Ditjes & Datjes 2013

29-12-2013
Nog even een blogje in het oude jaar, kerst ligt weer achter ons, heel veel eters, en wat de keuken betreft super verlopen kan ik zeggen, het kon bijna niet beter.
Maar goed we kijken maar niet teveel achterom maar een klein momentje kan wel vind ik, het was wat mij betreft een goed jaar,  nieuwe koelkast en diepvries gekocht en nog wat andere dingen, geen lichamelijke klachten gehad op mijn stijve kuiten na, 5 km in een keer hardgelopen met Evy, het laatste staat helaas op een laag pitje door mijn stijve kuiten.
Maar ik heb me voorgenomen om in het nieuwe jaar toch weer te gaan hardlopen, en wie weet ga ik dat wel met Marlies doen, lijkt me echt super om dat te doen.
Als we vooruit gaan kijken naar het komende jaar dan is er een ding zeker en dat is dat ik ga samenwonen in januari, en daar verheug ik me wel op mensen, oke, het zal ook even wennen zijn maar dat hoort erbij.
Evelyn is in nederland, Nick is super gelukkig, heerlijk om dat te zien vind ik, hij is er zo lekker druk mee, en het brengt ook weer leven in de brouwerij, en dat is ook wel weer fijn vind ik zelf.
Januari wordt een maand van verhuizen dus, hopelijk zit het weer een beetje mee en kunnen we dat karwei zonder kleerscheuren volbrengen.
Het is top 2000 tijd, heerlijke muziek die steeds beter wordt, we gaan langzaam naar nummer een toe, ik vind het super genieten.
Morgen is het cleaning day, overmorgen ben ik jarig en dan moet alles er wel een beetje netjes uit zien, niet dat het niet schoon is maar net ff de puntjes op de i.
Marlies heeft een hond, ehm het is de hond van Rutger, tja en morris houd niet zo van katten, wel als ontbijt denk ik maar voor de rest niet, dus dat is wel iets minder maar goed we zullen zien hoe dat zal gaan.
Maar goed mensen ik maak er een eind aan, ik ben super druk vandaag en morgen, ik zou zeggen iedereen die mijn site bezoekt, bedankt hopelijk wordt het nieuwe jaar voor ons allen een super jaar.
Dat relaties mogen bloeien als nooit tevoren, dat wensen in vervulling mogen gaan, dat we gezond mogen blijven of worden, dat er gelijmt mag worden wat is gebroken, dat er altijd voldoende geld in de knip zit, dat alle ellende aan onze deur voorbj mag gaan en dat het dus een super jaar mag worden.

Heel veel liefs en geluk, gezondheid en nog heel veel meer, Proost!!

Toedels IKKE

 

25-12-2013
Over een paar uurtjes begint mijn werkdag, ik heb twee drukke dagen voor de boeg, bloed zweet en tranen zou je kunnen zeggen, we hebben ongeveer 300 man te eten in twee dagen, pffff
Morgenvroeg eerst saampjes met Nick naar Schiphol om Evelyn op te halen, daarna weer werken en dan zijn de drukste dagen voor dit jaar wel voorbij.
En dan ben ik jarig, volgende week dinsdag is het al weer zover, ik heb een paar leuke ideetjes zoals gewoonlijk, voor de hapjes, gebak en over de indeling van de kamer heb ik wat ideen.
Vooral de presentatie van het gebak zal heel anders zijn dan iedereen dat kent, ik hoop natuurlijk wel dat ik er allemaal tijd voor heb, ik ben zo druk als maar kan mensen.
Gisteren een volle auto naar de kringloop gebracht, twee tv’s en een groot computerscherm, en nog een lading dingen meer, opgeruimt straat netjes.
Ik weet al wat ik krijg voor mijn verjaardag van mijn lieve deerntje, een terras verwarming, we weten alleen nog niet welke, maar dat gaat zeker goed komen.
En als het goed is komt mijn nieuwe wokbrander ook aan op Schiphol, ik moet alleen nog gas bussen kopen, maar goed dat doen we volgend jaar dan maar.
Daar zal ik vast nog wel over gaan schrijven, dus blijf vooral mijn site bezoeken om op de hoogte te blijven.

Fijne Xmas luitjes en tot na de kerst, dan heb ik vast nog wel een momentje tijd om te schrijven.

Toedels IKKE

21-12-2013
Ik heb nog even tijd gevonden om een stukje te bloggen, tja ik ben nu eenmaal een druk baasje tegenwoordig, en kom tiet tekort, haha
Ik heb deze week weer een lading klussen geklaart, ik schreef al dat ik de kelder wilde aanpakken, nou dat heb ik dus even gedaan, nieuw tegelwandje geplaatst, compleet nieuwe stellingen erin gemaakt, er komt straks een nieuwe koelkast voor de drank, en dan nog een of twee dingetjes en dan is de kelder helemaal klaar.
Dan heb ik afgelopen week al het brandhout gezaagd, pfff dat was ff een klus maar ook dat is klaar, de schoorsteen is geveegt dus kunnen we weer stoken, meteen even de buitenboel opgeruimt tot ik twee groene containers vol had en die gaan maandag aan straat.
De Motor heb ik nadat ik nog even ben wezen toeren achter het huis gezet, daar staat hij mooi beschut tegen het komende winterweer.
Mijn oude koelkast en diepvrieskist hebben ze gisteren opgehaald, ik heb nog een lading spullen staan voor de kringloop en voor het oude papier, jullie lezen het ik ben flink aan het opruimen.
Ik heb nu nog een aantal kleine klussen op mijn lijstje staan die ik tussendoor dit jaar nog wil doen en dan is het jaar voorbij.
Lieve mensen ik wil vanaf deze stoel met een rode kater naast me, jullie super mooie kerstdagen, en alvast een smakelijk eten toewensen, ik moet beide dagen werken en op tweede kerstdag Evelyn ophalen van Schiphol, en de week erop ben ikke al weer jarig, tijd vliegt en dat met straalaandrijving haha.

Toedels IKKE

14-12-2013
Bijna op de helft van deze drukke maand, vandaag moet ik om 17:00 uur werken, langzaam maar zeker naderen we dus het eind van het jaar, en ik heb nog erg veel te doen.
Mijn nieuwe mes is echt een mooi mes, echt een Japans mes en flijm scherp, dan heb ik een wokbrander besteld, en raad eens waar die weg komt??, nou helemaal uit Peru uit Chinatown, klinkt vreemd Chinatown in Peru maar tis niet anders, en dat voor een prikkie.
Ik ben flink aan het opruimen geslagen, mijn kleding kast is bijna leeg, grote zakken vol hebben we weggebracht, de voorkamer is flink opgeruimd, niet dat het een puinzooi was maar een beetje vol was het wel.
De volgende stap is de kelder, ik ben al flink aan het meten geweest, er komt een compleet nieuwe stelling in en dat helemaal rond, er komt een nieuwe koelkast in te staan voor de drank in de zomer, of als extra opslag voor een feestje.
De keuken heeft nu ook muziek, klinkt in het begin wel vreemd want je hoort muziek maar speakers zie je niet, en zo huppelen we het hele huis door, er komen telkens spulletjes uit het huis van Marlies, we nemen elke keer wat mee, dat scheeld straks met verhuizen.
En nog een Maand en dan gaan we verhuizen, en dus samenwonen, mensen ik zeg het maar meteen eerlijk dat ik daar ontzettend veel zin in heb, ik had na mijn scheiding niet echt gedacht dat ik ooit nog weer zou gaan samenwonen.
En ik zie het dan ook als een nieuw hoofdstuk in mijn leven, het zal ook even wennen zijn na zoveel jaar, maar dat gaat helemaal goed komen.
We hebben en ik voorlal nog heel veel wensen en dromen, en ik hoop echt dat vanaf januari 2014 er heel veel in vervulling mogen gaan.

Toedels IKKE

09-12-2013
Vandaag een dagje vrij, vorige week waren we helemaal in de ban van de top 2000, en natuurlijk heb ik ook gestemt, en de keus was erg groot.
Muzikaal zitten we aan het eind van het jaar erg goed, nu is de top 2000 van Veronica, dan krijgen we serious request, en als afsluiter natuurlijk de top 2000.
Ik moet zeggen dat ik de stemweek al helemaal in the mood was, en ik maar meteen twee draden van de stereo naar de keuken heb getrokken samen met Nick,  nu hebben we dus stereo muziek in de keuken, ik zeg kom maar op met al die mooie muziek.
Straks gaan ik even naar Appie Hein, ze verkopen daar messen van Zwilling en ze hebben een heel mooi japans mes, met de naam Santoku, die ik graag wil hebben, nu is hij super goedkoop omdat je een deel met airmails kunt betalen, en Marieke had er nog wel wat over, dus kopen, kopen haha.
Vandaag even het opruimen van de voorkamer afronden, en dan op naar de volgende klus, en zo huppelen we van de ene ruimte naar de ander.

Dus mensen een fije dag toegewenst en de toedels vanaf hier, IKKE

06-12-2013
En we waren al druk, en we worden nog drukker, nu we gaan samenwonen moet er natuurlijk wel het een en ander gebeuren, waar nu twee mensen wonen komen er dan vier te wonen, en Evelyn komt hier nog drie maanden, dus druk, druk.
Ik, ehm wij zijn begonnen het huis uit te mesten er moet natuurlijk wel plaats gemaakt worden, er zitten al andere schapjes boven de wasbak in de badkamer, spiegels zijn verhangen en het licht is aangepast.
Onze voorkamer of hobbykamer zijn we aan het opruimen, de kids hebben een lading spelcomputers dus die moeten er bij in en ik weet niet wat allemaal nog meer.
De kelder moet even worden aangepakt, er komt een nieuwe koelkast in en er moet ruimte worden gemaakt voor meer voorraad, een beetje voorraad is altijd handig om in huis te hebben, ik zelf hou wel van een volle kelder.
Dan natuurlijk moet ik mijn kledingkast een beurtje geven, het word ook tijd dat ik eens ga uitzoeken wat ik wil bewaren en wat niet, dus samenwonen komt mooi uit, dan heb je een goede reden.
Op de slaapkamer van Nick is ook al het een en ander gebeurt, hij heeft nu verwarming en hij krijgt een groot twee persoonsbed.
Je leest het, we zijn er maar druk mee, maar het is allemaal voor een goed doel zeg ik maar en dat is het ook, we hebben er weer een lading plannen en wensen bij gekregen en ik had al zo’n grote lijst hahaha.

Fijne dag mensen, Toedels IKKE

30-11-2013
De laatste dag van november, de feestelijkste maand van het jaar staat weer voor de deur, voor mij betekent dat alleen maar meer werken, en dat betekent dat ik mijn December blog nog moet gaan schrijven.
Vanaf vandaag heb ik Office op mijniPad staan en dat betekent natuurlijk dat ik nu op mijn iPad de blokjes kan gaan schrijven, ik wil namelijk meer blogjes gaan schrijven maar dan over de dingen die ik bijvoorbeeld meemaak of iets wat ik leuk vind of wat me stoort, wil ze wel schrijven met een knipoog dus wie weet komen er volgend jaar wel wat leuke blogjes op mijn site te staan.
Ik en ook Marlies hebben heel veel mooie reacties gekregen toen we bekent maakten dat we gaan samenwonen, het lijkt me dan ook leuk om in mijn december blog daar aan te wijden dus lezen als hij klaar is luitjes.
Ik hang natuurlijk niet alles aan de grote klok, maar een kleine samenvatting zou het wel kunnen worden.

IKKE

28-11-2013
Gisteren kregen we goed bericht, Marlies heeft haar huis verkocht en dat betekent dus dat we gaan samenwonen, de nieuwe bewoners willen er op 01-02-2014 in, dus we hebben nog even.
Samenwonen!!, een nieuwe stap in ons leven, ik ben ongeveer 6 jaar geleden gescheiden en al die tijd heb ik hier alleen gewoond met de kids, alleen is ook maar alleen.
Natuurlijk zijn we er ons allemaal wel van bewust dat het voor iedereen wennen zal zijn, een beetje geven en nemen hoort daar bij, we hebben er zin in dus dat is het belangrijkste, voor de rest zien we het wel.
Gisteren heb ik samen met Nick verwarming gemaakt op beide slaapkamers, straks maken we het af, we moeten nog een hoekje aansluiten, en nog de verbinding maken met de CV, en daarvoor moet alles uit, en het water eraf.
Het was een heel karwei, maar het is toch gelukt, hopelijk hebben we het goed gedaan en lekt er niets, maar goed daar komen we dan straks wel achter.
Voor de rest zijn we vollop aan het minen, het blijft een vreemd iets, maar goed het tikt tot nu toe nog niet echt aan, we kopen steeds meer snelheid, en dan sta je meestal weer op nul, maar we hopen in de toekomst er wat geld mee te verdienen.
Dinsdag heb ik nog 3 sambal’s erbij gekocht, ik was in Enschede en dan is het even de stad in, in dit geval even naar de toko, daar heb ik rozenaroma, palmvet en 3 soorten sambal gekocht.
Dan nog even naar de mediamarkt, Rutger wilde even kijken naar een iPad mini, natuurlijk ergens op een verwarmd terrasje even wat drinken, de kopers hadden een bod uitgebracht en dat moesten we even vieren.
Marlies komt na de middag, hopelijk is dan de verwarming klaar en kunnen we relaxen, hoewel ik nog moet poetsen, werk en lekker de stad in gaan is niet bevordelijk voor een net huis hahaha.
Maar dat goed komen, zo erg is het ook weer niet hoor maar het huis blijft niet vanzelf netjes, helaas niet, en Marieke komt ook nog op de koffie dus vandaag word het een drukke dag, Marlies en ik willen samen nog iets lekkers koken, ik kom weer tijd tekort.
Maar goed ik ga even wat doen, in dit geval even een kop koffie scoren en nog even verder lezen in mijn boek, en dan gaan we maar eens even flink aan het werk.

Toedels IKKE

26-11-2013
Het is al weer10 dagen geleden dat ik hier een berichtje heb gepost, schande!!haha, maar goed ik ben ook druk en niet druk met van alles en nog wat, een stapel nieuwe leesboeken is mede de oorzaak ervan.
Maar goed even een kleine update dan maar, alles gaat goed in huize Horck, met Nick en de katten, de kou neemt toe winter is comming.
Er word een extreme winter voorspeld, ik ben benieuwd of die voorspelling uitkomt een gewaarschuwd mens zou voor twee moeten tellen zeggen ze, daarom het volgende, de pomp staat veilig in de kelder, ik heb een paar vierkante meter noppenfolie gekocht, die ik al isolatie ga gebruiken op de plekken waar nodig is.
De schoorsteenveger komt mijn schoorsteen vegen, er is nog wat hout voor de extreem koude dagen, ik heb overal rolluiken dus dat is al mooi meegenomen, ik moet nog wel even de schuur in om te kijken of daar alles veilig is, en strooizout heb ik in voorraad.
De buiten kranen staan open en zijn afgesloten, en voor de rest is het afwachten, voor mij hoeft er niet zo’n stenge winter te komen, kost alleen maar geld en brengt alleen maar ellende voor mens en dier.
Dat zijn Nick en ik begonnen met Bitcoins Minen, ik zou zeggen google even en je weet wat het betekent, kort gezegd we proberen door niets te doen geld te verdienen met internet, oke we hebben een server gehuurd die voor ons bezig is, maar voor de rest hoeven we niets te doen, we zullen er niet rijk van worden maar elke euro is er een.
Ik moet zeggen dat het super handig is zo’n ICT manneke in huis, oeps manneke is het goede woord niet, Nick met zijn 90 Kilo schoon aan de haak, (plusminus dan he ;-) ), een flinke kerel geworden.
Ik ben de sambal’s van Koningsvogel aan het verzamelen, ik heb er al een hele rij, heerlijke smaakvolle samba’s, een van de samba’s heeft de naam Sambal Setan, Setan staat voor duivel, het is de pittigste sambal van Koningsvogel.
De wokpan is goed ingebrand, echt super om in te bakken, hij is erg groot en er kan veel in, Evelyn gaat in Peru in Chinatown kijken voor me naar een goed wokbrander voor buiten.
Aansluiten op een gasbus en wokken maar, wij in Nederland wokken op een veel te laag vuur, wokken doe je op gas met heel veel power, en een turbo wok is ook niet echt iets voor binnen, vandaar ik gekozen heb voor een buitenwokbrander.
Als je alles goed voorbereid sta je 5 minuten buiten en klaar is je wokgerecht, maar goed iedereen is wel eens bij de wok geweest dus weet dan wel hoe dat gaat.
Gisteren Sereh gekocht, mooie stengels, ze liggen nu in de vriezer, vandaag gaan Marlies en ik ook nog even Enschede in en natuurlijk even langs de Toko, ff ergens koffie leuten of thee, ik drink dan meestal de thee super gezellig.
Vandaag komen er voor het huis van Marlies nog kijkers, deze mensen komen voor de tweede keer, en ze hebben hun huis zo goed als verkocht, ik ben erg benieuwd, de woning markt trekt wel aan, we wachten af.
Het zou zo maar in een keer erg snel kunnen gaan met het samenwonen, ik vind het wel spannend, het zal ook even wennen worden natuurlijk, ik ben al een paar jaar alleen en dan ineens  is er weer een heel gezin waar je rekening mee moet houden, maar ik ben er niet bang voor, het blijft geven en nemen.
Maar goed luitjes ik wens jullie en fijne dag toe, en Toedels vanaf deze plek, afz, IKKE

13-11-2013
Vandaag komt mijn wok binnen, met een speciaale wok schep en ring voor op het gasstel, het beste is een wokbrander maar tja die heb ik nog niet, heb wel een paar ideen maar dat later.
Als de pan binnen is ga ik hem inbranden, ik weet nu hoe dat moet, ik heb al eens eerder een wokpan gehad maar toen heb ik dat niet gedaan, tenminste niet zoals het moet.
Eerst moet je hem met een schuurspons van metaal en zeep helemaal blank schuren van binnen en van buiten, dan drogen en de pan heet maken, en niet zo’n klein beetje ook de pan moet loei heet zijn en dat niet alleen van onder, het mooie is dat je het kunt zien, de pan krijgt een speciaale kleur.
Daarna moet hij meteen met olie ingesmeerd worden, dan aflaten koelen en daarna weer verhitten en nog een keer met olie in smeren, daarna wat prei roerbakken en klaar is klara.
Het lijkt simpel maar het is nog een heel karwei zag ik op youtube, daarna mag hij nooit in de vaatwasser of met zeep afgewassen worden, gewoon met heet water en daarna goed afdrogen, als je hem zo behandeld dan kun je er een leven lang mee doen.
Bij een online toke heb ik nog van alles en nog wat besteld, in Enschede zitten er ook twee, daar ben ik de afgelopen weken ook al geweest, maar ik heb ook nog wat spullen besteld dus bij een online toko lekker handig om vanuit je luie stoel te bestellen.
Vandaag komen er dus ook speciale kruiden binnen, en ook djeroek poeroet, dat zijn citroenblaadjes, dan heb ik nog santen (kokos) en nog wat andere dingen besteld.
Ik heb inmiddels al weer een hele lijst klaarliggen voor mijn volgende bestelling, ik was gisteren bij de lidl en daar hadden ze pindakaas in de aanbieding, ik heb maar meteen 3 potten meegenomen, ik smeer nooit pindakaas op mijn brood of zo, ik maak er altijd pindasaus van, ik wil niet opscheppen maar ik heb mijn eigen receptje, en ik zeg lekkel lekkel!!
Dan heb ik nog spul klaarliggen voor sushi, binnenkort ga ik samen met Marlies sushi maken, vis ligt al in de vriezer, de rijst, nori vellen, speciale azijn heb ik al in huis, ook ingemaakte gember, dus we kunnen er wat moois van maken.
Goed van sushi moet je houden, ik vind het wel een keertje lekker maar niet elke dag, je kunt er wel leuke hapjes van maken vind ik zelf, echte kleine kunst werkjes.
En dan heb ik me ook nog op de Surinaamse keuken gestort, de recepten zijn binnen, enkele kruiden ook al, nog een paar dingen en dan kan ik daar ook mee aan de slag.
Haha jullie zullen wel denken wat een drukte maar we houden van lekker eten, en samen koken of voor mijn dierbaren koken is wel iets wat ik nu graag doe, dus zo nu en dan sloof ik me extra uit.
Ik heb in de kelder nu een hele wand met allemaal wekflessen, met daarin van alles en nog wat, ook veel speciale kruiden en andere produkten, ik grijp bijna niet meer mis, en dat is wel handig.
Ik heb nu denk ik zes verschillende melk produkten in huis, heerlijk ik hou niet zo van koemelk, ik heb geitenmelk, rijstemelk, amandelmelk, hazelnootmelk, tarwemelk, chocolademelk,gewone melk en kokosmelk in huis, de laatste voor het koken.
Nu zullen jullie wel denken is hij niet een beetje doorgeschoten?, haha lijkt er wel op he, maar nee het is niet zo, wel ben ik bezig om gezonder te leven en daarom koop ik ook gezondere produkten, meer vers en minder uit een pakje.
Dat is niet alleen gezond voor mij maar ook voor de rest van de huisgenootjes, en dat vind ik tegenwoordig wel belangrijk.
Ik probeer ook drie keer in de week te hardlopen, ik moet nu weer rustig aandoen omdat mijn kuiten er geen zin meer aan hebben, ze verzuren, vandaag krijg ik pillen om daar wat aan te doen, dus hopelijk werken ze.
Dus ff rustig aan met hardlopen, ik zit hier te schrijven met een rode kat die steeds meer ruimte inneemt, hij lig half om mijn toetsenbord, de muis moest ik ook al verplaatsen, zo nu en dan drukt hij op de toetsen en dan moet ik weer opschuiven.
Ik moet zeggen dat mijn katten steeds meer bij me gaan liggen, we hebben een zwart witte kat, die in het verleden zeker niet bij je ging liggen, maar nu het is net een boemerang als hij bij je ligt en je zet haar op de grond dan duurt het maar even en plop daar is ze weer, ze zijn ook allemaal zo verwent als maar kan.
Jeetje het is een heel verhaal geworden zie ik wel, ben een beetje uitgeschoten zie ik wel, maar goed ik schrijf jij leest en dan heb ik het biet voor niets gedaan, ik krijg nog steeds voldoende lezers, al heb ik geen idee wie dit allemaal leest, maar dat maakt ook niet uit.
Nick is vandaag ook vrij, hij is hier aan het sleutelen met computers, gisteren heeft hij een nieuw toetsenbord in een laptop gezet, heeft hij een Xbox gemaakt, de pakketdienst is drie keer aan de deur geweest met onderdelen, sommige kwamen uit het buitenland ik geloof Amerika of China.
Tja, als je de wegen weet dan scheeld het wel in de knip, ik heb ook nog wat dingen nodig uit het buitenland, mar daar heb je een creditkaart voor nodig, nu heeft Nick die, omdat hij die nodig had in Peru, heb ik via zijn kaart gekocht en het geld naar zijn rekening gestort maar vind het zelf niet zo handig zo, moet ik er zelf maar een keer een nemen voor die doeleinden.
Volgend jaar wil ik een neiuwe telefoon, en die komt dan ook uit het buitenland, en dat scheeld flink, maar dat kun je alleen kopen met een creditkaart, ze zouden ideaal in moeten voeren dat is lekker handig.
Nick doet de opleiding ICT beheerder niveau 4, is zeg goed bezig, je wilt hem niet met computers zien, Nick is de grootste energie verslinder hier in huis, drie beeldschermen aan, twee computers, laptop, en tussendoor ook nog van alles aan het doen, pffff
Ik dacht dat ik nu genoeg gekletst had, ik ga een kop koffie pakken en kijken of er nog wat klusjes zijn, en voor de rest doe ik vandaag weinig, heb een zware dagen voor de boeg, er is iemand op vakantie, en we hebben het super druk, lange dagen vele uren.

Toedels IKKE

10-11-2013
De laatste dag van mijn vakantie, we hebben heerlijk uitgewaaid in Zandvoort aan zee, het was reuze gezellig, helaas is het al weer voorbij, het is voorbij gevlogen.
Mijn Indonesiesche kookboek is binnen, heb via internet diverse kruiden en ander dingen besteld, handig zo’n toko via internet, en dan zullen we eens wat gerechten gaan koken, heerlijk.
Ben ook nog bezig met de Surinaamse keuken, ook daar hebben ze veel heerlijke gerechten waarvan ik er zeker nog wat van ga koken, jammie.
Straks nog even hardlopen, en dan genieten van mijn laatste dag vakantie dus, ben nog met een boek aan het lezen een boek van ruim 800 bladzijden, een trilogie, is me een dik boek, maar wel een mooi verhaal dus het leest makkelijk.
Luitjes ik wens jullie een fijne zondag, Toedels IKKE

06-11-2013
De laatste dagen van de vakantie zijn aangebroken, Marlies en ikke gaan nog een paar daagjes weg, ik heb een hotelletje geboekt aan zee, ff lekker uitwaaien, niet dat we hier niet kunnen uitwaaien, het is herfst dus wind genoeg, maar lekker even een paar daagjes er tussen uit.
Gisteren hebben we saampjes wat boodschappen gedaan bij de Toko, lekkere aparte dingetjes gekocht en gisteravnd hebben we samen gekookt, en het smaakte heerlijk, al zeg ik het zelf.
Deze week komt mijn Indonesische kookboek ook binnen die ik heb besteld,  heerlijke orginele recepten, waaruit is zeker vele gerechtjes ga koken, gewoon omdat het lekker is.
Mijn leesboek is ook binnen, drie delen in een boek, en het is me een dik boek pffff, maar ik verheug me er nu al op om hem te lezen deze heerlijke streek roman van Johan Veenhof.
Voor de rest heb ik niets te vertellen, haha zaai he, ach ik heb vakantie dus ik doe niet zoveel, heerlijk lekker niets, hoewel ik genoeg te doen heb, een huisman heeft zijn werk nooit af, is het geen strijkwas, dan is het wel een kozijn die opnieuw in de verf moet.

Toedels IKKE

01-11-2013
De keuring van de auto ligt weer achter mij, plop dat was weer 400 euro, maar goed het is niet anders, het halletje in de keuken zit in de verf en is ingericht, meteen de keuken maar even een flinke beurt gegeven , ik moet alleen de vloer nog maar daar had ik gisteravond geen zin meer aan, zelfs de raampjes glimmen weer.
Straks ga ik ermaar even flik tegen aan, de WC ook maar even een beurtje geven, ach en zo komen we deze dag ook weer door, ik heb nog een boek besteld van Johan Veenhof, een triologie, dus een dik boek, heerlijk voor de kachel met een spannend boek.
Dan morgen de tuin maar eens in, als het weer het toelaat tenminste, er komen nog wat regenbuien op ons af dus wat dat betreft schiet het niet echt op.
Maar goed elke dag doen we wat, ik heb vakantie dus over de naat werken doen we niet, stilzitten is ook niet echt mijn ding, we blijven in beweging.

Toedels IKKE

29-10-2013
Hoe vaak heb ik al wel niet geschreven dat de tijd vliegt, en het blijft ook vliegen, jeetje voordat ik het weet is de vakantie al weer voorbij.
De kast en de boog in de keuken staan in de grondverf en voor het grootste gedeelte geschuurd, de plamuur moet nog even drogen en dan kan het schuurwerk worden afgemaakt.
De auto staa in Haaksbergen voor de jaarlijkse keuring, er moeten twee nieuwe achterveren op en een nieuwe achterband, en nog een beurtje, ben benieuwd wat dat allemaal weer gaat kosten, oke keuring is belangrijk maar ze vinden dan ook altijd weer dingen die kapitalen kosten, het is niet anders.
Ik heb nu een mooie auto en dat moet rijden, punt, daar heb ik dat ding voor voor, iedereen weet dat auto rijden geld kost, het is niet anders.

Toedels IKKE

27-10-2013
De boog naar de keuken heeft een andere vorm, dat betekent dat de koelkast nu helemaal open kan zonder problemen, ziet er ineens heel ander uit, de kast is ook bijna klaar op het schuren, plamuren, kitten en verven na, ziet er straks lekker strak uit.
Ik word geplaagd door een rode kater, hij wil alleen maar knuffelen, het gekke is dat hij dan ook altijd voor je neus gaat zitten en dat je geen ene letter meer kunt schrijven, het is echt een lief beest, maar dat zijn mijn andere twee katten ook, ik heb een zwart witte die altijd bang was voor van alles en nog wat een keer klappen in je handen en hij stond al weer in de tuin.
Maar ik kan hier schrijven dat dat toch wel veanderd is, Belle is altijd aanwezig, loopt altijd te miauwen en waar eten is is Belle, en dat kun je ook wel zien aan haar figuurtje, ze is de dikste van allemaal echt zo’n plofkat haha.
Mijn vakantie is begonnen (eigenlijk gaat dat pas vanavond in om 00:00 uur), twee weken geen werk, ook wel eens een keer lekker, helaas is het zo voorbij, tijd vliegt.
De klok is een uur terug gezet dus zit ik super vroeg beneden, maar dat is niet erg, wil tussen de buien door nog even hardlopen, it’s running day today.
Voor de rest wordt het een rustige zondag, op de wind na dan he die is best wel aanwezig, en wie weet ga ik nog ergens op de koffie.

Ik ga even een ontbijtje maken, Toedels IKKE

24-10-2013
Vandaag begin ik aan een kleine verbouwing, er komt een nieuwe kast in de keuken, en de boog naar de keuken word iets aangepast, zo zijn we volop bezig met van alles en nog wat.
Deze week nog twee dagen werken en dan heb ik twee weken vakantie, en daar ben ik echt wel aan toe, lekker twee weken niets, ehm geen werk dan.
Thuis zijn er nog volop dingen die moeten gebeuren, volgende week eerst de tuin winter klaar maken, nick gaat me nog een dagje helpen, dus dat moet goed komen.
Gisteren is mijn nieuwe Apple TV binnen gekomen, het is natuurlijk geen TV, maar een kastje voor diverse multi media toepassingen, ik kan o.a. met een klik alles van mijn iPhone of iPad op een grote Tv bekijken, spelletjes spelen met de iPad als controler, online van alles en nog wat doen, en nog veel meer.
Moet natuurlijk nog kijken wat ik er allemaal mee kan maar dat gaat hopelijk goed komen, Nick is een weekje logeren bij Marieke, Laurens en hun twee Husky’s, hij komt eind van deze week weer thuis.
Nick is de ICT specialist , hij weet alles wat maar met computers en internet te maken hebben, en hij is er handig in kan ik hier wel schrijven, en dat is weer reuze handig hier in huize Horck, we hebben het dan ook redelijk goed voor elkaar met al die multi media.
Ik zit mijn tijd hier weer te verkletsen ik moet aan het werk, koffie is op, klus wacht, en ik moet ook nog hardlopen en even bij een paar mensen op de koffie, ik ben er maar druk mee ;-).

Toedels IKKE

 

20-10-2013
Mijn nieuwe koelkast staat op zijn plekje, het was een hele klus om de deur om te zetten, de klink zat rechts en nu links,  maar samen met Nick is het gelukt, de bediening van de koelkast zit in de deur dus kabels en andere dingen moesten worden omgelegd.
Veel ruimte, helder licht en alles ziet er ook nog eens super mooi uit, twee grote lades, flessenrek en meer, maar dat mag dan ook wel voor die prijs, een ding is zeker en dat is dat ik ben er super tevreden mee ben.
Vandaag mijn laatse zondag werken voor de vakantie, mmmm lekker en dan nog vijf daagjes, en dan heerlijk twee weken bijna niets haha.
Morgen weer hardlopen, en dan is de werkweek weer begonnen, nu zit je er naar toe te leven, ach voordat je het weet ligt de vakantie al weer een eind achter je, tijd vliegt nu eenmaal.

Toedels IKKE

16-10-2013
Over  12 dagen heb ik vakantie, het is maar twee weken, veel te kort, maar ik ben er echt wel aan toe, lekker twee weken niets, hahaha, egg nie, ik heb al voor de eerste week nogal wat klusjes af te werken.
De tweede week heeft Marlies ook vakantie dus nog even kijken of we een paar daagjes weg kunnen, we zijn al aan het rond kijken, voor een tripje.
Ik werd net gebeld door de leverancier van mijn koelkast, en wat denk je???, morgen word hij geleverd eindelijk mijn geduld is flink op de proef gesteld.
Gisteren nog even aan het rennen geweest, ging goed, hopelijk gaat het met de kuitjes ook steeds beter dat zou erg fijn zijn.
We zijn volop bezig ideeen op te doen voor ons internet bedrijfje, en zijn er nog niet helemaal uit, we willen het liefst spulletjes kopen in het buitenland en dat hier doorverkopen, maar dat is allemaal nog niet zo eenvoudig.
Kan ook nog zijn dat het een site word met van alles en nog wat, Marieke met haar fleece disign en Nick bijvoorbeel met computer stuff, ik zelf denk een beetje aan gezonde spullen of iets in kruiden.
Inporteren uit bijvoorbeeld Peru en dan hier verkopen.
Vanille is misschien daar wel veel goedkoper dan hier, en als je het dan inporteerd dan kun je het hier misschien wel weer doorverkopen, maar dat is allemaal nog koffie dik kijken.
Ik geef wel vast de link van de website zodat je de ontwikkelingen kunt volgen, www.consumized.nl  dat moet hem zijn zal de link zo nog even testen.

Toedels IKKE

13-10-2013
Zondag!!, gisteren heb ik 15 uur aan een stuk gewerkt pfff, dat was een hele lange dag, maar goed dat is weer geweest en laten we maar meteen hopen dat het een eenmalige gebeurtenis was.
Mijn tarwegraspoeder is binnen, en ik heb net mijn eerste shot gehad, opgelost in karnemelk, moet zeggen dat het in vergelijk met de verse tarwegras uit de diepvries een hele verbetering was, lekker is anders.
Maar goed je moet wat over hebben voor je gezondheid, morgen willen Nick en ik weer beginnen met hardlopen, Nick heeft een hele tijd niet meegelopen en ik heb twee weken niet gelopen, hardgelopen omdat ik stijve kuiten heb.
Verzuring in de kuiten geeft een stijf gevoel, in combinatie met staand werk is dat niet fijn, ik slik er nu pilletjes voor, extra Magnesium en Zink, dat zou moeten helpen, plus het vaker strekken van je kuitspieren, we zullen zien.
Mijn koelkast komt pas eind volgende week in Nederland aan, is de voorspelling, laten we hopen dat het zo is, vind dat het nu wel lang genoeg geduurd heeft.
Marlies en Ik hebben afgelopen week een nieuwe houtkachel uitgezocht, we zijn in Zenderen geweest en hebben er daar een uitgezocht, maar goed!….. dan met er weer verbouwd worden, we willen dat de pijp omhoog gaat en dan de muur in.
Is allemaal veel mooier en strakker, maar of dat nog voor deze winter allemaal gaat gebeuren, denk het niet, we pakken het aan als Marlies hier woond, dus eerst huisje verkopen samenwonen en dan verbouwen, mits het niet te lang gaat duren anders word het eerder.
Voor de volgende winter moet er als het meezit een nieuwe kachel staan, het is geen goedkoop ding kan ik hier wel schrijven, maar als het zo word zoals we het voor ons zien dan word het echt heel erg mooi.
Nick is bezig om een internet bedrijfje op te zetten, hij is bezig met een site, binnenkort meer over dit onderwerp.
Ooeps ik moet al weer opschieten ik moet weer een dagje werken, pfffffffff

Toedels IKKE

08-10-2013
Vandaag is het de 13e dag dat ik achter elkaar werk, wel met twee korte daagjes er tussen maar toch, vrolijk wordt je er niet van, vandaag nog een lange dag en dan twee dagen vrij, marlies heeft ook twee dagen vrij dus dat komt mooi uit.
Ben benieuwd of deze week mijn nieuwe koelkast komt, wordt echt een keer tijd, ik ga van een piep kleine koelkast na een hele grote van 180 Cm hoog, als ik daar mijn spullen niet in kan koelhouden dan weet ik het ook niet meer.
Zit me net te bedenken dat ik de schoorsteenveger ook nog moet bellen, voordat die arme man het dak niet meer op kan door het slechte weer.
Moet ook nodig de tuin in, de laatste aardappels moeten er hoog nodig uit, en ook het fruit mag er af, tijd voor appeltaart, appelcompote, appelflappen en nog heel veel meer, ook de peren hebben het dit jaar goed gedaan, dus morgen maar even met een emmertje door de tuin.
Gestoofde peer met karamelsaus of kaneelsaus, slagroom en roomijs, jammie, oeps ik ben op dieet, straks voor het werk even wat pillen halen bij de winkel, mijn kuiten verzuren door het hardlopen en daar zijn weer pillen voor.
Is balen ik kan nu niet lange afstanden hardlopen, eerst moet de stijfheid eruit, calcium en zink pillen dat zou moeten helpen, nu is het niet zo dat ik niet ga hardlopen, maar in plaats van 5 kilometer doe ik er 2, morgen moet ik weer.

Toedels IKKE

03-10-2013
Mijn oktoberblogje staat erop, al weer goed bezig geweest kan ik hier schrijven, ik ben al wezen kijken naar kachels, volgende week naar Zenderen daar zit ook een kachel firma, en op deze wijze kijken we net zolang rond tot we een geschikte kachel tegen het lijf lopen, haast is er niet.
Ik heb in de laatste weken, in alle ruimen op mijn slaakamer na, alle lampen vervangen, in alle ruimtes op een lamp na zitten nu 3 Watt lampen, en het gekke is ik heb nu ook nog meer licht, overal zitten nu Led lampen, in mijn slaapkamer moeten er nog een paar vervangen worden, en dan nog tuin en schuur.
Ik hoop op deze wijze natuurlijk geld te besparen, het moet toch uit de lengte of de breedte komen, toch??
En zo ben ik met van alles en nog wat bezig, ik hoop ook dit jaar nog radiatoren te plaatsen op de slaapkamers, maar dat later dit jaar, we kunnen natuurlijk niet alles tegelijk.
Maar zo ben ik dus met van alles en nog wat bezig, het is belangrijk in het leven dat je bezig blijft, wensen en dromen hebt, dan heb je iets om voor te leven en dat vind ik zelf erg belangrijk.

Toedels IKKE

01-10-2013
En dan is het al weer oktober “de wijnmaand”,  hoewel er ook bokbier is, een heerlijk biertje dat lekker past bij de herfst, je merkt dat de temperatuur flink aan het zakken is vooral in de nacht.
De ganzen vliegen masaal richting het zuiden, dus ondanks het prachtige weer met volop zon, de kou komt er aan, brrr, de kachel moet weer aan, het is weer vroeg donker, maar ondanks dat is het wel een gezellige tijd.
Hopelijk komt mijn nieuwe koelkast een keertje, ik heb al nieuwe bakken gekocht, voor kaas en vleeswaren, en ook voor andere dingen, wij zijn er klaar voor, maar het schijnt dat er overal problemen zijn met het leveren van koelkasten, dus moeten we geduld hebben.
De nieuwe plafond ventilator met afstands bediening hangt aan het plafond, en eerlijk is eerlijk het werd ook tijd dat er iets kwam te hangen, nu nog nieuwe wandlampen  en nog wat andere dingen en dan kunnen we met een gerust hart de winter in.
Oeps!! bijna vergeten, ik wil ook nog een nieuwe allesbrander!, liefst voor de winter, ik wilde donderdag naar het Kacheltje in Vorden, maar nu is hij ineens op donderdag gesloten en op vrijdag open, grrr
Ik had al een hele mooie kachel gezien, maar toen ik het prijskaartje zag moest ik toch wel even een paar keer slikken, maar goed er zijn nog genoeg betaalbare kachels te koop, toch??.
Het vreemde is wel altijd dat als er bijvoorbeeld er 50 kachels op een rij staan dat ik dan in de meeste gevallen de duurste het mooist vind, en dat zonder dat ik het prijskaartje gezien heb.
Maar goed mijn allesbrander doet het nog, maar er zijn wat dingen kapot in en aan de kachel dus daarom wil ik een nieuwe, en liefst een met hoog rendement, en veel glas, en een zware kachel met vele Khwatjes.
Vandaag moet ik drie uurtjes werken en dan zit mijn werkdag er weer op, morgen moet ik er vier en een half en dan is die werkdag ook voorbij, donderdag moet ik op mijn vrije dag ook nog even werken omdat alle Duitsers weer vrij zijn.
Straks nog even 5 kilometer hardlopen, of meteen na het werk, ik heb een nieuw outfitje dus ff proberen, moet nog wel het een en ander aanschaffen om ook op de koude dagen te kunnen hardlopen maar dat komt goed.
Voor de rest heb ik niets te melden, er zit een rode kat voor mijn neus die even geknuffeld wil worden dus luitjes, een fijne dag….

Toedels IKKE

25-09-2013
Vandaag 5 lessen eerder dan gepland heb ik 5 Km en 200 meter aan een stuk hardgelopen zonder pauze, en ik ben daar best wel trots op.
Ik had me 9 weken geleden een doel gesteld en dat was 5Km hardlopen aan een stuk, ik doe dat met behulp van lessen op Mp3, klik op de link en lees hoe het werkt, misschien is het ook wel wat voor jou.

http://begin2run.nl/start-to-run/

Ik vind het super, hardlopen met passende muziek en met stembegeleiding, natuurlijk moet je het zelf doen, maar het helpt wel, stapje voor stapje, en elke week iets meer tot je 5 Kilometer kunt hardlopen in een keer, daar staan 30 lessen voor, je doet er 10 weken over dus 3 lessen per week.
Ik moet nog 5 lessen na vandaag, maar vandaag heb ik eigenijk mijn doel dus al bereikt nu is het een kwestie van blijven doen, wat ik zeker ook van plan ben.
Mijn bestelde koelkast in Belgie heb ik geannuleerd ze, na 4 weken wachten konden ze me nog niet vertellen hoe lang ik moet wachten.
Gisteren meteen een nieuwe besteld een Samsung deze keer, de RR3773ATCSR zilver editie, ook hier zit een levertijd op, ik ben benieuwd hoe lang het deze keer gaat duren, max twee weken dachten ze.

Toedels IKKE

 

18-09-2013
Morgen een dagje Utrecht met Marlies, kiek’n wat daar te beleven valt, hopelijk hebben we een beetje mooi weer dat zou fijn zijn.
De laatste groenten zijn van het land, alleen hangen de bomen nog vol met appels en peren, en ik heb nog een bak met aardappels staan, en voor de rest is het gebeurt, we hebben regelmatig gesmuld van alles en nog wat, volgend jaar gaan we de tuin weer volzetten.
De herfst is nu toch wel begonnen, we hebben al vele buien met regen en wind gehad, en het word er ook niet warmer op, de truien kunnen weer uit de kast, brr, toch is de winter en de herfst een stuk gezelliger dan de zomer.
Vanmorgen weer hardgelopen, deze keer 2 x 15 minuten, en dit zonder problemen, oke aan het eind word je natuurlijk wel een beetje moe, maar moet zeggen dat het goed ging.
Geen krampen gehad en ook de ademhaling ging perfect, moet nog wel een winter outfitje hebben, het word een stuk frisser, nu krijg je het wel een stuk warmer door het rennen, maar je hoofd en armen niet zo.

Toedels IKKE

16-09-2013
Zondagmorgen lekker vroeg les 21 volbracht, met 2 keer 10 en een keer 12 minuten hardlopen, was een heel eind maar toch zonder echte krampen en adem tekort volbracht, maar dat neemt niet weg dat het drie lange stukken waren voor een beginner, maar super goed gevoel.
Op mijn facebook kun je dankzij mijn Nike+ App alles volgen, ik plaats elke route, en tot nu toe heb ik alles volbracht, nog 9 lessen.
Volgende les volgens mijn schema 2 keer 15 minuten hardlopen met twee minuten wandelen er tussenin, ik zeg pffff, haha.
Maar als ik nu vergelijk met onze eerste lessen dan is mijn conditie echt verbeterd, probeer ook wat gezonder te leven dus ik schrijf dat ik goed bezig ben, en zo is het!!!.
De aankoop van de nieuwe Apple TV is opgeschoven, er komt namelijk een geheel nieuwe Apple TV uit, dus moeten we een paar weken geduld hebben.
Over geduld gesproken, morgen maar eens contacht op nemen met Belgie, waar mijn nieuwe koelkast blijft, dinsdag is het vier weken, hij zou aan het einde van afgelopen waak bij hun binnenkomen, theoretisch gesproken zou hij dan aanstaande week moeten worden geleverd.
Hoewel mijn gevoel zegt van niet, word vervolgd, gisteren was Marieke, Laurens en haar twee honden op bezoek, was wel even gezellig om even bij te praten.

Toedels IKKE

12-09-2013
Herfst!!, de bladeren verkleuren en beginnen langzaam maar zeker van de bomen te vallen, de winter naderd, ik vind de winter altijd een gezellige tijd, oke het is ook een dure tijd maar heerlijk weer de kachel aan, met stampotten, warmte en sfeer.
Morgen komen er weer mensen kijken naar het huis van Marlies, maar zoals iedereen weet, het is meestal kijken maar niet kopen, echt Nederlands volgens mij.
Gisteren nog een lading lampen vervangen in dit om meer Grip Op Energie te krijgen, zoals ik gisteren al schreef, elke maand pakken we wat aan en hopen dat we aan het einde van de streep weer wat minder kwijt zijn aan de enrgie kosten, zonder dat dat tenkoste gaat van, en elk wattje wat ik bespaar is er een.
Het hardlopen ging redelijk goed, in het begin wat krampjes en aan het einde werdt het wel wat zwaar maar ik heb het gehaald, en dat is echt een superrr gevoel.

Toedels IKKE

11-09-2013
Running Day!!!, en als het goed is loopt Nick ook mee, zal voor hem wel moeilijk worden omdat hij een aantal lessen gemist heeft, we zullen zien het word in geen geval makkelijk vandaag, het begint meteen met 5 minuten rennen, 1 minuut lopen, dan 6 minuten rennen, 2 minuten lopen, 7 minuten rennen, 2 minuten lopen, 8 minuten rennen en 1 minuut lopen, totaal dus 32 minuten.
Voordat ik begin eerst een warming up, deed ik de eerste lessen niet maar de laatste lessen wel, en dat bevalt me goed, dan nog aan het einde wat rek en strek oefeningen die ook belangrijk zijn dan douchen en klaar.
Wil binnenkort nog wel wat extra kleding kopen, omdat het een stuk frisser gaat worden, dan is wind en waterdichte kleding wel belangrijk, moet wel goed ademen omdat je bij het rennen flink gaat zweten natuurlijk.
Tot nu toe is het te doen, ik zeg niet dat elke run van een leien dakje gaat, maar tot nu toe heb ik alle runs tot een goed einde gebracht,vandaag les 19 van de 30.
Ik ren elke week 3 lessen, dus over vier weken moet ik 5 kilometer in een rennen, zonder tussendoor te lopen., en ik hoop echt dat me dat gaat lukken, ik zou het echt super cool van mezelf vinden, en natuurlijk zou ik echt trots op me zelf zijn, en ik denk dat dat dan ook wel mag.
Als ik de 5 kilometer heb gehaald wil ik eigenlijk wel doorgaan met rennen, of ik het volgende lessenpakket ook nog ga doen weet ik nog niet 10 kilometer is natuurlijk wel een héééééééééééél eind, ongeveer een uur rennen achter elkaar pfffff.
Gisteren de lancering van de nieuwe iPhones, wij als Apple fan’s, Marieke, Nick en ikke, hebben het nieuws natuurlijk vervolgd, moet zeggen dat ik er meer van had verwacht, maar goed, ik denk dat we volgend jaar pas echt kunnen schrijven dat Appel weer baanbrekende nieuwtjes heeft.
Vandaag moeten Nick en ikke naar de gemeente, we moeten weer een lading papieren invullen, Evelyn komt net na de Kerst naar Nederland, ik moet aantonen dat ik haar drie maand kan onderhouden enz enz.
De eerste nieuwe lampen zijn binnen, operatie “Grip op energie”is begonnen, alle delen van het huis komen op papier te staan, in excel natuurlijk zodat ik kan zien hoeveel energie er verbruikt word, en wie weet nog een Nuon pakket, zodat ik in een oogopslag mijn verbruik/verspillingen kan zien.
Sommige lezers zullen wel denken is dat niet een beetje overdreven, tja voor de een wel en voor de ander niet, energie word steeds duurder, ik betaal 160 euro aan gas en electra, dat vind ik zelf een heel bedrag, daar kan vast nog wel wat af.
Kan me niet voorstellen dat de energie prijzen de komende jaren flink zullen zakken, en wat ik nu kan bezuinigen zonder dat dat tenkoste gaat van, dan is dat mooi meegenomen, toch??
Voorbeeld ik heb in de keuken drie hanglampen, er zaten lampen in van 28 Watt, dat waren al zuiniger lampen dan die er voor, nu heb ik drie lampen erin zitten van 3 Watt, en ze geven nog meer licht ook.
De besparing is dus 75 Watt, zonder dat dat dus ten koste gaat van comfort, zo heb ik dat ook gedaan met zes schemerlampjes in de kamer, de besparing daarop was, schrik niet 222 Watt, en ook hier heb ik mooier en beter licht.
En op deze manier breng ik het hele huis in kaart en hoop daardoor flink wat wattjes te besparen, ik zeg :goed bezig, héééééé’l goed bezig.

Toedels IKKE, ik ga zo rennen, het is nu nog droog.

08-09-2013
Les 18 van mijn running lessen zit erop, en dat in de regen, lekker nat van zweet en regen, daarna even wat rek en strek oefeningen gedaan en toen nog ff nat van de douche, waterig begin van deze zondag, haha.
Mijn nieuwe toetsenbord is binnen, voor iPad, iPhone en voor mijn media TV, de nieuwe afstandsbediening voor de horizon box ook, werkt een stuk beter en gebruiks vriendelijker, eind volgende week komt de nieuwe koelkast van Bosch binnen als het goed is, de Belgen zijn niet zo snel als de Nederlanders.
En als het goed is komt aan het eind van deze maand mijn Apple TV ook binnen, en dan is er nog in bestelling een bluetooth stick 3.0, en een carkit voor in de auto.
De vraag of ik geld teveel heb is nee!!, Duhh, ik zeg zuinig leven, sparen, niet roken en een beetje geluk hebben, dat o.a. niet alles kapot gaat, nu heb ik al het witgoed zoals de koelkast, diepvries, wasdroger, en wasmachine niet ouder dan twee jaar, alleen mijn afwasmachine is ouder, maar ook die wil ik vervangen binnen een paar jaar.
Ik ben bezig aan een energie zuinig project, alles wat ik koop moet energie zuinig zijn, ik heb een droger met het label A+, en een koel en diepvriezer A++, oeps de koelkast is nog onderweg.
Kan me erg verheugen op de nieuwe koelkast, ik krijg ruim twee keer zoveel ruimte, ik ga van een koelkast van 84 Cm hoog en 54 Cm breed, naar 176 Cm hoog en 60 Cm breed, inhoud 326 Liter.
Ik heb al nieuwe bakken gekocht voor in de koelkast, mooie degelijke moderne bakken, dus Belgen kom maar op met mijn koelkast we zijn er klaar voor.
Ben me nog aan het verdiepen de pakketen van Nuon, dan kun je echt alles in huis monitoren en aan het uitzetten met je iPad of iPhone, ook een nieuwe allesbrander staat op mijn lijst, wil er een die ik tussen de verwarming kan zetten dan sla ik twee vliegen in een klap.
Binnenkort maar eens een beetje rondsnuffelen bij de allesbrander winkeltjes, de eerste wordt Het Kacheltje, volgens mij is dat nog redelijk dichtbij, of internet maar eens afstruinen, we blijven vollop in beweging zoals jullie lezen..

Toedels IKKE

07-09-2013
Ik was met mijn word mappen aan het zoeken naar een document, toen ik dit vond, dat heb ik geschreven een paar jaar na mijn scheiding, en dat wil ik graag met jullie delen.

Mmmm…. weer zin in het leven, zin om de verloren tijd weer in te halen, dat zal helaas niet gaan, want alles wat is verloren, dat is naar de maan, zin in het leven, weer vol met vele plannen en dromen.
Ja eindelijk is het zover, het verleden is passé, het heden is nu….en de toekomst ligt voor ons, nu is de tijd, de tijd is rijp, de tijd is aangebroken, de tijd is er klaar voor, en ik ook!!.
Vanuit uit een diepe put gekropen, uit een diep dal geklommen, uit het duister teruggekeerd,  ben ik terug van weggeweest, een lange weg ben ik gegaan.
Mijn rugzak in en uit gepakt, niet een keer maar vele keren, nu is het op orde, opgeruimd en netjes, en alles heeft zijn plekje gekregen of heeft zijn plekje gevonden.
Wat een ruimte is er nu, een beetje leeg lijkt het wel, maar daaraan komt vast een einde, er is nog plaats genoeg voor vele mooie momenten, en die ga ik verzamelen, omdat daarvoor de tijd is gekomen.

Zoals diepe sporen in de sneeuw vervagen door de zon, en kou verdrongen word door warmte, en tranen verdrogen door de tijd, door tijd is alles anders geworden, het verleden is passe.
De tijd was rijp om een nieuw begin te maken, en joepie die tijd is aangebroken.
En ik ben er helemaal klaar voor.
IKKE

05-09-2013
Gisteren met Marlies naar de Holterberg geweest, ik zag daar een bordje staan met de tekst dat er verderop een Canadees Kerkhof lag, nu ben ik niet iemand die normaliter naar een kerkhof gaat, maar ik was toch wel nieuwsgierig.
Dus zijn we er heen gewandeld, daar hebben we eerst een bezoek gebracht aan bij een info center, daar hebben we een korte film bekeken van ongeveer 15 minuten, met uitleg over het kerkhof en de mensen die er zijn begraven.
Daarna natuurlijk even rond gewandeld op het kerkhof, wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt was dat de gemiddelde leeftijd van de mensen die er begraven liggen 20 jaar was.
Allemaal gesneuveld bij de bevrijding van Nederland, ik denk dat wij mensen niet eens echt beseffen dat er mensen zijn geweest die hun leven hebben opgeofferd voor onze vrijheid……….20 jaar…..jeetje!!!!, daar word je toch wel even heel stil!!.

Toedels IKKE

01-09-2013
Er is weer een maand verstreken, de vakantie periode’s zijn voorbij, scholen zijn weer begonnen, en op het werk zal het ook iets rustiger gaan worden, kortom de zomer loopt ten einde, de herfst nadert.
Het is al weer een ruime week geleden dat ik een stukje geschreven heb, ik vind het altijd heerlijk om te schrijven maar doe het te weinig, ik heb een iPad en lees veel ik heb duizende boeken erop staan, tja het een beetje veel maar ik heb wel veel keus, we downloaden films en andere media, en er stonden downloads van 4000 boeken en meer in een keer te downloaden, en alles ook nog in het nederlands, wat wil een lezer nog meer.
Mijn laatste boek had de titel, “Het ros van Twente” ik ben nu net aan een nieuwe begonnen en ik heb geen idee wat daar de titel van is, ik vind lezen heerlijk mits het een mooi boek is natuurlijk.
Ik hou dus van lezen, maar er gaat wel veel vrije tijd in zitten en dat gaat weer af van andere dingen, volgende week hoop ik dat ze de koelkast leveren, kan me daar wel op verheugen kan ik hier schrijven, mijn oude inbouw koelkast is op, de levering zou 10 werkdagen zijn en dat is dinsdag als ik het goed heb.
Vanmorgen al heel vroeg heb ik les 15 gelopen van de 30 lessen, ik ben op de helft, en we gaan gewoon door, ehm ik dan, Nick is afgehaakt omdat hij pijn heeft in zijn voet, tja is balen ik vond het wel wat hebben dat vader en zoon ding, lekker samen rennen, maar goed hij is hopelijk maar even uit de running.
Maar ik vind zelf dat ik goed en gezond bezig ben, en vind het wel lekker om even alle stress er uit te rennen, ik heb nu twee dagen rust en dan gaan we weer verder, elke week drie lessen met een dag vrij er tussen en na drie lessen twee dagen vrij.
Ik kan elke paar dagen een bak bramen plukken, en dan heb ik een hele bak vol, ik vries ze allemaal in, lekker door de yoghurt of smoothie.

Toedels IKKE

23-08-2013
Het goede bericht is dat mijn BMI van oranje naar groen is gegaan, ik ben dus op de goede weg met het rennen, nu nog een paar kilo eraf en dan ben ik tevreden.
De nieuwe vriezer staat op zijn plaats en is volgepakt, mijn oude vriezer staat uit, het is wel even wennen een vriezer met lade’s maar hij staat nu in huis inplaats van in de schuur en dat is al een verbetering.
Nu is het wachten op de nieuwe koelkast, de oude is al uit zijn verpakking ontdaan, de ombouw is dus weg, en dan zie je pas hoe klein dat ding is, ik kan niet wachten tot hij komt, wat zal dat een verbetering opleveren.
Ik heb al weer een kilo bramen geplukt en ingevroren, lekker gezond bezig, heerlijk alles uut eigen tuin wat wil een mens nog meer.

Toedels IKKE

21-08-2013
Vandaag lekker vrij, de vriezer is koud, dus het overpakken kan beginnen, de wasmachine is al weer aan het werk, en de droger moet straks aan de bak, en ik ook, ik moet de oude koelkast al vast van zijn inbouw ontdoen.
De nieuwe koelkast is 176 Cm hoog, dus lekker veel ruimte, en daar kan ik me wel op verheugen, moet nog strijken en wat huishoudelijke karweitjes doen, maar dat na de koffie.
Dan wil ik nog even op de motor, even bij paps en mams op de koffie, even kijken hoe het daar is en dan is het vanavond in de parkeer stand, morgen is het gewoon weer een werkdag.
We hoeven vandaag niet te rennen, morgen weer, morgenavond na werk dus, het gaat redelijk goed, Nick heeft wat last van zijn voeten, hij moet wel oppassen dat hij niet forceert, anders heeft hij een probleem.
Sorry luitjes de koffie is op, ik moet weer aan het werk van de baas, oeps dat ben ik zelf ;-).

Toedels IKKE

20-08-2013
Vandaag de nieuwe vrieskast van Bosch binnen gekregen, mooie grote kast met het label A++, hopelijk is hij een heel stuk zuiniger dan de oude vriezer, die ondanks dat, en gezien zijn leeftijd ons nooit in de steek heeft gelaten.
Ik wilde een nieuwe, ten eerste om energie te besparen, en ten tweede om meer zicht te krijgen in wat ik in de vriezer heb, nu pak je alles wat vers is bovenop, en onderin blijft alles liggen, dus vanaf nu is het hier in huize Horck ook  FiFo, first in, first out en zo hoort het ook te gaan.
Hij staat op zijn plaats, en als het goed is kan ik hem morgen vol gaan pakken, maar dat straks na de koffie als de pauze voorbij is.
En als klap op de vuurpijl, omdat ik toch bezig was, heb ik ook maar meteen een nieuwe koelkast gekocht, ook een Bosch, en meteen ook maar een stuk groter dan mijn oude koelkast, ook deze kast is A++ en met RVS look.
Deze heb ik in Belgie gekocht, helaas moet ik er wel een paar dagen op wachten, maar dat mag de pret niet drukken, vorige week was alles bevroren in mijn koelkast, en op een ander moment lijkt alles weer lauw te zijn.
Dus nu een met heel veel ruimte, ik vind dat mijn vakantie geld dit jaar goed besteed is, en als dan ook nog mijn energie verbruik flink zakt dan ben ik helemaal blij.
De volgende stap is energie besparen, zonder dat dat ten koste gaat van, ik heb me al verdiept in het energie pakket van Nuon, maar ben daar nog niet helemaal uit.

18-08-2013
En het is weekeind!!!, heerlijk twee dagen vrij achter elkaar, het is natuurlijk weer jammer dat het weer niet meespeeld, het moet natuurlijk weer gaan regenen, dus al met al het is weer geen weer weer.
Maar goed we laten ons niet de dag bederven door een buitje, ik duik zo eerst de tuin in na de koffie, even de oogst binnen halen, bonen, bramen, courgette’s en tomaten, en wat er nog meer rijp is.
Ik heb al enkele kilootjes bramen in de vriezer gedaan, lekker voor diverse gerechten, en super gezond!.
Nick en Ik hebben week drie van Start To Run erop zitten, Nick heeft last van zijn pezen, dus de vraag is of hij nog mee kan doen volgende week, het zou erg jammer zijn als ik alleen moet rennen, maar ik ga zeker door zo lang het kan.
Dat is dus even afwachten, we hebben eerst twee rust dagen, en ik heb weekeind dus kunnen we beide bijkomen van het rennen, het word een stuk pittiger volgende week.
We gaan naar 26 minuten bewegen, en dat is dan  16 minuten rennen en 10 minuten lopen, het langste stukje is 5 minuten rennen.
Elke week wordt het dus meer, en aan het eind is het de bedoeling dat we 5 kilometer kunnen rennen zonder pauze, en dat is over 7 weken.

Word vervolgd……….

Voor de rest gaat alles goed, met kid’s, vriendin en huisdieren, afgelopen week heerlijk met mijn schat in Enschede op het terras gezeten, luiseren naar life muziek, onder het genot van rode wijn en iets te knabbelen.
Dat zijn wel dingen die we vaker gaan doen, meer genieten van de mooie dingen in het leven.

TOEDELS IKKE
17-08-2013
Nog een paar weken en dan is het zomer seizoen al weer voorbij, weer een tandje langzamer, de dagen worden al weer korter en voordat we het weten is de herfst al weer begonnen, haha ik ben al weer veel te snel.
Vandaag nog even werken en dan heb ik al weer weekeind, lekker twee dagen vrij, ik moet nodig de tuin in, dus dat ga ik doen.
Ik wil ook een begin maken met de nieuwe schuur, stap een is het beginnen met de fundering, en dat word dus graven, misschien dat ik als het zo ver is wel enkele foto’s post.
Ik heb vanaf deze maand een variable rente voor mijn hypotheek, wilde ik de vorige keer ook al maar durfde het niet zo goed, ik was veel te bang dat de rente zou stijgen, deze keer echter heb ik het wel gedaan.
De rente is flink gezakt, naar 3.3 %, nu las ik gisteren dat SNS de rente voor hypotheken gaat verlagen, en dat is voor mij natuurlijk super gunstig, ik ben benieuwd!.
Ik ben niet iemand die teveel risico’s wil nemen maar ik heb me eens verdiept in de hypotheek markt en heb toen mijn besluit genomen.
Boven aan mijn verlanglijstje staan een nieuwe koelkast, diepvries en een nieuwe allesbrander, eerst maar een nieuwe koelkast, nu heb ik er een uitgezocht, maar ik moet eerst eens aan het meten of fat allemaal wel gaat passen, omdat hij een flink stuk groter is, het is wel een A++ dus dat scheeld weer in de knip.
Jullie lezen het dus, ik ben overal weer mee bezig, wensen genoeg, en hopelijk kan ik er dit jaar nog een paar in vervulling laten gaan, wie weet.

11-08-2013
Het moestuin gebeuren is bijna voorbij, het was weer een leerzaam jaar, vrijdag hebben we de eerste aardappels gehad, dat smaakt toch heel anders dan die van de supermarkt, heerlijk.
Maar goed het is dus weer bijna voorbij, op naar het volgende seizoen, heb al weer een paar goede ideeen, maar dat volgend jaar, eerst maar eens smullen van de laatste groenten en fruit soorten.

Toedels IKKE

08-08-2013
Nick en ik zijn begonnen met een cursus hardlopen, met behulp ven de digitale coach.
En vandaag lopen en rennen we les 5, we moeten vandaag 22 minuten, 11 minuten rennen en 11 minuten lopen en dat om en om, we beginnen met 2 minuten rennen en dan 2 minuten lopen, daarna is het om en om 3 minuten lopen en rennen.
Tot nu toe valt het allemaal mee, echt spierpijn heb ik nog niet gehad, Nick had iets meer last, maar goed hij zit meer dan mij ik heb staand werk en loop veel.
Het is de bedoeling dat we in in de 10e week 5 kilometer in een keer kunnen rennen zonder pauze, nu zitten we in week 2, we moeten dus nog even, maar we zijn vast beraden om het einddoel te halen.
We posten al onze run’s op facebook, kan iedereen zien dat we goed bezig zijn, haha.
Vandaag een dagje vrij, wil even de tuin in, er ligt een hoop werk te wachten, maar de zin is er nog niet, misschien komt dat nog het is nog vroeg.
Voor de rest gaat alles goed in huize Horck, we zijn druk aan het werk het is zomer en dat betekent druk druk.

Toedels IKKE

30-07-2013
Afgelopen zondag hebben Nick en Ik een proef lesje hardgelopen, met behulp van een digitale coach, we hebben de hardloop lessen gelinkt aan het programma Nike +.
Het werkt als volgd, de app nike +, houd alles bij, hoelang we hebben gelopen, hoeveel Km, de snelheid, hoeveel calorieen we hebben verbrand en laat zelfs de route zien die we gelopen hebben.
We kunnen de gegevens delen met bijvoorbeeld Facebook, zodat al onze digitale vrienden ook kunnen zien dat we goed bezig zijn ;-) haha.
Dan hebben we 28 hardloop lessen gedownload in het Nederlands, elke les is voorzien van passende muziek en een lieftallige stem die je verteld wat je moet doen, en soms met een opbeurende tekst.
Na deze 28 lessen kunnen we als we het goed doen en geen dingen breken of verrekken, dan kunnen we op de 28e les 5 km rennen zonder pauze, dus aan een stuk.
Stel dat we ons gestelde einddoel halen, en het bevalt ons, dan kunnen we doorgaan voor de 10 km, maar op dit moment heb ik geen idee of ik dat wel zou willen, 5 km is toch ook een lekker eindje.
De doelstelling is natuurlijk onze conditie, en er kunnen bij mij nog wel een paar kilootjes af, over Nick zal ik maar niets schrijven, hij is echt veel te dik geworden, oeps!!, schrijf ik het toch, en over zijn conditie zeg ik en schrijf ik ook maar niets, die heeft hij ook niet haha, hij had spierpijn ikke lekker niet!!!
Maar alle gekheid op een stokje, Nick en Ik zijn goed bezig, het doel is dus bekent, de reden ook, en hopelijk blijven we het volhouden en halen we de 10 Km, pffff
Voor de rest is het volop zomer, het is goed druk op het werk, bloed, zweet en tranen, vooral veel zweet in die broeierige warmte kan ik hier wel schrijven, dat er nog niemand van de pinnen is gevallen vind ik al erg knap.
De eerste bonen, bramen, peulen, frambozen, aardbeien zijn van het land, heerlijk vers zo van de struik in de pan, lekker en gezond.
Straks nog even een beetje huishouding, de dekbedden hangen al uit het raam, de vaatwassers is leeg, de boekhouding is bijgewerkt, de sociale media bekeken, de was is gedraaid en zo zijn we al weer goed bezig, en het is nog maar 07:44 uur.
Vanmiddag komt Marlies, straks met Nick even naar Haaksbergen boodschappen doen, nog even rennen en dan is de dag al weer bijna voorbij, pfff.
En als klap op de vuurpijl, Marlies rookt nog steeds NIET!!!!, is dat goed of niet, ze rookte al van jongs af aan, dus kun je nagaan mega verslaafd dus, nu is ze iets meer dan een maand er van af, oke het is nog maar kort, maar ik vind het super!!

Toedels IKKE

21-07-2013
Het is zomer, dus warm, warm en nog eens warm, nu is dat normaal niet zo erg al die warmte, maar als je moet werken en de hele dag boven bakplaten, pannen, ovens en grill moet staan dan is al die warmte echt niet fijn, hopelijk word het wat dat betreft een stuk koeler.
Met trots kan ik hier schrijven dat Marlies nog steeds van het roken af is, vandaag is het 28e dag, bijna een maand dus, alle rokers weten wel hoe moeilijk stoppen met roken is, dus Marlies vooral zo doorgaan!!.
Voor de rest heb ik weinig te melden, dus dat doe ik dan ook maar niet, moet zo weer werken, pffff

Toedels IKKE

11-07-2013
Marlies is gestopt met roken en het is vandaag de 17e dag zonder sigaretten, ze is goed bezig, ze gaat zich aanmelden bij de sportschool, ik mag wel weer gaan rennen anders hou ik haar straks niet meer bij, hahaha.
Ik moet eerst andere hardloop schoenen kopen, en dan gaat het weer gebeuren, laatste tijd er weinig aan gedaan door gebrek aan tijd.
Het is moeilijk om nu te schrijven, er ligt steeds een rode kat op mijn handen, pfff.

07-07-2013
Hoe druk kunnen mensen zijn, ehm heel druk dus, de zomer is begonnen dus is het op werk druk, druk en nog eens druk, de tijd vliegt en als ik vrij heb ben ik met van alles en nog wat bezig.
Kortom druk dus, afgelopen week moest ik naar de bank voor de hypotheek de vijf jaar waren al weer voorbij, ik heb er nu voor gekozen om dit niet te doen, ik heb dus nu een variable hypotheek, rente omhoog meer lasten, rente omlaag minder lasten.
Ik heb hier voor gekozen omdat ik dit keer wel mijn gevoel volg, dat had ik dus de vorige keer niet gedaan, een half jaar nadat ik het had vast gezet, ging dus de rente omlaag, nu zal hij vast wel omhoog gaan hahaha.
Gelukkig heb ik geen top hypotheek zoals vele nederlanders die tot hun net of hoger in de lasten zitten door hun eigen woning.
Maar goed ik ben er erg blij mee op dit moment, scheelt me toch wel in mijn maandelijkse lasten.

27-06-2013
De verjaardag van Marieke was super gezellig, en we hebben lekker gegeten dus in een woord toppie, het weer was dan wel niet zo toppie, maar toen de barbecue aan was kwam de zon toch nog redelijk tevoorschijn.
Ik heb offertes aangevraagd voor het hout, en als die binnen zijn kan er een plan van aanpak gemaakt worden, ik moet alles tussendoor doen dus een goed plan is dan wel nodig.
Ik kan me nu al verheugen op een nieuwe schuur, maar voor het zover is zijn we al weer een hele tijd verder ben ik bang.
In de nacht van dinsdag op woensdag was er vorst aan de grond, dat is toch ook niet te geloven eind juni, volgens mij is dat uniek.
Vandaag komt Marlies en dan gaan we samen kokkerellen, Nick is logeren bij Marieke, dus een dineetje voor twee word het, lekker met sla uit eigen tuin.
Het was even spannend toen de regen met bakken uit de lucht viel, is het dak van de auto nu eindelijk niet meer lek, yessss het is gelukt!!, en daar ben ik echt super blij mee, geen lekkend dak meer!.
Alles viel nog onder de garantie, omdat het nog steeds niet gelukt was, er moest ook nog een nieuw wiellager op de rechterachter kant en een nieuwe band, de band kreeg ik voor nop, maar goed het was toch weer 100 euro.
De kou is niet echt goed voor de moestuin, de regen was wel nodig, de planten groeien goed, ik heb nog extra aardappels gepoot, ik had nog ruimte.
De koffie is op, het is bijna 07:00 uur en dus tijd om wat te doen, het is nu nog droog de buien zijn al onderweg zag ik op buienradar, dus klustijd.

Toedels IKKE

 

22-06-2013
Morgen geeft Marieke haar verjaardag, we zijn uitgenodigd voor een hapje en een drankje, we moeten er wel een paar kilometertjes voor tuffen, maar dat zal ook wel goed komen.
Hopelijk is mijn auto klaar voor morgen, die staat namelijk bij de garage, er moet een nieuwe achterband op, plus een nieuwe wiellager, en het dak wordt weer voorzien van een kit laag, hopelijk komt er een einde aan dat gelek, opendak is mooi als het niet lekt.
Valt nog onder de garantie en kost me dus niets, maar ik vind het wel super vervelend dat gelek, maar hopelijk vinden ze het lek en kan ik met warme dagen weer genieten van een opendak.
De katten zijn in de rui, de haren vliegen in het rond, word er gek van, toen Beau nog leefde was het nog erger, maar goed haar is haar en van mij had de verharing niet gehoeven.

Fijne dag Toedels IKKE

14-06-2013
Eindelijk weer een paar dagen op de motor gezeten, vandaag nog een lange dag werken en dan lang weekeind, ik zou niet weten waneer ik dat voor het laats heb gehad een zaterdag en een zondag achter elkaar vrij, maar dit weekeind is het zover.
Ik ben weer vollop aan het lezen, ik lees nu e-books op mijn iPad en dat vind ik zelf erg prettig lezen, behalve als je de iPad steeds in de hand zou moeten vast houden, maar dat doe ik natuurlijk niet.
Game of Thrones een prachtige film serie die ik natuurlijk volg, het laatste deel voor dit seizoen zit erop, erg jammer, ben van plan om de boeken maar eens te gaan lezen, ben erg benieuwd hoe het verder gaat.
Nog een paar dagen en dan heeft Nick al vakantie, hij moet nog een half jaar stage lopen en dan zit het er op als het goed is tenminste, ben erg benieuwd naar het vervolg.
Marieke is een eigen bedrijfje gestart in honde speeltjes vooral zelfgemaakte speeltjes van fleese Disign.

http://www.facebook.com/groups/403730196407845/?fref=ts

Klik op de link en bestel er een lading zou ik zeggen, ze zijn sterk en hebben vrolijke kleurtjes, het zou ook mooi zijn als je de link zou delen en liken, al vast bedankt daarvoor.

Zo luitjes ik wens jullie een fijne dag, Toedels IKKE

10-06-2013
Pfff, en dan is het alweer de 10e, mensen ik ben zo druk als een potje met pieren, ik kom gewoon tijd tekort en dan moet ik tussendoor ook nog werken, en daar is het ook super druk met dat mooie weer, kortom ik kom dus weer veel tijd tekort.
Maar goed ik heb nu even tijd, oeps!! ook niet zo lang….als ik de klok zo zie, ik heb zo vergadering.
Afgelopen week de voorkant aangepakt, de dakgoot, van binnen en van buiten schoon gemaakt, de windveer is weer schoon en meteen het kapotte rolluik gemaakt, er moest een nieuwe band in, en ik vond ook nog een foutje in de constructie die ik ook maar even gemaakt heb, en nu gaat het rolluik een stuk beter omhoog en weer omlaag.
Ook de tuin en de stoep maar even onkruid vrij gemaakt, en toen was mijn vrije dag dan ook al weer bijna voorbij, zo gaat dat hier.
Ik ben nu achter begonnen, reparatie kozijn, daarna afkrabben en in de grondverf zetten, er hing nog een pan scheef die nu weer netjes op de plaats hangt, en zo klussen we door.
De bouwtekening voor de schuur is bijna klaar en dan kunnen we gaan rekenen als we de maten en de prijzen op papier hebben.
De eerste sla en de eerste spinazie is ook al weer geoogst, jammie er gaat toch echt niets boven groente zo van het land, jammie.
Gisteren was ik vrij, Marieke en Laurens waren er, de barbeque maar eens aangestoken voor de eerste keer dit jaar, handig dat er een supermarkt open is op zondag.
Marieke en Laurens hebben twee Husky’s, dus ik heb de hele dag geen kat gezien, maar het was wel gezellig en daar gaat het om.
Maar goed ik hou er mee op, ik ga zo even met de motor op en neer naar Wwijk voor de vergadering en dan moet ik om 17 uur weer werken.

Toedels IKKE

30-05-2013
En dan is de maand mei al weer bijna voorbij, vandaag de een na laatste dag, het was een koude en natte maand, hopelijk worden de komende maanden wat beter, een keer regen is niet erg, maar een beetje zon is ook niet erg, van mij hoeft het niet zo extreem te worden.
Ik heb weer een paar dingetjes verbouwd aan mijn Computer maar dat kun je elders op deze site lezen, ik heb nog een paar wensen voor mijn pc en dan hou ik er mee op, hopelijk kan ik nu een paar jaar vooruit met deze pc.
De tuin word langzaam maar zeker ook groener, de planten groeien goed en hopelijk kunnen we er volop van genieten, en natuurlijk ook van eten.
Voor de rest heb ik eigenlijk weinig te vertellen, ben lekker druk met van alles en nog wat en tussendoor moet ik ook nog werken dus luitjes ik heb weinig tijd.

Toedels IKKE

26-05-2013
Sorry mensen, mijn Pc was stuk dus kon niets schrijven op mijn site.
Mijn Water Cooler was stuk, maar ik had er nog garantie op zitten en ik heb er nu een nieuwe in zitten, en dan meteen de vernieuwde versie, :-)) lees alles in mijn nieuwe Pc.
Natuurlijk kun je ook lezen hoe het met de moestuin gaat in Lekker UUT eigen tuin, wat de tuin betreft kan ik zeggen dat er heel veel veranderd is, echt veel.
De volgende stap is de schuur, de plannen zijn klaar, en ik ben begonnen in de schuur, ten eerste opruimen er moet een deel in dozen en de linkerkant van de schuur moet lees, electra moet verlegd worden enz enz.
En de eerste stap is al klaar, de muur aan de tuinkant is zo goed als leeg, electra is verlegd, en eergisteren heb ik samen met Marlies gekeken naar de plannen, en die zijn dan nu ook klaar.
Volgende week naar de groothandel in bouwmaterialen en dan maar eens gaan calculeren wat ik en hoeveel ik nodig heb, en last but not least wat gaat het allemaal kosten, zeker ook niet belangrijk.
Maar luitjes een ding is zeker, als het zo gaat worden zoals we in gedachten hebben, mmmm meer kan ik er niet over kwijt, er zullen tzt natuurlijk enkele foto’s worden geplaatst op deze site, zo nu eerst een bakje koffie en dan even mijn verhaal afmaken op de pagina mijn nieuwe Pc en dan nog wat andere dingetjes doen en dan is het weer werken.

Toedels En geniet van de dag, IKKE

 

15-05-2013
Volop bezig in de tuin, de shoppe krijgt aan de buitenkant een nieuw verf laagje, om de shoppe ben ik flink aan het opruimen geweest, het pomphuis heeft een beurtje gehad en de nieuwe pomp is aangesloten, en alles werkt weer.
Er ligt nog een flinke stapel hout te wachten om te worden gezaagd, ik ben mijn oude bijenschuur aan het leegruimen zodat die langzaam maar zeker kan worden afgebroken.
De volgende stap is de schuur, ik vertelde al dat de pannen klaar waren, mijn handen jeuken en dat betekent dat het zeker niet lang gaat duren voordat ik begin, ik heb een stappenplan gemaakt, en hopelijk gaat het zoals ik het voor ogen heb.
Ik kan me nu al verhogen op een nieuwe schuur, jaren heb ik me gestoord aan die oude schuur, maar goed hopelijk staat er over een jaartje een nieuwe schuur.
De moestuin word alsmaar groener, de slabonen staan in de volle grond, alles over de moestuin lees je in lekkers UUT eigen tuin.

Toedels IKKE

10-05-2013
Mijn kruidentuintje staat weer vol met diverse prachtige kruiden, ik heb ook een stevia plant gekocht, stevia is een plant waar ze gezonde suiker van maken.
Ik heb rondom de shoppe eens even flink opgeruimd, de ladders hangen netjes onder elkaar en ik kan er weer rond om heen lopen, ik heb een nieuw hok gemaakt voor het brandhout, en er ligt weer een flinke stapel om te zagen.
De plannen en tekeningen voor een nieuwe schuur zijn klaar, enkele kleine dingen moeten nog worden uitgewerkt, volgende week of de week erop ga ik naar een grote houthandel, om eens te kijken wat me dat allemaal gaat kosten.
Volgende maand komt er een nieuwe grondwaterpomp, dan kunnen alle buitenkranen weer worden aangesloten, het pomphuis is opgeruimd en is er dus klaar voor.
Het buitenwerk zit er bijna op, de volgende stap is om de schuur van binnen aan te pakken, wat ik niet gebruik gaat voorlopig in dozen, tot de nieuwe schuur klaar is, maar dat al nog wel even gaan duren, ik begin er wel aan, maar ik moet alles zelf doen.

Toedels IKKE

07-05-2013
Mijn 2e vrije dag is net begonnen, ik ben druk, druk en nog eens druk, en om het af te maken ben ik ook nog een drukker dan dat, het is nu 06:00 uur in de morgen en na de koffie duik ik de tuin weer in, het is nu nog lekker weer.
Ik ben met de schoppe aan het schilderen, ik noem mijn tuinhuisje de schoppe, is een twents woord voor schuur er horen nog twee puntjes op de o maar dat lukt niet in HTML, je zou op de site dan een vraagteken krijgen te zien.
Maar goed ik ben dus de schoppe aan het schilderen en met de tuin bezig, dat laatste kun je lezen in lekkers UUT eigen tuin, de bakken zijn klaar om ingepoot te worden de komende weken.
Straks even naar de markt, even kijken naar leuke plantjes en vanavond naar mijn schatje en morgen is het weer gewoon een werkdag, nog een paar feestdagen en dan hebben we dat ook weer gehad.

Toedels and have a nice day…….IKKE

02-05-2013
Koningsdag licht gelukkig weer achter ons ik kon de woorden Koning, Koningin, Prinses, Koningslied en vele andere dingen niet meer horen, ik werd bijna allergisch voor de kleur oranje, maar gelukkig het is voorbij.
Sorry mensen maar ik heb niets met het Koningshuis, in mijn ogen kost het alleen maar klauwen met geld, en brengt het te weinig op, de oranjes betalen geen ene cent belasting, en dit geintje heeft ons Nederlanders een flinke smak geld gekost.
En dat geld was beter besteed aan de minima, mensen die het beter konden gebruiken, of aan mensen die bij de voedsel bank lopen of weet ik wat.
Wij Nederlanders krijgen de ene bezuiniging na de ander om de oren geslingerd, terwijl ze in de top, het geld over de balk smijten alsof het niets is.
Maar goed het ligt weer achter ons, net zoals 1 mei, dag van de arbeid, feestdagen voor de een en werkdagen voor de ander, ik heb twee hele drukke dagen achter de rug, ben er niet echt fitter van geworden kan ik hier wel schrijven.
Straks even met de schoffel bij Marlies door de tuin, ze krijgt vrijdag weer kijkers voor het huis, ook  dat gaat door, en ik wil zelf ook nog even in de tuin vandaag, dus druk, druk, druk.

28-04-2013
Het zitje is klaar op de aankleding na, de moestuin is klaar, de peultjes en aardappels zitten al in de grond, over de moestuin kun je alles lezen in Lekkers UUT Eigen Tuin.
De stoep ligt er weer in, we hebben nieuwe gasleidingen gekregen het was een bende in de straat, parkeren was een ellende, komt ook wel voor een deel dat sommige gezinnen meer dan twee auto’s hebben maar goed tis niet anders.
De plannen voor een nieuwe schuur zijn klaar, ik weet nu hoe ik het wil aanpakken, binnenkort maar eens op papier zetten.
Dan berekeningen maken van wat alles gaat kosten, en dan is het een kwestie van knopen doorhakken en beginnen.
Jullie lezen het, ik ben erg druk, en dan moet ik tussendoor ook nog werken pfff, ik hou geen tijd over.

Toedels IKKE

25-04-2013
Toch maar even wat kladderen op mijn site, ben zo druk dat ik er bijna niet aan toe kom, druk door werk hier en op het werk.
Hier ben ik druk met de tuin, ik heb een vijver dicht gegooit en ben nu bezig om er een zitje te maken, en dat schiet al mooi op kan ik wel zeggen, ik benna zover dat er geplant kan worden.
De moestuin is klaar om ingezaaid te worden, de pootaardappeltjes zitten er al in, de bonenstokken staan ook klaar, kortom het feest kan beginnen.
De plannen voor de nieuwe schuur zijn ook al een eind op weg, dus luitjes jullie lezen wel dat ik tijd tekort kom om hier op deze site veel te schrijven, maar zo nu en dan neem ik er de tijd wel voor.

Toedels IKKE

15-04-2013
Lekker een dagje vrij, vandaag krijg ik een nieuwe gasleiding, de hele stoep ligt eruit, ik kan niet eens met dit mooie weer met de motor er op uit.
Als het een beetje meezit duik ik nog even de tuin in, er ligt veel werk op mij te wachten en ik moet nodig aan de bak, maar goed dat gaat ook goed komen als je maar tijd hebt.
En dan moet ik nog wat boodschappen doen ook dat gaat gewoon door ook al ben ik aan het werk, mijn auto staat bij de garage, er komen nieuwe rubbers in het open dak, er zit namelijk een lekje in, er zit nog garantie op.

Toedels IKKE

13-04-2013
De lente is dan eindelijk in aantocht, de temperatuur gaat de komende dagen de lucht in, en dat is mooi, de tuin wacht en hopelijk kan ik er eindelijk aan beginnen.
Marlies heeft as woensdag al kijkers voor haar huis, en er staan nog niet eens een bord in haar tuin, gaat al mooi snel.
Het leven zal wel veranderen als we samenwonen, het zal voor iedereen even wennen worden, maar dat gaat wel goed komen daar ben ik niet bang voor, ik ben heel lief en Marlies ook, en twee lieve mensen die samenwonen zijn dan smamen nog veel liever ;-).
Mijn nieuwe droger is binnen, mooie look, grote trommel, zuinig en hij droogt ook nog goed, wat wil een mens nog meer.
Ik ben me er zker van bewust dat de energie prijzen de komende jaren zullen stijgen, ik probeer nu bij het aanschaffen van nieuwe apparatuur daar zeker al rekening mee te houden, neem mijn nieuwe droger die is A+, mijn vorige droger was met energie label C.
Ik zou bij twee droogbeurten per jaar minimaal 70 euro moeten besparen, iemand zei al dat is maar ongeveer 1,30 euro per week, oke als je het zo brengt klinkt het als heel weinig.
Maar vele kleintjes zijn wel een grote, hierna komt er een nieuwe vrieskast, en daarna een nieuwe koelkast, en ze moeten minimaal A+ zijn anders blijven ze in de winkel staan.

Toedels IKKE

10-04-2013
Gisteren een dagje druk geweest bij Marlies, schuur opruimen en de voortuin een beurtje gegeven, dit alles voor de verkoop van haar huis, dat moet natuurlijk wel netjes en opgeruimt zijn.
Vandaag krijg ik een nieuwe droger, een warmtepomp droger met de label A+, hij moet dus lekker zuinig zijn, ik moet hier wel bekennen dat ik nog nooit van een warmtepompdroger had gehoort, ik ben benieuwd!!.
Mijn lieve zoon heeft de oude wastrommel gemold, omdat de wasmachine niet goed had afgepompt omdat het filter dicht zat, besloot hij de kletsnatte was maar in de droger te gooien, nu kan een droger redelijk goed tegen water, maar niet tegen al het gewicht, en nu is de motor na de malle moeren, tja.
Ach zulke dingen gebeuren, ik ga nu als ik de droger een keer per week aan zou zetten, ongeveer 30 euro per jaar besparen, maar dat is natuurlijk vaker dan een keer per week, er zit zelfs een censor in die voelt of de was droog is, :-).
Ik heb de pagina ” Mijn Nieuwe PC” bijgewerkt, ook het Fotoboek van mijn pc is weer up to date!!

Klik hier om naar het fotoboek te gaan.

Ik wens jullie een fijne dag toe, het word beter weer dus dat is wel lekker, Toedels IKKE

01-04-2013
Gisteren weer een lange dag gewerkt ik was rond 21:30 thuis, Marieke en Laurens waren er, en Marlies en Rutger en Nick, heerlijke gezellige drukte, duurde wel veel te kort maar het was wel erg leuk, en dat zijn toch wel van die momenten die ik kan koesteren.
Vandaag is het een april, moet dus opletten voor de 1 april grappen die er vast nog langs gaan komen vandaag, voor de rest is het weer een gewone werkdag.
Het is me afgelopen weekeind in de rug geschoten, en door twee kleine bakjes die ik in de hand had, hele dag loop je te slepen met van alles en nog wat, en door twee van die flutterige bakjes schiet het in je rug.
Maar goed!! blijven bewegen is het motto, maar dat gaat vast goed komen, bewegen doen we de hele dag, ik wilde nog naar een sportschool, maar dat is echt niet nodig op dit moment!.
Vandaag een zonnig dagje, koud maar zonnig de natuur zal door die kou wel een flinke klap gekregen hebben, alles loopt nu achter, de asperge tijd zal ook wel later beginnen door de kou.
Ik wens jullie nog een fijne tweede Paasdag, ik werk wel weer, Toedels IKKE

31-03-2013
En dan hebben we al weer de laatste dag van de maand, het is Pasen, maar het lijkt meer op Kerst, jeetje!! wat is het koud en guur.
Maar geloof me!!, de lente komt eraan en dan draait Nederland helemaal door, tuincentra kunnen de stroom niet aan, terrassen zitten vol enz enz.
Moet wel zeggen dat je er na zo’n lange winter, dat er toch wel een keer klaar mee bent, de tuin wacht op een grote beurt en we kunnen niets, de motor staat in het pad klaar voor de eerste ritten maar je vriest er af.
Van mij mag de zon komen, het zal dan ook drukker worden op het werk, maar tja we kunnen niet alles op een weegschaaltje knallen, toch??.
Nick heeft de griep, tja wie heeft dat op dit moment niet, volgens mij loopt iedereen te snotteren, het word echt tijd om de boel te luchten, ramen open en genieten.

Toedels IKKE

27-03-2013
Vandaag hebben Nick en Ikke een nieuwe 1200 watt voeding in mijn Pc gebouwd, en een 3 Tb Sata 3 schijf, de Pc moet nu een stuk stabieler draaien, we hadden wat problemen omdat de voeding het niet aankon.
Het is nu afwachten of de problemen die we hadden niet meer voorkomen, heb een gevoel van niet, maar je weet maar nooit.
Je kunt alles lezen in mijn nieuwe Pc.

Toedels IKKE

24-03-2013
Afgelopen week zijn we begonnen met opruimen in het huis van Marlies, er moest voor de verkoop een kamer worden behangen, en een deur worden gelakt.
En toen zijn we begonnen met de zolder, alles wat nog waarde heeft staat op marktplaats, wat bewaart moet worden gaat in dozen en de rest gaat naar de kringloop.
Volgende week is de schuur aan de beurt, als het tenminste niet zo koud is als nu, jeetje wat is het smerig koud, het lijkt wel herfst, de gevoels themperatuur is min 10 a min 15 graden, pfff.
Maar goed we zijn druk dus, vooral op het werk, de uren die ik maak liggen dichter bij de 50 dan bij de 40 uur, dus ik kom tijd tekort om het maar zo te zeggen.
Dus ik brei er een eind aan, toedels IKKE.

19-03-2013
Wij maken onze websites met WordPress, ik wil me daar nog meer in verdiepen, ik ga spelen met HTML codes, en dat is niet echt makkelijk, maar aanhouder wint, toch??.
Vandaag gaan we de zolder van Marlies aanpakken, omdat haar huis in de verkoop gaat moet er nog wel het een en ander gebeuren, en vandaag is dat de zolder.
Volgende week is de schuur aan de beurt, ik zeg maar zo, ff aanpakken en dan is het zo klaar!!!!!!!!

Toedels IKKE

18-03-2013
En dan is er ineens H & N Design, Huhh ja idd Nick en Ik maken nu website’s voor particulieren en verenigingen, we hadden eerst N & H maar dat ligt niet lekker in de mond dus H & N Design.
Dus wie wil er nog een mooie website voor weinig, natuurlijk zijn we geen profs, maar toch!, de website voor de Schietvereniging Buurse ziet er echt super en proffessioneel uit, nu nog maar afwachten of ze hem goedkeuren.
Als het doorgaat zet ik op deze website zeker een link, zodat jullie hem ook kunnen bekijken, en dan kun je zelf oordelen.
Het mooie is dat we nu ook nog een server hier in huis hebben staan, die heeft Nick gebouwd, er zitten echt vele uren in, maar de mogelijkheden zijn enorm.

Toedels IKKE

15-03-2013
Druk met van alles en nog wat in en om het huis, de website voor de schietvereniging ziet er super uit durf ik hier te schrijven, het is echt een mooie site geworden met een professionele look.
Het huis van Marlies gaat in de verkoop, een nieuwe fase breekt aan in ons leven, samenwonen dus, wil er niet teveel over schrijven, maar ik zie dat wel zitten.
Gisteren een zwarte bessenstruik gekocht voor in de tuin, er zullen vast nog meer planten komen die vruchten geven.
Oeps ik moet weg, laters, Toedels IKKE

06-03-2013
En dan hebben we zomaar twee daagjes vrij, waarvan een dag samen met Marlies, die nog heerlijk ligt te slapen.
Dus vandaag en morgen maar eens een beetje in de tuin, ben bezig met een nieuw terras, en dat houd in dat er een vijver dicht gaat, dat de oude bijenschuur afgebroken gaat worden, er komt een nieuw houthok en als we samenwonen komt er ook nog een sauna in de tuin.
Maar dat laatste zal nog wel even duren, ik wil van mijn tuin een meer eetbare tuin maken, vol met kruiden, fruit en groenten.
Ben ook benieuwd hoe mijn roos het zal doen die ik vorig jaar geplant heb, een roos die volgens vele mensen op internet ten eerste mooi is en heerlijk ruikt, ik heb de roos speciaal moeten bestellen, het is wel een snelle groeier dus dat is ook mooi.
Marieke heeft nog steeds de griep, Laurens en Marieke steken elkaar steeds weer aan, Marieke is haar hond aan het trainen, ze heeft een Husky.
Marlies heeft haar huis tekoop gezet, dus het samenwonen komt steeds dichterbij, zal wel even wennen worden, maar het zal zeker een meerwaarde geven aan mijn leven, alleen is ook maar alleen.
Nick wil met ongeveer twee jaar voorgoed naar Peru, hij wil daar samen met Evelyn een eigen zaak beginnen, Evelyn is nu ook vollop aan de studie.
Nick en Evelyn weten precies wat ze willen, ze hebben alles al helemaal uitgestippeld, ben benieuwd,, hopelijk komen al hun plannen uit.
Dat betekend dan dat Marlies en ikke ook nog een keer naar Peru moeten voor een bruiloft, mag nu al wel beginnen te sparen, is niet echt goedkoop, maar goed dat zien we dan wel weer.
De dochter van Marlies woond in Frankrijk in de Bordeaux, als het goed is gaan we in het najaar daar naar toe, lijkt me heerlijk.
Vanaf vandaag krijg ik er een nieuwe domeinnaam bij, ik had al voor deze site www.henkhorck.eu , en nu komt daar www.henkhorck.nl bij, Nick heeft een server gebouwd, we gaan straks internet sites maken en die komen dan eerst op onze eigen server te staan om te testen en te ontwerpen.
We moeten nog wel het een en ander leren, maar dat gaat goed komen, dus wil je ooit een eigen website, wie weet kunnen wij dat dan ontwerpen.
Pfff genoeg getokt, ik ga aan het werk, fijne dag luitjes geniet van het mooie weer, Toedels IKKE

04-03-2013
Yesssssss!!!!!, Nick is geslaagd voor niveau 3, hij had ruim een 8 voor wiskunde, hij zat al in niveau 4, maar daar mag hij dus nu blijven, en binnenkort krijgt hij zijn diploma, als het goed is moet hij nog een jaartje naar school en dan is hij klaar.
Dus papa is super trots op zijn zoon, van harte Nick super gedaan, vooral zo doorgaan.

02-03-2013
Wat is het een fijn gevoel, het voorjaar is in aantocht, ik ben al vollop bezig met het klussen in en om de tuin, ik wil voordat de eerste zaadjes en nieuwe planten de grond in gaan de tuin eerst nog een beetje verbouwen.
Ik barst weer uit elkaar van de vele ideen hopelijk kan ik ze allemaal verwezelijken, er komt een nieuw zitje in de tuin, ik heb een practig tuinhuisje en daar ontbreekt een mooi terras voor, en daar ben ik nu mee begonnen.
Ik moet er wel een vijver voor op offeren, maar het gaat zeker mooi worden, langzaam maar zeker word mijn tuin omgetoverd tot een tuin met mooie bloemen, maar ook met kruiden en groenten, het moet een eetbare tuin worden.
Vorig jaar ben ik er al mee begonnen, en dit jaar ga ik er zeker met door, hopelijk zul je er veel over kunnen lezen op deze site, vorig jaar ben ik er mee begonnen, maar door de natte zomer liep het hier en daar een beetje anders dan ik hoopte.
Ik ga zeker weer dingen anders doen, en hopelijk kunnen we dit jaar vaak gezonde gerechten op het menu zetten, lekker met verse onbespoten groenten en kruiden UUT eigen tuin, en dat in combinatie met mijn smoker, goed glas wijn erbij wat wil een mens nog meer.

Ik ga een kop koffie scoren, mensen ik wens u een fijne dag toe, volgende week begint het voorjaar, Toedels IKKE

21-02-2013
Afgelopen weekeind hebben vandalen de linkerbuiten spiegel van mijn auto getrapt, hij hing nog aan het kabeltje van de electrische besturing.
Vandaag is er een nieuwe opgezet de kosten waren 180 euro, ik heb aangifte gedaan via internet, maar daar hoor je toch nooit meer iets van, jammer dat er altijd mensen zijn diie de spullen van een ander moeten afbreken.
Nick is een weekje op vakantie naar zijn zus, dus ik heb het huis alleen voor een weekje, Marlies moet veel werken en is natuurlijk net vrij als ikke moet werken, dus een eenzaam weekje als ik vrij ben.
Maar soms is het ook wel fijn om een dagje alleen te zitten, ik ben al weer vollop bezig met plannen maken voor in en om het huis, en als het dan beter weer word kunnen we er weer stevig tegenaan.

Toedels IKKE

14-02-2013
Happy Valentijn allemaal, het is weer zover, carnaval ligt weer achter ons, en dan krijgen we nog een paar weekjes niets en dan komt Pasen en al die andere feestdagen er weer achteraan.
De dagen worden weer langer en langzaam maar zker gaat de themperatuur weer omhoog, en dan komt het voorjaar er weer aan.
Maar eerst komt er nog een sneeuwfront aan las ik net, er kunnen een paar cm sneeuw vallen in sommige delen van het land, en morgen is het weer regen, en dan mag van mij er een eind komen aan de winter, ik ben er wel klaar mee.
Kan de motor weer rij klaar gemaakt worden, mijn nu grijze auto moet ook nodig in bad, en dan lekker weer in de tuin.
De laatste dagen heb ik nog wat ideen opgedaan voor mijn woonkamer, die ik ooit hoop te realiseren, en neem van mij aan dat het mooi word, zoals ik het voor me zie.
Dus plannen en ideeen genoeg, we wachten alleen nog op beter weer.
Met de kids gaat alles goed, Marieke is flink ziek geweest, heeft zelfs nog aan het infuus gelegen, maar nu gaat het beter, een flinke griep, ik denk dat ze door de reuma minder weerstand heeft.
Nick is naar school, flink aan de studie en hopelijk gaat alles dit jaar van een leien dakje op school en slaagt hij voor de opleiding ICT niveau 4, dat zou echt geweldig zijn, maar er zit nog een wiskunde toets tussen waarvoor hij moet slagen, dus afwachten.
Nou luitjes jullie zijn weer bijgepraat, ik ga een kop koffie scoren, vanavond werken zal vast druk zijn op Valentijnsdag.

Toedels IKKE

10-02-2013
En dan ligt er weer een laag sneeuw, niet zoveel als in America, daar ligt er op sommige plekken een meter sneeuw of meer, je zou er maar wonen.
Hier hebben we nu een kwakkelende winter, we zitten bijna op de helft van februari en dat betekent dat het langzaam maar zeker richtig voorjaar gaat, een ding is zeker een elfsteden tocht komt er ook dit jaar niet.
Marieke heeft de griep, en Nick doet op dit moment de opleiding ICT niveau 4, er moet nog een examen worden afgelegd en dat is voor wiskunde, en het te behalen cijfer is een 7, en dan mag hij in niveau 4 blijven.
Een ding is zeker van mij mag het voorjaar worden, ik heb het wel gehad met de winter, ik wil de tuin in met al mijn plannen.

Toedels IKKE

07-02-2013
Vandaag lekker vrij, straks boodschappen doen, de lege ruimte in de koelkast vullen, en daarna nog een beetje huishoudelijke klusjes doen zo kom ik mijn vrije dag wel door.
Ik las net dat Marieke midden in de nacht in het ziekenhuis is geweest met erge pijn in haar boven buik, straks meteen even bellen, denk dat ze nu nog slaapt, ik heb al een berichtje gestuurd dus afwachten,hopelijk valt het mee.
Afgelopen week is de klep die boven in de allesbrander zit eruit gevallen in drie stukken, huhh, ja dat dacht ik ook al, maar goed ik heb al een nieuwe kachel uitgezocht, maar ik wil die pas voor de volgende winter, ik heb nog tijd genoeg, ik kan nog wel stoken.
Moet wel zeggen dat deze kachel ook geen schuld heeft, we hebben er heel wat hout door heen gestookt, de kachel die ik uitgezocht heb is een 21 Kw allesbrander en dat is best wel zwaar, maar goed ik heb een hekel aan kou.
Maar goed ik ga even wat doen anders is mijn dag al weer voorbij zonder ook maar wat gedaan te hebben.

Toedels IKKE

26-01-2013
Dat Nick geslaagd is kan ik helaas nog niet schrijven, er is eerst nog een vergadering en waarschijnlijk moet Nick eerst nog twee wiskunde toetsen maken, dus afwachten.
Het eerste deel van de winter is voorbij, er komt een dooi aanval met hoge themperaturen aan, dat zal wel ijzel en andere problemen met zich meebrengen.
Van mij mag het ook wel een stuk warmer worden, voor een koudkleum zoals ik is dit veel te koud, dus voorjaar kom maar op, ik ga zo beginnen met mijn februari blog, het schiet al weer mooi op nog een paar dagen en dan is het al weer zover.

Dus luitjes ik wens jullie een fijne dag toe, pas op met dit weer, Toedels IKKE

Toedels IKKE

24-01-2013
Spannende dag voor Nick vandaag zijn laatste examen, hopelijk haalt hij het!, het is nog even afwachten, hopelijk kan ik morgen liefst positief, het vervolg verhaal schrijven.
Voor de rest is het koud en nog eens koud, ik ben bijna niet voor de kachel weg te slaan samen met de ipad de beentjes hoog, of een leuke film kijken, blokje hout op de kachel, en dat met een kopje koffie en dan gaat alles goed.
In het weekeinde gaat het dooien, op naar de lente haha, en dan kunnen we weer de tuin in, en er moet dit jaar geschilderd worden buiten, dus vervelen is er niet bij.
Januari is al weer bijna voorbij, moet mijn februari blog al weer bijna schrijven, ik heb al een thema in mijn hoofd dus dat moet goed gaan komen, vanavond werken en dan is de dag al weer voorbij, pffff

Toedels IKKE

20-01-2013
Hoezo geen tijd??, tja luitjes ben een beetje druk, druk op werk, druk met ontspannen haha, ach ik ben altijd wel ergens mee bezig.
Maar goed even tijd voor een berichtje in mijn Ditjes & Datjes, en dan stort ik me even op excel, Nick is bezig met de examens, volgende week nog een en dan hopen dat hij slaagt, hij heeft er al twee gehaald, dus duimen maar.
Voor de rest is het guur en koud, er is een sneeuw front onderweg naar ons, hopelijk valt het mee, ik moet nog werken en ben bang dat ik net midden in de buien zit, er staat een straffe wind, dus dat word gezellig, of het valt mee.
Ach in mijn nieuwe auto is het niet erg, de kachel doet het prima en de radio ook, dus dan doen we er maar wat langer over, het is niet anders.
En dan maar hopen dan de elf steden tocht dit jaar doorgaat dan zijn we de komende jaren er weer mee onder de pannen, elk jaar het zelfde liedje.
Maar goed luitjes ik duik even op mijn excel programma, ben met een ingewikkelde formule aan het stoeien, is te lang om hier uit te leggen, maar ingewikkeld is het wel.
=VERSCHUIVING(B$3;VERGELIJKEN(KLEINSTE(E$3:E$7;RIJ()-RIJ(E$3)+1);E$3:E$7;0)-1;0)
Heb even een voorbeeld op deze pagina geplakt, ziet er goed uit of niet dan hahahaha.

Fijne dag luitjes, Toedels IKKE

13-01-2013
Zondag morgen lekker wakker worden met een bak koffie en een vervelende kat die in de knuffel mood is.
Jeetje ik krijg geen ruimte m te typen, omdat hij op mijn arm wil liggen, is niet handig als je wilt schrijven, maar goed wel lief vind ik.
De winter is dan eindelijk begonnen, tis weer ruiten krabben en kou lijden, als kok kun je niet zo goed tegen kou, je staat als je werkt altijd in de warmte, en daar word je verwend van haha.
Maar goed luitjes moet zo weer naar mijn werk, voor weer een lange dag kokkerellen, ff een pan erwtensoep maken, daar is het nu echt weer voor, erwtensoep en stampot, jammie!!

Fijne zondag luitjes, en doe het rustig aan, Toedels IKKE

07-01-2013
Plop!!…. en dan zit de eerste week van januari er al weer op, jeetje het gaat al weer snel, het is warm voor de tijd van het jaar ik geloof ca 8 graden, en de regen komt ons ook de oren uit.
Vandaag lekker een dagje vrij na een zeer druk weekeind, ik heb 36 uur in drie dagen gewerkt, mensen hebben het echt slecht in Nederland.
Van mij mag het voorjaar wel beginnen, lekker weer de tuin in, ik heb nog een lading buiten klussen dus hoef me niet te vervelen, maar dan moet het wel wat warmer zijn en vooral een stuk droger.
Zo luitjes ik heb eigenlijk weinig te vertellen, ik pak nog een bak koffie straks even wat boodschapjes halen en dan is het een dagje lekker niets op de bank met een spannend boek of een mooie film, lekker ontspannen, morgen weer een lange dan van 10 tot sluit.

Toedels IKKE

01-01-2013
Veel Heil en Zegen voor het nieuwe jaar, moge alle wensen voor je in vervulling gaan, dat het een gezond en fijn jaar mag worden……PROOST!!!!
En daar zitten we dan in het nieuwe jaar, met een flinke kater en een vol gevoel, buiten is het 8 graden en het regent joepie!!
Zo’n winter als dit heb ik nog niet meegemaakt, zo warm en nat, maar het scheeld wel veel gas en dat is weer goed voor het milieu en de knip en dat is mooi meegenomen in deze dure tijden, toch??

Luitjes dit was mijn eerste Ditjes & Datjes voor het nieuwe jaar, ik hoop dat ik nog vele mooie ditjes en datjes mag schrijven dit jaar en in de jaren die volgen.

Toedels IKKE

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.