar een paar relaxstoelen en ik ga natuurlijk ook nog wat dingen creeren in de tuin maar dat later!
De roosters voor de lucht ventilatie van de zolder boven de schuur en badkamer zijn besteld ook die komen morgen binnen en worden er meteen ingemaakt anders kan ik de eindgevel niet afschilderen.
Op de zijkant van de schuur zit al de eerste aflak laag die we vorige week samen hebben uitgezocht, de kozijn kleur moet nog maar we hebben al wel twee kleuren op het oog waaronder de kleur antiek geel.
Hier en daar moet er nog wat gekit en geschuurd worden maar we schieten lekker op binnen drie weken moet de gehele schuur/badkamer aan de buitenkant in de verf zitten inclusief deuren en ramen, dus er isnog werk genoeg!

Toedels IKKE

 

16-05-2016
Wat een weeromslag van warmte naar kou, de koudste Pinksterdagen sinds 80 jaar las ik, brrrr en het was zooo lekker warm en zonnig!!
Maar goed dat wil niet zeggen dat we stil zitten!!, nop we zijn vollop in beweging de laatste dagen druk geweest in de moestuin ik heb een tuinkas gekocht en die moest in elkaar worden gezet, nou dat was me een hele klus met al die onderdelen, maar het is gelukt het heeft me heel wat uurtjes gekost!!
Maar nu staat hij dan op z’n plaats en zit het eerste zand erin, de bodem is klaar op een laagje potgrond na er moet nog een laag van 10 cm in.
Dan natuurlijk nog een op-pot gedeelte en een stelling en dan is het planten, de eerste plantjes staan er wel in maar die zitten nog in potjes.
Spaanse peper(voor de sambal), aubergine, komkommer, diverse soorten tomaten, augurk en nog wat andere groenten komen erin en natuurlijk wat kruiden zoals basilicum, en fruit in dit geval aardbeien mmmm.
De rest van de moestuin is ook voor een groot gedeelte klaar, peulen en stamslabonen en gourgette zitten in de grond net zoals snijbiet en de raapsteeltjes, diverse kruiden zitten erin, de aardappels komen net boven de grond.
En ik heb drie ophang doeken met elk negen vakken en daar zit nu de sla in en dat gaat nu beter ik had ze namelijk eerst in de volle zon hangen en dat vonden de sla plantje niet leuk, maar nu hangen ze niet meer in de volle zon en nu gaat het dus beter!
We hebben nu nog 11 lege vakken en die worden de komende weken ook nog gevuld met zand en plantjes.
En zo blijven we lekker bezig met de tuin en ook blijven we klussen als het droog blijft kan de schuur in de grondverf!, dinsdag gaan Marlies en ik de kleur uitzoeken voor de schuur ik twijfel zelf nog tussen licht en donker.
Ik wilde de schuur namelijk donker hebben maar nu twijfel ik daar over, ik heb nu grondverf gekocht die tussen licht en donker zit, we zullen zien wat mooier is!
Ik krijg een Vijgen plant van bijna twee meter hoog en daar ben ik wel blij mee, en ik heb al een plekje waar hij moet komen!

En zo blijven we lekker bezig met van alles en nog wat en het word ook nog eens een keer wat haha

Toedels IKKE

12-05-2016
Het lijkt wel zomer het is echt prachtig weer tja en prachtig weer betekent druk druk druk, volle terassen en veel eters, we hebben echt een heel druk weekeind achter de rug!
Tja en dan heb weinig energie op je vrije dag maar goed het beetje energie die we dan nog hebben schrapen we bij elkaar en dan doen we toch nog wat!
De grondverf is binnen we gaan eerst nog schuren en dan komt er een laag grondverf op de schuur, en we hebben gekozen voor kwaliteit, met de garantie dat we de eerste 8 a 10 jaar niet meer hoeven maar goed dat zien we tzt dan wel weer!
En dan zijn we druk met de moesttuin en de tuin in het algemeen, ik heb een kas gekocht dus die komt als het goed is morgen binnen en dan plaatsen en zo snel mogelijk planten in de tuin!
Heb al een lading planten in potjes staan die als de kas er staat pas in de volle grond kunnen dus haast is geboden!
Langzaam maar zeker word het nog wat hier in en om het huis, het enige nadeel is dat je altijd een rommel krijgt maar goed binnenkort maar weer naar de stort met weer een lading puin en rommel opruimen die hap haha
En ik krijg een vijgenboom helemaal gratis ben benieuwd wat dat gaat worden, in de kas komen natuurlijk wat speciale planten die het alleen doen in een kas en natuurlijk tomaten!
Het dakraam gaat helemaal vanzelf open en dicht als het te warm of te koud word lekker handig, er moet ook nog een sproeisysteem komen of druppel systeem maar dat tzt!
Eerst de kas en dan de bonen en peulen in de volle grond de piepers komen nu ook boven de grond, snijbiet loopt ook lekker uit en de sla doet het redelijk in de hangzakken aan de schutting, ik had ze eerst in de volle zon hangen en dat vonden de slaplantjes niet leuk!
Maar goed we hebben werk genoeg voor de komende weken!!

Toedels IKKE

04-05-2016
Gisteren begonnen met operatie moestuin en dat betekent opruimen en de boel verbeteren, ik heb het houthok afgebroken en vanmorgen ga ik me bezig houden met de schutting die moet versterkt worden!
Ik heb daarvoor wat plannen maar dat later omdat ik nog niet weet of het kan en of het wat lijkt!
Maar goed het houthok moest wijken omdat ik een plantenkas ga kopen, en die komt dan in de hoek te staan!
Ik heb al jaren een moestuintje hij is wel klain maar we smikkelen en smullen er toch regelmatig van!, nu is het de bedoeling dat er een kas komt!
Dat zal het kweken van aardbeien, tomaten, komkommer en andere planten makkelijker maken, tomaten bijvoorbeeld doen het toch beter in een kas!
Maar goed voor het zover is wil ik eerst de schutting aanpakken en hier en daar de boel veranderen en dan gaan we pas een kas bestellen!!
Vanmiddag ga ik Marieke helpen met haar tuin en morgen is het weer werken er liggen drukke dagen voor ons !

Toedels IKKE

28-04-2016
Al weer een week voorbij, Koningsdag ligt al weer achter ons!, heb er niets mee maar oke als je vrij zou zijn dan natuurlijk wel :-).
Heb pennen besteld ik ga tekenen Zen tekenen en ik laat nog maar even in het midden hoe dat eruit gaat zien maar ik vind het super gaaf!
De Pc is ook voorlopig ook weer op orde!, er zit een nieuwe Harde schijf in en niet zomaar een nee zeker niet dit is weer het aller nieuwste een Pci  Express SSD een redelijk snelle maar we gaan voor een nog veel snellere binnenkort ik moet me eerst eens inlezen!
Ik heb een beetje pech met de bouw tja heb je soms, als ik namelijk buiten wil klussen is het pokke weer en kun je niets!
Heb wel nieuw lood gekocht wat ook niet echt goedkoop is jeetje 6 meter voor 100 euro pffff, maar goed ik heb een kant nu met nieuw lood en dat ziet er een stuk beter uit dan het oude lood dat ik van mijn ouders heb gekregen.
De volgende stap is lood maken tussen het dak van de buurvrouw en de onze en dan meteen de windveren op dat gedeelte zodat de laatste dakpannen erop kunnen en dan is de achterkant klaar.
En zo komen we langzaam vooruit!
Afgelopen week was Marlies jarig mijn moeder is ook geweest, mijn moeder is flink aan het klungelen met haar gezondheid, kanker, problemen met hart en suiker, maar ze is een sterke vrouw, maar toch zie je dat ze ouder wordt, ze is 80 jaar!
Ik heb al weer een flinke lading zaden in potjes en in de volle grond zitten, aardappels en snijbiet zitten in de volle grond en de rest zit in potjes, en nu moet het beter weer worden!
Ook zijn we volop bezig met het tuinplan 2016, er moet hier en daar nog wat worden aangepast en veranderd en dan natuurlijk worden ingeplant!
We willen meer kleur en meer groen in de tuin maar het moet ook niet te druk worden haha en dat gaat goed samen moet ik zeggen, niet dus!
Het doel is een eetbare tuin met planten die geuren en mooi bloeien, beetje Engels stijl en dat gaat allemaal goed komen!!
Tussendoor de schuur aan de buitenkant afmaken en dan komt het vast allemaal goed!!, er moet nog een lading verf op dus werk genoeg!!
En dan komt er natuurlijk ook nog een man cave, Henk’s man Cave, nu vragen jullie je natuurlijk af WTF is een Mancave?
Mijn Mancave word een ruimte waar ik mijn bier ga brouwen en wijn ga maken en waar het een gezellige boel moet worden het is op de zolder van de nieuwe schuur maar dat moet goedkomen, ik heb al diverse ideeen.
De verwarmingspijpen liggen er al, een afvoer voor water en de waterleidingen liggen ook om de hoek er moet eerst nog isolatie onder het dak en aan de wanden komt laminaat of iets in die geest! maar goed dat zijn eigenlijk de winter en slechtweer klussen!

Toedels IKKE

19-04-2016
Eindelijk weer een dagje vrij, eerst de ene collega op vakantie en nu de tweede en dat betekend dan extra werken met maar een vrije dag in de week.
Maar deze week dus weer twee vrije dagen en vandaag is de eerste, en wat gaan we doen vandaag?, nou we gaan in de tuin aan de gang we gaan brandhout zagen en opruimen.
Marlies is zaterdag jarig en dan hebben we de brink weer mooi opgeruimd, maar niet alleen daarom, de tuin moet weer klaar worden gestoomd voor de komende zomer, en dat betekend opruimen en aanpassen.
Vorige week de buitenverlichting al weer een stuk verbeterd en de pomp is weer aangesloten om het grondwater op te pompen en zo blijven we vollop in beweging.
Dan wil ik nog even wat zaden halen voor de moestuin, en er moeten nog een lading planten de tuin in maar dat komt nog eerst de schuur nog schilderen en de buitenkant afmaken.
Het ziet het er allemaal al een stuk beter uit met alle planken aan de zijkant het word een mooi schuurtje, ehm van 6,50 meter x 4 meter.
Maar goed ik brei er een eind aan we hebben de koffie op dus “an het wark!!”

Toedels IKKE

13-08-2016
De zijkant van de schuur is nu bekleed en ook de achtergevel, het was mooi weer dus lekker aan het klussen geweest.
Nu nog schuren, gaatjes vullen en gronden ik heb de spijkers niet  verzonken gewoon eringeslagen gelijk met het hout, er komen zoveel spijkers in dat het onbegonnen werk is om alle gaatjes dan te gaan vullen.
Ik had eerst de spijker moeten verzinken, dan plamuren en schuren pfff, het word een schuur met een landelijk uiterlijk dus dan maaht het niet zoveel uit of je ziet dat er spijker inzitten.
Ze krijgen een paar lagen verf over hun komjes zodat ze niet gaan roesten en meer ook niet, volgende stap is de andere eindgevel.
Aan de andere eindgevel moet eerst ander lood aan, ik had namelijk oud lood in vierkantjes eraan zitten maar vind het niet mooi dus komt er toch nieuw lood tegen aan.
En dan pas de planken nu is lood echt niet goedkoop maar ik wil dat het wel meteen goed is dus vandaar.
De schuur ziet er ook ineens anders uit vele malen beter en als straks alles af is en en in de juiste kleur geverft is, planten er tegen aan staan en de buitenlampen er ook nog eens aan zitten dan is het helemaal af.
En dan zit hier een erg trots man die in heel zijn leven nog nooit zo’n grote schuur van 6,5 x 4 meter gebouwd heeft met een pannendak erop.

08-04-2016
Klus-update: de planken voor de zijkant van de schuur zijn binnen, de planken voor een van de eindgevels zijn besteld.
Ik heb gekozen om de binnen muren van steen te maken en de buitenmuren van houd op een klein deel na, de buitenmuur is tot ongeveer 60 cm van de grond ook van steen.
Ik heb er voor gekozen omdat ik niet een heel opervlakte van steen wilde, je hebt het huis dat van steen is, de keuken en oude badkamer kant en om dan ook nog een grote schuur van stenen te maken vond ik te veel en leek me ook niet mooi.
Oke ik zal wat meer onderhoud er aan hebben maar het lijkt mooier en dat was voor mij belangrijker, de binnen muur is gemaakt van 10 cm breede stenen en dan krijg je 4 cm isolatie, 4 cm lucht en dan weer 4 cm isolatie en dan komt de buitenbekleding er nog aan.
Het lijkt me voldoende geisoleerd, er komt een goed ventilatie systeem in de badkamer met lucht in en lucht uitvoer dit zal met ventalitoren zijn die geruisloos moeten zijn, er komen straks sensoren die de vochtigheid in de badkamer regelen en zonodig luch in en uitvoeren althans dat is het plan :-)
De buitenkant schiet nu lekker op, ik hoop voor 1 Juli de buietnkant klaar of zo goed als klaar te hebben.
Binnen word het een heel ander verhaal, ben er nog niet helemaal uit maar een ding staat voorop het moet een relaxruimte zijn, als je in bad ligt moet je kunnen relaxen.
De wens is een mooi ligbad met alles erop en er aan, mooie douche nog geen idee wat maar wel hoe ik het wil, natuurlijk samen met Marlies ik zeg wel lekker ik maar natuurlijk is het een wij verhaal.
Toch wel wat speciaale dingen erin, Phillips HUE verlichting, mogelijkheden voor muziek, maar hoe en wat dat weten we nog niet ideeen zijn er al wel.
Binnenkort gaan we naar Oud Gastel daar zit Sanitear Totaal en daar is een grote hal met allemaal ligbaden van Plash is wel een hele rit maar goed ik bob de bouwer moet weten wat we erin willen hebben, er moeten namelijk nogal wat leidingen in de grond in de muur enz enz
We klussen rustig door en hier en daar zullen de plannen vast nog wel veranderen, het is ook niet echt goedkoop!!

Word vervolgd en wie weet binnenkort de eerste foto’s van de nieuwbouw, Toedels IKKE

04-04-2016
Gisteren was Nick jarig hij werd 25 jaar dat is een kwart eeuw of een halve Abraham het gaat snel in het leven, zo lig je net in de wieg en zo ben je al weer 21 jaar.
Maar goed ook wel weer leuk om mee te maken als ouder het zien opgroeien van je kinderen ook al zit er een flinke afstand tussen.
Afgelopen zaterdag zijn we dan eindelijk gestart met de zijkant van de schuur de eerste planken zitten erop, helaas kunnen we dinsdag pas verder met de plankjes omdat het hout op was.
Dus hopelijk komt het dinsdagmorgen binnen dan kan ik de zijkant dinsdagmiddag afmaken, dan zijn alle zijkanten klaar en is het op naar de nok!
De zijkanten of beter gezegt de planken krijgen eerst een  kleurtje van muisgrijs en dat is de kleur van de grondverf, wat er daarna op komt weet ik nog niet maar het zal een donkere kleur worden ook iets in grijs zwart.
Ik hoop dat ik binnen een paar weken kan zeggen dat de buitenkant klaar is, de windveren moeten ook nog en dat is meer werk een piep klein deel pannen moeten nog inclusief lood dus toch nog wel wat werk ook een buitendeur  moet er nog in dus al met al toch meer werk dan ik zo denk.
Maar dat gaat allemaal goed komen als het mee zit kan ik voor de zomer al binnenin de badkamer beginnen spannend!! omdat het dan gaat gebeuren.

Toedels IKKE

 

31-03-2016
De allerlaatste dag van Maart, morgen is het al weer april en zondag is Nick jarig hij word een kwart eeuw oud, tja 25 jaar al weer gaat echt wel snel de tijd!
Het is nu een grote jongen geworden zelfs groter dan mij, hij woond nu al weer een jaar in Lima Peru ook dat is snel gegaan, ze willen met Kerst naar Nederland komen maar of dat gaat lukken is een vraagteken, het is echt niet goedkoop om ff naar NL te vliegen.
Maar we zullen zien! het is nog lang geen Kerst al hoewel de tijd vliegt en voor je het weet is het jaar al weer voorbij!
Met Kerst ziet de wereld er al weer heel anders uit neem dat maar van mij aan, we leven in een roerige wereld en alles kan zomaar van het ene moment op het andere anders zijn.
Ik hoop dat de buitenkant van mijn schuur dan wel klaar is en dat ik volop bezig ben met de binnenkant van de schuur!
Maar goed zover is het nog niet je moet dan ook nog eens de vrije dagen op het goede moment hebben, vandaag gaat het niet lukken er is regen voorspeld en dat werkt niet echt!
Ik heb nog een uur vrijwilligers werk, moet nog naar Haaksbergen en dan schiet het echt niet op!
Gisteren is de rookmelder binnengekomen de eerste, en ook maar meteen ingeprogrammeerd, de rookmelder is opgenomen in mijn RWE Smarthome programma.
Als de rookmelder afgaat dan gaat er een alarm af, gaat er een led lamp aan in de melder, krijgen drie personen meteen een SMS en een E-Mail en gaat er een lamp in de kamer rood knipperen!
Je kunt er alles over lezen op mijn RWE pagina elders op deze site.
Langzaam maar zeker word ons huis smarter en smarter en hopelijker ook veiliger en dat is mijn streven!

Toedels IKKE

29-03-2016
De laatste dagen van maart en dan is het weer april, 3 april Nick jarig, 23 april Marlies en het voorjaar komt eraan heerlijk.
Vandaag begint project eindgevel, hout en isolatie materiaal ligt klaar dus we kunnen beginnen, tussen 11 en 3 moet ik echter bij de bel zitten de pakketdienst komt eraan!
Er komt een nieuwe Wokpan en morgen de eerste rookmelder van de drie, de rookmelder van RWE Smarthome met verlichting erin en straks werken de drie rookmelders samen, je krijgt meteen een sms en mail als er rook word gemeten en natuurlijk klinkt er alarm.
En als het goed is kun je de rookmelder koppelen aan de Phillips HUE ben benieuwd de Sms en E-mail App is geinstalleerd nu nog de rookmelder.
In Winterswijk zijn laatst 2 mensen omgekomen door brand en daarom deze versnelde actie, ze stonden al op mijn wensen lijst maar niet voor deze maand, maar veiligheid is belangrijk dus vandaar!
Ik ben lid en beheerder van de Whats App buurtpreventie van Neede en dat moet ook bijdragen aan de veiligheid, we hebben al veel leden maar nog lang niet genoeg!
Hoe meer leden des te beter de dekking is en dat is in ieders belang!
Morgen komt de eerste rookmalder binnen maar dat kun je hier elders lezen op deze site onder het item Smarthome!

Toedels IKKE

27-03-2016
Mijn Sonos set is compleet het was niet goedkoop dat moet ik wel zeggen maar ik heb me nu een geluidje in de woonkamer echt niet normaal, je zou het moeten horen pffff
We zijn er blij mee!, ik heb heel veel muziek op de Nas staan en dat kunnen we dan via de Sonos app beluisteren, ook radio werkt prima, radio van de hele wereld, en de tv is ook aangesloten op de Sonos.
Ik had eerst nog een melding op tv maar die is met behulp van de Samsung helpdesk opgelost  koste wel 30 euro maar het werkt.
Super geluid dus en ik heb nog niet eens een film getest in Dolby Surround de subwoofer is een top toevoeging kost ook ff 799 pleuro’s maar dat maakt wel het verschil!
Maar goed op naar de volgende wens en dat is een nieuwe kachel/allesbrander een van de vele wensen die op de lijst staan haha de lijst is groot of lang!
Binnenkort dus kachels kijken in Duitsland en ligbaden kijken aan de andere kant van NL, ik hoef nog geen bad te kopen maar ik moet wel weten welke het word omdat de leidingen in de grond moeten en in de muur.
Aanstaande week begin ik met de eindgevels en dan het raam, buiten bekleding, windvere, buitendeur, schilderen en dan naar binnen, moet toch te doen zijn binnen twee maand.
En dan is de schuur aan de buitenkant klaar, schuur/badkamer dan he, dan kan de tuin aangepland worden en zo gaan we rustig door en lukt het niet in twee maand dan doen we het in drie, maar ik wil er wel een beetje thempo achter ztten ik wil binnen beginnen.

Word vervolgd

Toedels en fijne Paasdagen.
23-03-2016
Het leven gaat door, vandaag komt het laatste item binnen en dan is mijn nieuwe Sonos surround set compleet.
De subwoofer 16 kg schoon aan de haak moet het plaatje compleet maken, soundbar, 2 play 3 boxen en een subwoofer ben erg benieuwd hoe dat gaat klinken, heb al een demo in de winkel gehad dus dat moet goed komen de revieuws zijn positief als het goed is gaan we genieten van muziek en films met een top sound installatie.

Toedels IKKE

22-03-2016
Vandaag twee aanslagen in Belgie, echt verschrikkelijk al dat leed, al die onschuldige slachtoffers ik heb er geen woorden voor.
tja wat moet je er van zeggen of over schrijven, ik heb geleerd na vele tegenslagen dat meer moet genieten, meer leuke dingen moet doen je ziet het maar weer kom je net terug van vakantie poef einde verhaal!
We zijn als mensen in deze wereld best wel kwetsbaar, die mafkezen kunnen echt overal toeslaan het enige positieve wat ik me kan bedenken is dat deze mafkezen zich zelf ook hebben opgeblazen!

Toedels IKKE

19-03-2016
Wensen heb ik genoeg treinladingen vol haha, en geld is altijd de remmende factor, maar een mens zonder wensen en dromen heeft in mijn ogen ook geen doel.
Ik probeer nu elk jaar bepaalde doelen te bereiken, bijvoorbeeld met de schuur mijn doel is dit jaar dat de buitenkant helemaal af komt, en ik loop voor op schema.
Als ik al het materiaal heb voor de buitenkant en genoeg vrije tijd dan kan het flink opschieten en dan is het met een paar weken bekeken.
Volgende week begin ik met een van de twee nokkanten, komt nog een isolatie laag op van 4 cm en dan afwerken met planken.
Raam in de badkamer moet nog vastgezet worden, er moet nog een deur in, windveren en de planken moeten er nog tegenaan, schilderen en dan schiet het mooi op.
En dan kan ik eindelijk beginnen met de binnenkant van de badkamer die 3,2 x 3 meter groot word, en vele plannen en ideeen komen voorbij haha.
We willen in iedergeval een ligbad en daar zijn er veel van tekoop, ik denk dat het een ligbad van Plash wordt met alles erop en eran maar goed ligt ook weer aan de centjes.
Er komt ook een buitendeur in de badkamer nu is me al een paar keer gevraagd waarom er een buitendeur in de badkemer komt, eigenlijk om een paar redenen.
Ten eerste kan je niet met een ligbad door het huis om in de badkamer tekomen, ten tweede is het ook toekomst gericht stel er komt ooit een sauna of iets in die geest dan kun je zo van binnen naar buiten.
Een paar dingen zijn al zeker en dat is dat er verlichting gaat komen van Phillips Hue, Sonos voor de muziek maar goed zover is het nog lang niet.
Sinds gisteren heb ik een soundbar onder onze TV hangen een soundbalk van Sonos het eerste van de lijst, hierna komen er nog twee play drie en een subwoofer van Sonos.
Ik heb al verteld dat ik niet wist wat ik wilde maar na een demo van Sonos was ik verkocht jeetje wat een geluid mooi en alles is draadloos, ik kan straks de stekker eruit trekken en de speaker meenemen naar buiten en ik heb super kwaliteit muziek buiten mmmm
En zo gaan we rustig door elke keer wat……….
Sinds november vorig jaar ben ik koffie en thee zonder suiker gaan drinken, sinds deze maand drink ik op werk alleen nog water met bubbels, het heeft me best wel een tijd gekost om koffie zonder suiker te drinken en het is nu ook nog niet altijd lekker maar het gaat goed.
Ik was namelijk echt wel suiker verslaafd haha, nu nog meer bewegen en minder vet en dan ben ik pas echt goed bezig ook drink ik steeds vaker alcohol vrij dus voor nu toppie toch?

Toedels IKKE

13-03-2016
Zondag de 13e en lekker een dagje vrij met dit mooie weer, vandaag de motor maar eens even aantrappen zoefff, tja ik heb dat ding niet alleen voor de sier.
Binnenkort krijgt hij eerst een beurtje en dan kan ik weer touren, olie, ketting spannen enz enz, is wel belangrijk dat dat gebeurt!
De afvoer pijp voor de wasbakjes ligt tot op de zolder het leuke is nu dat dat wel de laatste dingen zijn, alleen het raamkozijn moet nog vastgezet worden en dan is het zover de buiten bekleding kan erop!
Dan de windveren en nog wat verf en dan gaan we verder met de badkamer, hoewel ik daar tussendoor ook al mee bezig geweest.
Afgelopen week heb ik de put die in de grond zit uitgegraven de binnenkant dan he, deze put is nog van vroeger toe de bewoners nog een varken hadden in de schuur.
Het is een soort bezink put, maar goed ik heb hem leeg gespit en dat heeft me flink zweten gekost, ik heb er een gat onderin geboord en ben toen van boven naar beneden met de moker bezig geweest en alle puin erin gegooit.
Ik heb dus de put gedempt haha beetje cement erop en een put deksel ff laten drogen en dan afronden, badkamer moet nog worden uitgegraven voor de leidingen en dan een laag geel zand erop voordat er een vloer op kan.
Maar dat duurt nog even het belangrijkste is nu dat de buitenkant af komt en dat de badkamer een deur krijgt en ramen.
En dan kunnen we pas bezig met de binnenkant en hoe eerder dat kan hoe beter.
Ik ben erg blij dat de schuur onder de pannen is, of beter gezegt dat er dakpannen erop zitten dat was toch wel een mijlpaal vond ik zelf.
Word vervolgd…………..
Sinds enkele dagen slapen we op Nasa Schuim mmmmm, heerlijk je zakt door je lichaam warmte in de matras die je dan helemaal ondersteund en dat is dus beter voor je lichaam, ik had al een Nasa Schuim kussen dusss.
Nick en Evelyn zijn vijf dagen naar Mexico geweest voor vakantie en omdat het moest voor de papieren, Nick heeft bepaalde papieren nodig anders mag hij niet werken in Peru, de papieren zijn aangevraagd en als het goed is binnen 30 dagen geregeld.
Ik wil een nieuwe stereo of beter gezegd een nieuwe geluids installatie, echter dit keer wil ik een systeem dat helemaal af is.
De eisen zijn natuurlijk een super goed geluid en dan meen ik ook super en ik ben al een hele tijd aan het zoeken, ik wilde een week geleden nog een Harman Kardon 5.1
Nu was ik afgelopen week met Marieke in Haaksbergen en kwamen we toevallig langs Expert ik zeg wel kunnen wel ff kijken of ze daar Haman Kardon hebben ik wil wel eens horen hoe dat klinkt.
Ook een van de eisen is dat het echt dolby surroud is omdat we zo nu en dan een filmpje kijken, om een lang verhaal kort te maken hij vroeg waarom ik geen Sonos kocht als ik dan toch wel goeds wilde dan was het dan wel.
Ik vertelde hem dat ze mij bij Mediamarkt hadden verteld dat je met Sonos geen dolby surroud had.
Nou daar was deze man het niet mee eens hij dat ook Sonos thuis en dat was echt wel surroud en hoe!!.
Na een uitleg over de mogelijkheden vroeg ik hem of hij ons kon laten horen hoe dat klonk, nou dat wilde hij wel, er was voor de rest geen klant in de winkel.
Nou mensen ik wist niet wat ik hoorde wat een geluid jeetje!! echt heel anders dan met mijn dolby surroud setje, mensen ik ben verkocht, het word SONOS ik moest wel ff flink slikken toen ik de prijs hoorde slik slik echt niet goedkoop!!
Maar goed als het niet in een keer kan dan doen we het wel in stapjes…………

Fijn weekeind allemaal, Toedels IKKE

08-03-2016
Vandaag komt beterbed op bezoek als het goed is slapen we vanavond op Nasa schuim ik ben benieuwd of dat beter slaapt, we hebben er wel even opgelegen maar dat is in een winkel.
We wachten af over een paar nachjes weten we meer haha, het zal net zo zijn als met een waterbed er zijn mensen die nooit meer wat anders willen en er zijn mensen die er geen oog dicht op doen.
We zijn ook klaar om de buitenkant van de schuur te betimmeren, twee eindgevels en een buitenwand, de binnenmuren zijn steen en de buitenmuur wordt hout, tot op een hoogte van ongeveer 60 cm na dat is ook steen, ik wilde niet tot onderaan hout.
Ik wilde ook geen stenen buitenmuren omdat we al zoveel steen hebben van het huis en zo, oke je moet het dan wel schilderen maar goed dat is een keus, ik heb wel de windveren en het dak een eindje laten oversteken, scheeld weer.
De dakgoot en de regenpijpen zitten er ook aan, de bedrading voor de buitenlampen zit ook op de plek.
Vandaag of morgen komt het laatste stuk van de afvoerpijp naar de mancave er ook aan, er komen namelijk wasbakken op de zolder voor het maken van bier en wijn heb je wasbakken nodig met koud en warm water!
Ook komt er CV op de zolder, tja een mancave zonder verwarming kan toch niet haha, maar goed er komt nog isolatie onder het dak en de ideeen voor de aankleding zijn er ook!!
Maar goed zover is het nog niet denk dat het wel gaaf gaat worden!, het kan ook nog wel zijn dat ik er later nog een grote dakkapel op ga maken ook, teveel ideeen haha
Ook voor de tuin dienen zich al weer vele ideeen aan ik kom nog tijd te kort maar als we gezond blijven dan komt alles vast goed!!
Nick en Evelyn zijn op vakantie in Mexico, Marieke is  druk met de Whatsapp buurtpreventie in Neede en zo is iedereen wel bezig..

Toedels IKKE

28-01-2016
Afgelopen weken erg veel gedaan alle dakpannen op een 80 pannen na hangen op het dak, de nokpannen liggen erop dus ik zeg toppie ben er heel erg blij mee.
Aan de kant van de buren kan ik nog via een opening in het dak via de zolder tussen de twee daken komen, ik moet namelijk nog lood langs de muur maken en de windveren moeten er nog aan en nog wat kleine dingen.
En dan is het veel handiger dat ik nog even via een opening tussenbeiden kan komen.
Het ziet er allemaal super uit en ik ben dan ook best wel een beetje trots dat ik dat allemaal zelf gedaan heb zonder hulp, ik heb zelfs alle pannen in mijn eentje op het dak gemaakt :-) niet opschepperig bedoeld hoor!!
Ben erg blij dat ik twee rechter handjes heb, ik kan niet alles maar het is wel een questie van aanpakken!!
Volgende stap is de buitenkant van de schuur, planken in de nok, ramen en deuren moeten er in, windveren enz enz
Ïk hoef me nog echt niet te vervelen en als de buienkant klaar is dan kan ik beginnen met de nieuwe badkamer….eindelijk!!

Toedels IKKE

25-02-2016
Na alle regen is het de laaste dagen aanpoten, meten en nog eens meten, pannen uitleggen berekeningen maken.
Ik heb drie soorten Tuile du Nord pannen 500 van goede kwaliteit en 420 van iets mindere maar dat zijn twe soorten door elkaar.
Na al het rekenwerk is panlatten spijkeren en de laatste verbeteringen aanbrengen aan de achterkant van de schuur ligt nu het grootste gedeelte pannen erop.
Morgen gaan we uitvogelen hoe we de nokpannen straks gaan bevestigen, vroeger deden ze dat met cement nu met kneedpare pasta in staven mooi spul maar ook niet goedkoop, voor deze nok tussen de honderd en hondervijftig euro pfff
Maar goed morgen gaan we er mee verder nog ongeveer 4 a 500 pannen te gaan, de laatste dagen erg veel gedaan als ik zo door blijf gaan dan liggen alle pannen er zaterdag op, ik denk morgen al het grootste gedeelte maar morgen vast de rest!

Word vervolgd….Toedels IKKE

20-02-2016
Druk weekje achter de rug, de zus van Marlies had nog een oude schuur waarop Tuile du Nord pannen lagen en die konden we wel krijgen, ongeveer 420 dakpannen!
Die pannen hebben we er afgelopen woensdag afgehaald maar ik had er meer nodig dus heb ik nog een lading pannen bijgekocht 500 stuk’s en die hebben we gisteren opgehaald, en 22 nokpannen!
En een lading panlatten ca. 200 meter een lading spijkers gistermiddag heb ik zelfs nog aan een kant van het dak de panlatten gespijkerd dus het schiet lekker op, ik heb de spijkers er bijna ingeslagen dus mocht het niet kloppen dan kan alles er nog af zonder veel gebreek.
Maar het ziet er goed uit het zijn geen klusjes die ik elke dag doe dus ben je wat voorzichtiger maar het ziet er goed uit!! ff nog een rij pannen hangen en als dat goed is dan kunnen alle spijkers er helemaal in.
Ik ben in iedergeval erg blij dat ik nu verder kan en het dak onder de pannen krijg en dan kan ik rustig verder met de buitenkant en ook de binnenkant!
De pijpen voor de verwarming liggen nu tot op de zolder van de nieuwe badkamer moet alleen nog aangesloten worden op de bestaande leiding maar dat is een uur werk!.
Afgelopen weken heb ik alle buitenverlichting opnieuw aangelegd nieuwe lampen erbij en alle kabels nu netjes in buizen nieuwe dozen overal tussen, het ziet er weer superstrak uit.
Normaal had ik dat nog niet gedaan maar ik moest nieuwe electra aanleggen op de zolder van de nieuwe  schuur en kabels leggen voor de nieuwe buitenlampen die straks aan de nieuwe schuur komen.
Dus vandaar dat ik meteen alle buiten verlichting heb aangepast en zo blijven we bezig, de tuin is al weer bijna voorjaar klaar alleen de moestuin moet nog maar daar ligt nog een stapel branddhout wat gezaagd moet worden.
Zo mensen nu zijn jullie weer op de hoogte ik ben lekker druk met van alles en nog wat en daar ben ik blij om!
Ik voel me daar het beste bij dat ik door kan klussen, soms moet de rem erop tja het kost allemaal klauwen met geld en een euro kun je maar een keer uitgeven!
Ik wil meestal ook teveel en geld is dan altijd de remmende factor ik heb altijd meer wensen dan ceenten haha maar goed ik ben vast niet de enige met dat probleem.
Maar ik kan nu rustig verder met de buitenkant als de pannen er allemaal opliggen en daar ben ik dan wel erg blij mee!

Toedels IKKE

12-02-2016
Een paar weken geleden had ik contact opgenomen met Rouwmaat, Rouwmaat breekt de huizen af bij het danspaleis, op een van de huizen liggen dakpannen die ik zoek.
Ik heb Rouwmaat een mail gestuurd en kort daarna nam iemand van hun contact op met mij, ik kon de pannen krijgen die ik nodig had, ze vroegen dan wel een bedrag van 50 euro en ik moest ze er zelf afhalen, nou dat moest geen probleem zijn vertelde ik ze.
Ik blij 1000 dakpannen voor 50 euro dat is echt een prikkie, ze zouden als het zo ver was contact met me opnemen.
Afgelopen week reed ik naar haaksbergen en wat blijkt?, alle dakpannen waren verdwenen!!
Ik natuurlijk niet blij, ik heb meteen contact gezocht met Rouwmaat en gevraagd waar mijn dakpannen waren die ik gekocht had!
Tja, het bleek dat ze alle dakpannen aan een opkoper had verkocht dus met andere woorden ik kon fluiten naar mijn dakpannen!
Ik kreeg nog wel het telefoonnummer van de persoon die ze gekocht had, ik natuurlijk meteen contact opgenomen met deze persoon.
Je bent de zoveelste al die ze dakpannen beloofd hebben, hij zoe me matsen ik kon de dakpannen die ik eerst voor 50 euro zou krijgen nu voor 500 euro krijgen en dan hat hij er ook nog een speciaal prijsje van gemaakt!!
Nou Rouwmaat hartelijk bedankt

Toedels IKKE

04-02-2016
Tijd vliegt ach wie weet dat niet!, maar het is al weer februari en nog is de winter ver te zoeken, ik heb deze winter nog maar een keer sneeuw gezien.
Winter of beter gezegt herfst want daar lijkt het meer op, regen en wind is het enige wat we zien soms een straaltje zon.
Maar goed het is niet anders het scheeld in de knip minder energie verbruik dat wel en dat is ook mooi meegenomen toch?
Straks komt de schoorsteenveger voor het jaarlijks veegbeurtje, beetje laat maar er was iets mis gegaan!
Voor de rest ben ik bezig om de buitenverlichtig aan te passen hier en daar een nieuwe lamp en nieuwe bekabeling, moest toch een aangepast worden ivb met de nieuwe schuur!
En zo klussen we elke keer een beetje en zo komen we de week wel door!

Toedels IKKE

27-01-2016
Het afscheid van pa was mooi, er werden een paar prachtige verhalen voorgelezen en Roy en Lisa hadden ook nog wat geschreven, de muziek die mijn vader mooi vond werd gespeeld en als allerlaatste nummer werd In the arms of an Angel afgespeeld.
Een waardig afscheid voor mijn vader, en dat had hij ook dik verdient en nu al weer twee dagen later gaat het leven gewoon door!
En dat is ook wel goed maar het gaat allemaal wel heel snel, gisteren maar weer begonnen met klusjes, tussendoor ff het raam geschilderd voor de nieuwe badkamer, de eerste laag grondverf dan schuren en nog een keer in de grondverf.
Tussendoor zijn we op zoek gegaan naar een splittopper dat is een matras van 200 x 180 cm met een split erin, zodat het bed wel omhoog en omlaag kan.
En we zijn eindelijk geslaagd we krijgen een Nasa traagschuim topper, 10 Cm dik en we moeten er 6 weken op wachten pfff
Het is goed dat we weer in beweging komen we kunnen er zo weinig aan doen, heb nog wel een klein bedank briefje geschreven…………
Dag Pap

Op deze wijze wil ik iedereen bedanken voor de kaartjes, de berichten, de gesprekken, de steun, de schouder, kortom…bedankt voor alles!
Je weet dat er aan ieders leven een eind komt, maar het is altijd te vroeg en te onverwacht!
We hebben op een goede manier afscheid kunnen nemen van onze vader, en dat geeft toch een dankbaar gevoel!

Daar sta je dan jij oude Eikenboom, oud en licht gebogen,
ik heb mijn handen op jou schors gelegd!
Daar sta je dan, stil, verweerd en met ruwe groeven,
op een hoge bergtop met een ritselende kruin.
Daar waak je dan over het kleine dorp en zijn bewoners,
de plek waar ik als kind ben opgegroeid.
Daar fluister je dan het murmelende verhaal,
tegen wie het maar wil horen!
De torenklok slaat twaalf, de vogels luisteren eerbieding,
naar het langzaam wegebbende geluid.
Daar sta je dan jij oude Eikenboom oud en licht gebogen.

Namens de Familie Horck…Bedankt!!

Onze vader werkte graag met eikenhout en het gedicht past er goed bij vind ik en je vader is de stamvader van het gezin.

Toedels IKKE

25-01-2016
Vandaag is het dan zo ver defenitief afscheid nemen van mijn/onze vader, om 10:30 begint de plechtigheid!
Gisteravond konde de mensen die niet uitgenodigd zijn voor de crematie afscheid nemen van onze vader, ik hoorde dat er bijna 400 mensen waren geweest, best wel veel maar mijn vader heeft zo’n groots afscheid zeker verdiend.
Ik vind dat zo’n groot aantal echt wel iets zegt over mijn vader, en iedereen die mijn vader kent weet waar ik het over heb.
Afscheid van een zeer bescheiden maar toch groot man in mijn ogen…………

Dag Pap

Op deze wijze wil ik iedereen bedanken voor de kaartjes, de berichten, de gesprekken, de steun, de schouder, kortom…bedankt voor alles!
Je weet dat er aan ieders leven een eind komt, maar het is altijd te vroeg en te onverwacht!
We hebben op een goede manier afscheid kunnen nemen van onze vader, en dat geeft toch een dankbaar gevoel!

Daar sta je dan jij oude Eikenboom, oud en licht gebogen,
ik heb mijn handen op jou schors gelegd!
Daar sta je dan, stil, verweerd en met ruwe groeven,
op een hoge bergtop met een ritselende kruin.
Daar waak je dan over het kleine dorp en zijn bewoners,
de plek waar ik als kind ben opgegroeid.
Daar fluister je dan het murmelende verhaal,
tegen wie het maar wil horen!
De torenklok slaat twaalf, de vogels luisteren eerbieding,
naar het langzaam wegebbende geluid.
Daar sta je dan jij oude Eikenboom oud en licht gebogen.

Namens de Familie Horck…Bedankt!!

Toedels IKKE

23-01-2016
Het draaiboek voor de crematie is klaar, de advertentie in de krant, de kaart, de bidprent, de muziekkeuze en een door mij geschreven verhaal zijn klaar, de personen die nog wat willen doen kunnen dat nog inleveren.
Morgenavond is het afscheid in de aula, iedereen heeft dan de mogelijkheid om afscheid van mijn vader te nemen en maandagmorgen word hij dan in besloten kring gecremeerd,

Toedels IKKE

20-01-2016
En dan ben je twee dagen later en ben je volop bezig met het regelen van de crematie en alles wat erbij hoort.
Mijn vader is gestorven net voor 04:00 uur op dinsdag 19 Januari 2016, hij heeft 8 dagen in het ziekenhuis gelegen.
Hij heeft veel pijn geleden de laatste dagen van zijn leven kreeg hij Morfine via een infuus en toen zakte hij langzaam weg zonder pijn naar een wereld ver van hier..
Toen ik in het ziekenhuis kwam en voor de eerste keer naar mijn gestorven vader keek, voelde het toch goed, niet omdat hij gestorven was maar omdat hij nu geen pijn meer had.
De vooruitzichten met kanker zijn natuurlijk nooit goed en dat word hem nu bespaard, en daar kan ik me in berusten.
Ik heb wat op papier gezet, het is de bedoeling dat het voorgelezen word in het crematorium, ik heb een kopie hier onder gezet………..

 

Daar sta je dan!….in de schuur tussen de machines en de geur van verschillende soorten hout, de beitels hangen bijna in alfabetische volgorde aan de muur, dit is het domein van onze vader!
Veel klussers dromen van zo’n werkplaats waar het aan niets ontbreekt, alles heeft zijn vaste plek, orde…daar hielt pa van!
Op de achtergrond klinkt zachtjes de muziek van de Egerlander muzikanten, zo nu en dan word de muziek verstoord door het gillende geluid van de zaagmachine of het jankende geluid van de freesmachine!
Onze vader had het goed voor elkaar en het ontbrak hem dan ook aan niets,  die goedkope pruttel van de Gamma vond je niet in zijn werkplaats!
Daar sta je dan!…. bezig met het zoveelste klusje, en of het nu het maken van een kast, een schilderijlijst, vogels voor het vogelschieten of een reparatie was, onze vader draaide er zijn hand niet voor om!
Regelmatig kwam er iemand met een plankje of en balkje onder de arm, “Jan”, kun ie dat misschien nog ff voor mie zaag’n? ook wij behoorden tot de vaste klanten van Pa.
Als je wat gezaagd wilde hebben dan kon je er op aan dat het tot op de millimeter nauwkeurig klopte, ik durf wel te zeggen dat het bijna tot op de honderdste millimeter nauwkeurig was!
Ze hadden mijn vader beter Piet kunnen noemen, Piet van Pietje precies want dat was hij en dat was hij in alles!

Daar sta je dan!….het is donderdag avond, dit keer sta je op de schietbaan in Buurse ook een grote passie van onze vader, de schietvereniging van Buurse ook daar ging hij voor de volle 100%, pa was mede oprichter, penningmeester, voorzitter, baancontroleur, bestuurslid, trouw lid en ook hier was hij de klusjesman en samen met de andere leden hebben ze er een prachtig schietgebouw van gemaakt!

Daar sta je dan….samen met ma en de kinderen…..de burgermeester komt op de koffie, pa krijgt namelijk een lintje, een lintje voor alles wat hij voor de schietvereniging en schietsport heeft gedaan!!
Je krijgt een lintje opgespeld, je bent emotioneel en super trots en ik zeg terecht! Je hebt het dik verdient Pa!!

Daar sta je dan….samen met Henk voor de allerlaatste keer samen in de werkplaats, Henk heeft iets bij zich wat gezaagd moet worden….de glans is uit je ogen, de ogen die de laatste tijd veel slechter zijn geworden, Henk ziet dat het niet meer gaat, je ziet het niet meer, hij help je en samen lukt het toch!

Daar zit je dan….op een stoel in de kamer je kunt steeds minder het aantal klachten neemt toe, er komen steeds meer pilletjes in je pillendoosje, het raakt ons diep en het geeft een onmachtig gevoel!

Daar lig je dan….ziek en met veel pijn in een nieuw ziekenhuis, je was zieker dan we dachten en ik denk ook zieker dan de meesten dachten.
Langzaam zak je “in de dagen die je in het ziekenhuis ligt” verder weg, weg naar een wereld ver weg van ons………..

We gaan staan….voor de allerlaatste keer, deze keer om afscheid te nemen, mens wat doet dat zeer, je hebt je strijd gestreden we laten je gaan en zijn dankbaar wat je voor ons en velen hebt gedaan.

Daar staan we dan voor de allerlaatste keer……we staan uit liefde en respect!…..we moeten afscheid nemen afscheid nemen van een warm, lief en goed mens en dat doet pijn.

Zeg bie ’t hengoan zachtjes Goodgoan nich vaarwel en nich ajuu moar goodgoan,

Rust zacht Pap…….Goodgoan.
Toedels IKKE

18-01-2016
Gisteravond natuurlijk even naar mijn vader geweest!, en het ziet er niet goed uit!
Er zit een gaatje in zijn maag of in zijn darmen en ze kunnen niet opereren hij is te zwak, te ziek!
Ze hebben het infuus verwijderd hij krijgt dus op deze wijze dus geen extra vocht meer, alleen
Ook geven ze geen medicijnen meer, eten en drinken kan hij niet meer.
Ze verwachten dat mijn vader binnen een week zal sterven tenzij er een wonder gebeurt.
Dat laatste zal niet gebeuren dus zit er niets anders op dan te wachten op het einde, tja niemand heeft het eeuwige leven!
Hij krijgt alleen nog morfine via een pomp, pijn heeft hij dus niet en dat is het enige positieve wat ik kan schrijven!

17-01-2016
Gisteravond om 22 uur nog naar het ziekenhuis geweest, bij mijn vader hebben ze  een gaatje gevonden in zijn maag, en daar kunnen ze niets aan doen!
Pa is te zwak op dit moment, zijn bloed is te dun en zijn hart te zwak kortom ze willen niet opereren en de vooruitzichten zijn echt niet goed!
Ze hebben een morfine pomp aangesloten om de pijn te verminderen, hij was wel iets spraakzamer maar veel was het niet, hij is ook bijna niet te verstaan, en dat is echt niet fijn!
Mijn vader is een broos oud manneke geworden!, en doet pijn om dit te zien en te moeten meemaken!!
Mijn vader de man die altijd voor iedereen klaar stond een hardwerkend man, de ziel van een Engel, en dan dit! als er een ding is in zijn leven dat hij niet verdiend heeft dan is het dit wel!
Maar goed dit is het leven en keuze’s zijn er niet en wij zitten daar machteloos met pijn in je ziel!
Tja, mensen we pakken de momenten die we nog krijgen en hopen op het beste en meer kunnen we echt niet doen!
We weten dat het een aflopende zaak is hopelijk krijgt hij nog wat tijd het is hem zo gegund het zou mooi zijn dat hij nog lekker naar huis zou kunnen en nog wat zou kunnen rondwandelen!

Maar echt goed ziet het er niet uit :-(((

Toedels IKKE

15-01-2016
Stabiel zo kan ik de situatie van mijn vader wel omschrijven, het gaat langzaam vooruit en dat is goed, maar echt snel gaat dat niet.
Ik vertelde al dat mijn vader uitgezaaide prostaatkanker heeft, het blijkt nu dat het uitgezaaid is naar de botten, en niet naar andere delen in het lichaam.
Ondanks dat het toch vooruit gaat praat mijn vader erg slecht hij is bijna niet te verstaan, en hij is afwezig, nu krijgt hij veel medicijnen en ook morfine tegen de pijn en dat zal daar vast aan bijdragen!
De komende dagen zal het allemaal moeten en hopelijk ook verbeteren het kost tijd om onstekingen onder de knie te krijgen!
Natuurlijk maak ik me zorgen maar ik heb ook hoop dat het weer goed komt, we kunnen niet anders dan afwachten.

Toedels IKKE

12-01-2016
Gisteren bijna de hele dag in het ziekenhuis gezeten, mijn vader is opgenomen en het gaat niet echt goed!
Het is een lange lijst geworden, Uitgezaaide prostaat kanker, kalk op de hartkleppen, ruis op het hart en meer.
Gisteren was hij uitgedroogt en had hij een veel te lage bloeddruk zag er echt niet goed uit.
Dan komt er ook nog een arts die kwam vertellen dat mocht het zover komen dat hij niet gereanimeerd word indien het nodig is, ook gaan ze hem niet aansluiten op kunstmatige beademing!
Vreemd is het om dat allemaal te horen op een dag, teveel info voor een dag!
Wil wil zijn dierbare zien lijden, niemand toch maar toch het is in dit geval wel je vader die je zo lang mogelijk bij je wilt houden!

En daar ligt hij dan in een groot ziekenhuis bed, een zielig hoopje mens, je ziet hem lijden en je kunt niets doen, de ene verpleger is nog niet vertrokken of een ander komt er al weer aan.
Moet er op deze manier een einde komen aan zijn bestaan?, als er iemand is die dit niet verdient heeft dan is het mijn vader wel, en niet alleen omdat het mijn vader is.
Iedereen die mijn vader kent weet waarover ik spreek, ik ga er van uit en hoop dat hij nog lekker naar huis kan en we nog heel even bij elkaar zijn.
Echter spreekt het ziekte beeld mijn hoop weer tegen, mensen echt goed ziet het er niet uit!, een zielig hoopje mens die dit niet verdient………………..

Toedels IKKE

09-01-2016
Allereerst de allerbeste wensen voor 2016, en ik moet me nu al een beetje schamen dat dit het eerste berichtje pas is op mijn website, maar goed het is niet anders!!
Ik heb twee maand verplicht vakantie dus ik zou tijd zat moeten hebben, de zin ontbreekt me een beetje soms heb je dat, kan dus hopelijk een beetje bij-laden in deze twee maand.
Volgende week ga ik met mijn vader mee naar het ziekenhuis, onderzoeken en bestralen. gisteren is mijn moeder door de PET-scan geweest, tja mensen…………
Dat haat ik ook aan het leven, je hebt je hele leven hard gewerkt en klaar gestaan voor iedereen en dan word je ouder en dan begint het gezeik!!
Maar goed mijn moeder is flink aan het klungelen, hartinfarct gehad, zwarte vlekjes op de longen, en gisteren door de PET-scan om te kijken wat er allemaal aan de hand is, waarschijnlijk ook bestraling!!
Allebei dus de nare ziekte die begint met de K van Klotenziekte, tja ouderdom komt met gebreken en alle ellende die erbij hoort!
Mijn vader ziet niet goed meer, hoort slecht, heeft last van de prostaat slikt bloedverdunners en ik weet niet wat allemaal meer!!
Tja mensen je word er niet bepaald vrolijker op maar je weet ook dat het bij het leven hoort en dat iedereen wel het een of ander staat te wachten!!
Laten we maar hopen dat het allemaal goed gaat komen!

Laters en toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.