Ditjes & Datjes 2015

31-12-2015

Een momentje nog……………….

De allerlaatste dag van het jaar, wat was het weer een bewogen jaar, een jaar met een lach en met een traan.
Nog even en het is weer voorbij, we kijken nog een keertje om mijmeren wat weg in onze gedachten, we denken nog even aan de vele aanslagen het geweld en de vluchtelingen.
We moesten afscheid nemen van dierbare mensen, die we achterlaten in het oude jaar maar meenemen in onze gedachten en ons hart, we hebben ons rugzakje wat op orde gebracht.
We wenden onze blik naar voor, nog een paar uurtjes en dan is het voorbij we springen van het oude in het nieuwe, vele wensen, herinneringen en dromen nemen we mee, we hopen op beter en ik weet niet wat nog meer.
Ohh! mensen wat hoop ik op beter, vrede, stabiliteit, liefde, warmte, en een dak boven het hoofd voor iedereen!
Een nieuw jaar komt er aan………vergeef, sluit vriendschap, make love no war, denk ook eens aan een ander, deel, heb lief, knuffel, rijk een hand and so on!!
Lieve mensen, ik wens, wij wensen jullie allemaal een fantastisch, prachtig, rijk, mooi, vredevol en warm 2016 toe, moge al jullie wensen en dromen gaan uitkomen!!

Dames en Heren, veel heil en zegen in het nieuwe jaar…………….PROOST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Henk & Marlies

27-12-2015
De laatste dagen van 2015 zijn aangebroken, Kerst ligt weer achter ons Nog 4 dagen werken nog een verjaardags feestje vieren en dan is het jaar al weer voorbij.
Op naar 2016 een nieuw jaar met nieuwe kansen!
Dit word trouwens de warmst gemeten december maand ooit, en het heeft volgens mij geen een keer gevroren hoe vreemd! je hebt ook niet eens het gevoel dat het winter is!
Ach het heeft ook zijn voordelen het scheeld in de knip we hoeven niet echt volop te stoken :-)
Heerlijk luisteren naar de top 2000, en dan straks weer werken!1

Fijne dag en toedels IKKE

24-12-2015
The day before Chrismas, morgen is het weer zover de jaarlijkse Kerstdagen zijn aangebroken, joeppie!!
Kerst in de herfst dit jaar, de winter is ver te zoeken en veel mensen maken zich er zorgen over, ik heb een tijdje geleden me voorgenomen om me nergens zorgen meer over te maken.
Gewoon omdat het totaal geen nut heeft, alles gaat zoals het gaat en je kunt er toch geen bal aan doen!!
Vandaag ben ik vrij huhhh!!! ja en ik moet kokkerellen voor 6 personen vandaag gezellie en het dessert wordt tatatatatattaaaaa Pavlova met mascarpone en verse vruchtjes mmmmmmmmmmmmm
En we beginnen met een wortel, gember, kokossoepje ook heel lekker, dan iets met paddestoelen, ik denk een pompoentaartje met paddestoelen!
Dan een duo van vis en vlees, en nog een fris tussendoortje dus mmmmm van lekker!!
Dus straks de verwarming in de keuken maar even aanzetten Marlies moet werken en Marieke komt straks helpen, gezellie!!!
Lieve mensen, bezoekers van mijn website, maak er iets moois, lekkers en liefs van!
Fijne kerstdagen, Toedels IKKE

20-12-2015
De laatste twee weken van 2015 zijn aangebroken, over twee weekjes is ikke jarig en dan begint het nieuwe jaar al weer, tijd is weer gevlogen dit jaar.
Ik moet zeggen dat het weer een vol jaar was, dit jaar ben ik begonnen met vrijwilligers werk, begin volgend jaar komt daar nog iemand bij!
Ik ben flink opgeschoten met de schuur en begin 2016 gaan we er mee verder, de laatste twee maand weinig aan de schuur gedaan.
Maar begin 2016 hoop ik dat ik de schuur onderdak krijg en de gehele buitenkant kan afmaken, dat zou super zijn!
Maar het is een hele vracht werk en het kost nog al het een en ander, ben natuurlijk ook nog binnen bezig!
Ik ben binnen bezig om het huis smart te maken en daar komt voorlopig nog geen eind aan, ik heb wat dat betreft ook nog heel wat plannen!
In januari worden de radiatoren boven aangepast, leiding word veranderd en er komen nieuwe thermostaat knoppen op.
En natuurlijk raam sensoren, raam open verwarming uit en zo worden we langzaam maar zeker smart.
Voor de rest kan ik hier schrijven dat er nog heel wat moet gebeuren en hopelijk blijven we gezond en zit alles mee!

Toedels IKKE

13-12-2015
De laatste paar weken Kerst staat weer bijna voor de deur, extra werken ach voor dat we het weten is het al weer 2016 tijd vliegt you know!
Ik had een klein probleempje met het doorsturen van mijn website naar StartHosting maar ik heb het weer gefixed!
Dus kunnen jullie weer alles lezen wat ik schrijf, morgen een dagje vrij en dan weer zes dagen werken, dat is week drie met zes dagen werken en daarna nog een week met zes dagen werken!
Vier weken met een dag vrij mijn collega’s hadden vakantie en dan weet je gewoon dat het een extra dagje werken word, moesten zei ook toen ik vakantie had!
Vraag me bijna elke dag af is het nu herfst of is het winter? ik denk het eerste wind regen en te hoge temperaturen voor de tijd van het jaar!
Scheelt weer in de stookkosten moet je maar denken, januari en februari kan het echt nog wel koud worden dus niet te vroeg juichen!
Ach een beetje kou en sneeuw horen erbij, we willen ook geen zomer zonder zon dusssss.
Morgen de nieuwe RWE Smarthome sensoren in de badkamer maken, als het raam open gaat dan gaat de verwarming vanzelf naar beneden of uit ligt er aan hoe ik het instel.
Maar het werkt prima ik heb er ook een aan de achterdeur, daar gaat de verwarming pas uit als de deur een minuut open staat.
Volgende stap de slaapkamers, en rookmelders voor de drie zolders.

Oeps tijd vliegt, Toedels IKKE

06-12-2015
De laatste maand van 2015, gisteren was het Sinterklaas, ik ben erg lief geweest, maar de Sint was stout ik heb namelijk niets gekregen :-(
Marieke kwam nog even op de koffie met een doos vol lekkers was gezellie!
Maar goed ik zit hier met een vers gezet kopje koffie zonder suiker!!, geloof het of niet maar ik drink de koffie en de thee tegenwoordig zonder suiker.
En geloof me het is niet altijd makkelijk haha, maar ik heb in die paar maanden dat ik dat doe nog niet een keer gezondigd, ik vind dat best wel knap, ik als suiker verslaafde!!
Maar goed de laatste maand van het jaar, echt winter is het nog niet en het lijkt meer op de herfst met veel wind en regen en hoge temperaturen dan op de winter!
Maar ik heb het gevoel dat we nog wel een zware winter krijgen en ik voorspel nu op 6 december dat we dicht bij een elfsteden tocht zitten en het zou zomaar kunnen dat die door kan gaan!
Haha ik met mijn voorspelling zit er toch altijd naast! we zullen zien nog een paar weekjes en dan heb ik vakantie!
We zijn nu landelijk geregistreerd met onze Whatsapp Buurt Preventie, ik heb voor mezelf besloten om het vooruit te schuiven naar januari dan heb ik wat meer tijd.
Tja….December is een drukke maand en dan heb je ook niet altijd zin!,
De NAS bevalt me prima echt een super ding maar je moet wel kennis van zaken hebben als je er meer mee wilt doen dan alleen maar backups maken!
Gelukkig heb ik Nick die onze computer specialist als die er niet uitkomt dan komt niemand eruit, als hij zich er in vastbijt dan kan het een dag duren misschien iets langer maar hij krijgt het voor elkaar.
Meestal duurt het niet zo lang hoor, hij logt ff in en het is gefixed handig manneke van wie zou hij dat toch hebben hahaha
Als ik toch ff bezig ben dan zal ik ook maar even vermelden dat ik super trots ben op mijn kids en ook op mijn lieve vriendin en dat maakt het leven een stuk makkelijker!
Ik zit vol met plannen voor het volgende jaar, de buitenkant van de schuur moet af en dat is nog een heel karwei vooral boven op het dak moet nog het een en ander gebeuren.
Voor de tuin heb ik nog de nodige wensen, voor binnen hebben we nog wat wensen, nu nog een zak met geld haha en het feest kan beginnen!!
Maar goed we gaan gewoon door zoals gewoonlijk!!

Toedels IKKE

23-11-2015
De laatste dagen van november tikken weg de tijd vliegt en voordat we het weten wandelen we al weer in een nieuw jaar maar ik zal maar niet te ver voorop lopen!
FF een pas op de plaats, eerst nog lekker twee dagen vrij heb wat kleine klusjes die ik nog wil doen en voor de rest doen we rustig aan!
Laatste dagen druk geweest samen met Nick om de NAS in te delen het grappige is dat Nick via de Nas Nederlandse TV kan kijken van Ziggo!
De eerste WordPress website voor Marlies staat er op en voor de rest kunnen wij overal in de wereld muziek luisteren die bij mij op de NAS staan, en nog veel meer!
Kortom ik ben erg blij met de server en in de toekomst komt er zeker nog een bij!!
We leven op dit moment in een vreemde wereld, er is veel onrust en het woord kruitvat past er goed bij!
Tja wat wil je aan deze toestanden doen?? gewoon doorgaan waar we mee bezig zijn vind ik!, het leven gaat door!
Maar blij worden we er niet van, en we zijn er nog niet van af, terreur aanslagen, invallen en nog meer van dat soort dingen!
Morgen komen de lightstrips binnen voor om de TV, Philips Hue versie 2.0 met warmere kleuren en witter licht ben benieuwd!
Voorlopig zijn dit de laatste lampen voor de woonkamer op twee wand lampjes na heb ik alle lampen vervangen!
De lampen die achter het tv meubel komen krijgen meer funtie’s, ten eerste natuurlijk als sfeerlicht of normaal licht.
Maar ook een alarm functie voor mijn RWE Smarthome systeem, volgend jaar wil ik drie rookmelders voor alle zolders een, nou stel dat er een af gaat dan krijg je meteen een SMS en een E-Mail, en het licht achter de tv gaat rood pulseren tenminste dat is de bedoeling :-).
Dan ga ik gebruik maken van de geo funtie, stel ik kom thuis als het buiten donker is dan gaat het licht (achter de tv) vanzelf aan, ga je weg dan werkt het systeem andersom het licht gaat dus uit!
Ik kan zelfs het licht aanlaten gaan of laten pulseren als ik bijvoorbeeld een SMS krijg, kan zelfs nog instellen van welke persoon!
De mogelijkheden zijn enorm, en als morgen de laatste verlichting binnenkomt kan het experimenteren beginnen :-)!
Dan ben ik begonnen om te kijken of onze buurt klaar is voor WhatsApp Buurt Preventie ofwel WABP.
Ik heb me aangemeld bij de WABP, heb een WABP Facebook en een E-Mail aangemaakt nu nog wachten op de bevestigingen en dan maar eens kijken of de rest van de straat ook klaar is voor WABP!
Twee bewoners in deze straat heb ik al gepeild en die leek het wel wat, tja laten we eerlijk zijn het is zeker in ieders belang, toch??
En zo zijn we bezig met van alles en nog wat en zo moet het ook zijn !!

Toedels IKKE

21-11-2015
Sinterklaas is weer in het land nog ffkes en dan is het weer Kerstmis, tijd vliegt echt!!
Laatste weken druk geweest met mijn nieuwe NAS, een NAS is een soort opslag center voor bestanden!
Maar dat niet alleen ik heb 2 x 2 TB harde schijf erin zitten en dat is totaal dus 4 TB en daar kan toch heel wat op!
Nu is tegenwoordig een NAS meer dan dat maar goed ik kan het wel uitleggen maar voor iemand die niet weet wat een NAS is kan ik hier wel een lang verhaal gaan schrijven maar dat ga ik niet doen.
Ik ben blij met mijn NAS mijn kinderen kunnen dus op mijn NAS komen en bijvoorbeeld muziek luisteren ook in Peru!
Ik zou zeggen wil je echt weten wat een NAS is kijk dan even op internet klik op het woordje LINK en je gaat meteen naar de info pagina van de NAS die ik heb!
Voor de rest gaat alles prima ben een website voor Marlies aan het maken, beetje binnenwerk kelder opgeruimd en zo klungelen we een beetje door, ff een beetje sparen voor de volgende fase van de schuur begin volgend jaar!!
Tis me nu te nat en te koud om over het dak te spalken ben Sinterklaas niet haha

Toedels IKKE

10-11-2015
Weinig gedaan de afgelopen dagen, twee kattebakken gekocht voor Bram en Gijs kunnen ze voorlopig er weer tegen haha
Ik heb me een Nas server besteld, beetje extra opslag is nooit weg voor de rest leven we nog en zitten we een beetje in rust stand!
De overgang van zomer naar herfst naar winter is weer ff wennen!

Dus Toedels IKKE

03-11-2015
De jaarlijkse auto keuring ligt ook weer achter ons, en dan ben je zo weer een lading centen kwijt maar goed het is niet anders!
Ik heb nog twee boeken besteld heb ik straks weer wat te lezen heerlijk!
De herfst is in volle gang, mist, zon wind en alles wat er bij hoort lekker struinen door een beukenbos en voor dat je het weet is het weer winter staan de kerstdagen weer voor de deur.

22-10-2015
Heerlijk ff rust, tja je kunt niet altijd druk zijn, laatste paar weken weinig gedaan aan de bouw, begonnen met operatie ruim de schuur op haha
Mens wat kan ik een puinhoop maken maar goed dat krijg je als je buiten deuk bent dan is het binnen al snel een rommeltje!
Straks om 09:00 uur moet ik naar de fysio voor de kuitjes en dan gaan we binnen in de schuur aan het werk, eindgevel aan de binnenkant isoleren en de laatste balkjes plaatsen zodat straks de buitenkant betimmert kan worden.
En dan zal ik eens op papier gaan zetten wat ik nodig heb voor het dak, moet er wel rekening mee houden dat mijn auto gekeurt moet worden en dat gaat ook weer in de papieren lopen!
Nieuwe bandjes en er rammeld iets onder de auto, zal wel weer een flinke duit kosten tja
Zo gaat dat je blijft er mee bezig….

Toedels IKKE

13-10-2015
De tweede gevel is ook klaar voor betimmering, ben nu bezig om nog aan de binnenkant wat extra balken te maken zodat straks de planken beter kunnen worden bevestigd.
Denk dat ik vandaag mijn kleine werkplaatsje maar eens ga opruimen, pfffff gelukkig kun je dat niet zien maar het is echt een super puinhoop kan er zelf bijna niet meer in!
Tja en dan moet ik vandaag ook maar eens snel de waterleidingen af gaan sluiten buiten anders vriest me straks alles kapot en dat kunnen we niet hebben!!
Gisteren heb ik in de badkamer, voorkamer en woonkamer de afsluiters vervangen, dat zijn kranen die tussen de leidingen worden gezet, daar komen dan straks de nieuwe thermostaat knoppen die vandaag binnen komen.
Alles over mijn SmartHome systeem kun je lezen op …
>> SmartHome <<
Vannacht heeft het gevroren Winter is Comming we hebben de allesbrander al weer een paar keer aangehad heerlijk en gezellig!
Ik heb nog een paar boeken besteld via internet ik ben namelijk een grote fan van Johan G. Veenhof, ik las zijn boeken erg graag toen ik nog lid was van de bieb!
Maar toen ik een iPad kocht en ik E-Books ging lezen en de bieb ook nog eens veel kleiner werd, toen heb ik maar besloten om mijn pasje maar in te leveren!
Maar toen ben ik toch maar via internet op jacht gegaan naar de boeken van Veenhof gezien er maar drie E-Books van Veenhof zijn.
Tja en het begint met een boekje en dan nog een en nog een, nu heb ik er al een heel stel en elke keer komen er weer een paar bij!
Ik vind het heerlijk om weg te dromen in een spannend boek, liefst met de beentjes voor de allesbrander en als er dan ook nog een hapje en een drankje bijzitten dan is het feest helemaal compleet!
Maar goed ik pak nog een kopje koffie die ik al bijna een week zonder suiker drink, pffffff en dat is erg zwaar geloof me, maar ik heb me dat in de kop gezet en dus is het nu een kwestie van volhouden!
Ik als suiker junk koffie drinken zonder suiker, van drie klontjes naar twee en nu zonder geloof me dat is een hele stap!

Ik ga nog even in het item Smarthome stoeien en dan maar eens aan het werk!!

Toedels IKKE

10-10-2015
De voorlopig laatste radiatorknoppen voor de benedenverdieping zijn besteld, het probleem dat als de allesbrander aan is het overal koud is behalve in de woonkamer is dan voorbij.
Je kunt dan in de keuken en of in de badkamer gewoon de verwarming aanzetten en dat is dan super!
De eerste van de twee gevels is klaar om te worden bekleed met planken, het lood zit er tegenaan en de pannen  van het oude dak boven onze oude badkamer zijn op maat gemaakt en liggen er ook weer op.
De volgende stap is gevel twee geschikt maken voor betimmering, de zijkant is ook bijna klaar om te worden bekleed, alleen nog wat draden en isolatie.
En zo gaan we langzaam maar zeker door tot het klaar is haha
De appelwijn appelcider beter gezegd smaakt al lekker nog even helder worden en dan op fles!

Toedels IKKE

04-10-2015
Op verzoek van Nick heb ik (zie hier boven) een muziek player gezet, deze muziek is door Nick uitgekozen en word via internet 24/7 uitgezonden.
Een week mooi weer en maar een vrije dag nou mensen een en een is twee dus dan gebeurt er weinig!
Toch ben ik tussendoor begonnen met het betimmeren van de twee buitengevels, het latwerk zit erop, aan de ene gevel komt aan de buitenkant nog 4 cm piepschuim!
En dan nog een loodstrip, kunnen de pannen weer terug gehangen worden en dan kunnen de planken er tegenaan!
Aan de andere kant zitten de platen van 9 mm dik aan de gevel, nu eerst nog een paar extra balken aan de binnenkant en dan is die kant ook klaar voor om bekleed te worden met planken!
Dan is de volgende stap is het dak bekleden, ik heb gekozen voor zwarte golfplaten, ten eerste is het goedkoper, ten tweede zijn ze sterker, en als laatste aan de kant die ik zie komen in de toekomst (als het goed gaat) zonnenpanelen en dan zie je van het dak toch niets meer!
Ik wilde eerst pannen erop hangen, maar qua gewicht is dat niet niets, vooral omdat een deel van de nieuwe schuur op de oude fundering is gebouwd.
Ik heb natuurlijk overal zoveel mogelijk de fundering versterkt en ook voor het grootste gedeelte nieuw gemaakt, dus pannen zou moeten kunnen, maar daar heb ik dus niet voor gekozen.
Mocht ik ook in de toekomst van mening veranderen dan kunnen er als nog pannen op.
De nieuwe afsluiters van Honeywell zijn ook binnen, ik kan de bij de laatste drie radiatoren de afsluiters vervangen, om de verwarming open of dicht te draaien heb je een afsluiternodig en voor mijn nieuwe thermostaat kranen heb je andere afsluiters nodig.
Is niet zo’n ramp het is even werk maar dan heb je ook goede afsluiters!, als ik in de badkamer de radiator dicht draaide werd hij altijd warm, of het lag aan de kraan of aan de regelaar.
Maar goed ik hoop daar nu van af te zijn, nog even en dan kan ik per ruimte gewoon instellen hoe warm het moet zijn, de kranen kunnen via de home centrale de ketel uit of aan zetten.
We kunnen dan in elke ruimte zelf bepalen hoe warm het moet zijn, dus hebben we de allesbrander aan in de woonkamer, dan kun je gewoon de verwarming in de badkamer aanzetten.
In elke radiatorknop zit ook een vocht sensor, de instel mogelijkheden zijn enorm, vorstbeveiliging, schimmelwering, programmeerbaar aan/uit en ook welke themperatuur je wilt.
Ik kan de verwarming regelen met Pc, iPhone, iPad met een ruimte thermostaat of instellen doormiddel van de knoppen op de radiator enz enz
Ik kan zelfs de verwarming vanuit de gehele wereld waar internet is regelen, je hebt er niets aan maar het kan wel haha.
Het is niet echt goedkoop maar dan heb je wel het neusje van de zalm, er zullen vast ook wat nadelen zitten aan dit systeem maar die komen nog wel boven water!

Toedels IKKE

28-09-2015
Vakantie weer voorbij, meteen een hele lange dag voor de boeg, eerst vergadering en dan werken tot sluit, morgen weer een dagje werken en dan een dagje vrij deze week!
Maar goed de eerste Thermostaat knoppen zitten er aan moest er eerst nieuwe afsluiters opzetten, het was een heel karwei, meteen ook wat extra kranen in het ketelhok gemaakt!
En zo klussen we langzaam maar zeker door er valt echt nog genoeg te doen nee vervelen hoef ik me hier niet!

24-09-2015
Jeetje!…ondanks het slechte weer vliegen de dagen voorbij het is al weer woensdag en nog een paar dagen en dan is het weer werken!!
De platen liggen op het dak inclusief het damp-open folie en de tengels, moet alleen nog de rand afwerken tussen de twee daken!
En dat is nogal een moeilijke constructie omdat er een dakgoot zit tussen de twee daken en daar kun je niet overheen wandelen!
Dus heb ik een speciale constructie bedacht en daar ben ik nu mee aan het maken!
Er komt een extra laag met kleinere en dikkere beugels te zitten boven de dakgoot, zodat je als je erbij zou moeten, dat je dan een balk in de beugels kunt leggen en er gewoon zonder problemen overheen kunt trippelen.
De beugels zijn extra dik dus extra sterk dus dat moet kunnen, dan komt er langs de hele dakgoot lengte een extra loodstrip van 15 cm breed, in theorie zou het niet nodig zijn.
Maar om te verkomen dat water opspat en eventueel lekwater in de muurplaat trekt deze oplossing en ik weet zeker dat ik daar goed aan doe, is geen goedkoop grapje maar mijn gevoel zei me dat ik het moest doen.
Als de beugels erin zitten en ik door de dakgoot kan lopen, komt de loodstrip er langs, dan de resterende strook OSB plaat en dan de damp-open folie die er nog iets overheen hangt, nog wat tengels en dan is dat ook winterklaar!
Tussendoor ben ik al met de zolder bezig vloer ligt erin allen nog vast zetten, het eerste wandje is bijna klaar!, het begin van de mancave ;-)
Mancave, Daarin komt in iedergeval een hoekje voor het brouwen van bier!
Dan ben ik natuurlijk met de eindgevels bezig maar dan moet het weer meezitten!!
Langzaam maar zeker word het wel wat!!
Ben bezig om een item te maken op deze site over RWE Smarthome en Philips HUE.
Voor de rest en ik wijn aan het maken van Appels, druiven(uit eigen tuin), bramen/rode biet en aardbeien, rabarbersap ligt nog in de vriezer en kiwi’s hangen nog in de boom haha
En zo zijn we volop in beweging……..

Toedels IKKE

15-09-2015
De eerste vakantie dag zit erop de hele dag regen ;-( maar goed wat doe je dan idd op naar de meubel boulevard waaronder Eijerkamp in Zutphen op zoek naar een salontafel en vloerkleed.
Maar we zijn niet geslaagd, teveel wensen denk ik, we zoeken een teak salontafel met openruimte en lade’s maar goed we komen in de goede richting vandaag nog even naar een winkeltje!
We zullen vast wel een keer slagen, gisteren hebben we een zandstraal apparaat besteld die morgen binnenkomt, ben erg benieuwd hoe de werking zal zijn!
Dan nog een paar lampenkappen voor onze nieuwe lampen zoeken ook hier weer wat speciale wensen pffff haha tja je koopt niet elke dag een andere lampenkap toch??
Wat betreft het item Smarthome kan ik hier schrijven dat de Hue lampen super zijn de mogelijkheden zijn enorm, en dan heb ik het niet alleen over de 15 miljoen kleuren die je er mee kunt maken.
Gisteren de Hue Tap aan de muur gemaakt er zitten vier knoppen op die elk geprogrammeerd in elke gewenste kleur of licht sterkte, dit handige ding kan in een handomdraai aan en van de muur worden gehaald.
Gisteren heb ik de nieuwe dimmer van Hue besteld dimmen en de lampen aan en uit zetten vanuit je luie stoel wat wil een mens nog meer!
Voor de woonkamer heb ik nog twee lightstrips nodig en een lamp voorlopig en dan hebben we de woonkamer verlichting klaar!
Gisteren hebben Bram en Gijs het tweede prikje gehad volgens de dierenarts waren ze kerngezond en ze hadden geen medebewoners haha, nee dat zal vast niet, we gebruiken altijd Stronghold druppels duur maar super spul, onze grijze kat met huidprobleem doet het super op de Stronghold!
Onze rode kater komt steeds vaker binnen nog steeds geen vriendje met de kitten’s maar het gaat langzaam en zeker vooruit!
Onze grijze kat Bengel moet er niets van weten en blijft uit protest buiten, wat hij ook al met de hond deed uiteindelijk kwam het na lange tijd en kou buiten toch nog goed!
Ik las net dat Nick ook een baantje heeft in Peru en daar is ikke erg blij mee!
Ik dacht ook al waar is hij, maar hij schreef dat hij erg druk was omdat hij een baantje had, dat is super ik hoop dat hij bakken met geld gaat verdienen!
En nu maar hopen op droog weer dan kunnen we eindelijk met het dak aan de gang, de appels moeten van de boom en dan moet helaas de boom eruit, hij staat tegen de schuur aan en staat nu dus in de weg en we willen wat meer zon in de tuin!
Dus als het meezit dan is de boom vanavond weg!!, de tuin moet opgeruimt worden dus misschien lukt dat allemaal tussen de buien door!

Toedels IKKE

11-09-2015
Gisteren hebben we heerlijke gegeten, truffelaardappeltjes en bonen uut eigen tuin, heerlijk en super vers!
Het is maar een piep klein moestuintje maar we hebben er toch heerlijk van kunnen smullen, ik heb al weer een lading ideeen voor het volgende jaar!!
Maar goed eerst gaan we met de schuur verder, volgende week heb ik vakantie en dan beginnen we als alles meezit aan operatie dak!
De platen en de folie liggen al te wachten helaas mede door het slechte weer is er weinig van gekomen, en nu maar hopen op mooi droog weer!
Als het dak erop zit dan gaan we beginnen met de eindgevel en zo huppelen we van de ene naar de andere bouwklus!
Het word een mooie ruime zolder waarvoor ik natuurlijk ook al weer wat iedeeen heb, er komt ook nog een kleine mancave!
haha Mancave? een grot voor mannen??, zoiets ik ga er een soort brouwhokje van maken hoe het gaat worden weet ik nog niet maar dat gaat goed komen!!
De vijf hue lampen zijn binnen!, vandaag komt de Hue Tap binnen en zo gaan we langzaam maar zeker ons huis aanpakken en Smart maken!
Moet wel eerlijk bekennen dat het smart maken van je huis flink in de papieren gaat lopen, het is echt niet goedkoop!
Ik heb uitgerekend dat als ik op alle radiatoren thermostaatknoppen ga maken van RWE dat ik dan daarvoor alleen al 350 euro kwijt ben! en dan heb ik de nieuwe badkamer nog niet meegerekend en de verwarming die nog in de gang en in een klein kamertje moet komen ook niet!
Het is zo dat een radiatorthermostaat er voor zorgt dat je in elke ruimte waar verwarming zit de themperatuur afzonderlijk kunt regelen!
Stel ik wil in de keuken een themperatuur van 17 graden en in de badkamer 20 dan kan dat!
Wel komen er in de badkamer twee sensoren op de raampjes, stel dat de verwarming is ingesteld op 20 graden, en zet je na het douchen de ramen open dan gaat automatisch de verwarming uit, stoken met de ramen open is weggesmeten geld en energie!
De mogelijkheden ven RWE zijn plenty maar het kost dan ook wel wat, maar goed het is niet anders het is ook een soort hobby haha

Toedels IKKE

08-09-2015
Vandaag komen de Hue lampen met bridge en switch binnen, een hele inverstering maar goed iedereen die me kent weet dat ik nu eenmaal gek ben op techniek en gadgets!
Ik ben vorig jaar gestart met het RWE Smarthome systeem ook een hele inverstering maar goed ik heb er bewust voor gekozen omdat je het hele smarthome systeem kunt uitbreiden!
Volgende stap is dat op alle radiatoren nieuwe thermostaatknoppen komen!, en dat is ook het leuke iedere keer ga je weer een stapje vooruit!
Het smarthome systeem van RWE kan ook gekoppeld worden aan het Phillips Hue systeem!
Voorbeeld:…..op zolder zit een rookmelder nou stel dat die af gaat dan kun je op verschillende manieren worden gewaarschuwd!
Door een geluidsignaal, door een SMS bericht, of doormiddel van de hue lampen die zouden bijvoorbeeld rood kunnen gaan knipperen!!
en dan heb ik het over een rookmelder, maar het zou ook kunnen doormiddel van sensoren die melden dat er iemand in de schuur is of iets in die geest er zijn oneindig veel voorbeelden!
En daar ben ik dus langzaam maar zeker mee bezig om ons huis smart te maken!
En ik moet eerlijk zeggen dat ik dat ook wel mooi vind om dat te doen!

Toedels IKKE

05-09-2015
Het zomerseizoen is voorbij scholen zijn begonnen en de werkende mens is ook weer druk, Marlies en ikke hebben onze vakantie nog tegoed, maar we blijven thuis!
Het dak moet af en we hebben nog wat andere klussen op ons lijstje staan maar het dak moet eerst, winter is comming dusss
Deze week ook nog vier uurtjes met Marieke bij de spoedeisendehulp gezeten, ze was doorgestiuurd door de huisarts, die dacht dat Marieke een longemboli zou kunnen hebben, er was gelukkig niets aan de hand!
Iedereen die me kent weet dat ik het heerlijk vind om met een spannend boek heerlijk voor onze allesbrander te zitten, vooral als het een mooi boek is.
Het knetterende vuur, de warmte, de sfeer en gezelligheid kan ik in de winter erg waarderen, de dagen zijn kort het is avonds vroeg donker!
In deze maanden brand ik elk jaar vele kaarsjes weg, kaarslicht geven deze dagen toch wel iets bijzonders vind ik, ook de geuren van kaneel en kruidnagel passen er super bij.
We zijn dit jaar begonnen met het aanschaffen van nieuwe lampen, mooie lampen met mooie kappen, en ik wilde alleen maar lampen met grote fitting voor mijn toekomst plannen!
De grote fittingen waren nodig omdat ik toen het plan had om in de toekomst de Hue Lampen van Phillips aan te schaffen, en dat heb ik nu gedaan!
Ik heb de eerste lampen besteld, en ik ben reuze benieuwd hoe dat er uit zal gaan zien!
Elke lamp kun je dimmen en elke lamp kan op iedere mogelijke kleur worden ingesteld 16 miljoen kleuren zelfs alsof het niets is!
Auw!!! er hangen twee kitten’s aan mijn been stelletje wildebrassen!!

Toedels IKKE

28-08-2015
Vandaag begint het volksfeest in Winterswijk, feest voor het volk of het ook feest is voor het werkvolk weet ik niet maar druk is het wel!
Maar als werkvolk sta je in een team en dat maakt het ook weer leuk, knallen om het maar zo te omschrijven en het geeft zeker voldoening als alles zonder problemen verloopt!
Ik zit hier voor mijn pc met twee vechtende, stoeiende kitten’s die super snel zijn, nieuwsgierig en super speels regelmatig schieten we in de lach!
Onze rode kater Boris komt regelmatig even binnen wippen en dan willen de twee kitten’s er wel bovenop springen maar dat vind onze oude kater maar niets hij begint dan te grommen!
Soms krijgen ze een tikje dan vlucht onze Boris toch maar weer naar buiten ach dat jonge spul ook!
De folie is binnen voor het dak, eindelijk dus binnenkort dan gaat het gebeuren platen op het dak en folie erop en de tengels en dan de eindgevels afwerken en zo gaan we door!
Nog werk genoeg, wil ook nog wijn maken, als het goed is heeft mijn moeder rabarber ingevroren voor de rabarberwijn!
Dan wil ik nog kiwi, appel, aardbeien en nog wat andere soorten maken, niet allemaal tegelijk maar toch wel een aantal soorten!
Ten eerste wil ik weten of ik lekkere wijn kan maken, ten tweede wil ik soorten maken die anders zijn dan van druiven, normale wijn kan ik ook in de winkel kopen dat is net zo handig!
Heb nu 5 likeuren in de pot staan, een bramen, mini kiwi, koffie, kruiden en een kloosterkruiden likeur!
Ben benieuwd, over 2 maanden weten we of het smaakt, nu is het plan niet om aan de drank te komen of zo! nee hoor zo nu en dan een likeurtje is voldoende, staat niet op mijn lijstje om een drankorgel te worden!
En het is toch ook leuk om iemand een zelf gebrouwen biertje of zelfgemaakt likeurtje of wijntje aan te bieden!
Ik heb nog een paar kratten bier staan die ik zelf gemaakt heb!, helaas zijn dit de niet te drinken bieren nu is het zo dat bier beter word als het langer ligt dus we wachten maar af.
De man van de brouwwinkel vertelde dat er een groepje brouwers was die een heel apart biertje hadden gebrouwen, maar niet drinkbaar was ze hadden alles goed berekend!
Na een jaar was het nog niet lekker maar wel beter, na vijf jaar hebben ze er een prijs mee gewonnen dus hopelijk komt het met mijn dubbele bokbier ook nog goed!

Ik ga even een bakje koffie zetten, sinds we de koffie machine hebben drink ik veel meer koffie!

Fijn volksfeest of fijn weekeind……….Toedels IKKE

24-08-2015
De laatste week van het seizoen is begonnen, nog een week en dan is het voorbij, iedereen moetweer aan het werk en scholen zijn weer begonnen!!
Marlies en ik hebben nog vakantie, we gaan echter niet op vakantie helaas we moeten samen klussen de kap moet dicht voor de winter en er moet geschilderd worden!!
Tja dat heb je met een eigen huis je blijft bezig maar dat is niet erg, de voorkamer die we samen aangepakt hebben is zo goed als klaar alleen nog wat deco,verlichting, een nieuwe vensterbank en een nieuw rolgordijn!
Het bureau ziet er super strak uit we hebben laminaat aan de muur gemaakt en dat loopt door over het bureau tot helemaal op de grond bijna niet uit te leggen maar super strak twee nieuwe bureau stoelen er voor en klaar is kees!
En zo pakken we elke keer een ruimte, de volgende binnenklus is toch wel de voorkamer, de orienterende fase is begonnen, we hebben een paar ideeen dus ook dat moet goed komen!
Echter is het de bedoeling om de buitenmuur aan de binnenkant te isoleren er zitten nog schrootjes aan de muur en die gaan er af, we willen een nieuwe allesbrander met een pijp die hoog in demuur de schoorsteen ingaat!
Maar goed het zal vast nog wel veranderen het kost natuurlijk ook weer klauwen met geld, dus eerst de schuur en dan zien we wel verder!
Binnenkort ga ik ook weer verder met het energie plan, de winter komt er aan en ik wil eigenlijk nog op alle radiatoren nog nieuwe thermostaat knoppen maken!
Kortom ideen genoeg en wensen zat, we gaan vooruit en dat is goed! hopelijk kunnen we nog vele jaren door anders gaat het allemaal niet lukken hahaha
Marieke heeft de verkering uit en Nick gaat trouwen ook daar gaat het leven gewoon door, ik heb afgelopen zaterdag een Random Reader opgestuurd naar Peru, kan Nick zijn betalingen weer doen, de oude Reader werkt niet meer.
De bank zou een nieuwe sturen naar Peru maar nada Nick heeft nog niets ontvangen dus heb ik er maar een opgestuurd, aangetekend 25 euro poefffff…………..en dan moet je nog maar hopen dat het aankomt!!

Word vervolgd!!…….Toedels IKKE

15-08-2015
Op de helft van de maand, de vakantie periode is bijna voorbij nog dik twee weken en dan is het voorbij, iedereen weer aan het werk en iedereen weer naar school!!
De platen zijn binnen als je van je geld af wilt komen dan moet je een schuur bouwen haha of ruimte’s opknappen!
Maar goed als het dan eenmaal klaar is dan heb je ook wat dus we gaan gewoon door de ene keer wat sneller dan de andere keer!
Met de kitten’s Gijs en Bram gaat het prima ze worden steeds sneller als ze niet slapen dan zijn ze aan  het spelen en nieuwsgierig dat ze zijn!
Deze week ben ik begonnen met likeur maken, een kiwi en een bramen likeur, als straks de schuur klaar is dan ga ik wijn en bier maken.
Ik wil rabarber, kiwi, appel, aardbeien en vast nog een paar soorten, niet omdat ik aan de drank ben, maar omdat het leuk is om te maken!
Tja en dan nog een paar soorten bier, ik wil nog een paar bierproef avonden organiseren en dan moet je wel een paar soorten bier hebben!!
Dan wil ik nog zelf worst gaan maken, een mixer waar een gehaktmolen op kan hebben we vorige maand gekocht nu nog de extra dingen!!
Ja idd ik wil teveel haha ach je moet in beweging blijven toch?
Vind het leuk om dingen uit te proberen en dingen te ondernemen, stilzitten is niet mijn ding, en Marlies vind het ook leuk dus saampjes genieten we van het leven hoewel we nu wel erg druk zijn met het opknappen en verfraaien van het huis!!
We hebben al een paar keer lekker kunnen eten van de oogst uit de moestuin lekker smullen van verse producten zo uit de tuin, jammie!!
Ik ga ff een bakje koffie drinken en een hapje eten, fijne dag!!

Toedels IKKE

12-08-2015
De leverancier van de folie (Politex-Pro) kan deze week niet leveren, zoals het er nu uitziet pas eind volgende week, tja dat is niet zo leuk!
Maar goed ik heb nog werk genoeg dus, vandaag eerst de nieuwe plinten in de voorkamer maken, en nog wat andere klusjes en dan gaan we weer bezig met de schuur.
Er moeten nog extra bouten in de sporen of spanten je weet maar nooit, platen op het plafond, de platen op het plafond is ook niet onbelangrijk een vloer zonder plaatwerk erop is ook niet echt veilig!
Het gaat goed met de kitten’s, ze zijn erg druk, regelmatig schieten we in de lach door de dol-komische taferelen, ze zijn super snel spelen met alles en nog wat en het zijn kleine ontdekkingreizigers lijkt het wel!
Onze oude katten hebben een paar keer contact gehad ze zijn er volgens mij nog niet erg blij mee, hoewel Boris al aan een van de kitten’s zat te snuffelen zonder te grommen en dat is al een verbetering!
Toch gaat dat goed komen heb ik gelezen, tijd is het enige wat nodig is!, we zullen het zien!!
Voor de rest heb ik weinig te vertellen de operatie van mijn vader is goed verlopen, hij is wel wat broos geworden maar goed hij is dan ook al in de tachtig!

Toedels IKKE

09-08-2015
Nog een paar weekjes en het seizoen is weer voorbij, dan neemt de drukte in de horeca af we hebben een paar drukke en warme dagen achter de rug!
Vandaag is het zondag en ben ik vrij, rond om me heen twee spelende kitten’s lekker druk zijn ze en ze hebben ook de rustige momenten.
De komende maanden verblijvend ze zoveel mogelijk in de voorkamer als we er niet zijn, als we er zijn lopen ze nu ook in de woonkamer, zodat de rest van de huisgenootjes er ook aan kan wennen.
Tussen de hond en de kat gaat het buiten verwachting, soms een snauw of een grauw vooral als ze bij de voerbak van de hond komen!
Onze hond Morris is al 13 geweest, en ook onze oude katten zijn de 13 al gepasseerd, dus vandaar tijd voor de vervangers!
Zodat ze langzaam maar zeker de boel kunnen overnemen, ach onze oude katten Boris en Bengel zullen nog wel een paar jaartjes mee gaan tenminste daar gaan we van uit!!
Onze rode kitten Bram is verreweg de snelste en de brutaalste, Gijs onze licht grijze kitten is wat rustiger, Gijs is wel de mooiste van het stel met zijn lichte grijs.
Maar samen is het een mooi stel die de hele boel op stelten zet, en voor veel komische situatie’s zorgen regelmatig schiet ik in de lach!
Aanstaande week komen de platen voor het dak binnen, nu nog de folie en dan kan het erop!
Klinkt alsof het appeltje eitje is maar dat is het niet er moet nog heel wat gebeuren voordat het dak klaar is! maar goed hopelijk lukt het allemaal voor de winter!
Maar vandaag ga ik niet zo heel veel doen, wat meet werk en voor de rest niet zo heel veel, nog even op de koffie bij pa en ma mijn vader is afgelopen week onder het mes geweest dus even kijken hoe het met hem is!!
Luitjes een fijne zondag, Toedels IKKE

05-08-2015
Augustus al weer, ik heb een tijdje niet kunnen schrijven op deze site omdat de pc in een andere kamer stond, we hebben namelijk de voorkamer een opknapbeurt gegeven dit ook omdat we twee kitten’s kregen een rode met de naam Bram en een grijze met de naam Gijs.
Ik had nog even tijd voor een klein klusje tussendoor omdat de platen en het folie voor de nieuwe schuur nog niet voorradig zijn dus dan maar even een ander klusje tussendoor en het resultaat mag er zijn.
Ik heb een muur doorlopend in het bureau met laminaat bekleed en dat ziet er super uit en strak, het is nog niet helemaal klaar maar het schiet mooi op! er moeten nog lampen, plinten en andere dingen in en aan de muur dus!
Ik word elke keer besprongen door een of twee kittens, Bram is sneller dan het geluid en Gijs lijkt op onze rode kater Boris, auw!! nageltjes ze zitten nu achter mijn rug te spelen en nu hangt er een op mijn rug auw auw haha!
Als alle rommel van de verbouwing uit de woonkamer is dan gaan we eens kijken hoe het gaat met de rest van onze veestapel, de hond en Boris hebben al een korte kennismaking achter de rug, maar goed spannend word het wel.
Het is de bedoeling dat ze voorlopig nog niet naar buiten gaan en als het zo is dan volgend jaar pas, ze moeten eerst een half jaar binnen zitten.
We hebben al een paar keer lekker gegeten van wat de tuin ons brengt heerlijk vers zo uit de tuin via de pan op ons bord, vooral de nieuwe aardappels waren heerlijk!!
De kap boven op de nieuwe schuur heeft de eerste storm doorstaan, pfffff gelukkig maar was toch even spannend vooral omdat het nog maar voor 75% vaststaat vast genoeg maar er komen nog extra grote schroeven in voor de zekerheid!!
Ik krijg straks een mooie ruime zolder, een deel is voor opslag van gereedschap en het andere deel word een soort mancave, daar ga ik straks bier brouwen en wijn maken, tenminste dat is de bedoeling!

Fijne dag, Toedels IKKE
27-07-2015
Operatie voorkamer is ook begonnen, over drie weken krijgen we twee kittens en die zullen een tijdje in onze voorkamer moeten doorbrengen als we er niet zijn, de voorkamer moet dus een beetje katvriendelijker worden.
De bedoeling is dat er een soort kattenmuur gaat komen kan er nog niet zoveel over schrijven omdat ik nog niet helemaal weet wat ik er mee wil maar gisteren ben ik begonnen, ik heb nu twee dagen vrij.
Met de schuur kan ik niet zo veel omdat a. de aroucoplaten nog in bestelling staan en de damp-folie ook, en b.omdat het nu slecht weer is regen en wind, tja en dan kun je niet zoveel op een dak, er zijn nog wel wat klussen maar die schuif ik maar even op!
Ben tussendoor ook nog bezig om me in te lezen wat zonnenergie of is het zonnenenergie, zit er over te denken om zonnepanelen op het nieuwe dak te leggen in de toekomst!
Eergisteren is er een zomerstorm over Nederland getrokken ik moest het hele nieuwe dak in het zeil pakken en ook nog eens extra verstevigen, maar de eerste storm is doorstaan, er was weer veel schade in Nederland.
De zwarte cross is ook weer voorbij, nog iets meer dan een maand en dan is het zomerseizoen al weer voorbij dan moet Nederland al weer aan het werk, ik heb samen met Marlies in september vakantie, en we gaan niet op vakantie we gaan schilderen joeppie haha
Bouwen is ook niet goedkoop dus het is het een of het ander, ik heb nog steeds geen dikke prijs gewonnen dus helaas we moeten onze dagen thuis doorbrengen, we zullen vast nog wel een dagje uit gaan, maar voor de rest niet!
Nou luitjes ik heb weer genoeg geschreven, ik moet langzaam maar zeker aan het werk, nog ff een bakje koffie en dan een muziekje erop en gaan met de banaan.

Toedels IKKE

25-07-2015
Het was me wel een weekje, druk druk en nog eens druk, de spanten of sporen staan erop, de arauco platen en de damp-open folie zijn besteld, dus met een beetje geluk hebben we op de pannen en/of golfplaten na alles met een paar weken klaar!
Dan komen de beide gevels nog enz enz er komt nog wel wat bij kijken, maar goed ik ben mooi opgeschoten deze week, de nieuwe zaag is echt een aanwinst hij maakt wel wat herrie maar hij zaagt door balken alsof het een pakje boter is.
Over drie weken krijgen we twee kittens, een rode en een licht grijze, Gijs en Bram gaan we ze noemen!, ben benieuwd, we gaan de voorkamer een beetje aanpakken zodat ze eerst een eigen plekje krijgen.
Spannend gaat het zeker worden omdat we al twee katten hebben, die al 13 jaar oud zijn, maar die lopen er nog wel een paar jaar, de vraag is of het goed zal gaan? word vervolgd!!
We hebben dan eindelijk een koffie machine en een mixer gekocht ze stonden beide al een tijdje op ons lijstje, het was even zoeken naar de juiste instellingen maar nu is de koffie dan ook lekker, vers gemalen vers gezet wat wil je nog meer!
Ik maak me een beetje zorgen, het is zaterdag en er is een code rood!, er komt een storm en de kap staat er dan wel op maar er zit zeil op, nu heb ik alles zoveel mogelijk vast gezet en versterkt maar is het storm bestendig?

Toedels IKKE, p.s. hou je goed vast als het stormt ;-)

19-07-2015
Zondag!, het was me het weekje wel mensen, de kitten’s gaan niet door de grijze kitten willen ze zelf houden en we willen twee kitten’s, misschien dat de rode kitten nog doorgaat maar dat alleen als we een andere kitten erbij vinden.
Er worden kitten’s genoeg aangeboden dus daar zal het niet aan liggen, we zijn nog aan het kijken dus word vervolgd!
Dinsdagmorgen stond er ineens een mega truck voor de deur, de firma van buren kwamen even de balken brengen, ik zou ze ophalen dus dit was even een verrassing!
Nou hadden deze balken van 4,5 meter lang ook niet echt op de aanhanger gepast, ik had balken besteld voor de sporen van 2,7 meter lang tja verkeerde lengte gebracht dus.
Maakt niet uit mijn nieuwe afkortzaag kwam een uur later binnen dus kon ik die meteen proberen, kwam dus zeer goed uit!
En dan komt nu de fase van meten, meten en nog eens meten, dan alles op maat zagen, meten is weten zegt mijn vader altijd en dat klopt als een bus!!
De folie (damp-open folie) is ook besteld dat zal eind volgende week binnen komen verwacht ik, dan nog plaat materiaal bestellen en dan kan de kap erop, vind dat wel spannend.
Spannend??, ja spannend het is een heel karwei en spannend omdat iktoch benieuwd ben hoe het eruit ziet en of ik alles goed berekend heb!
Als de kap erop zit zal ik foto’s plaatsen op mijn Facebook maar dan zijn we al weer een ruime week verder schat ik!
Onze nieuwe mixer is ook binnen we willen er alleen nog een gehaktmolen bij bestellen die kunnen we dan voorop zetten, binnenkort maar eens wat lekkere dingen maken, of een brood maken, mmm lekker!!
Voor de rest heb ik een beetje pech met het weer ik ben vandaag vrij en het regent, dus te nat om te klussen en daar baal ik dan weer van grrr
Maar goed het is niet anders, een dagje rust is ook wel goed voor me haha ik word ook een dagje ouder pfff hahahaha

Nou luitjes geniet van de dag!! Toedels IKKE

14-07-2015
Elke week help ik iemand met de Pc als vrijwilliger van de stichting Veur Mekaar van Berkelland.
De man die ik help (Herman) zit in een rolstoel en is voor de helft verlamt door een hersenbloeding en hij is ook een beetje doof.
Vorige keer wilde hij weten hoe je speciale lettertypes kunt vinden/maken of hoe je het ook wilt noemen.
Dus de o met twee puntjes erop enz enz, vorige keer heb ik hem dat uitgelegd en voor hem opgeschreven, gisteren vertelde hij dat het niet gelukt was.
Hij wilde namelijk een verhaal schrijven in het dialect we hebben Word opgestart en zijn gewoon begonnen, het gaat niet zo heel snel want hij typed maar met een hand.
Het verhaal ging ongeveer als volgt, en ik doe het lekker in het nederlands je moet het zelf maar even om zetten in het plat, wil er nog wel aan toevoegen dat in Eibergen anders plat word gesproken dan waar ik wegkom maar dat mag de pret niet drukken.

Het zakhorloge van mijn opa.

Mijn opa heeft een zakhorloge en daar kijkt hij de de hele dag op, vaker dan normaal is, dit tot grote ergenis van mijn oma.
Wat zit je toch de hle dag op dat horloge te kijken? vroeg oma, als je als man bij de tijd wilt blijven dan moet je wel weten hoe laat het is legde opa uit.
Koop toch zo’n nieuw horloge dat kun je zo om de arm bevestigen dan hoef je dat zakhorloge ook niet de hele dag uit de binnenzak te halen, zei oma!
Ik zal je dat eens haarfijn uitleggen waarom ik geen nieuw horloge wil!,

Tja en wat er dan gaat komen dat weet ik nog niet maar dat het vervolgd word is zeker ook ik ben benieuwd hoe het verder gaat en wat opa als reden heeft om geen nieuwerwets horloge om de pols te doen.

Ach mensen eerlijk is eerlijk het komt niet altijd uit om vrijwilligers werk te doen maar als ik zag hoe druk Herman met zijn verhaal was, dat vond ik toch wel erg mooi, hij was na een uur dan ook helemaal bekaf maar goed het word vervolgd!

Toedels IKKE

13-07-2015
Tja al weer een dagje klusloos wachten op hout het regent toch dus een dagje wat anders, ik wil de voorkamer nog aanpakken, ook omdat we misschien twee kittens krijgen.
Ik zeg dat wel mooi maar dat is helemaal nog niet zeker omdat ze de grijze kitten misschien zelf willen houden tja en dan gaat het feestje niet door!
Maar ondanks dat willen we de voorkamer zowiezo een beurtje geven en dus mocht de zin vandaag nog komen daar maar eens mee aan de gang gaan.
Vandaag mijn 2e Horizon box besteld, of beter gezegt de oude word omgeruild voor een nieuwe, hopelijk kan ik er dan boven op mijn slaapkamer ook meer mee!!
Voor de rest niets, nada, noppes, ik ben vrij en het regent ik heb dus geen kloten zin pffff

Dus word vervolgd, Toedels IKKE

08-06-2015
Het was een beetje een tegenvallende week wat betreft het klussen, ik had hout besteld voor de kap maar dat kan pas de volgende week worden geleverd!
Helemaal stil gestaan heb ik niet de nieuwe dakgoot tussen de nieuwebouw en de buren gemaakt, en de klus waar ik toch wel een beetje tegenop zag viel achteraf toch nog mee, het paste zelfs beter dan ik gehoopt had.
De muurplaten, balken van 20 Cm x 7 Cm zitten vast op de muurplaten komt de gehele kap te staan!
De inforrmatie die ik hier en daar heb opgevraagd over de damp-open folie komen ook binnen druppelen, damp-open folie is een folie die op het dak komt, van binnen uit kan vocht naar buiten maar van buiten naar binnen is het waterdicht, het heeft vast nog een paar eigenschappen meer.
Gisteren zijn we wezen kijken naar een nestje kittens, Marlies wil graag een grijs tijgertje ik heb meer met rood omdat mijn grootste vriend een rode je weet wel kater is.
Het is geen overhaaste keuze om een kitten te nemen, onze twee katten zijn al flink op leeftijd en de hond ook.
De hond is 13 en de twee katten ook, ach ze zullen er vast nog wel even lopen, maar dan hebben we de nieuwe generatie klaar staan om de boel over te nemen haha
We zijn dus wezen kijken en we dachten dat ze alleen rode kittens hadden, maar ze hebben ook nog een tijgertje grijs/zwart tja Marlies was dus meteen verkocht.
Deze kitten willen ze eigenlijk zelf houden, maar omdat ze al twee binnen katten hebben en die gaan niet naar buiten is het nog niet zeker of ze hem willen houden omdat het dan een beetje teveel word.
Nou dus we horen aanstaand weekeind of het door gaat, dan krijgt Marlies misschien haar kitten, maar daar zijn we er nog niet mee ik krijg dan een rode.
Dus kort samen gevat, als ze de grijze tijger weg willen doen dan nemen we twee kittens, een rode en een grijze!!
En over vier weken mogen ze weg, tijd om het huis hier en daar aan te passen, we willen onze voorkamer dan geschikt maken voor twee kittens!!
Dit word dus vervolgd, ik had al wat foto’s en filmpje op mijn facebook gezet!
Dat zal leven in de brouwerij brengen dat is zeker hoop ben benieuwd hoe de rest van de veestapel zal reageren op het jonge spul word nog spannend!!

Word vervolgd!!

Toedels IKKE

05-07-2015
Mijn juli blog staat ook weer online, we hebben net een hittegolf achter de rug, pfffff er zijn weer enkele records gebroken, vooral in de hoge themperatuur.
Hittegolf en ik loop meteen achter in de bouw, de nokbalk ligt klaar, de muurplaten/balken liggen erop, nog even wat extra bouten erin en dat is klaar.
Afgelopen week heb ik de balken in mijn schuur aangepast een paar erbij in een een paar aangepast, we moeten natuurlijk wel met een trap naar de zolder kunnen en dat gat was er nog niet.
Voor de duidelijkheid, ik ben een schuur aan het bouwen van ongeveer 3,5 meter bij 7 meter, een gedeelte word schuur voor al mijn gereedschap, en een gedeelte word badkamer, de badkamer word ongeveer 3,5, x 3,5 meter buitenwerk, binnen zal de badkamer ruim 3 x 3 meter worden.
En boven dit alles komt een grote zolder, deels voor de rommel en deels wil ik er een mancave van maken, wil er mijn bier gaan brouwen en de wijnen maken en er moet ook nog een klein zit gedeelte komen!!
Maar goed hoe de mancave eruit komt te zien weet ik nog niet dat ligt ook een beetje aan de ruimte die er is, wie weet passen al mijn ideen er niet in haha.
Volgende stap in de bouw zijn de spanten/sporen plaatsen, moet nog even wat dingetjes meten en dan kan het hout worden besteld, tja meten is weten mensen beter een keer te vaak gemeten dan dat ik straks balken heb liggen waar ik niets mee kan.
Over de dakbedekking zit ik nog steeds te denken, komen er pannen op of golfplaten??, ik heb namelijk het idee gevat om op het dak een lading zonnepanelen te hangen.
Niet nu maar in een later stadium, tja en dan zie je geen pannen meer, vandaar dat ik nog niet weet wat er op komt!!
Ik ga wel van pannen uit omdat pannen zwaarder zijn en daar moet ik rekening mee houden.
We zien wel hoe het gaat, lanzaam maar zeker vorderen we en hopelijk hebben we de buitenkant voor de winter klaar, dan kan ik in de winter wel binnen verder.
We hebben de eerste aardappels gegeten uut de eigen tuin en mmmm jammie echt lekker waren ze, ik heb vier soorten en de eerste die we gegeten hebben was de lekkerlander!
Maar goed luitjes ik ga even wat doen……

Toedels IKKE

8-06-2015
De laatste dagen van juni zijn aangebroken, nog even en dan is deze maand ook al weer voorbij.
De afgelopen twee weken moet ik eerlijk bekennen heb ik weinig gedaan in de bouw, ehm niet dus, een paar keer was het weer slecht en ik moet zeggen de zin was er ook niet echt.
Maar volgende week gaan we weer verder, deze week was Marieke jarig ze is 26 jaar geworden, jeetje!! ik heb vaak geschreven dat tijd vliegt dus dat doen we dan maar niet haha maar het is wel zo!
Het is een mooi mens geworden waar je als vader trots op kunt zijn, ach het heeft ons niet altijd meegezeten maar tja zo is het leven dat hoort erbij.
Ook was onze rode je weet wel kater Boris jarig 13 jaar is hij ehm het geworden Boris is echt mijn grote rode vriendje die ook nu op hetmoment dat ik dit schrijf het liefst voor me op het toetsenbord wil gaan liggen.
Het is echt een grote knuffelkont, ik zit er over na te denken om een nieuwe kat te nemen een kitten als ze niet overal aan gingen krabben dan was er vast al een kitten geweest!
Vroeger had ik echt totaal niets met katten, maar nu ben ik een echt kattenmens geworden!
Vandaag ben ik lekker vrij en straks gaan we op de koffie bij Marieke nog voor haar verjaardag!
Ik ben een beetje aan het infietsen, Marlies en ik hebben allebij een nieuwe Gazelle fiets, en ik probeer nu wat vaker te fietsen, vorig jaar ben ik gaan hardlopen met Evy en heb ik een paar keer de 5 Km gelopen, hardgelopen!!
Maar toen begonnen mijn kuitjes tegen te sputteren en moest ik naar de fysio, volgens de beste man was het wel goed voor de kuitjes dat ik ging fietsen dus ga ik dat wat vaker doen.
En dat doen we door het langzaam op te bouwen, maar nu heb ik pijn in mijn kont van het zadel dus denk ik dat ik een ander zadel ga aanschaffen, want een ding is zeker vriendjes gaan het zadel en ik niet worden!
Er komt een hittegolf aan pffff lekker als je moet klussen dan kun je overdag ook geen ene bal doen, het enige positieve is dat het droog blijft en dat komt dan wel weer goed uit!!
Zo luitjes ff bijgepraat ik heb zelfs een Juli blog geschreven, die kun je lezen in blogjes van de maand!
Ik wens u allen een super fijne zondag toe, geniet van elke dag……

Toedels IKKE

19-06-2015
Op de vraag hoe het met Nick gaat in Peru kan ik het volgende schrijven, goed! maar niet met zijn knie er zit nog steeds vocht in en dat moet eerst eruit, of dat nu met rust of met therapie gaat zou ik niet weten.
Tja, en dan vertelde hij dat hij nogal hoest, ik heb hem gezegt dat hij naar een dokter moest gaan volgens Nick was het een virus.
En dat is dus een van de nadelen de afstand ik kan hier vanaf Nederland niets doen, en hoe de medische wereld daar is weet ik ook niet, dat is hier toch veel beter geregeld.
We wachten maar af meer kan ik ook niet doen vanaf hier.
Voor de rest gaat het prima, Marieke heeft eieren onder een broedse kip liggen en die moeten vandaag of morgen uit komen, ik ben benieuwd wat het wordt.
We hebben dan nog een feestje tegoed haha kraamschudden!!
Gisteren hebben we een stamppotje gehad van snijbiet uut eigen tuin, mmmmm smaakte prima, en zo uit de tuin in de pan, ehm na een wasbeurtje naturlijk!
Met de bouw zijn we al flink opgeschoten nog ongeveer 8 meter muurplaat erop maken en dan kunnen we de laatste berekeningen op de kap gooien!
Ik moet eerst alles uitmeten, dan is het hout kopen op maat maken en dan pas plaatsen en voordat dat zo ver is zijn we al weer een eind verder!!!
Maar dat gaat hopelijk allemaal goed komen!!

Toedels IKKE

15-06-2015
Vandaag komt het laatste deel uit van Game of Thrones van dit seizoen, ben benieuwd wat de laatste aflevering brengt het zal wel weer vol met verrassingen zitten.
Je moet fan zijn om er over mee te kunnen praten het is haast niet uit te leggen wat er allemaal gebeurt.
Ik ben lekker twee dagen vrij, vanavond nog een uurtje vrijwilligerswerk, ik help dan Herman die een herseninfarct heeft gehad en eenzijdig verlamd is met de PC en dat doe ik elke week.
Gisteren lekker op de motor naar mijn werk geweest, gisteravond was het wel wat frisjes maar goed dat mag de pret niet drukken.
Vandaag gaan we ook weer verder met de bouw, ik ben nu met een nok aan het metselen van de schuur, nog een paar rijen en ik ben bovenaan.
Ik plaats vast nog wel een foto op mijn facebook, en dan ga ik me bezig houden met de muurplaat en dakgoten, ook moet ik een keuze maken wat ik op het dag ga doen, pannen, of golfplaten of iets in die geest.
Ik kan nog alle kanten op het zullen vast pannen worden dus daar ga ik van uit, wil dan wel de zelfde pannen als op het huis en daar liggen Tuile de Nord pannen op.

Word vervolgd, Toedels IKKE


12-06-2015
Zomers weertje net twee dagen vrij gehad en door het prachtige weer is het middags gewoon te warm om te metselen/klussen, gisteren nog een lading stenen erbij gehaald en twee grote balken van 3 meter lang die dienen als muurplaat.
Muurplaat??? daar worden de spanten op vast gezet, langzaam maar zeker komen we verder, als het meezit kunnen we voor de winter het dak erop hebben, het is niet even een paar spantjes erop ztten en klaar is kees, was het maar zo.

Toedels IKKE

06-06-2015
Afgelopen dagen flink aan het rekenen, meten en denken geweest tja mensen ook ik moet soms even alles op een rijtje zetten hoor haha, je kunt niet zomaar een dak op een schuur zetten daar moet je goed over nadenken geloof me.
En dan nog zal ik de nodige fouten maken of al gemaakt hebben, dit project nieuwe badkamer en schuur is toch wel iets nieuws voor me, er moest een fundering in, er moesten muren gemetseld worden wat ik eigenlijk nog nooit gedaan heb.
En alles wat er zo bij komt kijken en dat is toch meer dan je denkt, je moet vooruit denken, er moet isolatie en ankers in de muur, en ik weet niet wat nog meer.
En nu begin ik met een dak, en het word nogal een dak als ik de afmetingen zo zie haha groot hoor en ik doe dan ook alles nog helemaal in mijn uppie!
De balklaag zit erin, nu nog wat metselwerk tussen de balken hier en daar een beetje pur en dan kan de muurplaat erop, op de muurplaten komen de spanten te staan.
Tussen de spanten komt de gording, dat zijn de horizontale balken, daarop komt dan plaatwerk en een damp-open folie.
Natuurlijk moeten er dakgoten aan moet ik ook rekening me houden de pijpen voor waterafvoer liggen al in de grond.
En op de platen komen dan de golfplaten. die zijn wat lichter van gewicht dan pannen, op den duur wil ik er toch nog als het er in of er aan zit haha nog zonnenpanelen leggen!

Nick is naar de dokter geweest hoor ik net hij krijgt pillen en fysio voor de knie!!

Maar goed ik ga nog even wat doen, Toedels IKKE

03-06-2015
Volgens Nick gaat het al wat beter met zijn gezondheid maar hij hoest nog steeds, a.s. zaterdag gaat hij naar de dokter wat ik heel goed vind, je zit namelijk niet in Nederland en wie weet welke vreemde ziekte je kunt oplopen.
Nick heeft een radiozender opgezet die 24/7 uitzend, >>KLIK HIER VOOR DE LINK<<  en luister naar muziek die hij leuk vind wel top 40 muziek volgens Nick.
Voor de rest is er weinig nieuws, rolluik is kapot en dat is ook niet leuk, ben met de badkamer bijna zover dat ik met het dak kan beginnen de aanloop ernaar toe is begonnen.
Best wel spannend omdat het een toch een heel bouwwerk is geworden, bijna 7 meter bij 4 meter, het moet wel een ruime zolder worden wil er mijn nieuwe hobby gaan uitvoeren  haha en een lading rommel stouwen.
Nieuwe hobby??? haha bier en wijn maken kan mooi op zolder toch?
Maar goed luitjes ik ga aan het werk zit mijn tijd al weer te verprutsen, de schuur moet voor de winter onder het dak komen en het buitenwerk moet klaar dus er moet nog wel wat gebeuren!!

Toedels IKKE

31-05-2015
De tijd ontbreekt me om alles op deze site bij te houden, ben gewoon te druk en eerlijk gezegt heb ik ook niet altijd zin, maar goed we doen ons best!
De balken zijn binnen, het metselen van een nok is begonnen, en dan kunnen we bijna met de dak constructie beginnen.
Ik had afgelopen week balken gehaald voor de balklaag boven de nieuwe badkamer, toen ze er op lagen realiseerde ik me toch wel dat het een heel groot bouwwerk is, de buitenmaten van de badkamer zijn 3,5 x 3,5 meter en dat is niet mega groot maar voor mijn doen redelijk groot.
Ik ben me natuurlijk filnk aan het inlezen op het gebied van dakconstructies, vind het ook nog wel spannend om een dak op de schuur te maken, 3,5 meter breed en 6,5 meter lang dat is ongeveer een opervlakte van 22 vierkante meter.
So far so good zeggen we maae en we gaan gewoon rustig door, ik vind het heerlijk om lekker te klussen en dat met een muziekje erbij en lekker bezig zijn met je handen en iets creeeren.
En tussendoor word er natuurlijk ook nog gewerkt voor de centjes tja dat gaat ook gewoon door, bouwen is ook niet goedkoop en er moet nogal wat gebeuren.
De moesttuin doet het ook goed, vooral de aardappels die ik in compost heb gezet doen het super, tja ik zie natuurlijk alleen maar wat er boven de grond gebeurt maar tot nu toe ziet het er goed uit.
Nou mensen ik stop er mee, moet zo weer aan het werk, fijne dag,

Toedels IKKE

29-05-2015
Voor mijn gevoel gaat het met de gezondheid van Nick niet zo lekker in Peru, hij heeft nogal wat klachten, maar hij gaat nu eindelijk naar de dokter, we wachten af!!
Vandaag gaan we flink aan het klussen mits het weer het toelaat, eerst wakker worden met een bak koffie, dan de aanhanger ophalen en naar van buren hout halen voor de bouw.
Balken voor op de badkamer, en balken voor de buitenwand, de binnenwand is steen en de buitenwand word hout, ik wilden namelijk niet een heel gebouw van steen in de tuin, steen is mooi maar ook koud vind ik en daarom doe ik het zo.
Moet nog een lading stenen metselen voor de nok van de schuur en dan kunnen we beina met het dak beginnen, spannend vind ik dat.
Het is namelijk een hele constructie geworden, en je moet overal rekening mee houden, er zit veel denk werk in, en vooral het vooruit denken is zeker niet onbelangrijk.
Binnenkort zal ik hier of op mijn facebook wel wat foto’s plakken, kunnen jullie zien wat ik bouw.
Voor de rest gaat het prima de moestuin word groener en groener net zoals de rest van de tuin, ziet er mooi uit al zeg ik het zelf!!
Nou luitjes ik wens jullie een fijne dag, ik moet van me zelf aan het werk, Toedels IKKE

20-05-2015
Druk, druk haha mensen die me kennen weten niet anders, morgen komen er een lading stenen binnen, de ijzers voor de balklaag zijn er, het kozijn met uitzetramen is binnen en de betonnen latei ook.
Dus we kunnen weer verder met de badkamer, de tuin is zo goed als klaar alles loopt uit of bloeit het ziet er super uit, wat kunnen we nog meer wensen.
Mijn Pc is weer up to date op het geluid na, maar er is een optische splitter besteld dus ook dat komt goed, de splitter zorgt er voor dat het geluid van de Pc via optische kabel (glasvezel) naar alle versterkers gaan.
De motor is ook weer in orde, komende maand moet hij nog een kleine beurt, vandaag een beetje door Neede gereden om weer even te wennen vooral in de bochtjes maar het ging goed op de regen na dan die roet in het eten gooide!
Voor de rest gaat het prima, Nick is wat minder te pas beetje last van de maag, knie en hij is verkouden lekker dan, hopelijk komt het weer allemaal in orde, dan is een lange afstand wel erg vervelend!!

Sorry luitjes ik moet sluiten, Toedels IKKE


16-05-2015
Mijn nieuwe Corsair geheugen zit in de PC Gatverdarrie wat een mooi spul haha, lees alles in het item mijn  nieuwe PC.
Hemelvaart ligt weer achterons mooi weer en mega druk!!, pfff zelfs de dag erna was het mega druk, tja iedereen heeft lang weekeind en het is mooi weer wat wil je!!
Vandaag nog een sluit diensje en dan is heb ik een dagje vrij, we krijgen visite dus is mijn dagje ook weer vol gepland.
De motor is nog niet gemaakt of misschien wel maar ik ben nog niet gebeld dat hij klaar is, jeetje ik heb zin om te rijden heerlijk uitwaaien en de kop leeg maken haha
Liever niet de kop leeg maken anders hou ik niets over, maar het is zo’n uitdrukking dat je mocht je teveel aan je hoofd hebben dat een motor ritje je goed doet.
Nou daarvoor hoef ik het niet te doen omdat ik mijn inerlijk lekker op de rij heb en niets geen kopzorgen heb op dit moment en dat is lekker.
Motor rijden is heerlijk, vooral met mooi weer lekker achteraf, pittig rijden maar wel relaxed en hard rjden hoeft voormij dan ook niet.
Marlies en ik gaan dan vast ook nog wel een ritje maken, van terras naar terras haha beetje dingen bezoeken, liefst zou ik een andere motor willen nog meer tour motor waar je achterop ook langer en relaxter kunt zitten.
Maar goed we moeten wachten tot hij klaar is en dan is het eerst de motor wassen en alles bijvullen olie en koelvloeistof indien nodig, en dan zijn we er weer klaar voor!

Toedels IKKE

12-04-2014
Ik had voor mijn moeder een kleurplaat uitgeprint en met kleurpotloden ingekleurt, ik had er op geschreven voor mama van Henk (grinnik), dacht bij mezelf eens kijken hoe mijn moeder daarop reageert.
Vroeger als je als kind een kleurplaat maakte voor moederdag dan was ze altijd erg blij, en ik dacht eens kijken (voor de grap) wat voor reactie er komt.
Tja, ze bedankte me voor de kleurplaat en zei dat ze dat leuk vond, ze heeft hem meteen opgehangen bij een paar andere kleurplaten die aan de muur hingen.
Ehm, ik was op die reactie niet echt voorbereid, ik had gedacht dat ze anders zou reageren, maar toch was het een reactie zoals een moeder zou moeten reageren dankbaar en niet laten merken dat ze misschien wel dacht “IE BUNT OK NIET GOED WIES”, het is maar goed dat ik geen gedachten kan lezen!!
Gisteren nieuw intern geheugen gekocht voor de pc, en dan is dat ook voorlopig het laatste wat er aan de pc gaat gebeuren, was ook nog het enigste wat nog achterliep, hopelijk word hij nu stabieler en sneller!
Gisteren ook maar meteen de motor naar de dokter gebracht, de voorvork keringen zijn lek, paar daagjes en dan is hij weer klaar en kan ik hopelijk weer veilig tuffen!!
En volgende week gaan we weer verder met de bouw, eerst stenen halen ca 300 stuks, het kozijn is klaar dus dat kan ook worden opgehaald, ik heb nog wat puin liggen dat moet ook weg, en dan nog een paar zakken portlander en dan kunnen we weer metselen.
En zo gaan we van de ene klus naar de andere, stilstand is achteruitgang toch??

Fijne Hemelvaart en toedels IKKE

10-05-2015
Moederdag!! tja en dat betekent werken!! dus geen tijd om even op de koffie te gaan, ik zelf ben al bezig met een verlanglijst voor vaderdag tja mensen daar kan niet genoeg op staan vind ik zelf ;-))
Ik heb spinazie gezaait en de bonen en peulen staan in potjes, de moestuin begint eindelijk een beetje vorm te krijgen, ik in van een oude regenpijp gaten geboord zo groot ogelijk ik zeg wel boren maar eigenlijk is het met een gatenzaag gedaan.
Je krijgt dan een pijp met ongever 20 gaten erin, onderin de pijp heb ik een zweetslang gelegt en de einden van de pijp heb ik dicht gemaakt.
Ik heb verschillende soorten sla gekocht en in de gaten geplant, je krijgt dan een lange rij met verschillende soorten sla.
Het ziet er allereerst grappig uit en hopelijk brengt het ook nog wat op zodat we regelmatig kunnen smullen van diverse soorten sla.

Toedels IKKE

07-05-2015
Vandaag komt dan eindelijk mijn videokaart binnen hopelijk zijn de problemen dan verholpen van een vastlopend beeld maar dat is dus ook nog afwachten, een ding is zeker dat als het gebeurt het in ieder geval niet aan de videokaart kan liggen!
Een nieuwe videokaart stond toch al op mijn verlanglijstje maar ik wilde hem nu nog niet aanschaffen.
Volgende PC project is nieuw geheugen DDR 4,

02-05-2015

Ik heb een nieuwe videokaart besteld mijn oude videokaart kreeg kuren, was je een film aan het kijken en dan bevroor ineens het beeld, moest je twee keer de PC opstarten om hem weer aan de praat te krijgen, dus ik had geen andere keus, je kunt er alles over lezen in Mijn Nieuwe PC .
Vandaag en morgen ben ik vrij, lekker als het mooi weer is maar tja de regenbuien zijn onderweg als ik buienradar mag geloven.

01-05-2015
Vandaag is het 1 mei dag van de arbeid, alle Duitsers hebben vrij dus word het druk, druk en nog eens druk vooral met dit weer, vollop zon en dan zijn ze helemaal holder de bolder in hun hoofd, kibbelingen en frikandellen speciaal zijn dan niet aan te slepen.
Maar goed ik heb nog een paar uurtjes voor ik moet beginnen, kan nog even ontspannen dus, ben al even door de tuin gewandeld en ik moet zeggen het ziet er super uit, overal groeit en bloeit er van alles.
Kan niet ander zeggen dan dat de tuin er super uit ziet!, hier en daar komen er nog wat verbeteringen en veranderd er nog wat maar dat komt nog!
Voor de rest kan ik niet veel vertellen alles gaat goed en ook met iedereen, over een week is het kozijn voor de badkamer klaar en volgende week gaan we weer stenen halen en dan gaan we weer verder met de schuur, en in dat karweitje heb ik weer vollop zin!

En dan is er koffie, fijne dag mensen, Toedels IKKE

26-04-2015
De laatste dag van de week is aangebroken de verjaardag van Marlies is weer voorbij, het was super gezellig, enkele mensen waren nog nooit geweest, en ze vonden het allemaal super leuk.
We kregen vele complimenten over het huis en de tuin mooi maar daar doen we het niet voor, vroeger en dat wil ik nu wel bekennen vond ik het belangrijk wat andere mensen er van vonden, je kunt zeggen voor de pronk!
Maar die tijd heb ik wel gehad ik bouw en creeer nu alles voor Marlies en mij, en dat vind ik het belangrijkst wij wonen hier en niet een ander.
En als mensen het mooi vinden dan vinden we dat natuurlijk wel super maar zoals ik al schreef daar doen we het niet voor.
De basis van de tuin is klaar, hier en daar moet nog wat gebeuren maar vanaf volgende week is de focus weer op de bouw van de nieuwe badkamer.
Ik verwacht dat het kozijn over een weekje klaar zal zijn, op mijn volgende vrije dag is het meten en rekenen, wat heb ik nog nodig en hoeveel.
Ik denk dat ik nog tussen de 400 en 600 stenen nodig heb een lading balken en nog veel meer, je hebt meer nodig dan je denkt!
Maar goed we gaan als een speer en dat wil ik voorlopig volhouden, ik hoop dat ik alles voor de winter onder het dak zal hebben, maar goed mensen jullie weten net zo goed als ik dat tijd en geld toch wel bepalend zijn voor het verloop van de bouw.
Maar goed we gaan gewoon door en dan zien we wel hoever we komen, ik heb geen hekel aan klussen dus daar ligt het niet aan, buiten de bouw om liggen er nog wat klusjes op mij te wachten dus ik hoef me de rest van het jaar niet te vervelen.
Voor de rest kan ik schrijfen dat het goed gaat met Nick in Peru, ik zie regelmatig een foto voorbij komen op facebook van al het eten die hij voorgeschoteld krijgt, zoals cavia Nick vind het heerlijk schreef hij.
Maar goed luitjes ik ga even wat anders doen moet straks gewoon werken dus……………..

Toedels IKKE

22-04-2015
Het is erg vroeg in de morgen, de klok verteld me dat het 05:29 is, tja dat krijg je als je teveel wilt doen dan word je vroeg wakker, maar goed het is niet anders.
Morgen is Marlies jarig en ik wilde voor die tijd de tuin netjes hebben, nou ja zowiezo wilde ik de tuin netjes hebben.
Vandaag maak ik de tuinbank van steigerhout af, gaan we een lading planten kopen, en is het tijd om hier en daar wat deco aan te brengen.
Er is heel wat gebeurt de laatste weken in de tuin en het begint er op te lijken kan ik hier schrijven, dus vandaag nog even de puntjes op de i en dan is het weer verder met de bouw, het kozijn is bijna klaar de maat was niet goed dus dat moest nog aangepast worden.
De motor moet nog worden weggebracht, de voorvork keringen zijn lek, en hij moet een beurtje hebben dus dat moet ook nog gebeuren, ik wil weer rijden maar met een kapotte motor is dat niet mogelijk.
De aardappels beginnen ook te verschijnen, de stokslabonen en de peulen staan in potjes ook die komen boven de grond, dus al met al is hier alles vollop in beweging en zo moet het ook zijn.

Geniet van het wer luitjes, Toedels IKKE

17-04-2015
Vrijdag nog even genieten van het weer en dan vanmiddag weer werken, we hebben afgelopen week veel werk verricht in de tuin, ons overdekte zitje heeft een extra wandje gekregen, een wand met drie uitneembare ramen.
Aan een raam zitten twee handgrepen en dat raam til je er dan zo uit of erin en dat is reuze handig vind ik zelf.
Ik wilde geen draairamen erin, omdat er aan de buitenkant een boom staat en ze zouden in de weg zitten als ze naar binnen zouden draaien.
Dus leek me dit de beste oplossing nog een paar plankjes en de wand is klaar, en dan gaan we weer naar de volgende klus!
Vele plantenbakken zijn nu beplant en dat ziet er al een stuk mooier uit, in de stenen potten komen sierplanten en in de metalen allemaal eetbare planten, zoals kruiden, groenten of fruit.
Nu is dat nog niet met alle bakken zo omdat er ook al kruiden in stenen potten zaten maar het is wel het doel.
Mijn buurman heeft zijn vijver eruit gehaald en ik heb de visjes gekregen en dat kwam goed uit omdat ik zelf er nog maar vijf had.
Ik wil nog een leuk kleurtje in de tuin verwerken, ik heb de kleur al ergens in mijn gedachten hangen nu nog zoeken naar die kleur en dat is niet zo makkelijk denk ik!
Een ding is zeker de tuin ziet er straks super uit, en zal het op elk plakje goed toeven zijn, je kunt op dan op zes verschillende plekken heerlijk zitten!
Straks ga ik even wat foto’s maken en over een tijdje weer, en wie weet plaats ik er nog wat op deze site!

Toedels IKKE

12-04-2015
Zondag rustdag!!, huhh rustdag?, egg niet…….vanavond gewoon werken en straks nog even de tuin in, ik heb de beregeningspomp vrijdag aangesloten en ergens krijgt hij valse lucht.
Vrijdag kon ik het niet vinden, de pomp heb ik vorig jaar gekocht, ik hoop dat het gewoon aan de aanzuigslang ligt maar dat moet ik dus uitzoeken.
Voor de rest ben ik flink bezig geweest in de tuin, echt overal bezig geweest, veel verplaatst, een bank gemaakt tegen de groene wand die ik gemaakt heb, de wand moet nog wel volgroeien maar goed dat komt goed.
De Moestuin heeft een grote beurt gehad enz enz, volgende week komen de hoezen voor de fietsen, we hebben twee nieuwe fietsen, maar die moeten een plek hebben waar ze veilig en droog staan, maar tja dat heb ik dus niet.
Oplossing, ik zet ze bij ons in het pad, ik heb hoezen besteld en er komen beugels aan de muur met sloten eraan zodat ze niet zomaar meegenomen kunnen worden, omdat er dikke sloten aankomen.
En zo klussen we verder en verder, volgende project is het verder gaan met de nieuwe badkamer!, kozijn is besteld die zal komende week ook wel klaar zijn dus dan kunnen we daar ook weer mee verder!!
Maar goed de tuin moest even tussendoor, je moet je wel kunnen ontspannen tussendoor, en er moeten nog een flinke lading planten de grond in.

Mensen ik wens jullie een fijne zondag, ik ga wat doen Toedels IKKE

06-04-2015
Jeetje!!, zou je lekker kunnen uitslapen op 2e paasdag maar nee hoor! ben je al voor 06:00 uur wakker en dan zit je dus al vroeg beneden!
Ach en wat doe je dan met een bakje koffie even voor de pc zitten, even op twitter, facebook, mijn website even bijwerken, kijken of er nog nieuwe films uitkomen en nog wat meer van dingetjes!
Mijn nieuwe auto radio doet het super, ik heb nu een radio met dap+, dat is digitale radio moest er nog wel een extra antenne voor inbouwen maar dan heb je wel super geluid en heel veel zenders.
Ik kan nu ook mijn iPhone commanderen ook al zit die diep in mijn broekzak en dit allemaal met een druk op de knop, en dat is lekker handig dus!


05-04-2015

3 april was Nick jarig (24 jaar geworden) normaal vieren we een feestje maar omdat Nick is verhuist naar Lima was er dus geen feestje tenminste niet voor ons.
Nick heeft natuurlijk wel zijn verjaardag geviert maar dan in Peru, even op verjaardags visite gaan is ook niet mogelijk omdat we dan eerst ongeveer 15 uurtjes moeten vliegen!
Maar goed het is niet anders beide kinderen zijn nu uitgevlogen, het waren bewogen jaren en saampjes hebben we heel wat voor de kiezen gehad en was het niet altijd makkelijk.
Maar goed het leven ging gewooon verder en wij dus ook samen zijn we er toch door heen gekomen en zijn we geworden tot wat we nu zijn, we kijken vooruit en zo min mogelijk terug, vooruit dus maar niet te ver!

Operatie tuin loopt op rolletjes, volgende week nog wat straatwerk en wat slepen met balken bakken en andere dingen en dan is het nog opruimen.
De eerste plantjes zitten al weer in de grond, Marlies is daar gisteren mee begonnen, en de moestuin is ook bijna klaar, voor al het zaai en pootgoed, dit jaar jaar gaan er vier soorten aardappels de grond in, maar dat kun je straks allemaal lezen in Lekkers UUT eigen tuin!!

Voor de rest heb ik weinig te melden dus Toedels IKKE

02-04-2015
Moe van het beunen in de tuin, operatie varander de tuin deel 2155 haha, tja de mensen die me kennen weten dat ik altijd wel bezig ben en ook altijd weer aan het veranderen en verbeteren ben.
Dus nu ben ik weer vollop in de tuin aan het werk ben, ik moest namelijk de straat eruit halen om nieuwe afvoerpijpen te leggen voor de nieuwe schuur en badkamer, zodat het regen water maar ook het water van de nieuwe badkamer weg kan lopen.
Maar goed daarom moest er overal worden gegraven, tja dus maak ik maar meteen gebruik om wat dingen aan te passen in de tuin, we hebben straks een bar, een overdekt zitje, een vijver een open zit gedeelte een tuinhuisje en een moestuin, en dat allemaal in een tuin!
het doel is dat de tuin niet in een keer te zien is, en dat als je door de tuin loopt overal kunt zitten, overal leuke zitjes heb en vooral dat je steeds nieuwe dingen ontdekt, dat de tuin lekker ruikt.
Het moet een eetbare tuin worden, met overal kruiden, groenten en fruit over de hele tuin verspreid, en het moet ook nog gezellig zijn, met verrassende verlichting en deco.
Ja luitjes jullie lezen het, we zijn er maar druk mee, en na de pasen gaan we ook weer verder met de bouw, dat nu tijdelijk stil ligt, je moet nu wel de tuin eerst doen anders groet er straks niets en dat zou ook niet leuk zijn.
Als de tuin straks klaar is dan maak ik wel wat foto’s die ik dan hier op deze site plaats, leuk als er ook wat beelden bij zitten.

30-03-2015
Verplichte pauze, ik had net de schop in de tuin gezet vor het laatste deel van de regenwaterafvoer voor de nieuwe schuur/badkamer toen het ineens begon te plensen, ik dacht eerst dat ik iets geraakt had haha
Dus heb ik nu verplicht pauze, op de achtergrond heb ik muziek aan staan van David Berkeley heerlijk!, kun je vast wel vinden op youtube dan weet je wat ik luister, ook deze informatie deel ik met jullie haha
Het word weer helder buiten maar alles is nat dus dat is ook niet fijn maar goed sommige klussen moeten gebeuren, de kamer van Nick moet ook nog een beurt hebben, Rutger gaat daar nu slapen nu Nick in Lima woond.
De eerste dagen liep ik toch wel met een kut gevoel rond, sorry voor de uitdrukking maar echt happy was ik niet, een moe gevoel met een branderig gevoel achter mijn ogen echt helemaal weg is het nog niet maar het gaat al een stuk beter.
Het is ook niet niets mensen dat je zoon plotseling een beslissing neemt om maar Peru te emigreren, en dan ook nog eens binnen drie weken dat te doen geloof me mensen dat het bij mij  insloeg als een bom!
Het is vreemd maar een week geleden waren we op Schiphol op dit tijdstip, de tijd staat echt niet stil het vliegt letterlijk voorbij!
de bui is voorbij de pauze ook, dus duik ik weer in mijn overal en laarzen voor deel twee!

Toedels IKKE
27-03-2015
Ik weet niet of ik last heb van een leeg nest syndroom, maar het gevoel dat er iets mist is wel aanwezig, het blijft vreemd.
Maar goed Nick en Evelyn zijn gelukkig goed aangekomen, toen ze in het vliegtuig zaten was er ook die vrezelijke ramp met een ander vliegtuig waar 150 mensen hun leven verloren, en dat door een copiloot!
Op zo’n moment schrik je wel even en denk je toch wel het had ook een ander vliegtuig kunnen zijn, maar goed gelukkig is alles goed gegaan en zijn ze veilig aangekomen wel met een uurtje vertraging.
Hier in huis probeer ik de draad weer op te pakken ik kan niet zeggen dat ik nu barst van de energie maar dat komt vast wel weer, we zijn nu bezig om de tuin aan te pakken, even een tussendoorse klus.
Normaal had het nog wel even kunnen wachten maar er zullen toch nog wel wat planten de grond in moeten en dat doe ik toch liefs in het voorjaar!
Dan kunnen we de komende zomer hopelijk weer vollop genieten van de tuin zo tussen het klussen en werken door.
Het hardhouten kozijn voor de badkamer met raampjes is besteld en die is over ongeveer twee weken klaar, er moet alleen nog glas in en hang en sluitwerk aan.
Nou mensen toch nog even wat geschreven.

Toedels IKKE

23-03-2015
Vandaag hebben we Nick en Evelyn naar Schiphol gebracht niet een van mijn tofste dagen kan ik je vertellen, was toch erg emotioneel, vooral het afscheid tussen broer en zus hebben me zeer diep geraakt, het was een zeer emotioneel afscheid ik schrijf dit nu nog met tranen in mijn ogen.
Het gaat eerst om een periode van 4 jaar, dan maken ze een keuze wat ze gaan doen, maar vier jaar is lang dus er kan nog van alles veranderen, het enige wat telt is dat ze van plan zijn elk jaar op vakantie te komen, en hopelijk gaat dat lukken.
Wat moet ik er nu nog meer van vertellen………………….snik!!

Toedels IKKE

22-03-2015
Het is heerlijk rustig ze liggen allemaal hier in huis nog om een oortje, behalve ik, ik zet lekker met een bakje koffie even voor de Pc,  over een paar uurtjes is het weer werken tot vraagteken.
Vanavond hebben we nog een borrel uurtje met een paar vrienden en kennissen dit ter ere van Nick en Evelyn die a.s. week gaan vertrekken naar Peru voor een lange tijd.
Het vreemde van dit alles dat ik dat nog niet besef, weet niet precies hoe ik het moet uitleggen maar dat Nick voor een lange tijd niet thuis zal zijn wil er bij mij nog niet in, dat moet nog indalen.
Onze twee katten worden oud en ouderdom komt met gebreken, onze kat Bengel loopt nu echt houterig, en onze ander kat Boris heeft blaasontsteking, en van de dierenarts moeten we eigenlijk urine opvangen, haha die dierenartsen tegenwoordig zitten vol humor!, probeer dat maar eens te doen met een kat die wildplasser is!
Dat gaat dus echt niet lukken, nu hebben we plastik bolletjes die we dan in een bak moeten doen en daar moet het katje dan op plassen, word vervolgd!
Gisteren hebben we een prachtge paastak gemaakt eerlijk is eerlijk hij is echt prachtig geworden al zeg ik het zelf  ;-), samen met Marlies die ook een crea-bea aan het worden is, dat was ze al maar nu komt het weer naar boven.
Als je lekker in je vel zit dan gaat dat allemaal van zelf en dat voelt heerlijk, ik heb afgelopen week de pootaardappeltjes voor dit jaar gekocht, mensen aardappeltjes uit eigen tuin zijn echt heerlijk en niet te vergelijken met pieoers uut de winkel.
Mijn  zelfgemaakte bier is echt heerlijk, hij ruikt niet alleen super maar hij smaakt ook nog eens super, zelfs Marlies die wijndrinker is vond hem lekker.
Binnenkort maar een lading maken, als dan straks de zomer is dan kunnen we aan de bar genieten van een heerlijk koud, en zelf gebrouwen biertje.

Oeps ik moet zo werken, Toedels IKKE

21-03-2015
Het aftellen is begonnen nog even en dan is de laatste van mijn kinderen uit huis, eerlijkheid gebied mij om hier te schrijven dat het mij allemaal veel te snel gaat.
Maar goed Nick heeft zijn keuze gemaakt het is zijn toekomst en daar is hij voor een groot gedeelte zelf verantwoordelijk voor.
Bij mij is het in iedere geval nog niet helemaal ingedaald dat hij weggaat en voorlopig niet terug komt denk dat dat nog wel komt.
Gelukkig zijn de tijden veranderd, vroeger moest je een brief sturen en weken wachten op een antwoord, nu zijn de lijnen veel korter dank zij internet, je kunt op elk moment van de dag met elkaar praten en dat life en met beeld.
Voor de rest gaat het hier gewoon door, het gaat lekker met de bouw, kozijn met ramen voor de badkamer is besteld, een kozijn met twee uitzet ramen van hardhout, over drie weken word hij geleverd.
De riolering tot net in de schuur is aangelegd en aangesloten, alleen nog even achter de schuur de pijp aansluiten voor de dakgoot.
Omdat ik de straat/stoep/pad of hoe je het ook wilt noemen helemaal open heb liggen kan ik meteen de tuin aanpassen, vanaf mijn nieuwe schuur komt er een tuinkamer haha tja, met een groene muur er tussen ook daar heb ik twee uitzet ramen ingbouwd.
En zo blijven we volop in beweging en dat is goed voor een mens, en jullie willen niet weten wat er nog moet gebeuren pfff
voor de rest heb ik weinig te melden luitjes sorry dat het tegenwoordig alleen maar over de bouw en zo gaat maar ik heb helaas weinig tijd om op mijn site te schrijven, ik loop echt een eind achter ook met mijn maandelijkse blogs.

Toedels IKKE

08-03-2015
Om maar meteen met de deur in huis te vallen het volgende, mijn lieve zoon gaat ons verlaten!!, het is een lang verhaal dat ik niet met jullie ga delen.
Nick gaat namelijk emigreren naar Peru hij gaat daar samenwonen met Evelyn en voorlopig komt hij niet terug, het was voor ons ook even een verrassing die ik niet had zien aankomen maar als het goed gaat dan zit Nick binnen drie weken in Peru.
Het is goed dat Nick op eigen benen gaat staan en uitvliegt, maar Peru is wel meteen het uiterste qua afstand, maar met een beetje geluk komt hij een keer per jaar naar Nederland, maar goed dat is nog afwachten het kost nog al wat!!
Ik heb een nieuwe telefoon gekocht!!, de nieuwe iPhone 6 Plus 64 Gb, ben er super blij mee, hij is lekker groot oke dat is niet altijd handig in je broekzak maar het is een super ding!!
Voor de rest ben ik druk met de bouw, de nieuwe fundering zit erin en de eerste paar honderd stenen zijn gemetseld, het gaat dus lekker voorspoedig, morgen de buitenmuur aan stucken.
De PVC pijpen die het water van de dakgoten moet afvoeren zit voor het grootste gedeelte in de grond, morgen het laatste stuk pijp erin en dan is dat ook klaar.
Nog ca 700 stenen metselen en dan zijn de muren klaar, eerst nog een kozijn plaatsen en dan kan de balklaag erin, ik wil eerst de buitenkant afmaken, dan er moet nog een dak op enz, enz.
Het project schemerlampen is ook bijna klaar, alleen nog een afwerkrandje om de lampenkapjes en dan zijn ze klaar, het is de bedoeling dat er later dit jaar Hue lampen van Phillips in komen, dat zijn lampen met WiFi erin, met een druk op de knop kun je de lampen aan en uitzetten, of dimmen en dat in ontelbare kleuren.
Ik heb een demo filmpje gevonden op internet DEMO klik op demo je kunt er zelf een disco van maken zag ik, maar goed dat is de bedoeling en niet om er een disco van te maken.
Voor mijn project huis beveiligen is de sensor voor de poort binnen, als straks de poort open gaat krijg ik meteen een berichtje op mijn telefoon, of een mail of beide dat kun je dus aangeven.
Volgende stap wat het huisbeveiligen aangaat is een camera aan de voordeur, sensoren voor in het gangpad buiten, rookmelders die ook op WiFi werken, enz, enz
Jullie lezen het we zijn overal mee bezig maar zo ben ik, ik hou van afwisseling smile, smile zolang we maar vooruit gaan is het goed vind ik.
Voor de rest heb ik weinig te melden mensen, ik kan nog maar een ding schrijfen………..word vervolgd!!!

Toedels IKKE, en geniet van het voorjaar het is prachtig!!!
23-02-2013
Alle puin was weg joepie, een fundering met een deel muur bleek toch niet goed genoeg volgens mijn beleving dus slopen.
Had dus weer een paar kg puin 600 Kg volgens de weegschaal van Nienhuis, meteen grint meegenomen 500 Kg, die ik meteen vandaag samen met nog eens 100 Kg grint en 150 Kg Portland en het nodige metselzand verwerkt heb tot Beton.
Van deze beton is een nieuwe fundering gestort voor de nieuwe badkamer aan de tuinkant, heb meteen twee plastick pijpen van 110 mm in de fundering gelegd, deze moeten straks het water afvoeren van de badkamer.
Jaren geleden toen ik nieuwe riolering heb gelegd heb ik al rekening gehouden dat er ooit een nieuwe schuur gebouwd zou worden en daarop kan ik hopelijk de boel op aansluiten.
Nu nog een lading stenen bestellen, een kozijn en dan is het een kwestie van profielen stellen en metselen en timmeren.
En zo lieve mensen klussen we rustig verder, de raampjes van het huis zijn bijna klaar, de laatste twee moeten nog twee keer in de verf aan een kant en dan zijn die ook klaar.
En dan de buitendeur achter het huis nog en dan is die ook klaar, tussendoor pakken we de tuin hier en daar nog een beetje aan en dan kunnen we hopelijk de aankomende zomer weer lekker genieten.
Vandaag ook maar meteen drie oude fietsen naar de fietsenmaker gebracht dan zijn we die ook kwijt en de moestuin ook maar even aangepakt, die is dus ook bijna klaar dus al met al schiet het lekker op zo, nog lang niet klaar maar we gaan vooruit.

Toedels IKKE

19-02-2015
Alle puin is weg, metselzand en grint is binnen, in twee dagen tijd 7000 Kg in mijn handjes gehad, en totaal geen spierpijn wat ik eigenlijk niet begrijp maar joeppie!! dat vind ik helemaal niet erg.
Vandaag beginnen we maar eens rustig, een paar raanpjes schilderen en de moesttuin maar eens opruimen, het word mooi weer dus werk genoeg zou ik zeggen.
Maar zoals ik al zei ik begin maar eens rustig, kopje koffie ff ontbijten en dan is het buiten vast al een stuk warmer en kan het feest beginnen.

Dus toedels dan maar, IKKE

18-02-2015
Vandaag begint operatie puinruimen, ik heb een paar kuub puin liggen dat naar de stort moet enop de terugweg neem ik dan weer metselzand mee terug.
Zo doe we elke dag wat en vorderen we langzaam maar zeker, de laatste raamkozijnen ben ik aan het schilderen dus ik kan rustig schrijven dan dat ik goed bezig ben, dank u!!!
Ik vind het zelf ook erg belangrijk dat je ten eerste bezig blijft en ten tweede dat je vooruit gaat dat laatste gaat de ene keer snel en de andere keer langzaam, maar stilstand is achteruitgang zeggen ze.
Gisteren het voortuintje even gedaan het is niet groot maar zo nu en dan moet je er toch even doorheen, maar hij kan er nu weer tegen alles begint al uit te lopen, het word voorjaar, en wat een winter was het pfff haha.
Maar goed hoe warmer de winter hoe minder gas we verstoken en dat scheelt weer in de knip, toch??
Maar goed luitjes ik ga aan het werk, want wie doet het anders???

Toedels IKKE

15-02-2015
Vandaag even naar de grootste carnaval’s optocht van de omgeving, ben benieuwd wat voor maffe dingen we nu weer gaan zien.
Vandaag de eerste stap gezet om de gehele bovenverdieping te voorzien van thermopane glas, als ik toch alle uitzetraampjes moet schilderen dan kan ik het beter in een keer goed doen, stapje voor stapje gaan we vooruit.
Energie zal de komende jaren vast niet goedkoper worden dus zullen we daar nu al vast rekening mee gaan houden, ik heb een heel energieplan in mijn hoofd maar goed dat kost meteen weer een lading geld!!, en is ook niet te realisren in een korte tijd.
Deze week is het de bedoeling om puin te ruimen letterlijk en figuurlijk, de puin uit de vloer van de nieuwe badkamer moet afgevoerd worden en er moet meteen metzelzand worden gehaald zodat we straks weer verder kunnen met de fundering.
Als er een ding is wat ik niet hoef en dat is me vervelen, we gaan langzaam maar zeker verder en hopen dat alles van een leien dakje gaat en alles meezit dus.
Zit me net te bedenken dat ik nog een februari blog moet schrijven pfff ben er maar druk mee, en de motor moet ik nog laten maken, er moeten nieuwe voorvork keringen in en aan een klein beurtje zal hij ook wel toe zijn.
Het word langzaam maar zeker voorjaar, een echte winter hebben we weer niet gehad en de zon zie ik al weer vaker, beleef de lente is weer begonnen, langzaam maar zeker krijgt de mens weer zin om bezig te zijn.
In week 11 krijgen we onze nieuwe fietsen en dan zal ik mijn kuitspiertjes maar eens trainen, op advies van Fisio.
Zo luitjes ik stop er mee, het is inmiddels al een dag later dan toen ik dit bericht begonnen was, ik ben met de kids naar de karnaval geweest, gezellig dus!!, en vanochtend een dag later maak ik mijn verhaal af.
Nick zal ook zo wel wakker worden hij moet namelijk werken, hij moet voor de gemeente Winterswijk werken gedurende twee maand, als controleur!
En ik moet nog wat schilderen, vanmiddag krijg ik visite en vanavond heb ik nog een uurtje vrijwilligerswerk en dan is het al weer bijna dinsdag pffff.

Toedels IKKE

12-02-2015
Woensdag marktdag, gehaktdag, baaldag, geluksdag, geen idee welke dag het is maar voor mij is het gewoon een werkdag haha.
Mijn nieuwe iPhone 6Plus is super, ik was eerst bang dat ik flink moest wennen aan de grootte maar nee hoor dat was zo gepiept, misschien omdat ik veel mijn iPad gebruik?
Ik heb een zilver achtergrond en een witte voorkant, mooi toestel, snel en het werkt echt super, ben er dus echt blij mee, en met mijn nieuwe abonnement van 15 euro per maand kan ik de lol niet op.
Onze rode Kater (je weet wel kat) met de naam Boris moest toch wel regelmatig naar buiten, en met regelmatig bedoel ik dan ook regelmatig, zo vaak dat het gewoon opviel.
Toen hij ook nog een paar druppeltjes in de kamer plaste heb ik toch maar even een afspraakje gemaakt bij de dierenarts, die heeft hem onderzocht en dacht aan kristallen, of aan blaasontsteking, ofiets in die richting.
Twee prikjes en een drankje heb ik er voor gekregen, en afwachten of het beter wordt, en ik maar denken dat hij 12 was, hij word in juni al 14 jaar tijd vliegt.
Mag er niet aan denken dat Boris er niet meer zou zijn, dat zou me echt aan het hart gaan, maar goed daar willen we niet aan denken dus verwennen we hem maar een beetje extra!

Toedels IKKE

09-02-2015
Vanaf gisteren kun je op mijn site komen met zowel henkhorck.eu, als met henkhorck.nl en dat is dus lekker handig.
Vandaag krijg ik mijn nieuwe telefoon, en dat is toch wel iets waar ik me op verheug mijn oude iPhone is een een beetje, ehm heel erg sloop geworden, en dus werd het tijd voor een nieuwe, en die is dus besteld en vanmiddag krijg ik hem, ;-))
Hoesje is ook besteld en die komt morgen binnen, nog een verzekering afsluiten en dan hoop ik dat ik de komende jaren weer vooruit kan.
Zal vast moeten wennen ten eerste een de snelheid, meer mogelijkheden en vooral aan de grootte, maar dat komt vast wel goed, Marieke heeft ook een iPhone 6 Plus en die is er mee getrouwd en wil echt niets anders.
Grappig is dat hier in huis iedereen een iPhone heeft.
Ik heb de iPhone vergeleken met de Samsung toestellen met Android besturing, ik denk dat het maar net is wat je gewent bent, Apple is echt niet goedkoop, maar ik vind het wel een stabiel besturing programma, en het werkt altijd, en het blijft snel.
Ik zeg niet dat je meer mogelijkheden hebt dan met Android dat geloof ik niet, maar het bevalt me echt super goed, dus ik blijf bij Apple :-)).
Al zullen de echte Android fan’s me vast voor gek verklaren, maar dat is dan anders om ook zo haha.
Het schilderen van mijn uitzetraampjes schiet niet echt op, de verf wil niet zo goed drogen, maar goed dan doen we er een dag langer over.

Toedels IKKE

03-02-2015
Afgelopen dagen weer een paar klusjes gedaan, nieuwe stellingen bij in de kelder, een vat bier gebrouwen, bezig geweest in de tuin, ben al twee keer bij iemand geweest om met de computer te helpen voor stichting VOOR MEKAAR, vrijwilligerswerk dus!!
En dat is een uurtje in de week, het schilderen van de raampjes gaat ook gewoon door, kortom lekker druk met van alles en nog wat!!
Nu zullen jullie wel denken nu weten we het wel een keer met al die klusjes en zo, tja aan de ene kant hebben jullie wel gelijk, alleen maar over klusjes en aankopen praten kennen we nu wel.
Aan de ene kant zou ik indien jullie zo zouden denken dat ook wel begrijpen, maar aan de andere kant ook niet misschien ook omdat niet iedereen mijn verleden kent.
En nu hoef dat ook niet iedereen te weten, dus maar er zijn tijden geweest in mijn leven dat ik helemaal niets en dan bedoel ik ook helemaal niets extra kon kopen.
Altijd maar werken en werken en werken en het gevoel te hebben dat je inplaats van vooruit gaat, weet dat je achteruit gaat is niet echt fijn, gelukkig is dat voorbij.
Ik slaap prima sta met beide benen op de grond en ben er trots op dat ik nu inplaats van achteruit hobbel lekker vooruit gaat, het gaat niet snel maar het gaat vooruit en dat is iets waar ik niet alleen blij mee ben maar ook wel trots.
En als ik dan iets koop of doe dan schrijf ik dat lekker op mijn site, en dat is dan ook het enige, voor de rest niet.
Eigenlijk zouden mijn vrienden en familie als ze iets willen weten over mij, deze site moeten lezen….haha, dan weten ze meer dan dat ik ze verteld, want ook dat heb ik geleerd.
En dat het soms beter is om over koeien en kalveren te praten dan over je eigen prive leven, PUNT!!
Vandaag heb ik bentoniet in de pompoenwijn gedaan om te kijken of ik de wijn sneller helder krijg, hij mag pas in de fles als de wijn helder is.
Ben ook nog een boek aan het lezen, van de schrijver Tolkien, nee niet de lord of the Rings of de Hobbit, nee ik lees het boek “de Silmarillion” dat is eigenlijk de voorloper van de twee films ik ben er net aan begonnen en moet zeggen dat het wel zware kost is, ik ben wel benieuwd hoe het verder gaat.

Als het goed is kun je straks niet alleen meer met www.henkhorck.eu op mijn site komen maar ook via de link www.henkhorck.nl  ik ben er mee bezig!

Toedels IKKE

31-01-2015
Boven aan mijn wensenlijst staat toch wel een nieuwe iPhone, ik heb echt nog een oldie, ik vond de iPhone 4 en 5 niet echt een mooi toestel, dus ben ik blijven hangen aan mijn oude toestel.
Maar ik erger me er steeds meer aan, zoooooooo langzaam, als ik iets open kan ik tussendoor eerst nog een kopje koffie zetten als het ware.
Maar de kogel is door de kerk ik ga voor een nieuwe en mijn keus is gevallen op de nieuwste telg van Apple en dat is dus de iPhone 6 en mijn voorkeur gaat dan ook nog na de 6 Plus.
Oke hij is groot maar ik gebruik ook mijn iPad veel dus dat moet geen probleem zijn, oke hij is groot dus wennen zal het zeker zijn maar dat komt vast wel goed.
Gisteren mijn kruidenrek een flinke beurt gegeven, ik heb een lading nieuwe potjes (mini wekpotjes) gekocht en gevuld met diverse kruiden enspecerijen, ik heb ook nog een nieuwe labeltjes gemaakt en dan ziet het er vast weer strak uit!
En zo kom je je vrije dagen wel door met al die klusjes, ik verveel me echt nooit!!

Nou luitjes ik ga weer ff wat doen!, Toedels IKKE

30-01-2014
Vandaag ga ik beginnen aan een vrijwilligerklus, ik heb me samen met Marlies aangemeld bij de stichting Voor Mekaar van de gemeente Berkelland.
Ik ga iemand helpen bij het computeren, ik heb nog geen idee wat deze meneer heeft maar ik geloof dat hij een herseninfarct heeft gehad.
Iedereen die me kent weet wel dat ik me eigenlijk nooit verveel, ik ben altijd wel ergens mee bezig, dus de vraag waarom kan ik wel begrijpen.
Tja, dat is ook wel een goede vraag ik vond dat ik zo nu en dan wel eens iemand kon helpen die het minder heeft, en ik hoef dat ook niet de hele dagen, maar ik kan best wel een uurtje of zo iets doen voor een goed doel!
Als iedereen beter zou zijn voor de mede mens dan zag de wereld er zeker wel anders uit.

Toedels IKKE

27-01-2015
Ik zit te wacht4en op de bestelde spullen voor mijn afzuiger, hopelijk komt het vandaag binnen, tussendoor alle bekabeling al aangepast, oude motoren eruit gehaald.
De nieuwe komt niet meer in de afzuigkap hij komt er een heel eind boven te hangen, wat het storende geluid bij het oude systeem hopelijk ook zal verbeteren.
Maar het belangrijkste is de zuigkracht, ik begin met een motor, en mocht het niet genoeg zijn dan ga ik er nog een motor extra bij plaatsen, ik wil veel zuigkracht.
De raampjes van de badkamer zijn klaar en teruggehangen, een raam uit de keuken en twee ramen uit de woonkamer zijn geschuurd en gekit, die staan nu bij de verwarming te drogen, moest wel in de schuur is het niet warm genoeg.
Dan hebben we een nieuwe router gekocht, de Netgear Nighthawk X4 (Ac2350) Smart WiFi Router, hopelijk hebben we nu overal een super snelheid.
Je kunt dan wel super snel internet hebben van UPC, maar dan moet het ook nog door het huis gestuurt worden doormiddel van WiFi, en daar lag het probleem.
We hebben teveel dingen die allemaal gebruik maken van WiFi, en daardoor hadden we geen super verbinding, en met deze router hoop ik het probleem opgelost te hebben.
Zo luitjes mijn pauze is weer voorbij, ik moet weer aan het werk………………..

Toedels IKKE

23-01-2015
Vandaag begonnen met de omleg/aanleg van de bekabeling voor de nieuwe afzuiging boven de gaspitten, die vandaag binnen zou komen maar dus vandaag pas verstuurd is, grrr hij komt uit Duitsland dus daar zal het wel aan liggen.
Maar goed dus mijn hele schema is in de war, ook de bestelling van Bol.com is er nog niet schiet ook niet op.
Gaat allemaal lekker dus, bij Marlies ging het beter ze kreeg vandaag een nieuwe iPhone en die was wel keurig op tijd :-0, ik heb wel een prijs gewonnen bij de postcode loterij, een pasta pakket haha nou dat zal wat zijn.
Moet nog tot half februari geduld hebben ze moeten de pasta zeker nog maken of zo haha
Gisteren de nieuwe Magnetron geplaatst in de keuken, staat nu op knie hoogte, de oude paste niet dus we moesten wel een nieuwe, maar ook dat klusje is klaar.
Ik heb dus nu echt ff geen zin meer alleen omdat mijn plan helemaal in de war is, maar goed morgen gaan we weer verder dan ga ik de Badkamer raampjes nog een laagje verf geven dan kunnen ze er de volgende week weer in en dan gaan we verder met de keuken raampjes.
Na de winter moeten dan alle uitzetraampjes en de achterdeur een nieuw kleurtje gekregen hebben, ik zeg goed bezig Henk!!!

Toedels IKKE

21-01-2015
De WC is klaar ziet er weer strak uit, operatie schilder alle uitzetraampjes van het huis is ook in volle gang, als het een beetje meezit met het weer dan doe ik de achterdeur ook nog even.
Ik heb een nieuwer afzuiger besteld met bijpassende toerentalregelaar, komt als het goed is deze week binnen en dan kan die er ook in, “in” klopt niet, hij kom nu op een andere plek te zitten en dat is een heel eind boven de afzuigkap.
Voordeel is dat het geluid een heel stuk minder zal zijn, en dat ik de afzuiger doormiddels van een draaiknop harder en langzamer kan laten zuigen.
Hopelijk is de zuigkracht ook een stuk groter dan van de vorige afzuiger, anders komt er nog een motor bij, ik wil meer zuigkracht dan ik had.
Tussendoor heb ik de binnenkant van de badkamerdeur ook nog even een laagje verf gegeven, jullie lezen het, ik ben weer volop aan het klussen, ach je moet toch wat met al die vrije tijd.
Dat heb je met een eigen huis, je bent er nooit klaar mee.
Deze of volgende week zullen onze nieuwe Gazelle fietsen wel binnen zijn, en dan zullen we eens kijken of we het niet verleerd zijn, of mijn kuitjes er wat aan hebben, heb al jaren niet meer gefietst!
Fietsen is ook niet mijn favoriete bezigheid maar goed moet ook aan mijn gezondheid denken haha

18-01-2015
De nieuwe stoelen zijn ook binnen en het lijkt mooi, de WC is inmiddels door de vertraging van het hout een hele klus geworden, morgen is het al een week dat ik er mee bezig ben.
Maar goed nieuwe plafond zit erin, een andere afzuiging en een plafond speaker, morgen de laatste lak laag en dan kunnen we weer de boel inrichten”.
Tissendoor ben ik bezig om de uitzet raampjes van de badkamer opnieuw in de verf te zetten ook die krijgen een ander kleurtje, Twikkel Groen dus.
En dan doen we nog even de binnenkant van de deur naar de badkamer en zo klussen we rustig door, wil de afzuiging van de keuken boven het gastel ook nog aanpakken dus ik hoef me niet te vervelen.
Vandaag heb ik een lading 3D films gedownload wil er deze week nog een paar kijken, afgelopen vrijdag zijn we naar Bert Visser geweest, nou dat was lachen hoor, en wat een drukte je moet goed opletten en luisteren anders gaat het zo voorbij.
Oeps ik moet weg, latersss

Toedels IKKE

14-01-2015
Druk bezig met van alles en nog wat, de WC krijgt een beurtje, nieuw plafond, fris kleurtje, isolatie, andere afzuiging en zelfs een plafond speaker.
Gisteren een speciale radio aangesloten voor keuken en WC, morgen gaan we naar Bert Visser, ik ben erg benieuwd!!
Zolder boven de badkamer is ook geisoleerd met 8 cm dikke laag, en zo zijn we bezig met van alles en nog wat.
Zaterdag komen de stoelen binnen en de fietsen zullen nu ook wel binnen een weekje binnen zijn, we zijn goed bezig vind ik zelf.
Voor de rest is het nog niet echt winter volop herfst past beter, veel regen en wind en dat al meerdere dagen achtereen.

Tja mensen wil nog wel even verder schrijven maar er moet gewerkt worden ik zeg dus….

Toedels IKKE

10-01-2015
En dan is het al weer zaterdag, en het waait nog harder dan gisteren, mijn hele nieuwe schuur was zeik nat, bleek dat er gaten zaten in het tijdelijke zeil, grrrrrr
Hout is besteld voor de WC, de WC krijgt namelijk een beurtje en een ander plafond, met een ander afzuig systeem.
Volgende week zal ik de schuur maar eens flink opruimen, ik wil de uitzet raampjes van het huis schilderen en dat kan dan mooi in de opgeruimde schuur, denk dat ik er eerst even een kachel in zet.
Voor de rest zijn we met van alles en nog wat bezig.
Wil nog gaan knutselen heb iets leuks gezien wil ik ook nog maken, ik heb veel te veel iedeen, veel te veel wensen, en te weinig geld haha, geld is ook altijd de remmende factor.
Wil ook nog een paar korte verhalen schrijven, kortom ik wil weer veeeeeeeeeeeeeeeeel te veeeeeeeeeeeeeeel!!!!

Toedels IKKE

09-01-2015
Is het nu winter of is het nog steeds herfst???, ik ben geen Paulusma maar een ding is zeker dit weer heeft niets maar dan ook helemaal niets met de winter te maken, regen en wind, ehm in mijn beleving is het herfst met een verschil de bladeren zijn al van de boompjes.
Aanslagen in Frankrijk, jeetje!! vind het erg jammer dat je nergens meer veilig bent, vreemd is dat de islam eigenlijk helemaal niet mag moorden en zo, er zijn altijd mensen die er hun eigen versie maar van maken, net zoals IS.
Kan er lang en breed over schrijven maar dat ga ik niet doen, ik laat mijn leven niet vergallen, ben er zeker niet blij mee maar wat kun je er aan doen?????, niets dus!!
Mijn thermostaat is binnen, de schakelaar voor de CV en de Centrale had ik al binnen, gisteren alles aangesloten, en met behulp van enkele toegstuurde filmpjes van de RWE SmartHome helpdesk.
Die ik kreeg zonder dat ik er om gevraagd had, en met behulp van die filmpjes ben ik met het syteem gaan stoeien, dit kun je allemaal lezen in Inleiding Smarthome .
Een ding is zeker het is een prachtig Systeem met vele mogelijkheden, maar goedkoop is het niet maar dat is volgens mijn geen een van die systemen.
Ik koop het meeste in het buitenland, ik heb voor de Centrale de ongeveer de helft betaald dan in Nederland, en dat is toch mooi meegenomen.
Volgende week komt het hout binnen voor de WC, en afgelopen dagen heb het plafond van de badkamer geisoleerd met een laag Tempex van 8 Cm, alleen nog de schuine kant en dan is dat klaar.
En zo blijven we in beweging.

Toedels IKKE

04-01-2015
Zondagmorgen 07:00 uur klaar wakker beneden voor de PC, even wat schrijven op mijn site, Marlies slaapt nog net zoals de rest van de bewoonders.
Zit me net te bedenken dat ik nog wel een nieuw item op mijn site kan maken en dat is het maken van een smarthome, misschien is het wel leuk om te lezen hoe je je huis smart kan maken.
Wie weet??
Als het goed is krijgen we binnen twee weken de nieuwe stoelen en de nieuwe fietsen, ben eigenlijk niet zo’n fietser maar omdat ik met hardlopen last kreeg van mijn kuiten wil ik op advies van de fysio meer gaan fietsen, maar dat moet je ok nog maar even doen haha.
Nu is het wel een Gazelle fiets met een lading versnellingen maar dan nog fietsen blijft fietsen, en wie weet bevalt het wel, Marlies wil Neede verkennen en vooral het buitengebied.
Nu komen we nog al eens bij het Vleer, de plek waar het oude zwembad was en waar de ijsbaan zit, daar gaan we meestal op zondag wandelen met de hond, prachtig gebied tegenover het gedenk bos.
Mijn project zuurkool is mislukt, ben bang dat ik het verkeerde zout heb gebruikt, tja een leermomentje dus op naar de volgende test!!
Alles over de wijnen kun je lezen in Horck’s brewery, waar het ook over wijn gaat!
Morgen is het maandag en dan zal ik eens beginnen met diverse klusjes in en rond het huis ik heb nog genoeg te doen!!
Gisteren heb ik de kerstboom afgetuigd, ahh zielugh!!, tja, volgens iedereen hadden we dit jaar een mooie boom, het gekke was dat ik me nog niet eens had uitgesloofd haha
Zit me te bedenken dat ik zowiezo mijn creatieve kant maar eens weer moet aanspreken, vroeger was ik regelmatig aan het knutselen en dat doe ik eigenlijk helemaal niet meer, eigenlijk wel jammer van vind het wel fijn om te doen.
Ik heb tijd genoeg in januari en februari ik heb namelijk twee maand vrij, of beter gezegt ik zit twee maand in de WW, niet grappig maar tja het is niet anders.
Agelopen week toch wat vreemds meegemaakt, Boris onze kat lag bij Morris onze hond in de mand, Morris die een jaar geleden elke kat pakte die hij maar kon pakken.
Boris trekt zich geen ene bal aan van de hond, Boris is de baas en morris moet zich maar aanpassen zo lijkt het tenminste, maar het is wel mooi om te zien, we moeten er regelmatig om lachen.
Volgende week hoop ik te horen wat er precies met de SV ketel aan de hand was, ze hebben in december de ketel meegenomen voor onderzoek en ik ben dus echt benieuwd wat het was.
De eerste indruk van de man die hem meegenomen heeft was dat de ketel geen goede onderhoud heeft gehad, dus ben wel benieuwd, ik heb het ook bij de verzekering gemeld , maar daar zal ik wel niets van horen want als je schade hebt dan kun je negen van de tien keer wel fluiten naar je centen.
Sorry meneer maar heeft u dan niet de kleine lettertjes gelezen, “huhh ehm…nee!!” anders had u wel geweten dat we alleen maar geld willen ontvangen en natuurlijk zo weinig mogelijk uitkeren en een verwarmings ketel valt daar zeker niet onder.
Maar goed niet geschoten is altijd mis, als het aan de onderhoud lag dan moet de GEAS maar wat regelen.
We wachten maar af, of we uberhaubt nog wat gaan horen, word vervolgd!!
We zitten in iedergeval niet in de kou, de nieuwe verwarming doet het prima en aanstaande week komt de nieuwe WiFi thermostaat binnen, en de aansluiting voor aan de ketel.
En dan is het begin er om ons huis smart te maken, er komt een speciaal item ergens op deze site, als er nog plaats is!.
Afgelopen week ben ik begonnen om de serie Marco Polo te kijken op Netflix, ik volg al enkele jaren de serie Game of Thrones en dit is wel een serie die er op lijkt, ben nu bezig met seizoen een, ik vind het tot nu toe wel een mooie serie!

(paar uur later)

De pagina voor de RWE SmartHome is klaar, Klik Hier wie weet help ik iemand op ideen!!

Toedels IKKE

03-01-2015
En dan is het zomaar januari, allereerst allemaal de allerbeste wensen voor 2015.
Is het winter??, nou winter is het echt niet het lijkt meer op de overgang van herfst naar winter, veel wind en regen het word wel kouder, maar winter is het echt niet.
Een nieuw jaar ligt voor ons, voor mij begint het met twee maand vakantie, ook lekker maar had van mij niet echt gehoeven, ik had toch liever gewerkt.
Gisteren heb ik de eerste stap gezet om ons hele huis slim te maken, smart dus en dat doe ik met RWE Smarthome.
Ik zal het kort uitleggen als me dat lukt ;-). met smarthome kun je via WiFi je hele huis regelen van verwarming tot verlichting ook kun je het huis beveiligen met rookmelders, camera’s en nog veel meer.
Mijn allereerste doel is de verwarming, de centrale de basis van dit systeem heb ik gisteren aangesloten, en volgende week komt de nieuwe thermostaat binnen.
Met dit systeem kan ik op elke radiator een thermoknop zetten die ik op afstand kan besturen, je kunt dan voor elke ruimte in huis de themperatuur regelen.
Stel dat ik op slaapkamer een een warmte wil hebben van 20 graden en in kamer twee 15 graden dan kan dat met dit systeem.
En dit alles kan ik over de hele wereld waar internet is regelen, het is zelfs zo dat in de badkamer sensoren op de ramen komen, dat als je de ramen open doet dat dan de verwarming in de badkamer meteen lager gaat.
Een prachtig systeem dat niet echt goedkoop is maar dat wel veel mogelijkheden bied, mijn einddoel is dat het allemaal energie besparing moet opleveren, ik wil meer zicht op mijn energie verbruik.
Bij de CV komt een rookmelder te hangen, stel dat die afgaat door rook, dan krijgt iedere bewoner van dit huis een melding via de telefoon.
Je begrijpt natuurlijk wel dat ik elke keer wat ga komen en niet alles in een keer, dat word me echt te duur.
En zo blijf je bezig en dat is ook belangrijk, ik vind natuurlijk wel jammer dat het altijd klauwen vol met geld moet kosten.

Toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.