Ditjes & Datjes 2014

30-12-2014
De een-na-laatste dag van het jaar, morgen ben ik jarig en dan komt er niets van het schrijven op mijn site, ik ben vandaag ook nog druk met van alles en nog wat en dan is het feest.
En Henk hoe oud word je, ehm hoe jong haha, ehm….tja…..willen jullie dat echt weten?….tis 55 jaar pfff, maar zo voel ik me niet hoor ik voel me 40!!!, en ik zie er ook niet zo oud uit hahahaha
Ik zit nog vol metplannen en ideen, eigenlijk veel teveel voor mijn knip, knippie heeft een hekel aan een lege buik grinnik.
Maar ik denk dat dat ook wel goed is, plannen zorgen voor focus en dat is belangrijk, we zijn alweer bezig voor de toekomst hoor.
Januari krijgen we allebij een nieuwe fiets een gazellige fiets ;-), ik heb afgelopen jaar flink last gehad van de kuitjes, en volgens de fisio is fietsen goed voor de kuitjes, dat is een reden en de tweede is dat Marlies fietsen leuk vind en Neede wil verkennen.
Dan krijgen we volgens de verkoper in de tweede week van januari nieuwe stoelen, tegenwoordig zit overal levertijd op, niets staat meer op voorraad.
En langzaam maar zeker word alles vervangen door nieuw of door iets anders, zo wordt het meer ons huisje.
Januari gaat de eerste wijn op fles en dan is het afwachten wat dat betreft, de poempoenwijn moet nog helder worden en dan zullen we eens kijken hoe dat afloopt.
Zo jullie zijn ook weer op de hoogte haha, en dan rest me voor dit jaar op deze site nog maar een ding en dat is juliie allemaal een allerbastend mooie jaarwisseling toe te wensen, een mooie sprong eruit en een mooie sprong in het jaar 2015.
Moge al je wensen in vervulling gaan, dat je gezond mag blijven, dat je vele vrienden om je heen mag hebben en mag genieten van het leven in een veiligere wereld.

Ik zeg proost en veel heil en zegen in het nieuwe jaar,

Toedels IKKE

27-12-2014
De Kerstdagen liggen weer achter ons, Kerstavond heerlijk gegeten, en de twee Kerstdagen lekker gewerkt.
De allerlaatste dagen van dit jaar zijn aangebroken, en dan duiken we alweer een nieuw jaar in, die vast weer van alles in petto heeft voor iedereen.
Nog een paar weekjes en dan woon ik al een jaar samen met Marlies, tijd gaat echt snel het voelt veel korter aan, en het bevalt me super!!
Woensdag ben ik jarig, en tja het is al weer zover, lekker jarig op de allerlaatste dag van het jaar, en als klap op de vuurpijl, vuurwerk om mijn verjaardag knallend mee te beeindigen, en glazen met bubbels.

Lieve lezers/bezoekers van mijn site, ik hoop dat het jaar 2015 jullie alles mag brengen wat jullie hartje begeert, vrede, gezondheid, rijkdom en nog meer.

Alvast veel heil en zegen gewenst voor het nieuwe jaar, PROOST !!!!!!!

TOEDELS IKKE

20-12-2014
De nieuwe CV Ketel hangt, gisteren is er nog een monteur geweest omdat er lekkage was, en volgens mij is het nog niet over, ze moeten toch nog komen omdat er iets niet goed is aangesloten volgens de regels.
Maar goed in de kou zitten we niet meer, we hebben meer waterdruk en warmte en dat is ook lekker, en nu maar hopen dat hij een stuk zuiniger is dan de vorige en dan is het prima.
Nog een paar drukke dagen voor de boeg en dan is het voorbij, dan zitten we in het nieuwe jaar, 2015 al weer tjeee tijd vliegt, wilde er nooit aan dat als je ouder word, dat gevoelsmatig de tijd sneller gaat.
Nou mensen ik vind van wel tijdvliegt echt, en vooral met een volle agenda, ik heb me opgegeven voor vrijwilligers werk, waarom is een goed vraag, maar er is vast wel iemand die ik een morgen in de week kan helpen.

Toedels IKKE

16-12-2014
Vandaag krijgen we de nieuwe CV ketel ben blij dat het buiten de laatste dagen geen min 10 was, brrrr
Vandaag wil ik ook proberen om mijn appel-perenwijn te bottelen maar of dat gaat lukken moet ik even bekijken ben druk vandaag met van alles en nog wat en dus maar ff kijken of het lukt.

Ga zo eerst nog wat dingen aanpassen op de Bier en wijn pagina, staat me nog niet helemaal aan.

Ga naarde pagina bier en Wijn.

Toedels IKKE

15-12-2015
De laatste weken van het jaar staan voor de deur, en dan hoppen we weer in een nieuw jaar.
Vrijdag is mijn verwarming bijna in de brand gevlogen gelukkig is het goed gegaan, maar tja het is wel zo erg dat er een nieuwe ketel moet komen, zit je lease er net op denk je dat je met de ketel nog een paar jaar vooruit kunt en dan gebeurt er dit.
Als je er over nadenkt dan kun je het toch weer positief bekijken het huis staat er gelukkig nog, mag er niet aan denken wat er gebeurt zou zijn als het afgebrand zou zijn.
Maar goed het is dus niet anders, ik kan weer schrijven op deze site dus dat is ook mooi, en ik heb hier en daar ook al wat bijgewerkt.
Er is een item bijgekomen over het maken van wijn, op dit moment ben ik pompoenwijn aan het maken en is mijn appel-peren wijn klaar om op fles te gaan.
Dan ben ik nog zuurkool aan het maken, en ik ben erg benieuwd wat dat gaat worden, ik heb drie emmers, in elke emmer zitten twee kolen fijn gesneden, groene, witte en rodekool.
Op die gesneden kool liggen de bladeren en dan een deksel met gaten en daarop een klein emmertje met water om de druk erop te houden, dan zit er een grote emmer op met een waterslot.
Na ongeveer zes weken heb je dan zuurkool volgens de kenners, dus ik ben benieuwd.
Dan wil iik me nog gaan verdiepen in het vermenteren van groenten, dat is een bewaar methode die vroeger veel werd gebruikt, nu ook nog wel maar niet zoveel.
Later komt er op deze site vast nog wel een speciaale pagina over dit item.
Enkele weken terug is ook een van onze katten overleden, Belle ook die dingen gebeuren ik heb geen idee wat ze mankeerde ze was de jongste van onze drie katten, en de luidrugtigste.
Niemand heeft het eeuwige leven dat weten we gewoon, we hebben nog twee katten en een hond dus nog genoeg huisdieren, ze zijn allemaal al op leeftijd, en dat merk je ook wel, alles slaapt en slaapt maar de hele dagen en veel beweging zit er niet meer in, zo’n 12 jaar zijn ze dacht ik allemaal.
Nou voor de rest ben ik uitgekletst, ik ga even een broiodje eten, er komt straks een adviseur en er neemt nog iemand contact op van de firma die de verwarming verkoopt.
Tja ik heb ze maar een mail gestuurd, straks vliegt er ergens wel een ketel in de hens en vallen er doden, nou en als ik dan niets gemeld heb dan zou ik me vast erg schuldig voelen.
Ze hebben al gebeld en ze willen de ketel graag voor onderzoek, maar dan moet hij wel van de muur af zijn en dat is hij nog niet, ze moeten nog even geduld hebben.
En dan wil ik nog kijken of de verzekering iets kan bijdragen, maar dat denk ik niet het is dan wel inboedel maar als je iets van de verzekering terug wilt hebben dan moet je van goede huize komen, ze hebben altijd wel een regeltje ergens staan zodat je geen cent krijgt!!

Toedels IKKE

13-12-2014
Als het goed is kan ik vanaf nu weer items plaatsen op mijn site, doordat de computer problemen had kon ik niets plaatsen, dus mensen sorry, en ik loop ook nog eens een eind achter.
Er zullen zeker nieuwe items komen, ben weer met van alles en nog wat bezig en waarom zou ik dat niet met jullie delen, toch?
Goed ik ga nu eerst proberen dit op mijn site te plaatsen.

P.S. ik heb al wel een stuk geschreven in zelf bier brouwen.

Toedels IKKE

20-11-2014
Wow!!, al weer een maand geleden dat ik mijn laatste blogje schreef op deze site!!, en wat was daarvan de oorzaak???
Nou daar kan ik heel kort over zijn, het lag aan mijn pc, het moederbord was kapoet, en er moest een nieuwe komen, gelukkig viel het binnen de garantie.
Dus zit er in mijn pc nu een heel mooi moederbord de Asus Rampage IV Extreme Black Edition, een hele mond vol maar een super bord.
Maar nu is hij een dag geleden ingebouwd, en toen moest windows nog opnieuw worden geinstalleerd, en alle programma’s er weer op en dat is ook een heel gebeuren.
Nu is dan ook nog de router die problemen geeft Nick heeft al een paar keer met Asus in Amerika gesproken en nu mag hij dan worden terug gestuurd en zullen ze daar kijken wat er mee aan de hand is.
Computers zijn mooi maar er is altijd wel wat, vooral als je een extreme PC hebt.
Maar goed ik kan weer aan de slag op mijn site en hopelijk kunnen mijn trouwe bezoekers weer genieten van een paar leuke items, ik ben weer met van alles en nog wat bezig.
ff een korte samenvatting, haha, ehm ik ben bier aan het brouwen, paddestoelen aan het kweken, zuurkool aan het maken, appel/perenwijn aan maken.
Dan nog diverse klussen zoals een nieuwe badkamer, het huis aan het schilderen en nog een hele lading klussen meer, kortom druk met van alles en nog wat en tussendoor moet ik ook nog werken hahahaha.
Maar goed alle gekheid op een stokje we kunnen weer schrijven en dat is wel fijn, zal wel proberen om leuke dingen te schrijven ;-)

Tot een volgende keer, Toedels IKKE

19-10-2014
En dan kun je eindelijk weer wat schrijven in mijn Ditjes en Datjes de pc doet het op dit moment, we hebben volgens Nick iets met het moederbord van de Pc.
Hij heeft al contact gehad met Asus inAmerica en nu is het geloof ik wachten dat hij opgestuurd gaat worden, en dan zullen we het wel zien.
Maar op dit moment doet hij het, en ik kan alleen op de pc schrijven voor mijn site, op mijn iPad kan dat niet helaas.
Moet wel zeggen dat ik bijna alles doe op mijn iPad en dat is echt een super ding volgend jaar wil ik al alles mee zit een nieuwe telefoon en dat word natuurlijk ook een Apple :-)
Ik heb via internet een lading boeken gekocht, en ben op dit moment weer aan het lezen geslagen heerlijk!!, ik ben een fan van Johan G Veenhof.
Voor de rest ben ik zoals gewoonlijk weer met van alles en nog wat bezig, al moet ik zeggen dat ik de laatste tijd wel wat extra rust gepakt heb omdat ik het schijnbaar nodig had.
Er zijn ook wel wat dingetjes gebeurt die voor mij best wel zwaar waren, en dan tikt het wel aan, ehm niets ergs hoor maar het waren wel energie slurpers om het maar even zo te omschrijven.
Morgen moet mijn auto naar de keuring en dat zal wel flink in de papieren gaan lopen, ze vinden altijd wat en mijn auto word elk jaar ook weer een jaartje ouder zal ik maar zeggen.
Morgen met Nick naar het ziekenhuis hij krijgt een maag onderzoek, hij heeft in Peru voedselvergiftiging gehad en sinds die tijd heeft hij maag problemen, en nu dan eindelijk na alle pillen geslikt te hebben een maagonderzoek.
Dan moet ik morgen nog bier bottelen en mijn wijn overhevelen naar een ander vat, vandaag kunnen mijn Chii-take paddenstoelen geoogst worden jammie!.
Voor de rest heb ik eigenlijk weinig te vertellen, dus……………….

Wens ik u allen een fijne zondag, Toedels IKKE

18-09-2014
De appeltjes en de peertjes zitten in een ton, ehm als pulp dan he, de aller eerste gisting is in volle gang, zaterdag word het sap gescheiden van de pulp en dan beginnen we met de tweede gisting.
Het is afwachten of het een drinkbaar sapje word of dat het niet te zuipen zal zijn, een ding is zeker als dit lukt en het is ook nog lekker dan ga ik volgend jaar wijn maken van de druiven uit onze tuin.
Onze nieuwe bank staat in de kamer, moooooiiii nu is het wachten op de eettafel, volgende week begin ik weer met de bouw van de badkamer deel drie inmiddels en zo gaan we door.
De tuin is over z’n hoogte punt heen de laatste vruchten hangen nog aan de struik, binnenkort zijn de mini kiwi’s rijp, de spaanse pepers beginnen rood te worden en dan is het wel voorbij.
Ik ben volop aan het schrijven met mijn fantasie boek leuk om te doen en hopelijk word het een boek met een eind, het vreemde is dat ik nu nog niet weet hoe het einde zal zijn, tijdens het schrijven vormt zich het boek en dat is wel grappig.
De nieuwe iPhone is uit en het nieuwe apple horloge mooi hoor ik wil graag de grote versie en liefst in combinatie met het horloge , maar goed het is geen goedkoop grapje!

Word vervolgd, toedels IKKE

14-09-2014
Zo ben je nog volop bezig met de voorbereiding van de vakantie en zo is het dan ook weer voorbij morgen nog en dan is het voorbij.
Maar ik kan hier wel schrijven dat we in Portugal een super mooie vakantie hebben gehad, en volop hebben genoten, we hebben veel gezien.
We hebben op de Atlantische oceaan gevaren en erin gezwommen we zijn een dag met de bus eruit geweest, we hebben de hoogste berg bezocht, en heel vele mooie plekjes bezocht, en veel bekeken.
We gingen elke dag minimaal twee keer uit eten, kortom een super mooie ervaring die ik morgen meteen zou willen overdoen, ehm vandaag mag natuurlijk ook.
Ik heb voor de eerste keer gevlogen in een groot vliegtuig, ook een unieke ervaring zowel op de heen als op de terugweg was het prachtig en mooi helder weer en ik heb Nederland op de terug weg echt super helder gezien, en mensen ik vond het prachtig.
Zelf de piloot vertelde dat het wel echt heel mooi helder was en dat maakte hij ook niet elke dag mee boven Nederland, dus ook het vliegen was een super ervaring.
Gisteren hebben we onze nieuwe bank gekregen, een 2,5 sits, eigenlijk was ik nooit zo’n bank mens maar ik kan hier schrijven dat deze bank prachtig staat in onze kamer en ook de kleur is perfect, en hij zit en ligt ook nog eens lekker dus wat willen we meer.
Helaas zit het er weer bijna op, vandaag krijgen we nog visite waarvoor ik ook nog ga koken, en we eten onder ander Spareribs, uit de smoker gerookt met beuken.
Ze liggen al in de marinade, en straks duiken we nog even de keuken in, wil ook nog appelks en peren plukken ik wil namelijk peren en appel cider maken, ik ben benieuwd!!

Ik wens jullie allemaal een mooie dag en tot mijn volgende blogje zeg ik Toedels IKKE

04-09-2014
En dan is het bijna zover morgenvroeg om 07:10 vertorrekt het vliegtuig naar Portugal met ons erin haha, de koffer is gepakt straks nog even alles even nalopen en dan moet het goed zijn.
Het zal een lange nacht worden, we moeten minimaal 2 uur van te voren aanwezig zijn en dat beteken dat we voor 05:00 uur op Schiphol moeten zijn, en omdat beide kinderen naar school moeten, gaan we vandaag met de laatste trein naar Schiphol.t
Ik moet straks nog even de spuit ophalen tegen bijensteken en dan zijn we er klaar voor, en we hebben er zin in lekker even uit te waaien in een warm land, dus luitjes doe het rustig aan.

Toedels IKKE

02-09-2014
De 2e dag van onze vakantie is begonnen, vandaag een klusdagje, ik ben de hele bar aan het schuren, dan laten we hem een beetje verweren en dan komt er een speciaal verf laagje op.
De bank was ook binnen maar die komt pas als we terug zijn van Portugal, ik heb ook nog wat spullen verkocht op marktplaats en hopelijk komen ze dat ook voor die tijd ophalen.
En zo zijn we vollop bezig, Nick is begonnen aan zijn nieuwe opleiding in Almelo, ICT niveau 4, netwerkbeheer, hacken, ennog wat speciale vakken, hij kan dus als hij slaagt dit jaar alle kanten op.
Voor de rest heb ik lekker niets te vertellen, ik heb vakantie en dus in alles haha

Fijne dag, Toedels IKKE

29-08-2014
Het aftellen tot dat we vakantie hebben is begonnen, nog drie dagen werken en dan vakantie!!!.
Maar zo ver is het nog niet, nog een paar drukke dagen en dan is het zover, eerst nog even een volksfeestje voorbij laten komen.
Vandaag kunnen we de eerste champignons oogsten, een paar dagen geleden hebben we de oesterzwammen al geoogst en vandaag dus de champignons.
Ik ga ook nog appelcider maken tenminste dat is het plan, ben wel benieuwd hoe dat zal smaken, wie weet kunnen we ook nog iets doen met de peren.
Gisteren hebben we boterboontjes en spercieboontjes gegeten uut eigen tuin, jammie heerlijk!!
Het is bijna voorbij, en dan is het spitten en opruimen en wachten op het voorjaar, de hele tuin krijgt volgend jaar ook nog een beurtje, teveel ideeen, teveel plannen maar we pakken het stap voor stap aan, elke keer een beetje.

25-08-2014
De laatste week van augustus is begonnen de week van het volksfeest in Winterswijk waar ik werk en dat betekend dus een hele drukke week.
En dan is het vakantie yesss!! en we hebben er zin in, lekker op vakantie naar Portugal.
We hebben verf uitgezocht voor het huis, Twikkelgroen en Bentheimergeel, haha, verf met leuke namen, maar daarom zijn dat niet de kleuren geworden hoor.
Ik ben wel benieuwd hoe ze gaan lijken, toch wel een tikkeltje anders dan wat er nu op zit, na de vakantie is het niet alleen badkamer maar ook wat schilder klusjes dus, het huis moet echt opnieuw in de verf.
En als we het dan doen dan gaan we het goed doen, het huis zal er van in waarde stijgen haha, en zo blijven we bezig, maar eerst werken, vakantie vieren en dan gaat het eraan.
De bank en de tafel zullen ook binnenkort binnenkomen, en zo gaan we verder, langzaam maar zeker.
Ik ga even wat eten maken ik heb honger, vanavond weten we oesterzwammen, zelf gekweekt jammie!!

Toedels IKKE

20-08-2014
Het lijkt wel of we midden in de moesson zitten, regen, regen en nog eens regen, en dat in grote hoeveelheden, je zou maar vakantie hebben, en in een tent zitten ergen in Nederland op een camping.
Heb je het hele jaar hard gewerkt, ga je op vakantie en dan heb je dit weer, en dan hadden we afgelopen nacht nog een van de koudste Augustus nachten in ik weet niet hoeveel jaar.
Ik ben blij dat ik mijn vakantie nog tegoed heb en dat we een warm land opzoeken, hebben we in iedergeval nog wat zon gezien.
We zijn wat spulletjes aan het verkopen op marktplaats, er zijn al enkele biedingen, ben benieuwd wat het op gaat brengen.
Ben weer begonnen met schrijven, wil mijn boek nu eindelijk een keertje afmaken, de taak/opdracht die ik mezelf had gegeven was een boek schrijven.
Een boek met een begin en met een eind, tja, het begin is er, er is ook een tussenstuk maar een einde is er niet aan het boek gekomen, en nu dus weer begonnen.
En ik moet eerlijk bekennen ik ben weer op pagina een begonnen, er staan veel fouten in, en veel klopt er niet, dus even de bezem er doorheen en afmaken dat boek.
Ïk ben eigenlijk weer begonnen omdat Marieke het wilde lezen, en Nick had er al een Epub van gemaakt, een Epub boek is een boek die je op een Ereader kunt lezen, of op je iPad, en dat zag er super uit.
En niet alleen super maar ook vreemd dat jij het geschreven hebt, dus nu poging twee om het af te maken, word vervolgd.
Vandaag de eerste voorbereidingen voor onze vakantie, de koffer moet naar beneden, even een checklist maken, en dan nog wat shoppen, volgende week is het namelijk erg druk waar ik werk, er is volksfeest en dat is toch wel de drukste week van het jaar.
Nou mensen ik ga afsluiten, er staat een hond te bedelen om uitgelaten te worden, dus ik ga even aan de wandel, en dan is het raam schuren en in de grondverf.

Toedels IKKE

16-08-2014
Nog een paar weekjes en dan hebben we vakantie, en in die paar weken gaan we naar Portugal, mijn aller eerste keer in een groot vliegtuig!!, spannend!!, ik, ehm….wij zijn er klaar voor!
Even lekker weg met z’n tweetjes heerlijk, en totdat het zo ver is werken we gewoon door, en ben ik druk met van alles en nog wat.
Voor de werkplaats moet nog een dorpel komen, bij harde regen loopt me het water naar binnen, ben met een kozijn aan het opknappen, het metselen staat stil, ten eerste heb ik de stenen op, en ten tweede moet ik nu eerst nog wat andere dingen doen.
In september geven we ook nog een tuin party voor een man of 40, alleen als het mooi weer is natuurlijk, we geven een feestje omdat we zijn gaan samenwonen, dus moet alles wel netjes zijn.
En zo zijn we en blijven we vollop in beweging, elke dag een beetje en na de vakantie zien we het wel weer, dan is het weer badkamer!!
Waar we echt mooie ideeen voor hebben, maar dat dan ook weer meteen een lading ping ping kost, maar daar had ik al over geschreven, nog een paar weekjes en dan komt onze nieuwe bank binnen, en ook de nieuwe eettafel is over enkele weken bij de winkel binnen.
En zo gaan we rustig door, vele wensen en vele ideeen, en vooral veel werk wacht er nog op ons, maar dat geeft niet als je maar vooruit komt, toch??

Toedels IKKE

09-08-2014
FF een krabbel op mijn Ditjes & Datjes, langzaam maar zeker rijzen de muren in de badkamer omhoog, isolatie zit erin en metselen maar, de dozen voor het licht zitten al bij de ingang in de muur gemetseld dus het gaat lekker.
Een ding is zeker metselen zal nooit mijn hobby worden, maar het gaat redelijk goed moet ik zeggen, als deze twee muren op hoogte zijn dan is de muur aan de tuinkant aan de beurt.
Die muur moet eerst gesloopt worden, dan een nieuwe fundering en dan is het binnenmuur opmetselen en buitenmuur timmeren, Huhh?!?!
Nou de binnenmuur van de badkamer word van steen, en de buitenmuur hout, dit is omdat ik niet allemaal muren wilde hebben, ik vind muren zo kil en koud aandoen.
Dan gaan we op jacht??, nee we gaan niets afschieten :-), we gaan op jacht naar een ligbad, douche, tegels en nog veel meer.
Nu zijn op dit moment tegels nog niet zo belangrijk, maar je moet toch wel weten welk bad er in komt, en dat allemaal voor de afvoeren, electra, waterleidingen en nog veel meer.
Het ligbad hebben we al uitgezocht, we gaan alleen nog in het eggie kijken, we hebben nog een paar vragen en we willen weten of hij lekker ligt.
Het word, als dit bad doorgaat een twee persoons ligbad, met waterval, bubbels, waterjets, licht, radio, verwarming en nog veel meer, je kunt er zelfs je telefoon opnemen als ik het goed begrepen heb.
Zoals ik al schreef willen we nog weten of hij lekker ligt, hoeveel water er wel niet in zo’n bad gaat, ook niet onbelangrijk om te weten, misschien word het wel dit bad in een 1 persoons versie, we gaan toch niet elke dag samen in bad.
Maar dat het zo’n bad word is wel zeker, als alles goed gaat dan he, ;-), het leven kent vreemde en verrassende wendingen.
We kunnen nog alle kanten op met de badkamer, de badkamer word 3 meter bij 3,2 meter, niet mega groot maar je kunt er wel wat moois van maken.

Word vervolgd…
Voor de rest is het veel werken, het is dit jaar super druk, lijkt wel of er meer mensen hun vakantie doorbrengen in eigen land of zo, nog 22 dagen en dan heb ik vakantie en is het seizoen voorbij, can moet iedereen weer aan het werk of naar school.
Rutger en Nick gaan beginnen aan hun opleiding, Rutger FeFa of was het VeVa, en Nick ICT niveau 4, ik zeg toppie.
Als Nick dit jaar afmaakt en ook nog slaagt dan heeft hij veel sneller een goede baan, het niveau is tegenwoordig erg belangrijk!!
De champignons die ik aan het kweken ben beginnen zich te ontwikkelen, de oesterzwammen nog niet, we hebben dinsdag 20 liter Pils gebotteld en de tripple zit nog in het vat, die moet nog een paar dagen.
Nou mensen jullie zijn weer op de hoogte, ik wens jullie een fijne dag…..

Toedels IKKE

01-08-2014
En dan glij je een paar treden van de trap en dan heb je drie blauwe tenen en stijf, en dan kun je meteen niets meer vooral met een dikke grote teen die je niet kunt buigen, maar goed het leven gaat door en we blijven doorgaan.
In overleg met het werk blijf ik vandaag thuis en mocht het morgen niet gaan dan blijft er niets anders over dan me zelf ziek te melden, grrrr het is een drukke tijd en als je dan thuis zit en je collega’s moeten het werk doen dan ben ik daar niet blij mee.
Maar goed back to the order from the day, de bouw staat stop (door mijn teen) blijft niet veel meer over dan een beetje chillen, filmpje kijken.
Gisteren is de buitenkachel gekomen, die hadden we in Duitsland besteld, en natuurlijk gisteravond meteen getest, heerlijk warm, nu nog een afweergeschud in de tuin voor al het ongedierte wat rond fladderd, vooral de zoemende.
En dan hebben we nog een vakantie geboekt, we gaan naar Portugal, en we hebben er zin in, heerlijk ontspannen in mooi land, waar we veel vis gaan eten mmmmmm

Toedels IKKE

27-07-2014
Weekeind!!!!!!!!!!!!, lekker twee dagen vrij, maar thuis gaat het werk gewoon door, vandaag staan er nog wat klusjes op papier, er komt een koelkast achter de bar, ook niet onbelangrijk vinden we zelf!!.
We gaan vandaag bierbrouwen, twee soorten tegelijk, een tripple en een pils, ik heb nu een nieuw reinigings en ontsmettings middel die maar een contact tijd nodig heeft van een minuut, inplaats van de vijf minuten die het vorige middel had.
Dan moet ik nog even naar de bouwmarkt, heb nog wat dingetjes nodig voor het kluswerk, en wat we later op de dag doen weet ik nog niet Marlies is nu nog aan het werk maar vanmiddag is ze vrij.
Ons oog is gevallen op een nieuwe eettafel, het word Teak, rond met een doorsnee van 130 Cm, volgende week horen we meer, vandaag hebben Marlies en ik officieel 4 jaar een relatie.

22-07-2014
De eerste fundering zit erin, de tweede komt er morgen in, grint, zand en portlander is binnen dus we kunnen weer verder.
Alles is er klaar voor, het is nu een kwestie van mengen en storten en als alles volgens plan gaat dan gaat dat morgen vroeg gebeuren.
En zo gaan we langzaam maar zeker door met de bouw van de nieuwe badkamer, ik wil proberen om alles voor de winter klaar te hebben, tenminste de buitenkant, eerst is het nog even plat dak, dan een puntdak dat is fase twee en dat zal dan later gebeuren.
Een paar dagen geleden hebben we de buitenkachel gebruikt, ons eerste gerecht was een borgondische stoofpot, met verse kruiden uit eigen tuin, en het was heerlijk, tijdens het koken word je neus al geprikkeld, en krijg je echt trek en dan smaakt het dubbel zo lekker.
Het is ons dus goed bevallen, op de dag dat we de kookkachel getest hebben kwamen ook de ledlichten binnen, dus avonds was het niet alleen genieten van het eten maar het was ok nog eens super sfeervol.
Omdat het allemaal zo gezellig was hebben we ook maar meteen een buitenkachel uitgezocht, zodat we geen kou hoeven te lijden, wel een op gas en die je makkelijk kunt verplaatsen, dus waar we ook gaan zitten, we hoeven geen kou te lijden.
We krijgen een RVS kachel, maar niet zo’n lange, we hebben iets anders uitgezocht, eentje die niet alleen je bovenkant verwarmd maar ook je voeten :-)
Dan zijn we opzoek naar een nieuwe eettafel voor in de kamer, we weten wat we willen nu nog de juiste vinden, maar ook dat gaat goed komen.
De eerste aardappels uut eigen tuin waren super, morgen eten we verse peultjes uut eigen tuin, heeerlijk!!!!!
Oeps ik moet weg, toedels IKKE

15-07-2014
Hoe vaak heb ik in mijn leven wel niet gedacht dat geluk afhangt van de hoeveelheid geld wat je hebt, zo van geld maakt gelukkig.
Geen geld, niet gelukkig, veel geld, heel gelukkig en alles wat er tussen zit, langzaam maar zeker denk ik er toch anders over.
Geluk en tevredenheid, kortom het gelukkig zijn zit hem niet in geld, nop………….ik heb dit jaar een nieuwe tv gekocht eentje van 120 Cm doorsnee, en met 3D, alles erop en eraan dus, ik ben er erg blij mee, het is een mooie tv, maar het heeft me niet gelukkig gemaakt.
Jullie zullen je nu wel afvragen wat is er aan de hand??, zit je in een dip, heb je problemen, haha neee hoor, in tegendeel.
Alles gaat goed, maar ik zat/zit hier even in mijn pauze voor mijn pc te mijmeren, vanmorgen heb ik een deel van de fundring gestort in de nieuwe badkamer, ik zit dus eigenlijk een beetje na te puffen.
En ik zat hier zo even aan Marlies te denken, en ik merkte dat er een warme glimlach om mijn mond kwam, toen bedacht ik me dat geluk niet door een grote tv komt, maar door de mooie momenten, de dingen die je voor elkaar en met elkaar doet.
Ik ben weer flink aan het klussen geslagen, alles aanpakken en mooi maken, verbeteren, verfraaien, te veel om op te noemen eigenlijk, maar het geeft erg veel voldoening, vooral als er waardering is.
Ik heb jaren stil gestaan, klussen mijn huis opknappen!!!, ehm waarvoor, waarom, ik had er ten eerste geen geld voor, en als tweede gaf het geen meerwaarde aan mijn leven.
Ik zou de voordeur een mooi kleurtje kunnen geven, maar wie zou het zien, de overburen misschien oke, maar voor de buren zou ik het zeker niet doen, en ik had er ook totaal geen energie voor.
Nu besef ik waarom ik zoveel kracht en energie haal uit het klussen in ons huisje, gewoon omdat je het voor iemand doet.
Het is toch heerlijk dat je samen kunt genieten van een mooie tuin, badkamer of wat dan ook, en dat gaan we ook zeker doen.
Morgen gaan we onze nieuwe buitenkachel uittesten, lekker buiten koken met o.a. aardappels uut eigen tuin. Daar heb er echt zin in, morgen word het ook nog eens mooi weer, mijn schatje heeft ook vrij dus dat moet goed gaan komen.
Om een lang verhaal niet langer te maken dan nodig is, zeg ik Marlies je hebt me weer doen leven, en daarom hou ik zoveel van je, XXX

Toedels make love no war, IKKE

06-07-2014
En dan zit nederland in de kwart finale, en dat betekent dus dat we bij de beste vier van de wereld horen, op naar de halve finale!!
Maar wat was het spannend!!!, vandaag moet ik om 4 uur beginnen en ik heb besloten het maar eens rustig aan te doen tot die tijd, ff geen klussen voordat ik ga werken.
Gisteren het laatste gedeelte van de tuin aangepakt, de moestuin is nu onkruid vrij, van een oude buffet kast heb ik een kleine kast gemaakt en de rest eraf gesloopt, een zinken blad erop en het ziet er toppie uit, ik heb nu echt de tuin van voor tot achter netjes.
Moet bekennen dat het nog nooit zo netjes was in de tuin als nu, en mocht het wel zo zijn geweest dan was het een lange tijd geleden.
En dan gaan we maar eens op zoek naar een bouwtekening voor een lounche zet voor in de tuin, eentje van steigerhout.

Fijne zondag, Toedels IKKE

04-07-2014
De vakantie periode’s zijn begonnen dus neemt de drukte toe in de horeca, we zullen wat extra uurtjes moeten werken, maar goed dat hoort er bij.
Gisteren hebben we een nieuwe bank gekocht, een 2,5 zits, we moeten er wel drie maanden op wachten maar goed het is niet anders.
We moesten natuurlijk wel rekening houden met de woonkamer die niet zo mega groot is, eigenlijk vind ik het zelf niet zo erg dat hij over drie maanden pas komt, we zijn nu toch veel buiten.
Gisteren heb ik vier barkrukken gemaakt van steigerhout, ik vind ze zelf super mooi geworden, wel ga ik de bar nog veranderen, hij word in ieder geval een stuk langer.
Er hangen nu gekleurde ledlampen boven de bar in de vorm van gloeilampen, en dat ziet er echt gezellig uit, we hebben nog drie speciale led strips besteld in America.
De ledstrips gaan straks een heel apart effect geven in de tuin, en ze zijn ook nog eens super zuinig, ik kan niet anders schrijven dan dat we goed bezig zijn.
Vanavond begin ik achter in de tuin met het zitje voor ons tuinhuisje, de barkrukken moeten nog afgewerkt worden, en dan gaan we weer aan het klussen met de nieuwe badkamer, de rommel is bijna weg.
290 kilo astbest, Marieke heeft onze oude tuintafel gekregen en dan heb ik nog een aanhanger vol met rommel naar de stort gebracht.
In de badkamer begin ik met de fundering en dan zien we het wel wat de volgende stap is, we zitten vol met ideeen en we gaan gewoon rustig door.

Toedels IKKE

29-06-2014
Bijna Juli, nog twee maanden en dan is het de bedoeling dat we op vakantie gaan, we willen een last minute pakken, we zullen zien.
Ons nieuwe tuinsetje is ook binnen, ziet er echt super uit, en omdat ik het zo mooi vind zal ik er een foto van maken en hier onder plaatsen!!

Nou is hij mooi of niet, de spiegel is inmiddels opgehangen en een paar kaarsen houders, en er staat natuurlijk al wat deco op tafel, heerlijk om aan deze tafel te zitten, eten of heerlijk een wijntje te drinken.
De volgende stap buiten zijn barkrukken, die ik uiteraard zelf ga maken, ik heb al een paar ideeen opgedaan, moet alleen nog een keuze maken welke het gaat worden.
Dan komt er een lounche setje net voor ons tuinhuisje, ook daar hebben we al wat ideeen voor, vele wensen voor de tuin, en ook binnen gaan we aan de slag, we willen een nieuwe eettafel, een nieuwe bank en nog heel veel meer.
Wat de bouw betreft is het de komende week eerst puinruimen, en flink ook, bij de sloop komt er een hele lading rommel vrij, en dat gaan we dus de komende week opruimen.
Dan moet er gewerkt worden een de fundering in de niuwe badkamer met opendak haha, als alle funderingen aangapakt zijn dan begint de opbouw al, afvoeren in de grond, muren opmetselen, enz, enz.
Marieke is zo opgeschoten dat de woonkamer al klaar is, nu alles nog op de plek en inrichten, Rutger heeft zijn rijbewijs en zijn auto al, dus ook dat gaat allemaal goed.
Ik ga ontbijten luitjes

Toedels IKKE

22-06-2014
Het dak is er af, Huhhh?!?!, haha ja klinkt vreemd maar het is toch zoals ik het schrijf, Het dak is er af, en daarmee bedoel ik het dan van de schuur, gisteren het laatste gedeelte van het dak van de schuur gesloopt.
We hebben nu een open dak haha, en hierna begint operatie opruimen, hout zagen en rommel afvoeren, naar de stort, en dan is het nog een muur afbreken en dan kan ik al weer bijna met de opbouw fase beginnen.
Maar voordat we gaan metselen, zullen we toch nog eerst nog wat aan de vloer moeten doen, er moeten leidingen in de grond en voordat dat gebeurt zullen we toch eerst moeten bepalen waar alles moet komen.
Maar goed stap voor stap gaan we vooruit, er moet nog wel het nodige gebeuren maar dat gaat zeker goed komen!!.
Marieke heeft het huisje, mooi ruim en helemaal gerenoveerd, nieuwe kozijnen en deuren, en een nieuwe badkamer en Wc, nou mooier kan het echt niet dat scheeld een lading werk.
Zal haar de komende tijd ook nog wel moeten helpen, maar ook dat gaat goed komen.
Nick gaat zoals het er nu uitziet weer aan de studie, helemaal zeker is het nog niet maar als het doorgaat dan gaat hij naar Almelo naar school, ICT Niveau 4, en dan gaat hij ook leren programeren, maar zeker is het dus nog niet!!.

IK zeg dus word vervolgd

Toedels IKKE

20-06-2014
Als het goed is dan heeft Marieke net de sleutel van haar nieuwe huisje in Neede gekregen, eindelijk een plekje voor haar eigen!!.
Vandaag is het ook de dag dat Rutger is geslaagd voor zijn rijbewijs, eind volgende week zal zijn auto(Renauld Cabrio) ook wel klaar zijn, die gaat volgende week voor de keuring.
Vandaag is ook de dag dat ik mijn  oude schuur heb leeggeruimd, volgende week nog een keertje naar de stort en een lading brandhout zagen en dan kan het dak eraf van de oude schuur dan he.
Dus al met al was het een goede dag tot nu toe, volgende week donderdag komt de nieuwe tuintafel met de zes stoelen, ik wil voor die tijd nog even met de hogedrukspuit door de tuin, even het straatwerk schoonmaken.
We zijn er ook uit waar we heen gaan met vakantie, Marlies en ik gaan naar Portugal heerlijk een weekje er even tussenuit.
Jullie lezen het!!, we zijn hier vollop in beweging met van alles en nog wat, gisteren hebben we het bockbier gebotteld, volgende week maar eens even kijken wat ons volgende brouwsel word.

Nou luitjes jullie zijn weer even op de hoogte, ik ben eigenlijk te druk om een regelmatog op mijn site te schrijven maar er komen vast nog wel weer rustige tijden en dan halen we het wel weer in.

Toedels IKKE

14-06-2014
Nog 6 dagen en dan krijgt Marieke de sleutel van haar nieuwe huisje, ik heb hier nog wat spulletjes staan die naar haar toe gaan.
We hebben een nieuw tuinset gekocht en dus kan de oude mooi naar Marieke, we krijgen een grote tafel met 6 stoelen, de tafel is 220 Cm lang met 6 grote fauteuils, echt super blij mee.
Maar goed volgende week word hij geleverd, misschien nog wat later, hij was niet op voorraad, voor de rest zijn we natuurlijk flink aan het opruimen in de tuin, er moet nog een terras heater komen en zo gaan we door.
Nick gaat weer aan de studie als het goed is, Rutger is aangenomen voor de fafa opleiding dus na de zomer word het een stuk rustiger in huis.
De schuur schiet ook al flink op de wanden zitten er allemaal in en het schiet al mooi op, volgende fase is oude schuur uitmesten, leeg maken dus.
We hebben nu snel draadloos internet tot helemaal achter in de tuin, behalve in mijn schuurtje :-( Nick moet nog even uitzoeken hoe dat kan, we moeten in de schuur ook internet hebben omdat de reparatie afdeling van Nick ook in de schuur komt, de stofvrije kast is bijna klaar.
We zijn op alle fronten goed bezig, de moestuin ziet er al goed uit, alle gewassen staan erop, electra in de tuin is al aangepast, het tuinhuisje, het pomphok, en de rest hebben allemaal een eigen groep gekregen, en zo gaan we rustig door.

Toedels IKKE

07-06-2014
Pffffffffffffff, druk, druk en nog eens druk met de schuur, met de schuur schiet het op, gisteren heb ik de underlayment platen op de schuur gemaakt, en bezig geweest met de inrichting, en dan komt het overhuizen.
Overhuizen van de oude naar de nieuwe schuur, en daar ligt me een rommel kan ik hier wel schrijven, en daarna kan er een begin worden gemaakt met de nieuwe badkamer.
Maar voor het zover is dan zijn we al weer een paar weken verder, maar tot nu toe ben ik goed opgeschoten, en ik hoop de komende weken ook veel te kunnen doen.
Dus luitjes ik schrijf weinig op mijn site gewoon omdat ik tijd tekort kom.

Toedels IKKE

22-05-2014
jeetje al weer 11 dagen geleden dat ik hier wat schreef, tja mensen ik ben drukker dan druk en kom echt vrije tijd tekort, maar goed het is niet anders.
Ik ben flink aan het werk geweest de laatste tijd, de beregeningspomp staat weer op zijn plekje, voorrig jaar heb ik een nieuwe gekocht, en nu is hij weer aangesloten, er moesten wat slangen worden omgelegd, te eerste omdat ik een deel van de pergola heb gesloopt en omdat ik een buitenkraan heb verplaatst.
Er zijn nieuwe kabels in de grond gelegd, internet, water en electra lopen nu voor een deel onder de grond door, er komt in mijn nieuwe schuur een nieuwe meterkast vandaar.
De moesttuin(tje) begint groener te worden, de peultjes steken met hun kopjes al boven de grond, ik heb ook enkele potten met mini zonnebloemen gezaait ook deze staan al boven de grond, afgelopen dinsdag hebben we op de markt weer een lading kruiden gekocht.
Vorige week heb ik ook een lading puin en rommel naar de stort gebracht en meteen een aanhanger met metselzand weer mee terug genomen, ruim een cuub.
Vandaag ga ik beton storten, voor de nieuwe vloer in mijn schuur, het betongaas licht al waterpas op zijn plek, en nu is het een kwestie van volstorten en laten drogen.
En zo blijven we bezig mensen, we hoppen van de ene naar de andere klus, ik moet nu wachten tot het droog word, dus nog maar even een kop koffie en dan aan het werk.

Toedels IKKE

11-05-2014
Moederdag is ook weer bijna voorbij, ik heb overdag gewerkt door het slechte weer was het erg rustig, dus op tijd naar huis.
Marlies ligt al in bed ze heeft de griep, dus mooi even tijd om achter mijn pc te duiken, en even mijn ditjes en datjes bij te werken.
Al het brandhout is gezaagd en netjes in het nieuwe houthok gepakt, het was een flinke lading kan ik wel schrijven, maar goed dat karwei is geklaard.
Een graat deel van de planken zit er aan, netjes in de grondverf, het kozijn ook en de ramen hangen en kunnen opengezet worden, nog een paar stukje in de grondverf, maar dan moet het wel wat beter weer worden.
De nieuwe schuur is voor het grootste gedeelte leeg gemaakt, er lag nog een berg metselzand wat stenen en nog wat bouwmateriaal meer.
Als alles leeg is dan ga ik met de vloer bezig, daarna platen op de zolder, en tussendoor nog een lading rommel naar de stort brengen, ik verveel me echt geen ogenblik als ik vrij bent.
Er ligt nog een berg werk voor me, maar als we gezond blijven dan gaan we stug door, en hopelijk kunnen we over een niet te lange tijd heerlijk relaxen in onze niewe badkamer.

Toedels IKKE

05-05-2014
Bevrijdingsdag, en ook deze dag moeten we weer de hele dag werken, afgelopen week had ik drie vrije dagen en heb ik veel kunnen doen.
Afgelopen week heb ik mijn oude bijenschuur afgebroken, heb ik een nieuw houthok gebouwd, een lading puin geruimd en de hele moestuin opnieuw aangelegd en bestrating voor de paden erin.
Dan natuurlijk gaas voor de peulen en stokken voor de bonen erin, en dan zaaien en planten, de boterboontjes, peulen en diverse spercieboontjes zitten in de grond, en ik heb nog gember in de grond gezet.
Aardappels zaten al in de grond, de bessenstruiken zijn verplaatst en zo zijn we flink aan het werk geweest, drie dagen lang ploeteren in de tuin, maar dan heb je ook wat, het ziet er allemaal perfect uit al zeg ik dat zelf.
En wat gaan we deze week doen??, tja woensdag en donderdag ben ik vrij maar dan gaat het regenen dus tuinen word niet wat, dan maar aan het werk in mijn nieuwe schuur, het raamkozijn moet geschuurd worden en de uitzet-ramen moeten er in worden gehangen, er moet nog een drempel worden gemaakt en een slot in de deur.
Als het droog blijft dan heb ik nog een flinke lading brandhout dat gezaagd moet worden, en zo kom ik mijn vrije dagen wel door, de week erop gaan we naar de stort, en gaan we beginnen de schuur af te maken, vloer, zolder en buitenkant.
Donderdag avond gaan Marlies en ik uit eten, en dan is mijn vrije weekeind voor deze week al weer voorbij.

Toedels IKKE

01-05-2014
In mei leggen alle vogeltjes een ei!!, ik denk dat dat niet zo is vooral dit jaar niet, de natuur loopt een maand voor, en als je op beleef de lente kijkt dan hebben al veel vogels jongen.
Afgelopen dagen heb ik mijn oude bijenschuur afgebroken, en dat ging een stuk sneller dan de opbouw haha, daarna de tuin vlak gemaakt en een lading puin geruimd.
De volgende stap is het bouwen van een houdhok met opbergruimte voor de tuinspullen, en daar ga ik deze week nog mee beginnen, als het meezit vandaag al, daarna kan al het hout worden gezaagd en worden opgeruimd.
En zo blijven we volop in beweging, vervelen staat niet op mijn lijstje, en tussendoor gaan we natuurlijk verder met de bouw, ook wil ik nog een paar makkelijke planten in de moestuin zetten zoals bijvoorbeeld gourgette.
En dan begint het eerste schilderwerk al, het raam en het deurkozijn moet in de grondverf voordat het geplaatst kan worden, platen op de zolder en planken aan de muur, hang en sluitwerk op de deur en de ramen en zo bijven we bezig.
Marieke heeft een eind gemaakt aan haar relatie, en gaat alleen wonen in haar nieuwe huisje dus daar zullen we ook nog aan de slag moeten, ik moet nog een mei blog schrijven, nou luitjes julie lezen het al ik kom tijd te kort, heel veel tijd tekort hahaha
Nou luitjes ik wens u allen een fijne dag, Toedels IKKE

26-04-2014
Koningsdag 2014, lieve mensen ik heb er totaal niets mee, ten eerste ben ik niet zo’n koningshuis gezind mens en als tweede moet ik gewoon werken.
Langzaam maar zeker vorderd de bouw, de buitenmuren zijn gestuukt(vast fout geschreven), de deur is op maat gemaakt.
Dus de volgende stappen zijn platen boven op het zolder, planken aan de buitenmuur, kozijn ophangen, de vloer storten en dan schilderen en ik weet niet wat allemaal nog meer, tja het is een hele klus, maar dan heb je ook wat.
Dan komt fase twee en dat is de badkamer, ideeen genoeg, wensen genoeg ik ben nu al benieuwd hoe het er zal uitzien als we er klaar mee zijn, maar dat duurt nog even.
Oeps ik moet zo werken, luitjes ik wens jullie een fijne dag, Toedels IKKE

21-04-2014
Eerste paasdag is al weer voorbij, voor het eerst was ik vrij op eerste paasdag, morgensvroeg had ik een paasontbijt gemaakt, ik had me wel even verkeken met de klok.
Ik keek op de wekker en zag dat het al 09:00 uur was geweest, ik wist dat Rutger al optijd weg moest, dus ik als een speer eruit en ontbijt gemaakt, net voordat ik de eieren wilde koken, keek ik op de klok beneden, huhh!! nog geen 07:00 uur!.
Tja toen heb ik de kaarsjes die ik al had aangestoken maar weer uitgeblazen, maar een paar uur later hebben we heerlijk ontbeten, was voor iedereen een verrassing.
Avonds heb ik nog gekookt, en tussendoor zijn Nick en ik nog even flink in de tuin bezig geweest!!, er moet nog veel gebeuren.
De eerste ideeen voor de nieuwe badkamer druppelen binnen, maar voordat het zover is zijn we al een paar maanden verder.
Dinsdag begin ik met het vastleggen van de balklaag van de schuur, boven het kozijn moeten nog twee balkjes worden vastgezet, dan kan ik alles afpurren en dan kunnen de platen op het plafond.
Muren moeten worden aangesmeerd, dat is de volgende stap, de deur is al op maat gemaakt die kan er dan ook in en dan is het nog een kwestie van aftimmeren en betonvloer storten.
Als dat is gebeurt kan ik de schuur inrichten, schappen aan de muur, nieuwe werkpank en noem maar op, dan kan het gereedschap op zijn plaats komen te liggen/hangen, dat staat nu nog in wat de nieuwe badkamer moet worden.
Klinkt een beetje ingewikkeld maar dat is het niet, ik kan namelijk niet alles in een keer aanpakken omdat ik dan niet weet waar ik alles neer moet zetten, vandaar dat het in drie fase’s gaat.
Gisteren nog ons tarwebier geproeft, die ligt nog maar een week en moet nog zeker 7 weken liggen en dat kon je ook duidelijk proeven.

Nou mensen nog een fijne tweede paasdag, Toedels IKKE

13-04-2014
Tijd!!, vooral vrije tijd hebben we te weinig, als je veel wilt doen, aan het weer ligt het niet, ik ben lekker druk met de nieuwe schuur, deze week begin ik met het kozijn.
Het raamkozijn zit er in, en zo klussen we door, en het is heerlijk om te doen vooral met dit mooie klus weer, tussendoor gaan ik/we onze oude bijenschuur leeg maken, na de pasen gaan we alle verzamelde rommel wegbrengen naar de stort, ik zeg weg met de pruttel.
Daarna kan de oude bijenschuur worden afgebroken, en zo ruimen we langzaam maar zeker alles op, we willen nog nieuwe stoelen kopen voor in de tuin, en zo blijven we volop in beweging.

Toedels IKKE

07-04-2014
Eindelijk weer een berichtje op mijn site, tja Nick heeft mijn PC geformateerd en tja dan is alles weg, maar goed alles staat er weer op, dus we kunnen weeer.
Nick is weer een jaartje ouder geworden, 23 al weer Marieke word 26 hoe vlot dat allemaal gaat, kan zo als gewoonlijk alleen maar zeggen dat tijd vliegt en zo is het ook.
De bouw van de schuur is in volle gang, vorige week zijn er weer een lading stenen binnen gekomen en betongaas voor de vloer,morgen kan ik het kozijn ophalen en de deur, en zo blijven we in beweging.
Het is nog een heel karwei om een nieuwe schuur en een nieuwe badkamer te bouwen, maar we gaan stug door, elke week een beetje, de ideen voor de schuur en de badkamer beginnen langzaam maar zeker vorm te krijgen, vooral de inrichting van de badkamer zal nog een heel proces worden.
Er zijn zoveel mogelijkheden, ik heb nogal wat wensjes voor de badkamer en ook Marlies, een ding is zeker het zal als alles een beetje meezit geen standaard badkamer worden, maar dat later.
Voor de rest heb ik weinig te melden, we zijn druk, druk, de moestuin zal dit jaar niets worden, ik heb wel wat pootaardappels in de grond gedrukt, heerlijk zo uit eigen tuin.

Toedels IKKE

27-03-2014
Heerlijk al dat mooie weer, vooral als je vollop aan het klussen bent, gisteren 1,5 ton puin weggebracht, en bijna een cuub metselzand gehaald en nog een lading grint, Nick en Rutger hebben me geholpen, en vele handen maken licht werk.
De buitenmuur is opgemetseld tot hij net zo hoog is als de schuur van mijn buurvrouw, de binnenmuur is op de helft, ik kon namelijk niet verder omdat de stenen op zijn, de volgende lading stenen worden besteld, en ook het betongaas voor de vloer.
Het raamkozijn is besteld en is over een week klaar, vroeger deed mijn vader dat allemaal voor mij, maar de gezondheid van mijn lieve vader is niet van dien aard dat hij de kozijnen voor mij kan maken.
Ijzers voor de balk laag zijn ook besteld, en zo gaan we verder, gisteren en eergisteren hebben we veel gedaan, er moet nog een hele lading werk gebeuren voordat we klaar zijn, maar dat gaat zeker goed komen.
Agelopen zondag is Evelyn weer vertrokken naar Peru, en aan het eind van het jaar komt ze weer naar Nederland als het goed gaat, Marlies heeft haar nieuwe auto, pfff mooi en luxe auto hoor met alles erop en eraan, ik zal er binnenkort ook eens een stuk in rijden, ik ben er door alle drukte nog niet aan toegekomen, maar dat gaat zeker goed komen.
Volgende week verjaardag van Nick, 23 jaar wordt hij, tijd vliegt roep ik elk jaar en zo is het ook, Nick is uitgegroeit tot een boom van een vent, een paar kilootjes mogen er wel af haha
Oeps ik moet weg, toedels IKKE

22-03-2014
Poe, Poe soms ben je ook zo druk dat je geen tijd hebt voor je zelf, ben erg druk met de schuur (fase 1) volgende week gaan we een lading puin wegbrengen, een lading metselzand, grint en pordlander halen voor de vloer.
Kozijn kopen en nog wat andere dingen, en dan is zijn het twee muren die nog even op hoogte gebracht moeten worden en dan zien we het wel verder, zal nog wel een paar weken duren.
Alles moet in de vrije tijd gebeuren, maar ik verheug me wel op een nieuwe schuur, dan begint de volgende fase en dat is de badkamer, het wordt een mooie ruime badkamer van 3,5 meter bij 3,5 meter ruim 12 vierkante meter vloer oppervlakte, in de badkamer komen twee deuren een naar de oude badkamer en een buitendeur.
Dat is voor de toekomst, als het meezit en alles gaat zoals ik hoop dat het gaat, dan wil ik in de toekomst een hottube of wirlpool of iets in die richting buiten, en dan kun je zo vanuit het bad de badkamer in.
Maar het zal vast allemaal anders verlopen zoals gewoonlijk, maar dromen en wensen moet je hebben, of ze nu wel of niet uitgaan komen.
Marlies is nu onderweg naar Enschede de zomerbanden van haar opel Astra ophalen en dan gaat ze haar nieuwe auto ophalen, de Opel Corsa Cosmo.
Morgen gaan we naar Schiphol, Evelyn gaat weer naar huis, gisteren zijn Nick en Evelyn teruggekomen van een tripje naar Turkije, en vandaag is hun allerlaatste dagje samen, morgen om 18:00 uur vertrekt als alles meezit haar vliegtuig naar Peru.
Nou luitjes jullie lezen het, we zijn er maar mooi druk mee, maar een beetje leven in de brouwerij is ook wel fijn.

Toedels en een fijne dag, IKKE

17-03-2014
De verbouwing is in volle gang, de eerste 300 stenen zijn gemetseld, deze week begin ik met de fundering voor de binnenmuur, als mijn hand weer een beetje mee wil werken, ik heb mezelf met een moker op de hand geslagen, en dat was ook niet leuk, maar goed…het is niet anders.
Dus het schiet toch al lekker op, er moet nog wel heel wat gebeuren hoor maar dat komt goed, elke week wat en dan hoop ik dat we eind van de zomer de buitenkant klaar hebben, in ieder geval voor de winter.
In de winter kan ik dan wel binnen aan de slag, we zullen zien hoe ver we komen.

10-03-2014
Vanmorgen al naar de fysio geweest met de kuitjes, elke week roeren ze met fijne naaldjes in mijn kuitspieren en dat is geen fijn gevoel kan ik uit eigen ervaring zeggen.
Vandaag of morgen komen de stenen binnen, en dan kan het feest beginnen, maar morgen eerst nog een lading voorbereidingen treffen, hopelijk hebben we morgen ook van dat mooie weer.
Marlies heeft een nieuwe auto gekocht, een Opel Astra met alles erop en eraan, als het gaat regenen dan gaan de ruitenwissers van zelf aan, de binnenspiegel kan automatisch dimmen als er iemand met groot licht achter je zit, en nog heel veel meer van die snufjes, dikke spoilers erom heen, echt een hele mooie auto, ze moet er alleen nog een paar weken op wachten.
Het lijkt wel zomer gisteren was het 20 graden, en wie moest er weer werken IKKE!!!! haha, hopelijk morgen en overmorgen ook van dat weer zou super zijn mooi klus weer.

Dus luitjes geniet lekker van het mooie weer, over twee weken kan het maar zo anders zijn met het weer.

Toedels IKKE

07-03-2014
Stenen voor de nieuwe schuur zijn besteld, begin volgende week komen ze binnen en dan begint stap twee van nog vele stappen.
Er komt een nieuwe badkamer, een nieuwe schuur en een zolder voor vele dingen, ook komt er een kleine ruimte voor Nick waar hij aan computers kan sleutelen.
We krijgen een badkamer van 3,5 meter bij 3,5 meter en dat is een mooie ruime badkamer met een zee aan ruimte, er komt zelfs een buitenduer in de badkamer, die je van binnen kunt afsluiten, dit gezien de toekomst, ooit wil ik een hottube, sauna of iets in die richting en dan kun je zo van de hottube buiten zo de badkamer in.
Het zijn allemaal plannen en wensen, we zullen zien wat er van uit gaat komen, er komt wel vloerverwarming in de badkamer, tenminste dat is het plan, en ook dat kan zo veranderen, we beginnen maar eerst aan stap twee.
Nick heeft al een paar klantjes gehad, maar in mijn ogen veel te weinig dus gaan we door met de volgende stap en dat is meer reclame maken, ook de website word de komende dagen nog wat aangepast, er is nu al een popup waarin we bepaalde acties gaan zetten.
De prijsopgave is binnen voor de strooifolders, reclame reclame je kan dat niet genoeg doen, ook heb ik prijs opgevraagd voor advertenties, in huis aan huis bladen, en dan gaan we aan tafel zitten en knopen doorhakken en plannen maken.
Ja mensen ik behoor ook tot de staf van Consumized, en ik ben van plan er wat extra energie in te stoppen, dit word dus vervolgd.

Fijne dag, Toedels IKKE

03-03-2014
De fundering van de schuur zit erin, pffff ….maar ik had wel een goede hulp, Nick heeft zijn lieve vader flink geholpen met beton maken, vele handen maken ligt werk.
De offerte voor de stenen is ook binnen, het word nog een hele klus om een schuur te maken maar het begin is er.
Vanmorgen ben ik door de fysioterapeut in mijn spieren gestoken met kleine naaden, brrr, en ik heb me nu een spierpijn echt niet leuk, maar goed ik wil van mijn stijve kuiten af en dan moet je er wat voor over hebben.

Dus ga maar even met de beentjes hoog morgen zal ik overal wel spierpijn hebben, laterssssss

Toedels IKKE

01-03-2014
Maart roert met zijn staart, het is voorjaar, beleef de lente is weer online en voordat we het weten vliegen de eerste vogeltjes al weer het nest, tijd vliegt.
Ik ben vollop bezig met de plannen van de schuur, ik ben nu bezig met de fundering, de gleuf is gegraven, de planken/balken liggen klaar, betonijzer is op maat gemaakt, alleen nog even de waterslang erdoor en een laagje plastic en dan kan de beton erin.
Metselzand en de kiezelstenen liggen al in de tuin, alleen nog portland halen, en volgende week krijg ik de offerte binnen voor de metselstenen, en dan kan het dus beginnen.
Het zal een heel karwei worden, eerst fundering storten en dan stenen metselen, en zo blijven we bezig, ik hoop dat alles een beetje meezit en dat de bouw van de nieuwe schuur vlot gaat.
Ik maak eerst de buitenkant, met zolder en dak, en dan gaan we binnen beginnen, er moet een werkplaats en een nieuwe badkamer komen en voor de rest weet ik het nog niet, ik heb wel wat ideen maar daar ben ik nog niet helemaal uit, dat komt later wel.
Vandaag moet Nick nog naar een nieuwe klant, problemen met het netwerk en een laptop die het niet meer doet, Het gaat nog niet heel erg snel met zijn nieuwe bedrijfje, maar als we doorzetten moiet het goedkomen.

Nou luitjes ik ga nog even wat doen, vanavond is het weer werken, Toedels IKKE

25-02-2014
Nadat ik mijn oude plunje gisteren had aan getrokken ben ik maar eens even flink aan het werk gegaan, ik ben begonnen met stap een van mijn nieuwe schuur, het heeft even geduurt ik weet het, de plannen liggen er al jaren.
Ik heb de plannen wel wat bijgeschaafd in de tussen liggende tijd, maar goed ik ben nu begonnen aan fase een, en dat is de fundering, gisteren ben ik flink aan het spitten geweest, nu nog uitvlakken, en dan is het planken in de grond zetten voor de beton.
En dan word het meten, en rekenen, je moet natuurlijk wel weten wat je nodig hebt, er moeten stenen worden besteld en nog veel meer, maar we doen niet alles in een keer hoor er moet ook nog gewerkt worden.
Gisteren ook nog de folders of flyers opgehaald 1000 stuks, even lekker op de motor naar Haaksbergen geweest, een deel van de flyers gaan in Haaksbergen door de bus en een deel in Neede.
En dat hebben we gisteren ook maar meteen even gedaan, alle 500 flyers liggen bij de mensen in de bus, eigenlijk is het te weinig, maar je moet als bedrijf ook eerst wat verdienen voordat je kosten gaat maken, in dit geval heeft papa een handje geholpen.
Ik heb ook nog even een memory stick gekocht voor in de auto, en ik heb hem ook maar meteen even vol gezet met muziek, 8 Gigabite, haha echt veel.
Zal zo eens even kijken wat ik vandaag moet doen, Marlies moet studeren en nog werken, ze heeft een morgen een toets, en ze moet vanaf april weer naar school, een dag in de week, jullie lezen het we zijn er maar mooi druk mee haha.

24-02-2014
Gisteren ben ik maar eens de tuin ingedoken, stap een is vandaag, als het vandaag mooi weer wordt, om dan te beginnen met stap twee, en zo stappen we door hahaha.
Vandaag staan we aan het begin van de nieuwe week, vandaag zal ik ook de motor maar eens rij klaar maken, ff de bandjes op spanning en olie ff peilen, ketting heb ik gisteren al gesmeerd, even een sopje er over heen en dan is het tijd voor een ritje.
Ik had de film Gravity gedownload in 3D, na een minuut of vijf heb ik hem maar weer uitgezet, het leek me helemaal niets, wie weet kijk ik hem later nog wel.
Tussen het schrijven door even naar de fysio geweest, ik heb wat stijve kuitjes, als ik normaal leef heb ik er geen last van, maar als ik ze ga inspannen dan willen ze niet mee werken, dus op naar de fysio.
Volgende week de eerste fysio, ik heb wat oefeningetjes meegekregen dus we kunnen even vooruit, volgende week worden de spieren aangeprikt, het klingt eng dus straks ff googlen.
Binnen zes weken moeten ze weer op orde zijn vertelde de fysiotherapeut ik ben benieuwd, ik wil namelijk weer met hardlopen met Evy, de winter zit erop en dan is het wel fijn als je geen last hebt.

Ik ga mijn oude plunje aandoen en even verder stoeien in de tuin, ik wens u allen een fijne dag toe…..

Toedels IKKE

22-02-2014
De flyers voor het bedrijfje van Nick liggen bij de drukker, ze zijn volgende week klaar, de visite kaartjes zijn ook binnen, de eerste stappen zijn dus gezet bij de opstart van zijn bedrijfje, de website is online, er wordt nog wel het een en ander aangepast maar het gaat de goede kant op.
Stap twee is de boer op en reclame maken, we zijn er nog mee bezig hoe we dat het best kunnen doen, mensen moeten wel weten dat je een bedrijf hebt, reclame maken is dus erg belangrijk.
Mijn  autoradio is binnen en ingebouwd, het geluid is een hele verbetering met mijn vorige radio, ik kan nu handsfree bellen en dat werkt echt 10 keer beter dan ik zelf verwacht had, super radio dus, met alles nog wel een beetje ontdekken maar dat komt goed.
Voor de rest heb ik weinig te vertellen, jeetje wat saai weer haha

Fijne dag, Toedels IKKE

20-02-2014
Nick is vollop bezig met zijn bedrijfje, de komende dagen gaan ze bezig met Flyers om die bij mensen door de bus te doen.
Vandaag komen de visitekaartjes binnen als het goed is en hopelijk komt mijn autoradio ook eens binnen, tja wachten duurt altijd lang, ik las net dat hij in Nederland is aangekomen, dus dan schiet het mooi op..
Afgelopen dinsdag heb ik spareribs in de smoker gebakken, en meteen maar even een stuk doorregen spek gerookt voor op het brood, en mensen wat smaakt dat lekker.
Met het bierbrouwen gaat het super, nog een paar dagen en dan gaat het tarwebier op fles en dan kunnen we beginnen met het volgende bier, en dat wordt bokbier.
Maar goed dat kun je allemaal lezen in Brewery Horck and Son, voor de rest begin ik volgens mij voorjaars kriebels te krijgen, ik zit hier en heb zin om de tuin in te duiken, en wie weet ga ik dat de komende dagen ook maar eens doen, ligt aaan het weer.
De winter is voorbij, het is de eerste winter in mijn leven waarin ik nog geen sneeuwvlokje heb zien vallen, hoe vreemd is dat, wie weet krijgen we nog een staartje.
Hebben jullie het schaatsen nog een beetje gevolgd dan???, nou ik wel een beetje, jeetje wat een medailles hebben we, echt super goed!!
Vandaag of morgen, moet straks even kijken, dan krijgen we de ploegen achtervolging en morgen ook nog en dan is het toch wel voor Nederland voorbij.
Heb een groot stuk varkensbeen op het vuur staan, en de spliterwten staan in de week, soepgroente ligt klaar, rara wat wordt het, ja idd Erwtensoep nu is het niet echt heel koud, maar ik had zin aan Erwtensoep dus hoppa op het vuur ermee, jammie!!.
Ben natuurlijk weer wat vergeten, de rookworst!!, dus straks maar weer naar de winkel, pfff.

Hava a nice day, Toedels IKKE

16-02-2014
Vandaag is de nieuwe website consumized.nl De website van Nick officieel geopend, Nick zit aan het begin van wat hopelijk een bloeiend bedrjfje mag worden, ik zou zeggen klik op de link en deel het op uw facebook, of maak er reclame voor, namens Nick alvast hartelijk bedankt.

Toedels IKKE

14-02-2014
Valentijnsdag!!, de broodjes zitten in de oven, ik zal mijn schatje eens lekker verrassen met een ontbijtje op bed.
Het is geen kunst om een grote bos rozen te kopen, het zit hem meer in het gebaar denk ik, dat je er even aan denkt.
De herfst is nog in volle gang, zon, wind en regen de winter is nog ver weg, ik denk nog wel dat er vast nog wel een koude golf(je) komt, we zullen het zien, de stookkosten kopen niet uit de hand met dit weer en dat is ook wel fijn, toch??
Ik zit met smart te wachten op mijn auto radio, het is erg rustig in de auto zonder muziek, maar goed nog even geduld, als het goed is is hij inmiddels in nederland aangekomen, en dan zal het vast geen eeuw meer duren.
Agelopen dagen de auto maar meteen eens een keer van binnen schoongemaakt, even de stofzuiger erdoor en dat was ook wel eens een keer nodig.

Fijne dag Toedels  IKKE

10-02-2014
Het bierbrouwen gaat lekker we zijn al met bier nummer drie bezig, aanstaande week komt als het goed is mijn nieuwe autoradio binnen, hopelijk ben ik dan van het gezeik af dat de radio steeds wegvalt en stoort.
Nog steeds geen winter wel veel wind je waait bijna van de straat af, als je een beetje in de werled kijkt dan is het overal wel wat met het weer, extreeme kou, veel sneeuwval, overstromingen door regen, verdroging en ga zo maar door, volgens mij is het weer een beetje in de war of zo.
Voor de rst heb ik weinig te melden, oeps bijna vergeten vandaag gaan we ons eerste biertje proeven, hij moet nog twee maand lageren, de man in de bier winkel vertelde ons dat we regelmatig moeten proeven zo leer je de fijne kneepjes van het vak beter.
Maar goed dat kun je allemaal lezen op de pagina Brewery Horck and Son, dat is de vernieuwde site name.

Toedels IKKE

07-02-2014
Winter!!, Herfst!!,Lente!!, sorry mensen maar ik ben wat jaargetijde betreft de weg een beetje kwijt, de winter, ik heb nog geen sneeuwvlokje gezien!!.
Herfst!, er is veel wind en regen dus dat zou kunnen, maar ik gok erop dat het lente is, ik heb de zon de laatste dagen toch wel vaak gezien, de vogels horen fluiten en de bloembollen lopen uit, het is helemaal niet koud, over een paar weken begint de lente.nl weer.
Maar goed wat het ook moge zijn het is vreemd dat er geen winter is, het heeft zijn voor en nadelen, scheeld weer in stookkosten, toch?.
Vandaag begin ik met operatie opgeruimde schuur, de bezem gaat er doorheen, hopelijk kunnen we dan dit jaar eindelijk beginnen met operatie nieuwe schuur, de plannen zijn klaar, ehm vorig jaar al dus daar ligt het niet aan.
We zullen zien we pakken het maar stap vooor stap aan, en dan zien we wel hoever we komen, ik heb een nieuwe autoradio besteld in de USA, het had niet lang meer geduurd of ik had mijn oude uit het raam gepleurt.
Ik heb geen idee wat de oorzaak is maar de helft van de tijd, ehm meer dan de helft van de tijd valt de zender weg, en dan maakt het niet uit welke zender, nou dag ik eerst dat het aan de antenne lag, maar ik heb een auto radio geleend en die getest en die werkte wel goed.
Dus heb ik na lang zoeken een nieuwe besteld in de USA, en dat scheeld flink in de knip, ik heb een Kenwood besteld, dus ik ben benieuwd, je kunt er handsfree mee bellen en nog veel meer.
Als het goed is komt hij volgende week binnen, voor de rest is het rustig hier in huis, alles gaat goed ik heb een deel van de tuin al opgeruimd en er volgen nog een paar delen meer dus ons vervelen hoeven we niet, zelfs het bierbrouwen gaat goed.
Luitjes ik wens jullie een fijne dag, Toedels IKKE

31-01-2014
De eerste maand van het jaar zit er al weer bijna op, deze vreemde winter die veel te warm is, en dat met veel wind en regen, als iemand tegen mij zou zeggen het is herfst dan zou ik het ook geloven.
Maar goed weer of geen weer, het leven gaat gewoon door, de gisting van het bier verloopt tot nu toe super(alles kun je lezen in het speciale item bierbrouwen), Marlies is op weg naar de notaris, ze moet straks tekenen en dan is de koop van haar huis afgerond.
En dan wonen we vanaf vandaag officieel samen, gezellig, we hopen op veel geluk, liefde, gezondheid en alle andere mooie dingen waar een mens zo van kan dromen.
Ik zie het als een nieuwe fase die aanbreekt, alleen is maar alleen nu kan ik hier een verhaal gaan schrijven over de voor en nadeel van een relatie maar dat ga ik lekker niet doen, haha.
De volgende stap is hier in huize MenkeHorck alles een beetje op orde brengen, hier en daar moet nog wat uitgezocht worden en opgeruimd, maar dat komt allemaal goed, verhuizen is achter de rug en daar zijn we al blij om.
We hebben een hele lange wensenlijst en we hopen op geluk en dat we vele wensen in vervulling mogen zien gaan.
Gisteren ben ik voor het eerst naar een soort winkel/bedrijf geweest waar spullen verkopen voor het maken van bier, wijn kaas en nog veel meer.
Ze geven er ook workshops hoe je wijn kunt maken en nog veel meer, ik heb er gisteren kruiden meegenomen die je in jenever doet en dan een tijdje laat trekken zodat het Berenburg wordt.
Ik ben nu bezig met drie verschilende soorten bitters, en dan nog bierbrouwen het lijkt wel of ik aan de drank ben haha, nee hoor ondanks dat ik graag een wijntje of biertje drink valt dat gelukkig nog mee.
Ik doe het omdat ik het leuk vind, het kan zijn dat het niet eens te drinken is, maar dat zien we dan wel weer.
Ik vind het leuk dat landelijke, ik heb nog wat dingen op mijn wensenlijstje staan, voor het buitengebeuren, lekker buitenkoken maar dan anders, niet op een gaspitje, maar op openvuur, bijvoorbeeld een pan die boven een soort kampvuur hangt, of iets uit mijn smoker.
Ik heb nu een grote eettafel buiten staan, daar willen we nog mooie stoelen bij gaan kopen en een buitenkachel willen we, kortom genoeg wensen.
Nou luitjes ik brei er een eind aan, wil nog even wat op mijn bierpagina schrijven en dan zal ik eens kijken wat ik hier in huis nog kan doen, de wasmachine en de droger zijn al aan het werk, maar eens kijken of het klaar is.
En zo blijven we in beweging, luitjes ik wens jullie een fijne dag, Toedels IKKE

28-01-2014
Zoals jullie misschien al gezien hebben is er een nieuw item op deze site, en dat is Bierbrouwen ik zal er hier niet teveel over schrijven, alles over het brouwen van bier kun je daar lezen.
Een ding is zeker, vandaag ga ik….ehm gaan wij bierbrouwen, Nick gaat me helpen, ik ben erg benieuwd.
Dan hebben we een jaar lang gratis netflix, ik ben benieuwd, we zullen er vast een groot deel van gezien hebben haha.
Gisteren zijn we met ons vijfen naar de bios geweest, naar de film de Hobbit 3D, mooie film alleen het begin vond ik iets minder, maar goed voor de rest een super mooie film.

Laters mensen we gaan bierbrouwen, je kunt meelezen op Bierbrouwen, toedels IKKE

25-01-2014
Nog een keertje rijden en dan is de verhuizing achter de rug, gelukkig maar, verhuizen zal niet echt mijn hobby worden, er nog wat dingen hun plekje vinden hier in huis, maar dat gaat goed komen.
Langzaam maar zeker halen we de bezem hier door het huis, wat nieuws erin en wat oud’s eruit, en dat is best wel eens goed dat je dat doet.
Voor de rest is het natuurlijk eens stuk drukker geworden hier in huis, maar dat brengt ook leven en gezelligheid, langzaam maar zeker nemen de katten het huis weer in, vooral Bengel is erg brutaal, hond of niet ik ga in de kamer liggen.
Natuurlijk is ze voorzichtig, maar toch we laten steeds vaker de deru op een kier staan zodat de katten weer terug kunnen in de kamer.
De hond overdag en de katten nacht’s, zo is het nu, in het begin hebben we ze echt afgeschermt, nu geven we ze meer vrijheid, en de bom zal tussen hond en katten toch wel een keertje barsten, dat kun je echt niet voorkomen, en ik hoop dat dan de katten het zullen winnen.
Nick, Evelyn en Rutger gaan nu elke avond naar de sportschool, ze hebben een weekje proef, maar het is erg duur, elke maand 30 euro vind ik nog wel wat voor een sportschool.
De winter gaat nu toch echt beginnen, volgens mij hebben we een van de warmste januari maanden achter de rug, je kon echt nog op de motor stappen.
Ik hoop nog steeds op een laagje sneeuw omdat Evelyn dat nog nooit in haar leven heeft meegemaakt, we zullen zien, de brichten over sneeuw zijn er maar elk moment van de dag is het weer anders, dat komt omdat we op de grens zitten van kou en warmte, maar goed we zullen zien.
En dan begin ik met een nieuwe hobby, en dat is bierbrouwen, ik ben benieuwd hoe dat zal gaan, de spullen zijn besteld, en ik denk dat ik er een extra item van ga meken op deze site.

Have a nice day, Toedels IKKE

21-01-2014
We zijn aan het laatste deel van de verhuizing begonnen, huis is nu officieel verkocht dus alles kan worden afgerond, hopelijk kunnen we aan het einde van deze week de deur in Enschede voorgoed achter ons dicht doen.
De Tv kast ziet er echt super uit, ik heb er foto’s van gemaakt, hoewel het in het echt er veel mooier op ziet dan op de foto, nog een paar kleine dingetjes en dan is de kast helemaal klaar, en we zijn er blij mee.
Mijn Tv hangt ook, en ook dat ziet er super uit, lekker strak maar niet te modern, op naar de volgende klus(sen), ik wil de schuur opruimen en daar is het echt een puinhoop kan ik jullie vertellen haha, echt verschrikkelijk.
Er is genoeg te doen dus ik hoef me niet te vervelen, en dus luitjes wens ik jullie een fijne dag toe.

Toedels IKKE

14-01-2014
Er gaat meer werk in verhuizen zitten dan je denkt, langzaam maar zeker komen we vooruit, 1 februari moet alles afgerond zijn.
Vollop aan de slag in en rond het huis, we hebben een grote klerenkast gekocht bij Ikea, en saampjes in elkaar gezet, de kast staat op de plek en is klaar om te worden gevuld.
Vandaag gaan we weer verder met het Tv meubel, gisteren hebben we de platen voor de voorkant uitgezocht, we mochten een plaat meenemen om te kijken of de kleuren stonden bij de rest van de dingen.
En dat was zo, vandaag zal ik ze bestellen, ik wil er ook nog strips tussen hebben dus die moeten ook besteld worden, ledverlichting was al besteld in de USA, en dat komt hopelijk ook op korte termijn binnen.
Met de sierstrips ben ik nog niet veel opgeschoten, maar daar bedenk ik ook nog wel wat op, ideeen genoeg daar zal het niet aan liggen, maar het moet natuurlijk wel mooi worden en bij de rest passen.
Als het zo word, zoals ik het voor ogen heb dan hebben we straks een mooie en bijzondere kast aan de muur hangen die nog niet veel mensen hebben.

Toedels IKKE

12-01-2014
En dan is het verhuizen al weer voor het grootste gedeelte voorbij, en het valt me mee met de puinhoop hier in huis, wel is mijn klussenlijste flink gegroeit pfff, volgende week ook maar eens bij mooi weer even de tuin in.
Straks naar Ikea voor een klere kast ;-), en dan nog even wat spulletjes oppikken in Enschede, koelkast leegruimen en nog wat andere dingen en dan vanavond nog even naar een verjaardag en dan is het al weer maandag.
Het hout is binnen, twee delen liggen al bij mijn vader die er even drie zware scharnieren in gaat zetten, hij heeft het iets beter voor elkaar met de beitels dan mij, en hij is een kei in scharnieren ik niet zo, ik kan het wel hoor.
Dan zullen we aanstaande week maar eens met de kast gaan beginnen, wil hem toch wel snel klaar hebben, kunnen we weer door naar de volgende klus(sen), ik moet nog twee tv’s ophangen bij de jongens op de kamer, en nog een paar gitaren, ik geloof dat er nu acht gitaren hier in huis liggen.
In het tuinhuisje nog een paar klussen en zo blijf je bezig met van alles en nog wat, ach ik hou wel van klussen dus dat gaat goed komen.
Dan willen we nog naar Duitsland beetje rondkijken wat er tekoop is op kachel gebied, en Evelyn is nog nooit in Duitsland geweest dusslaan we twee vliegen in een klap.

Een ding is zeker we zijn weer goed bezig……………..

Toedels IKKE

11-01-2014
En dan is het eindelijks zo ver, vandaag gaan we verhuizen, de aanhanger is geregeld, en er is een extra auto geregeld, dus kort gezegd we zijn er klaar voor, niet alles zal vandaag al worden overgehuisd maar toch wel heel wat denk ik.
Vandaag kan ik ook het hout ophalen voor mijn spectaculaire tv meubel, hopelijk heb ik alle maten goed doorgegeven.
Als het zo gaat worden zoals ik het voor ogen zie dan wordt het echt super gaaf, ik moet ook wel eerlijk bekennen dat het er op papier meestal anders uitziet dan in werkelijkheid.
Maar wie weet plaats ik nog wel een foto op deze site, dan kunnen mijn lezers zelf een oordeel geven.
De led verlichting die ik in diverse kleuren kan aanpassen heb ik gisteren in Amerika besteld en zal binnen een paar weken hier aankomen.
De rubbers waardoor de kabels moeten heb ik ook uitgezocht maar nog niet besteld omdat ik eerst wil weten of ze groot genoeg zijn, en ik heb nu eigenlijk nog geen idee hoeveel ik er nodig heb, ze hebben wel een vreemde naam vind ik, ze noemen ze grommets.
Het is nu nog heerlijk rustig om me heen Nick en Evelyn slapen nog, alleen de katten waren al op, de katten zullen niet zo blij zijn met de verhuizing, er komt hier ook een hond te wonen met de naam Morris, en die houd niet zo van katten, tja als je gaat samenwonen heb je de lusten en de lasten, Morris is al 12 jaar ach en die paar jaartjes die hij nog heeft.
Ik zie dus wel de nodige problemen tussen hond en katten, we moeten maar afwachten hoe dat zal verlopen.
Gisteren zijn we met ons allen naar Ikea geweest, er moest nog een extra kledingkast komen voor Rutger en die is nu uitgezocht en zal op korte termijn worden opgehaald.
Een ding is wel zeker, en dat is dat we er maar mooi druk mee zijn, maar ik verheug me er wel erg op, Marlies en ik kunnen goed met elkaar, in al die jaren is er nog geen negatief woord gevallen, een ergenis is er wel en dat is dat ze rookt haha, en stoppen lukt niet, wie weet als ze straks hier woond in dit rustige slaapdorp dat het dan wel lukt, ik duim er al vast voor ;-).
Ik heb zelf ook gerookt en ik ben ook gestopt en weet dus wel wat voor een verslavende werking sigaretten hebben, en iedereen die stop weet wel waar ik het over heb, je moet echt stevig in je schoenen staan.
Maar goed even weer met beide voeten op de grond, we gaan verhuizen en dat is vandaag het keywoord, Nick is wel blij denk ik, hij krijgt een groot tweepersoons bed met lampen, nachtkastjes en een andere Tv.
Heel veel spullen zijn er verkocht of gaan op een andere manier weg Marieke wilde graag de diepvries en de droger, de dochter van Marlies krijgt ook de nodige dingen en dus minder spullen om te verhuizen.
Rutger, de pleegzoon van Marlies heeft een hele lading gitaren, ik geloof een stuk of zeven misschien dat ik het ook nog wel ga leren als ik tijd heb, ik tokkel wel eens op een gitaar, maar mijn vinger werken nooit mee en willen niet doen wat ik wel, of staken door de kramp haha.
Maar eerlijk is eerlijk Rutger kan het erg goed, en het vreemde is dat hij geen noot kan lezen, maar spelen kan hij wel.
Nou luitjes ik heb al weer veel te veel geschreven, tja dat krijg ja als je moet wachten tot iedereen er klaar voor is.

Luitjes ik wens jullie een fijne dag toe, Toedels IKKE

09-01-2014
Het verhuizen komt dichterbij, mijn nieuwe tv hangt aan de muur, helaas moet hij er binnenkort weer af, Marlies heeft een prachtig idee vooor een tv kast, die ik meteen heb overgenomen.
En geloof me, er zijn maar weinig mensen die zoiets hebben, echt een super idee, dat marlies gevonden heeft op internet, en ik heb het inmiddels uitgewerkt op papier, oke hier en daar moeten er nog wat aanpassingen plaatsvinden en aangepast worden naar de stijl van het huis.
Maar ik denk dat het er super uit gaat zien, ook voor de rest van de kamer liggen de ideen al op tafel, en geloof me mensen als al die ideen in vervulling zouden gaan in de praktijk, pffff dan ziet het er erg gelikt uit, echt super.
Maar nu even weer met beide benen op de grond, er zitten ook de nodige kosten aan verbonden en het nodige werk, maar wie weet gaan ze in vervulling.
Heerlijk is het om samen wensen te hebben, we hebben niet helemaal dezelfde smaak, maar erg ver ligt het ook niet uit elkaar, en voor de kamer zitten we al op een lijn, ja mensen zo snel kan het gaan.
Ïk hoop dat ik ooit hier foto’s kan plaatsen van de vernieuwde woonkamer, ik zeg maar ooit omdat het nog lang niet zo ver is, geld is altijd de remmende factor.
Hoewel die kast nog wel een keertje in elkaar gezet kan worden, de afwerking word een ander verhaal, een ding kan ik wel verklappen, de twee hoofd onderdelen zijn hout en PVC.
Ik heb hier naast me al een stuk behang liggen die in de kamer komt te hangen, lampen zijn uitgezocht en zo kan ik nog even doorgaan, maar dat doe ik niet, eerst even flink sparen en dan aanpakken die boel, (wordt vervolgd!!)
Volgende week zal de winter beginnen zijn de voorspellingen, ik ben erg benieuwd!!, het zou super zijn als er een laag sneeuw zou vallen voor Evelyn, maar tja zul je net zien dat het hier niet wit gaat worden, juist omdat ze dat zo graag wil.
Nou mensen voor de rest heb ik niet zoveel te vertellen, tenminste niet iets wat ik met jullie wil delen, haha sorry!!!

Toedels IKKE

06-01-2014
Soms heb je van die weken dat je nooit schrijft en soms bijna elke dag, soms heb je dat, ik had geen bal zin om wat te doen dus wat doe je dan??, tja ff voor de pc hangen dus.
Eigenlijk zit ik een beetje in de wachtstand, vandaag halen ze mijn bruine kast op waar de tv op stond, ineens was ik dat ding spugzat, deze kast heb ik samen met mijn vader gemaakt, tja soms heb je dat, maar hij blijft in de familie.
Misschien is het omdat ik ga samenwonen en vind dat de bezem er wel een keer doorheen mag, met sommige dingen was ik al klaar, maar ach het stond me nog niet in de weg om het maar zo te zeggen, maar nu is het de hoogste tijd om het nest uit te mesten om het maar zo te zeggen, het is hier gewoon netjes hoor!!, het is maar een uitdrukking.
Haha, nesteldrang………..nee hoor, ik wil gewoon opnieuw beginnen en ik vind zelf dat je dan er wel eens doorheen mag met de bezem, ik was en ben wel klaar met sommige dingen.
Ik heb zaterdag voor me zelf besloten dus dat de kast eruit gaat, en meteen iemand geregeld die hem wel wilde hebben, en vanmiddag moeten we dan afscheid nemen, snik.
Heb de plannen al weer klaar liggen voor wat er nu komt, haha….ook zo lekker snel, ik weet ongeveer wat ik er voor in de plaats wil hebben maar ben er nog niet uit hoe en wat, Marlies heeft oook nog wel wat iedeen en die gooien we dan op een hoop en klaar is klara.
Ik heb meteen maar even een nieuwe Tv gekocht die aan de muur komt te hangen en dan zijn we daar ook meteen klaar mee, morgen komt de ophangbeugel binnen (hoop ik) en de tv vandaag, mijn oude tv staat nu in de voorkamer, kunnen de kids mooi op gamen, en ik weet niet wat allemaal nog meer.
Ik wilde eigenlijk al een hele tijd een nieuwe tv, maar ik had het geld er niet voor over, nu vond ik het wel tijd worden, en!! we kunnen nu 3D films kijken, ik heb niet zo’n grote gekocht, veel te duur!.
Het huis van Marlies wordt steeds maar leger en leger, nog even en dan wonen we samen, officieel vanaf 1 februari 2014, maar goed dat duurt dus nog even!!.
Een ding is zeker we hebben er mooi weer bij, jeetje wat is het warm voor de tijd van het jaar, het eerste warmte record is al weer verbroken van dit jaar, dat gaat nog wat worden 2014 is nog maar net begonnen, het wordt ook een jaar van extremen heb ik gelezen in de voorspellingen voor 2014.

We wachten af, Toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.